Iszlam kultura, szokasok

Melitta témája a 'Élni és élni hagyni!( zsidók, cigányok, melegek...' fórumban , 2015 Május 10.

 1. gödipista

  gödipista Állandó Tag

  Nos, az Ábrahám-hitű vallások (Judaizmus, kereszténység, iszlám) egy tőről fakadnak.Allah az arab nyelvben simán Istent jelent... bármelyik vallásos zsidó vagy keresztény mondhatja: Allah akbar! anélkül, hogy saját hite szerint blaszfémiát követne el...Mindhárom vallás hívői ugyanazt az Istent imádják, Ábrahám (Ibrahim) Istenét...És a történelem során bizony agresszív jegyeket mutatott mindhárom...A régebbi kettő többé-kevésbé kinőtte az agresszivitás nyers formáit - az iszlám még nem - de talán ez is megszelidül. Addig azonban amíg ez bekövetkezik, tartsuk szárazon a puskaport.
   
  pitti kedveli ezt.
 2. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Aki bemegy ennek a férfinak a házába, rövid időn belül meghal… már több mint 80 gyermek halt meg az ő házában!

  Vannak olyan emberek, akiknek akkora szívük van, hogy szinte hihetetlen. Mohamed Bzeek is egy ilyen ember. Ez az ősz hajú, bozontos szakállú férfi egy nagyon különleges küldetést vállalt: gyógyíthatatlan árva gyermekeknek biztosít szerető otthont.

  Szinte lehetetlen könnyek nélkül végighallgatni, amikor a férfi a videóban arról beszél, hogy ezeket a gyermekeket senki sem akarja, senkinek sem kellenek mert hull a hajuk, hamarosan meg fognak halni, senki sem akarja befogadni őket, a kórházak is lemondtak róluk de ez a férfi úgy gondolja, hogy ennek ellenére ők is emberi lények, nekik is szükségük van egy meleg otthora és arra, hogy valaki szeresse őket.

  Mohamed olyan gyermekeket fogad be lakásába, akiket senki más. Ezek a gyermekek súlyos halálos betegségben szenvednek. A kórházakban már semmit sem tudnak tenni értük, de Mohamed befogadja őket, együttéerez velük, családtagként bánik velük és ezáltal erőt ad nekik.

  Mohamed tényleg egy nagyszerű ember, aki együtt tud érezni ezekkel a gyermekekkel, hiszen ő maga is sok nehézségen ment keresztül, 62 éves korában nála is vastagbélrákot diagnosztizáltak, tudja milyen érzés, amikor az orvos közli vele, hogy nincs sok remény, feleségét is korán elveszítette, de ez az emberből mégsem halt ki a szeretet, és a sötét éjszakákban egy kis reményt ad ezeknek a megrémült, nincstelen gyermekeknek, akiket szüleik elhagytak.

   
  Beka Holt kedveli ezt.
 3. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Halálhíre megtörte a "burka-szabályt": elhunyt az első nő, aki megkapta a matematika Nobel-díját

  [​IMG]
  Maryam Mirzakhani/Fotó:AFP  Meghalt Maryam Mirzakhani iráni származású matematikus, az eddig egyetlen nő, aki kutatásaiért megkapta a legjelentősebb tudományos díjat, a Fields érmet.

  Hatalmas veszteség érte a világ tudományos életét, 40 éves korában rákban meghalt Maryam Mirzakhani, iráni matematikus, aki 2014-ben első nőként nyerte el a legjelentősebb díjat, a Fields érmet, a matematika Nobel-díját.

  Iránban a halálhírre minden újság címlapja fedetlen fővel hozta le a tudóst.

  [​IMG] Maryam Mirzakhani halálhire a perzsa lapokban /Fotó: AFP

  A Kaliforniban élt tudósról a halálhírre emlékezve, Rohani, a nemrég frissen megválasztott iráni elnök is egy fedetlen fős képet posztolt, ami azért nagy szó, mert az iráni médiában csak burkában lehet nőket megjeleníteni.
   
  laara kedveli ezt.

Megosztás