Isten és más mesék

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Aranyos, hogy ekkora tévedések mellett te akarsz osztályozni. :) Ahhoz előbb némi tudásra lenne szükség. :) :) :)

Na akkor halljuk már azt a tudást, aminek viszont Te ugye birtokában vagy, okítsál már ki vége, hogyan keletkezett a világegyetem összes energiája magától, a semmiből?
Nyomjad már azokat a nevezetes ateista gondolatokat, amik megérnek egy topicot!
 

Diogenes-44

Kitiltott (BANned)
Na akkor halljuk már azt a tudást, aminek viszont Te ugye birtokában vagy, okítsál már ki vége, hogyan keletkezett a világegyetem összes energiája magától, a semmiből?
Nyomjad már azokat a nevezetes ateista gondolatokat, amik megérnek egy topicot!

A világegyetem összes energiája az ősrobbanásból származik.

Szerinted honnan?

Isten teremtette? Ezt a fontos tényt a Bibliából kifelejtették? Vagy csak arról van szó, hogy a bronzkori embernek fogalma sem volt az energiáról, ezért nem szőhették bele a teremtés-mesébe, mint ahogy a bolygókat sem. :p :D
A tény, hogy a Biblia nem említ SEMMIT, ami a jövőről szólna, csak a hallucináló János (nem én) :p gyerekes látomásait. :p
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Nyilván, ahogy az értelem használata egyre elterjedtebb lesz, úgy fogyatkozik a hívők száma. Ezt figyelte meg a vallástudomány (nem azonos a teológiával) és a szociológiai mérések is ezt támasztják alá,

A katolikus egyház híveinek száma növekszik? :smile: :smile: :smile: Látod, ezért kellene felnőni. Elárulok egy titkot: Andersen már meghalt. :smile:

Na tehát néhány cikk a netről:

Világszerte nőtt a katolikusok száma

2010. April 27. Világszerte kis mértékű növekedés figyelhető meg a katolikusok számában a világon. Az április 27-én kiadott vatikáni statisztikai évkönyv adatai alapján a Katolikus Egyház 2008-ban 1,17 milliárd tagot számlált, vagyis 19 millióval többet, mint az előző évben. Ezzel 17,33 százalékról 17,4 százalékra emelkedett a katolikusok aránya a föld összlakosságát tekintve. A világ katolikusainak csaknem a fele, 49,4 százaléka Észak- és Dél-Afrikában él. A Katolikus Egyházhoz tartozó hívek 24,3 százaléka európai.

A Szentszék statisztikai hivatalának adatai szerint a katolikus papok száma is növekedett: a 2000-es 405 178-as adat 2007-ben 408 024-re, 2008-ban pedig 409 166-ra emelkedett. Csekély mértékben növekedett a kispapok száma: 2008-ban 117 ezer szeminarista volt világszerte, ezerrel több, mint az előző évben. Erős visszaesés észlelhető azonban a női szerzetesrendek tagjainak számában: az adatok alapján a 2000-es 800 ezerhez képest 2008-ban már csak 739 ezer szerzetesnővér volt.
(kdnp.hu)


Nőtt a katolikusok száma: a katolikus egyház számokban

2011. 10. 31. 10:05 -

A Fides Hírügynökség október végén közzétette a Katolikus Egyház számadatait, amelyek a rendelkezésre álló legfrissebb, 2009. december 31-én érvényes hivatalos egyházi statisztika alapján készültek (mellettük zárójelben + vagy – jel jelöli az előző évi adathoz képest mutatkozó növekedést, illetve csökkenést).

Katolikusok
2009 dec. 31-én....a világ katolikusainak száma 1 180 665 000 volt (+14 951 000). A növekedés kontinensenként: Afrika: (+6 530 000); Amerika: (+5 863 000); Ázsia: (+1 814 000); Európa: (+597 000); Ausztrália és Óceánia: (+147 000).
A katolikusok aránya világszerte 0,02%-kal nőtt, így 17,42%. A változás kontinensenként: Afrika (+0,3), Amerika (+0,04), Ázsia (+0,01), Európa (–0,02), Ausztrália és Óceánia (–0,3).

Egy papra jutó személyek/katolikusok
Az elmúlt évben az egy papra jutó személyek száma világszerte összességében 139-cel nőtt (átlag 13 154). Kontinensenként: Amerika (+70), Európa (+42), Ausztrália és Óceánia (+181), Afrika (–313), Ázsia (–628 ).
Az egy papra jutó katolikusok száma világszerte összességében 27-tel nőtt (átlagosan 2 876). Majdnem minden földrészen növekedés tapasztalható: Afrika (+25); Amerika (+32); Ázsia (-30); Európa (+16); Ausztrália és Óceánia (+25).
(www.magyarkurir.hu)

Lásd még:

[HIDE]http://gloria.tv/?media=231587[/HIDE]

Szociológiai mérések, mi? Meg Andersen.... maradj az ateista fronton Dió, hátha abban tájékozottabb vagy.

Szóval hogyan keletkezik magától energia?
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
A világegyetem összes energiája az ősrobbanásból származik.

Ez minden??? :confused:

Ennyi a "tudományos" válaszod? Erre nyitottál egy topicot, mint a teremtés cáfolatát? Ez komoly?

Na jó.

És honnan lett az, ami felrobbant, Dió?
És mi robbantotta fel?

Ha már egyszerűen figyelmen kívül hagyod a termodinamika első fő tételét, amely alapján energia nem keletkezik magától, csak átalakul, akkor most simán leradírozod Newton törvényét is?
"Minden test nyugalomban marad vagy egyenes vonalú egyenletes mozgást végez mindaddig, míg ezt az állapotot egy másik test vagy mező meg nem változtatja."
A dolgok nem robbannak fel maguktól, Dio. Sőt, meg se mozdulnak maguktól. Se kicsit, se nagyon.

Azaz: ha az ősrobbanásból keletkezett az energia, akkor mi hozta létre a robbanást?

Hány fizikai törvényt kell még hatályon kívül helyezned ahhoz, hogy az ősrobbanást tényként fogadd el?

Apropó, törvény. Érdekes, hogy ezeket az állandó fizikai jelenségeket "törvények"-nek nevezik. Törvények se keletkeznek maguktól. A törvényeket általában valaki megalkotja. ;)
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Persze nem csak Teréz Anya és Meslier abbé értette meg, hogy ez az egész hit csupán mese és az egyház gazdagodásán, a tömegek befolyásolásán kívül semmi értelme nincs, hanem Jézus is, aki a keresztfán jött rá (vagy csak ott mondta ki), hogy Isten nincs: "Istenem, Istenem, miért hagytál el engem." Ő is megértette, hogy nincs senki aki segítene rajta, még az sem, akit egész életében az atyjának hitt és akinek féltő szeretetében talán ő maga is hitt.

A Teréz anyáról szóló cikk teljese egészében (például) itt olvasható:
http://www.hetek.hu/hatter/200709/terez_anya_titkos_elete

Kedves Diogenes!

Mikor először találkoztám ezekkel az említett írásokkal,én is megdöbbentem,értetlenkedtem!Hogy lehet ez,hogy Teréz anyától Jézus hosszú időre megvonta vígasztalását,és az örömöt adó közösség átélését.
Ezt amit imádságban legtöbbször megkapnak a hívők,a megerősítő boldog közösséget...(??)
Hit próba volt ez számomra is,ami persze semmi Teréz anyáéhoz képest.

Azóta figyelmesebben foglalkoztam a szent emberek leki fejlődésével,ahol találkozhatunk a lélek sötét éjszakájával.
A legismertebb Keresztes Szent János tanítása erről.
-
A hitre jutott ember minél kiskorúbb, annál több gyönyörű vígasztalásban,Istenélményben lehet része.
(Saját megtérésem idején hosszú időn keresztül a lábam is alig érte a földet,mindent boldogítóan könnyű volt tenni..!)
Később a lélek fejlődése során Isten mélyebben kezd el munkálkodni szívében,azért hogy a lélek ne ajándék centrikus legyen,hanem Isten,-szeretet centrikussá váljon.Vagyis ne az öröm élmény kerüljön előtérbe,hanem az Isten és ember.Ez egy hosszantartó folyamat része lehet,és függ az odaadottság komolyságától is.
És majd később egy magasabb minőségben éli életét,szentebb tisztább boldogságra jut el mint kezdetben,szeretete valóságosabb lesz,nem függ az érzésektől.Lénye realizáltabb lesz Krisztus képére..
Isten megajándékoz kegyelmével,de át is formál valóságosan,amit megszentelődésnek nevezünk.

Más oldalról tekintve:
Véleményem szerint akik kiemelkedően,átlagon felüli módon követik Jézust a kegyelem megszerzőjét,ők is hasonló módon,áldozat hozatalukkal áldást jelentenek a mögöttük levő hívők számára.
Jézus utat tört,ugyanúgy Jézus testrészeként utat törnek a kiemelkedően átadott életű emberek,a többiek számára.
Jézus áldozata a helyettes átvállaláson alapul.Ez gyakorlati szeretet.Ezt gyakorolhatja a Jézust követő ember is,de Jézus részeként ,Jézus tetteit viszi végbe.
Tehát egyedül Jézusé a dicsőség.


Egyiptomból való szabadulást is a bárány vére tette lehetővé.
És érdekes az a leírás is, amikor a hívő nép a Jordánon kel át.
Jordán folyó a halál szimbóluma,amely elválasztja a pusztát,Kánaántól.Itt a folyóba először a papok lépnek bele,akik vállukon hozzák a frigyládát,Isten jelenlétét,Krisztust.
Mint olvashatjuk majd, a papok érintkeznek a halál --Istentől való elhagyatottság !-vizével.
Ezután a víz feltornyosul,átjáró nyílik,és a nép száraz lábbal kel át a folyó medrén,vagyis nem érintkeznek az elhagyatottság borzalmával.
Jézusnak is ezért kellett átélni az elhagyatottságot,a halál folyójánál.
Miértünk.
A szorosan követők is ,mint említettem részesülhetnek ebből az elhagyatottságból,valmilyen mértékben...mint mondtam Jézus tagjaként,részeként.
Lehet, hogy Teréz anyának is ezért kellett átélnie az elhagyatottságot.
De vegyétek figyelembe ,hogy ez csak az én véleményem.

És itt az idézet Józsué bevonulásáról:

"Íme az egész föld Urának frigyládája előttetek megy át a Jordánon!

Most azért válasszatok magatoknak tizenkét férfiút Izráel nemzetségeiből, egy-egy férfiút egy-egy nemzetségből.

És mihelyt megnyugosznak majd a Jordán vizében a papok talpai, akik az Úrnak, az egész föld Urának ládáját hordozzák: a Jordán vize ketté szakad, és a felülről aláfolyó víz megáll egy rakásban.

És lőn, hogy amint megindula a nép az ő sátraiból, hogy általmenjen a Jordánon, és a papok, a frigyládának hordozói, a nép előtt:

És amint a láda hordozói a Jordánhoz jutának, és a ládahordozó papok bemárták lábaikat a víznek szélébe (a Jordán pedig az egész aratási idő alatt telve vala minden ő partja felett):

Megálla a víz, amely felülről foly vala alá, és álla egy rakásban, nagy messzire Ádám városánál, amely Carthan mellett vala; a puszta tengere, a Sóstenger felé aláfolyó víz pedig egészen elfuta, és általméne a nép Jérikhó előtt.

A papok pedig, az Úr frigyládájának hordozói, ott állának a szárazon a Jordán közepében bátorsággal, és az egész Izráel szárazon megy vala át, mindaddig, míg az egész nép teljesen általméne a Jordánon."

Józsué 3
 

prominor

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát most nagyon bementél az erdőbe...

Kedves Diogenes!

Mikor először találkoztám ezekkel az említett írásokkal,én is megdöbbentem,értetlenkedtem!Hogy lehet ez,hogy Teréz anyától Jézus hosszú időre megvonta vígasztalását,és az örömöt adó közösség átélését.
Ezt amit imádságban legtöbbször megkapnak a hívők,a megerősítő boldog közösséget...(??)
Hit próba volt ez számomra is,ami persze semmi Teréz anyáéhoz képest.

Azóta figyelmesebben foglalkoztam a szent emberek leki fejlődésével,ahol találkozhatunk a lélek sötét éjszakájával.
A legismertebb Keresztes Szent János tanítása erről.
-
A hitre jutott ember minél kiskorúbb, annál több gyönyörű vígasztalásban,Istenélményben lehet része.
(Saját megtérésem idején hosszú időn keresztül a lábam is alig érte a földet,mindent boldogítóan könnyű volt tenni..!)
Később a lélek fejlődése során Isten mélyebben kezd el munkálkodni szívében,azért hogy a lélek ne ajándék centrikus legyen,hanem Isten,-szeretet centrikussá váljon.Vagyis ne az öröm élmény kerüljön előtérbe,hanem az Isten és ember.Ez egy hosszantartó folyamat része lehet,és függ az odaadottság komolyságától is.
És majd később egy magasabb minőségben éli életét,szentebb tisztább boldogságra jut el mint kezdetben,szeretete valóságosabb lesz,nem függ az érzésektől.Lénye realizáltabb lesz Krisztus képére..
Isten megajándékoz kegyelmével,de át is formál valóságosan,amit megszentelődésnek nevezünk.

Más oldalról tekintve:
Véleményem szerint akik kiemelkedően,átlagon felüli módon követik Jézust a kegyelem megszerzőjét,ők is hasonló módon,áldozat hozatalukkal áldást jelentenek a mögöttük levő hívők számára.
Jézus utattört,ugyanúgy Jézus testrészeként utattörnek a kiemelkedően átadott életű emberek,a többiek számára.
Jézus áldozata a helyettes átvállaláson alapul.Ez gyakorlati szeretet.Ezt gyakorolhatja a Jézust követő ember is,de Jézus részeként ,Jézus tetteit viszi végbe.
Tehát egyedül Jézusé a dicsőség.


Egyiptomból való szabadulást is a bárány vére tette lehetővé.
És érdekes az a leírás is, amikor a hívő nép a Jordánon kel át.
Jordán folyó a halál szimbóluma,amely elválasztja a pusztát,Kánaántól.Itt a folyóba először a papok lépnek bele,akik vállukon hozzák a frigyládát,Isten jelenlétét,Krisztust.
Mint olvashatjuk majd, a papok érintkeznek a halál --Istentől való elhagyatottság !-vizével.
Ezután a víz feltornyosul,átjáró nyílik,és a nép száraz lábbal kel át a folyó medrén,vagyis nem érintkeznek az elhagyatottság borzalmával.
Jézusnak is ezért kellett átélni az elhagyatottságot,a halál folyójánál.
Miértünk.
A szorosan követők is ,mint említettem részesülhetnek ebből az elhagyatottságból,valmilyen mértékben...mint mondtam Jézus tagjaként,részeként.
Lehet, hogy Teréz anyának is ezért kellett átélnie az elhagyatottságot.
De vegyétek figyelembe ,hogy ez csak az én véleményem.

És itt az idézet Józsué bevonulásáról:

"Íme az egész föld Urának frigyládája előttetek megy át a Jordánon!

Most azért válasszatok magatoknak tizenkét férfiút Izráel nemzetségeiből, egy-egy férfiút egy-egy nemzetségből.

És mihelyt megnyugosznak majd a Jordán vizében a papok talpai, akik az Úrnak, az egész föld Urának ládáját hordozzák: a Jordán vize ketté szakad, és a felülről aláfolyó víz megáll egy rakásban.

És lőn, hogy amint megindula a nép az ő sátraiból, hogy általmenjen a Jordánon, és a papok, a frigyládának hordozói, a nép előtt:

És amint a láda hordozói a Jordánhoz jutának, és a ládahordozó papok bemárták lábaikat a víznek szélébe (a Jordán pedig az egész aratási idő alatt telve vala minden ő partja felett):

Megálla a víz, amely felülről foly vala alá, és álla egy rakásban, nagy messzire Ádám városánál, amely Carthan mellett vala; a puszta tengere, a Sóstenger felé aláfolyó víz pedig egészen elfuta, és általméne a nép Jérikhó előtt.

A papok pedig, az Úr frigyládájának hordozói, ott állának a szárazon a Jordán közepében bátorsággal, és az egész Izráel szárazon megy vala át, mindaddig, míg az egész nép teljesen általméne a Jordánon."

Józsué 3


Kedves Steve!

A kedves jó Teréz Anya több millió dolárral nem tudott elszámolni.. Egy más kulturájú országban olyasmit próbált rátukmálni elesett emberekre amire azoknak a legkevésbé volt szüksége.. Ajánlom elolvasásra élettörténetét... Azok csináltak belőle szentet, akik jószándékú emberek adományait saját céljaikra fordították, meg a Katolikus Egyház dicsőítésére. Igen, ki merem jelenteni a "Szent"-ség megcsúfolása az a hírverés és az az ábrázolás, amint beállítottak egy beteg öregasszonyt aki leginkább saját betegségével volt elfoglalva.....

A Jézus -bárányvére- halálfolyót, pedig azt gondolom újra kellene gondolnod.. Szerintem vannak itt néhányan, akik egy erre szolgáló topicban a segítségedre lesznek..

Nem kell azért még mindent elhinni ha hívő az ember...
 

Diogenes-44

Kitiltott (BANned)
Jászladány!

"Egy papra jutó katolikusok száma." - Ez nagyon jó! :) Ezekért a mondatokért örülök, hogy itt vagy. Ilyenkor még az sem zavar, hogy elhiszed a meséket Istenről. :)

Csak megjegyzem, hogy az "egy papra jutó katolikusok" (csak agyon ne nyomják szerencsétlent) :) számának növekedése legalább két módon történhet.
1. Több lesz a katolikus.
2. Kevesebb lesz a pap. (ez utóbbi figyelhető meg Magyarországon is.)

Megjegyzem továbbá, hogy - ha eddig nem figyeltél volna -, nem az a kérdés, hogy hány gyermeket keresztelnek meg (úgy, hogy még képtelen a tiltakozásra), hanem az, hogy hányan vannak akik a katolikus vallás reguláit VALÓBAN BE IS TARTJÁK.

Szóval a tiltakozásra képtelen gyermekek megkeresztelése nagyon távol áll a VALÓBAN HÍVŐK számától.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
A hívők egy egyre fogyatkozó kisebbség. Nyilván, ahogy az értelem használata egyre elterjedtebb lesz, úgy fogyatkozik a hívők száma. Ezt figyelte meg a vallástudomány (nem azonos a teológiával) és a szociológiai mérések is ezt támasztják alá,

Íme még egy cikk erről a "kisebbségről", mivel Dio állítja, hogy ő nem csak a katolikusokra gondolt.

"Vallási körkép 2025-ig – búcsú az ateizmustól

Alig vitatható a tények alapján, hogy a világ legolvasottabb és legnagyobb példányszámban kiadott könyve a Biblia. Ez évben idáig 71 millió darab jutott belőle az olvasókhoz, s naponta mintegy 83 ezer embert kereszteltek meg. Más világvallásokban is növekedés tapasztalható. ...

42 000 keresztyén felekezet – az ateisták száma jelentősen csökken

Ki gondolná, hogy planétánkon átlagban naponta körülbelül 83 ezer embert keresztelnek meg valamilyen keresztyén felekezetben, egyházban, illetve közösségben? S hogy a keresztyén közösségek, felekezetek száma Földünkön 2011-ben közel 42 ezer? Ezek mindegyike Jézus Krisztust tekinti Megváltónak, Őt tisztelik kultuszi alkalmaikon, összejöveteleiken, legtöbben az Atyával és a Szentlélekkel egyetemben, azaz Szentháromság-hívőként.
Mindez azokból a számokból derül ki, amit roppant érdekes és tanulságos, 2011-es jelentésében tett közzé az USA Connecticut Szövetségi Államában, New Haven városban található missziói kutatóközpont nemzetközi folyóirata, a „Globális Misszió helyzete” címen. A központ már 28 éve minden esztendőben kiad egy hasonló jelentést.
A statisztika arról is szól, hogy a 21. század elején a kételkedők, az agnosztikusok száma 2,7 millióval, az ateistáké 1,37 millióval csökkent. Ezt összefüggésbe hozzák az egykori ideológiailag ateistának kikiáltott Szovjetunió összeomlásával, és Oroszország hatalmas erejű visszatérésével a keresztyénséghez, valamint Kínában a keresztyének számának robbanásszerű növekedésével, ami egyre inkább csökkenti az ateisták számát.

A keresztyénséghez jelenleg 2,3 milliárd ember tartozik, ebből 1,2 milliárd a római katolikus. Ők növekszenek számarányt tekintve a leggyorsabban. Utánuk a pünkösdi egyházak gyülekezetei, ezek különféle közösségeikben 612 millió lelket számlálnak, s így már megelőzték a reformáció klasszikus közösségeit, az evangélikus, református, presbiteriánus, anglikán egyházakat, melyeknek összesen 426 millió egyháztagjuk van.
Az ortodox egyházak világszerte 271 millió hívőt tudhatnak magukénak, naponta közel ötezer taggal nő a számuk. Az ún. „perem-keresztyének”, a mormonok, a Jehova Tanúi, melyek a keresztyénség központi tanításaitól eltérnek, 35 millió követőről tudnak. A 20. század elején még „csak” 1 600 különböző keresztyén felekezet létezett, ez ugrott meg századunk elejére 42 ezerre. Az emberiség mai lélekszámából 2 milliárdan még egyáltalán nem hallottak Jézus Krisztusról, az evangélium még nem jutott el hozzájuk. További 2,68 milliárdan csak alkalmilag hallottak Jézusról, de nem keresztyének.

Minden vallás növekedést mutat – a világ vallásosabb lesz 2025-ig?

A keresztyénség után az iszlám a legnépesebb világvallás, 1,6 milliárd muszlimmal. Ez a szám 2025-re 400 millióval fog növekedni, a keresztyénség becsült növekedése 400 millióval változatlanul biztosítja majd az első helyet a Krisztus-követőknek a világvallások sorában. A muszlimok várható száma közelíteni fogja a 2 milliárdot, a keresztyéneké a 3 milliárdot.
A harmadik legnépesebb világvallás a hinduké, 950 millióval, ami 2025-re kb. 100 millióval fog növekedni. Őket követik a buddhisták, jelenleg 468 millióval, 2025-ben 545 millió lesz a számuk. A kínai népvallásnak ma 457 millió követője van, 14 év múlva 509 millióra megy fel a számuk. A szikhek ma 24 millió hívőt számlálnak, 2025-re 28 millióan lesznek várhatóan. A zsidóság lélekszáma ma 14,9 millió, 14 év múlva várhatóan 15,7 millióra változik ez a szám.

A legnagyobb számbeli ugrást az amerikai vallási statisztika az ún. független, szabadegyházi keresztyén közösségek számában valószínűsíti, ezek jelenleg 378 millió lelket számlálnak, 2025-re 502 millióra mennek fel. Számuk 1900-ban még csak alig 8 millió volt, növekedésük hatszázszoros lesz.

Mit üzennek a számok? Kétségtelenül azt, hogy a világ láthatóan vallásosabb lesz. És ez a racionalizmus, az ész és a tudomány világkorszakában! Úgy tűnik, a számok tendenciája világszerte ugyanarról szól: az emberiség keresi a helyes, túlélést segítő egyensúlyt ész és hit, szív és agy, racionalitás és érzelem, modern változások és megtartó, évezredes jó hagyományok között. " (Dr. Békefy Lajos, Forrás: pro.medienmagazin.de)

Szóval Diókám, rossz hírem van a számodra... Te vagy kisebbségben. :cool:
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Jászladány!

"Egy papra jutó katolikusok száma." - Ez nagyon jó! :) Ezekért a mondatokért örülök, hogy itt vagy. Ilyenkor még az sem zavar, hogy elhiszed a meséket Istenről. :)

Diókám, örülök, hogy tetszik, de ha esetleg Te is utánanéztél volna ezeknek a statisztikáknak, mielőtt saját lázálmaiddal bolondítod itt a jónépet a hívők elfogyatkozásáról, akkor Te is megtaláltad volna ezt a vicces megfogalmazást.

Egyébként engem sem zavar, hogy Te az ősrobbanás fantazmagóriájában hiszel, csak szeretném tudni, milyen tudományos érvek alapján.

Tehát várom a tudományos alátámasztását az ateista ősrobbanás-hitednek!
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Steve!

A kedves jó Teréz Anya több millió dolárral nem tudott elszámolni.. Egy más kulturájú országban olyasmit próbált rátukmálni elesett emberekre amire azoknak a legkevésbé volt szüksége.. Ajánlom elolvasásra élettörténetét... Azok csináltak belőle szentet, akik jószándékú emberek adományait saját céljaikra fordították, meg a Katolikus Egyház dicsőítésére. Igen, ki merem jelenteni a "Szent"-ség megcsúfolása az a hírverés és az az ábrázolás, amint beállítottak egy beteg öregasszonyt aki leginkább saját betegségével volt elfoglalva.....

A Jézus -bárányvére- halálfolyót, pedig azt gondolom újra kellene gondolnod.. Szerintem vannak itt néhányan, akik egy erre szolgáló topicban a segítségedre lesznek..

Nem kell azért még mindent elhinni ha hívő az ember...

Kedves Prominor!

Igazad van:nem kell mindent elhinni.
Épp ezért miért higyjem el azt amit Te állítasz?Nem mintha benned kételkednék,de biztos helyről származnak az információid?
Eleve ellenséges a beállítottságod Teréz a. munkájával,amint olvasom,és ez már valamire utal.

Egyébként pedig csak a véleményemet írtam le Teréz a.-ról.Ha az igazság erre rácáfol,akkor ejtem.
 

prominor

Állandó Tag
Állandó Tag
Ne nekem higyjél...

Kedves Prominor!

Igazad van:nem kell mindent elhinni.
Épp ezért miért higyjem el azt amit Te állítasz?Nem mintha benned kételkednék,de biztos helyről származnak az információid?
Eleve ellenséges a beállítottságod Teréz a. munkájával,amint olvasom,és ez már valamire utal.

Egyébként pedig csak a véleményemet írtam le Teréz a.-ról.Ha az igazság erre rácáfol,akkor ejtem.


Kedves Steve!

Ugye többször beszéltünk már....erről, arról.. Azt is tudod én tiszteletben tartom mindenkinek a véleményét.. Ennél jobban csak a tényeket tisztelem... Mindig megadom vitatott esetben a forrásaim...
Jelen esetben azonban egyszerű a helyzet, elég beütnöd a nevet , s különösen Boldoggá avatásakori tiltakozások kapcsán előtted lesz minden, életrajz, életút, elsíbolt milliók dokumentumokkal alátámasztva !!!!
Egy barátom könyvéből, aki több hetet töltött el mellette a 80-as években, a Teresa Anyára vonatkozó részeket törölni kellett, mert a Leuveni Egyetem, ami katolikus egyetem, volt a kiadó, de ezek a részek is hozzáférhetőek a neten... Ha kéred megadom...
Azt mondod a véleményedet írtad le a Szent emberek tanulmányozása kapcsán.. Én pedig csak arról írtam, mit gondoljon egy jó érzésű ember függetlenül attól, hívő avagy nem hívő, ha ebben a névsorban(Szentek-Boldogok) szerepel Teréz Anya s bizony jó néhányan akik.......

Szóval ne nekem higgyél olvasgassál és döntsd el magad...!
Én ugyanis senkit, semmiről meggyőzni nem akarok...

Legyen szép estéd!
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezen az oldalon olyan gondolatokat olvashatsz, amelyek az az embert állítják középpontba és bemutatják az istenmítosz és a teremtésmítosz tarthatatlanságát a XXI. században.

Jó kis bevezetés ez Dió, kár, hogy nem gondoltál arra, hogy a fagyi visszanyal. :)

Először is, ha ismernéd a vallásokat, tudnád, hogy azok középpontjában az ember és Isten kapcsolata áll. Tehát nem zárják ki az embert a középpontból. De ezt csak mellékesen mondom.

Arról beszélek inkább, ami az "istenmítosz és a teremtésmítosz tarthatatlanságát" illeti a XXI. században... Nézz csak egy kicsit jobban utána Diókám, mely mítoszok azok, amelyek nem csak hogy tarthatatlanok a XXI. században, de már rád is dőltek!

Pont ilyen az ősrobbanás-mítosz is, kedves barátom!

Hogy bebizonyíthasd az ellenkezőjét, néhány konkrét adattal egészítem ki a Hozzád intézett kérdéseimet:

1. Einstein szerint a világegyetem összes tömege 2E60 kg
2. Hubble megfigyelése szerint a világegyetem objektumai távolodnak egymástól, következésképpen a kezdet kezdetén a világegyetem összes anyaga egy pontban csomósodott. Egyes elméletek szerint ez az anyag hidrogén formájában ( a legegyszerűbb atomszerkezet ) volt jelen.
3. A hidrogénatom tömege (nem hidrogénmolekula!) 1,6734109E-27 kg
4. A teremtésben résztvevő hidrogénatomok száma ezek szerint: 2E60/1,6734109E-27=1,195163722E87 db.
5. Egy hidrogénatom térfogata (0,5292E-19)^3*PI()/6=7.759935811E-59 köbméter
6. A világegyetem összes anyagának össztérfogata összecsomósodva - figyelmen kívül hagyva a nyomás miatti deformációt ) 7.759935811E-59 x 1,195163722E87=9,274393766E28 köbméter

Ugrok a lényegre:

Egy hidrogénatom keresztmetszete 8,798113164E-39 négyzetméter
Ebből a nyomás: 7,796002273E26 N/négyzetméter.
A hidrogén kb 300 fokra felhevítve nyomás alatt oxigén híján is képes begyulladni és explodálni. A kiszámított nyomást az emberi tudomány még mikroméretekben speciális lézertechnikával sem tudja produkálni. Mi több, még nagyságrendekkel kisebbet sem.

Tehát a kérdésem továbbra is:

1. Ki vagy mi hozta létre a 2E60 kg anyagtömeget?
2. Ki vagy mi helyezte ezeket a tömegeket hidrogénatom formájában a "semmi közepére"?
3. Ki vagy mi helyezte azokat nyomás alá?
4. Miért nem indult be az önrobbanás, mielőtt a világegyetem összes anyaga összecsomósodott volna? A hidrogénnek már jóval korábban be kellett volna robbannia.
5. Ha volt ősrobbanás, akkor a világegyetem objektumai miért nem egyenlő távolságra vannak egymástól?
Ha ugyanis elfogadjuk a mai elméletet, mely szerint egynemű anyag (hidrogén) csomósodott össze a Nagy Bumm előtt - akkor a robbanóanyag homogén volt. Ha van egy üres golyónk és annak a közepén felrobbantunk egy homogén robbanóanyagot, akkor annak szemcséi a gömb belső felületén egyenlő távolságra lesznek egymástól.

A világűr objektumai azonban nem csak hogy nem egyenlő távolságra vannak egymástól, de még egymás felé is haladnak. Az Androméda galaxis jelenleg 270 km/s sebességgel száguld a Tejútunk felé. Na abból lesz csak a tűzijáték!

És hogyan lehet, hogy a Világűr tágulása gyorsul? Ha valamit felrobbantasz, a távolodó szemcsék előbb-utóbb lelassulnak, vagy max. azonos sebességűek maradnának (bizonyos elméleti körülmények esetén), de külső energia bevitele nélkül semmiképp sem fognak gyorsulni.

És még egy a legújabb megfigyelések közül. Az egész világegyetem egy középponti tengely körül forog. Hogyan hozhat létre egy robbanás olyan jelenséget, hogy szétrepülő cuccok egy tengely körül forogjanak, mint a ringlispíl?

Megvárom, míg válaszolsz ezekre Dió, aztán jönnek a többi kérdéseim, hogy bebizonyíthasd, a világegyetem önmagától, a semmiből, véletlenül keletkezett. Hiszen, ugye, Te ezt biztosan tudod, (ennek a propagálására nyitottad ezt a topicot). Én meg csak egy mesehívő fanatikus vagyok, nahát akkor ne hagyj tudatlanságban, terjeszd az igét, repesve várom az ateista okosságokat!
Nyomjad őket ide a kis buta szőke fejembe!
 

prominor

Állandó Tag
Állandó Tag
Megint csak belekotyogok.....

Azt gondolom a topic indító gondolatok nem ebbe az irányba mutatnak, mint amerre épp Jászladány terelgetni igyekszik...

Igazad van Jászladány abban, hogy Diogenes nem kápráztat el minket ateista gondolatokkal... Én magam meg voltam győződve, hogy igaz a régi mondás: kétszer nem léphetsz ugyanabba a folyóba... Nos Diogenes a "megtestesült" cáfolat.. Az elmult években ugyanott, ugyanoda, ugyanúgy lépett be , s ugyanott, ugyanonnan, ugyanúgy jött ki a "víz"-ből... a "folyóból"... Arra is maradt ereje, hogy azokat is támadja, akik több dologban Vele hasonlóan vélekedtek dolgokról...
De ettől még a topic nem arról szól: mi volt az ősrobbanás előtt..
Egyébként is pár dolgot nagyon összekutyultál.. Egy orosz tudós, majd egy katolikus pap Lamaitre számolta ki a világ "tágulását", nem Hubble, s hogy ma ezt miért nem Lamaitre állandónak hívják erről nemrég írt a Nature.. Szeretettel ajánlanám az egyebekhez J. D. Barrow A világegyetem születése S. W. Hawking Az idő rövid története Paul Davies Isten gondolatai Paul Davies Az utólsó három perc és Lee Smolin Mi a gubanc a fizikával című munkákat (azt nem tudom jelenleg is fenn vannak-e aCH-n, mert volt egy kis sepregetés, de én tettem fel egykor is... szivesen bármilyen formátumban felteszem újra) Ezzel nem azt állítom, hogy tudni fogod mi volt a Nagy Bumm előtt, de kérdéseid szakszerűek lesznek..
S amiért nekifutottam a dolognak ennek a kérdésnek a jelenleg ismert válaszai egy szikrányi bizonyosságot sem adnak affelől, hogy Isten állna a dolgok mögött...

Kedvenc filozófusom szerint: minden válaszban benne van egy kérdés.. Tehát minél több a válasz, annál több a kérdés...
Én pl. nem tudom mi volt az Ősrobbanás előtt.. Nekem érdekes módon mindig egyel több kérdésem van, mint válaszom..
Most például az: miért vagy Te és akik Isten létét vallják, olyan biztos abban, hogy Isten Aki/Ami a válasz?......
hiszen ebben a válaszban sokkal több kérdés van, mint ha azt mondom a válasz a tudás....
S több a megszerezhető bizonyosság is a tudás esetében, mint a hitben....( ráadásul mérhető, látható, mindenkinek ugyanaz..)

Szóval én azt gondolom ez a topic központi kérdése. erre kellene az istenhívőknek választ adni....

Az indító gondolat ugyanis az , hogy Isten nincs.....
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Orulok, hogy itt vagy kedves Prominor mert talan igy kikophettyuk vegre a szervezett vallasok megvitatasanak leragott csontjat.
Abban gondolom egyetertunk, hogy a vallasoknak semmi kozuk az Istvan letehez vagy nem letehez?

Az indító gondolat ugyanis az , hogy Isten nincs.....
Pontosan. Es mint olyan megkivanna valamifele magyarazatot, hogy a gondolat felvetoje mire alapozza eme kijelentest. Nem bizonyitast kivanok mert az ugye lehetetlen, hanem azokat a beigert eszerveket amiben Dio es Ernoe megegyeztek, de idaig nem kozoltek.
En mondhatnam azt, hogy Istvan van. Viszont addig amig nem mondom el, hogy miert gondolom igy ez csak pusztaba kialtott szo.

S több a megszerezhető bizonyosság is a tudás esetében, mint a hitben....( ráadásul mérhető, látható, mindenkinek ugyanaz..)
Ez igy mint altalanossag tokeletesen elfogadhato. Egeszen addig amig nem probalunk a "nincs-van Istvan" temat tudas es hit kozotti vitara altalanositani.

Abban a pillanatban, hogy kozolted, "Én pl. nem tudom mi volt az Ősrobbanás előtt.. " a temat hit es hit kozotti vita sikjara tetted nem pedig Hit es Tudas kozottire.
De ha mar itt tartunk azt is ismerjuk el, hogy nem csak azt nem tudjuk, hogy mi volt az osrobbanas elott, hanem azt hogy volt-e osrobbanas, miutan az sincs bizonyitva, csak egy hipotezis ami tudosok kozotti vita targya a mai napig.
Sot, a vilagegyetem tagulasa sem bizonyitott csak a voros eltolodas hatasara kialakult velemeny.

Szoval azt akarom kihozni ebbol az egeszbol, hogy ervek megvitatasara koncentraljunk ahelyett, hogy a szervezett vallasokat kritizalnank, vagy megprobalnank az eszmecseret a Hit vs. Tudas kopenyebe burkolni.
 

prominor

Állandó Tag
Állandó Tag
Talán van harmadik sík is...

Kedves pitti!

Talán azt mondanám a beszélgetés az álláspontok ütköztetése, vagy egymás mellé állítása ....kellene, hogy legyen...

Hiszen a tudomány és a hit nem ellenségek.. Butaság olyat feltételezni is, hogy a tudás kizárja a hitet.....
Nyílvánvaló Isten léte - nem léte a jelenlegi ismeretek alapján kétséget kizáróan nem bizonyítható..

Egyetlen megbeszélhető dolog van: mire alapozza véleményét az, aki azt mondja Isten létezik, illletve az, aki azt állítja Isten pedig nincs és nem is volt..

Lehet naiv vagyok, de ez ebben az esetben, vélemények egymás mellé állítása, s ennek úgy ahogy írtad, semmi köze a vallásokhoz, az egyházakhoz, a világon Isten vagy más nevében elkövetett bűnökhöz..

Csak ugye akinek a témáról nincs mondandója...
Pedig a valódi kérdés esetén is lehet miről beszélgetni....
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves pitti!

Talán azt mondanám a beszélgetés az álláspontok ütköztetése, vagy egymás mellé állítása ....kellene, hogy legyen...

Hiszen a tudomány és a hit nem ellenségek.. Butaság olyat feltételezni is, hogy a tudás kizárja a hitet.....
Nyílvánvaló Isten léte - nem léte a jelenlegi ismeretek alapján kétséget kizáróan nem bizonyítható..

Egyetlen megbeszélhető dolog van: mire alapozza véleményét az, aki azt mondja Isten létezik, illletve az, aki azt állítja Isten pedig nincs és nem is volt..

Lehet naiv vagyok, de ez ebben az esetben, vélemények egymás mellé állítása, s ennek úgy ahogy írtad, semmi köze a vallásokhoz, az egyházakhoz, a világon Isten vagy más nevében elkövetett bűnökhöz..

Csak ugye akinek a témáról nincs mondandója...
Pedig a valódi kérdés esetén is lehet miről beszélgetni....
Ugy van Prominor, tokeletesen egyetertek, csak ugy laccik nekem nem sikerult igy megfogalmazni.:cool:
 

Diogenes-44

Kitiltott (BANned)
Látom, hogy lassan alábbhagy az izgalom, amit kérdéseim okoztak. :) Válaszolni ugyan EGYRE SEM TUDTATOK, de azt gondolván, hogy majd elfelejtődnek, visszatértetek a megszokott, semmitmondó társalgáshoz. Rendben, tudomásul veszem, hogy semmit sem tudtok állítólagos hitetekről. Nem is voltak ez ügyben illúzióim, de azért azt reméltem, hogy ekkora tömegben talán sikerül egy-egy kérdést legalább félig-meddig megválaszolnotok, de ebben tévedtem.
Valaki itt kifogásolta, hogy újra és újra visszatérek egy-egy témához. Nos, ez azért van, mert egy-egy dolgot többször is el kell magyaráznom, néha akár ugyanannak az embernek.

A kérdéseimet is kénytelen vagyok megismételni, hangsúlyozva, hogy a TI HITETEKRŐL VAN SZÓ, tehát illene tudnotok, hogy mi az amiben hisztek. Továbbra is bízom abban, hogy valaki csak érti, hogy miben is hisz valójában.

Tehát:

1. Hol van Isten? (mennyben, lelkünkben, égben, túl ezen a világon, ő a világ teljessége, stb...)
2. Isten lény (fizikai kiterjedéssel bír), vagy csupán gondolat?
3. Istent ki teremtette? (Honnan jött?)
4. Ha Isten jó és mindenható, akkor az általa teremtett világban miért van szenvedés (ne a többször megcáfolt "szabad akarat" mesével próbálkozzatok) és miért vannak katasztrófák?
5. Ha Ádám és Éva volt az első emberpár és nekik két fiuk született, akkor ki volt a következő nemzedék anyja?
6. Elhinnétek-e, ha a párotok azt mondaná, hogy a "Szentlélek" ejtette teherbe? Hálát adnátok Istennek a jótéteményért, vagy inkább szemmel tartanátok a szomszédot, meg a postást?

Ezeknél egyszerűbben a kérdéseket nem lehet feltenni, tehát a kérdések értelmezésével senkinek nem lehet problémája. A válaszokkal annál inkább...

Segítségül, vagy egyszerűsítésül annyit, hogy nem valami tudományos eszmefuttatást szeretnék, csupán azt, hogy SZEMÉLY SZERINT NEKED mik is a válaszaid.

1. Hová képzeled Istenedet? - Állítólag többen már társalogtak is vele. :)
2. Mit gondolsz, hogy fizikai lény-e Istened, vagy csupán egy gondolat?
3. Hogyan képzeled Istened keletkezését, teremtését, születését?
4. Mit gondolsz..
5. Isten vérfertőző viszonyt kényszerített az első emberpárra és gyermekeire? Éva szerepe mi az emberiség kialakulásában? Vagy hogyan képzelitek a 3. nemzedék megszületését? Ádám, Éva, Káin... Káin gyermekeit ki szülte meg?
6. Hihetőnek tartjátod-e, hogy egy nő szűzen szül egy gyermeket? Mit szólnál, ha a feleséged, vagy a lányod azt állítaná, hogy a szentlélek szállta meg?

A kérdéseimtől tehát nem kell megrémülni, csupán a véleményeteket szeretném megismerni SAJÁT Istenetekkel kapcsolatban.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére