Isten és más mesék

Diogenes-44 témája a 'Kritikus szemmel' fórumban , 2009 Március 25.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. Diogenes-44

  Diogenes-44 Kitiltott (BANned)

  Jézus a keresztfán: "Ilyen vacak húsvétom se volt még!" ;)
   
 2. Diogenes-44

  Diogenes-44 Kitiltott (BANned)

  Aerensiniac írta: "Azt azonban tudom hogy a társadalmon belül az olyan emberek mint Diogenes csak gyűlölet és széthúzást szítanak, semmi mást."

  Aerensiniac! Számodra nyilván gyűlöletkeltés, ha valaki nem hisz istenben és kritizálja a biblia zavaros mesevilágát. Te, aki eddig saját válemény híján csak mások véleményét ismételgetted és egyetlen válaszod sem volt a legegyszerűbb kérdésekre sem, csupán szüleim emlékét sértegetted (apácás fórum) és elmebetegnek állítottál be, nem hiszem, hogy jogosult lennél megítélni bárkit is.
  A kérdésem, amelyeket folyamatosan megkerülsz, a következő:
  - Milyen a te istenképed? (Eddig azt mondtad, hogy hiszel istenben, de elutasítod az egyház és a biblia istenét.)
  Segítségül alkérdéseket is tettem fel:
  - Mindenható-e az istened?
  - Ő teremtette-e a világot?
  - Szereti-e isten az embereket?
  - Hol lakik a te istened?
  stb...

  Nézd: A kérdések egyszerűek, ha van saját gondolatod, véleményed akkor könnyedét tudnál válaszolni rájuk. Ha nincs, akkor kérdezd meg a "szentnégyesség" többi tagját, hogy mi a te véleményed.
  Ha azt akarod, hogy bárki is komolyan vegyen, akkor próbálkozz meg ezekkel az egyszerű kérdésekkel.
   
 3. Aerensiniac

  Aerensiniac Kitiltott (BANned)

  Tehát 2 nap szünet után annyira tellett, hogy bevágod ismét egy régi postod kérdéseit. Gratulálok Diogenes.
  Megpróbáltam átolvasni párszor hátha csak nem tűnt fel elsőre hol vannak ezek között a mondatok között azok a megdönthetetlen bizonyítékok melyek a materialista világnézeted, mind pedig a vallás üldözésedet alátámasztják, mi több jogossá teszik. Nos, nem sikerült.

  Amennyiben az olvasás után az írással is gondjaid adódtak konzultálj atapatával, neki legalább van valami kézzel fogható tárgyi tudása is a témában.
  Továbbra is fenntartom, hogy nekem egy árva kérdésedet sem kell megválaszolnom, elsősorban azért mert már régen megválaszoltam mindet, csak mivel az értő olvasással kapcsolatos ismereteid (is) eléggé korlátoltak, valószínűleg "véletlenül" átugrottál felettük. Másodsorban meg minek?
  Tényleg Diogenes, minek válaszoljak ha egyszer te mindjárt alátámasztod a materializmus alkotta világnézetet és elmeséled pontról pontra hogyan alakult ki a világegyetem, abból a föld, majd hogyan lett a szimpla élettelen anyagból élőlény.

  Na, de komolyan
  Nem kérek sokat csak azt hogy ismertesd mire alapozod a kijelentéseid, tételesen bizonyítékokkal ellátva.
  Gondolom ez nem sok annak fényében hogy enyire biztos vagy a dolgodban. Te aki mindent tudsz, aki ott voltál amikor létrejött a világegyetem, többek között azt is tudod, hogy nincs máshol élet a földön kívül... Ugyértem, neked ez teljesen biztosan nem jelent gondot.

  Persze ahhoz már nem vagy sem férfi sem ember eléggé hogy bevállald hogy tévedhetsz is. Nem nem, te tudod. Te kijelented, te biztos vagy benne.
  Jó!
  Akkor én nem törekszem rá hogy bebizonyítsam, mennyire alaptalanok egyes kijelentésed. Helyette megkérlek hogy szemléltesd az igazadat.

  Ne engem kérdezgess jó?
  Tiéd a szó, mindenki rád vár, én nem tudok segíteni neked abban hogy megindokold TE miben és miért hiszel. Ha annyira nullszériás vagy hogy egyedül azt sem tudod eldönteni mit miért hiszel akkor inkább maradj csendben.
   
 4. Aerensiniac

  Aerensiniac Kitiltott (BANned)

  Vagy most ezután jön a jól bevált "sértegettél úgyhogy nem beszélek veled"?
  Esetleg valami újat, mondjuk szólhatnál a moderátoroknak hogy felzaklatnak a kérdéseim.
  Írhatnál valami olyat hogy a hmm...
  Mondjuk személyes információkat akarok megtudni, el végtére gondolom csak ez lehet az oka annak, hogy még mindig nem képleteket és számokat látunk hanem kérdéseket és hisztit. Gondolom a világ létrejötte annyira személyes, mi több szemérmetlen kérdés egy magad fajta racionális és materialista embernek, hogy teljesen sokkol ha valaki rákérdez.

  Nem az apácás topicból kell bemásolgatni Diogenes meg nem az én személyemmel kell foglalkoznod. Arra a kérdésre kell válaszolnod, hogy hogyan jött létre a föld és az élet. Tényszerűen, számokkal, a feltételezésed alátámasztandó kísérletekkel, satöbbi.

  Ha már ahhoz nem vagy eléggé férfi hogy elfogadd hogy nem tudsz mindent, sőt még a hőn áhított materializmusod sem ad választ mindenre akkor ne fogadd el. Akkor helyette tessék, félrebeszélés nélkül várjuk a "csodákat" amiket véghez fogsz vinni. Ahogy élettelen anyagból élőlényeket fogsz gyártani pusztán a kémia segítségével, ahogy az emberi érzelmek tömkelegét visszaforgatod kémiai és matematikai képletekké, ahogy bebizonyítod hogy minden vallás hülyeség, mert te akár holnap is tudnál egy ugyan ilyen földet csinálni mint az amin élünk ha adottak lennének a feltételek hozzá aka "Adjatok egy fix pontot és kimozdítom a Földet a helyéből"

  Tiéd a szó Diogenes, csak rád várunk.
   
 5. atapata

  atapata Kormányos Ritkán benéz Fórumvezető Kormányos

  Idézet: Aerensiniac.

  "
  még mindig nem képleteket és számokat látunk hanem kérdéseket és hisztit. Gondolom a világ létrejötte annyira személyes, mi több szemérmetlen kérdés egy magad fajta racionális és materialista embernek, hogy teljesen sokkol ha valaki rákérdez.


  "
  Ez a Dio jol itthagyott téged ,egy árva képletett se hozott neked.
  Én nem vagyok ilyen smucig.De jól oszd be ,hogy kitartson Húsvét utáni keddig . Lehet addig nem is jön ide.

  :D A képek és a képlet A Földtani alapismeretek honlapról származnak.*"A tudás ára a szorongás, vagy legalábbis a tudatlanság tudata." /G. Clark/
  Ezzel kezdődik ,a többi protonok ,elektronok kantum és 1·10<SUP>10</SUP>- 2·10<SUP>10</SUP> (10-20 milliárd)évek ,nem terhellek vele.
  [​IMG]

  [​IMG]*
  [​IMG]
   
 6. Aerensiniac

  Aerensiniac Kitiltott (BANned)

 7. misslaura

  misslaura Kitiltott (BANned)

  Kedves Diogenes , azthiszem hogy nekem itt semmi keresnivalom , itt kialakult egy gyülölettel szitott nagy marha vita , aminek semmi ertelme szerintem mert atlepte a tolerancia hatarat , ( hogy megertsem elkene olvassam azt a hüje apacas topikot amit mindeg emlegettek :) ) semmi kedvem hozza , talan ha sokan leszalnanak a magas lorol , sokkal kellemesebb lenne itt , a kimasolt szövegeket valamijen tudos könyvböl meg nincs kedvem olvasgatni , szoval tovabbra is sok kitartast ! :) es nehagyd magad provokalni ! KELLEMES HUSVETI ÜNNEPEKET :) Üdv : misslaura
   
 8. fülesmaci93

  fülesmaci93 Vendég

  Szia! Ez komoly? Nállunk még csak a kertek alatt járkál a Nyúszi!
  Talán kifogyott a " lócsólod?
   
 9. Aerensiniac

  Aerensiniac Kitiltott (BANned)

  Bárcsak tudós könyvből kimásolt szövegeket látnánk itt, nem tudom te mit látsz kedves Laurana, én tárgyilagosságot vajmi keveset.
  Bár aki Diogenesnek azt írja hogy ne hagyja magát provokálni... na mindegy....
  Kellemes húsvétot neked is (már amennyiben ez nem ütközik a Diogenesi tanokba, miszerint a húsvét is valami amit az ember azért talált ki hogy a biztonság érzetét helyreállítsa)
   
 10. pitti

  pitti Állandó Tag

  Dio, meg mindig varok a hianyzo atmeneti fossziliak ugyeben hozzadszolt hozzaszolasomra. :..:
   
 11. Aerensiniac

  Aerensiniac Kitiltott (BANned)

  Picit még várjál, most szedi őket elő a ruhás szekrényből
   
 12. Lady Freya

  Lady Freya Vendég

  Jobb későn, mint soha: ajánlom mindenki figyelmébe a racionális érvelés tíz aranyszabályát. Ez az, amit kivétel nélkül valamennyien megsértettünk legalább egy ponton... Próbáljuk meg alkalmazni, ha lehet és ha valóban beszélgetni, vitatkozni akarunk....
   
 13. Aerensiniac

  Aerensiniac Kitiltott (BANned)

  Benne vagyok mint sok minden másban, de kétlem hogy hatna egyes olyan személyekre akik féloldalas postot rendeznek le annyival hogy
  Jó témának tartom Freya, mondjuk tárgyaljuk ki azt, hogy hogyan lehet hatni ész érvekkel egy olyan emberre akik agyilag zokni és szinte minden érvet személyeskedéssel hárít?
  Minden iróniát félretéve, tényleg. Hogyan?
   
 14. pitti

  pitti Állandó Tag

  Ontottvas palacsinta sutovel?:cool:
   
 15. tsz

  tsz Állandó Tag

  Hmmm, ez egyre szebb lesz:
  nyilt klerikális agitáció és a feloldozás megvonásával való fenyegetés után a szólásszabadság sárbatiprására tett javaslat következett, ami szerint a mondanivalókat a szándékuk szerint kell engedélyezni vagy betiltani, most meg az ellentétes vélemény le-zokniagyúzása után jött egy súlyos testi sértéssel való fenyegetés humornak álcázva. Mi jöhet még?? Falhoz állitás nagy hahotázások közepette??

  Mindez, ha jól vettem ki a sárréteg alatt, az "istenes" oldal képviseletében, bizonnyal az ott oly sokszor hirdetett szerénység, alázat és megbocsátás szellemisége szerint... Vagy talán ez NEM AZ az isten??

  Esetleg félreértettetek valamit anno, amikor az istenes nevelést kaptátok?...

  Ennyit a stilusokról (és amit azok meghatároznak -- az emberekről).

  Az atapata által bemásolt képletek és a linkben olvasható, protonokkal, neutronokkal, fotonokkal dolgozó "keletkezéselmélet" már 3-4 szeresen túl van haladva. Kiderült, hogy azok nem elemi részecskék. Azóta megtalálták a mezonokat, majd a kvarkokat, leptonokat és a kölcsönhatások hordozóit a fermionokat és a bozonokat is. Létrehozták a skalár teret és a Standard Modelt, de már ezek se elég jók a természet helyes leirására. Ma már a sokdimenzióban rezgő húrok elmélete, esetleg a szuperszimmetria elmélet esélyes a nyerésre.
  (szépen kitárgyalja a témát az origó cikksorozata: http://www.origo.hu/tudomany/200808...egyorsito-a-nagy-hadron-utkozteto-az-lhc.html)

  Számomra a lényeg ezekből az "ettől-eldobom-az-agyamat" jellegű teóriákból, hogy ahogy egyre javul a természet megértése, az a bizonyos "teremtő beavatkozás" egyre távolabbra kerül. Már nincs szó az ember teremtéséről, sőt a világ teremtésében is egyre csökken a szerep.
  Esetleg az egészet elindutó "fricska" a "nagy bumm" lehetett a teremtés, de a ciklikus tágulás-összehúzódás elméletek végtelen sok "nagy bummal" számolnak, a membránelmélet szerint pedig az ősrobbanásban nem volt semmi isteni, csupán két 3 dimenziós "brán" ütközése, tehát ez is kilőve.
  Az egymás mellett, alatt, fölött, -ban létező többszörös parallel univerzumokat feltételező multiple universes elméletbe meg már nem is nagyon lehet belesuszterolni a "teremtő beavatkozást", mert ugye ott az univerzumok a választási szituációkban meghozott döntések alapján szeparálódnak, amibe nemigen logikus egy(vagy több) mindenről és mindenkiről gondoskodó isten léte, hiszen ha a döntéseken múlik, akkor hogy lehet eleve elrendezett, meg ha végtelen számú univerzum van, és mind különböző, akkor melyik az eleve elrendezett?...
   
 16. Lady Freya

  Lady Freya Vendég

  Ezt a témát pont nem javasolnám. Megtapasztaltuk, hogy ez nem megy. Pont. De beszélgethetnénk a az evolúciós elmáletről, az evolúciós elmélet erkölcsi vonatkozásáról, materializmusról, spiritualitásról stb úgy, hogy azért a használt fogalmakat rögzítjük, megállapodunk, hogy a beszélgetésen belül mindannyian ugyanabban az értelemben próbáljuk alkalmazni... Ha Diogenes-44 elfogadja ezeket a "megszorításokat", akkor oké, ha nem, akkor a szabályokat durván megsértő hozzászólásain át is lehet ugorni... nem szükséges belebonyolódni értelmetlen veszekedésekbe...

  A magam részéről tudomásul vettem, úgy gondolja, kérdezni neki van joga, válaszolni nekünk kötelességünk, szerinte érvényes az a 'hivatali aranyszabály', miszerint:
  1. a főnöknek (itt: topiknyitónak) mindig igaza van,
  2. ha mégsem, automatikusan érvénybelép az 1. pont.
  Tudom, megváltoztatni senkit nem lehet, változásra késztetni bárkit példamutatással lehet. Előhívta mindannyiunkból a kisördögöt, de a mi döntésünk, hogy visszazavarjuk oda, ahová való: a pokolba :cool:.
   
 17. Lady Freya

  Lady Freya Vendég

  Örülök, hogy sikerült végigolvasnod többszáz hozzászólást és így nagyon pontosan látod az utat, ami ide vezetett. Kárhoztatod az "istenes oldal"-t, de biztosan tudod, mi hozta ki az emberekből a rosszabbik énjüket? Ha erre igen a válasz, akkor jogos a bírálat... Ha szerinted helyes más - akár a miénkkel ellenkező - álláspontját lekezelő stílusban taglalni, akkor örülök a találkozásnak, de elkerüllek...

  Kérlek, magyarázd el nekem, milyen az istenes nevelés? Eddig ugyanis vallásosról tudtam...

  A véleményedet nem osztom: igaz, egyre többet tudunk a világról, de minden elméletnél van még jócskán lyuk... és az ismeretek gyarapodása sok-sok elmélet halálát okozza és természetesen újak születését... És számomra még mindegyik tartalmaz olyan elemet, ahol "lyukat" érzek... egyébként ez a világ teremtése kérdés egyre inkább olyan érzetet kelt bennem, mintha a májam sejtjei vitatkoznának arról, milyen az ember és hogyan keletkezet... :)

  Azért egy pontosítás (többi állításodnak nem néztem utána), de a bozon egyelőre elméletileg létezik, megtalálását az LHC-tól remélik és várják... Ez az általad idézett cikkben is így szerepel... Itt is olvashatsz róla...
   
 18. fülesmaci93

  fülesmaci93 Vendég

  Szép Napot Mindenkinek!

  Amondó vagyok kicsit tegyük félre ahol "tartunk" e csodás hétvégére...

  [​IMG]

  Jó Pihenést Kivánok !

  Sziaztok! Fm93.
   
 19. Aerensiniac

  Aerensiniac Kitiltott (BANned)

  Kedves Tsz, mint sokszor a topicban sor került rá, neked is ajánljuk, hogy olvasd végig az előző topicot.
  Félreértés ne essék nem mentségemre hozom fel ezt, mert tudom hogy bunkó módon viselkedek, pusztán már nem érdekel lévén semmivel, még racionális, tényszerű érvekkel sem tudtam megállapítani még a közös pontot Diogenes esetében.
  Továbbá szeretnélek megkérni hogy ne általánosíts és a kommunista érás nagypapás megmozdulásaidat az arra megfelelő fórumon tárgyald ki. Ajánlhatom hozzá a kurucinfo-t Azok a mondatok pusztán az én gondolataim voltak, nem egy vallási szektáé, nem a canadahuné, nem az öreg isten térde kalácsáé, csak látom rendkívül impozáns most ezen lovagolni.
  És még mindig továbbá nem akartam szólni, mert gondoltam majd észreveszed magad, de pusztán kiforgatod a szavaimat.

  Továbbá köszönjük hogy a topicba te is csak az anyázás végett szállsz be, mert bár vannak érthető kérdések feltéve azok számodra sem igazán fontosak. Ha nincs normális hozzászólásod akkor légyszíves a kurucinfo-n folytatni a nosztalgiázást a kommunizmusról, mert annak ebben a topicban semmi keresni valója.
  Teóriákból annyi van hogy Dunát lehet rekeszteni vele. Elméletek, bizonyítékok nélkül, puszta következtetésekre alapozva amik ráadásul egymásnak is ellentmondanak, mert ha ez volt az nem lehetett. Mindenki rak hozzá egy picit, de senki nem mondja, hogy fogalmunk sincs róla és a tudománynak ezen a téren pont annyi a hitelessége mint a vallásnak.
  Na ezt hiányolom ebből a nagy materialista megmozdulásból.
   
 20. pitti

  pitti Állandó Tag

  Nagyon tevecc. A sulyos testi sertes az 8 napon tul gyogyulo es legalabb gyalogsagi rohamaso kell hozza.

  Huu, jo hogy szoltal, \\m/ en az arany oramat keresem mar regota. Azt meg nem talaltak meg?
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás