Isten és más mesék

Diogenes-44 témája a 'Kritikus szemmel' fórumban , 2009 Március 25.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. misslaura

  misslaura Kitiltott (BANned)

  Provokálni csak azt lehet aki a másik megnyílvánulását provokációnak veszi ,bár vehetné a másik gondolkodását simán másfélének :smile:

  szeemi kedves , hat nekem is pontosan eza velemenyem :) soha nemmondtam hogy nincs isten , de szerettem volna meghalgatni a Dio teoriajat , ezek nemengedik beszelni !
  Aerensiniac ,te nem kell megvegyed a pittit , majdö megteszi maganak (uriember es van humora is ! )
  aruld el man honnan vetted a neved ? csak nem valami inkvizitor volt ? Na most mennem kell kuncsaft jött ! ;) :cool:
   
 2. Aerensiniac

  Aerensiniac Kitiltott (BANned)

  Diogenes!

  Komolyan mondom, hogy nem értelek téged. Ha ennyire gyűlölsz mindenkit, aki nem hajt térdet a te ateizmusod előtt, akkor miért jársz ide rendszeresen?
  Félre ne érts, én örülök, hogy itt vagy, mert aki csak olvas (sokan vannak) és figyel, az megtapasztalja azt a fajta gyűlölet keltést, szofizmust, amelyet a viselkedésed mutat és talán többet megért az "ateista" gondolkodásból, mint az én állítólag hívő mondataimból. Itt megtapasztalhatja, hogy milyen mértéktelen egoizmus és intolerancia hajt téged.
  Hiszem, hogy te egyébként a mindennapi életben becsületes, jószándékú embernek hiszed magad, csupán a betegséged vírusa (l.d: skizofrénia) csinál belőled ilyen gyűlölködő zombit - időlegesen.
  [...]
  Stb, mondom... hangrobbanások Diogenes... hang robbanások.

  Nem utáljuk az ateizmust Diogenes
  Csak nincs jelen a topicban
  Vagy viszont te aki kikiáltottad magad ateistának miközben még csak ötleted sincs a dologról és most általánosítasz és milliókat, milliárdokat bélyegzel meg csak és kizárólag a saját véleményed alapján.

  Köszönjük Diogenes, mikor kezded a népirtást?

  Nem, neked elég ha 5 oldalanként leírod mennyire lenézel minden hívőt. Gratulálok az önmegtartóztatásodhoz és a racionalitásodhoz.
  Egyébként nem tudtam hogy kérdezni mocskos dolog, elvégtére te se csináltál mást vagy 200 oldalon keresztül, lévén tényeket semmit nem tettél le az asztalra.

  Valószínűleg ugyan ez az érzés vitt rá hogy kijelentsd minden hívő tömeg gyilkosokat támogat és hogy a keresztelés folyamata aberrálja a gyerekeket lelkileg.

  Ha te mondod Diogenes én el is hiszem neked hogy a te beteg világodban így van.
  Csak tudod. A "VALÓSÁG". Neked még ki kell bontanod a szines csomagolást hogy meglásd mögötte az egyszerű ajándékot.
  Kitől is hallottam ezt...

  Köszönettel veszem Diogenes hogy leírtad a lényeget.
  Erről szól minden amit teszel, felszítani egy kis felháborodást a minden logikát nélkülöző beteges kijelentéseiddel, aztán eljátszani az ártatlant a jogos kritikával szemben.

  Logika?
  Észérvek?
  Beszélgetés?
  Dehogy is, neked csak és kizárólag felháborodásra van szükséged amit remekül tudsz kelteni, mert ez az egyetlen dolog amihez értesz. Semmilyen érveid nincsenek, pusztán csak köpködés és hőzöngés ami minden normális értékrendel rendelkező embernél kiveri a biztosítékot egy idő után, és ekkor nyugodtan hátradölhetsz hiszen csak azt kell 3 oldalanként bemásolnod, hogy "nézzétek meg, ez a kereszténység"

  Kedves Diogenes.
  Leírnám hogy ha mi a kereszténységet jellemezzük a viselkedésünkel akkor te az ateizmust, de van 2 probléma ezzel a kijelentéssel.
  1. Én nem vagyok keresztény és nem is fogom a pártját egy olyan létesítménynek aminek a kezéhez milliók vére tapad. Egyébként nem láttam a topicon bellül senkit aki ezt tenné.
  2. Az ég adta világon semmi közöd nincs az ateizmushoz mert még viccnek se eladható amit te érvelésnek próbálsz beállítani a részedről.

  Mindazonáltal
  Ezt viszont köszönöm
  Ennél egyszerűbben, kézzel foghatóbban, tárgyilagosabban soha nem tudtam volna egybefogni mi az amit csinálsz a fórumon.
   
 3. Aerensiniac

  Aerensiniac Kitiltott (BANned)

  Remélem a csontvázakat hozod atapata és nem megint valamit ami állítólag bizonyíték csak éppen semmi köze a kérdéshez....
  De tudod lassan ott tartok hogy inkább leülnék veled egy üveg pálinka mellé... azt legalább nem kell győzködni és nem érdekli sem a hit, sem az ateizmus...
  Többször mondtam hogy nem értem ezt a fajta "Ha lábon lőnek és ez téged zavar, akkor te vagy a hibás" eszme futtatást. Most se vagyok hozzá közelebb.
   
 4. pitti

  pitti Állandó Tag

  Hozzad Atapata, majd marha jo penztet fogunk kapni a British Muzeomtol mert piszokul hianyoljak.:D
  Egyebkent nem csak szerintem hianyzik, a rendorseg se talajja. Mar a Darwin se talalta azert irta, hogy az legfontosabb bizonyitek amit a teoriaja ellen felhozhatnak.
  Na megyek oblogetni szerves anyaggal..
   
 5. Noci87

  Noci87 Állandó Tag

  Református vagyok. ;)
   
 6. pitti

  pitti Állandó Tag

  Dio, szeretettel felhivnam figyelmedet hogy valami oknal fogva elnezted ezt a beirasomat es nem valaszoltal.
  Meg varok egy kicsit es ha neked ez nem jelent kulonosebb erofeszitest erdekelne a velemenyed....
  25-ik oldal #244 beiras.
   
 7. Aerensiniac

  Aerensiniac Kitiltott (BANned)

  Én is várom a megdönthetetlen bizonyítékokat Dio-tól az élettelen anyagból való élet kialakítására, de úgy tűnik hogy neki sokkal fontosabb hogy azt ecsetelje mennyire szánalmasak és intoleránsak vagyunk.

  És csak várok és várok....
   
 8. FLAMINGO

  FLAMINGO A KERESŐ MŰKÖDIK! Fórumvezető Kormányos

  Második figyelmeztetés!

  A CH szabályzatával nem ellenkezik az élet eredetéről vitázni. Viszont ellenkezik a vallás kritizálása, vagy propagálása és elvárt a kulturált hangnem .

  Amennyiben ezt nem tudjátok betartani lezárom a témát (Darwintól függetlenül).
   
 9. Aerensiniac

  Aerensiniac Kitiltott (BANned)

  Szavazok a téma lezárása mellett...
  Persze akkor a következő topicban Diogenes már arról fog kampányolni hogy micsoda tudomány üldöző vallási fanatikus modjai vannak a canadahun-nak.
  Emlékszem mi volt akkor amikor azt hitte hogy letörölték az egyik hozzászólását és rögtön rá is ugrott a moderátor csapatra "fanatistáááááák" csatakiáltást hallatva, bal kezében wc papírral, jobban pedig a billentyűzete maradványait szorongatva

  Ha a témát lezárod akkor javaslom Diogenes és a saját bannolásomat legalább egy hét erejéig. Talán annyi idő alatt én is megnyugszok.
   
 10. Lady Freya

  Lady Freya Vendég

  Noci87 hozzászólása milyen megfontolásból vallás propagálása :shock: ? Válasz volt egy minden alapot nélkülöző állításra...
   
 11. Lady Freya

  Lady Freya Vendég

  Meséljél kérlek, hogyan is van ez...? :cool: :cool:
  Akkor most mi is vagy? Gondolatmenetedet követve: vallásos... ami nem baj, csak ettől ízléstelen az összes állításod...
   
 12. Aerensiniac

  Aerensiniac Kitiltott (BANned)

  Tetszik a jelen idő a templom gyújtogatáson...
  Gondolom idézni is fogod a cikkek tömkelegét ahogy a papok egymás templomait gyújtogatják fel. Persze mindezt szigorúan jelenidőben.

  Azért kíváncsi lennék hogy akkor már miért nem idézgetsz Krisztus előttről esetleg b.c. 25 millió évvel ezelőttről úgy hogy közben jelenidőt használsz.
  Persze ne vitassuk Diogenes akkora koponya, hogy már átlépte a korlátokat nem csak erkölcsi de immáron fizikai és metafizikai téren is. Az hogy számára nincs távolság arról már tanúbizonyságot tett amikor kijelentette, hogy ufok nem léteznek.
  Azt is megnézte mindenhol, nem találta őket.

  Bár mondjuk akkor nem értem miért nem hoz akkor Pittinek pár dinó csontvázat, igazán nem lehet nagy eresztés egy hozzá hasonló félistennek.
   
 13. Diogenes-44

  Diogenes-44 Kitiltott (BANned)

  FLAMINGO!

  Azt zársz le, amit akarsz, hiszen jogod van hozzá. Ha következetes és becsületes akarsz lenni, akkor lezársz minden egyházat népszerűsítő topicot, amelyet nem hiszem, hogy meg mersz tenni a "hívők" haragja miatt. Nyilván az egyetlen ateizmussal foglalkozó topicon fogsz erőt demonstrálni, hála az Aerensiniac-féle feljelentgetőknek. Látod, máris hogy örül ennek az ötletednek, hiszen nyilvánvalóan ő kezdeményezte.
  Az "apácás-fórumban" már megpróbált egyszer elhallgattatni minden hozzászólót, aki nem vallási fanatikus. Azért engedj meg egy-két szót, mielőtt teljesíted a kérésüket.:

  1. Ez a topic azért jött létre, hogy az ateisták is elmondhassák véleményüket. A CanadaHun -on ez az egyetlen ilyen topic, de számtalan vallást népszerűsítő oldal található.
  2. Ebbe a topicba jöttek azok az agresszív, erőszakos "hívők", akik képtelenek elviselni, hogy mások másként gondolkodnak. Nem én, vagy nem hívő fórumtársaink okozták tehát a problémát, hanem azok, akik miatt most a véleményszabadság korlátozását tervezed végrehajtani.
  3. Ebben a topicban világnézeti kérdésekről beszélgettünk, az pedig úgy tudom, nem ellenkezik semmilyen szabállyal. Az ember szabadon alkothatja meg világnézetét, szabadon hirdetheti azt. Ha ezt kétségbe vonod, akkor legalább minimális elvként el kell fogadnod, hogy a materialista világnézetnek éppúgy joga van álláspontja kifejtésére, mint az idealista világnézetnek, amely ezt pl."ezotéria" címszóval meg is teszi.
  4. Ez a fórum olyan filozófiai áramlatot képvisel, amely végigvonul a filozófiatörténeten és a tudománytörténeten a pre-szókratikusoktól napjainkig. A CanadaHun eddig híres volt a véleménnyilvánítás szabadságának tiszteletben tartásáról. Remélem, reméljük, hogy most sem lesz ez másként. Isten létét, vagy nemlétét nem az egyik oldal elhallgattatásával lehet bizonyítani, hanem érvekkel.

  Összefoglalva:
  Ez a fórum a materialista világnézet egyetlen megszólalási formája a CanadaHun-on. A "keresztények" egy négy-ötfős csoportja (elsősorban a más topicokban rendszeresen mocskolódó Aerensiniac és társai) lerohanták ezt a topicot és többször megpróbálták elhallgattatni az itt beszélgetőket. Eszközként - érvek híján - a moderátorokat próbálják felhasználni. Először Melittánál próbálkoztak, most Nálad.
  Sajnálnám, ha a moderátorok eszközök lennének csupán a magukat kereszténynek mondó, de valójában a jézusi elveknek ellentmondó nézeteket képviselő fórumozók kezében.
   
 14. Diogenes-44

  Diogenes-44 Kitiltott (BANned)

  Aerensiniac! Te és feljelentgető barátaid ezen túl ugyanúgy kiesnek azok köréből, akiknek válaszolok, mint az "apácás fórumon", amikor szüleim emlékét gyaláztad és lehülyéztél, lekezeltél mindenkit, aki nem osztotta zavaros nézeteidet.
  Élvezd ki a dicsőséget, hogy középkori idealista elveid (amennyiben egyáltalán vannak ilyenek neked), a moderátorok segítségével időlegesen legyőzik a gondolkodás világnézetét, a materializmust.
  Giordano Brunot kivégeztette az általad dicsőített egyház, Galileit pedig látszólag megtörte, de hidd el: a tőled megszokott feljelentgetéssel és tisztességtelen stílussal csak időleges győzelmet arathatsz társaiddal együtt. A Föld attól még gömbölyű marad, hogy most a moderátorok segítségével laposnak állítod be.
  Egyébként köszönöm, hogy a materialista világnézet egyetlen topicját sikerült tönkretennetek. Sajnálom azokat a fórumtársainkat, akiket elüldöztetek. Szívesen jelentettem volna én is a moderátoroknak, de azt gondoltam, hogy becsületesen játszotok. Sajnos nem így történt.
   
 15. Arima3

  Arima3 Állandó Tag

  Mert?... Neked milyen értesüléseid vannak arról, amiket itt tényként állítottál be?
  (Az nem számít értesülésnek, hogy biztos,... talán,... hátha...gondolom... ki más? ...stb.)
   
 16. fülesmaci93

  fülesmaci93 Vendég

  Kellemes Ünnepeket Kivánok Mindenkinek!

  Tudjátok elgondolkodtató ami itt megy... Sőt egyenesen szégyen!
  Egy alap inteligencia nem vallástól,annak tagadásától,nem kortól,nem bőrszintől függ,de mindenki számára elsajátitható még felnőtt korban is!
  Ehez tartozik a másik tisztelete,a gyülölet és sértegetés kizárása egy ilyen
  nyitott Forumon bellül,de az életben ugy ám blokk....
  Felháboritó az durva és vulgárisan mondva "mocskos" hangnem amit egyesek megengednek maguknak szinte már minden hozzászólóval
  szemben gátlástalanul!
  Azt gondolom ezeknek az embereknek és hozzászólásaiknak mindinkább
  a "Dühöngök" topikjában kellene ilyen intenziven és modon hozzászólásaikat
  kinyilvánitani! Habár kétlem,hogy bármelyik topikban megengedhető lenne
  a "tömeggyilkosozása" "idiótázása" /lenne még böven/ a másik embernek!!!
  Nem kellene elfelejteni a "multat": "Belehalt az Ördögüzésben" topikban
  kialakultakat!
  Egy ember,mert D44 is az,hiába illetik némelyek más jelzőkkel,kilépett
  onnan,inditotta ezt a topikot ami végül is jónak igérkezett és indult!

  Kérdem én szintén ember akit illettek a 3éves gyerek elmei szintjével,hogy: minek kellett ide jönni D44 után annak akinek már
  az előző topikban is csak a gusztustalan sértő megjegyzései tarkitották a hozzászólásait???
  ha
   
 17. elke

  elke Vendég

  Nem lehetne egy különszobát létrehozni egy zártkörűt ahova ti ketten írhattok csak én meg majd kukkolnék:lol: persze lehet mások is....leskéznének.... mert a kocsmában van a gyere ki és rendezzük le de itt oda vissza nyomkodtok gombokat és mások (is) ugrálnak rá ki - ki vérmérséklete szerint ....miközben mindig körbe körbe jelzitek a területeteket mint a farkascsorda hímjei pl de jottányit sem enged senki semmiből.... pedig van az okos enged is....és a "vita" is teljesen értelmetlen nem értem miért nem tudjátok abbahagyni....olyan inteligens értelmes emberek vagytok és olyan sokat tudtok.... ennyi energiával egy kisvárosban napokig lehetne világítani :lol:
   
 18. FLAMINGO

  FLAMINGO A KERESŐ MŰKÖDIK! Fórumvezető Kormányos

  Az alábbiak miatt:
  Éz mi, ha nem a vallás és az egyház kritizálása?
  Jelenkori érveket én például nem látok mögötte, a múlt alapján viszont a magyaroknak sem illik megsértődni, ha vérengző vadembernek tartják az európaiak. (a magyarok nyilaitól ments meg uram minket...)
  Én elolvastam a beírásod. Te elolvastad a szabályzatot?:

  Diogenes Te a beírásaid ennek a szellemében teszed?
  A topic címe Isten és más mesék.
  A különböző vallási felekezetek szidalmazása ebbe a körbe tartozik?
  Amennyiben Aerensiniac vagy bárki más beírása szabályzatellenes volt szerinted, miért nem jelezted?
  Keresem a hasonlatokat, hogy a szabályzattól ne térjek el - mivel rám is vonatkozik(sőt rám még inkább) - Téged felelősségre vonhatlak-e azért mert valamelyik ősöd 1848-ban netán nem a kurucokhoz állt, hanem a labancokhoz. Remélem érted mire gondolok.
  Felelőssé tenni a ma élő embereket a több száz évvel ezelőtt történtekért csak megalapozottan lehet.
  Ha viszont azt feszegetnéd, hogy melyik vallásnak milyen hibája lenne ma - sajnálattal közlöm, hogy azt sem teheted, még FILOZOFIKUS formában sem,legalábbis a CH-n.
  Ez ugyanis nem egyenértékű egy szentkép feltételével, vagy Nálad már az is a vallás propagálása?

  Még egyszer kérem, ha bárki a szabályzattal össze nem egyeztethető hangnemet használ - jelezzétek.
  Talán nem nagyképűség azt állítanom, hogy a CH ennivel színvonalasabb a hasonló fórumoknál, hogy itt a társalgás mindíg kulturált mederben folyik.
   
 19. Aerensiniac

  Aerensiniac Kitiltott (BANned)

  Akkor szives engedelmeddel had fogalmazzak meg egy kis kritikát kedves Diogenes.
  Úgy tudom minden ateista szabadon elmondhatta a véleményét a topicban és senki nem hátráltatta őket alapvető emberi jogaikban mint te azt többször is sugalmazni próbáltad.

  Engedtessék meg megkérdeznem, hogy milyen alapon nyilvánítasz te bárkit is erőszakosnak miután jó magad olyan kirohanásokat ejtesz meg mint az említett Hitlerrel kapcsolatos.
  Honnan veszed a bátorságot ahhoz, hogy kijelentsd, hogy a "hívők" miatt akarják korlátozni a topicot, és honnan a pofát hogy ekkora általánosításokba kezdjél ami lefedi a népesség több mint 50%át, mindezt a végig kioktató és mindenkit lenéző hangviteled után?

  Engedd meg hogy ellentmondjak neked mert ebben a topicban semmilyen beszélgetés nem zajlott hála az attittüdödnek, hogy válaszokat, tényeket követelsz mindekitől vagy kiröhögöd őket, de ezzel szemben te soha nem vagy köteles semmire válaszolni.
  Továbbá a hozzászólásaid mellőzik az ateizmust és tények hiányában a materializmust is ezért a hozzászólásod fele továbbra is értelmetlen.
   
 20. fülesmaci93

  fülesmaci93 Vendég

  Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!

  Ha röviden kellene jellemezni a jelent a topikban sajnos azt kell mondjam:
  szégyen és felháboritó!!!
  Minden topikban vannak nézet eltérések,de ami itt van az meghaladja a kulturált egymás mellettiek irótt szabályait!
  Elgondolkodtató,hogy már a "tömeggyilkos"mint jelző is leiródott!
  A többiről nem is beszélve....
  Azon emberek akik még mindig a figyelmeztetés után is folytatják a másik
  ember megalázását,durva sértését stb.azt gondolom egyáltalán nem itt lenne a helyük egy ilyen Forumon!!!
  Felháboritó,hogy még azon emberek nem kis munkáját is semmibe veszik akik pont azért...,hogy nekünk jó legyen és kellemes itt a forumon bellül,nem tisztelik,mert megnemengedhető hangnemet "ütnek" meg más emberekkel!
  És az a véleményem,hogy nem feltétlen azért kellenének a Moderátorok,hogy ezen dolgokkal foglalkozzanak néhány ember dolga miatt!
  Nem kivánom beidézgetni azon "gusztustalan" személyekhezkötött és nevezett sértegetéseket amit itt "egyesek" megengedtek és most is maguknak,de a véleményem az,hogy sajnálatra méltó ember aki az alap
  inteligenciáját ilyen megnyilvánulásaiban mutatja ki!
  Talán nem a topikot kellene lezárni,mert jó indult amig utána nem jött egy-két ember D44-nek és folytatták itt is a gusztustalan sértegetéseiket,hova tovább már más hozzászólót sem tisztelve!!!
  Megkellene tudni érteni mi is a lényege ennek a Forumnak!!!
  Amig ez nem tiszta egyesekben sajnos ez lesz....Szomoru!

  Mindenkinek További Kellemes Ünnepeket és Békességet Kivánok!
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás