Isten és más mesék - 2013

TmintTibi

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Igaza van Abdiásnak is,és neked is evapatocs!
1 közösség lesz csak...ugyan úgy mint anno Jézus tanítványai.Nem felekezetek lesznek mint hit gyüli, vagy Jehova tanúi stb., hanem csak hívők...tehát nem vallásoskodók tábora, hanem hívők tábora.
Örök halhatatlan énünk csak akkor lesz ha jóra változunk,az pedig Jézus nélkül lehetetlen.
Nagyon szépen írtad evapatocs!ezt:"Én nem tudhatom,hogy mi a jó nekem,csak Isten tudja azt!!" De szép! Dicsőség Istennek érte!
Ha ismernéd a Belső lényed ilyet nem írnál :D
Mi az hogy lesz??????Mit gondolsz most ki éltet?( A mákos kalács meg a nokedli????)Ki az életed benned belül??? Feldobtad a napom :D :D :D Mert jól viselkedsz majd kapsz cserébe egy örök életet? Az vagy te meg mindenki más is MOST is.A Lelked nem a halandó kategória...öröktől volt és mindig is lesz...Tuncuka Tuncuka...mikor esik már le a szemüveg" meg a laszti"....Az önvalód most is bent figyel..várja,hogy igazán közel kerülj SAJÁT ISTENI MAG-ODHOZ!!!!
Ezt teszi az olvasásos értelmezgetés...
funny-picture-cat-picture-ehpien-cat.jpg

neveto_zebrak_01.jpg
 

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Abdiás!
Az ára pedig az lenne,hogy mindannyian belépjünk a gyülekezetetekben?
Már bocsánat,de a Biblia nem állit sehol olyat,hogy egyszer lesz egy...,az egyetlen közösség,nevezzük a nevén: a Hit Gyülekezete,ahová,ha belépnek az emberek,és beavatást nyernek,akkor bejutnak a mennyben...
Tulajdonképpen,ahogy te megtértél a saját otthonodban,úgy ez akármelyikünkre is vonatkozhat.Ha úgy vesszük,itt mindannyian azon az úton haladunk,még azok is,akik ellentmondanak Istennek,mert pontosan azért vagyunk együtt emberek,hogy felismerjük egymásban az örök,halhatatlan Énünket,ami nem több,és nem kevesebb a "másiknál"...mindenkiben ugyan az van,aki csak figyeli a történéseket,és hagyja "játszani" az emberi lényeket.Aki túl komolyan veszi ezt a játszmát (főleg hosszú ideig),és ellenáll annak,ami Van...az előbb-utóbb megbetegszik.
Az én traumám is pont ilyen ellenállásból származott.És kérdezed,hogy azóta rendben van-e az életem...Igen,amikor mindent el tudok fogadni úgy,ahogy van...de ha letérek erről az útról,és az akaratommal úgy cselekszem,ami ellentétes a sorsommal,akkor ismét érzem,hogy meg kell állnom...
Én nem tudhatom,hogy mi a jó nekem,csak Isten tudja azt!!

Éva!

A Biblia nagyon konkrétan állítja, hogy van egy közösség, amely ugyan nem ismer határokat, mert nem földrajzi hely függő, Ez a közösség az igaz egyház, amelyet Jézus Krisztus hozott létre a saját vére által.
Ezeket az embereket egy dolog kapcsolja össze: Mindannyian elfogadták Jézus keresztáldozatát és megtértek. Vették Isten Szellemét, és így személyes közösségben vannak Istennel.

" És Ő - Jézus - a feje a testnek, az egyháznak."
Kolosse 1:18.

Jézus Krisztus a garancia arra, hogy a test, az egyház egy tökéletes egységet fog alkotni, mire Jézus visszajön érte, mert a Biblia az egyházat Jézus menyasszonyának nevezi, akiért azért jön el, hogy elvegye feleségül. Hogy olyan tökéletes egységben legyen vele, mint ahogy az eredeti, az Istentől rendelt házasság intézményében tökéletes egységet kellene alkotnia férjnek és feleségnek.

Amikor Jézus meghalt, egy tanítvány - József - odament Pilátushoz, és elkérte a testet, hogy eltemethesse.
József azt jelenti: összegyűjt. Ő Jézust jelképezi, aki az egyház tagjait összegyűjti.
Ez nagy bátorság volt, hiszen egy halott testét - főleg egy olyanét, akit megfeszítettek, ami az abszolút bűnösség jele volt és a megfeszítetteket nem is temethették el, hanem a szemétdombra kerültek a városon kívül -, mindenfajta félelem nélkül, teljesen természetes módon kérte el.
Pilátus nemhogy ellenkezni nem ellenkezett, hanem:

" Megparancsolta Piltáus, hogy adják át a testet."
Máté 27:58.

Ez elég érdekes. De mi történhetett, hogy ezért a tettéért nem Józsefet börtönözte be, hanem még parancsot is adott valami olyanra, amely teljesen szokatlan dolog volt.
A Pilátus név azt jelenti: felfegyverzett, hajító dárdával ellátott.

Pilátus a sötét, sátáni erőket jelképezi, aki kimondta a halálos ítéletet a világ megmentőjére. Ám valaminek a kereszten mégiscsak történni kellett, hogy utána csak úgy szó nélkül odaadta a teste.
A kereszten Jézus lefegyverezte az ellenséget. A felfegyverzettet lefegyverezte......és ezt tudomásul kellett vennie. Ezzel a Sátán annyira tisztában van, hogy még parancsba is adta, hogy a testet - ami az egyháztagokat jelképezi - adják át Józsefnek, aki az egyházat összagyűjti.
A test felett a Sátánnak már tényleg nincs hatalma és ezt ő is tudomásul vette.

" Odaajándékozá a testet Józsefnek....."
Márk 15:45.

" És magához vette József a testet, begöngyölte azt tiszta gyolcsba."
Máté 27:59.

Az egyház Jézusé, magához vett minket és felöltöztetett minket fehér gyolcsba.

" És adatott annak, hogy felöltözzék tiszta és ragyogó fehér gyolcsba, mert a fehér gyolcs a szenteknek igazságos cselekedetei."
Jelenések 19:8.

Jézus Krisztus vére által az ember megszentelődik, az Ő vére kimossa a szennyet és a mocskot belőlünk, és igaz cselekedetekkel ruház fel miket.

" És elhelyezé azt a maga új sírjába, amelyet a sziklába vágatott, és a sír szájára egy nagy követ hengerítve elment."
Máté 27:60.

A szikla Jézus Krisztus, az Ő védelme alatt vagyunk, és még egy nagy követ is odahengeritett, hogy a testhez senki ne férhessen hozzá. A test biztonságban van. Az igaz egyház biztonságban van, Jézus vigyáz rá.

János evangéliumából még valami fontosat is megtudunk:

".....de csak titokban, a zsidóktól való félelem miatt..."
János 19:38.

Jákob halála elött megáldotta József Egyiptomban született 2 fiát, Efraimot és Manassét.

Manasse volt az elsőszülött, vagyis az elszőszülötteknek járó áldást neki kellett volna megkapnia.

" Izrae - Jákob - pedig kinyújtá az ő jobb kezét és rátevé Efraim fejére, pedig ő a kisebbik....
Látván pedig József, hogy az ő atyja jobb kezét Efraim fejére teszi, nem tetszett neki, és megfogta atyja kezét, hogy Efraim fejéről Manassé fejére tegye át.......
Nem akarta az atyja és azt mondta: Tudom, fiam, tudom, ő is néppé lesz, ő is megnevekedik, de az ő öccse nálánál inkább megnevekedik, és az ő magja népek sokaságává lesz."
1 Mózes 48:14-19.

Manassé az elsőszülött, Izrael népe.
Efraim a pogányok közül megtért egyház.

A kisebb megelőzi a célbaérésben a nagyobbat.
Az egyház- Efraim - már biztonságban van, Manassé még nem ismeri a Megváltóját, de az ő idejük is eljön. Ők az egyház elragadtatása után fogják megismerni Jézus Krisztusban a Szabadítót.

József és Pilátus titokban egyeztek meg. A zsidóság elött ma még mindig titok, hogy az egyház, a test biztonságba lett helyezve, kenet van rajta, Istentől van és a zsidóságot megelőzte.

" Mert Ő a mi békességünk, ki eggyé tette mind a két nemzetséget, és lerontotta a közbevetett választófalakat."
Efézus 2:14.

Jézus Krisztus eggyé teszi a zsidóságot és a kereszténységet, lerombolja a 2 fél közötti jelenlegi nézetkülönbségeket, és az egyház így válik teljessé.
Ahogy az Ige is mondja: Nincs zsidó, nincs görög.....a görögök a pogányokat jelképezik, a nemzeteket. Az egyházon belül nincsenek különbségek. Akár pogány háttérből, akár a zsidóságból jön valaki Jézushoz, Ő eggyé tesz minket. De ez csak az egyházon belülre igaz....

A test, az egyház már nincs a kereszten. A testnek ki van fizetve a büntetése. Ezért kell az igaz egyházhoz csatlakozni, és én hiszem, hogy a Hit Gyülekezete az igaz egyház tagja, hiszen azért ismerjük az Ige titkait.

Jézus nem egy atomjaira széthullott, szétdarabolt menyasszonyért fog eljönni, hanem egy testtért.......aki nem csatlakozik a testhez, az nem része a testnek.
A fej csak a hozzá csatlakozott testet tudja kontroll alatt tartani. Aki elszakad a testtől, vagy nem csatlakozik hozzá, az nem része a testnek.
Ha valakinek levágják az ujját, hiába volt az ővé, kiesett az idegrendszer körforgásából és az agyközpontból jövő utasításokat nem képes észlelni sem megcselekedni.
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Látod Éva, félremagyarázod, amit írtam!

Kit hirdetek én itt?
A Hit gyülekezetét vagy Jézus Krisztust?
Mire szólítottalak fel benneteket?
Arra, hogy csatlakozzatok a Hit gyülekezetéhez, vagy arra, hogy térjetek meg és fogadjátok el Jézus keresztáldozatát?

Jézus azt mondta a tanítványainak:

" Az Én nevemben prédikáljátok a megtérést, és a bűnök bocsánatát......"
Lukács 24:47.

Én pontosan ezt teszem......ezt hírdetem, hogy van bűnök bocsánata a megtévedt ember számára, de ez megtérés által érhető el, és nem a Hit Gyülekezete nevében, ha nem Jézus nevében teszem ezt.

János apostol azt írja:

" Volt egy Istentől küldött ember, kinek neve János. Ez jött tanubizonyságul, hogy bizonyságot tegyen a világosságról....."
János 1:7.

Isten tanukon keresztül tesz bizonyságot az evangélium hitelességéről. Megtérés által lehet tanúvá válni.
A tanu sosem azt mondja, amit akar, hanem:

" Amit hallottunk, amit szemeinkkel láttunk, aminek szemtanui voltunk, és kezeinkkel illetük........
Amit hallottunk és láttunk, hirdetjük nektek, hogy nektek is közösségetek legyen velünk...."
1 János 1:1.,3.

A tanu mindig azt mondja, amit látott és hallott...... a tanu mindig arról tesz bizonyságot, amit nem mindenki látott és hallott......
A tanukra azért van szükség a tárgyalásokon, hogy az igazság kiderülhessen, mert a tanu az, aki tudja, hogy mi az igazság, mert ő személyesen ott volt és mindent látott.......mindenki más ismerete csak feltételezésen alapszik.

Ha Isten az övéit tanunak küldte el, akkor biztosak is lehetünk abban, hogy a tanu mindig tudja hogy mit beszél, és biztos hogy kapcsolata is kell hogy legyen Istennel, mert ha másodkézből jönnének az információi, akkor már nem lehetne tanu.
A világ olyan szinten eltávolodott Istentől, hogy tanuk nélkül nem találnának vissza, mert ha a tanu mögött nem állna Isten személyesen, akkor a tanut könnyen félresöpörhetnék az útból.
A tanunak megrendíthetetlennek kell lennie, és ez csak úgy érhető el, ha ma is vannak olyan emberek, akik Ádámhoz hasonlóan, kapcsolatban vannak Istennel. Ez adja a tanu erejét, igeismeretét és megrendíthetetlenségét.

A tanu hitelességét sosem az adja, hogy hisznek-e neki........hiszen a világ a tanukat a Biblia bizonyságtevése alapján is mindig elutasította.....még a legnagyobb bizonyságtevőt is, Jézust.

Az Ige azt mondja:

" Aki vallást tesz a Fiúról, abban az Atya is megvan."
1 János 2:23.

Az Igéről, az evangéliumról, Istenről sokan beszélnek, de csak azok beszélnek Isten által erről, csak azoknak van legális felhatalmazásuk erre, akik Jézus Krisztusról tesznek bizonyságot. Akinek valóságos közössége van Istennel, annak biztos, hogy a bizonyságtevése Jézus központú, a megfeszítés igazságát hírdeti és megtérésre szólítja fel az embereket. Aki az evangéliumot nem innen közelíti meg, az nem Istentől van.....abban nincs meg az Atya.

" A szó Jákob szava, de a kezek Ézsau kezei."
1 Mózes 27:22.

Ézsau egy mezei ember volt, aki az öncélú, a saját erejében bízó embert jelképezi. Jákob viszont sátorlakó volt, aki Isten jelenlétére koncentrált.
Lehet, hogy ma sokan beszélnek az Igéről és Jákob szavait használják, ám a kezük, a tetteik Ézsautól vannak és nem Istentől.
Nem elég az Igéről beszélni, hanem az által kell ezt megtenni, aki tanuvá tud minket tenni.

Izsák Isten embere volt, ám mégsem ment neki sem könnyen, mert Gérárban lakott. Gérár egy filiszteus város volt, ami az ellenség felségterülete.
A tanuknak ma is az ellenség felségterületén kell bizonyságot tenniük, mert a föld jelenleg - ugyan Isten tudtával és kontrolljával - az ellenségé, a Sátáné.

" Gérár pásztorai pedig versengének Izsák pásztoraival......"
1 Mózes 26:20.

Ez a versengés egy kútért folyt....az életben maradásért. Izsák szolgái ástak egy kutat, amit Gérár pásztorai mindig betömtek. A kút a Bibliában az áldás forrását jelképezi.
Izsák kiásta azt a forrást, amely életet ad az embereknek egy sivatagos, puszta helyen is. Vizet talált, és a víz élet. Isten mindenhol tud kutat ásni a tanui által, ám az ellenség célja mindig az, hogy ezt a kutat újra behányja, hogy az áldás forrásától megfossza az embereket.

Ezért bár Isten szeretet, de a szeretet arra ösztönzi, hogy a tanui versengjenek, mert megértéssel az áldás forrását nem lehet megtartani csak elveszteni.
Az nem szeretet, ha hagyom, hogy az ellenség a kutat betömje, mert akkor mindenki szomjan hal. A túlélésért, az életért versengeni kell.
Minden ember életéért egy nagy csata folyik a szellemivlágban, hogy ki kié legyen....Istené vagy Sátáné.

Ezért Izsák pásztorainak is versengenie kellett Gérár pásztoraival.
Ennek a versengésnek 4 állomása van:

1. "Miénk a víz!"
1 Mózes 26:20.

Izsák és Gérár pásztorai azon vitatkoznak, hogy kié a víz! Kinek van igaza! Mindkettő azt állítja, hogy neki.....:)

" Ezért nevezé a kútnak nevét Észeknek."

Az Észek azt jelenti: civakodás.
Az az én kutam!
Nem , az az enyém!
Nekem van igazam!
Dehogy neked, nekem!

Ha az isteni szeretet ebből a civakodásból kiszállna, akkor az ellenségé lenne a kút és minden ember elveszne......Isten nem kéri ezt a szolgáitól, sőt....azt akarja, hogy igenis, harcoljatok azért a kútért, mert az a kút fog életed adni másoknak is.

2. " Más kutat is ásnak, s azon is versengének, azért annak nevét Szitnának nevezé."

Szitna azt jelenti: vádlás

A civakodás után Gérár pásztorai folyamatosan vádolták Izsák pásztorait. Be akarták bizonyítani, hogy milyen rosszak.
Te beszélsz itt nekünk szeretetről? Hát miket mondasz itt nekünk.......semmi szeretet nincs benned......
Milyen egoista vagy te? Azt hiszed, csak te ismered az igazságot? Mit képzelsz itt magadról.....mit okoskodsz itt nekünk?

" Ez egymaga nálunk a jövevény, és ő szabja a törvényt?"
1 Mózes 19:9.

Szodomában Lót szembe ment az egész város akaratával. Ő volt az egyedül normálisan gondolkodó személy, mégis az egész város őt tartotta abnormálisnak. Ám ez az abnormális a többiekkel ellentétben megmenekült......

3. " És továbbvonult onnan, és ásott más kutat, amely miatt nem versengtek már és nevezé nevét Rehobóthnak...."

Rehobóth: tágas hely.

"......szaporodhatunk a földön...."
1 Mózes 26:22.

Aki megharcol Gérár pásztoraival és állja a sarat és a vádlásokat, az el fog jutni Rehobóthba, ahol nyugalom van és szabad tér az evangélium hirdetésére, és sokasodhatnak az igazak.

4. Felment pedig onnan Beérsebába....

Beérseba: elfogadás

" Látván látjuk, hogy az Úr van teveled....legyen esküvés miközöttünk, köztünk és teközötted; és kössünk frigyet teveled."
1 Mózes 26:28.

Isten tanuinak az a feladata, hogy harcoljanak, mert csak harc által lehet az ellenség felségterületéről az embereket Isten szövetségébe behozni.....
Ahol van ellenésg, ott mindig harcolni is kell.
A harcnak nem akkor van vége, ha az egyik fél feladja, hanem akkor, ha az ellenség a támadást beszünteti.
Amíg az ellenség támad, addig harcolni kell......az élet törvénye is ezt kívánja....

A földi életünk egy versenyfutás.....

" Nem tudjátok-e, hogy akik versenypályán futnak, mindnyájan futnak ugyan, de egy veszi el a jutalmat? Úgy fussatok, hogy elvegyétek!
1 Korintus 9:24.


Te örökösen harcolni akarsz. Neked mindenütt ellenségeid vannak. Már pedig ahol harc van, ott sebesültek, és halottak is vannak. Ez pedig nem férhet meg a szeretettel...

Akik viszont látogatást tettek “odaát”, azok egészen másról beszélnek. Ott még véletlenül sincsenek “ellenségek”.
Beidézek néhány mondatot azoktól, akik jártak a “másik” oldalon.

Van bármilyen más kérdés amit ha feltehetennénk, segítene átadni az élményedet?”

“...Imádkozom hogy többet is megoszthassak nemsokára. Sokkal több minden van, de valójában ennyire egyszerű: csak HIGYJ, Szeresed az Urat a mi Istenünket, teljes szívedből, lelkedből és elmédből, és SZERESS mindenki mást mint magadat. Emlékezz hogy az Ő ítélete kétségtelenül igazságos és tökéletes. Mindnyájan szembenézünk a SZERETET ítéletével. A végítélet örök....”

Tehát szeress mindenki mást!!! Nem tesznek kivételt....

Vagy:

“Milyen érzelmeket éreztél az élményed alatt? “

“...SZERETETet, TELJES, SZILÁRD SZERETETet. TÖKÉLETES SZERETETet. MINDEN TUDÁSON TÚLI SZERETETet. SZERETETet ÉS A SZERETET élményét amit emberei szavakkal nem tudok megfogalmazni. Nincsennek szavak amik kifejezhetnék a szilárd és TELJES SZERETETET....”


A szeretet fogalmába sem a harc, sem az ellenség nem férnek bele.....
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
A test, az egyház már nincs a kereszten. A testnek ki van fizetve a büntetése. Ezért kell az igaz egyházhoz csatlakozni, és én hiszem, hogy a Hit Gyülekezete az igaz egyház tagja, hiszen azért ismerjük az Ige titkait.

Jézus nem egy atomjaira széthullott, szétdarabolt menyasszonyért fog eljönni, hanem egy testtért.......aki nem csatlakozik a testhez, az nem része a testnek.
A fej csak a hozzá csatlakozott testet tudja kontroll alatt tartani. Aki elszakad a testtől, vagy nem csatlakozik hozzá, az nem része a testnek.
Ha valakinek levágják az ujját, hiába volt az ővé, kiesett az idegrendszer körforgásából és az agyközpontból jövő utasításokat nem képes észlelni sem megcselekedni.
Na végre,hogy válaszoltál a kérdésemre,és nem mismásoltad el..:)
Ez a Te szuverén elképzelésed,hited,de mi van azokkal,akik más egyházakban hisznek - és most nem magamról beszélek.
Itt van például Dr.Csókay András: Idegsebész Professzor,ő az Evangélikus Egyház tagja.Saját tapasztalatával bizonyitja,hogy ismeri Jézust,találkozott,és beszélget vele.
Szólt hozzá fia halálát követően,és ezt nem csak képzelte,mint mondotta,hanem élőbb volt az élőbbnél eme találkozás.
Ehhez mit szólsz? Ki mondd igazat,kinek higgyenek az emberek..?
Mondjuk én hiszek az ő megtérésében,pedig nem tagja a Hit Gyülekezetének.Elmondja megéléseit,de a Bibliát nem ismeri szó szerint,mégis Isten Él Benne!!

Tudod Abdiás,én tisztelem az Isten szeretetedet,de nem az Ige átformálását saját képünkre,és aki nem igy látja,ahogy te, az hitetlen,jobbik esetben felfedezel egyik-másikónkban egy kevés Szent Szellemet.
A Szent Szellem,Isten lelke,magja mindannyiónkban benne van,hisz Ő éltet bennünket,nélküli egy másodperc töredéke alatt megsemmisülnénk,de nem mindenki ismeri fel,nem mindenki fedezi fel magában,nem mindenkinek jelenik meg....mert racionalitással nem fogható fel,mert nem anyag...ezért mondják sokan dobj ki minden tudást,mert minden információ csak elvisz tőle.Persze kell az út elején,de ha csak ott toporgunk nem megyünk semmire,mert az elmének mindig több információra van szüksége.Egy darabig el van,aztán kutakodik a többi után,és még sem leli...Ezért mondja a keleti vallás,hogy csendesedj el,más szóval szemlélődj,ahogy Merton fogalmaz,de nem vonódj bele semmilyen történésbe..
Ez nem azt jelenti,hogy mint egy zombi úgy éljünk,hanem éljük meg a pillanat életteliségét.
Egyszer megkérdeztek egy megvilágosodott mestert,ha meglát egy csinos nőt megkivánja-e,erre azt felelte,hogy addig,ameddig elhalad előtte!
Vagyis nem agyal róla,mi lenne ha...Ez az élet,megélni a pillanatot.
A pillanatban,a mostban nem könnyű lenni.Ha minden ember,minden pillanatban ott lenne,nem lenne több szenvedés,mert nem azonosulna vele,és nem vinné el a múltban,vagy a jövőbe.Erre akkor döbbentem rá,mikor a legszörnyűbb szenvedésem közepette olvastam E. Tolle: A Most hatalma könyvét,annál a mondatnál,hogy MOST,ebben a szent pillanatban,nem 2 mp. múlva,nem 5 perc múlva,hanem MOST. Van-e benned szenvedés...rá kellett jönnöm,hogy Nem,de ha gondolkodtam róla,hogy az a....megbántott,azonnal éreztem a fájdalmat.Persze a fájdalom ott van bennem,mert érzem,de nem én vagyok a fájdalom...a fájdalom van bennem..(már nincs!:))
Egyszer édesanyámhoz el kellett mennem hajnalkor,mert rosszul érezte magát,azt mondja remeg a gyomra.Tudtam,hogy felesleges bármilyen nyugtatót adni neki,mert az csak elnyomja a tüneteket,később újból vissza térnek..Kértem nézzen rá a gyomrára,erre kinyitotta a szemét,hogy lássa:)..mondtam ne a szemével nézze,hunyja be,a belső,lelki szemeivel nézzen rá,de csak figyelje az érzést,ne itélje meg se pro,se kontra...Egy idő után önmagától elmúlt a remegés.:)

Minden kegyelem által történik,még a megtérés,a megvilágosodás is!
Ramana Maharsi 16 éves volt,mikor átélte halála élményét,és ott történt a felébredése,vagy E. Tolle,aki már annyira szenvedett depressziójától,hogy a halált kivánta,és akkor kiálltott fel,hogy "nem birok magammal élni" - ekkor hullott le az a lepel...Mi az,hogy magammal...Van egy én,és egy magam,ketten vagyunk egy testben...?
Nem,van bennünk valaki,aki csak figyeli a történéseket,de nem vonódik bele.Nem lehet meghatározni hol van,milyen a kora stb.
Na,ezt kell megtalálnunk..Erre mondják a bölcsek,hogy közelebb van az orrodnál..!:)
 
Utoljára módosítva:

flexter

Állandó Tag
Állandó Tag
Te örökösen harcolni akarsz. Neked mindenütt ellenségeid vannak. Már pedig ahol harc van, ott sebesültek, és halottak is vannak. Ez pedig nem férhet meg a szeretettel...

Akik viszont látogatást tettek “odaát”, azok egészen másról beszélnek. Ott még véletlenül sincsenek “ellenségek”.
Beidézek néhány mondatot azoktól, akik jártak a “másik” oldalon.

Van bármilyen más kérdés amit ha feltehetennénk, segítene átadni az élményedet?”

“...Imádkozom hogy többet is megoszthassak nemsokára. Sokkal több minden van, de valójában ennyire egyszerű: csak HIGYJ, Szeresed az Urat a mi Istenünket, teljes szívedből, lelkedből és elmédből, és SZERESS mindenki mást mint magadat. Emlékezz hogy az Ő ítélete kétségtelenül igazságos és tökéletes. Mindnyájan szembenézünk a SZERETET ítéletével. A végítélet örök....”

Tehát szeress mindenki mást!!! Nem tesznek kivételt....

Vagy:

“Milyen érzelmeket éreztél az élményed alatt? “

“...SZERETETet, TELJES, SZILÁRD SZERETETet. TÖKÉLETES SZERETETet. MINDEN TUDÁSON TÚLI SZERETETet. SZERETETet ÉS A SZERETET élményét amit emberei szavakkal nem tudok megfogalmazni. Nincsennek szavak amik kifejezhetnék a szilárd és TELJES SZERETETET....”


A szeretet fogalmába sem a harc, sem az ellenség nem férnek bele.....
A harc mindig a lélekben van , a halottak és a sebesültek a látható világban.
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
A különbség az közöttünk Csillagözön, hogy én az Ő szolgája vagyok, Te meg nem.
Én megtértem, te meg nem.
Én elfogadtam Jézus keresztáldozatát, Te meg nem.
Én ismerem a Bibliát, Te meg nem.

Én annyit eszek, amennyi jólesik........addig amíg jól nem lakom.....engem nem kell megtanítani arra, hogy hogy kell élni! Én szabad ember vagyok és nincsenek megkötöttségeim! Nem kell meditálgatnom, hogy Istennel kapcsolatba lépjek, mert itt van mindig bennem....elérhető bármikor.

Jézus Krisztusban valóban lehet élvezni az életet.

Mielőtt elhinnéd, hogy tökéletes vagy.....

"......Van még egy ok, amiért el kell vetnünk a helytelen büszkeséget. Ha hagyjuk, hogy gyökeret verjen a szívünkben, a büszkeségnek egy nagyon megvetendő formája fejlődhet ki benne, amelyet gőgnek nevezünk. Mi a gőg? Amellett, hogy felsőbbrendűnek érzi magát, a gőgös ember lenéz másokat, akikről azt gondolja, hogy nála alsóbbrendűek. Jézus a ’gőgöt’ is megemlítette, amikor azokat a gonosz jellemvonásokat sorolta fel, amelyek a ’szívből’ jönnek elő, és „beszennyezik az embert”. A keresztények ebből megértik, mennyire fontos megakadályozniuk, hogy a szívük gőgössé váljon......"
 
Utoljára módosítva:

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Te örökösen harcolni akarsz. Neked mindenütt ellenségeid vannak. Már pedig ahol harc van, ott sebesültek, és halottak is vannak. Ez pedig nem férhet meg a szeretettel...

Akik viszont látogatást tettek “odaát”, azok egészen másról beszélnek. Ott még véletlenül sincsenek “ellenségek”.
Beidézek néhány mondatot azoktól, akik jártak a “másik” oldalon.

Van bármilyen más kérdés amit ha feltehetennénk, segítene átadni az élményedet?”

“...Imádkozom hogy többet is megoszthassak nemsokára. Sokkal több minden van, de valójában ennyire egyszerű: csak HIGYJ, Szeresed az Urat a mi Istenünket, teljes szívedből, lelkedből és elmédből, és SZERESS mindenki mást mint magadat. Emlékezz hogy az Ő ítélete kétségtelenül igazságos és tökéletes. Mindnyájan szembenézünk a SZERETET ítéletével. A végítélet örök....”

Tehát szeress mindenki mást!!! Nem tesznek kivételt....

Vagy:

“Milyen érzelmeket éreztél az élményed alatt? “

“...SZERETETet, TELJES, SZILÁRD SZERETETet. TÖKÉLETES SZERETETet. MINDEN TUDÁSON TÚLI SZERETETet. SZERETETet ÉS A SZERETET élményét amit emberei szavakkal nem tudok megfogalmazni. Nincsennek szavak amik kifejezhetnék a szilárd és TELJES SZERETETET....”


A szeretet fogalmába sem a harc, sem az ellenség nem férnek bele.....

Én elhiszem azt, amit írsz, hiszen én is azt mondtam, hogy az a szeretet, amellyel Isten szeret minket, az minden emberi képzeletet felülmúl.
Viszont a láthatatlan világnak nem csak egy oldala van, hanem kettő, és ez a kettő nagyon más.
Nem nagyon szoktam hinni a halálból visszajövők beszámolóinak, mert itt nagyon sokmindetn figyelembe kellene venni, amiről viszont nem tudunk.

A Biblia azt állítja, hogy a szeretet igazságos.
Ha én a gyermekeimmel megállapodom valamiben, hogy ha valamit teljesítenek, akkor én ezt jutalmazom, és csak az egyik teljesíti a feltételeket a másik nem, és én ennek ellenére mindkettőnek megadnám ugyanazt, még a gyarmekeim is éreznék, hogy anya nem igazságos.
Joggal gondolhatná az, amelyik betöltötte a feltételeket, hogy anya nem is szeret engem......
A mennyben jelenleg egy jogi eljárás folyik a Sátán ellen. Istennek minden pontban kétséget kizáróan bizonyítania kell a mennyei lények elött, hogy amit tesz, az minden pontban jogszerű és igazságos. Ha nemígy tenne, bármikor káosz és lázadás törhetne ki. A mennyei lények azzal is tisztában vannak, hogy megtérés nélkül nincs joga bemenni egyetlen Isten teremtményének sem a mennybe, mert ez igazságtalan és jogtalan lenne, ami újabb lázadásokhoz vezethetne.

Én is olvastam már sok beszámolót olyanoktól, akik állítólag jártak odaát......
Nem szoktam ilyeneket beidézni, ám most mégis megteszem azért, hogy tudd, nem mindenki ugyanoda megy......

Bill Wiese hozzám hasonlóan újjászületett, Szent Szellemmel betöltekezett keresztény, aki állítása szerint 1998. november 22-én a Pokolban járt.

Egy cellában landoltam, amely 5m magas, 3m széles és 5m hosszú lehetett. Vasrácsos ajtaja volt, úgy éreztem magam, mintha egy siralomházban lennék.

" És összegyűjtetve összegyűjtetnek gödörbe, mint a foglyok, és bezáratnak tömlöcbe...."
Ézsaiás 24:22.

Nagyon gyengének éreztem magam. Volt testem, amely ugyanúgy nézett ki, mint a földi testem. Két hatalmas szörnyeteg tornyosult fölém. 3 vagy 4m magasak lehettek. A gonoszság valósággal áradt belőlük, tekintetükben a leplezetlen, hamisítatlan gyűlölet lángja égett. Kezdtem pánikba esni.

A lények sem állatok sem emberek nem voltak......de valahogy mégis emberszabásúak voltak. Az első lény testét mindenütt daganatok és pikkelyek borították. hatalmas, kiálló álkapcsában méretes fogak sorakoztak. Vaskos lábaival és természetellenesen nagy lábfejeivel úgy tombolt a cellában, mint egy felbőszült bika.
A második lény magasabb és vékonyabb is volt, karjai rendkívül hosszúak, testét pedig pengeéles uszonyok borították.
Nem tudtam milyen nyelven beszélnek, mégis értettem a szavaikat.
A féktelen gonoszságnak olyan mélységeit érzékeltem, amelyet elképzelni sem tudtam volna korábban.
Alig tudtam megmozdulni....miért nincs bennem erő?

" Hasonlatossá lettem a sírba szállókhoz, ; olyan vagyok, mint az erejevesztett ember."
88. zsoltár 5.

Ekkor 2 újabb lény lépett a cellába. Biztosra vettem, hogy kínlódásaim szórakoztatni fogják őket.
Vaksötét lett. Elképzelni sem tudtam, hogy lett ilyen sötét.

" Sötét helyekre ültetett engem, mint a megholtakat."
Jeremiás siralmai 3:6.

Egyszer csak egyikük felemelt és a falhoz vágott. Úgy éreztem, hogy a testem minden csontja összetört.
A második lény, akinek pengeéles karmai és éles, kiálló uszonyai voltak, magához húzott. Ahogy a mellkasához szorított, éles pikkelyei a hátamba mélyedtek. Karmait a mellkasomba süllyesztette és felszakította. A hús már cafatokban lógott a testemből......
A lényeknek élvezetet okozott, hogy kínozhatnak és rettegésben tarthatnak.

" Körülvettek engem a halál kötelei és a pokol szorongattatatásai támadtak meg engem..."
116. zsoltár 3.

Kegyelemért kiáltoztam, de ezek nem ismertek kegyelmet.
Eszembe jutott, hogy odafent az emberek nagy része nem hiszi, de eszébe sem jutna, hogy idelent létezik ez a másik világ. Nem hinnék el!
A sötétség nem a fény hiányát jelentette csupán, hanem egy kifejezetten gonosz realitást.

Az ember teljes szíváből vágyik csak néhány perc pihenésre, de itt ebben a kiváltságban soha sem részesülhet.
Kétségbeesetten vágytam arra, hogy egy másik emberrel beszélhessek, de tudtam, hogy erre soha sem lesz lehetőségem.
Nagyon nehéz elképzelni azt a tudatállapotot, amikor egy ember tudja, hogy soha, senkivel - még a szeretteivel - sem fog többé kapcsolatot létesíteni.

Nem kívánom tovább borzolni a kedélyeket, végül is aztán:

Hirtelen egy villámlásszerű fény töltötte be az alagutat.
- Jézus! - kiáltottam.
- Én vagyok! Azért kerültél ide, mert sokan nem hisznek a Pokol létezésében. Még a népem között is vannak olyanok, akik nem hisznek a pokolban. Menj, és mondd el mindenkinek, milyen ez a hely! Nem szeretném, hogy bárki is idekerüljön.
- Miért gyűlöltek engem annyira azok a démonok?
- Mert az én hasonlatosságomra vagy megalkotva. Engem gyűlölnek. A démonok nem tudnak közvetlenül Istennek ártani, a teremtményeinek viszont igen.
Mondd el nekik, hogy már nagyon közel vagyok!

Az idő lassan lejár......
Az emberek elé kell tárnunk az igazságot, hogy legyen lehetőségük választani.
Ha nem találkozol Jézussal, mint személyes megváltóddal, Te is biztosan a Pokolba fogsz kerülni..........
Nem mondhatok mást, mert ez az igazság......ha ezt elhallgatnám, én lennék maga a gyűlölet, amely örül más vesztén......
 

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Na végre,hogy válaszoltál a kérdésemre,és nem mismásoltad el..:)
Ez a Te szuverén elképzelésed,hited,de mi van azokkal,akik más egyházakban hisznek - és most nem magamról beszélek.
Itt van például Dr.Csókay András: Idegsebész Professzor,ő az Evangélikus Egyház tagja.Saját tapasztalatával bizonyitja,hogy ismeri Jézust,találkozott,és beszélget vele.
Szólt hozzá fia halálát követően,és ezt nem csak képzelte,mint mondotta,hanem élőbb volt az élőbbnél eme találkozás.
Ehhez mit szólsz? Ki mondd igazat,kinek higgyenek az emberek..?
Mondjuk én hiszek az ő megtérésében,pedig nem tagja a Hit Gyülekezetének.Elmondja megéléseit,de a Bibliát nem ismeri szó szerint,mégis Isten Él Benne!!

Tudod Abdiás,én tisztelem az Isten szeretetedet,de nem az Ige átformálását saját képünkre,és aki nem igy látja,ahogy te, az hitetlen,jobbik esetben felfedezel egyik-másikónkban egy kevés Szent Szellemet.
A Szent Szellem,Isten lelke,magja mindannyiónkban benne van,hisz Ő éltet bennünket,nélküli egy másodperc töredéke alatt megsemmisülnénk,de nem mindenki ismeri fel,nem mindenki fedezi fel magában,nem mindenkinek jelenik meg....mert racionalitással nem fogható fel,mert nem anyag...ezért mondják sokan dobj ki minden tudást,mert minden információ csak elvisz tőle.Persze kell az út elején,de ha csak ott toporgunk nem megyünk semmire,mert az elmének mindig több információra van szüksége.Egy darabig el van,aztán kutakodik a többi után,és még sem leli...Ezért mondja a keleti vallás,hogy csendesedj el,más szóval szemlélődj,ahogy Merton fogalmaz,de nem vonódj bele semmilyen történésbe..
Ez nem azt jelenti,hogy mint egy zombi úgy éljünk,hanem éljük meg a pillanat életteliségét.
Egyszer megkérdeztek egy megvilágosodott mestert,ha meglát egy csinos nőt megkivánja-e,erre azt felelte,hogy addig,ameddig elhalad előtte!
Vagyis nem agyal róla,mi lenne ha...Ez az élet,megélni a pillanatot.
A pillanatban,a mostban nem könnyű lenni.Ha minden ember,minden pillanatban ott lenne,nem lenne több szenvedés,mert nem azonosulna vele,és nem vinné el a múltban,vagy a jövőbe.Erre akkor döbbentem rá,mikor a legszörnyűbb szenvedésem közepette olvastam E. Tolle: A Most hatalma könyvét,annál a mondatnál,hogy MOST,ebben a szent pillanatban,nem 2 mp. múlva,nem 5 perc múlva,hanem MOST. Van-e benned szenvedés...rá kellett jönnöm,hogy Nem,de ha gondolkodtam róla,hogy az a....megbántott,azonnal éreztem a fájdalmat.Persze a fájdalom ott van bennem,mert érzem,de nem én vagyok a fájdalom...a fájdalom van bennem..(már nincs!:))
Egyszer édesanyámhoz el kellett mennem hajnalkor,mert rosszul érezte magát,azt mondja remeg a gyomra.Tudtam,hogy felesleges bármilyen nyugtatót adni neki,mert az csak elnyomja a tüneteket,később újból vissza térnek..Kértem nézzen rá a gyomrára,erre kinyitotta a szemét,hogy lássa:)..mondtam ne a szemével nézze,hunyja be,a belső,lelki szemeivel nézzen rá,de csak figyelje az érzést,ne itélje meg se pro,se kontra...Egy idő után önmagától elmúlt a remegés.:)

Minden kegyelem által történik,még a megtérés,a megvilágosodás is!
Ramana Maharsi 16 éves volt,mikor átélte halála élményét,és ott történt a felébredése,vagy E. Tolle,aki már annyira szenvedett depressziójától,hogy a halált kivánta,és akkor kiálltott fel,hogy "nem birok magammal élni" - ekkor hullott le az a lepel...Mi az,hogy magammal...Van egy én,és egy magam,ketten vagyunk egy testben...?
Nem,van bennünk valaki,aki csak figyeli a történéseket,de nem vonódik bele.Nem lehet meghatározni hol van,milyen a kora stb.
Na,ezt kell megtalálnunk..Erre mondják a bölcsek,hogy közelebb van az orrodnál..!:)

Akiben benne van Isten Szelleme, az felismeri, hogy a másikban benne van-e vagy sem.....
 

tuncuka

Állandó Tag
Állandó Tag
Látod Éva, félremagyarázod, amit írtam!

Kit hirdetek én itt?
A Hit gyülekezetét vagy Jézus Krisztust?
Mire szólítottalak fel benneteket?
Arra, hogy csatlakozzatok a Hit gyülekezetéhez, vagy arra, hogy térjetek meg és fogadjátok el Jézus keresztáldozatát?

Jézus azt mondta a tanítványainak:

" Az Én nevemben prédikáljátok a megtérést, és a bűnök bocsánatát......"
Lukács 24:47.

Én pontosan ezt teszem......ezt hírdetem, hogy van bűnök bocsánata a megtévedt ember számára, de ez megtérés által érhető el, és nem a Hit Gyülekezete nevében, ha nem Jézus nevében teszem ezt.

János apostol azt írja:

" Volt egy Istentől küldött ember, kinek neve János. Ez jött tanubizonyságul, hogy bizonyságot tegyen a világosságról....."
János 1:7.

Isten tanukon keresztül tesz bizonyságot az evangélium hitelességéről. Megtérés által lehet tanúvá válni.
A tanu sosem azt mondja, amit akar, hanem:

" Amit hallottunk, amit szemeinkkel láttunk, aminek szemtanui voltunk, és kezeinkkel illetük........
Amit hallottunk és láttunk, hirdetjük nektek, hogy nektek is közösségetek legyen velünk...."
1 János 1:1.,3.

A tanu mindig azt mondja, amit látott és hallott...... a tanu mindig arról tesz bizonyságot, amit nem mindenki látott és hallott......
A tanukra azért van szükség a tárgyalásokon, hogy az igazság kiderülhessen, mert a tanu az, aki tudja, hogy mi az igazság, mert ő személyesen ott volt és mindent látott.......mindenki más ismerete csak feltételezésen alapszik.

Ha Isten az övéit tanunak küldte el, akkor biztosak is lehetünk abban, hogy a tanu mindig tudja hogy mit beszél, és biztos hogy kapcsolata is kell hogy legyen Istennel, mert ha másodkézből jönnének az információi, akkor már nem lehetne tanu.
A világ olyan szinten eltávolodott Istentől, hogy tanuk nélkül nem találnának vissza, mert ha a tanu mögött nem állna Isten személyesen, akkor a tanut könnyen félresöpörhetnék az útból.
A tanunak megrendíthetetlennek kell lennie, és ez csak úgy érhető el, ha ma is vannak olyan emberek, akik Ádámhoz hasonlóan, kapcsolatban vannak Istennel. Ez adja a tanu erejét, igeismeretét és megrendíthetetlenségét.

A tanu hitelességét sosem az adja, hogy hisznek-e neki........hiszen a világ a tanukat a Biblia bizonyságtevése alapján is mindig elutasította.....még a legnagyobb bizonyságtevőt is, Jézust.

Az Ige azt mondja:

" Aki vallást tesz a Fiúról, abban az Atya is megvan."
1 János 2:23.

Az Igéről, az evangéliumról, Istenről sokan beszélnek, de csak azok beszélnek Isten által erről, csak azoknak van legális felhatalmazásuk erre, akik Jézus Krisztusról tesznek bizonyságot. Akinek valóságos közössége van Istennel, annak biztos, hogy a bizonyságtevése Jézus központú, a megfeszítés igazságát hírdeti és megtérésre szólítja fel az embereket. Aki az evangéliumot nem innen közelíti meg, az nem Istentől van.....abban nincs meg az Atya.

" A szó Jákob szava, de a kezek Ézsau kezei."
1 Mózes 27:22.

Ézsau egy mezei ember volt, aki az öncélú, a saját erejében bízó embert jelképezi. Jákob viszont sátorlakó volt, aki Isten jelenlétére koncentrált.
Lehet, hogy ma sokan beszélnek az Igéről és Jákob szavait használják, ám a kezük, a tetteik Ézsautól vannak és nem Istentől.
Nem elég az Igéről beszélni, hanem az által kell ezt megtenni, aki tanuvá tud minket tenni.

Izsák Isten embere volt, ám mégsem ment neki sem könnyen, mert Gérárban lakott. Gérár egy filiszteus város volt, ami az ellenség felségterülete.
A tanuknak ma is az ellenség felségterületén kell bizonyságot tenniük, mert a föld jelenleg - ugyan Isten tudtával és kontrolljával - az ellenségé, a Sátáné.

" Gérár pásztorai pedig versengének Izsák pásztoraival......"
1 Mózes 26:20.

Ez a versengés egy kútért folyt....az életben maradásért. Izsák szolgái ástak egy kutat, amit Gérár pásztorai mindig betömtek. A kút a Bibliában az áldás forrását jelképezi.
Izsák kiásta azt a forrást, amely életet ad az embereknek egy sivatagos, puszta helyen is. Vizet talált, és a víz élet. Isten mindenhol tud kutat ásni a tanui által, ám az ellenség célja mindig az, hogy ezt a kutat újra behányja, hogy az áldás forrásától megfossza az embereket.

Ezért bár Isten szeretet, de a szeretet arra ösztönzi, hogy a tanui versengjenek, mert megértéssel az áldás forrását nem lehet megtartani csak elveszteni.
Az nem szeretet, ha hagyom, hogy az ellenség a kutat betömje, mert akkor mindenki szomjan hal. A túlélésért, az életért versengeni kell.
Minden ember életéért egy nagy csata folyik a szellemivlágban, hogy ki kié legyen....Istené vagy Sátáné.

Ezért Izsák pásztorainak is versengenie kellett Gérár pásztoraival.
Ennek a versengésnek 4 állomása van:

1. "Miénk a víz!"
1 Mózes 26:20.

Izsák és Gérár pásztorai azon vitatkoznak, hogy kié a víz! Kinek van igaza! Mindkettő azt állítja, hogy neki.....:)

" Ezért nevezé a kútnak nevét Észeknek."

Az Észek azt jelenti: civakodás.
Az az én kutam!
Nem , az az enyém!
Nekem van igazam!
Dehogy neked, nekem!

Ha az isteni szeretet ebből a civakodásból kiszállna, akkor az ellenségé lenne a kút és minden ember elveszne......Isten nem kéri ezt a szolgáitól, sőt....azt akarja, hogy igenis, harcoljatok azért a kútért, mert az a kút fog életed adni másoknak is.

2. " Más kutat is ásnak, s azon is versengének, azért annak nevét Szitnának nevezé."

Szitna azt jelenti: vádlás

A civakodás után Gérár pásztorai folyamatosan vádolták Izsák pásztorait. Be akarták bizonyítani, hogy milyen rosszak.
Te beszélsz itt nekünk szeretetről? Hát miket mondasz itt nekünk.......semmi szeretet nincs benned......
Milyen egoista vagy te? Azt hiszed, csak te ismered az igazságot? Mit képzelsz itt magadról.....mit okoskodsz itt nekünk?

" Ez egymaga nálunk a jövevény, és ő szabja a törvényt?"
1 Mózes 19:9.

Szodomában Lót szembe ment az egész város akaratával. Ő volt az egyedül normálisan gondolkodó személy, mégis az egész város őt tartotta abnormálisnak. Ám ez az abnormális a többiekkel ellentétben megmenekült......

3. " És továbbvonult onnan, és ásott más kutat, amely miatt nem versengtek már és nevezé nevét Rehobóthnak...."

Rehobóth: tágas hely.

"......szaporodhatunk a földön...."
1 Mózes 26:22.

Aki megharcol Gérár pásztoraival és állja a sarat és a vádlásokat, az el fog jutni Rehobóthba, ahol nyugalom van és szabad tér az evangélium hirdetésére, és sokasodhatnak az igazak.

4. Felment pedig onnan Beérsebába....

Beérseba: elfogadás

" Látván látjuk, hogy az Úr van teveled....legyen esküvés miközöttünk, köztünk és teközötted; és kössünk frigyet teveled."
1 Mózes 26:28.

Isten tanuinak az a feladata, hogy harcoljanak, mert csak harc által lehet az ellenség felségterületéről az embereket Isten szövetségébe behozni.....
Ahol van ellenésg, ott mindig harcolni is kell.
A harcnak nem akkor van vége, ha az egyik fél feladja, hanem akkor, ha az ellenség a támadást beszünteti.
Amíg az ellenség támad, addig harcolni kell......az élet törvénye is ezt kívánja....

A földi életünk egy versenyfutás.....

" Nem tudjátok-e, hogy akik versenypályán futnak, mindnyájan futnak ugyan, de egy veszi el a jutalmat? Úgy fussatok, hogy elvegyétek!
1 Korintus 9:24.
31357933_658292951184738_6057899248458250843_n.jpg
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Jézus azt mondta: Ő az út, az igazság és az élet. Akit az Atya neki adott, az Őt követi, és nem mást, és másokat. Nem keveri a mestereket. Egy Mester létezik számára az Jézus Krisztus.
Nincs szinkretizmus, nincs keverés, ha hűségesek vagyunk, akkor sem, ha Isten szabadon munkálkodik a világban, azért hogy munkáját bevégezze.
A szellemi ember szerintem azonnal felismeri ha valaki más felfogásban van mint ő, de mindig az a döntő a helyes út tekintetében, hogy a Szellem gyümölcseit termi-e valaki. A jó fa jó gyümölcsöt terem, mondja Jézus.
Ezért mindenképpen jó dolog, ha valaki jó gyümölcstermővé segít bennünket, és felfedi rejtett hamisságainkat.
Például ha felfortyanok, mert valaki nekem nemtetszőt mond, akkor tudhatom, hogy ezen a ponton a jó öreg halálraítélt ó-emberemben élek ebben a pillanatban... Nem a nagy ÉN - ben, és nem Krisztusban.
Az Isten szent haragja - mint ég és föld- különbözik az emberi haragtól. Miért? Mert Isten úgynevezett haragjában szeretet van, az emberében pedig önzés és gyengeség.
Mert az emberi harag nem munkálja Isten dicsőségét, mert földi, testi, és ördögi. Mondja Jakab apostol.
Én azt gondolom, hogy a türelem amiről oly sokat beszélünk, együtt jár az ó ember halálával...
és ez a Szellem munkája. Hiszen az aranyat is tűzben tisztítják a benne levő salakanyagtól.
 
Utoljára módosítva:

Hamp

Állandó Tag
Állandó Tag
Jajj istenem ! "Abdiás"! Össze irkálod itten a sok mesebeli hülyeséget ! Inkább gondolkoznál és rájönnél,hogy semmiféle istenek nincsennek ! Mert ha vóna akkor talán még én is tudnék róla. Na meg a pápuák és hasonlók is tudták vóna és nem kellet vóna hittéritőket meg inkvizítorokat küldeni rájuk. Azt hiszed,hogy a papok,pápák és üzleti gyülekezetek vezetői nem tudják,hogy nincsen a,mit elhitetnek a gyepesagyúakkal !
 

tuncuka

Állandó Tag
Állandó Tag
Jézus azt mondta: Ő az út, az igazság és az élet. Akit az Atya neki adott, az Őt követi, és nem mást, és másokat. Nem keveri a mestereket. Egy Mester létezik számára az Jézus Krisztus.
Nincs szinkretizmus, nincs keverés, ha hűségesek vagyunk, akkor sem, ha Isten szabadon munkálkodik a világban, azért hogy munkáját bevégezze.
A szellemi ember szerintem azonnal felismeri ha valaki más felfogásban van mint ő, de mindig az a döntő a helyes út tekintetében, hogy a Szellem gyümölcseit termi-e valaki. A jó fa jó gyümölcsöt terem, mondja Jézus.
Ezért mindenképpen jó dolog, ha valaki jó gyümölcstermővé segít bennünket, és felfedi rejtett hamisságainkat.
Például ha felfortyanok, mert valaki nekem nemtetszőt mond, akkor tudhatom, hogy ezen a ponton a jó öreg halálraítélt ó-emberemben élek ebben a pillanatban... Nem a nagy ÉN - ben, és nem Krisztusban.
Az Isten szent haragja - mint ég és föld- különbözik az emberi haragtól. Miért? Mert Isten úgynevezett haragjában szeretet van, az emberében pedig önzés és gyengeség.
Mert az emberi harag nem munkálja Isten dicsőségét, mert földi, testi, és ördögi. Mondja Jakab apostol.
Én azt gondolom, hogy a türelem amiről oly sokat beszélünk, együtt jár az ó ember halálával...
és ez a Szellem munkája. Hiszen az aranyat is tűzben tisztítják a benne levő salakanyagtól.
Nagyon jó! Köszönöm szépen Steve! :)
 

tuncuka

Állandó Tag
Állandó Tag
Jajj istenem ! "Abdiás"! Össze irkálod itten a sok mesebeli hülyeséget ! Inkább gondolkoznál és rájönnél,hogy semmiféle istenek nincsennek ! Mert ha vóna akkor talán még én is tudnék róla. Na meg a pápuák és hasonlók is tudták vóna és nem kellet vóna hittéritőket meg inkvizítorokat küldeni rájuk. Azt hiszed,hogy a papok,pápák és üzleti gyülekezetek vezetői nem tudják,hogy nincsen a,mit elhitetnek a gyepesagyúakkal !
Kedves Hamp! :)
Ezt írja az írás:
"Nem minden, a ki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát. Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben?
És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők."
Pontosan azokról az emberekről ír,akiket Te kifejtettél itt az előbb.
Mert nem elég ismerni Istent és az igazságát, hanem igaz módon is kell élni! Élni kell az embernek a hitét, nem pedig csak hallani,mert csak a hallás ,az nem elég.És az sem helyes, ha valaki Isten nevében olyat szól,amit Isten soha nem mondott.Tudod nagyon jól Hamp,hogy pl: Jeremiás prófétával egy időben is volt egy hamis próféta, aki elakarta hitetni a néppel,hogy Isten nem fogja megtorolni a bűnt, ha nem térnek meg, hanem békesség lesz...Mi történt? A hamis próféta meghalt,ahogy azt Jeremiás által megüzente az Úr, és bizony az Istentől elfordult népet leigázták...
Mindig az emberek döntenek egy-egy kérdésben.Rajtunk áll vagy bukik minden.
Isten létezik, mindig is létezett és létezni fog.Az ő kegyelme rajtunk,bennünk nyilvánul meg.Azáltal,hogy élünk, lehetőséget kapunk egy sokkal szebb, békésebb életre, ahol a szeretet az Úr! Szó szerint.
Kellenek a hittérítők,mert az emberek nem tudnak különbséget tenni sok esetben a jó és rossz között.Ehhez kaptunk egy tükröt a Biblia által.A probléma abban szokott lenni,hogy az emberek nem hajlandóak megváltozni.Mindenki sóvárog, sopánkodik,mikor fel-fel bukkan egy hír valami nem jó dologról, sőt...nem is kell messze menni.Miért is van az a szólás,hogy "1 ujjal másra mutatsz 4-el magadra?" Vagy,hogy más szemében a szálkát magadéban a gerendát? Ki hajlandó megváltozni? Sajnos nagyon kevesen!
Áldom az Urat azokért, akik hajlandóak meghallani a halk szelíd szeretetteljes hangot, mert a változás bennünk kezdődik.Én kell,hogy megváltozzam ahhoz,hogy a cselekedeteim is jók legyenek.Ez pedig Isten segítsége nélkül nem megy!Amíg Isten nincs az életemben,addig olyan is az életem...
 
Utoljára módosítva:

Hamp

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Hamp! :)
Ezt írja az írás:
"Nem minden, a ki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát. Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben?
És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők."
Pontosan azokról az emberekről ír,akiket Te kifejtettél itt az előbb.
Mert nem elég ismerni Istent és az igazságát, hanem igaz módon is kell élni! Élni kell az embernek a hitét, nem pedig csak hallani.Az nem elég, és az sem helyes, ha valaki Isten nevében olyat szól,amit Isten soha nem mondott.Tudod nagyon jól Hamp,hogy pl: Jeremiás prófétával egy időben is volt egy hamis próféta, aki elakarta hitetni a néppel,hogy Isten nem fogja megtorolni a bűnt, ha nem térnek meg, hanem békesség lesz...Mi történt? A hamis próféta meghalt,ahogy azt Jeremiás által megüzente az Úr, és bizony az Istentől elfordult népet leigázták...
Mindig az emberek döntenek egy-egy kérdésben.Rajtunk áll vagy bukik minden.
Isten létezik, mindig is létezett és létezni fog.Az ő kegyelme rajtunk,bennünk nyilvánul meg.Azáltal,hogy élünk, lehetőséget kapunk egy sokkal szebb, békésebb életre, ahol a szeretet az Úr! Szó szerint.
Kellenek a hittérítők,mert az emberek nem tudnak különbséget tenni sok esetben a jó és rossz között.Ehhez kaptunk egy tükröt a Biblia által.A probléma abban szokott lenni,hogy az emberek nem hajlandóak megváltozni.Mindenki sóvárog, sopánkodik,mikor fel-fel bukkan egy hír valami nem jó dologról, sőt...nem is kell messze menni.Miért is van az a szólás,hogy "1 ujjal másra mutatsz 4-el magadra?" Vagy,hogy más szemében a szálkát magadéban a gerendát? Ki hajlandó megváltozni? Sajnos nagyon kevesen!
Áldom az Urat azokért, akik hajlandóak meghallani a halk szelíd szeretetteljes hangot, mert a változás bennünk kezdődik.Én kell,hogy megváltozzam ahhoz,hogy a cselekedeteim is jók legyenek.Ez pedig Isten segítsége nélkül nem megy!Amíg Isten nincs az életemben,addig olyan is az életem...
Hát osztán akkor szerinted milyen az én életem ? Mert hát az életemben nincsen egyetlen Isten se ! ( istennőm azért van !)
 

tuncuka

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát osztán akkor szerinted milyen az én életem ? Mert hát az életemben nincsen egyetlen Isten se ! ( istennőm azért van !)
Igen tudom Kedves Hamp,hogy neked istennőd van! :) És már azt is tudom,hogy az istennődnek is van "10 parancsolattya," mint ahogy Steve egyszer megkérdezte tőled :)
Milyen az életed? Amilyenné formálod, vagyis formálja (?) neked az istennőd? :)
Az ember élete olyan, amilyenné a szívében lakó istene formálja. Ki mit, milyen istent hord a szívében?
Aki pénzsóvár, nyilván annak a pénzisten parancsol..stb. (Ezt nem rád értem,csak,hogy megértsd mire gondolok)
 

tuncuka

Állandó Tag
Állandó Tag
Örülök, hogy hasznosnak találtad! Istennek legyen hála! Ami jó az Tőle származik. :)
Kedves Steve! :)
Minden hasznos, ami isten igazságáról szól.Minden hasznos minden időben.Az más kérdés,hogy a haszontalan szolga hallgatja-e, vagy a jó szolga?A magot (Isten igazságát) elvetette az ember a lélek segítségével,majd kikel egyszer, vagy nem...
Nekem ezek az írások az igazságtartalmuk miatt tetszik :)
 
Oldal tetejére