Isten és más mesék - 2013

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Igy helyes,az ember tegye le a voksát az mellett,amiben hisz,de ne fanatikusan,mert igazából senki nem tudja az Igazságot,csak kapisgáljuk.
A benső sugallat...te azt mondod a Szent Szellem -amire hagyatkoznunk kell....,mert Ő tud útbaigazitást adni bármilyen kérdésünkre..És ez igy van!


Az állatok ösztön lények,nem rendelkeznek egyéni tudattal,nekik csoport tudatuk van.Azt,hogy mi a rendeltetésük a későbbiekben,azt nem tudom...de bizonyosan céllal lettek ők is teremtve!

Csak annyit tudunk,hogy döntéseket hozunk...de azt,hogy mi a jó,és mi a rossz - azt nem tudhatjuk,mert valójában az úgynevezett rossz döntés is azért van,hogy a jó döntés felé menjünk.Akkor ki tudja,hogy mi a rossz...;)
Tudom magamról,hogy nehéz ezt igy elfogadni,de ha jobban megvizsgáljuk az ilyen kérdéseket,csakis erre lehet következtetni!

Nem ezt irtam,hanem ezt: "sőt a Bibliát sem tudják jobban,mint itt közülünk legtöbben."
Bár még azt is irhattam volna,mert ismételten csak arra tudok hivatkozni,amit magam körül látok,és hallok beszélgetéseink során...

:dr_33:

Félremagyarázod amit írtam, Éva!
De tudhatjuk, hogy mi a jó és a rossz, ha megtértünk! A megtérésnek pont az a léyege, hogy ne sötétben tapogatózzunk, hanem világosan lássunk!

" .....ha elválasztod a jót a hitványtól, olyan leszel, mint az én szám...."
Jeremás 15:19.

Ahhoz, hogy el tudjuk élesen választani, tudnunk is kell különbséget tenni közte. És a Szent Szellem többek között ezért is küldetett el. Az, hogy az ember a bűnös természete miatt szellemiből visszaesik testivé, és a bűn hatalmat vesz rajta, az nem jelenti azt, hogy ne tudná, hogy az rossz.

Azt érzem, hogy Steve-től várod folyamatosan azt a megerősítést, hogy miért ne kelljen Neked igei módon megtérni. Te az Úrral való kapcsolatot minden "ceremónia" és közösség nélkül akarod megélni, de ez az Ige szerint nem megy.
Steve azt mondta - amivel most nem tudok egyet érteni -, hogy elég, ha megkérdezed magatól, hogy megtértél-e és a szellemed majd válaszol.
Ha ez így működne, akkor az igaz egyház nagyobb létszámmal büszkélkedhetne, mint az iszlám.
Ez csak abban az esetben működik, ha az ember valóban megtért......minden más esetben viszont a szellemed hazudni fog, mert amíg nem térsz meg, addig a Sátán hatalma alatt vagy és ő biztos nem fogja elárulni neked, hogy mi az üdvözülés valódi módja.
Azt viszont tapasztalatból tudom, hogy a megtérés elött is tud az Úr az emberhez szólni az igén keresztül - nálam is szólt, és talán Steve is ezt írta -, de ez nem jelentette azt, hogy én már megtért ember vagyok, hanem kifejezetten az volt a célja, hogy rávezessen a megtérésre. A megtérésből pedig aztán jött a többi lépés.

Azt Ige azt állítja a Szent Szellemről, hogy azért is jött, hogy a szellememben bizonyságot tegyen arról, hogy Isten gyermeke vagyok, aki nem testtől és vértől születtem, hanem Istentől, romolhatatlan magból az Ő Igéje által.
Vagyis arról, hogy újjászületett ember vagyok....de ehhez újjá is kell születnem! Az újjászületés pedig konkrét cselekedetekben megnyilvánuló események sorozata, amely az Ige kinyilatkoztatásán áll.
Jézus Krisztus sem magát keresztelte meg vízben, hanem szüksége volt egy Isten által felkent emberre, Keresztelő Jánosra. Jézusnak nem volt ótermészete, amit el kellett volna temetnie, ám mégis alámerítkezett vízben, és a Szent Szellem utána szállt rá.

" Nekem kell általad megkeresztelkednem és Te jössz énhozzám?
Jézus pedig felelvén monda neki: Engedj most, mert így illik nekünk minden igazságot betöltenünk."
Máté 3:14-15.

Jézus megmutatta a mintát, hogy hogy kell követnünk Őt. Ez nem viccből került bele a Bibliába. Ez megkerülhetetlen és kikerülhetetlen lépés az üdvösség felé vezető úthoz. Amikor Jézus átesett a vízkeresztségen, Keresztelő János nagyobb hatalommal rendelkezett, mint Ő. Ez a jelenet ezt igazolja. Jánoson már rajta volt a Szent Szellem, Jézusra viszont csak utána szállt rá, pedig Ő volt Isten fia.
Steve-nek is át kellett esnie a vízkeresztségen és nem hiszem, hogy ezt Isten felkentjeinek a kihagyásával oldotta volna meg.

Isten közösségben gondolkodik. Kiválaszt és felken embereket, akiket a gyülekezetek élére állít.
Az egyház szó azt jelenti, kihívottak közössége.
Pál apostol, ahol hirdette az Igét, ott utána gyülekezeteket hozott létre és csak akkor ment tovább, ha már a gyülekezet élére Isten útmutatása alapján felkent egy embert a pásztori szolgálat elvégzésére, hogy nélküle is, önállóan tudjon fejlődni és növeledni az egyház azon része. Ezek mind kivétel nélkül megtért, víztől- és Szent Szellemtől újjászületett keresztények voltak.
A fogságból írt leveleit - amelyek az Újszövetség egyik lényegi magját adják -, ezeknek a gyülekezeteknek írta. Pál nem egyénekben gondolkodott........Isten nem egyénekben gondolkodik. Isten az egyházat nézi, amelynek vannak építőkövei, amelyek mi, emberek vagyunk.

A Jelenések könyvében Jézus 7 gyülekezetnek küld üzenetet. Ő is közösségekben gondolkodik.
Efézusbeli gyülekezet........szárdiszbeli gyülekezet.....laodicabeli gyülekezet........stb.
A gyülekezeteknek ad tanácsot ezekben ahhoz, hogy hogy kell az utolsó időkben megállniuk, hogy a Sátán csapdájába ne essenek. Felhívja a figyelmet a kritikus pontokra, azokra, amelyeken keresztül az antikrisztus szét tudná zúzni a gyülekezet egységét és ezáltal el tudná szakítani őket Jézustól.

Jézus azt mondta:

" .....ha a gyülekezetre sem hallgat, legyen elötted olyan, mint a pogány és a vámszedő."
Máté 18:17.

Ebből a fél mondatból kiderül, hogy Jézus a gyülekezetet egyenrangúnak tekinti magával. Az Isten által létrehozott gyülekezet véleméne egyenlő Isten véleményével, mivel az Ő gyülekezeteinek a tagjai az Ő Szent Szellemével fel vannak kenve, vagyis ezeken az embereken keresztül maga Isten szól. Amit mond az igaz egyház tagja, azt Isten mondja.

Ha jól emlékszem, Steve azt írta, hogy a Sátán érte el, hogy kiessen abból a közösségből, ahová tartozott. Ezek szerint mégsem Isten akarata volt, hogy külön utakon járjon......de hát erről nem írt sokat, úgyhogy az igazság ismerete nélkül nem akarom ezt boncolgatni.

Te azt írod, fanatizmus az, amit csinálok.
Én Jézus Krisztus evangéliumát hirdetem, amely a keresztnél kezdődik és a mennyet célozza meg.
Túl sokan vannak, akik nem ismerik az igazságot ahhoz, hogy a saját Jézustól kapott szabadságomat élvezve ölbe tett kézzel nézzem, hogy menetelnek az embertársaim a Pokol fele.......
Segíteni akarok az embereknek, hogy növekedjenek az igazságban, mert az igazság ismerete nélkül elvesznek.

Jézus azt mondta, jobb lesz nekünk az, hogyha Ő elmegy, de helyette a Szent Szellem eljön.

" Ő, amikor eljön, rábizonyítja a világra a bűnt......"
János 16:8.

A Szent Szellem azért is adatott, hogy Jézus Krisztuson és a tanítványain keresztül rábizonyítsa az emberekre, hogy bűnösek. Az a szó, amit az eredeti görög használ, egy jogi eljárás, amely egy bizonyos időtartam alatt , precíz eljárás során valakire tényekkel rábizonyítja, hogy nincs igaza, hogy bűnös, és hiába keres kifogásokat a mentségére, nem fog találni. Nekünk ez a feladatunk Éva. Világos útmutatást adni az embereknek. Rádöbbenteni őket arra, hogy amit az Igéről és az Istennel való közösségről gondolnak megtérés nélkül, az köszönő viszonyban sincs azzal, amit az Ige állít.
Te folyamatosan azt keresed, hogy lehet kibújni az Igei megtérés alól, de nem fogsz olyan utat találni, amely ezt megkerülve, elvezetne Jézushoz.
Jézus Krisztus engesztelő áldozata és föltámadása óta a bűn fogalma sokkal jobban körülhatárolható, mint elötte. Egy szóval is körülírható: hitetlenség.
A bűn, az a hitetlenség.
Hitetlenség az, hogy nem hiszem el, hogy Jézus meghalt az én bűneim miatt a kereszten, hogy ne nekem kelljen a bűneimért bűnhődnöm......
Hitetlenség az, ha nem hiszem , hogy Jézus Isten Fia, aki bűnbocsánatot szerzett a számunkra.......
Hitetelenség az, ha nem hiszem el, hogy Jézus azért támadt fel, hogy nekem örök életem legyen......
Ezt nem azzal tudom bizonyítani, hogy azt mondom, elhiszem......hanem azzal, ha megcselekszem azokat a lépéseket, amelyeket az fektetett le, aki meghalt érted........
Ezeknek a cselekedeteknek a meglépését fogja Neked Isten hitnek minősíteni.
Az Ige azt mondja, hit nélkül lehetetlen Istennek tetszeni. Aki az újjászületés lépéseit megteszi, annak ezt a hitét fogja Isten igazságként elfogadni, és így lehet hit által igazzá válni.
Azt nem tudja Isten igazságnak tulajdonítani nekünk, hogy elhisszük, hogy Ő létezik.......Tibi is hisz valamilyen istenben, de ettől még nem lesz üdvössége. A Bibliai hit nemcsak Istenben hisz, hanem abban is, amit mond.

Az én "fanatizmusom" nem annak szól, hogy mindenáron meggyőzzelek, hanem annak, hogy itt, ezen az oldalon Rajtad kívül nem látom másban azt az őszinte Isten keresést a valódi Teremtő Isten után, akit Steve és én már megtaláltunk......

Ahogy írtam, az ember bűnösségének a bizoyítására egy bizonyos időtartamot kapunk, és a többiek számára az én részemről ez az időtartam lejárt. Bizonyára mástól is fogják még hallani az evangéliumot.
Veled még szívesen váltok pár gondolatot, ha van kérdésed, de ha nincs erre igényed, akkor természetesen nem.
Nincs kétségem afelöl, hogy meg fogod találni Istent, mert Ő azt mondta, hogy aki keresi Őt, megtalálja........Te pedig keresed....Ő pedig nem ember, hogy hazudjon, és nem embernek fia, hogy megváltozzon.
Amit megígért, azt megtartja.......
 

TmintTibi

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Tibi köszöni jól van!!! Nem térül sehová sem...Ő önmaga...nem valamilyen istenben hiszek,sőt nem hiszem hanem tudom hogy a Végtelen kozmikus erő mindegyikőnk ÉLET-ben tartója,és mindenben benne van...mert rajta KÍVÜL semmi nem létezik csak rajta BELÜL...az érzés számít és a minnél magasabb rezgés szám...a többi emberi magyarázat sallang...több nem kell nekem elég a VÉGTELEN kegyelme...oszt jó napot... mindenkinek! :) Szóval más hinni ...és más érezni tudni....
 

Hamp

Állandó Tag
Állandó Tag
"Abdiás" írta:
Van még egy másik nagy különbség is az ember és az állatok között. Van bizony ! Mert az ember a legfejlettebb állat és csúcsragadozó ! Szőrös is meg szaros is . Nem isteni anyagból van hanem mint az állatok.
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Tibi köszöni jól van!!! Nem térül sehová sem...Ő önmaga...nem valamilyen istenben hiszek,sőt nem hiszem hanem tudom hogy a Végtelen kozmikus erő mindegyikőnk ÉLET-ben tartója,és mindenben benne van...mert rajta KÍVÜL semmi nem létezik csak rajta BELÜL...az érzés számít és a minnél magasabb rezgés szám...a többi emberi magyarázat sallang...több nem kell nekem elég a VÉGTELEN kegyelme...oszt jó napot... mindenkinek! :) Szóval más hinni ...és más érezni tudni....
Tudod nem szoktam ilyen hosszan idézgetni,de most úgy éreztem,hogy kell!!


"Lehet hogy te nem ismersz engem, de én mindent tudok rólad.
(Zsoltárok 139,1 )

Azt is tudom, hogy pontosan mikor ülsz le, és mikor állsz fel.
(Zsoltárok 139,2)

Minden utadat jól ismerem.
(Zsoltárok 139,3)

Még a hajszálaidat is mind számon tartom.
(Máté 10,29-31)

Mert képmásomra teremtettelek téged.
(1Mózes 1,27)

Anélkül hogy tudnád, bennem élsz, mozogsz, létezel.
(Apostolok Cselekedetei 17,28)

Az én nemzetségem vagy.
(Apostolok Cselekedetei 17,28)

Mielőtt megformáltalak az anyaméhben, már ismertelek.
(Jeremiás 1,4-5)

Kiválasztottalak magamnak, a teremtés kezdetén.
(Efezus 1,11-12)

Nem véletlen születtél, életed minden napja megíratott az én könyvemben. (Zsoltárok 139,16 )

Én határoztam el születésed pontos idejét, és azt is,
hogy hol fogsz élni.
(Apostolok Cselekedetei 17,26 )

Csodálatosan teremtettelek meg.
(Zsoltárok 139,14)

Nem zárkóztam el tőled és nem vagyok
haragtartó, hanem teljes szeretettel tekintek rád.
(1János 4,16 )

Vágyom arra, hogy szeretetemmel elhalmozzalak.
(1János 3,1 ) "
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Ahhoz, hogy erkölcsös lények legyünk, a rossznak folyamatosan ellene kell állni.
Ezt hogy érted??

Steve azt mondta - amivel most nem tudok egyet érteni -, hogy elég, ha megkérdezed magatól, hogy megtértél-e és a szellemed majd válaszol.
Ha ez így működne, akkor az igaz egyház nagyobb létszámmal büszkélkedhetne, mint az iszlám..
Na már itt megálltam megint:) Mi az,hogy igaz egyház? Te azt mondod,a Ti egyházatok az,de a többi egyház is ugyan ezt mondja.Most nem beszélek a katolikus egyházakról,de például itt van Villás Béla egyháza,az: Árkádia Fényeinek Spirituális Egyháza,vagy Prof. Dr. Csókay András: Evangélikus Egyház tagja,és még lehetne sorolni a végtelenségig,amit emberek hoztak létre,és működtetnek.Melyik az igaz egyház,ez itt a kérdés...
Én inkább steve-vel értek egyet,hogy forduljunk a bensőnk felé,mert az soha sem csap be.Az ego igen,de azt könnyen felismeri az ember,ha már elért egy bizonyos tudati-szintre..
https://www.google.hu/url?sa=t&rct=...iafenyei.hu/&usg=AOvVaw34fJv1L51BuzZ3UQ_vCr91
Segíteni akarok az embereknek, hogy növekedjenek az igazságban, mert az igazság ismerete nélkül elvesznek.
Természetesen,ezt köszönjük is Neked!!

Azt nem tudja Isten igazságnak tulajdonítani nekünk, hogy elhisszük, hogy Ő létezik.......Tibi is hisz valamilyen istenben, de ettől még nem lesz üdvössége. A Bibliai hit nemcsak Istenben hisz, hanem abban is, amit mond.
Miért ne hinne itt bárki Istenben,hisz Ő a minden,nélküle nem is léteznénk!
Tudod,pont az a baj,hogy az emberek hoznak létre olyan közösségeket,ahol poziciók,"rangok" vannak,akiket tisztelni kell,mert ők valakik...
Láttam minap egy idézetet: "Emlékszel még Ki voltál,mielőtt megmondták neked kinek kell lenned?"
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag


“.........Nem véletlen születtél, életed minden napja megíratott az én könyvemben. (Zsoltárok 139,16 )

Én határoztam el születésed pontos idejét, és azt is,
hogy hol fogsz élni.....”


Akkor van szabad akarat?
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag

“.........Nem véletlen születtél, életed minden napja megíratott az én könyvemben. (Zsoltárok 139,16 )

Én határoztam el születésed pontos idejét, és azt is,
hogy hol fogsz élni.....”


Akkor van szabad akarat?
Szia Csillagözön!
Te is tudod,hogy valójában nincs,mert ha szabadon azt cselekednénk,amit akarunk,akkor az lenne,amit akarnánk...De ez nem igy van...
Tuti káosz lenne,ha mindenki azt tehetné,amit akarna!
Az úgy nevezett rossz döntés,ami,ha elég rossz----szenvedéssel jár,és ennek okán kénytelen az ember változtatni.Később persze rájön,ez kellett ahhoz,hogy ki tudjon lépni a maga által kreált komfort zónájából...!
Igazából olyanok vagyunk,mint a tékozló fiú a Bibliában...
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Melyik az igaz egyház,ez itt a kérdés...
Én inkább steve-vel értek egyet,hogy forduljunk a bensőnk felé,mert az soha sem csap be.Az ego igen,de azt könnyen felismeri az ember,ha már elért egy bizonyos tudati-szintre..
Ha akarod Isten igazságát megkaphatod. De ha még megingatható vagy emberi véleményekkel, befolyásokkal, míg nem hiszed, hogy Isten válaszolhat kiáltásodra, addig nem kaphatod meg, és addig nem is lesz békességed..Ha tanácsolhatom: Ne az igaz egyházat keresd, hanem Istent, és a személyes kapcsolatot, mert csak akkor tudsz biztos alapra építeni, ha Ő válaszol személyesen. És ne felejtsd el ... egy csomó befolyás el akar attól távolítani, hogy Istenben megbízz. Azt munkálnák, hogy egy őszinte kérdést se merj neki feltenni, amire választ kaphatnál.
Meddig fogják ezt csinálni Veled?
Nem a biblia szavahihetőségéről van szó elsősorban, hanem arról, hogy megbízhatsz-e Istenben.

Zsoltár 107,13 De az Úrhoz kiáltottak nyomorúságukban, és megszabadította őket szorult helyzetükből.
-
Egy csomó erő nem akarja, hogy megbízz Isten jóságában, hatalmában. Ne engedj nekik. :)
Itt nem felekezetekről van szó, meg tanításokról, kacskaringó mesékről... hanem Istenről és Rólad.
-
" Ha keresed a bölcsességet, mint az ezüstöt, kutatod mint az elrejtett kincseket, akkor majd igazán megérted, hogy az Örökkévalót tisztelni és félni mit jelent" Pél.2,4-5.
-ha keresed..
-mint a legfontosabbat, mint a kincset
- igazán megérted! ( Nem bizonytalanul,hátha egy másik tanítónak, vagy tanítók tömkelegének van igaza..igazán megérted.) Ez egy ígéret.
Kitől hallod, hogy bízz Istenben?
Elsőként Istentől. Ki akar lebeszélni róla? Ha válaszolsz ezekre a kérdésekre beljebb jutsz..;)
 
Utoljára módosítva:

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Csillagözön!
Te is tudod,hogy valójában nincs,mert ha szabadon azt cselekednénk,amit akarunk,akkor az lenne,amit akarnánk...De ez nem igy van...
Tuti káosz lenne,ha mindenki azt tehetné,amit akarna!
Az úgy nevezett rossz döntés,ami,ha elég rossz----szenvedéssel jár,és ennek okán kénytelen az ember változtatni.Később persze rájön,ez kellett ahhoz,hogy ki tudjon lépni a maga által kreált komfort zónájából...!
Igazából olyanok vagyunk,mint a tékozló fiú a Bibliában...

Ha rossz döntést hozhatok, akkor hozhatok jó döntést is. Hiszen minden döntés egy cselekvési irányt előz meg.

Persze azt észrevettem már, hogy az emberek 99 %-a még beszélni sem akar a szabad akaratról, mert az egója szinte senkinek sem engedi, hogy nem az történik, amit ő akar.

És persze ahhoz, hogy ezzel foglalkozzon valaki, sok év élettapasztalat kell.....

Miért Mondjuk? : "Ember tervez, Isten végez. " "Hogy tehettem ilyet?" és sorolhatnám. Az asztrológiáról nem is beszélve......

"...Tudtom nélkül írják előre sorsomat,
s tőlem kérik számon majdan hibáimat,
tegnap te jártál így, holnap a Nagy Bíró
maga elé engem, mondd, mi jogon hívat?..."
 

TmintTibi

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Tudod nem szoktam ilyen hosszan idézgetni,de most úgy éreztem,hogy kell!!


"Lehet hogy te nem ismersz engem, de én mindent tudok rólad.
(Zsoltárok 139,1 )

Azt is tudom, hogy pontosan mikor ülsz le, és mikor állsz fel.
(Zsoltárok 139,2)

Minden utadat jól ismerem.
(Zsoltárok 139,3)

Még a hajszálaidat is mind számon tartom.
(Máté 10,29-31)

Mert képmásomra teremtettelek téged.
(1Mózes 1,27)

Anélkül hogy tudnád, bennem élsz, mozogsz, létezel.
(Apostolok Cselekedetei 17,28)

Az én nemzetségem vagy.
(Apostolok Cselekedetei 17,28)

Mielőtt megformáltalak az anyaméhben, már ismertelek.
(Jeremiás 1,4-5)

Kiválasztottalak magamnak, a teremtés kezdetén.
(Efezus 1,11-12)

Nem véletlen születtél, életed minden napja megíratott az én könyvemben. (Zsoltárok 139,16 )

Én határoztam el születésed pontos idejét, és azt is,
hogy hol fogsz élni.
(Apostolok Cselekedetei 17,26 )

Csodálatosan teremtettelek meg.
(Zsoltárok 139,14)

Nem zárkóztam el tőled és nem vagyok
haragtartó, hanem teljes szeretettel tekintek rád.
(1János 4,16 )

Vágyom arra, hogy szeretetemmel elhalmozzalak.
(1János 3,1 ) "
Köszi Éva!
Zsoltárok nélkül is tudom ...:) még a szív verésünket is felügyeli,még álmunkban is...
"ÉN mindent tudok rólad...idézted...de ki az az ÉN?(Benned) van...akkor ki is vagy belül? :)Ki a tudatalatti nagy ÉN-ed?Természetesen (a) mindegyikőnk közös nagy ÉN-je az osztatlan mindenkiben benne levő ÉLET :)
Hát nem az égi trónon kell keresni és magadon kívül ,mert mindenféle térülés,megtérés nélkül is kimondva az isteni én a nagy ÉN az Isten bennünk ha úgy tetszik az ÉLET...akkor hova is kárhoztatná el magát a teremtő intelligencia :D ?
Igen kedves biblia falók az Isten bennetek és mindenkiben a LELKETEK az ÉLETETEK...éééébresztő olvass kevesebbet élj tudatosabban!!!
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszi Éva!
Zsoltárok nélkül is tudom ...:) még a szív verésünket is felügyeli,még álmunkban is...
"ÉN mindent tudok rólad...idézted...de ki az az ÉN?(Benned) van...akkor ki is vagy belül? :)Ki a tudatalatti nagy ÉN-ed?Természetesen (a) mindegyikőnk közös nagy ÉN-je az osztatlan mindenkiben benne levő ÉLET :)
Hát nem az égi trónon kell keresni és magadon kívül ,mert mindenféle térülés,megtérés nélkül is kimondva az isteni én a nagy ÉN az Isten bennünk ha úgy tetszik az ÉLET...akkor hova is kárhoztatná el magát a teremtő intelligencia :D ?
Igen kedves biblia falók az Isten bennetek és mindenkiben a LELKETEK az ÉLETETEK...éééébresztő olvass kevesebbet élj tudatosabban!!!

Kedves "TmintTibi!

Mit értesz azon, hogy éljek tudatosabban?
 

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt hogy érted??


Na már itt megálltam megint:) Mi az,hogy igaz egyház? Te azt mondod,a Ti egyházatok az,de a többi egyház is ugyan ezt mondja.Most nem beszélek a katolikus egyházakról,de például itt van Villás Béla egyháza,az: Árkádia Fényeinek Spirituális Egyháza,vagy Prof. Dr. Csókay András: Evangélikus Egyház tagja,és még lehetne sorolni a végtelenségig,amit emberek hoztak létre,és működtetnek.Melyik az igaz egyház,ez itt a kérdés...
Én inkább steve-vel értek egyet,hogy forduljunk a bensőnk felé,mert az soha sem csap be.Az ego igen,de azt könnyen felismeri az ember,ha már elért egy bizonyos tudati-szintre..

Természetesen,ezt köszönjük is Neked!!


Miért ne hinne itt bárki Istenben,hisz Ő a minden,nélküle nem is léteznénk!
Tudod,pont az a baj,hogy az emberek hoznak létre olyan közösségeket,ahol poziciók,"rangok" vannak,akiket tisztelni kell,mert ők valakik...
Láttam minap egy idézetet: "Emlékszel még Ki voltál,mielőtt megmondták neked kinek kell lenned?"

" Fölmenvén a magasságba, foglyokat vitt fogva és adott ajándékokat az embereknek........némelyeket apostolokul, némelyeket prófétákul, némelyeket evangélistákul, némelyeket pedig pásztorokul és tanítókul."
Efézus 4:8.,11.

Isten szolgálati ajándékokat adott, akik vezetik az Ő népét. Ebben az 5 szolgálati ajándékban a pásztor is szerepel, a pásztor pedig az, aki egy közösséget összetart, irányít és megvéd az ellenségtől......ahogy a juhokat a farkasoktól. Ha adott pásztorokat, akkor az azért van, mert közösségeket akar létrehozni, akiket ezeken az embereken keresztül is vezet, a személyes vezetés mellett.

A fogoly szó - dulos -, eredetileg rabszolgát jelent.
Az Isten által az egyház élére állított emberek sosem kepesztettek ezért a pozícióért, hanem a valódi pásztor szolgálata az Úrtól van. Dávid nem erőlködött soha azon, hogy király legyen, hanem egyszerűen tette a dolgát, és azt csinálta, amit helyesnek vélt. Dávidot az Istentől kapott szolgálati ajándék emelte fel és tette királlyá.
Az igaz egyházban sosem az ember készít magának helyet, hanem az ajándék készít helyet az embernek.
Villás Béla azt mondja, hogy ő megálmodta azt az egyházat, amelyet létrehozott. Ilyen nincs......az egyházat nem az emberek álmodják meg, hanem Isten akaratából van és az Ő útmutatása szerint, az általa kiválasztott embereken keresztül építi fel. Az egyház felépítésében semmi emberi akaratnak nincs helye.

" Mert nem az a kipróbált, aki magát ajánlja, hanem akit az Úr ajánl."
2 Korintus 10:18.

A rabszolga szóval kapcsolatban fontos, hogy néhány dolgot a biblia szemszögéből lássunk, mert a rabszolga szó és szerep a bibliai időkben teljesen más volt, mint amit ma gondolunk erről és ami a késöbbiek folyamán kialakult.

A rabszolgák a bibliai időkben nagy becsben voltak tartva......a százados még Jézushoz is elment, hogy gyógyítsa meg az ő szolgáját, mert nem akarta elveszíteni. Úgy harcolt a rabszolgája életéért, mintha a saját fiáról lett volna szó.
Ebből az idézetből az derül ki, hogy Isten úgy tette rabszolgáivá az általa kiválasztott embereket, mint ahogy a leigázott népek embereit a leigázók rabszolgákká tették. Amikor Nabukodonozor babiloni király megtámadta majd leigázta Júdeát, akkor azt olvassuk az Igében, hogy a társadalom magasan képzett, elit rétegét vitte el rabszolgáknak és a nincstelen réteget otthagyta. Dániel királyi vérvonalból származott, és ezért el is hurcolták. Ezeket a rabszolgákat a főurak a tiszteletük jeléül ajándékozták egymásnak. Pl. egy damaszkuszi kovács megfizethetetlen értékű ismeretanyaggal rendelkezett, hiszen a damaszkuszi acél készítése egyedülálló volt, és páratlan abban az időben, ezért aki egy ilyen kováccsal rendelkezett, az mérhetetlen nagy hasznot tudott ebből húzni.
Egy ilyen, ajándékba kapott rabszolga a megajándékozott számára egész életére biztosíthatta az anyagi megélhetését.
Dániel rabszolgaként került Babilonba, ám a legmagasabb képzést kapta, a király étkéből ehetett - ezt ugyan visszautasította, mert a bálványimádó kultúrájuknak köszönhetően minden ételt bálványoknak áldoztak fel -, és a király után a 2. legmagasabb pozíciót töltötte be rabszolgaként egy idegen társadalomban.
A babiloni birodalmat váltó Méd-Perzsa birodalomban is a király után - Dárius -, szintén ő töltötte be a 2. legmagasabb pozíciót.
József, akit Egyiptomba adtak el rabszolgának, a fáraó után szintén rabszolgaként a 2. legmagasabb pozíciót töltötte be.
A szabad, római arisztokrácia sokszor térden csúszott-mászott a rabszolgák elött. Olyan speciális tudása volt a rabszolgáknak, hogy a társadalmi elit kereste a kényüket-kedvüket. Tuljadonképpen ki voltak szolgáltatva a tudásuknak és ismeretüknek.

A szolgálati ajándékok is ilyen rabszolgák. A fáraónak egyiptomban egyik varázslója sem tudta megfejteni az álmát........József viszont igen.
Nabukodonozor babiloni királynak egyetlen varázslója sem tudta megfejteni az álmát......Dániel viszont igen.
Belsazár babiloni király egyetlen varázslója sem tudta megfejteni az Isten által falra írt szöveget - mene, mene tekel ufarszin -, Dániel viszont igen.
Isten rabszolgái, az általa kiválasztott szolgálati ajándékok minden más emberénél magasabb tudása az Istennel való kivételes személyes kapcsolatukból származott.

A világ hamisan ítéli meg ezeket az embereket, mert a világi tapasztalataik alapján ítéli meg őket. A pogányoknál, akik elsők, azok uralkodnak mások fölött. Az egyházban viszont a hatalom és a tekintély nem így működik, hanem pontosan fordítva. Jézus azt mondta, aki nagy akar lenni köztetek, az legyen mndenki rabszolgája. Jézus, mint Isten Fia, minden ember között a legnagyobb, azt mondta, nem azért jöttem, hogy nekem szolgáljatok, hanem azért, hogy én szolgáljak nektek. Az Isten által kiválasztott emberek azért adattak, hogy az egyház tagjainak szolgáljanak. Az egyháztagoknak, mindegyiknek kivétel nélkül van személyes kapcsolata Istennel az Ő Szent Szellemén keresztül, de az Isten által magasabb pozícióba helyezett embereknek az átlagnál jóval szorosabb, közvetlenebb kapcsolatuk van Istennel.

A Biblia kétfajta szolgálatot különböztet meg:

- diakonosz - szolga
Alapvetően szabad ember. Szabad akaratából határoz úgy, hogy valakinek szolgálatot végez. Bármikor kiléphet ebből a szolgálatból. Az egyházon belül sok diakonosz van, mert alapvetően a gyülekezet működéséhez és fennmaradásához sok olyan emberre van szükség, akik valamilyen feladatot elvállanak a közösségért.

- dulosz - rabszolga
Nem szabad ember. Nem szerződéses viszonyban van a munkáltatójával. Nem ő döntött úgy, hogy rabszolga akar lenni. Nem a maga tulajdona, hanem teljes személyisége a gazdájáé. Isten szolgálati ajándékai Isten tulajdonai.

Ezeknek a szolgálati ajándékoknak a célja a szentek tökéletesbítése, és hogy mi is be tudjunk lépni Isten munkájába. Feladatuk még az egyház építése, továbbá az is, hogy a tagok Krisztus megismerésében egységre jussanak. Hogy az egész egyház ékes rendben épüljön úgy, ahogy azt Isten eltervezte. A szolgálati ajándékok nem a saját elképzeléseiket valósítják meg, hanem olyanok, mint egy közlekedőedény, akiken keresztül Isten akarata meg tud valósulni. Rajtuk kersztül valósítja meg Isten, hogy a test együtt tudjon dolgozni, és ne egyénenként, elszigetelten. Az egyház működésének az Isten terv szerinti összehangolása a feladatuk.
Ők nem egyénileg áldják az embereket elsősorban, hanem azokat a csatornákat nyitják meg, amelyeken keresztül a hívők megfelelő áldásokhoz jutnak.
Ezek az emberek speciális kenet hordozására alkalmasak.
A Biblia sosem beszél személyektől függetlenül Isten munkájáról......Mózes, Ábrahám, Illés, Dávid, Pál......

A szolgálati ajándékok az anyjuk méhétől fogva el vannak választva Isten számára és az életük egy bizonyos pontján válnak foglyokká.
A Biblia egyértelműen beszámol arról is, hogy akiket az Úr választott ki, azok nem is örültek ennek, és szerettek volna sokesetben ettől szabadúlni, de nem tudtak.

" Rávettél Uram engem és rávétettem.....Azért azt mondom: Nem emlékezem róla, sem az Ő nevében többé nem szólok, de mintha égő tűz volna szívemben.....erölködöm, hogy elviseljem azt...."
Jeremiás 20: 7.,9.

Isten emberei sosem örültek annak, hogy ki lettek választva erre a munkára, mert az Urat szolgálni kemény dolog, főleg úgy, ha nem tudsz belőle kilépni.
Akiket az Úr helyez oda, azok ezt a pozíciót nem karrierépítésre használják, hanem az a feladatuk, hogy felkészítsék az egyháztagokat arra, hogy magas színvonalon tudják végezni az embermentő szolgálatot. Isten őket a mi szolgálatunkba állítja, hogy végezni tudjuk a dolgunkat.
Isten az önkéntes egyháztagokra nem tud nagy dolgokat bízni, mert náluk a szolgálat emberi akaratból fakad, és az emberi akaratra Isten nem tud építeni.
Ma akarom szolgálni az Urat.....holnap meg nem.
Ma tettszik az egyháztagság......holnap meg nem.
Ma lelkes vagyok.......holnap meg nem.
Ma ráérek.....holnap meg nem.

Ilyen emberekkel Isten nem tudja az általa meghatározott üdvtörténetet kivitelezni.
Akire Isten nagy feladatot bíz, annál kikapcsolja az emberi akaratot, mert ha az embereken múlna a szolgálatuk megvalósítása, akkor az kudarcba fulladna és nem tudnák véghezvinni azt, amit Isten rájuk bízott.
Ha nem lennének szolgálati ajándékok, még 10 millió év múlva is itt élnénk, ebben a korszakban, mert Isten emberei nélkül a megtérés nagyon csekély létszámú lenne, és sosem érnénk el az Isten által kijelölt létszámot.

" ...az Úr név szerint hívta el Bésaléelt, a Hur fiának, Urinak fiát, Júda nemzetségéből. És betöltötte őt Istennek Szellemével, bölcsességgel, értelemmel és tudománnyal minden mesterségben, hogy tudjon kigondolni mindent......"
2 Mózes 35:30-32.

Mózes idejében a gyülekezeti sátor elkészítésére Isten név szerint választott el embereket, akiket a saját szellemével és bölcsességével támogatott, hogy mindent úgy tudjanak elkészíteni a sátorral kapcsolatban, hogy az tökéletesen megyeggyezzen a mennyei templommal. Az egyházat ma ugyanígy építik Isten emberei. Ha a sátor és az abba valók elkészítésére nem kent volna fel Isten mesterembereket, akkor az egy bálványtemplom lett volna, ahol nem Istennek, hanem idegen isteneknek áldoztak volna. Isten kenete és szelleme azért nyugodott meg a sátorban és a Frigyládán, mert mindent pontosan Isten útmutatása szerint készítettek el és nem emberi elképzelések alapján

" Eljövének azért mindazok a bölcsek, kik a szent hajlék minden munkáján dolgoztak, ki-ki a maga munkájától, amelyen dolgozott."
2 Mózes 36:3.

Isten az általa kiválasztott felkentjeit teljes értékű szolgálatba állítja be, a világi munkájukat felszámolja és befejezteti velük. Az egész életüket az Egyház építésére és Isten szolgálatára szentelik oda.
Ma nagyon sokfajta felekezet létezik, de csak egy lehet az igazi, mert sátorból sem volt több.

Minden olyan gyülekezet, amely valahol eltér az isteni kinyilatkoztatástól, nem Istentől van. Isten Szelleme csak az igaz egyház mellett tesz tanubizonyságot. Máshol nem árad ki. A Szent Szellem segítsége és támogatása csak az igaz ügyért dolgozóknak adatik meg.
Egyenlőre nem értem Steve-nek ezt a gyülekezet ellenességét, hiszen akárhol nyitom ki a Bibliát, mindenhol közösségről beszél.

Én most itt visszanéztem a korábbi beszélgetéseket - nem tudtam az egészet, csak felületesen -, de én nem láttam itt evangéliumhirdetést, nem olvastam Jézus megfeszítésének az igazságairól, sem megtérésről.
Isten kifelé, a világ számára nem belső igazságokat akar képviselni, hanem a megfeszített Krisztust hirdeti, mert a megfeszítés jelenti a világ számára az ítéletet.
Az embereknek szembesülniük kell azzal, hogy ez alól az ítélet alól csak akkor tudnak megszabadulni, ha Jézus áldozatát elfogadják és magukra vonatkozóan érvényesítik. Az emberek felé az egyháznak azt kell közvetítenie, hogy Jézus keresztjén bennünket kellett volna mgefeszíteni a saját bűneink miatt, csak Isten kegyelme és szeretete ezt rólunk levéve, a saját Fiára helyezte rá. Ez óriási nagy kegyelem, és ha nem élünk ezzel, és nem mondjuk el az embertársainknak, esélyük sincs felismerni ezt.
Elnézést kérek Tőled Steve, ha esetleg erről volt szó, de az, hogy Éva azt írja, hogy elgondolkodott a megtérésen - ez egyértelműen annak a jele, hogy Isten kegyelme már működik az életeden Éva -, számomra azt jelenti, hogy ezt a témát még nem jártátok körül, holott évek óta beszélgettek itt.
Ha ez valóban így van, akkor ez nekem olyan, mintha egy elítélthez egy szabad ember bebocsájtást nyer, időröl időre újra meglátogatja a cellájában, jól elbeszélgetnek, a szabad ember próbál segíteni a másiknak, bátorítja, tartja benne a lelket, de a legfontosabbat, amivel kezdenie kellene azt nem mondja el neki.

Azt, hogy a cellád kulcsa nálam van!

" Nálam vannak a Pokolnak és halálnak kulcsai."
Jelenések 1:18.

Az egyházon belül a szolgálati ajándékok erre készítenek fel minket....hogy a cellák ajtaját megnyissuk, és elérhetővé tegyük embertársaink számára a szabadulás lehetőségét.
Persze ezt nem mindenki fogadja el, de ez már nem a mi feladatunk. Aki szereti az önsajnálkozást meg a saját sebeinek a nyalogatását, az maradhat, csak utána ne Istent okolja, ha nem úgy alakul a sorsa, ahogy szeretné.........

Azt sem értem egyenlőre Steve, hogy miért látod úgy, hogy az egyháztagság megfosztja az embereket az Istennel való személyes közösségtől, hiszen az Ige szerint pont ez segíti hozzá a híveket. Azt én sem tagadom, hogy egyház nélkül meg lehet térni, de a megmaradásban már nem vagyok biztos, ráadásul az újjászületést sem lehet Isten emberei nélkül elérni.
A kenetet nem magunk miatt kapjuk, hanem azért, mert az egyház része vagyunk. A kenetet az egyház kapja és ez árad ki a tagokra.

A kezdő idézet azt is nyilvánvalóvá teszi, hogy Isten az egyház szolgálatára elválasztott embereket ajándékul adja nekünk. Ajándékot annak szoktunk adni, akit szeretünk. Aki az egyházhoz való csatlakozást és Isten embereinek a tanítását összekeveri emberi tanításokkal és akarattal, az valamit nem értett meg az Igéből. Aki ezeket - mivel Isten a szeretet jeléül és segítségképpen adta az embereknek - elutasítja, az Isten szeretetét utasítja el.

Villás Bélával kapcsolatban nagyon sokmindent lehetne itt sorolni, hogy miért nem tagja az Igaz egyháznak, de nem szeretném több ezer karakteren keresztül húzni, csak egyet emelnék ki.
Ő azt mondta, hogy egy angyal jelent meg neki, aki a következőt jelentette be neki:

- Izmael trónját neked adom!

Az Ige ellenben azt mondja:

" Mert meg van írva, hogy Ábrahámnak 2 fia volt: egyik a szolgálótól ( Ismael ) és másik a szabadostól ( Izsák ). De a szolgálótól való test szerint született, a szabadostól való pedig az ígéret által.
.........
De valamint akkor a test szerint született üldözte a Szellem szerint valót, úgy most is."
Galata 4:22-23.,29.

" Nem mindnyájan fiak, akik az Ábrahám magvából valók, hanem Izsákban neveztetik neked a te magod."
Róma 9:7.

Isten Ábrahámnak az Izsákon keresztüli leszármazottait tekinti az ígéret gyermekeinek. Ismael nem kapott ígéretet Istentől, és a Messiás is Izsák vérvonalán keresztül született meg.
Ismael ( arab világ ) és Izsák ( zsidóság) leszármazottai ahogy régen, ma is folyamatos harcban állnak egymással.
Ismael trónja nem Jézusé, hanem a Sátáné.

Az Ige azt mondja Izsák leszármazottairól:

- ők az izraeliták
- övéké a fiúság és a dicsőség
- övéké a szövetség
- övéké a törvényadás és az isteni tisztelet
- övéké az ígéretek
- közülük való test szerint a Krisztus
Róma 9:4-5.

Aki Ismaelt követi, az nem Jézust követi, még ha beszél is róla.....
A Szent Szellem tesz minket alkalmasakká arra, hogy a hamis egyházak tévtanításait és kijelentéseit leleplezzük.
Az, hogy a tanítások sűrűjében nem tudsz magabiztosan eligazodni, az azért van, mert nem vagy még megtért ember és nem töltekeztél be Isten Szellemével.
 
Utoljára módosítva:

Hamp

Állandó Tag
Állandó Tag
" Ha lenne bizonyíték isten létezésére az már nem istenhit lenne. hanem tudás. a hitnek az a lényege, hogy olyanban hiszel amiről nem tudod, hogy van." Aki viszont ennyire belepistul mondjuk Jézusba meg az apjába,annak már minegy. Az is lehet,hogy neki mánjó !
 

TmintTibi

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Kedves "TmintTibi!

Mit értesz azon, hogy éljek tudatosabban?
Figyelsz minden rezdülésre? Amit a tudatalattid közvetít,éreztet veled,akár álomban közölve valamit ,akár intuícióban,felmerülő gondolatok,sugallatok,belső késztetés,stb...ezt mind a tudatalatti nagy ÉN-ed közvetíti feléd,belső vezetésként,olyan emberekkel vezérel össze az ÉLET,akiktől ösztönből érzed lehet tőle tanulni stb...
folytathatnám még...röviden ennyi...
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
" Ha lenne bizonyíték isten létezésére az már nem istenhit lenne. hanem tudás. a hitnek az a lényege, hogy olyanban hiszel amiről nem tudod, hogy van." Aki viszont ennyire belepistul mondjuk Jézusba meg az apjába,annak már minegy. Az is lehet,hogy neki mánjó !
Az is a tudás hiánya, amikor valaki nem érti meg, hogy a hit meggyőződés a láthatatlanról. ;)
Hát akkor most kinek van tudás problémája?
 
Utoljára módosítva:

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Idézet Ruff Tibor írásából:
"Az idegen isten, akinek elfogadását a Tízparancsolat első parancsa tiltja, nemcsak a Bibliától idegen, még csak nem is annak eredeti szövegétől. Az idegen isten voltaképpen: a szívünktől idegen isten. A mi Istenünk ugyanis jó. Vagyis szerethető. Ezért csodálatos a legnagyobb parancsolat, amely a héberben — éppúgy, mint Noé mondatai — egyszerű kijelentő módban áll (bár felszólításként is értelmezhető): „Szereted Istent teljes szíveddel, teljes lelkeddel és minden erőddel…”Mert ha Istent olyannak ismerjük meg, amilyen Ő valójában, ahogyan Őt a Szentírás eredeti szövege kinyilatkoztatja, és nem rendeljük alá magunkat soha, semmilyen emberi tanításnak és értelmezésnek, csak és kizárólag a Szent Szellem belső bizonyságtételének, akkor megmenekülünk a vallástól, ami a bűn legagyafúrtabb és leggonoszabb fajtája, Isten pedig a legszerethetőbb lénynek bizonyul, akinek a szeretete annyira könnyű, hogy már nem is parancs, hanem magától értetődik: „Szereted az Urat, a te Istenedet…”
 
Utoljára módosítva:

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Idézet Ruff Tibor írásából:
"Az idegen isten, akinek elfogadását a Tízparancsolat első parancsa tiltja, nemcsak a Bibliától idegen, még csak nem is annak eredeti szövegétől. Az idegen isten voltaképpen: a szívünktől idegen isten. A mi Istenünk ugyanis jó. Vagyis szerethető. Ezért csodálatos a legnagyobb parancsolat, amely a héberben — éppúgy, mint Noé mondatai — egyszerű kijelentő módban áll (bár felszólításként is értelmezhető): „Szereted Istent teljes szíveddel, teljes lelkeddel és minden erőddel…”Mert ha Istent olyannak ismerjük meg, amilyen Ő valójában, ahogyan Őt a Szentírás eredeti szövege kinyilatkoztatja, és nem rendeljük alá magunkat soha, semmilyen emberi tanításnak és értelmezésnek, csak és kizárólag a Szent Szellem belső bizonyságtételének, akkor megmenekülünk a vallástól, ami a bűn legagyafúrtabb és leggonoszabb fajtája, Isten pedig a legszerethetőbb lénynek bizonyul, akinek a szeretete annyira könnyű, hogy már nem is parancs, hanem magától értetődik: „Szereted az Urat, a te Istenedet…”

Most én örülök annak, hogy megemlítetted Ruff Tibor nevét. :)
Ő egy tökéletes példa a szolgálati ajándékokra.....és nem mellesleg a Hit Gyülekezetének a tagja.:)
Valami egészen különleges és kivételes kapcsolata van Istennel, és nagyon nagy áldás és valóban ajándék nemcsak az egyház, hanem a teljes emberiség számára is.
A 10 parancsolatnál a héberben valóban folyamatos ige tagadása van kijelentő módban, és elsősorban a parancsolatok nem felszólító módban állnak.
Az, amit Károli így fordít: Ne ölj!
Az eredetiben így van: Nem követsz el gyilkosságot.

A 10 parancsolat - és maga a teljes Törvény - azt a tökéletes jövőt vetíti előre az emberiség számára, amelyre Isten az embert megteremtette és amely - 7000 év kitérő után - meg fog valósulni és örökké fog tartani. Mert ott nem fogunk lopni, nem fogunk bálványokat imádni, nem fogunk idegen isteneket készíteni, nem fogunk gyilkolni, nem fogunk a másik ember számára kárt okozni.......

A Törvény örök, ám a bűn megszűnésével ki fog üresedni. Amikor megvalósul, akkor kiüresedik, vagyis amikor eléri a célját, akkor fog beteljesedni.
Jelenleg parancsként értelmezzük, és azért, mert ezek a kijelentések az emberiség számára jelenleg nem természetesek. De amikor a parancs beteljesedik, felszólító módban kiüresedik, akkor kijelentő módban érvényes marad és igazzá válik.
A Törvény sosem válik érvénytelenné, hanem amikor már nem lesznek paráznák, meg nem lesznek gyilkosok, meg nem lesznek olyanok, akik mások kárára tevékenykednek, akkor már senki nem esik a Törvény hatálya alá, de megmarad, mert a Törvény az Isten második személye, az Ige, aki a Messiás, Isten Fia.

Ma - a bűn korában, ahol a Sátán uralkodik az emberi akaratok felett - Isten Törvénye borzalom a bűnös ember számára. Teljesen idegen a személyiségétől. Nem véletlenül akarják magukról ledobni ezt a köteléket. Jelen pillanatban is ez zajlik a nyugati társadalmakban szervezett formában, hogy a zsidó-keresztény kinyilatkoztatást teljes mértékben kiszorítsák az emberek gondolkodásátból, tudatából és mindennapjaiból.
Ehhez kiváló lehetőséget nyújt az iszlám bevándorlás, hiszen a vallások keveredése egyenlő a kereszténység halálával.
Ahol felmerül a szinkretizmus gondolata a vallások tekintetében, ott csak és kizárólag egyedül a kereszténység lehet a vesztes.......ezzel a Sátán tökéletesen tisztában van, és rá is játszik erre. Szemmel láthatóan az utolsó idők egyik adu ásza ez lesz nála.....mert arra fog játszani, hogy a többi vallás lám elfogadja a keresztényeket, de ők minden más vallástól el akarják határolni magukat.

" Ne köss szövetséget azokkal, se az ő isteneikkel.
Ne lakjanak a te földeden, hogy bűnbe ne ejtsenek téged ellenem, mert ha az ő isteneiket szolgálnád, vesztedre lenne az neked."
2 Mózes 23:32-33.

Bizony, el is fogjuk határolni magunkat, mert ha ehhez nem ragaszkodna az igaz egyház, akkor az tulajdonképpen azzal lenne egyenlő, ha már most kétlábbal rugnánk az embertársainkat a Pokolba. Nem véletlenül kezdeményezte a Török kormány a Hit gyülekezetéhez közeli telken egy dzsámi felépítésének a kérelmét, amely összehasonlíthatatlanul több ember befogadására lett volna alkalmas, mint a Hit csarnok, pedig 10 000 ember ott is elfér, vagy ennél még több is. Hol van itt ennyi iszlám hívő Magyarországon? Ők már készülnek valamire......hála Istennek a magyar kormány nem adta meg erre az engedélyt. Ezért most mi válaszul egy szép nagy keresztet fogunk kitenni a csarnok tetejére, hogy kilóméterekről láthassa mindenki, ez itt keresztény felségterület.:)

Ahogy írtad Steve, a mi Istenünk valóban jó!
Éppen ezért neki mindig van jó híre még a bűnös ember számára is!
Ha Isten Törvénye lehangoló valakinek, akkor azért nem árt tudni, hogy van az Ő tarsolyában jó hír is ezzel kapcsolatban. Olyan jó hír, hogyha én ezt előre tudtam volna - vagy elhittem volna -, akkor nem vártam volna 25 évet a megtéréssel.
Mindig azt hittem, hogy az Isten Törvényének és Igéjének való engedelmesség az egy kényszer a keresztények számára. A vallás számára valóban az, de én csak a vallás oldaláról ismertem az Igét, ami mint utólag kiderült, nem is az Ige.

Úgy gondoltam, az embereket semmi más nem ösztönzi az Ige megtartására, mint az elkárhozástól való félelem. De ha csak azért nem teszem meg a rosszat, mert félek a büntetéstől, attól én még nem leszek jó ember, mert belülről semmi nem változott.
Ez a vallás állapota.....mert bár az ember nem változott meg, de külső kényszerből, félelem által motíválva megpróbál hasonló életet élni, mint amit az Ige elvár.

De Jézus Krisztus valami egészen különleges és semmihez sem hasonlítható dolgot szerzett meg számunkra a kereszten.

" Törvényemet az ő belsejükbe helyezem, és az ő szívükbe írom be........"
Jeremiás 31:33.

Az Ószövetség ideje alatt Isten a 10 parancsolatot 2 kőtáblára véste be. 2 kemény kőtáblára, amely nem akarná magától, hogy könnyedén ráíródjon. Ilyen erőlködés a bűnös ember számára Isten Törvénye....... húzza a száját, mint a savanyú citromra.
A kőtábla a bűnös ember szívét és természetét jelképezi, amely nem akarja befogadni a Törvényt.
Ez a szív sosem lesz képes Isten Igéjének a megtartására, még erőlködés és kényszer által sem.
Ezért Isten azt mondja:

" ......adok nektek új szívet, és új szellemet adok belétek....elveszem a kőszivet a testetekből és adok néktek hússzívet."
Ezékiel 36:26.

A Jeremiás idézet szerint Isten már ebbe, az Istentől kapott új szívbe írja be az Ő Törvényét, és ez a szív úgy veszi be Isten Törvényét, amilyen könnyen bemegy a kés a vajba. Isten a Törvényét szó szerint behelyezi az ember belsejébe.
A Törvényhez való viszonyulás így már teljesen más.
Az újszövetségi hívő belülről vezérelten, teljesen szabadon, szabad akaratából tartja meg Isten Törvényét a Szent Szellem vezetését követve.
Egy megtért, újjászületett ember annyira egyetért a Törvénnyel, mintha ő hozta volna létre. Semmi sem természetesebb a számára, mint Isten Törvényét tökéletesen betölteni. Ezt kegyelemből kapjuk Istentől, azért, mert hit által megtértünk. Nem értettük, hogy miért kellett, de hittünk Istennek és megtettük. Az ember mindenfajta tudás nélkül, hitből tér meg, de utána a bizonyságok tömkelege éri el az ember életét. Egy megtért ember nem azért követi Istent, mert abban reménykedik, hogy hátha létezik, hanem azért, mert minden másnál biztosabban tudja, hogy Ő valóban lézetik.

2013. december 12-én tértem meg. A jelenlegi férjemmel nem voltunk összeházasodva. Minden évben többször is megkérte a kezemet, de én mindig nemet mondtam. Ez a mai korszellem, amely felettem is uralkodott.
Csillagözön, Neked igazad van abban, hogy az ember szabad akarata elég érdekesen alakul, hiszen elvileg van, de gyakorlatilag mégsincs vagy nem nagyon.
Ez azért van, mert az ember a felette uralkodó bűn miatt a szabad akaratát átjátszotta a Sátánnak. Az ember sokszor tesz olyat, amiről utólag nem is tudja, hogy miért is tette meg, hiszen nem is akarta. A szabad akaratunk felett más uralkodik.
Tulajdonképpen egy olyan döntés maradt az ember számára, amit minden mástól függetlenül szabadon meghozhat........az Isten felé való fordulás. Az ember annyira képes csupán, hogy felismerje, nem akar már úgy élni tovább, ahogy eddig élt, és kénytelen elismerni, hogy önerőböl nem is képes változtatni.

A mai korszellem azt sugallja az emberek számára, hogy ők szabadok és azt csinálnak, amit akarnak, ám mégsem tudják letenni pl. a cigarettát, hanem fél óránként, hóban, fagyban, szélben, esőben kint állnak és szívják. Valaki már az éjszakáját sem tudja nyugodtan átaludni, mert olyan szintű nikotinfüggősége van, hogy még éjjel is ki kell mennie. Az emberek függőségekben élnek és mégis szabadoknak gondolják magukat.
Tibi azt mondja, éljek szabadon........de ha valaki tudja, mit jelent az, hogy szabadon élni, akkor az pont egy keresztény.

" Mindent szabad nekem, de nem minden használ; minden szabad nekem, de nem minden épít."
1 Korintus 10:23.

Egy megtért ember, meg tud szabaduln a gonosz szellemek befolyása alól és tényleg szabadon eldöntheti, hogy mit akar és mit nem. Képes szabadon mérlegelni és ennek függvényében meghoznia a döntéseit. Az ember megszabadul a függőségeitől, amelyekből sokszor már elege is van, és csak hátráltatják és akadályoztatják.
Amikor megtértem, egyből megszabadultam attól a gonosz erőtől, amely Isten Igéje elleni lázadásra ösztönzött engem, hogy nem kell megházasodni, egy kapcsolat így is jó és teljes.
A megtérésem után 3 hónap múlva már házasok voltunk. A Törvény, amit Isten beír az ember szívébe, annyira valóságosan megtörténik, hogy egyszerűen nem is értettem, hogy ezt eddig miért nem léptem meg. Hogy gondoltam azt, hogy az úgy jó, amikor egyáltalán nem természetes. Az emberben azonnal egy természetcsere zajlik le.
A megváltás fantasztikus eleme az, hogy Isten lakik bennünk, vagyis mi magunk adjuk a Törvényt, mert aki bennünk lakik, az maga a Törvény.

" Boldog ember az, akinek az Úr Törvényében van gyönyörűsége....."
1. Zsoltár 1-2.

Jézus Krisztus a bűnös, Isten Törvényével ellenkező embert igaz, az Úr Törvényében gyönyörködő emberré teszi, és megadja nekünk, hogy Istennek tettsző életet éljünk minden erőlködés nélkül, teljesen természetesen.

".....az Ő parancsolatai pedig nem nehezek."
1 János 5:3.

Az újjászületett embernek valóban nem nehéz tartózkodnia a bűnöktől. Jólesik neki és örömét leli az Istennek való engedelmességben.
A szabadság törvénye alatt lévő ember Isten Szellemének a vezetése által összhangban lesz Isten akaratával.

" Nem mintha magunktól volnánk alkalmasak.......ellenkezőleg, a mi alkalmas voltunk az Istentől van:
Aki alkalmasakká tett minket arra, hogy új szövetség szolgái legyünk......"
2 Korintus 3:5-6.

Istennél nincs lehetetlen.......bárkiből képes tökéletes embert faragni.
Ez nem rajta múlik és nem is az Ő szándékán.......rajtunk. Akarunk-e jó emberek lenni....olyanok, akik áldások a környezetük számára. Aki igen, térjen meg, a többit pedig Isten elvégzi rajtunk.......

Ruff Tibor megállapítása is - miszerint az az idegen isten, ami a szívünktől idegen - csak a megtérés tükrében igaz, mert a megtéretlen ember szíve - a kőszív, az Isten Igéje ellen lázadó szív - nem idegenkedig azoktól, amelyek Isten számára idegenek.
Csak az Isten által kapott szív tud éles különbséget tenni idegen és nem idegen között......ezért kapunk szívcserét.
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Szentágothai János:

"Az istenhitemnek egyik legerősebb oszlopa és támasza az a csodálatom, hogy a világ, - az élő természet - milyen csodálatos berendezkedésű. Milyen hajszálpontosan illeszkednek össze a legkülönbözőbb állatok, növények, tehát minden élőlény, akár a vízben, akár barlangok mélyén, akár a magas hegyeken, akár az Északi-sark közelében élnek is (...).

Ez a csodálatos harmónia és szépség, amilyennek én a teremtett világot látom, énbennem azt a gondolatot ébreszti, hogy ez nyilvánvalóan nem jöhetett létre magától vagy véletlenül, hanem emögött egy teremtő gondolata, egy teremtő akarata kell legyen."
 

TmintTibi

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
A Tibi azt mondja,a szabadság az,amikor pl este 7-kor saját belátásom szerint kiülők a kerti tóhoz,át vesz és körül ölel a nyugalom rezgése,a vízcsobogás,szép színes Koi-k többszínű tavirózsák látványa,a hintaágyban ülve rágondolok a aVÉGTELENRE...és megnyílik a korona csakrám,eltölt és átjár isten,kozmikus energiája,olyan szinten,hogy libabőrős lesz az egész testem...és csak lazítok,és összevagyok kapcsolódva,minden emberi szövegelés és magát Isten pásztorának mondó ember nélkül az isteni energiákkal,emberi beszabályzás nélkül,amit ti Isten törvényeinek mondotok...az egy láthatatlan mindent átható kozmikus életelv...amit ha helyesen élsz magasabb rezgésen spirituális életet élve,zsigerből tiszta vagy...mindenféle térítés,merítő fürdő,és egyéb ember által közvetített hablatyok,szövegek nélkül... :) tisztán csak létezni,pillanatok alatt összekapcsolódni a teremtő kozmikus energiával...ezt úgy hívják SZABADSÁG... senki más nem kell hozzá sem emberi közvetítő, csak a kicsi emberi éned...össze kapcsolódva a végtelennel...mindíg tudod mit tegyél,és tisztán járd az útjaidat...ami ezen kívül van...szöveg meg szöveg meg emberi hablaty...lehet ezt ennyire egyszerűen is csinálni...ez az ÉN utam...nem is kíván semmi ceremóniát a belsőm...ha kellene akkor arra ösztönözne...egyszerűség= egyenlő szabadság...
 
Oldal tetejére