Istentől, vagy a majomtól származik az ember?

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Istefan
-
Az angyalok nem Föld-lakok, A szüz Maria nem Jozseftol lett terhes, hanem egy "földönkivülitöl", Maria nem is vette észre mi történt vele, egy Gabriel nevü földönkivüli lény, egy madár-ember, egy "hyibrd" (félig ember félig madár) közölte vele, hogy a Szent Lélek megszálta. Tudod egy olyan figura mind a Német megszállás emlékmüve Budapesten.
-
Jézus mondja: "En nem evilágbol valo vagyok" A Föld "a siralom völgye" a vallásos ember számára, a "másvilág" ami öket vonzza. Kell ennél több bizonyiték arra, hogy egy földönkivüli áll a vallásos ember érdeklödésének a középpontjában.
-
Te csak egyet fújsz, azt hogy Isten nincs, bizonyítani nem tudod, mint ahogy azt sem, hogy valamiféle majom leszármazottja vagy,
-
Istennel eddig csak könyvekbe találkoztam ugy mind Harry Potterrel, eddig semmi evidentiát nem mutatott egy ilyen lény.
-
Azt állitani, hogy az univerzumot a trilliardnyi galaxissal és benne trilliárnyi csillaggal, planétákkal egy a homo-szapiensre emlékeztetö lény csinálta a számunkra az egy nagyobb örültség mind magunkat egyfajta majomnak tekinteni.
-
A majmokkal valo rokonságunk az nemcsak szemmel láthato az elsö pillanatra, osszuk velük a géneink nagy részét, még a Rhesus-faktort, a vérünk egy fontos tulajdonságát is nálluk fedeztük fel elöször, a Rhesus majomnál.
-
 
B

baggins

Vendég
Ernoe:
Akkor sürgősen írj egy levelet a NASA-nak, hogy szerinted marhaság az egész Schumann hullámosdi, és szereljék le az űrállomásról a Schumann hullám generátort, mert fölöslegesen fogyaszt energiát egy olyan objektumban, ahol minden ergnyi energiára szükség van. Lehet, még valami pénzjutalomra is számíthatsz a felfedezésedért. :cool:
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Ernoe:
Akkor sürgősen írj egy levelet a NASA-nak, hogy szerinted marhaság az egész Schumann hullámosdi, és szereljék le az űrállomásról a Schumann hullám generátort, mert fölöslegesen fogyaszt energiát egy olyan objektumban, ahol minden ergnyi energiára szükség van. Lehet, még valami pénzjutalomra is számíthatsz a felfedezésedért. :cool:
-
Kedves baggins
-
Valaki jol becsapott, megmondom neked öszintén, hogy "Schumann-generatort" csak ezoterikus üzletekben kapsz, nem a NASA-ál, az ürállomásokon egyáltalán nincs ilyen marhaság pedig nem egy ürhajos élt ott több mind egy évet.
-
Nem csoda, hogy az evolutioselvek megértése nehézséget okoz annak aki még a füzfasip, a harang müködését sem fogta fel. Mert miröl is szol a "Schumann-frequencia"?
-
Ha egy üres terembe csattintasz a tenyereddel az visszhangzik. Minnél nagyobb a terem annál mélyebb hangok fognak dominálni, mert a két fal között ide-oda szaladgálo visszhangok vagy erösitik egymást vagy gyengitik. A legjobban azokat a hangokat fogod hallani amiknek a hullámhossza a terem hosszával (vagy ezek egésszámu többszörösével) azonos.
-
Ez a hang jellemzö a teremre, ez a terem sajátfrequentiája.
-
Alacsonyfrequentiás hullámok nem hagyják el a Földet (a melegházhatás is ezen alapul) hanem megkerülik mert az ionoszféra és a Föld felszine között maradnak mind a fény az üvegszálas vezetékben, a hang a falak között.
-
A Földet (egyszer) megkerülö elektromágneses hullám futási idejével azonos periodusidövel rendelkezö elektromágneses hullám frequenciája a Schumann frequentia.
-
296304-112ca95d6248af0f2894976c3db0721b.jpg

-
Hangsulyozom ez önmagában nem mond semmit, ez csak anyit jelent, hogy a Föld kerülete kb. 40.000 km. (A fény sebessége 300.000 km/s ez elosztva a Föld kerületével 40.000 km-rel ott van a 7,5 Hz.)
-
Egy tenyércsettintéssel meglehet mérni egy üres terem méreteit. Nem kell zollstok hozzá. Erröl és csak erröl szol a Schumann frequencia elsösorban. Maradjunk az üres teremben levö visszhangnál. Ha a terem kicsi akkor nem halljuk a visszhangot mert a rezgések nem erösitik fel egymást, az energia elnyelödik, a hang tul magas ahoz, hogy reagáljon a fülünkkel, a testünkkel.
-
Ha a terem nagyon nagy akkor ugyancsak kioltodnak a a hangok, a domináns hang olyan mély, hogy nem reagál a fülünkkel, kioltodik. Esetleg egész szavak jönnek vissza, kisebb intenzitással. A visszhangtol még nem süketült meg senki.
-
Ez nem több és nem kevesebb mindha azt mondanám, hogy van valahol egy zongora aminek a hurja a normál A-ra van felhangolva. Ebböl még nem következik semmi.
-
Minden vezetö anyag, drotkerités, gombostü egyfajta "antenna" ami a rádio- vagy telefon-antenna jeleit "nyeli". Emiatt senki nem fogja lebontani a drotkeritést, eldobni az összes fémtárgyat evöeszközöket (a kávéskanál különösen érzékeny a WLAN hullámainak a felfogására, a mérete miatt.).
-
Ezek a hullámok különbözö csillapitással haladnak tova a közegben, a fémek jobb antennák mind a fakanál, a levegöben még gyorsabban csillapodnak a hullámok. Tehát semmi ok a félelemre a föld kerületéböl adodo rezonantia-értéktöl.
-
Ez csak azt mondja, hogy a földfelszin-ionoszféra tér erre a frequentiára reagálna a legjobban. Egy érzékeny rádioval fellehet fogni ha a szomszéd faluban villámlik de ha nem villámlik azért még nem kell meghallni.
-
Egy autoban, egy vasbeton épületben, vonaton, repülöben semmi keresni valoja nincs ilyen hullámoknak, mégha egy villámlás közvetlen a közelünkbe történne is. Söt továbbmegyek, elég ha két "villámháritoval" ellátott ház között állsz, már nem találnak meg a "Schumann-frequentiák". mégsem hallsz meg. Kilehet probálni. kiss
-
Ezek az ezoterikus oldalak ahonnan leforditottátok, bekopiroztátok még azzal is érveltek, hogy a "Schumann-rezonantia naprol napra nö, ahogy a világ vége közeledik" . :) Ez csak ugy lenne lehetséges ha a Föld alakja orjási mértékben megváltozna, hegyek nönének rajta mind a Himalaja, de ilyet nem látunk sehol.
-
Elektromágneses hullámok állandoan keletkeznek és elmulnak sokkal de sokkal nagyobb erösséggel. Az elektron-mikroszkoppal azért lehet kisebb dolgokat látni mind a fénymikroszkoppal mert az elektron hullámhossza rövidebb.
-
A Shumann-hullámok hullámhossza olyan nagy mind a Föld mérete, ehez képest az emberi test részei elhanyagolhatok.
A Schumann-hullámok hossza a Föld méretével és nem az emberi szervek nagyságával mérhetö össze.
-
A telefonodat nem fogja zavarni a Kossuth-rádio, mert a telefonod antennája pici, a Schumann hullámok még hosszabbak mind a Kossuthado hullámhossza. A telefonod talán a tülevelü karácsonyfát zavarhatja mert a telefon hullámhossza a fenyö tülevelének a méretével mérhetö össze.
-
A Schumann-hullámok a nagyfeszültségü vezetékek számára érdekesek amik hossza többezer kilométert is elér. Az ember egy morzsa emelett.
-
281442-b986097605c000546a0e1bf209f35a1c.jpg

-
A Schumann frequentiának semmi köze az EEG alpha-hullámokhoz. Alphahullámokat valoban szokták mérni az ürhajosoknál de nem a Schumann frequentia miatt. Ez olyan mindha azt mondanád, hogy valakinek azért 36 fokos a testhömérséklete mert a 36-os hosszusagi kör közelében lakik.. ;)
-
Hogy a Föld méretéhez egy elektromágneses hullámhosz rendelhetö még nem mond semmit. Ez ugyan olyan mindha elcsodálkoznál azon, hogy minden tárgy amit megütsz másképp hangzik. Ugyan ilyen alapon vehetnénk a fejünk vagy a seggünk méretét is.
-
Csodálom, hogy nem estek kétségbe azon, hogy van tam-tam-dob meg hangvilla a világon.
-
A 7-10 Hz, hez tartozo periodusidö ami alatt az elektromágneses hullám egyszer megkerülik a Földet. Az emberi agy összehasonlitva a föld kerületével..... kérlek szépen miröl beszélsz?
-
Miért kellene egy elektromágneses hullámnak elöször megkerülnie a Földet mielött odajön hozzád? A témát már letárgyaltuk ezerszer.
-
Anyit illene tudni, hogy a vasalozsinor, az elektromos tüzhely, de még az energia-sporolo lámpa is, többmillioszor nagyobb téreröt hoz létre mind a mérhetö Schumann effektus. En nem beszélek mellé ezt otthon megmérheted, ha lehuzod magadrol sötétben a pulovert.
-
Egyébbként is a Schumann-rezonantia csak anyit jelent mind ha azt mondanád, hogy egy gittár hurja az E-hangra van hangolva. Semmi mást.
-
Hogy a gitár valoban egy hangot adjon ahoz a gittárt megkell penditeni, ahoz egy füll is kell. Szerencsére az atmoszférát nem pengetik állandoan villámok és az agyad által felvett energia a fejed és a Föld térfogatának az arányában redukálodik. Nincs érzékszervünk amivel ezt a frequentiát feltudnánk fogni.

Volt aki azt állitotta, hogy "Szembetűnő, hogy ez a frekvencia, amire a bioritmust is visszavezetik, egybeesik földünk rezonancia-frekvenciájával."
-
Még jo, hogy a hét-szentséget nem hozzátok a Schumann frequentiával a öszefüggésbe.
-
A biorhytmus egy csapda amibe minden mathematikailag-anaphabeta beleesik, még Sigmund Freuddal is megesett.
-
A szám 23 és 28 nem "methaphyzikus szám" - mondta Freud barátja egy sebész - mert belölle minden más szám (Z) képezhetö a következö formalizmus alapján: Z=23x+28y. / Pl.a szám z=6 felirhato ugy, hogy 6=(23 x 10) + (28 x -8)
-
Freud nem volt mathematikus, nem tudhatta, hogy nemcsak a 23 és a 28 ilyen számok hanem minden relativ primér szám (relativ primärnek nevezünk olyan számokat amiknek nincs közös osztojuk) ugyanehez az eredményhez vezet.
-
Tehát a fiziologiai vagy emotionális rhytmus periodusát 23 és 28 helyett egy csomo másra is kilehetne cserélni.
-
A Schumann-rezonanciák elektromos terének erőssége néhány mikrovolt/méter, ami több millioszor kisebb, mint a légkörben jó időben meglévő statikus elektromos térerősség, nem is beszélve a villanyvasalo kábeljának közeléröl.
-
De ugyan ez érvényes mágneses térerőssége is, a Schumann-rezonanciák mágneses térerőssége alig 1 pikoteslát mig a Föld mágneses tere ami egy kompaszt kimozdit ennek a 30-50 millioszorosa.
-
Az állitásod szerint minden Farraday-ketrecben levö embernek halotnak kéne lenni az elméleted szerint. Ilyen "ketrec" minden tengeralattjáro, buvárkodás, minden iroda aminek tükrözött üveges ablakai vannak, auto, busz, vonat, repülö... stb.
 
Utoljára módosítva:
B

baggins

Vendég
-
Kedves baggins
-
Valaki jol becsapott, megmondom neked öszintén, hogy "Schumann-generatort" csak ezoterikus üzletekben kapsz, nem a NASA-ál, az ürállomásokon egyáltalán nincs ilyen marhaság pedig nem egy ürhajos élt ott több mind egy évet.
-
Nem csoda, hogy az evolutioselvek megértése nehézséget okoz annak aki még a füzfasip, a harang müködését sem fogta fel. Mert miröl is szol a "Schumann-frequencia"?
-
Ha egy üres terembe csattintasz a tenyereddel az visszhangzik. Minnél nagyobb a terem annál mélyebb hangok fognak dominálni, mert a két fal között ide-oda szaladgálo visszhangok vagy erösitik egymást vagy gyengitik. A legjobban azokat a hangokat fogod hallani amiknek a hullámhossza a terem hosszával (vagy ezek egésszámu többszörösével) azonos.
-
Ez a hang jellemzö a teremre, ez a terem sajátfrequentiája.
-
Alacsonyfrequentiás hullámok nem hagyják el a Földet (a melegházhatás is ezen alapul) hanem megkerülik mert az ionoszféra és a Föld felszine között maradnak mind a fény az üvegszálas vezetékben, a hang a falak között.
-
A Földet (egyszer) megkerülö elektromágneses hullám futási idejével azonos periodusidövel rendelkezö elektromágneses hullám frequenciája a Schumann frequentia.
-
296304-112ca95d6248af0f2894976c3db0721b.jpg

-
Hangsulyozom ez önmagában nem mond semmit, ez csak anyit jelent, hogy a Föld kerülete kb. 40.000 km. (A fény sebessége 300.000 km/s ez elosztva a Föld kerületével 40.000 km-rel ott van a 7,5 Hz.)
-
Egy tenyércsettintéssel meglehet mérni egy üres terem méreteit. Nem kell zollstok hozzá. Erröl és csak erröl szol a Schumann frequencia elsösorban. Maradjunk az üres teremben levö visszhangnál. Ha a terem kicsi akkor nem halljuk a visszhangot mert a rezgések nem erösitik fel egymást, az energia elnyelödik, a hang tul magas ahoz, hogy reagáljon a fülünkkel, a testünkkel.
-
Ha a terem nagyon nagy akkor ugyancsak kioltodnak a a hangok, a domináns hang olyan mély, hogy nem reagál a fülünkkel, kioltodik. Esetleg egész szavak jönnek vissza, kisebb intenzitással. A visszhangtol még nem süketült meg senki.
-
Ez nem több és nem kevesebb mindha azt mondanám, hogy van valahol egy zongora aminek a hurja a normál A-ra van felhangolva. Ebböl még nem következik semmi.
-
Minden vezetö anyag, drotkerités, gombostü egyfajta "antenna" ami a rádio- vagy telefon-antenna jeleit "nyeli". Emiatt senki nem fogja lebontani a drotkeritést, eldobni az összes fémtárgyat evöeszközöket (a kávéskanál különösen érzékeny a WLAN hullámainak a felfogására, a mérete miatt.).
-
Ezek a hullámok különbözö csillapitással haladnak tova a közegben, a fémek jobb antennák mind a fakanál, a levegöben még gyorsabban csillapodnak a hullámok. Tehát semmi ok a félelemre a föld kerületéböl adodo rezonantia-értéktöl.
-
Ez csak azt mondja, hogy a földfelszin-ionoszféra tér erre a frequentiára reagálna a legjobban. Egy érzékeny rádioval fellehet fogni ha a szomszéd faluban villámlik de ha nem villámlik azért még nem kell meghallni.
-
Egy autoban, egy vasbeton épületben, vonaton, repülöben semmi keresni valoja nincs ilyen hullámoknak, mégha egy villámlás közvetlen a közelünkbe történne is. Söt továbbmegyek, elég ha két "villámháritoval" ellátott ház között állsz, már nem találnak meg a "Schumann-frequentiák". mégsem hallsz meg. Kilehet probálni. kiss
-
Ezek az ezoterikus oldalak ahonnan leforditottátok, bekopiroztátok még azzal is érveltek, hogy a "Schumann-rezonantia naprol napra nö, ahogy a világ vége közeledik" . :) Ez csak ugy lenne lehetséges ha a Föld alakja orjási mértékben megváltozna, hegyek nönének rajta mind a Himalaja, de ilyet nem látunk sehol.
-
Elektromágneses hullámok állandoan keletkeznek és elmulnak sokkal de sokkal nagyobb erösséggel. Az elektron-mikroszkoppal azért lehet kisebb dolgokat látni mind a fénymikroszkoppal mert az elektron hullámhossza rövidebb.
-
A Shumann-hullámok hullámhossza olyan nagy mind a Föld mérete, ehez képest az emberi test részei elhanyagolhatok.
A Schumann-hullámok hossza a Föld méretével és nem az emberi szervek nagyságával mérhetö össze.
-
A telefonodat nem fogja zavarni a Kossuth-rádio, mert a telefonod antennája pici, a Schumann hullámok még hosszabbak mind a Kossuthado hullámhossza. A telefonod talán a tülevelü karácsonyfát zavarhatja mert a telefon hullámhossza a fenyö tülevelének a méretével mérhetö össze.
-
A Schumann-hullámok a nagyfeszültségü vezetékek számára érdekesek amik hossza többezer kilométert is elér. Az ember egy morzsa emelett.
-
281442-b986097605c000546a0e1bf209f35a1c.jpg

-
A Schumann frequentiának semmi köze az EEG alpha-hullámokhoz. Alphahullámokat valoban szokták mérni az ürhajosoknál de nem a Schumann frequentia miatt. Ez olyan mindha azt mondanád, hogy valakinek azért 36 fokos a testhömérséklete mert a 36-os hosszusagi kör közelében lakik.. ;)
-
Hogy a Föld méretéhez egy elektromágneses hullámhosz rendelhetö még nem mond semmit. Ez ugyan olyan mindha elcsodálkoznál azon, hogy minden tárgy amit megütsz másképp hangzik. Ugyan ilyen alapon vehetnénk a fejünk vagy a seggünk méretét is.
-
Csodálom, hogy nem estek kétségbe azon, hogy van tam-tam-dob meg hangvilla a világon.
-
A 7-10 Hz, hez tartozo periodusidö ami alatt az elektromágneses hullám egyszer megkerülik a Földet. Az emberi agy összehasonlitva a föld kerületével..... kérlek szépen miröl beszélsz?
-
Miért kellene egy elektromágneses hullámnak elöször megkerülnie a Földet mielött odajön hozzád? A témát már letárgyaltuk ezerszer.
-
Anyit illene tudni, hogy a vasalozsinor, az elektromos tüzhely, de még az energia-sporolo lámpa is, többmillioszor nagyobb téreröt hoz létre mind a mérhetö Schumann effektus. En nem beszélek mellé ezt otthon megmérheted, ha lehuzod magadrol sötétben a pulovert.
-
Egyébbként is a Schumann-rezonantia csak anyit jelent mind ha azt mondanád, hogy egy gittár hurja az E-hangra van hangolva. Semmi mást.
-
Hogy a gitár valoban egy hangot adjon ahoz a gittárt megkell penditeni, ahoz egy füll is kell. Szerencsére az atmoszférát nem pengetik állandoan villámok és az agyad által felvett energia a fejed és a Föld térfogatának az arányában redukálodik. Nincs érzékszervünk amivel ezt a frequentiát feltudnánk fogni.

Volt aki azt állitotta, hogy "Szembetűnő, hogy ez a frekvencia, amire a bioritmust is visszavezetik, egybeesik földünk rezonancia-frekvenciájával."
-
Még jo, hogy a hét-szentséget nem hozzátok a Schumann frequentiával a öszefüggésbe.
-
A biorhytmus egy csapda amibe minden mathematikailag-anaphabeta beleesik, még Sigmund Freuddal is megesett.
-
A szám 23 és 28 nem "methaphyzikus szám" - mondta Freud barátja egy sebész - mert belölle minden más szám (Z) képezhetö a következö formalizmus alapján: Z=23x+28y. / Pl.a szám z=6 felirhato ugy, hogy 6=(23 x 10) + (28 x -8)
-
Freud nem volt mathematikus, nem tudhatta, hogy nemcsak a 23 és a 28 ilyen számok hanem minden relativ primér szám (relativ primärnek nevezünk olyan számokat amiknek nincs közös osztojuk) ugyanehez az eredményhez vezet.
-
Tehát a fiziologiai vagy emotionális rhytmus periodusát 23 és 28 helyett egy csomo másra is kilehetne cserélni.
-
A Schumann-rezonanciák elektromos terének erőssége néhány mikrovolt/méter, ami több millioszor kisebb, mint a légkörben jó időben meglévő statikus elektromos térerősség, nem is beszélve a villanyvasalo kábeljának közeléröl.
-
De ugyan ez érvényes mágneses térerőssége is, a Schumann-rezonanciák mágneses térerőssége alig 1 pikoteslát mig a Föld mágneses tere ami egy kompaszt kimozdit ennek a 30-50 millioszorosa.
-
Az állitásod szerint minden Farraday-ketrecben levö embernek halotnak kéne lenni az elméleted szerint. Ilyen "ketrec" minden tengeralattjáro, buvárkodás, minden iroda aminek tükrözött üveges ablakai vannak, auto, busz, vonat, repülö... stb.
Ráérős ember lehetsz.
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
-
Kedves baggins
-
Valaki jol becsapott, megmondom neked öszintén, hogy "Schumann-generatort" csak ezoterikus üzletekben kapsz, nem a NASA-ál, az ürállomásokon egyáltalán nincs ilyen marhaság pedig nem egy ürhajos élt ott több mind egy évet.
-
Nem csoda, hogy az evolutioselvek megértése nehézséget okoz annak aki még a füzfasip, a harang müködését sem fogta fel. Mert miröl is szol a "Schumann-frequencia"?
-
Ha egy üres terembe csattintasz a tenyereddel az visszhangzik. Minnél nagyobb a terem annál mélyebb hangok fognak dominálni, mert a két fal között ide-oda szaladgálo visszhangok vagy erösitik egymást vagy gyengitik. A legjobban azokat a hangokat fogod hallani amiknek a hullámhossza a terem hosszával (vagy ezek egésszámu többszörösével) azonos.
-
Ez a hang jellemzö a teremre, ez a terem sajátfrequentiája.
-
Alacsonyfrequentiás hullámok nem hagyják el a Földet (a melegházhatás is ezen alapul) hanem megkerülik mert az ionoszféra és a Föld felszine között maradnak mind a fény az üvegszálas vezetékben, a hang a falak között.
-
A Földet (egyszer) megkerülö elektromágneses hullám futási idejével azonos periodusidövel rendelkezö elektromágneses hullám frequenciája a Schumann frequentia.
-
296304-112ca95d6248af0f2894976c3db0721b.jpg

-
Hangsulyozom ez önmagában nem mond semmit, ez csak anyit jelent, hogy a Föld kerülete kb. 40.000 km. (A fény sebessége 300.000 km/s ez elosztva a Föld kerületével 40.000 km-rel ott van a 7,5 Hz.)
-
Egy tenyércsettintéssel meglehet mérni egy üres terem méreteit. Nem kell zollstok hozzá. Erröl és csak erröl szol a Schumann frequencia elsösorban. Maradjunk az üres teremben levö visszhangnál. Ha a terem kicsi akkor nem halljuk a visszhangot mert a rezgések nem erösitik fel egymást, az energia elnyelödik, a hang tul magas ahoz, hogy reagáljon a fülünkkel, a testünkkel.
-
Ha a terem nagyon nagy akkor ugyancsak kioltodnak a a hangok, a domináns hang olyan mély, hogy nem reagál a fülünkkel, kioltodik. Esetleg egész szavak jönnek vissza, kisebb intenzitással. A visszhangtol még nem süketült meg senki.
-
Ez nem több és nem kevesebb mindha azt mondanám, hogy van valahol egy zongora aminek a hurja a normál A-ra van felhangolva. Ebböl még nem következik semmi.
-
Minden vezetö anyag, drotkerités, gombostü egyfajta "antenna" ami a rádio- vagy telefon-antenna jeleit "nyeli". Emiatt senki nem fogja lebontani a drotkeritést, eldobni az összes fémtárgyat evöeszközöket (a kávéskanál különösen érzékeny a WLAN hullámainak a felfogására, a mérete miatt.).
-
Ezek a hullámok különbözö csillapitással haladnak tova a közegben, a fémek jobb antennák mind a fakanál, a levegöben még gyorsabban csillapodnak a hullámok. Tehát semmi ok a félelemre a föld kerületéböl adodo rezonantia-értéktöl.
-
Ez csak azt mondja, hogy a földfelszin-ionoszféra tér erre a frequentiára reagálna a legjobban. Egy érzékeny rádioval fellehet fogni ha a szomszéd faluban villámlik de ha nem villámlik azért még nem kell meghallni.
-
Egy autoban, egy vasbeton épületben, vonaton, repülöben semmi keresni valoja nincs ilyen hullámoknak, mégha egy villámlás közvetlen a közelünkbe történne is. Söt továbbmegyek, elég ha két "villámháritoval" ellátott ház között állsz, már nem találnak meg a "Schumann-frequentiák". mégsem hallsz meg. Kilehet probálni. kiss
-
Ezek az ezoterikus oldalak ahonnan leforditottátok, bekopiroztátok még azzal is érveltek, hogy a "Schumann-rezonantia naprol napra nö, ahogy a világ vége közeledik" . :) Ez csak ugy lenne lehetséges ha a Föld alakja orjási mértékben megváltozna, hegyek nönének rajta mind a Himalaja, de ilyet nem látunk sehol.
-
Elektromágneses hullámok állandoan keletkeznek és elmulnak sokkal de sokkal nagyobb erösséggel. Az elektron-mikroszkoppal azért lehet kisebb dolgokat látni mind a fénymikroszkoppal mert az elektron hullámhossza rövidebb.
-
A Shumann-hullámok hullámhossza olyan nagy mind a Föld mérete, ehez képest az emberi test részei elhanyagolhatok.
A Schumann-hullámok hossza a Föld méretével és nem az emberi szervek nagyságával mérhetö össze.
-
A telefonodat nem fogja zavarni a Kossuth-rádio, mert a telefonod antennája pici, a Schumann hullámok még hosszabbak mind a Kossuthado hullámhossza. A telefonod talán a tülevelü karácsonyfát zavarhatja mert a telefon hullámhossza a fenyö tülevelének a méretével mérhetö össze.
-
A Schumann-hullámok a nagyfeszültségü vezetékek számára érdekesek amik hossza többezer kilométert is elér. Az ember egy morzsa emelett.
-
281442-b986097605c000546a0e1bf209f35a1c.jpg

-
A Schumann frequentiának semmi köze az EEG alpha-hullámokhoz. Alphahullámokat valoban szokták mérni az ürhajosoknál de nem a Schumann frequentia miatt. Ez olyan mindha azt mondanád, hogy valakinek azért 36 fokos a testhömérséklete mert a 36-os hosszusagi kör közelében lakik.. ;)
-
Hogy a Föld méretéhez egy elektromágneses hullámhosz rendelhetö még nem mond semmit. Ez ugyan olyan mindha elcsodálkoznál azon, hogy minden tárgy amit megütsz másképp hangzik. Ugyan ilyen alapon vehetnénk a fejünk vagy a seggünk méretét is.
-
Csodálom, hogy nem estek kétségbe azon, hogy van tam-tam-dob meg hangvilla a világon.
-
A 7-10 Hz, hez tartozo periodusidö ami alatt az elektromágneses hullám egyszer megkerülik a Földet. Az emberi agy összehasonlitva a föld kerületével..... kérlek szépen miröl beszélsz?
-
Miért kellene egy elektromágneses hullámnak elöször megkerülnie a Földet mielött odajön hozzád? A témát már letárgyaltuk ezerszer.
-
Anyit illene tudni, hogy a vasalozsinor, az elektromos tüzhely, de még az energia-sporolo lámpa is, többmillioszor nagyobb téreröt hoz létre mind a mérhetö Schumann effektus. En nem beszélek mellé ezt otthon megmérheted, ha lehuzod magadrol sötétben a pulovert.
-
Egyébbként is a Schumann-rezonantia csak anyit jelent mind ha azt mondanád, hogy egy gittár hurja az E-hangra van hangolva. Semmi mást.
-
Hogy a gitár valoban egy hangot adjon ahoz a gittárt megkell penditeni, ahoz egy füll is kell. Szerencsére az atmoszférát nem pengetik állandoan villámok és az agyad által felvett energia a fejed és a Föld térfogatának az arányában redukálodik. Nincs érzékszervünk amivel ezt a frequentiát feltudnánk fogni.

Volt aki azt állitotta, hogy "Szembetűnő, hogy ez a frekvencia, amire a bioritmust is visszavezetik, egybeesik földünk rezonancia-frekvenciájával."
-
Még jo, hogy a hét-szentséget nem hozzátok a Schumann frequentiával a öszefüggésbe.
-
A biorhytmus egy csapda amibe minden mathematikailag-anaphabeta beleesik, még Sigmund Freuddal is megesett.
-
A szám 23 és 28 nem "methaphyzikus szám" - mondta Freud barátja egy sebész - mert belölle minden más szám (Z) képezhetö a következö formalizmus alapján: Z=23x+28y. / Pl.a szám z=6 felirhato ugy, hogy 6=(23 x 10) + (28 x -8)
-
Freud nem volt mathematikus, nem tudhatta, hogy nemcsak a 23 és a 28 ilyen számok hanem minden relativ primér szám (relativ primärnek nevezünk olyan számokat amiknek nincs közös osztojuk) ugyanehez az eredményhez vezet.
-
Tehát a fiziologiai vagy emotionális rhytmus periodusát 23 és 28 helyett egy csomo másra is kilehetne cserélni.
-
A Schumann-rezonanciák elektromos terének erőssége néhány mikrovolt/méter, ami több millioszor kisebb, mint a légkörben jó időben meglévő statikus elektromos térerősség, nem is beszélve a villanyvasalo kábeljának közeléröl.
-
De ugyan ez érvényes mágneses térerőssége is, a Schumann-rezonanciák mágneses térerőssége alig 1 pikoteslát mig a Föld mágneses tere ami egy kompaszt kimozdit ennek a 30-50 millioszorosa.
-
Az állitásod szerint minden Farraday-ketrecben levö embernek halotnak kéne lenni az elméleted szerint. Ilyen "ketrec" minden tengeralattjáro, buvárkodás, minden iroda aminek tükrözött üveges ablakai vannak, auto, busz, vonat, repülö... stb.

Kedves Ernő!

Szerény véleményem szerint a Schumann-hullámokba nem kellett volna belebonyolódnod.

Most beidézem neked még egyszer, hogy mik is azok a hullámok.

".....A Schumann-hullámok 1978-ban kerültek az érdeklődés középpontjába, amikor kiderült, hogy megegyeznek az emberi agy 7-10 Hz-es alfa-hullámainak rezgésszámával, melyek az álom és ébrenlét határán jelentkeznek a hippocampusban.

Mint később kiderült, a Schumann-hullámok az egész bolygónkat körbeölelő elektromos mezőt alkotnak, így ez a rezgés a Föld összes emlősénél azonos.

Ez az elektromágneses (EM) tér szabályozza, váltja ki és hangolja össze szervezetünk sejtjeinek másodpercenkénti sokezer kémiai folyamatát, így közvetve ez a mező gondoskodik az emberi szervezet egészségének fenntartásáról is.

A NASA megfigyelései igazolják, hogy az űrállomásokon, ahol a Föld elektromágneses hatása nem érvényesül, az emberek szervezetének belső egyensúlya felborul. Ennek a felismerésnek köszönhetően, a Schumann-hullámokkal megegyező elektromágneses mezőt gerjesztettek az űrállomásokon, hogy az űrhajósok egészségi állapotát fenn tudják tartani....."

És most figyelj Ernő:

".........Az emberi testet sejtek, szövetek alkotják, melyek mindegyike táplálkozik, energiát termel és funkciójának betöltése közben valamilyen anyagcsereterméket hoz létre. Már az 1980-as években F. A. Popp utalt rá, hogy a testünkben másodpercenként vegyi folyamatok milliárdjai (3x1016 vegyi folyamat/sec) mennek végbe. Ez sejtenként és másodpercenként közelítőleg 7.000 kémiai reakciót jelent.

Mae Wan Ho, a genetikus biokémia doktora fedezte fel, hogy a sejtek minden biokémikus folyamatát megelőzi egy elektromágneses aktivitás. Ezzel megszületett a biológia egy új korszaka, a kvantum-biológia.

Az élet, kémiai anyagok által hordozott elektromágneses energiák végtelenül intelligens kölcsönhatása.


Testünk minden egyes sejtje piciny elektromágneses egység, amely külső energia hatására elektromos impulzussal reagál, vagyis kommunikál......


"..........Mivel az emberi szervezet több milliárd sejtből épül fel, számos folyamatnak kell egyszerre tökéletes sorrendiséggel megvalósulnia. Ez óriási szervezési munkát és megfelelő sebességű irányítást igényel. Elég egy-egy kis kicsúszás, és már nincs is megfelelő sorrend, vagy megfelelő alapanyag a következő sejt-művelethez......."


De az élethez még ez sem elég. Ahhoz, hogy élet legyen, még a következőkre van szükség Ernő:



Láthatatlan pajzs véd meg minket a gyilkos elektronoktól


"..........A Star Trek sorozatban is megjelenő láthatatlan pajzs a valóságban is létezik, körülbelül 11 ezer kilométerrel a földfelszín fölött, és ez véd meg minket a gyilkos elektronoktól. A közel fénysebességgel közlekedő elektronok az űrbéli elektronikus eszközöket és az asztronauták életét veszélyeztetnék.

„Olyan ez az egész, mintha az elektronok egy üvegfalnak csapódnának az űrben” - mondta Baker. „Ez a láthatatlan pajzs elképesztő jelenség. Pont olyan, mint amit a Star Trekben is használnak, hogy hárítsák az idegenek támadását.”

A Colorado Boulder Egyetem kutatói korábban azt hitték, hogy ezek a száguldozó elektronok megközelítik a Földet, és csak a felső légkör molekulái szűrik ki azokat.

A pajzsot Daniel Baker és munkatársai fedezték fel a fánk alakú Van Allen sugárzási övezetben, amit a Föld mágneses mezeje tart a helyén.

7257041_d4555428f56b108fa01a13a006255a7f_wm.jpg


Ha meg ezek sem lennének neked elég meggyőzőek kedves Ernő, egy újabb felfedezés:
A Szaturnusznak köszönhető az élhető Föld


".......Naprendszerünk egy rendezett bolygórendszer,
a bolygók pályái köralakúak és jellemzően azonos síkon helyezkednek el, ellentétben az exobolygók többségének rendkívül excentrikus pályáival. Elke Pilat-Lohingert, a Bécsi Egyetem kutatóját régóta foglalkoztatja az az elgondolás, miszerint a Naprendszer két nehézsúlyúja, a Jupiter és a Szaturnusz egyesített hatása alakíthatta ki a bolygók pályáit. Számítógépes modellekkel tanulmányozta, hogyan befolyásolja a Földet a két gázóriás pályájának változása.

A Föld pályája annyira tökéletes, hogy a Naptól való távolság az egyéves keringési periódus alatt 147 és 152 millió kilométer között mozog, mindössze 2 százalékkal térve el az átlagtól. Amennyiben a Szaturnusz pályája 10 százalékkal közelebb lenne a Naphoz, az olyan rezonanciákat keltene, ami tönkretenné ezt az idillt, egy időszakos vonzást kifejtve több tízmillió kilométerrel nyújtva meg a Föld pályáját. Ennek hatására szülőbolygónk az év egy részét a lakható zónán kívül töltené, ahol a hőmérséklet már nem elégséges a víz folyékonyan tartásához.

Hasonló lenne az eredmény, ha megdőlne a Szaturnusz pályája. Egy egyszerű modell szerint, ami nem veszi számításba a másik két belső bolygót, minél nagyobb a dőlésszög, annál nagyobb a pálya nyúlásának mértéke. A Vénusszal és a Marssal kiegészítve a modellt, mindhárom bolygó pályája stabilizálódik, azonban mindezek ellenére a Szaturnusz dőlésével nő az elnyújtottság. Pilat-Lohinger eredményei szerint egy 20 fokos dőlés közelebb vinné a belső bolygókat a Naphoz a Vénusz jelenlegi pozíciójánál......"

Ugye ezek után nehéz elhinni, hogy nem egy, - és most téged idézlek - "egy menyei Fazekasmester" - szerkesztette ezt a Világot.....


 

Csatolások

  • A gondolkodó ...jpg
    A gondolkodó ...jpg
    6.6 KB · Olvasás: 284

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Csillagözön
-
Az elektromágneses hullámokban nincs semmi titokzatos, az egész világ tele van velük. Ebben fürdünk minden nap, nélküle nem látnánk, nekimennénk a falnak. Ha fütesz akkor elektromágneses hullámokat keltesz, felcsavarod a fütötestet nö a szobában az elekromágneses hullámok erössége.
-
Kevered a fogalmakat: frequencia, hullámhossz, energia... Hullámhossz az a távolság amit az elektromágneses hullám egy periodus alatt befut (periodus = idö miközben a térerösség egy azonos értékre visszatér.)
-
A Schumann Frequencia az a másodpercenkénti rezgésszám aminek a hullámhossza megegyezik a Föld kerületével. Ebben semmi különös nincsen.
-
".....A Schumann-hullámok 1978-ban kerültek az érdeklődés középpontjába, amikor kiderült, hogy megegyeznek az emberi agy 7-10 Hz-es alfa-hullámainak rezgésszámával, melyek az álom és ébrenlét határán jelentkeznek a hippocampusban.
-
Azért mert az agyhullámok egyikének a frequentiája ugyancsak 7-10 Hz körül van az még nem jelenti azt, hogy köze lenne a Föld kerületéhez? Ilyen alapon bármilyen két számot összefüggésbe lehetne hozni egymással.
-
A csigák lassan állnak neki a szeretkezésnek de ha belendülnek gyorskamera nélkül nem látsz semmit, mert akár 500 Hz-es sebességgel vibrálnak a nemiszervükkel, hogy ennek köze lenne egy hangvillához? :)
-
Mint később kiderült, a Schumann-hullámok az egész bolygónkat körbeölelő elektromos mezőt alkotnak, így ez a rezgés a Föld összes emlősénél azonos.
-
Mi a meglepö azon, hogy a fazéknak fazék hangja van, a Föld kerülete pedig a Schumann frequentiával van kapcsolatba? Számtalan dolgot lehet "rezonátornak" tekinteni, a Föld és a Hold küzötti távolsághoz az 1 Hz körüli frequencia passzlolna legjobban a két égitest közé.
-
Ha egy hasonloság találhato az élölények alvási folyamatai között akko ennek az evolutio, a közös ös az oka. A hangyászo-sün, egy korai példánya a fejlödéstörténetnek, pl egészen másképp alszik.
-
Honnan veszed, hogy az állatok "szinkronban aludnának"? Amikor az europai macska vadászni megy, a délamerikai aludni. :)
-
Természetes, hogy vannak elektromágneses rezgések ebben a tartományban (amik az egész földet másodpercenként hétszer körbeszaladják) de azt állitani, hogy mindenki egyszerre aludna emiatt az marhaság.
-
Ez az elektromágneses (EM) tér szabályozza, váltja ki és hangolja össze szervezetünk sejtjeinek másodpercenkénti sokezer kémiai folyamatát, így közvetve ez a mező gondoskodik az emberi szervezet egészségének fenntartásáról is.
-
Abban igazad van, hogy elektromágneses hullámok hangolják össze az élölények tevékenységét de ez nem a Schumann hullám, hanem a nappalokkal és éjszakákkal járo napsütés, az évszakok változása (meleg az infrarot sugárzás, elektromágnesesség). Ez egy sokkal fontosabb elektromágneses hullám az élövilág számára mind az amire szinte nem is tudunk reagálni.
-

De még ezt is kilehet játszani, a téli és nyári idö-höz elég hamar hozzátudunk szokni. Egy jetlag-nek semmi köze a Schumann hullámokhoz.
-
A NASA megfigyelései igazolják, hogy az űrállomásokon, ahol a Föld elektromágneses hatása nem érvényesül, az emberek szervezetének belső egyensúlya felborul. Ennek a felismerésnek köszönhetően, a Schumann-hullámokkal megegyező elektromágneses mezőt gerjesztettek az űrállomásokon, hogy az űrhajósok egészségi állapotát fenn tudják tartani....."
-
Ez nem igaz. A Schumann hullámok nem érnek el téged szinte sehol, nem kell ahoz a világürbe menekülnöd.
-
Ha bemégy egy házba aminek nincsen ablaka, akkor ott sötét van. Ha fursz egy kicsi lyukat a falon akkor már betud férni a fény mert a hullámhossza "befér a lyukon", de ettöl még nem tudsz telefonálni, ahoz egy nagyobb lyukat kell furnod. Hogy a Kossuth rádio bejöjjön ahoz már kikell menjél az udvarra, a Schumann hullámokbol szinte semmit de semmit nem kapsz ha két ház között állsz amik felvannak szerelve villámháritoval.
-
Ezek olyan elemi dolgok, hogy nem értem mit csinálnak a fizikatanárok magyarorszagon. :)
-
Mégegyszer leirom: A Schumann-rezonanciák elektromos terének erőssége néhány mikrovolt/méter, ami több millioszor kisebb, mint a légkörben jó időben meglévő statikus elektromos térerősség, nem is beszélve a villanyvasalo kábeljának közeléröl.
-
De ugyan ez érvényes mágneses térerőssége is, a Schumann-rezonanciák mágneses térerőssége alig 1 pikoteslát mig a Föld mágneses tere ami egy kompaszt kimozdit ennek a 30-50 millioszorosa.
-
Testünk minden egyes sejtje piciny elektromágneses egység, amely külső energia hatására elektromos impulzussal reagál, vagyis kommunikál......
-
Nem tudom, hogy magyarázzam meg neked. Te összeakarod közni a Föld 40.000 km hosszu kerületét (Schumann hullámhosz) a mikrométer nagyságu sejtekben lezajlo folyamatokkal.
-
Vannak dolgok a világban amik tudnak egymással vannak amik nem.
-
Az atommag pl. olyan "kemény", olyan nagy erö tartja öt össze, hogy semmi féle kémiai hatással, vagy kalapáccsal nem tudsz ellenük. Ha bedobnál a forro Napba egy hullát, mind ember megszünne létezni de a szénatomoknak, az oxygénnek nem lenne semmi bajuk.
-
Ha nyáron kimégy a Napra megég a böröd de a Schumann hullámok erintetlenül fognak hagyni. Nem vagy te kontinenseket átfogo nagyfeszültségü vezeték.
-
Továbbá csodálom, hogy az evolutiot, a genetikus változást kétled, hangoztatod, hogy a DNA nagyon stabil (holott egy Ujházi tyukhuslevesben fürdött csirkehuson nem lehet genetikai analizist csinálni) a Schumann hullámok még gyengébbek mind a forro viz.
-
e az élethez még ez sem elég. Ahhoz, hogy élet legyen, még a következőkre van szükség Ernő: Láthatatlan pajzs véd meg minket a gyilkos elektronoktól
-
Szerinted minden olyan logikus, hogy egy teremtö kezét kéne látnom benne. :(
-
A meteorok, kisbolygok, kozmikus por röpködése a világürben megérthetö az atomfizikábol és a gravitatioselméletekböl. Azt mondod a Jézuska direkt odateremtette a Saturnuszt ahol van, hogy felfogja a világürben röpkedö köveket, hogy ne essenek a fejünkre.
-
Nem lett volna egyszerübb az istened számára rögtön a meteorokat nem megteremteni? :(
Akkor nem kellene Saturnusz. Nem találom logikusnak amit mondasz.
-
Nézz fel a égre, a Holdra, a Marsra, mind televan kráterekkel mert az istened Maginot-vonala nem véd meg bennunket tökéletesen.
-
dino_meteor.jpg

-
Ahogy bemutattad csuppa véletlen, hogy létezünk. Ebben egyetértek veled.
A kérdés hol van itt gondviselés, akarat. Egy forro sültkrumplira helyezni egy embert? :) :) :)


-
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Csak az beszél egy "jolorganizált teremtésröl ahol minden a helyén van" aki nem ismeri a történelmet.
-
Most nem a világháborukra, járványokra, szárazság miatt létrejött sivatagokra gondolok hanem mondjuk a bicikli feltatálására.
-
Tudod kedves Csillagözön mi vezetett a kerékpár feltalálásához és elterjedéséhez? Hát az, hogy egy vulkán kitört Indonéziába, amire az Isten ugy látszik nem számitott, az ég sötét lett még Europában is, nem volt termés, az emberek megették a lovakat, nem volt igásállat, az embernek kelett az igát huzni és pedálozni, hogy eljussunk egyik helyröl a másikra. :)
 

ratalics

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát a hozzászólásodból arra következtetek Ernő, hogy nem igen vagy jártas a vallástudományok világában, hiszen a katolikus vallásban főbenjáró bűnnek számított, ha valaki földönkívüli lények létezéséről mert hangicsálni. Erről csak ennyit! Kár tovább folytatni a semmitmondást!

Te csak egyet fújsz, azt hogy Isten nincs, bizonyítani nem tudod, mint ahogy azt sem, hogy valamiféle majom leszármazottja vagy, de meglehet igazad van, mert vannak akik magasabb rendű lényektől származnak, vannak akik alacsonyabb rendűektől, és ezt különbséget nagyon könnyen észre lehet venni. :D


Ezt írod Ernőnek (a minősítéseket kihagyom): "...a katolikus vallásban főbenjáró bűnnek számított, ha valaki földönkívüli lények létezéséről mert hangicsálni. " Ez a katolikus vallás viszonylag rövid időszakára volt csak igaz. Azon korszakok többségében, amelyek idején a katolicizmusban egyáltalán szóba került a földönkívüli élet témája (a bő kétezer év alatt többször), elsősorban azon gondolkoztak, hogy a földönkívüliek, ha vannak ilyenek, megtérítendőek-e vagy sem. Különféle szempontok szerint gondolkoztak ezen.

"...azt hogy Isten nincs, bizonyítani nem tudod..." Ki, Márklár?
 
Utoljára módosítva:

ratalics

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Ernő!

Szerény véleményem szerint a Schumann-hullámokba nem kellett volna belebonyolódnod.

Most beidézem neked még egyszer, hogy mik is azok a hullámok.

".....A Schumann-hullámok 1978-ban kerültek az érdeklődés középpontjába, amikor kiderült, hogy megegyeznek az emberi agy 7-10 Hz-es alfa-hullámainak rezgésszámával, melyek az álom és ébrenlét határán jelentkeznek a hippocampusban.

Mint később kiderült, a Schumann-hullámok az egész bolygónkat körbeölelő elektromos mezőt alkotnak, így ez a rezgés a Föld összes emlősénél azonos.

Ez az elektromágneses (EM) tér szabályozza, váltja ki és hangolja össze szervezetünk sejtjeinek másodpercenkénti sokezer kémiai folyamatát, így közvetve ez a mező gondoskodik az emberi szervezet egészségének fenntartásáról is.

A NASA megfigyelései igazolják, hogy az űrállomásokon, ahol a Föld elektromágneses hatása nem érvényesül, az emberek szervezetének belső egyensúlya felborul. Ennek a felismerésnek köszönhetően, a Schumann-hullámokkal megegyező elektromágneses mezőt gerjesztettek az űrállomásokon, hogy az űrhajósok egészségi állapotát fenn tudják tartani....."

És most figyelj Ernő:

".........Az emberi testet sejtek, szövetek alkotják, melyek mindegyike táplálkozik, energiát termel és funkciójának betöltése közben valamilyen anyagcsereterméket hoz létre. Már az 1980-as években F. A. Popp utalt rá, hogy a testünkben másodpercenként vegyi folyamatok milliárdjai (3x1016 vegyi folyamat/sec) mennek végbe. Ez sejtenként és másodpercenként közelítőleg 7.000 kémiai reakciót jelent.

Mae Wan Ho, a genetikus biokémia doktora fedezte fel, hogy a sejtek minden biokémikus folyamatát megelőzi egy elektromágneses aktivitás. Ezzel megszületett a biológia egy új korszaka, a kvantum-biológia.

Az élet, kémiai anyagok által hordozott elektromágneses energiák végtelenül intelligens kölcsönhatása.


Testünk minden egyes sejtje piciny elektromágneses egység, amely külső energia hatására elektromos impulzussal reagál, vagyis kommunikál......


"..........Mivel az emberi szervezet több milliárd sejtből épül fel, számos folyamatnak kell egyszerre tökéletes sorrendiséggel megvalósulnia. Ez óriási szervezési munkát és megfelelő sebességű irányítást igényel. Elég egy-egy kis kicsúszás, és már nincs is megfelelő sorrend, vagy megfelelő alapanyag a következő sejt-művelethez......."


De az élethez még ez sem elég. Ahhoz, hogy élet legyen, még a következőkre van szükség Ernő:



Láthatatlan pajzs véd meg minket a gyilkos elektronoktól


"..........A Star Trek sorozatban is megjelenő láthatatlan pajzs a valóságban is létezik, körülbelül 11 ezer kilométerrel a földfelszín fölött, és ez véd meg minket a gyilkos elektronoktól. A közel fénysebességgel közlekedő elektronok az űrbéli elektronikus eszközöket és az asztronauták életét veszélyeztetnék.

„Olyan ez az egész, mintha az elektronok egy üvegfalnak csapódnának az űrben” - mondta Baker. „Ez a láthatatlan pajzs elképesztő jelenség. Pont olyan, mint amit a Star Trekben is használnak, hogy hárítsák az idegenek támadását.”

A Colorado Boulder Egyetem kutatói korábban azt hitték, hogy ezek a száguldozó elektronok megközelítik a Földet, és csak a felső légkör molekulái szűrik ki azokat.

A pajzsot Daniel Baker és munkatársai fedezték fel a fánk alakú Van Allen sugárzási övezetben, amit a Föld mágneses mezeje tart a helyén.

7257041_d4555428f56b108fa01a13a006255a7f_wm.jpg


Ha meg ezek sem lennének neked elég meggyőzőek kedves Ernő, egy újabb felfedezés:
A Szaturnusznak köszönhető az élhető Föld


".......Naprendszerünk egy rendezett bolygórendszer,
a bolygók pályái köralakúak és jellemzően azonos síkon helyezkednek el, ellentétben az exobolygók többségének rendkívül excentrikus pályáival. Elke Pilat-Lohingert, a Bécsi Egyetem kutatóját régóta foglalkoztatja az az elgondolás, miszerint a Naprendszer két nehézsúlyúja, a Jupiter és a Szaturnusz egyesített hatása alakíthatta ki a bolygók pályáit. Számítógépes modellekkel tanulmányozta, hogyan befolyásolja a Földet a két gázóriás pályájának változása.

A Föld pályája annyira tökéletes, hogy a Naptól való távolság az egyéves keringési periódus alatt 147 és 152 millió kilométer között mozog, mindössze 2 százalékkal térve el az átlagtól. Amennyiben a Szaturnusz pályája 10 százalékkal közelebb lenne a Naphoz, az olyan rezonanciákat keltene, ami tönkretenné ezt az idillt, egy időszakos vonzást kifejtve több tízmillió kilométerrel nyújtva meg a Föld pályáját. Ennek hatására szülőbolygónk az év egy részét a lakható zónán kívül töltené, ahol a hőmérséklet már nem elégséges a víz folyékonyan tartásához.

Hasonló lenne az eredmény, ha megdőlne a Szaturnusz pályája. Egy egyszerű modell szerint, ami nem veszi számításba a másik két belső bolygót, minél nagyobb a dőlésszög, annál nagyobb a pálya nyúlásának mértéke. A Vénusszal és a Marssal kiegészítve a modellt, mindhárom bolygó pályája stabilizálódik, azonban mindezek ellenére a Szaturnusz dőlésével nő az elnyújtottság. Pilat-Lohinger eredményei szerint egy 20 fokos dőlés közelebb vinné a belső bolygókat a Naphoz a Vénusz jelenlegi pozíciójánál......"

Ugye ezek után nehéz elhinni, hogy nem egy, - és most téged idézlek - "egy menyei Fazekasmester" - szerkesztette ezt a Világot.....





Bár egyebek között történész és szociológus vagyok, tehát viszonylag alaposan ismerem az emberállatot, mégis kissé mindig meglep, hogy mezei hívők/vallásosak mennyi térítő energiát (agressziót, lelkiismeretlenséget) képesek abba fektetni, hogy másokkal elhitessék azt..., amiben ők sem hisznek igazán. Hiszen ha valóban hinnék a hitüket, akkor nem akarnák azt légbőlkapott, általuk is jól látottan igaztalan "magyarázatokkal" igazolni a nem hívők számára. Nem véletlen, hogy a hívők szemében a nem hívők mindig is sokkal inkább vörös posztó voltak, mint a máshitűek. A hit, az ugyebár hit, nem pedig megismerés - tehát a hit dogmái mindig csak látszólag világmagyarázatok. E fórumon (is) számos hívő elővezetett olyan "magyarázatokat", amelyekről ők is tudják, hogy nem igazak, sőt semmi értelmük, mégis elővezetik őket, hiszen a nemhit az ő szemükben vörös posztó. A hívők görcsös "magyarázatterjesztése" a papok esetében elsősorban üzlet, hiszen ők ebből élnek, a mezei hívők esetében pedig abbéli kognitív disszonanciájuk racionalizálása, hogy ők maguk is érzik-tudják, a hitüknek semmi alapja, semmi értelme. Az itt közreadott "hitérvek" ugyebár nem többek a közreadóik kétségbeesett önkondicionálásánál - ezért van bennük annyi ferdítés, csúsztatás, hazugság. Nem engem vagy Ernőt akartok meggyőzni, hanem (rajtunk keresztül) (ön)magatokat.
 
Utoljára módosítva:

cdurmol

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha az Istenben való hitről, vagy nemhitről van szó, azt kell mondanom, hogy egyikre sincs bizonyíték. Meghagyom, hogy a nincs nehezebben bizonyítható, mint a van. Aki abban hisz, hogy a Tudomány cáfolja Isten létét, szintén hisz. Nincs ember, aki a tudományos ismeretek teljességével tisztában lenne, vagyis képes lenne a Tudomány segítségével megmagyarázni a világ működését. Van egy pont, ameddig az ismeretei terjednek, azon túl pedig hisz.
Az anyagszerkezettel kapcsolatos (már eléggé avéttos) ismereteim a Schrödinger egyenletig terjednek. Anno az 1960-as években elkezdték nekem levezetni, majd egy ponton megálltak, mondván, tovább nincsenek matematikai ismereteim, higgyem el, hogy EZ jön ki. Elhittem. És egy rakás más dolgot is elhittem, mert a gyakorlat alátámasztani látszott az igazságát. Ezek egy részéről mára kiderült, hogy nem voltak igazak, és az újabb elméleteket is alátámasztani látszik egy másik gyakorlat. A tudomány igazságai változnak, és ami hosszú ideje változatlan, arról kiderül, hogy az érvényessége korlátozódik.
Aki azt állítja, hogy a Világegyetem és azon belül a földi élet magától alakult ki, ugyanúgy hisz, mint az, aki a folyamatok mögött tudatos tervezést és cselekvő beavatkozást vél. Nem látom be, hogy az egyik hit mennyivel rosszabb a másiknál.
 
Utoljára módosítva:

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy topikkal odébb a Budapesti villamosokon nosztalgiázunk, ezt jol összelehet kötni a Schumann frequenciával.
-
A Schumann hullám egy elektromágneses hullám aminek a hullámhossza 40.000 km. Ebben semmi különleges nincs, akár milyen más számmal is léteznek elektromágneses hullámok. Bennünket csak azért érdekel mert a Föld kerülete pont enyi.
-
A sok távvezeték miatt a Földön az 50 és 60 Hz-es téringadozás sokkal nagyobb.
-
Emlékszem gyerekkoromban nem szálltak fel karorával rendelkezö "tudatos emberek" a vezetönél a villamosra, vagy nem azon a peronon álltak ahol a kapcsoloszekrény volt mert a mágneses tér megzavarta az orák "billegöjet" és az ora állitolag késett utána. Mégis tuléltük a villamosozást.
-
Ezt csak azért, hogy tudjuk "milyen veszélyes" a Schuman hullám, ami az iránytüt kimozdito mágneses tér melett egyáltalán nem rug labdába, a karorát sem állitja el. :)
-
Ami az Isteneket illeti kedves cdurmol.
-
Az istenek mesebeli figurák és soha semmilyen igazolást nem nyertek, ezzel ellentétben az evolutio a szemünk elött játszodik le, magunk is átmegyünk rajta. Amit nem ismerünk pontosan azok a mechanizmusok (mind ahogy látjuk több mind egy van) és nagy nehézséget okoz évmilliardos rokonságok felkutatása.
-
Ez utobbi (családfa) még maélö erkölcsös családokban is sokszor egy rejtély! Hány ember van aki napjainkab fedezi fel, hogy orosz , vagy német katona volt a papája, vagy éppen kikeresztelkedett zsido családbol származik.
-
Az evolutioselmélet a legjobban leellenörzött elképzelés amivel a tudományok rendelkeznek, az elmult 200 év alatt egyetlen egy jelenséget nem találtunk ami megkérdöjelezte volna. Az istenek ezzel szemben egyre hihetetlenebb jelenséegekké váltak a tudományos ismeretek növekedésével. Vagy halottál már arrol, hogy Jézus, Allah, Jahve melett egy ujabb istent fedeztünk volna fel, amelyik a világ eseményeit érthetöbbé tenné a számunkra? Tudnánk velük számolni?
-
Már ne haragudj de olyan érvek nevetségesek, miszerint a Szaturnuszt a kedvünkért helyezte Napközelbe egy az Univerzumot létrehozo és berendezö architecht, hogy a meteoroktol megvédje a Földet. A problémát egyszerüebben is meglehetett volna oldani: "nem kellett volna meteoritot teremtenie" :)
-
Az evolutioselmélet igazolásához nem kell a theologiát haszontalannak kikiálltani, a theologiához ahogy mondod nem érvekre hanem hitre van szükség.
-
Tegnap munka közben a televiziot hallgattam egy állatokrol szolo film volt, arrol, hogy az evolutio még "haszontalan mutátiokat" is megöriz ha nem hallnak bele az élölények.
-
001fd04cfc900f92153a03.jpg

-
Talán megvan a Film a youtubon, utánanézek. Szovan a Makaki-nak nevezett majmomfajta anyi elönytelen mutátion ment már át az élete során, hogy ugy néz ki mind egy nyomorék. Még a gerince sem olyan mind egy emlösnél, tele van deficittel.
-
Röviden az állat "semmire sem képes" azon kivül, hogy egésznap csak kapaszkodik egy fában, alszik. Szerncsére megeszik mindent, tücsköt bogarat ami öt felkeresi. A sok szerencsétlenségében olyan mutátiok is érték, hogy ne hülljön le a keze a hosszu kapaszkodás miatt, a "nyomoréksága" ellenére életben van. Majd folytatom a Darwin topikban.
-
Még egy szo a tudományokrol. A tudomány nem tartja az ismereteit megdönthetetlennek, söt a tudosok azzal töltik az idelyüket, hogy megprobálják megdönteni a saját világképüket.
-
Akinek ez sikerül azt megjutalmazzák. A Nobeldijasok mind ilyen dotált emberek, szeretjük öket.
-
A vallások mágján valo elégetéssel jutalmazták az istenekben kételkedöket.
Sok országban még most is. Indonéziában köteles vagy magadat egy istennek elkötelezni a hat elfogadottbol. ;)
-
A tudomány számára haladást jelent ha sikerül egy jobb elméletet találni, a vallások az istenektöl valo "elfordulást", uj utat büntetik.
-
A tudomány megprobál egy logikus magyarázatot adni a körülöttünk és velünk történtekre, hogy jobban eltudjunk igazodni a világba.
-
A természeti törvények az ismereteink határát kövezik, azokat nem tudjuk levezetni logikai spekulatiokkal.
-
Ha sikerült neked elvergödni a természeti törvények felismeréséig akkor az szupper.
Akkor nem marad más hátra, mind az alkalmazás, ( kisérleti igazolás). Ha ott korlátokba ütközöl akkor vissza kell menni a sor elejére.

 
Utoljára módosítva:

Istefan

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt írod Ernőnek (a minősítéseket kihagyom): "...a katolikus vallásban főbenjáró bűnnek számított, ha valaki földönkívüli lények létezéséről mert hangicsálni. " Ez a katolikus vallás viszonylag rövid időszakára volt csak igaz. Azon korszakok többségében, amelyek idején a katolicizmusban egyáltalán szóba került a földönkívüli élet témája (a bő kétezer év alatt többször), elsősorban azon gondolkoztak, hogy a földönkívüliek, ha vannak ilyenek, megtérítendőek-e vagy sem. Különféle szempontok szerint gondolkoztak ezen.

"...azt hogy Isten nincs, bizonyítani nem tudod..." Ki, Márklár?

A katolikus egyháznak kétezer éves történelme van, és a Vatikán csak a tavalyában ismerte el hivatalosan a földönkívüliek létezését! Melyik lenne az a rövid időszak, kérdem én, aki nem a majomtól származok?:confused:

Talán te be tudod bizonyítani, hogy nem létezik egy emberfeletti lény(ek), aki ismeri az élet titkát? Hiszen ha ne lett volna, majom se lett volna, Ernő se lett volna, és te se lettél volna!:rohog:
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Istefá
-
Nem akarok belekotnyeleskedni de a kereszténységnek semmi értelme nem lenne "tulvilág" nélkül.
-
A vallásoknak csak a hyerarchiával van és volt problémájuk. Legfelül az isten, aztán az ember és utána az állatok. Te sem tudod megemészteni, hogy az ember egyfajta majom.
-
Az uj Pápa továbbra sem akar lemondani a Monarchiárol, továbbra is egyeduralkodo, örzi a világürböl visszatérni kiváno Jézus "székét" a szent széket. A Pápa egy földönkivüli lénynek, az istennek a helytartoja.
-
A kereszténység arrol szol, hogy "Ich komme wieder!" Azért ülldözték egy idöben a kereszténységet mert Roma leégésekor az utcára mentek és éljeneztek. A Messiás visszatérését várták, a kereszténység egy sirato szekta aki a világ végét várja. Ezt nem piszkálásbol mondom, olvass utána.
-
A hiszekegy arrol szol, hogy Jézus visszatér "Itélni eleveneket és holtakat"
Georg W. Bush-tol tudjuk, hogy: "Az isten nem semleges" :(
-
En Voltaire-ral értek egyet: "Minnél kevesebb babona, annál kevesebb fanatizmus. Minnél kevesebb fanatizmus annál kevesebb kár" (szenvedés, szerencsétlenség, szörnyüség...)
-
Végül szabadjon megjegyeznem, hogy Maria és Jézus menybemenetele több országban, két fizetett munkaszüneti nap.
-

Az elsöt 1953-ban nyilvánitotta a Vatikán dogmának, már Sztalin is halott volt amikor kiderült, hogy a Szüz Maria elköltözött egy másik planétára.
-
Christi-Himmelfahrt_Raetsel.jpg


-
 
Utoljára módosítva:

ratalics

Állandó Tag
Állandó Tag
A katolikus egyháznak kétezer éves történelme van, és a Vatikán csak a tavalyában ismerte el hivatalosan a földönkívüliek létezését! Melyik lenne az a rövid időszak, kérdem én, aki nem a majomtól származok?:confused:

Talán te be tudod bizonyítani, hogy nem létezik egy emberfeletti lény(ek), aki ismeri az élet titkát? Hiszen ha ne lett volna, majom se lett volna, Ernő se lett volna, és te se lettél volna!:rohog:


A Vatikán, azaz a katolikus egyház nem "a földönkívüliek" létezését ismerte el "tavalyában" - hiszen földönkívüliek létezéséről semmit sem tudnak ők se, mások se. Földönkívüliek létezését legfeljebb csak logikailag valószínűsítjük, aminthogy a katolikus egyház is ezt teszi, a tudomány által felfedezett ismeretekre támaszkodva - miszerint ma már tudjuk, hogy rengeteg csillagrendszer van az általunk ismert Univerzumban, és azokban "még rengetegebb" bolygó, amit egyébként először az ókori görögök fogalmaztak meg, és alkalmasint benne volt a katolicizmus világképének lehetőségei között is, különösen a reneszánsz óta, de adott esetben a középkorban is. Viszonylag rövid időszak(ok) volt(ak) még a hírhedt katolikus vallás életében is, amikor eleve istenellenes bűnnek számított a Földet gömbölydednek, a Világegyetemet nem Föld-központúnak gondolni - legfeljebb hosszú évszázadik nem nagyon gondolkodtak ezen, mert a döntő többségük készpénznek vette a skolasztikus "paradigmát", a Bibliára alapozva.

Igen, be tudom bizonyítani, hogy nincsen(ek) úgynevezett "emberfeletti", azaz "metafizikai", "transzcendens" lény(ek), amely(ek) úgymond "felette áll(nak)" az úgynevezett anyagi létnek. Ilyen lény(ek) ilyen "másvilág", "túlvilág" ugyanis értelmezhetetlen(ek), hiszen nem lehetséges olyan differentia specificát megadni, amely megkülönböztetné az ilyesmi(ke)t azoktól a részecskéktől, hullámoktól, energiáktól, amelyek az anyagi világot alkotják. Nem adható tartalom bármiféle istenféleség másságának, anyagfelettiségének, ez értelmezhetetlen - és különben is csak megnevezés kérdése, hogy mit nevezünk anyagnak. Ami létezik, azt mind anyagnak nevezzük, tehát ha léteznének valamiféle "emberfeletti" lények, istenek, azok is csak az anyagi világ részét képeznék, azokat is anyagnak neveznénk, legfeljebb kicsit tágabban értelmeznénk az anyagi világot, mint ma. Anyag az, ami van. Ha isten lenne, az is anyag lenne. Oszt jónapot.
Mint már többször "kinyilatkoztattam", különösen értelmezhetetlen azon "érv", miszerint szükséges, hogy legyen teremtő, merthogy nélküle nem jöhetett volna létre "az anyagi világban" ez meg az - hiszen ilyen alapon a teremtő méginkább nem jöhetett volna létre, méginkább szükséges lenne, hogy neki is legyen teremtője, ha pedig a teremtőnek is volt egy még teremtőbb, még szükségesebb teremtője, meg annak is, és annak is..., akkor egy végtelen teremtői sort kapnánk, egyre teremtőbb és szükségesebb teremtőkből, amit ugyebár méginkább nem gondolhatnánk komolyan.
 

cdurmol

Állandó Tag
Állandó Tag
Ami az Isteneket illeti kedves cdurmol.
-
Az istenek mesebeli figurák és soha semmilyen igazolást nem nyertek, ezzel ellentétben az evolutio a szemünk elött játszodik le, magunk is átmegyünk rajta. Amit nem ismerünk pontosan azok a mechanizmusok (mind ahogy látjuk több mind egy van) és nagy nehézséget okoz évmilliardos rokonságok felkutatása.
-
Ez utobbi (családfa) még maélö erkölcsös családokban is sokszor egy rejtély! Hány ember van aki napjainkab fedezi fel, hogy orosz , vagy német katona volt a papája, vagy éppen kikeresztelkedett zsido családbol származik.
-
Az evolutioselmélet a legjobban leellenörzött elképzelés amivel a tudományok rendelkeznek, az elmult 200 év alatt egyetlen egy jelenséget nem találtunk ami megkérdöjelezte volna. Az istenek ezzel szemben egyre hihetetlenebb jelenséegekké váltak a tudományos ismeretek növekedésével. Vagy halottál már arrol, hogy Jézus, Allah, Jahve melett egy ujabb istent fedeztünk volna fel, amelyik a világ eseményeit érthetöbbé tenné a számunkra? Tudnánk velük számolni?
Nem foglalkoztam az evolúcióval, csak iskolai ismereteim vannak róla. (Megvolt ugyan oroszul A fajok eredete, de elajándékoztam. Semmi indíttatást nem éreztem az olvasásához. :) ) A tudatomban békében megfér az evolúció a teremtéssel. Sőt, a Bibliának azt a passzusát, hogy Isten Ádámot földből teremtette, hajlamos vagyok úgy értelmezni, hogy a Földön található anyagokból teremtette. Máris kiesik a fazekas mesterség és a kémia és biokémia veszi át a helyét. Ebbe belefér, hogy egy, egyetlen sejt volt az első élőlény, és ez nőtte ki magát az evolúció során emberré.

Semmi kifogásom a majom rokonság ellen. Mostanában sokat foglalkozom emberszabásúakkal, és olyan emberinek vélt tulajdonságokat látok meg bennük, ami elfogadhatóvá teszi a rokonságot. A kilencvensok százaléknyi közös génről nem is beszélek.
stock-photo-bonobo-love-lola-ya-bonobo-democratic-republic-congo-59303527.jpg
320px-Bonobo_sexual_behavior_1.jpg
013e.jpg

Állítólag a bonobók a genetikailag legközelebbi rokonaink. Náluk a lányok irányítják a családot. Ami a legeslegjobban megnyerte a rokonszenvemet, hogy a nézeteltéréseiket szexszel intézik el. Nem csak fiúk-lányok összeállításban, hanem lányok lányokkal, fiúk fiúkkal. Ha megtörtént az aktus, szent a béke. :dr_31: Szívesen javasolnám a politikusainknak, hogy járjanak a bonobókhoz továbbképzésre. :rohog:

Amit nem tudok elfogadni a Tudomány állításai közül, az az élet véletlen létrejötte. Tudod, az őskorban sertepertéltem fehérjeszintézis környékén. Nem tudod annyira felkötni a textilt, hogy meggyőzzél a DNS véletlen kialakulásáról. Pont akkora távolságra, pont olyan térállásban és pont azok a csoportok, amik a szükséges átalakítást el tudják végezni... és ez kilométereken keresztül, és pont a szükséges átalakításokhoz alkalmasan... nane!! Az őslevesben... véletlenül...
-
Már ne haragudj de olyan érvek nevetségesek, miszerint a Szaturnuszt a kedvünkért helyezte Napközelbe egy az Univerzumot létrehozo és berendezö architecht, hogy a meteoroktol megvédje a Földet. A problémát egyszerüebben is meglehetett volna oldani: "nem kellett volna meteoritot teremtenie" :)
Ezt nem én mondtam.
-
Az evolutioselmélet igazolásához nem kell a theologiát haszontalannak kikiálltani, a theologiához ahogy mondod nem érvekre hanem hitre van szükség.
Ezt sem én mondtam.

Még egy szo a tudományokrol. A tudomány nem tartja az ismereteit megdönthetetlennek, söt a tudosok azzal töltik az idelyüket, hogy megprobálják megdönteni a saját világképüket.
-
Akinek ez sikerül azt megjutalmazzák. A Nobeldijasok mind ilyen dotált emberek, szeretjük öket.
-
A vallások mágján valo elégetéssel jutalmazták az istenekben kételkedöket.
Sok országban még most is. Indonéziában köteles vagy magadat egy istennek elkötelezni a hat elfogadottbol. ;)
-
A tudomány számára haladást jelent ha sikerül egy jobb elméletet találni, a vallások az istenektöl valo "elfordulást", uj utat büntetik.
-
A tudomány megprobál egy logikus magyarázatot adni a körülöttünk és velünk történtekre, hogy jobban eltudjunk igazodni a világba.
-
A természeti törvények az ismereteink határát kövezik, azokat nem tudjuk levezetni logikai spekulatiokkal.
-
Ha sikerült neked elvergödni a természeti törvények felismeréséig akkor az szupper.
Akkor nem marad más hátra, mind az alkalmazás, ( kisérleti igazolás). Ha ott korlátokba ütközöl akkor vissza kell menni a sor elejére.
Nem gyaláztam azzal a tudományt, hogy megdönthetetlennek tartja a téziseit, mint az Egyház. Azt mondtam, hogy bárki, még korunk legnagyobb tudósai is, egy bizonyos szintig TUDNAK, azontúl ELHISZIK, amit mások mondanak. A tudós tudása azzal (is) mérhető, hogy mekkora az az intervallum, amit TUD, és mekkora az, amit HISZ.
Azt szerettem volna (botrányosan) állítani, hogy a hit nem idegen a tudomány világától sem. Szerettem volna egy kalap alá vonni a transzcendesben való hitet a kvarkokban való hittel. Képes vagyok rá, hogy ne sok különbséget lássak köztük.
 
Utoljára módosítva:

ratalics

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha az Istenben való hitről, vagy nemhitről van szó, azt kell mondanom, hogy egyikre sincs bizonyíték. Meghagyom, hogy a nincs nehezebben bizonyítható, mint a van. Aki abban hisz, hogy a Tudomány cáfolja Isten létét, szintén hisz. Nincs ember, aki a tudományos ismeretek teljességével tisztában lenne, vagyis képes lenne a Tudomány segítségével megmagyarázni a világ működését. Van egy pont, ameddig az ismeretei terjednek, azon túl pedig hisz.
Az anyagszerkezettel kapcsolatos (már eléggé avéttos) ismereteim a Schrödinger egyenletig terjednek. Anno az 1960-as években elkezdték nekem levezetni, majd egy ponton megálltak, mondván, tovább nincsenek matematikai ismereteim, higgyem el, hogy EZ jön ki. Elhittem. És egy rakás más dolgot is elhittem, mert a gyakorlat alátámasztani látszott az igazságát. Ezek egy részéről mára kiderült, hogy nem voltak igazak, és az újabb elméleteket is alátámasztani látszik egy másik gyakorlat. A tudomány igazságai változnak, és ami hosszú ideje változatlan, arról kiderül, hogy az érvényessége korlátozódik.
Aki azt állítja, hogy a Világegyetem és azon belül a földi élet magától alakult ki, ugyanúgy hisz, mint az, aki a folyamatok mögött tudatos tervezést és cselekvő beavatkozást vél. Nem látom be, hogy az egyik hit mennyivel rosszabb a másiknál.


Ha a mindennapi élet gyakorlatát szemléljük, persze van szociológiai igazság abban, hogy a mindennapi életben a nemhit is sokszor "hiten" alapszik. Csakhogy ez az idézőjelbe helyezendő "hit" közel sem ugyanaz, mint a hit. Nem mosható össze a kettő, sőt, lényegében ellentétes módszerek termékei.
A tudomány (discipline, azaz fegyelmezettség) módszere abban áll, hogy módszeresen, szervezetten tapasztal, a tapasztalatról gondolkodik (amely gondolkodás ugyebár logikai és/vagy hipotetikus cselekedet). A tapasztalat és gondolkodás révén a tudományos módszer modelleket gyárt, amely modellek a megtapasztalt bonyolult világ leegyszerűsített képletei (mondhatni "vetületei"). Azért szükséges a leegyszerűsített modellgyártás, hogy elkülöníthessünk függő és független változókat, amelyek viselkedését a modell keretében felállított kísérletekkel ellenőrizhetjük. Azaz, a kísérletekkel ellenőrizzük, hogy a modell mennyire válik be (vagyis a modell mekkora előrejelző erővel bír), majd a modellt finomítjuk, adott esetben túlhaladottá, tévessé nyilvánítjuk, amikor drasztikusan új tapasztalatokra és gondolatokra teszünk szert. A tudomány - ahogy azt magad is jelzed - mindig pillanatnyi modellként kezeli az ismereteket, és a modelljeit finomítja, fejleszti. Na de "az igazi" hit, mint hit éppen azon alapszik, hogy olyan tartalmak mentén halad, amely tartalmak igazságmértékére semmilyen tapasztalat nem utal. A hit definitíve kitalációkon alapul, ettől hit. A tudomány egy módszer, a hit pedig magatartásforma, azaz a hit a módszer hiánya. A tudomány és a hit két ellenkező véglet - annak ellenére, hogy persze, mivel egyénileg nem rendelkezünk minden létrejött ismerettel, mindannyian úgymond "elhiszünk" a tudósoknak bizonyos modelleket, amelyek helytállóságáról magunk nem győződtünk meg saját kísérletekkel.
Tételezzük fel (de ne engedjük meg), hogy valamiféle istenféleség(ek) leírására találunk olyan megkülönböztető jegyeket, amelyek úgymond fölé helyezik ő(ke)t az úgynevezett anyagi világnak - a történelemben jónéhány kísérletet láthattunk már ilyenek megalkotására a Nagy Manitutól a Krisnán vagy a Zeuszon vagy a Jupiteren át egészen a név nélküli Allahig/Istenig. Vagy ott a Nirvána mint anyagon túli... Ezen megkülönböztető jegyek létezésére, valóságosságára semmilyen logikai vagy hipotetikus tapasztalat nincsen, hiszen ezek hitek, kitalációk, nincsenek az igazolásukra ellenőrizhető kísérletek. Hit. Képzelgés. Ellenben az, hogy magam, aki nem vagyok elméleti fizikus, valószínűsítem, hogy a Schrödinger egyenletek a valóság leírásának viszonylag használható modelljei a fejlettségünk mai szintjén, az nem hit, hanem módszer. A tudósok is ellenőrzik, és valamelyest magam is ellenőrzöm a modell beválásának mértékét, megvannak rá (vagy meglesznek) a kísérletes lehetőségek - még akkor is, ha a kvantumelméletben ugyebár sokszor csak azt tudjuk kísérlettel igazolni, hogy nincs kísérlet bizonyos jelenségek vizsgálatára. Magam pedig az én szakterületeimen az adott szakterületekre jellemző discipline módszerek segítségével hozok létre olyan tartalmakat, amelyekről a művelt laikusok jó eséllyel gondolhatják, hogy viszonylag igazak, s majd még igazabbak lehetnek. Módszer.

Azt mondod, hogy
"Aki azt állítja, hogy a Világegyetem és azon belül a földi élet magától alakult ki, ugyanúgy hisz, mint az, aki a folyamatok mögött tudatos tervezést és cselekvő beavatkozást vél."
Hát nem ugyanaz. Aki a magától létrejövést állítja, az logikát és módszert, tapasztalatot és kísérletes ellenőrzést alkalmaz, ellenben aki teremtő beavatkozást lát szükségesnek, az hisz olyasmiben, aminek nincs értelme sem, nemhogy bizonyítéka. Merthogy - mint már itt többször magyaráztam -, a teremtő beavatkozás szükségessége nem magyaráz meg semmit: ha a teremtett valaminek szükségszerűen teremtettnek kell lennie, mert nem lehet magától, akkor a teremtő még inkább nem lehet magától, a teremtőnek még szükségszerűbben teremtettnek kell lennie egy még szükségszerűbb teremtő által, amelynek még szükségszerűbben teremtettnek kell lennie egy még szükségszerűbb... és eljutunk egy értelmezhetetlen végtelen teremtői sorig, ahol az egyre felsőbb teremtőknek egyre szükségszerűbben teremtettnek kell lennie egy még felsőbb teremtő által. Értelmezhetetlen a teremtett és teremtő megkülönböztetése.
Példa a hitre: a Napisten a Föld körül kering, a Föld a Világ középpontja.
Példa a tudományos modellre: A Nap és a Föld egymás körül keringenek, amely egymás körül keringés a tömegvonzáson alapul, és a két test óriási tömegkülönbsége miatt úgy látszik, mintha a Föld keringene a Nap körül ellipszoid pályán, és ez a keringés tulajdonképpen azt jelenti, hogy a tömegvonzás miatti meggörbült térben való egymás melletti párhuzamosan alteráló együtthaladásról van szó. Ma itt tartunk a tudományos modellünkkel, amely modell a mai tevékenységeinkhez (a fekvéstől-üléstől-járástól kezdve a kávéfőzésen át az űrutazásig elég nagy beválással alkalmazható, tehát elég pontosan ellenőrizhető modell. Aztán majd tovább finomítjuk, ha az újabb tapasztalataink, kísérleteink, tevékenységeink ezt szükségessé teszik.
A földön létrejött növényi, gombai és állati élet alakulásának biológiai evolúciós modellje (az önreprodukálásra képes szerves anyag, azaz a DNS, a gének létrejötte a szervetlen anyagból, majd a gének mutációinak természetes kiválasztódása) tapasztalatokon, kísérleteken, mindennapi gyakorlaton alapul, elég jól beválik, ezen modell előrejelző képessége 100 százalékosnak mutatkozik. Egy vagy több föléje helyezett teremtő nem magyaráz meg semmivel se többet, sőt, illogikus, értelmezhetetlen. Aztán az ember létrejötte megbonyolítja a kulturális evolúcióval a biológiai evolúciót. Aztán meg a génmanipulációval...

Azt írod,
"Amit nem tudok elfogadni a Tudomány állításai közül, az az élet véletlen létrejötte. Tudod, az őskorban sertepertéltem fehérjeszintézis környékén. Nem tudod annyira felkötni a textilt, hogy meggyőzzél a DNS véletlen kialakulásáról. Pont akkora távolságra, pont olyan térállásban és pont azok a csoportok, amik a szükséges átalakítást el tudják végezni... és ez kilométereken keresztül, és pont a szükséges átalakításokhoz alkalmasan... nane!! Az őslevesben... véletlenül..."
Jó, rendben, na de ha az, amit életnek nevezünk, nem jöhetett létre véletlenül, és valaminek létrehoznia kellett, akkor az a létrehozó valami honnan van, hogyan van? Az a valami nem élet? És az a még létrehozóbb valami, aki a létrehozót szükségszerűen létrehozta, az honnan van, hogyan van? Valahol egyszer valaminek életügyileg mégiscsak "véletlenül" kellett keletkeznie, hiszen nem állíthatunk fel egy végtelen létrehozói sorozatot - mert az aztán tényleg nem magyaráz semmit! Akkor pedig az egyszerűbbnek kellett véletlenül keletkeznie, illetve nincs értelme egy olyan létrehozót megkülönböztetni, amelynek muszáj léteznie az élet létrehozásához.
 
Utoljára módosítva:

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem foglalkoztam az evolúcióval, csak iskolai ismereteim vannak róla. (Megvolt ugyan oroszul A fajok eredete, de elajándékoztam. Semmi indíttatást nem éreztem az olvasásához. :) ) A tudatomban békében megfér az evolúció a teremtéssel. Sőt, a Bibliának azt a passzusát, hogy Isten Ádámot földből teremtette, hajlamos vagyok úgy értelmezni, hogy a Földön található anyagokból teremtette. Máris kiesik a fazekas mesterség és a kémia és biokémia veszi át a helyét. Ebbe belefér, hogy egy, egyetlen sejt volt az első élőlény, és ez nőtte ki magát az evolúció során emberré.

Semmi kifogásom a majom rokonság ellen. Mostanában sokat foglalkozom emberszabásúakkal, és olyan emberinek vélt tulajdonságokat látok meg bennük, ami elfogadhatóvá teszi a rokonságot. A kilencvensok százaléknyi közös génről nem is beszélek.
stock-photo-bonobo-love-lola-ya-bonobo-democratic-republic-congo-59303527.jpg
320px-Bonobo_sexual_behavior_1.jpg
013e.jpg

Állítólag a bonobók a genetikailag legközelebbi rokonaink. Náluk a lányok irányítják a családot. Ami a legeslegjobban megnyerte a rokonszenvemet, hogy a nézeteltéréseiket szexszel intézik el. Nem csak fiúk-lányok összeállításban, hanem lányok lányokkal, fiúk fiúkkal. Ha megtörtént az aktus, szent a béke. :dr_31: Szívesen javasolnám a politikusainknak, hogy járjanak a bonobókhoz továbbképzésre. :rohog:

Amit nem tudok elfogadni a Tudomány állításai közül, az az élet véletlen létrejötte. Tudod, az őskorban sertepertéltem fehérjeszintézis környékén. Nem tudod annyira felkötni a textilt, hogy meggyőzzél a DNS véletlen kialakulásáról. Pont akkora távolságra, pont olyan térállásban és pont azok a csoportok, amik a szükséges átalakítást el tudják végezni... és ez kilométereken keresztül, és pont a szükséges átalakításokhoz alkalmasan... nane!! Az őslevesben... véletlenül...
-

Ezt nem én mondtam.
-

Ezt sem én mondtam.


Nem gyaláztam azzal a tudományt, hogy megdönthetetlennek tartja a téziseit, mint az Egyház. Azt mondtam, hogy bárki, még korunk legnagyobb tudósai is, egy bizonyos szintig TUDNAK, azontúl ELHISZIK, amit mások mondanak. A tudós tudása azzal (is) mérhető, hogy mekkora az az intervallum, amit TUD, és mekkora az, amit HISZ.
Azt szerettem volna (botrányosan) állítani, hogy a hit nem idegen a tudomány világától sem. Szerettem volna egy kalap alá vonni a transzcendesben való hitet a kvarkokban való hittel. Képes vagyok rá, hogy ne sok különbséget lássak köztük.
Azt szerettem volna (botrányosan) állítani, hogy a hit nem idegen a tudomány világától sem. Szerettem volna egy kalap alá vonni a transzcendesben való hitet a kvarkokban való hittel. Képes vagyok rá, hogy ne sok különbséget lássak köztük.
-
En másképp fogalmaznék. Egy hypothezis egy megalapozott elképzelés, az istehit mögött azonban nincs más mind vágyálom, tudatlanság vagy egy elavult világszemlélet.
-
Mamár tudjuk, hogy az anyag képes az önorganizatiora. Az atomokat nem kell rábeszélni, mind az anyacsavart, hogy kivel kötödjön össze arra rájön magátol is.
-
Korábban engem sem érdekelt az evolutio, Darwint egy egyszerü hajoutasnak tekintettem aki jobb hijján öt évet volt uton mig megtudta kerülni a Földet, az ürhajosoknak elég ehez ma 60 perc.
-
Darwin nem is mondot nagy dolgot, én minden nap látom az autobahnon az elöttem és mögötten gurulo plé-lavinán, hogy ez élet nem sakkfiguraként jelent meg a Földön, hanem több milliard év alatt, ez hozta létre a bioszférát, az autoinkban ezeket a hullákat égetjükel benzinként már többszáz éve.
-
Aki tagadni akarja az evolutiot az vak, vagy nagyon nagyon buta. ;)
 
Utoljára módosítva:

cdurmol

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha a mindennapi élet gyakorlatát szemléljük, persze van szociológiai igazság abban, hogy a mindennapi életben a nemhit is sokszor "hiten" alapszik. Csakhogy ez az idézőjelbe helyezendő "hit" közel sem ugyanaz, mint a hit. Nem mosható össze a kettő, sőt, lényegében ellentétes módszerek termékei.
A tudomány (discipline, azaz fegyelmezettség) módszere abban áll, hogy módszeresen, szervezetten tapasztal, a tapasztalatról gondolkodik (amely gondolkodás ugyebár logikai és/vagy hipotetikus cselekedet). A tapasztalat és gondolkodás révén a tudományos módszer modelleket gyárt, amely modellek a megtapasztalt bonyolult világ leegyszerűsített képletei (mondhatni "vetületei"). Azért szükséges a leegyszerűsített modellgyártás, hogy elkülöníthessünk függő és független változókat, amelyek viselkedését a modell keretében felállított kísérletekkel ellenőrizhetjük. Azaz, a kísérletekkel ellenőrizzük, hogy a modell mennyire válik be (vagyis a modell mekkora előrejelző erővel bír), majd a modellt finomítjuk, adott esetben túlhaladottá, tévessé nyilvánítjuk, amikor drasztikusan új tapasztalatokra és gondolatokra teszünk szert. A tudomány - ahogy azt magad is jelzed - mindig pillanatnyi modellként kezeli az ismereteket, és a modelljeit finomítja, fejleszti. Na de "az igazi" hit, mint hit éppen azon alapszik, hogy olyan tartalmak mentén halad, amely tartalmak igazságmértékére semmilyen tapasztalat nem utal. A hit definitíve kitalációkon alapul, ettől hit. A tudomány egy módszer, a hit pedig magatartásforma, azaz a hit a módszer hiánya. A tudomány és a hit két ellenkező véglet - annak ellenére, hogy persze, mivel egyénileg nem rendelkezünk minden létrejött ismerettel, mindannyian úgymond "elhiszünk" a tudósoknak bizonyos modelleket, amelyek helytállóságáról magunk nem győződtünk meg saját kísérletekkel.
Tételezzük fel (de ne engedjük meg), hogy valamiféle istenféleség(ek) leírására találunk olyan megkülönböztető jegyeket, amelyek úgymond fölé helyezik ő(ke)t az úgynevezett anyagi világnak - a történelemben jónéhány kísérletet láthattunk már ilyenek megalkotására a Nagy Manitutól a Krisnán vagy a Zeuszon vagy a Jupiteren át egészen a név nélküli Allahig/Istenig. Vagy ott a Nirvána mint anyagon túli... Ezen megkülönböztető jegyek létezésére, valóságosságára semmilyen logikai vagy hipotetikus tapasztalat nincsen, hiszen ezek hitek, kitalációk, nincsenek az igazolásukra ellenőrizhető kísérletek. Hit. Képzelgés. Ellenben az, hogy magam, aki nem vagyok elméleti fizikus, valószínűsítem, hogy a Schrödinger egyenletek a valóság leírásának viszonylag használható modelljei a fejlettségünk mai szintjén, az nem hit, hanem módszer. A tudósok is ellenőrzik, és valamelyest magam is ellenőrzöm a modell beválásának mértékét, megvannak rá (vagy meglesznek) a kísérletes lehetőségek - még akkor is, ha a kvantumelméletben ugyebár sokszor csak azt tudjuk kísérlettel igazolni, hogy nincs kísérlet bizonyos jelenségek vizsgálatára. Magam pedig az én szakterületeimen az adott szakterületekre jellemző discipline módszerek segítségével hozok létre olyan tartalmakat, amelyekről a művelt laikusok jó eséllyel gondolhatják, hogy viszonylag igazak, s majd még igazabbak lehetnek. Módszer.

Azt mondod, hogy
"Aki azt állítja, hogy a Világegyetem és azon belül a földi élet magától alakult ki, ugyanúgy hisz, mint az, aki a folyamatok mögött tudatos tervezést és cselekvő beavatkozást vél."
Hát nem ugyanaz. Aki a magától létrejövést állítja, az logikát és módszert, tapasztalatot és kísérletes ellenőrzést alkalmaz, ellenben aki teremtő beavatkozást lát szükségesnek, az hisz olyasmiben, aminek nincs értelme sem, nemhogy bizonyítéka. Merthogy - mint már itt többször magyaráztam -, a teremtő beavatkozás szükségessége nem magyaráz meg semmit: ha a teremtett valaminek szükségszerűen teremtettnek kell lennie, mert nem lehet magától, akkor a teremtő még inkább nem lehet magától, a teremtőnek még szükségszerűbben teremtettnek kell lennie egy még szükségszerűbb teremtő által, amelynek még szükségszerűbben teremtettnek kell lennie egy még szükségszerűbb... és eljutunk egy értelmezhetetlen végtelen teremtői sorig, ahol az egyre felsőbb teremtőknek egyre szükségszerűbben teremtettnek kell lennie egy még felsőbb teremtő által. Értelmezhetetlen a teremtett és teremtő megkülönböztetése.
Példa a hitre: a Napisten a Föld körül kering, a Föld a Világ középpontja.
Példa a tudományos modellre: A Nap és a Föld egymás körül keringenek, amely egymás körül keringés a tömegvonzáson alapul, és a két test óriási tömegkülönbsége miatt úgy látszik, mintha a Föld keringene a Nap körül ellipszoid pályán, és ez a keringés tulajdonképpen azt jelenti, hogy a tömegvonzás miatti meggörbült térben való egymás melletti párhuzamosan alteráló együtthaladásról van szó. Ma itt tartunk a tudományos modellünkkel, amely modell a mai tevékenységeinkhez (a fekvéstől-üléstől-járástól kezdve a kávéfőzésen át az űrutazásig elég nagy beválással alkalmazható, tehát elég pontosan ellenőrizhető modell. Aztán majd tovább finomítjuk, ha az újabb tapasztalataink, kísérleteink, tevékenységeink ezt szükségessé teszik.
A földön létrejött növényi, gombai és állati élet alakulásának biológiai evolúciós modellje (az önreprodukálásra képes szerves anyag, azaz a DNS, a gének létrejötte a szervetlen anyagból, majd a gének mutációinak természetes kiválasztódása) tapasztalatokon, kísérleteken, mindennapi gyakorlaton alapul, elég jól beválik, ezen modell előrejelző képessége 100 százalékosnak mutatkozik. Egy vagy több föléje helyezett teremtő nem magyaráz meg semmivel se többet, sőt, illogikus, értelmezhetetlen. Aztán az ember létrejötte megbonyolítja a kulturális evolúcióval a biológiai evolúciót. Aztán meg a génmanipulációval...

Azt írod,
"Amit nem tudok elfogadni a Tudomány állításai közül, az az élet véletlen létrejötte. Tudod, az őskorban sertepertéltem fehérjeszintézis környékén. Nem tudod annyira felkötni a textilt, hogy meggyőzzél a DNS véletlen kialakulásáról. Pont akkora távolságra, pont olyan térállásban és pont azok a csoportok, amik a szükséges átalakítást el tudják végezni... és ez kilométereken keresztül, és pont a szükséges átalakításokhoz alkalmasan... nane!! Az őslevesben... véletlenül..."
Jó, rendben, na de ha az, amit életnek nevezünk, nem jöhetett létre véletlenül, és valaminek létrehoznia kellett, akkor az a létrehozó valami honnan van, hogyan van? Az a valami nem élet? És az a még létrehozóbb valami, aki a létrehozót szükségszerűen létrehozta, az honnan van, hogyan van? Valahol egyszer valaminek életügyileg mégiscsak "véletlenül" kellett keletkeznie, hiszen nem állíthatunk fel egy végtelen létrehozói sorozatot - mert az aztán tényleg nem magyaráz semmit! Akkor pedig az egyszerűbbnek kellett véletlenül keletkeznie, illetve nincs értelme egy olyan létrehozót megkülönböztetni, amelynek muszáj léteznie az élet létrehozásához.

Azt szerettem volna (botrányosan) állítani, hogy a hit nem idegen a tudomány világától sem. Szerettem volna egy kalap alá vonni a transzcendesben való hitet a kvarkokban való hittel. Képes vagyok rá, hogy ne sok különbséget lássak köztük.
-
En másképp fogalmaznék. Egy hypothezis egy megalapozott elképzelés, az istehit mögött azonban nincs más mind vágyálom, tudatlanság vagy egy elavult világszemlélet.
-
Mamár tudjuk, hogy az anyag képes az önorganizatiora. Az atomokat nem kell rábeszélni, mind az anyacsavart, hogy kivel kötödjön össze arra rájön magátol is.
-
Korábban engem sem érdekelt az evolutio, Darwint egy egyszerü hajoutasnak tekintettem aki jobb hijján öt évet volt uton mig megtudta kerülni a Földet, az ürhajosoknak elég ehez ma 60 perc.
-
Darwin nem is mondot nagy dolgot, én minden nap látom az autobahnon az elöttem és mögötten gurulo plé-lavinán, hogy ez élet nem sakkfiguraként jelent meg a Földön, hanem több milliard év alatt, ez hozta létre a bioszférát, az autoinkban ezeket a hullákat égetjükel benzinként már többszáz éve.
-
Aki tagadni akarja az evolutiot az vak, vagy nagyon nagyon buta.;)

A tudomány nagyon sok kérdésre választ tud adni, és nagyon sok kérdésre nem tud válaszolni. Az emberiség tudásanyaga nem csak a tudományból áll.
Van egy igen tekintélyes tudáshalmaz, amit tudományos megalapozottság nélkül, tapasztalati úton gyűjtött össze. A meteorológia pár napra jelez előre biztonsággal. A népi tapasztalat szerint, ha Katalin ropog, a Karácsony tocsog. Ez egy hónapra előre jelzi az időjárást. Nem abszolút biztonsággal, de jól korrelál. Vajon ez a népi megfigyelés hit kérdése, vagy inkább tudás? Ha ma azt mondanám, idén fehér Karácsonyunk lesz, inkább hit kérdése lenne, mint tudás.
Azt a hitet, ami az emberiség tapasztalatai alapján a tudomány által meg nem válaszolt kérdésekre ad választ, nem feltétlenül tartom elvetendőnek. Akkor sem tartom elvetendőnek, ha ez a transzcendenciában való hit.

Jó, rendben, na de ha az, amit életnek nevezünk, nem jöhetett létre véletlenül, és valaminek létrehoznia kellett, akkor az a létrehozó valami honnan van, hogyan van? Az a valami nem élet? És az a még létrehozóbb valami, aki a létrehozót szükségszerűen létrehozta, az honnan van, hogyan van? Valahol egyszer valaminek életügyileg mégiscsak "véletlenül" kellett keletkeznie, hiszen nem állíthatunk fel egy végtelen létrehozói sorozatot - mert az aztán tényleg nem magyaráz semmit! Akkor pedig az egyszerűbbnek kellett véletlenül keletkeznie, illetve nincs értelme egy olyan létrehozót megkülönböztetni, amelynek muszáj léteznie az élet létrehozásához.
Nem tudom a választ. Azt tudom, hogy a kémia törvényei szerint olyan bonyolultságú és szervezettségű anyag, mint a DNS nem alakulhatott ki magától a véletlenek összejátszása folytán.

Mamár tudjuk, hogy az anyag képes az önorganizatiora. Az atomokat nem kell rábeszélni, mind az anyacsavart, hogy kivel kötödjön össze arra rájön magátol is.
Az anyag rájön magától?!?! Tudata van? :) Esetleg nevet is adunk ennek a tudatnak? :D
 
B

baggins

Vendég
Ha elfogadjuk, hogy az Univerum végtelen, akkor nézetem szerint nem csak kifelé az, hanem befelé, az atomi, szubatomi szint felé is. Ha nem így van, akkor megtaláltuk az egyik végét. Namost Istent, vagy nevezzük bárminek, mindig kifelé keresték, ráadásul nem mint metafizikai, hanem mint fizikai entitást. Mi lenne, ha valaki végre befelé kezdené keresni? Valamit tudhatott erről Hermes Trismegistos, vagy Thot, azt állítván: Mint fent úgy lent, mint kint, úgy bent, s a cseppben benne a tenger. Valahol ez van ködolva abban, amit az írásokban olvashatunk, Isten kinyilatkoztatásaként, miszerint ott vagyok mindenhol, a legkisebbtől a legnagyobbig.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
A tudomány nagyon sok kérdésre választ tud adni, és nagyon sok kérdésre nem tud válaszolni. Az emberiség tudásanyaga nem csak a tudományból áll.
Van egy igen tekintélyes tudáshalmaz, amit tudományos megalapozottság nélkül, tapasztalati úton gyűjtött össze. A meteorológia pár napra jelez előre biztonsággal. A népi tapasztalat szerint, ha Katalin ropog, a Karácsony tocsog. Ez egy hónapra előre jelzi az időjárást. Nem abszolút biztonsággal, de jól korrelál. Vajon ez a népi megfigyelés hit kérdése, vagy inkább tudás? Ha ma azt mondanám, idén fehér Karácsonyunk lesz, inkább hit kérdése lenne, mint tudás.
Azt a hitet, ami az emberiség tapasztalatai alapján a tudomány által meg nem válaszolt kérdésekre ad választ, nem feltétlenül tartom elvetendőnek. Akkor sem tartom elvetendőnek, ha ez a transzcendenciában való hit.


Nem tudom a választ. Azt tudom, hogy a kémia törvényei szerint olyan bonyolultságú és szervezettségű anyag, mint a DNS nem alakulhatott ki magától a véletlenek összejátszása folytán.


Az anyag rájön magától?!?! Tudata van? :) Esetleg nevet is adunk ennek a tudatnak? :D
Nem tudom a választ. Azt tudom, hogy a kémia törvényei szerint olyan bonyolultságú és szervezettségű anyag, mint a DNS nem alakulhatott ki magától a véletlenek összejátszása folytán.
-
Ezt honnan, miböl tudod? Továbbá mit jelent az, hogy nem magátol?
-
Az élölények nem "maguktol" jöttek létre különben elöbb kelett volna létezniük mind megcsinálták volna magukat. Az elölényeket a természet, az univerzum hozta létre amiben természetesen az öket (bennünket) felépitö anyagnak is nagy szerepe van.
-
Az anyag rájön magától?!?! Tudata van? :) Esetleg nevet is adunk ennek a tudatnak? :D
-
Mi biologiai lények vagyunk és ennek megfelelöen gondolkodunk, nem tudunk másképp beszélni, mi mindent megszemélyesitünk. A természetben csak egyszerüen történnek a dolgok minden féle szándék nélkül.
-
A félreértések elkerülése végett ha arra akarsz célozni, hogy az univerzum a te számodra az isten az ellen nem tudok sok érvet felhozni csak azt, hogy az univerzumnak már van egy neve.
-
Egy olyan isten mind amileyenröl a kereszténység beszél, nem létezhet mert ellentmond minden tapasztalatunknak.
-
A vallások konkrét személyes istenekröl beszélnek akiknek történeteik vannak. A vallások elvárják, hogy ezeket a meséket kész pénznek vegyük. Spanyolországban nem nevezheti magát egy utcalány Maria-nak, mert a szo szabadalmazva van egy aszexuálisan szülö nö számára.
-
Az eucharisztia nem szimbolikusan a Galileai Acs fogadott fiának a teste, azt szo szerint kell venned, kölönben kizárnak az egyesületböl. A Papok nemcsak ostyapincérek hanem tulvilági hatalommal felruházott lények.
-
 
Oldal tetejére