Isten és más mesék

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
"Szörnyeteg leszel-e, vagy áldozat?
Szabad vagy, döntsd el magad!

Nincs más, nincs harmadik.
Az éj dönteni megtanít.

Az éjszaka követe vár,
Van társam.
Az éjszaka követe vár,
Mást vártam.
A fűben a kocsi megáll.

Közel a virradat.
(hmmm) egyikünk száll ki csak."
Omega :A holló /részlet



A keresztény ember konfliktusairól Jézusnak a következő sorai jutottak eszembe.

"A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot." János 16: 33

Jézus sem evilág módszereivel győzött e világon,hanem szenvedésével. Sőt ,sokan azt gondolták kudarcot vallott a Messiás,emberi gyengesége miatt.Nagyon összekülönbözött a világi trenddel,és látszólag vesztes lett.
Isten viszont másképp gondolta a megváltás -érvényesülés módját..
Néha mi is azt gondoljuk,hogy a világ megtérése nélkül közös nevezőre juthatunk a világgal?..

Persze Pál is elmondta alkalom adtán,hogy ő római állampolgár..igaz fontjait elővette...és Justicia mérlegére helyezte.



Erről jut még eszembe egy vicces karikatúra:

A rajzon egy óriási ülő oroszlánt látni,amely már félig benyelt egy ferences barátot, ...nagyon erőlködik az állatok királya,hogy teljesen begyűrje a barátot ...aki lábaival kalimpál.
Ott áll mellettük Szent Ferenc feltartott mutató ujjal,és ezt mondja:
"Ugye megmondtam,hogy csak a madaraknak prédikálj..!"


"Békességet hagyok rátok, az én békémet adom nektek.Én nem úgy adom nektek, amint a világ adja."(János evangéliuma 14,27) ...
 

shanti

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem hangzott el még minden érv pro és kontra???...úgy emlékszem mintha kb. 2 éve ezt már átéltem volna...deja vu? :)

üdv a kitartóknak...de szerintem csak a vitakészségüket csiszolják...:)

ajándék vers Nektek..:)

"Ram Tzu tudja:

Semmit sem lehet elmondani,


Így hát


Mindig lehet


Még több szót ejteni róla."


...az Isten kérdéskör már csak ilyen
 
A

Aslan

Vendég
Kedves Fórumtársak!

1.Nem tartozom és sohasem tartoztam a Római katolikus egyházhoz,ennélfogva sem a bűneikért,sem a hazugságaikért nem tartozom felelősséggel.
Szektákhoz sem tartozom,a szekták,hazugságainak,pénzsóvár gaztetteinek,Istentelen tevékenységeiknek,áldozataiknak sorsa sem az én lelkem terheli,bár minden értelmetlenül tönkretett életet szívemből sajnálok,és ha megtehetném,odaadnám az életem értük,hogy helyreálljon az ő életük.

2.Amit Diogenes fórumtárs tesz az kimeríti a közösség elleni izgatás tényét.

3.Az ilyen és hozzáhasonló emberek állításai miatt,több ezer keresztény embert kínoznak halálra,börtönöznek be,kis gyermekeket csonkítanak és erőszakolnak meg csak azért mert keresztények.Több tízezer áldozatról beszélhetünk.Észak Korea,Kína,Kongó,India,Irán vezető szerepet játszanak a keresztény mészárlásokban.Családokat irtanak ki hitük miatt,csecsemőket ölnek meg mert keresztény családba születtek,és ez nem tegnap,hanem napjainkban történik.
Az Internet nyitott,bárki utána nézhet állításaim igazságtartalmának.
Mielőtt bárki is azt mondaná,hogy semmi köze ennek a topic témájához,hadd mondjam el ,hogy igenis van.
Ugyanis Diogenes és a hozzáhasonló gondolkodók,nyílt tanításai,uszításai,újságcikkei,Tv interjúi,könyvei,adják a gyilkosok alá a lovat,a keresztény embert egy alsóbbrendű,ostoba,életképtelen,életellenes fajnak beállítva,mint akik egyedüli akadályai a haladásnak,a fejlődésnek.


4.Állampolgári jogom ezen felháborodni.

5.Állampolgári jogom ezért hivatalos feljelentést tenni,közösség elleni izgatás bűncselekménye okán.

6.Joga van a moderátornak ezért engem kitiltani,a tényeken az mit sem változtat.Egyébiránt már kértem regisztrációm,és felhasználói státuszom törlését.

7.Diogenes fórumtársnak esze ágában sincs sem az anyagot definiálni,sem az ideológiai nézeteit kifejteni,bizonyítani,sem a kérdésekre válaszolni.Ne is fáradozzatok ez miatt.Ugyanis Diogenes fórumtárs egy provokátor,az is lehet,hogy fizetett provokátor,akinek egyetlen célja van,hogy provokálja a fórumtársait,ezen belül is a keresztény indentitású fórumtársait.Semmi más célja a topikkal mint a provokáció.

Tisztelettel

Aslan
 

nmarie

Silver Tag
Állandó Tag
Kedves Flamingo,és kormányosok!

Nem akartam már e témához hozzászólni,de mégis megteszem.

Diogenes,fentebbi írása szerint,a kersztény emberek:

Hazugok,önteltek,agresszivak,gyilkosok,gonoszak és elmebetegek.

"Megtapasztaltam, hogy a hívő ember képes mindenféle gonoszságot is elkövetni, csupán azért, hogy másokkal elhitesse, hogy ő jó, azaz jobb, mint a szkeptikus, vagy a nem hívő. Ebből pontosan levezethető, hogy miért követtek el annyi kegyetlenséget Isten nevében úgy, hogy közben eszükbe sem jutott a "ne ölj" parancsolata. A hívő ugyanis SAJÁT HITÉNEK FOGJA."

"A hívők gondolkodásmódja, agressziója viszont érdekel. Most kutatom fel azokat a forrásokat, amelyek ezt a megváltozott tudatállapotot elemzik pszichológiai, neurológiai szempontból. Nem egyszerű, ugyanis ez még mindig elég érzékeny téma. A hívők ugyanis elég egyértelmű kórképpel rendelkeznek. Azt képzelik, hogy találkoztak egy felsőbb rendű lénnyel, aki beszélt hozzájuk, vagy akár "párbeszédet" is folytattak vele.
A klinikai pszichológia (pszichiátria) ezt a kórképet meg is nevezi, de ritka kivételtől eltekintve nem meri kimondani, hogy a hit is ebbe a csoportba tartozik."


Azt gondolom ez az egyetlen hozzászólása kimerítetta a Canadahun szabályzatában foglaltakat a vallási és indentitási kisebbségek szidalmazását,gyalázását.


Kérdezném, hogy a "hazugok,önteltek,agresszivak,gyilkosok,gonoszak és elmebetegek" szavak mely részben szerepelnek?

TeeAh Millatoona jól mondta.
"Többnyire egyetértek azzal, amit írsz. Többnyire. Azért azt ne feledjük, hogy a kereszténység térítő vallás és áldozatai is akadnak jócskán."

A vallás égisze alatt még napjainkban is népirtás folyik. És tényleg nem jut eszükbe a ne ölj...
Akkor a történelemkönyveket is égessük el? Vagy csukjuk be a szemünket a híradó alatt?

De csak ateista módon sem lehet szemlélni a világot. Illetve lehet, de annak is megvan az oka.

Személy szerint sem hívő, sem ateista nem vagyok, így egyik pártot sem képviselem, nem fordulok egyik fél ellen sem, de mellette sem voksolok.
Véres torkokat viszont nem szeretnénk látni itt a CH-n, de miután ismét több sebből vérzik, így a két választás marad. Vagy tudtok beszélgetni, vagy a csak marakodásnak értelme nincs. A mutogatásnak sem.
 

TeeAh Millatoona

Állandó Tag
Állandó Tag
Én nem látom hogy Aslan időtől függetlenül utalt volna a kereszténységre, míg te így teszel.
Az idő faktor mozgatása egy nagyon rossz húzás és gyakorlatilag minden esetben azt eredményezi hogy a végeredmény általánosítás lesz. Ez történt most is.

Egy jelenkori keresztényt hogyan titulálhatnál gyilkosnak egy múltbeli tettei miatt?
Akkor már vidd végig a gondolatot: minden keresztény ember volt, tehát minden ember a világon "térítő", és "áldozatai is akadnak jócskán". Innentől akár Diogenes jelzőit is átvehetném és azt mondhatnám, hogy minden ember gyilkos és elmebeteg.

Javaslom, olvasd el újra azt, amit írtam. Azt is, amit Aslan. Higgadtan, hideg fejjel. Talán rájössz, mi késztetett ezen hozzászólásom megírására. És arra is, hogy elutasítom a diogenes-xx-i gondolatmenetet...

Amúgy mindenki "tettes" és "áldozat" egyszemélyben....
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Kedves Flamingo!

Ezt írod:
"Felmerült bennem egy kérdés (meg a vonzatai): Téged ez zavar?
Mármint az, hogy mások hisznek.
Ha igen akkor miért nem a saját környezetedben kezded a "felvilágosítást"?
Ha nem, akkor miért is írogatsz ide ilyesmiket?"

Nos, engem nem zavar mások hite.
Kedves Dio!
Akkor miért is kritizálod mások hitéletét?
Megérteném, ha (sajátos gondolkodásmódod alapján) jobbító szándékkal tennéd, de nemhogy a szikráját sem látom a jobbító szándéknak soraidban, hanem ellenkezőleg - úgy tűnik, hogy lekicsinylően ítéled meg a Te gondolkodásmódodtól eltérő úton járó embertársaid.
Inkább csak érdekel, hogy hogyan képesek az egyébként racionális gondolkodású emberek hinni a lehetetlenben, az önellentmondásban, az értelem nélküliben, azaz Istenben és az ehhez a meséhez tartozó többi képtelenségben.
Te értelemre hivatkozol, holott magad írtad, hogy a hit nem gondolkodáson alapul:
a hit nem igényel gondolkodást
Akkor most a tányér nem egyenes vagy a leves görbe?
Vagy nálad az érzelem=értelem?
Az érdekel, hogy mi tud rávenni egy gondolkodó embert, hogy Istent képzeljen maga fölé, amely igazgatja az ő életét, miközben kizárt, hogy ne TUDNÁ, hogy saját maga alakítja az életét a külső körülményekkel együtt, amelyek szintén racionálisak.
Nem tudom mennyire vagy moziba járó/filmeket néző. Volt egy film "A few good men", magyarul "Egy becsületbeli ügy" címmel adták.
Azon érdekessége mellett, hogy egyike a kevés Demi Moor alakításoknak, ahol nem a "nő"-t kellet hoznia még az is elgondolkodtató volt, ahogy a katonák az Isten, haza, család helyett a hadtest, szakasz Isten....-t vallották.
Mindezt csak azért mondom el, hogy van, amikor még az általad kifogásolt omnipotens lény sem kerülhet az első helyre (igaz azért dobogós).
Aki nem tudná: az amerikai (szárazföldi) hadseregben a kiképzés úgy indul, hogy a katonák személyiségét a földig rombolják, majd újra felépítik, de már a hadsereg kívánalmainak megfelelő módon. (Ezért történhetett meg az, hogy Jack Nicolsont tiszteletbeli ezredessé fogadták és bárhol jár, a katonák ennek a rangnak megfelelően bánnak vele civil létére, holott a film alapján egy gyilkos.)
Mindezt csak azért írtam le mert úgy véled, hogy nincs olyan helyzet ahol a gondolkodó ember maga felé helyezne más valaki(ke)t. Direkt így írtam, mert még csak nem is emberfeletti a "feljebbvaló".
Tehát engem egyáltalán nem érdekel, hogy valaki hisz-e egy mesefigurában.
Amennyiben ezt vallottad a gyereke(i)d esetén Mikuláskor is, akkor szegények sok élménytől eshettek el.
Engem az a hívő emberben meglévő "kapcsoló" érdekel, amely az agyat átkapcsolja értelmes-gondolkodó üzemmódból irracionális-misztikus üzemmódba.
Az előbb elég bő lére eresztve hoztam a példát. Ha tudományosan is érdekel, hatalmas szakirodalmat találsz attól függően, hogy keleti vagy nyugati világnyelvet beszélsz mind oroszul, mind angolul, merthogy az oroszok egy cseppet sincsenek lemaradva ezen a téren.
Az, hogy ez a szerkezet mitől és mikor vált a tudás és a hit között. Számomra ezért rendkívül tanulságos és érdekes ez a topic.
Sokat megtudtam a hitről az egyetemen tanultakon és saját előadásaim tapasztalatán túl is. Rájöttem, hogy a hit minden esetben vakhit. Megtapasztaltam, hogy a hívő ember képes mindenféle gonoszságot is elkövetni, csupán azért, hogy másokkal elhitesse, hogy ő jó, azaz jobb, mint a szkeptikus, vagy a nem hívő. Ebből pontosan levezethető, hogy miért követtek el annyi kegyetlenséget Isten nevében úgy, hogy közben eszükbe sem jutott a "ne ölj" parancsolata. A hívő ugyanis SAJÁT HITÉNEK FOGJA.
No mármost, ha a keresztesháborúkra utalsz, vagy a világháborúkra, ahol megáldották a fegyvereket, akkor válasszuk már szét a dolgokat. A középkorban, de még a múlt század elején is megmondták az embereknek, hogy mikor miben kell hinniük. (Megjegyzem most is valami ilyet élünk át.)
Egyrészt ez, másrészt az a tény, hogy szemben veled szintén fegyvert fognak igencsak átértékelteti a mózesi kőtábla hatodik sorát.
Saját környezetemben nincs egyetlen hívő (vakhitű) sem. Érdekes módon még az általam ismert papok is képesek beszélgetni Isten létének kérdéséről és a hit tévedéseiről.
Ezt nem tudom kihagyni:D:
Velük is ilyen stílusban "vitatkozol"?
Mivel felvilágosult emberek, így - meggyőződésem szerint - nem hívők valójában, csupán papok - ha érted, mire akarok ezzel célozni. Volt olyan hitbéli kérdés, amelyre ők is keresték a választ, csakúgy mint én.
Meslier abbé testamentuma például sokukban felerősítette a kétséget saját vallásuk iránt, ugyanis ott megfogalmazódik az, amit ők is éreztek, de nem tudták szavakba önteni.

Meslier abbé testamentumának kivonata: http://www.szabadgondolkodo.hu/ateizmus/vallaskritika/meslier-abbe-testamentuma.php - Ajánlom szeretettel Neked is.
Ez olyan galileis mégis mozog a föld dolog. Vajon miért csak a végrendeletében és nem életében kiáltotta világgá az ateizmusát?
Tehát mások hite nem zavar.
Dehogynem zavar. Ha nem zavarna - tiszteletben tartanád. Most elárulok egy dolgok: én sem vagyok hívő, de az az elvem, hogy amíg nem próbálnak megtéríteni, tiszteletben tartom mások hitéletét.
A hívők gondolkodásmódja, agressziója viszont érdekel. Most kutatom fel azokat a forrásokat, amelyek ezt a megváltozott tudatállapotot elemzik pszichológiai, neurológiai szempontból. Nem egyszerű, ugyanis ez még mindig elég érzékeny téma.
Azt hiszem ezzel magyarázatot is adtál a viselkedésmódodra. Szántszándékkal provokálsz (talán egy kutatás miatt), csak egy a baj: a reakciókat itt nem azonnal kapod és nem minden esetben szűretlenül, tehát nem fogsz sokra menni vele. Ha te ebből tudományos eredményt szeretnél elérni, az innen felvett anyag nem lesz használható mert nem megfelelően lesz alátámasztva. Azért, ha doktorit készülnél elkövetni a témából, mint opponens megkereshetsz akár pro, akár kontra lesz az álláspontod;)
A hívők ugyanis elég egyértelmű kórképpel rendelkeznek. Azt képzelik, hogy találkoztak egy felsőbb rendű lénnyel, aki beszélt hozzájuk, vagy akár "párbeszédet" is folytattak vele.
Itt most kikre utalsz? Mert a kb 2 milliárd keresztényből és másfél milliárd muszlimból meg...igen kevesen találkoztak az életükben azzal a bizonyos omnipotens lénnyel.
Az pedig hogy látatlanban hisznek benne...hirtelen nem ugrik be jobb, de a kommunizmusban is hittek pár száz millióan "látatlanban". mégsem volt mindenki klinikai eset,
A klinikai pszichológia (pszichiátria) ezt a kórképet meg is nevezi, de ritka kivételtől eltekintve nem meri kimondani, hogy a hit is ebbe a csoportba tartozik.


.. Ja, és a lombikbébi program esetében a hímivarsejt termékenyíti meg a petesejtet, csakúgy, mint a természetes rendszerben. Nekem két gyermekem van, de egyik esetben sem vettem észre, hogy Isten szerepet játszott volna a fogantatásnál. :)))

Tisztelettel: János
Nem a kérdésemre válaszoltál itt sem. Azt kérdeztem ki és nem azt hogy mi. A ki-re várnám a választ mint atöbbire is (a végtelen fogalmának elképzelése...stb.)
Kedves Flamingo,és kormányosok!

Nem akartam már e témához hozzászólni,de mégis megteszem.

Diogenes,fentebbi írása szerint,a kersztény emberek:

Hazugok,önteltek,agresszivak,gyilkosok,gonoszak és elmebetegek.

"Megtapasztaltam, hogy a hívő ember képes mindenféle gonoszságot is elkövetni, csupán azért, hogy másokkal elhitesse, hogy ő jó, azaz jobb, mint a szkeptikus, vagy a nem hívő. Ebből pontosan levezethető, hogy miért követtek el annyi kegyetlenséget Isten nevében úgy, hogy közben eszükbe sem jutott a "ne ölj" parancsolata. A hívő ugyanis SAJÁT HITÉNEK FOGJA."

"A hívők gondolkodásmódja, agressziója viszont érdekel. Most kutatom fel azokat a forrásokat, amelyek ezt a megváltozott tudatállapotot elemzik pszichológiai, neurológiai szempontból. Nem egyszerű, ugyanis ez még mindig elég érzékeny téma. A hívők ugyanis elég egyértelmű kórképpel rendelkeznek. Azt képzelik, hogy találkoztak egy felsőbb rendű lénnyel, aki beszélt hozzájuk, vagy akár "párbeszédet" is folytattak vele.
A klinikai pszichológia (pszichiátria) ezt a kórképet meg is nevezi, de ritka kivételtől eltekintve nem meri kimondani, hogy a hit is ebbe a csoportba tartozik."

Azt gondolom ez az egyetlen hozzászólása kimerítetta a Canadahun szabályzatában foglaltakat a vallási és indentitási kisebbségek szidalmazását,gyalázását.

Bár nem én vagyok a téma kormányosa, de azonnal kizárom Diogenesz-44-t, ha megmutatod, hogy melyik vallást és vallási csoportot szidalmazta ezzel.
Ahhoz Dio sajnos túlságosan okos, hogy olyan konkrétumokat is leírjon ami alapján rendreutasíthatnánk.és ezt jól tudja már az a tucatnyi régi tag is (köztük Aerenseniac is pl.)
Véleményem szerint az egyetlen módszer, ha higgadtan, tényeket kicsikarva próbáljátok meg térdre kényszeríteni. Ha megnézed az én soraimra csak általánosságokkal válaszolt, konkrétumokat nem mer vagy nem tud írni, mert az a (gondolkodásmódja) vereségét jelenthetné előbb-utóbb.
Ugy látom teszi ezt évek óta,mindenféle figyelmeztetés vagy szankció nélkül.
hasonló esetben ha én propagálnám a hitem,milyen szankciókra számíthatnék?
Ha csak annyit írnál, hogy hiszel a kis kék madarakban, akkor semmilyent, de ha azt akarnád, hogy mi is higgyünk, az minimum azon soraid törlésével járna.
Csak azért bátorkodom meg kérdezni,mert a fentebb leírt Diogenes által tett kijelentések,túlmennek minden határon.

Nem vagyok gyilkos,sosem öltem meg senkit csakúgy mint keresztény testvéreim sem.Világszerte viszont utána lehet nézni az interneten,milyen mértékű keresztény üldözés folyik ma a világban.Ezerszámra kínozzák ,és ölik meg a testvéreket,a materialista világnézet nevében,Észak koreában,börtönzik kínozzák meg kínában,és még sorolhatnám.Nem vagyok elmebeteg.Nem vagyok agresszív,nem kötekedem,nem duhajkodom,józan,Istenfélő,tiszta életet élek,és becsülettel gondoskodom családomról,gyermekeimről.
Nem hazudom,még a saját hasznom érdekében sem,inkább vállalom,hogy kár veszteség,megaláztatás érjen,de akkor sem hazudok.
Nem vagyok öntelt,de arra,hogy keresztény lehetek,büszke vagyok,vállalom,minden körülmények között,az életem árán sem tagadom meg hitem.
Megértem a kifakadásod, de Diogenesz nyíltan a hitet és NEM A KERESZTÉNY vagy bármely más HITET kérdőjelezte meg, (Ez benne a trükk, hogy ugyanakkor mindenki magára veszi. Csodálom, hogy még nem hivatkozott a keresztényi szeretetre, azaz nem csodálom, mert amikor leírtam, abban a pillanatban jöttem rá hogy itt már konkrét lenne a megfogalmazás).
Egy nyílt fórumon,egy demokratikus országban,miként történhet meg,hogy egyetlen ember,szidalmazhat gyalázhat egy közösséget,embereket alázhat meg,és nekem kell megszégyenülve elkullognom,aki soha nem vétettem egyetlen szabályzat ellen sem a fórumon,és meg sem bántottam,meg sem sértettem senkit?

Köszönettel.

Aslan
Nem kell elkullognod, sem megszégyenülnöd. a baj az, hogy felvetted a ledobott kesztyűt pedig az tulajdonképp nem neked vagy bárkinek szól, csak oda lett vetve, hátha...
Már nem emléxem 2-3 éve is volt egy ilyen fellángolás, ami aztán elhalt, amíg meg nem jelentek az új tagok, akiket lehet cukkolni a régi sorokkal (is).
 

antaklaus

Új tag
Bár nem én vagyok a téma kormányosa, de azonnal kizárom Diogenesz-44-t, ha megmutatod, hogy melyik vallást és vallási csoportot szidalmazta ezzel.
Ahhoz Dio sajnos túlságosan okos, hogy olyan konkrétumokat is leírjon ami alapján rendreutasíthatnánk.és ezt jól tudja már az a tucatnyi régi tag is (köztük Aerenseniac is pl.)

A téma kormányosa majd megérkezik, amikor a kényes kérdéseket a többiek elintézték :D

Amúgy a demagógiád diogenészével vetekszik. A kereszténység és a keresztények gyalázása diogenes minden hozzászólásában megjelenik. Ahogy ezt például aeren már egyszer tételesen össze is gyűjtötte, abban a hozzászólásában, amit valamelyik kormányos kitörölt, mint sértő? esetleg érdektelen? megnyilvánulást.

Mi is az oka, hogy engeditek itt gyalázkodni, inkább másokat bannoltok, a topikot zárjátok le, minthogy diogeneszt kitiltsátok?
 
A

Aslan

Vendég
Kedves Flamingo!

Most hogy alaposan átolvastam az írásod sok mindent megértettem,ezt szeretném megköszönni.

Más...

Én nem kívánom Diogenest térdre kényszeríteni,csupán annyit várok el,hogy tartsa tiszteletben a fórumtársait és ne fennsőbbrendű lekezelő módon viselkedjen vitapartnereivel.

Más

"Megtapasztaltam, hogy a hívő ember képes mindenféle gonoszságot is elkövetni, csupán azért, hogy másokkal elhitesse, hogy ő jó, azaz jobb, mint a szkeptikus, vagy a nem hívő. Ebből pontosan levezethető, hogy miért követtek el annyi kegyetlenséget Isten nevében úgy, hogy közben eszükbe sem jutott a "ne ölj" parancsolata. A hívő ugyanis SAJÁT HITÉNEK FOGJA."

"A hívők gondolkodásmódja, agressziója viszont érdekel. Most kutatom fel azokat a forrásokat, amelyek ezt a megváltozott tudatállapotot elemzik pszichológiai, neurológiai szempontból. Nem egyszerű, ugyanis ez még mindig elég érzékeny téma. A hívők ugyanis elég egyértelmű kórképpel rendelkeznek. Azt képzelik, hogy találkoztak egy felsőbb rendű lénnyel, aki beszélt hozzájuk, vagy akár "párbeszédet" is folytattak vele.
A klinikai pszichológia (pszichiátria) ezt a kórképet meg is nevezi, de ritka kivételtől eltekintve nem meri kimondani, hogy a hit is ebbe a csoportba tartozik."

Azt gondolom ez az egyetlen hozzászólása kimerítetta a Canadahun szabályzatában foglaltakat a vallási és indentitási kisebbségek szidalmazását,gyalázását.

Bár nem én vagyok a téma kormányosa, de azonnal kizárom Diogenesz-44-t, ha megmutatod, hogy melyik vallást és vallási csoportot szidalmazta ezzel.

Válasz:

Diogenes okos,de talán még sem annyira,ugyanis ő egy Istenről,a teremtő Istenről beszél,az Ő benne hívőket szidalmazza.

Három ilyen csoportot tudok mondani akik az egy teremtő Istenben,ugyan abban az Istenben hisznek,még akkor is ha más néven nevezik.

1. Muzulmánok
2.Zsidók
3. Keresztények(A ne ölj parancsolat a Bibliában található aZsidók és a Keresztények Istenének parancsa)

Egyet kértél hármat kaptál.
 

TeeAh Millatoona

Állandó Tag
Állandó Tag
...
Megértem a kifakadásod, de Diogenesz nyíltan a hitet és NEM A KERESZTÉNY vagy bármely más HITET kérdőjelezte meg, (Ez benne a trükk, hogy ugyanakkor mindenki magára veszi. Csodálom, hogy még nem hivatkozott a keresztényi szeretetre, azaz nem csodálom, mert amikor leírtam, abban a pillanatban jöttem rá hogy itt már konkrét lenne a megfogalmazás).

...

Ezt rosszul tudod.
Az egy dolog, hogy a definícióktól fél, mint ördög a szenteltvíztől -hogy stílszerű legyek :mrgreen:, de ez nem okosság, hanem a hiányos ismeretek megnyilvánulása. Számára a hit azonos a kereszténységgel - már ez is abszurd, mert nem tud különbséget tenni hit és vallás között, pedig ha zongorázni tudnám a különbséget... elfelejtenék miattam még Szvjatoszlav Richtert is.

És bizony rendesen jön a keresztényi szeretet dumával...
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
A téma kormányosa majd megérkezik, amikor a kényes kérdéseket a többiek elintézték :D
Vagy amikor befejezte a 8/16/24 órás ügyeletét/munkáját.
Ugyanis itt egy kormányos sem él a CH-ból, tehát dolgoznia kell.
Gondolom észrevetted, hogy az előbbi hsz-ed töröltem.
Remélem nem kell indokolnom miért
:rolleyes:
Amúgy a demagógiád diogenészével vetekszik.
Ez most kritika vagy elismerés?:confused:
A kereszténység és a keresztények gyalázása diogenes minden hozzászólásában megjelenik. Ahogy ezt például aeren már egyszer tételesen össze is gyűjtötte, abban a hozzászólásában, amit valamelyik kormányos kitörölt, mint sértő? esetleg érdektelen? megnyilvánulást.

Mi is az oka, hogy engeditek itt gyalázkodni, inkább másokat bannoltok, a topikot zárjátok le, minthogy diogeneszt kitiltsátok?
Bevallom nem láttam Ae hsz-ét, de, ha konkrétumot jelent, arra intézkedett volna valamelyik kormányos.

Ps.: 3 nap pihenőt kaptál a lehiggadásra.
 
A

Aslan

Vendég
<table width="100%" border="0" cellpadding="6" cellspacing="0"><tbody><tr><td class="alt2" style="border:1px inset"> Eredeti szerző Aslan
Kedves Flamingo,és kormányosok!

Nem akartam már e témához hozzászólni,de mégis megteszem.

Diogenes,fentebbi írása szerint,a kersztény emberek:

Hazugok,önteltek,agresszivak,gyilkosok,gonoszak és elmebetegek.

"Megtapasztaltam, hogy a hívő ember képes mindenféle gonoszságot is elkövetni, csupán azért, hogy másokkal elhitesse, hogy ő jó, azaz jobb, mint a szkeptikus, vagy a nem hívő. Ebből pontosan levezethető, hogy miért követtek el annyi kegyetlenséget Isten nevében úgy, hogy közben eszükbe sem jutott a "ne ölj" parancsolata. A hívő ugyanis SAJÁT HITÉNEK FOGJA."

"A hívők gondolkodásmódja, agressziója viszont érdekel. Most kutatom fel azokat a forrásokat, amelyek ezt a megváltozott tudatállapotot elemzik pszichológiai, neurológiai szempontból. Nem egyszerű, ugyanis ez még mindig elég érzékeny téma. A hívők ugyanis elég egyértelmű kórképpel rendelkeznek. Azt képzelik, hogy találkoztak egy felsőbb rendű lénnyel, aki beszélt hozzájuk, vagy akár "párbeszédet" is folytattak vele.
A klinikai pszichológia (pszichiátria) ezt a kórképet meg is nevezi, de ritka kivételtől eltekintve nem meri kimondani, hogy a hit is ebbe a csoportba tartozik."


Azt gondolom ez az egyetlen hozzászólása kimerítetta a Canadahun szabályzatában foglaltakat a vallási és indentitási kisebbségek szidalmazását,gyalázását.


</td></tr></tbody></table> Kérdezném, hogy a "hazugok,önteltek,agresszivak,gyilkosok,gonoszak és elmebetegek" szavak mely részben szerepelnek?

Kedves nmarie!

A következő mondat mindezeket a feltételezéseket tartalmazza,sőt többet is:Megtapasztaltam, hogy a hívő ember képes mindenféle gonoszságot is elkövetni, csupán azért, hogy másokkal elhitesse, hogy ő jó, azaz jobb, mint a szkeptikus, vagy a nem hívő.

A klinikai pszichológia (pszichiátria) ezt a kórképet meg is nevezi, de ritka kivételtől eltekintve nem meri kimondani, hogy a hit is ebbe a csoportba tartozik.

A fentebbi állítás szerinted burkolt formában mit takarhat?A hívők schizofrének,vagy elmebetegek?

A hívők gondolkodásmódja, agressziója viszont érdekel.

Ez pedig az agresszióról szól,vagyis a hívők agressziójának tanulmányozásáról,a sok agresszív hívő tanulmányozásáról...

Tisztelettel

Aslan
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Kedves Flamingo!

Most hogy alaposan átolvastam az írásod sok mindent megértettem,ezt szeretném megköszönni.

Más...

Én nem kívánom Diogenest térdre kényszeríteni,
Pedig szerintem ő ezt várja (valakitől).
csupán annyit várok el,hogy tartsa tiszteletben a fórumtársait és ne fennsőbbrendű lekezelő módon viselkedjen vitapartnereivel.
Csak ismételni tudom magam: ha valaki(ke)t - megnevezve - sérteget és nem általánosságban, akkor tudunk lépni.
Ha e nélkül zárnánk ki - ő nyerne (legalábbis a saját gondolatmenete alapján).
Más

"Megtapasztaltam, hogy a hívő ember képes mindenféle gonoszságot is elkövetni, csupán azért, hogy másokkal elhitesse, hogy ő jó, azaz jobb, mint a szkeptikus, vagy a nem hívő. Ebből pontosan levezethető, hogy miért követtek el annyi kegyetlenséget Isten nevében úgy, hogy közben eszükbe sem jutott a "ne ölj" parancsolata. A hívő ugyanis SAJÁT HITÉNEK FOGJA."

"A hívők gondolkodásmódja, agressziója viszont érdekel. Most kutatom fel azokat a forrásokat, amelyek ezt a megváltozott tudatállapotot elemzik pszichológiai, neurológiai szempontból. Nem egyszerű, ugyanis ez még mindig elég érzékeny téma. A hívők ugyanis elég egyértelmű kórképpel rendelkeznek. Azt képzelik, hogy találkoztak egy felsőbb rendű lénnyel, aki beszélt hozzájuk, vagy akár "párbeszédet" is folytattak vele.
A klinikai pszichológia (pszichiátria) ezt a kórképet meg is nevezi, de ritka kivételtől eltekintve nem meri kimondani, hogy a hit is ebbe a csoportba tartozik."

Azt gondolom ez az egyetlen hozzászólása kimerítetta a Canadahun szabályzatában foglaltakat a vallási és indentitási kisebbségek szidalmazását,gyalázását.

Bár nem én vagyok a téma kormányosa, de azonnal kizárom Diogenesz-44-t, ha megmutatod, hogy melyik vallást és vallási csoportot szidalmazta ezzel.

Válasz:

Diogenes okos,de talán még sem annyira,ugyanis ő egy Istenről,a teremtő Istenről beszél,az Ő benne hívőket szidalmazza.

Három ilyen csoportot tudok mondani aki az egy teremtő Istenben,ugyan abban az Istenben hisznek,még akkor is ha más néven nevezik.

1. Muzulmánok
2.Zsidók
3. Keresztények(A ne ölj parancsolat a Bibliában található aZsidók és a Keresztények Istenének parancsa)

Egyet kértél hármat kaptál.
Mutasd meg Diogenesz hozzászólásaiban (idézd be) ahol a három közül konkrétan bármelyiket szidalmazza és az admin-t kérem meg a kitiltásra.
 

Aeren

Kitiltott (BANned)
Javaslom, olvasd el újra azt, amit írtam. Azt is, amit Aslan. Higgadtan, hideg fejjel. Talán rájössz, mi késztetett ezen hozzászólásom megírására. És arra is, hogy elutasítom a diogenes-xx-i gondolatmenetet...

Amúgy mindenki "tettes" és "áldozat" egyszemélyben....
Azt hiszem pontosan fogalmaztam Millatoona. Amennyiben a katolikus egyház év századokkal vagy ezredekkel ezelőtti bűneit egy mai emberen próbálod számon kérni úgy te magad is nagyon keményen általánosítasz.
Ez nem jelent többet és nem jelent kevesebbet annál amit mondtam.

Amennyiben még így sem érthető az amit írtam, úgy javaslom hogy te olvasd el újra a két hozzászólást ugyanis Aslan nem a katolikus egyház hanem a saját nevében kérte ki hogy őt gyilkosnak és elmebetegnek nevezzék.
 

nmarie

Silver Tag
Állandó Tag
Aslan, had meséljek el tömören egy történetet.

Középiskolában volt egy nagyon jó barátnőm, kicsit depis-féle volt, de nagyon szeretett hülyéskedni, beszélgetni, élni az életet, mint más tinilányok. Aztán a sors messzire dobott midenkit, mostanában találkoztam vele össze egy közösségi oldalon. Nagyon megörültem neki, beszélgetni kezdtünk ... majd estem hanyatt a döbbenettől!
Nincs melója már egy ideje, és egy csomó neurotikus eredetű betegsége van.
Amikor próbáltam volna egy kis lelket önteni belé, azt válaszolta, őt már nem érdekli semmi, és köszöni szépen, de a békéjét a vallásban, a hitben megtalálta ... és majd az Isten őt megsegíti.
Most csak otthon ül, és várja az Istentől a segítséget, miközben ő maga már semmit nem tesz a saját érdekében!

Nekem ebből csak annyi a tanulság, hogy mindenki a saját szintjére képezi le a hitet. Így lesz egy emberből önmagáért és a családjáért semmittevő, mert hiszi, hogy neki cselekednie sem kell, minden mást elutasít, csak Isten létezik!
Meg merem kockáztatni, hogy ez már nem egészséges...

De itt egy másik oldal: templomba rendszeresen járó ember úgy beszél a másikkal minden nap, hogy "a kisbalta állna már a mellkasodba, hogy a rák enné meg a melled" és hasonlók. Láttam a saját szememmel, kijöttek a templomból, és már az utcán rákezdték. Jelzem, nem kisebbség volt.

Aztán a mélyen hívő asszony is kitagadta a saját gyerekét ... én azt mondom, mindig minden önmagán az emberen áll, még a hite is, és az is, hogyan értelmezi a hitet, Istent, és a másik ember hitét vagy hitetlenségét.
 

Diogenes-44

Kitiltott (BANned)
Kedves Fórumtársak!

1.Nem tartozom és sohasem tartoztam a Római katolikus egyházhoz,ennélfogva sem a bűneikért,sem a hazugságaikért nem tartozom felelősséggel.
Szektákhoz sem tartozom,a szekták,hazugságainak,pénzsóvár gaztetteinek,Istentelen tevékenységeiknek,áldozataiknak sorsa sem az én lelkem terheli,bár minden értelmetlenül tönkretett életet szívemből sajnálok,és ha megtehetném,odaadnám az életem értük,hogy helyreálljon az ő életük.

2.Amit Diogenes fórumtárs tesz az kimeríti a közösség elleni izgatás tényét.

3.Az ilyen és hozzáhasonló emberek állításai miatt,több ezer keresztény embert kínoznak halálra,börtönöznek be,kis gyermekeket csonkítanak és erőszakolnak meg csak azért mert keresztények.Több tízezer áldozatról beszélhetünk.Észak Korea,Kína,Kongó,India,Irán vezető szerepet játszanak a keresztény mészárlásokban.Családokat irtanak ki hitük miatt,csecsemőket ölnek meg mert keresztény családba születtek,és ez nem tegnap,hanem napjainkban történik.
Az Internet nyitott,bárki utána nézhet állításaim igazságtartalmának.
Mielőtt bárki is azt mondaná,hogy semmi köze ennek a topic témájához,hadd mondjam el ,hogy igenis van.
Ugyanis Diogenes és a hozzáhasonló gondolkodók,nyílt tanításai,uszításai,újságcikkei,Tv interjúi,könyvei,adják a gyilkosok alá a lovat,a keresztény embert egy alsóbbrendű,ostoba,életképtelen,életellenes fajnak beállítva,mint akik egyedüli akadályai a haladásnak,a fejlődésnek.


4.Állampolgári jogom ezen felháborodni.

5.Állampolgári jogom ezért hivatalos feljelentést tenni,közösség elleni izgatás bűncselekménye okán.

6.Joga van a moderátornak ezért engem kitiltani,a tényeken az mit sem változtat.Egyébiránt már kértem regisztrációm,és felhasználói státuszom törlését.

7.Diogenes fórumtársnak esze ágában sincs sem az anyagot definiálni,sem az ideológiai nézeteit kifejteni,bizonyítani,sem a kérdésekre válaszolni.Ne is fáradozzatok ez miatt.Ugyanis Diogenes fórumtárs egy provokátor,az is lehet,hogy fizetett provokátor,akinek egyetlen célja van,hogy provokálja a fórumtársait,ezen belül is a keresztény indentitású fórumtársait.Semmi más célja a topikkal mint a provokáció.

Tisztelettel

Aslan


Aslan!

1. A te dolgod, hogy tartozol-e valamely egyházhoz, vagy sem. Egy biztos, egyetlen Istenről, vagy hitről szóló kérdésre sem tudtál válaszolni, csak vagdalkozol és fenyegetőzöl. Ez az érv nélküli emberek fegyvere. Ha lennének észérveid, akkor azokat villogtatnád és nem a fogaidat.
Azt meg senki sem mondta, hogy a kereszténység sok milliárd áldozata téged terhel. Az a kereszténységet terheli. Ugyanakkor elgondolkodtató, hogy a nácizmus sok millió áldozata csak a nácizmust (mint rendszert) terheli-e, vagy a nácikat is személy szerint? Filozófusként azt mondhatom, hogy álláspontom szerint igenis terheli, ugyanis olyan nincs, hogy csak a rendszer (mint univerzálé) a hibás, a rendszert alkotó egyén nem. Ezért nincs értelme például a "város szemetéről" beszélni, ugyanis az az emberek, sőt az egyes ember szemete. Ugyanígy van a többi hasonló fogalommal is, például a kereszténység bűneivel.
Ha majd egyszer elolvasod a Bibliát, abban is találsz erre utaló dolgokat.

2. Ha te egy nyilvános fórumban kifejted saját álláspontodat, az semmiféle izgatás tényét nem meríti ki. Az ateizmus ugyanolyan jogú világnézet, mint a kereszténység, tehát a ti írásaitok ugyanúgy kimeríthetné ezt a cselekményt, se az sem teszi.
Sajnálom, hogy szóba álltam olyannal, aki képtelen érvelni, helyette a vitapartnert feljelentéssel fenyegeti. Szánalmas jellemre vall.

3. Amit ebben a pontban írtál, az sokkal inkább igaz az általad eddig leírtakra. A történelem során a hozzád hasonló fanatikusok milliószámra végeztek ki kételkedőket, szkeptikusokat, ateistákat, de méh hívőket is, akik más Istenben hittek, például hugenottákat gyilkoltak le, zsidók halálában segédkeztek, gettókat működtettek a 14. századtól, a természeti népeket irtották, mert saját hitüket akarták gyakorolni, stb... Tehát ez ügyben is tájékozódnod kellett volna. Talán a történelemkönyvek segítettek volna. Még nem késő.

4. Jogod van felháborodni, mint ahogy nekem is.

5. Jogod van bárkit, bárhol feljelenteni, ha ez kéjes élvezetet okoz. Az a baj, hogy ez nem ad számodra semmiféle tudást. Nem tanultad meg a kereszténység 2000 éves történelméből azt sem, hogy ki lehet végeztetni az ellenfeleidet, meg lehet kínozni őket, Giordano Brunot meg lehetett égetni, Galileivel vissza lehetett vonatni a tanait, de a szellemi sötétséget nem lehet örökké fenntartani. A tudomány fejlődik, a kereszténység pedig visszaszorulóban van.
Fel kellene fognotok végre, hogy a tudomány és a hit ellentétéből a tudomány jön ki győztesen.

6. Joga van a moderátornak BÁRKIT törölni. Engem is, téged is, mindenkit. Ismét csak a jogra hivatkozol, pedig itt vélemények, világnézetek ütköznek. Ez pedig nem jogi kérdés. Én az interneten több hasonló fórumot indítottam és még SOHA, SENKI nem "jogászkodott", mert mindenkit érdekelt a téma. Csak itt bukkan fel néha-néha olyan valaki, aki ki akarja tiltatni egyik beszélgetőtársát.
Én - mint azt már írtam - mindenki ellen kiállnék, aki Téged, vagy ellenfeleim közül bárkit ki akarna tiltani.
Meggyőződésem szerint a ti véleményetek ugyanannyira releváns, mint az enyém, ezért vitázunk. A vita - még a kemény vita sem - azonban nem harc.

7. Az anyagot nem kell definiálni. Minden amit látsz, tapasztalsz, érzékszerveiddel felfogsz, az az ANYAG!

Más:

Megígértem, hogy elmesélem, hogy hívő vitapartnereim (barátaim) és keresztény barátaim vitáink alatt meddig jutottak el, míg Isten mibenlétét próbálták nekem elmondani.

Abban maradtunk velük, hogy Platon és Arisztotelész közel járt a valószínűsíthető igazsághoz, amikor azt állította, hogy van az anyag és van a forma.
Én ezt most így fordítom le nektek: A világot anyag alkotja, amelyhez tartozik egy "forma". Forma nélküli anyag nem létezik és anyag nélküli forma sem.
Ha létezne valamiféle "Isten", akkor az tiszta "forma" lenne, amely az anyagot olyanná teszi, amilyen.
Ezt a választ reméltem amikor Istenre kérdeztem rá tőletek is. A hívők Istene valami olyasmi, ami az anyagnak formát, cél-okot, értelmet ad.
Most azzal birkózunk, hogy ez a "forma" hogyan egyeztethető össze a hit Istenével. Álláspontom szerint sehogy, ugyanis ezek szerint Isten az anyagot csupán megformálta, de nem teremtette.
Ez pedig a kereszténység egyik alaptételét, az ex nihilo teremtést cáfolja. Ebben a rendszerben az ókori teremtésmítoszok működnek, azaz, kezdetben volt a KHAOSZ és azt rendezte át Isten KOZMOSSZÁ. Azaz, rendet tett a rendetlenségben.

Azt reméltem, hogy ehhez tudtok hozzátenni valamit, de sajnos csalatkoznom kellett ebben.
 

TeeAh Millatoona

Állandó Tag
Állandó Tag
Aslan, had meséljek el tömören egy történetet.

Középiskolában volt egy nagyon jó barátnőm, kicsit depis-féle volt, de nagyon szeretett hülyéskedni, beszélgetni, élni az életet, mint más tinilányok. Aztán a sors messzire dobott midenkit, mostanában találkoztam vele össze egy közösségi oldalon. Nagyon megörültem neki, beszélgetni kezdtünk ... majd estem hanyatt a döbbenettől!
Nincs melója már egy ideje, és egy csomó neurotikus eredetű betegsége van.
Amikor próbáltam volna egy kis lelket önteni belé, azt válaszolta, őt már nem érdekli semmi, és köszöni szépen, de a békéjét a vallásban, a hitben megtalálta ... és majd az Isten őt megsegíti.
Most csak otthon ül, és várja az Istentől a segítséget, miközben ő maga már semmit nem tesz a saját érdekében!

Nekem ebből csak annyi a tanulság, hogy mindenki a saját szintjére képezi le a hitet. Így lesz egy emberből önmagáért és a családjáért semmittevő, mert hiszi, hogy neki cselekednie sem kell, minden mást elutasít, csak Isten létezik!
Meg merem kockáztatni, hogy ez már nem egészséges...

De itt egy másik oldal: templomba rendszeresen járó ember úgy beszél a másikkal minden nap, hogy "a kisbalta állna már a mellkasodba, hogy a rák enné meg a melled" és hasonlók. Láttam a saját szememmel, kijöttek a templomból, és már az utcán rákezdték. Jelzem, nem kisebbség volt.

Aztán a mélyen hívő asszony is kitagadta a saját gyerekét ... én azt mondom, mindig minden önmagán az emberen áll, még a hite is, és az is, hogyan értelmezi a hitet, Istent, és a másik ember hitét vagy hitetlenségét.

Igen, a sor folytatható... de: ezek az emberek nem a vallás vagy a hit miatt lettek ilyenek, hanem a fogantatásuk pillanatától gyűjtögetett élmények, sikerek, kudarcok eredőjeként.

Azért ne feledjük az alábbiakat se ;):
Segíts magadon, az Isten is megsegít.

Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport.

Aztán ne feledkezzünk meg szeretett Jánosunkról sem: állítólagos ateizmusa nem óvja meg a kicsinyes emberi tulajdonságoktól....

A magam részéről nem azt szoktam nézni, ki milyen ideológiát követ, hanem azt, emberként hogyan viselkedik...
 

TeeAh Millatoona

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem szeretném, ha ez megválaszolatlan maradna:

Úgy látom, Diogenes-xx-nek nem fűlik a foga az anyag definiálásához, arra gondolni sem merek, hogy halványlila dunsztja sincs róla...

Hát, ha már a topik címében szerepel olyan, hogy más mesék, hoztam egyet, arra kérve az erre látogatókat, hogy ne fosszák meg Diogenes urat a válaszadás elsőségétől.

- Mi lenne, ha sütnél valami finom lepényt? – kérdezte feleségét a Szív Király egy hűvös nyári napon.
- Hogy lehetne lepényt sütni lekvár nélkül? – kérdezett vissza mérgesen a Királynő. – A lekvár a legfinomabb része.
- Akkor csináld lekvárral. – mondta a Király.
- De nem tudom – kiabálta a Királynő, - ellopták a lekváromat.
- Tényleg? – csodálkozott a Király. – Ez nagy baj. Ki lopta el?
- Miért gondolod, hogy tudom, ki lopta el? Ha tudnám, már rég visszaszereztem volna, annak a gonosztevőnek a fejét pedig leüttettem volna.

Így hát a Király utasította a katonáit, hogy találják meg a lekvárt, s végül Április Bolondja, a Kalapos és a Mormota házában leltek rá. Mindhármójukat azonnal letartóztatták és bíróság elé állították.

- Nos – szólt a Király a tárgyaláson -, a végére akarok járni ennek az ügynek! Nem szeretem, ha az emberek bejönnek a konyhába és ellopják a lekváromat!
- Miért nem? – kérdezte az egyik tengerimalac.
- Rendre utasítani azt a tengerimalacot! – kiáltotta a Királynő. A tengerimalacot azonnal rendre utasították. (Aki olvasta az Alice Csodaországban című könyvet, jól tudhatja, mit is jelent a rendre utasít kifejezés: a teremőrök beletették a tengerimalacot egy nagy vászonzsákba, a zsák száját kötelekkel jól bekötözték, aztán ráültek.)
- Nos akkor – kezdte újra a Király, miután a tengerimalac rendre utasítása miatti felbolydulás lecsillapodott -, most már tényleg a végére akarok ennek járni!
- Ezt már hallottuk egyszer – jegyezte meg egy másik tengerimalac. (Őt is azonnal rendre utasították.)
- Nem te loptad el egészen véletlenül a lekvárt? – fordult a Király Április Bolondjához.
- Én?! Soha! Nem én voltam – védekezett Április Bolondja. (Erre az összes többi tengerimalac éljenzésbe tört ki, így mindegyiküket haladéktalanul rendre utasították.)
- Mi a helyzet veled? – üvöltött rá a Király a Kalaposra, aki úgy remegett, mint a nyárfalevél. – Nem te vagy véletlenül a bűnös?

A Kalapos száján egyetlen szó sem jött ki, csak állt ott, és szürcsölgette a teáját.

- Ha semmit sem mond, az csak a bűnösségét igazolja – mondta a Királynő -, úgyhogy tüstént üssétek le a fejét!
- Ne, kérem ne! – könyörgött a Kalapos. – Valóban egyikőnk lopta el a lekvárt, de nem én voltam!
- Jegyezzék fel! – parancsolta a Király az esküdtszéknek. – Ez még nagyon fontos lehet.
- És mi a helyzet veled? – folytatta a Király a Mormotával. – Április Bolondja és a Kalapos is az igazat mondta?
- Az egyikük igen – felelte Mormota, aki a tárgyalás további részét átaludta.

Az elrendelt nyomozás később kimutatta, hogy Április Bolondja és a Mormota nem mondtak mindketten igazat. Ki lopta el a lekvárt?
 

Diogenes-44

Kitiltott (BANned)
Kedves Flamingo!

Azt kérdezted a lombikbébi-programra utalva, hogy ki és én arra válaszoltam, hogy mi. " Azt kérdeztem ki és nem azt hogy mi. A ki-re várnám a választ mint atöbbire is..."
Nos, meggyőződésem, hogy tévedsz már a kérdés feltevésével is, ugyanis a fogantatásnál két élőlényen kívül NINCS "ki"! A megtermékenyítés két sejt kölcsönhatása, történjen az természetes úton, vagy kémcsőben. Ez így van a természet minden élőlénye esetében. Az ember egyáltalán nem különleges ilyen szempontból.

Egyébként csak megjegyzem, hogy a "ki" szóval kizárólag embereket jelölünk, mint ahogy a "valaki" is csak ember lehet. Érdekes nyelvfilozófiai kérdés lehetne, hogy Isten (ha létezne), "valaki" lenne-e, tehát egy személy, pontosabban egy ember. Persze ugyanígy érdekes, hogy mondjuk egy rajzfilmfigurára is csak akkor mondjuk, hogy "valaki" (pl: Mézga Géza), ha embert formáz, arra utal).
Szóval érdekes kérdés lehetne, hogy Isten mennyire antropomorf. Ezen már a görög filozófusok is jót vitáztak. :)))
 

Aeren

Kitiltott (BANned)
Kérdezném, hogy a "hazugok,önteltek,agresszivak,gyilkosok,gonoszak és elmebetegek" szavak mely részben szerepelnek?
Csak ismételni tudom magam: ha valaki(ke)t - megnevezve - sérteget és nem általánosságban, akkor tudunk lépni.
Ha e nélkül zárnánk ki - ő nyerne (legalábbis a saját gondolatmenete alapján).
Mutasd meg Diogenesz hozzászólásaiban (idézd be) ahol a három közül konkrétan bármelyiket szidalmazza és az admin-t kérem meg a kitiltásra.
Nagyon érdekes érvrendszer amit itt felhoztatok. Akkor ha jól értem semmilyen formában nem sértő az hogy ha Diogenes szavaival élve általánosságban így értekezek:
"Megtapasztaltam, hogy a CH moderátorai képesek mindenféle gonoszságot is elkövetni, csupán azért, hogy másokkal elhitessék, hogy ők jobbak, mint a moderátor státusz nélküli tagok. Ebből pontosan levezethető, hogy miért követtek el annyi igazságtalanságot a fórum tulajdonosának nevében úgy, hogy közben eszükbe sem jutott a fórum szabályzata. A moderátorok ugyanis SAJÁT HITÜKNEK FOGJAI."

"A moderátorok gondolkodásmódja, agressziója viszont érdekel. Most kutatom fel azokat a forrásokat, amelyek ezt a megváltozott tudatállapotot elemzik pszichológiai, neurológiai szempontból. Nem egyszerű, ugyanis ez még mindig elég érzékeny téma. A moderátorok ugyanis elég egyértelmű kórképpel rendelkeznek. Azt képzelik, hogy találkoztak egy felsőbb rendű lénnyel, aki beszélt hozzájuk[...]
Ugye jól gondolom hogy a moderátor csapatból senki nem érzi magát most sértve. Javítsatok ki ha tévedek.
Még egy dolog flamingo:
Ha e nélkül zárnánk ki - ő nyerne (legalábbis a saját gondolatmenete alapján)
Kérlek áruld el hogy mi a fészkes fene köze van a fórum szabályzatához illetve a moderáláshoz annak hogy a kitiltott személy mindezt hogyan éli meg?
Vagy ez csak egy, külön Diogenesre szabott íratlan szabály, hogy addig nem lehet bannolni amíg ő azt nem tragédia ként éli meg?
Még jó hogy ilyen visszafogott és csak általánosságokban írja le elmebetegnek az embert.
Képzeld el mi lenne ha nyíltan anyázna és ti teljesen tehetetlenek lennétek vele szemben, mert "úgy érezné hogy ő nyert" amikor bannoljátok. Az meg ugye sokkal fontosabb dolog mint a fórum szabályzata, ha jól értelek.

Tényleg nem értem hogy mit akartál ezzel mondani, de nagyon veszélyesen hangzik. :D
A vallás égisze alatt még napjainkban is népirtás folyik. És tényleg nem jut eszükbe a ne ölj...
Akkor a történelemkönyveket is égessük el? Vagy csukjuk be a szemünket a híradó alatt?
Nos ez nagyon érdekelne kedves nmarie.
Esetleg megtudnád nekünk is mutatni hogy a kereszténység (ugye aslan mint keresztény kérte ki magának, továbbá a "ne ölj" is keresztény parancsolat) hol folytat népirtást napjainkban?


Mint azt Millatoonának is kiemeltem, Aslan nem a kereszténység és nem a vallások nevében kérte ki magának Diogenes szavait, és még csak véletlenül sem 2000 évre visszamenőleg.
Azt kérte ki magának hogy Diogenes őt "általánosságban" (ahogy Flamingo fogalmazott) elmebetegnek titulálta akit a pszichiátereknek vizsgálnia kell.

Gyakorlatban tehát semmilyen formában nem reagáltál Aslan sérelmére. Ennyi erővel azt is mondhattad volna neki hogy "fotel és krém sajt". Ugyan annyi köze lett volna a problémájához.
 

Diogenes-44

Kitiltott (BANned)
Tisztelt Fórumtársak!

Azt hiszem, hogy beszélgetésünk, vitánk ismét egy fordulóponthoz ért. Legutóbbi kérdéseim a hívő fórumtársak egy részéből - válaszok híján - rendkívüli agressziót váltottak ki. Megtapasztaltam már ezt olyanoknál, akik saját hitükkel nincsenek tisztában, ezért nem lepődtem meg rajta.

Azt azonban szánalmasnak tartom, hogy néhányan kutatnak a személyem után, pedig ennek inkorrektségére például - ha jól emlékszem -, még FagyisSzent is felhívta a figyelmet. Zavarni nem zavar, de nem tisztességes emberre vall.

Az azonban még szánalmasabb, hogy itt valaki, valakit feljelentéssel fenyegessen meg azért, mert véleményt, még pedig érvekkel és tényekkel alátámasztott véleményt mond a fórum témájáról.

Ezért a továbbiakban Aeren mellett Aslan számára sem fogalmazok meg kérdéseket és válaszokat. Ők azok, akik vitaképtelenségük miatt rendszeresen ki akarnak záratni a fórumról, mert ezzel azt hiszik, hogy az ateizmust is kiirtathatják a világból. Meggyőződésem, hogy tévednek, ugyanis a történelemben eddig még mindenki veszített, aki az ellenfél megsemmisítését választotta érvelés helyett.

Ezt a topicot évekkel ezelőtt indítottam, világos céllal. Nyílt és valódi vitafórumként az ateista gondolatok számára, de örömmel látva a becsületes vitapartnereket. Szerencsére sok ilyen vitázó, érvelő ember megfordult itt, de sajnos olyanok is, akik kikoptak a vallási fórumokról is összeférhetetlenségük miatt. Most ezt a szabad gondolatoknak helyt adó topicot is szét akarják verni, pedig szerintem ez a legpörgősebb topic a CanadaHun-on azok közül, amelyek komoly kérdésekről szólnak.

Őszintén remélem, hogy a rosszindulatú agresszorok nem győznek és a topic életben marad és a vita sem szűnik meg.
Ha mégis ők győznek, akkor szerintem az lesz ellentétes a CanadaHun nyitott szellemiségével és a véleménynyilvánítás szabadságával. Én legalább is így gondolom...

Tisztelettel: Diogenes / János
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére