Itt a bizonyíték, hogy van élet a halál után?

Évtizedek óta gyűjtik azoknak az embereknek a beszámolóit, akik visszatértek a klinikai halálból. Érdekes mód, mind nagyon hasonló élményeket éltek át: kilépés a testből, alagút fénnyel a végén, szeretetteljes környezet, béke érzése, találkozás elhunyt szeretteikkel. Tényleg csak az agy szüleménye lenne, ahogy a szkeptikusok állítják? Valóban csak arra jó mindez, hogy megkönnyítse a testnek a halál okozta traumát? Íme, néhány bizonyíték, miért több ez, mint az agysejtek utolsó játéka.


Hasonló tapasztalatok


A visszatérők azonos vagy nagyon hasonló élményekről számolnak be. Érzékelik, ahogyan a lelkük elhagyja a testüket. Sokan később döbbenetes részletességgel le tudják írni, hogyan próbálták újraéleszteni őket, vagy beszámolnak arról, mi történt a kórház folyosóján, miközben a műtőben az életéért küzdöttek. Úgy írják le magukat ebben az állapotban, mint egy test nélküli, tudatos lény, aki egyszerre érzékel mindent a körülötte lévő világból. A következő „állomás” az alagút, ami szinte beszippantja és repíti őket a szeretetet sugárzó fény felé. Szinte kivétel nélkül mindenki előtt lepereg élete filmje: ítélkezés nélkül látják, mit, hol rontottak el, mit visznek magukkal ebből az életből. A fényben elhunyt szeretteikkel találkoznak vagy egy fénylénnyel, aki közli, hogy vissza kell térni, mert még nem jött el az idő.

A klinikai halálból visszatérteknek nehezére esik elhagyni a túlvilágot. Ekkor erős húzást éreznek, majd szinte becsapódnak a testükbe.

Jobb emberek lettek

Szintén közös pont a visszatértek beszámolóinál, hogy pozitív irányba változott az életük: békére leltek, nem ragaszkodnak a földi javakhoz és valamilyen segítő tevékenységbe kezdenek. Emellett elmúlik a haláltól való félelmük, sőt, kifejezetten vágynak arra, hogy ismét átéljék a különleges élményt. Ettől függetlenül megtanulták értékelni az élet szépségeit és képesek örülni az apróságoknak is. Jobban odafigyelnek nemcsak saját magukra, de a környezetükre is. Azt mondják, odaát megértették az élet lényegét.

Csak az agy utolsó játéka?

A tudósok, orvosok évtizedek óta keresik a magyarázatot a klinikai halál alatt átélt eseményekre. Néhány éve rágcsálókon kísérletezve megfigyelték, hogy a halál beállta után az agy másodpercekig komolyabb aktivitást mutat, mint éber tudatállapotban. A megnövekedett agyi aktivitás, és a közben termelődő hormonok lehetnek a felelősek a halálközeli élményekért? Csak az agy próbálja megkönnyíteni a testnek a halál traumáját? Meglehet. Azonban a testen kívüli tapasztalásokat ez nem magyarázza, hiszen ahhoz a látóidegek működése is szükséges. Ráadásul egyeseket fél óra után sikerül visszahozni a halálból, és nem fél perc után – amennyi ideig még mérhető a felfokozott agyműködés. A visszatértek számára a szív leállásával indul a történet és a visszazökkenéssel ér véget, amikor többnyire magukhoz is térnek. Így nehéz ahhoz hasonlítani, amikor a valóságban néhány perces álmokat több órásnak élünk meg. Teljes bizonyossággal nem jelenthetjük ki, hogy igenis van élet a halál után, ugyanakkor mennyivel megnyugtatóbb bízni abban, hogy a történetünk a szív megállása után is folytatódik.


halakozeli-elmeny_1180_550_4.jpg
 
Számomra az lenne a furcsa, ha másképpen írnák le a tapasztaltakat...minden embernek hasonlóképpen működnek a szervei, így az agya is.
Nincs ez másképpen azokkal sem, akiket elraboltak az idegenek egy időre... ;)
 
Egy kedves ismerősöm azt mondta, hogy ő inkább arra kíváncsi, hogy a halál ELŐTT van-e élet?
Elméletileg van. Sok film és dokumentáció szól arról, hogy emberek (legfőképp gyerekek) arról beszélnek, kik voltak korábbi életükben . Állítólag hipnózissal is vissza lehet vinni az embereket valamelyik korábbi életükbe. Én még nem próbáltam, de kíváncsi lennék rá, miről számolnék be ebben az állapotomban. :):)
 
Azért ugy halkan megkérdezném a sok kommentálótól , hogy valamelyiköjüknek volt e már hasonló "élménye" ? Nem hinném , mert akkor esetleg másképpen irogatnának és nem ugy loról lefelé .
 
Régen láttam egy mozifilmet erről a témáról. Elég ijesztő volt. A címe: Egyenesen át. Én még az 1990-es verziót láttam, de nagyon bennem maradt. Hetekig alig aludtam.....
 
Néhány éve rágcsálókon kísérletezve megfigyelték, hogy a halál beállta után az agy másodpercekig komolyabb aktivitást mutat, mint éber tudatállapotban.

Ebböl azt a következtetést levonni, hogy van egy "second life" egy nagy merészség. :)
A keresztény tanitásnak az a magja, hogy Jézus feltámadott.
Ezt onnan tudjuk, hogy a koporsó harmadnapra üres lett.

Alvás közben sok mindent lát az ember,
de még ha reggel nyomok is vannak a pizsamán az nem jelenti azt, hogy minden úgy volt ahogy megálmodtuk. :)

Hogy mi jön a halál után azt nem nehéz megmondani mert már rengetegen haltak meg előttünk és megvolt a lehetőségünk az elmúlást követni, a szemünkkel, műszerekkel, minden rendelkezésre álló eszközzel.

Ezért kérem ne a saját halálunkat "analizáljuk", ha erre képesek vagyunk akkor még nem haltunk meg. :)

 
Elméletileg van. Sok film és dokumentáció szól arról, hogy emberek (legfőképp gyerekek) arról beszélnek, kik voltak korábbi életükben . Állítólag hipnózissal is vissza lehet vinni az embereket valamelyik korábbi életükbe. Én még nem próbáltam, de kíváncsi lennék rá, miről számolnék be ebben az állapotomban. :):)
Nem a hipnozis a dolog nyitja.
Az "utazas" egy modosult tudatállapotban kovetkezhet be. Tapasztalt "tanitó" képes eljuttatni oda, de sokan egyedul is képesek rá.

Az ezoterikusok egy része szerint sok mai tettedre a korabbi életekben van a válasz
 
De inkabb azt fogadd el ami van! :)
Egy örökérvényü Dan Millman idezet:
"
Az örök élet ígérete mindnyájunké, és az örök élet nem a másik oldalon, a halál után vár ránk, hanem itt és most, az örökkévaló jelenben.
"
 
Az is kérdés lehet, akarunk-e tképpen örökké élni bármilyen formában is? Egy darabig talán örülnénk, de egy idő után akár fárasztó is lehet. Talán ezért vannak - ha vannak - az újraszületések, hogy megtörjék a monotóniát.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

KÉREK MINDENKIT, HOGY HAGYJANAK EZZEL BÉKÉN EGYSZER ÉS MINDENKORRA!!!

KRESLEY COLE HALHATATLANOK ALKONYAT UTÁN 16-17. RÉSZ NEKEM SINCS MEG!!!!
MIndenkinek írnám, hogy nem tudom honnan terjed ez a fars információ, nekem is csak azok a részek vannak meg, amiket kiadtak magyarul. Senki nem fordít olyan könyvet, ami kiadói gondozásban van. Nem vagyok semmilyen különleges csoport tagja. KÉREK MINDENKIT, HOGY HAGYJANAK EZZEL BÉKÉN EGYSZER ÉS MINDENKORRA!!!

NINCS MEG MAGYARUL A 16-17. RÉSZ!!!!!
Demeterné Nagy Erika wrote on sziporka78's profile.
Köszönöm az újabb fordítást, izgatottan várom hogy mi lesz a következő :)
Szeretetleckék
Tánc Vers
Táncol a szívem!
Táncra Kért Isten!
Táncol a szívem a napsütésben!
Táncol a jóság, minden szívben!
Vedd észre a táncot ezer nevetésben!

Kertész Kata Keke
Szeretetleckék
Mit táplál a reakciód?
A szeretetet?
Kertész Kata Keke

Statisztikák

Témák
36,808
Üzenet
4,478,393
Tagok
594,932
Legújabb tagunk
cica999
Oldal tetejére