Itt a bizonyíték, hogy van élet a halál után?

Évtizedek óta gyűjtik azoknak az embereknek a beszámolóit, akik visszatértek a klinikai halálból. Érdekes mód, mind nagyon hasonló élményeket éltek át: kilépés a testből, alagút fénnyel a végén, szeretetteljes környezet, béke érzése, találkozás elhunyt szeretteikkel. Tényleg csak az agy szüleménye lenne, ahogy a szkeptikusok állítják? Valóban csak arra jó mindez, hogy megkönnyítse a testnek a halál okozta traumát? Íme, néhány bizonyíték, miért több ez, mint az agysejtek utolsó játéka.


Hasonló tapasztalatok


A visszatérők azonos vagy nagyon hasonló élményekről számolnak be. Érzékelik, ahogyan a lelkük elhagyja a testüket. Sokan később döbbenetes részletességgel le tudják írni, hogyan próbálták újraéleszteni őket, vagy beszámolnak arról, mi történt a kórház folyosóján, miközben a műtőben az életéért küzdöttek. Úgy írják le magukat ebben az állapotban, mint egy test nélküli, tudatos lény, aki egyszerre érzékel mindent a körülötte lévő világból. A következő „állomás” az alagút, ami szinte beszippantja és repíti őket a szeretetet sugárzó fény felé. Szinte kivétel nélkül mindenki előtt lepereg élete filmje: ítélkezés nélkül látják, mit, hol rontottak el, mit visznek magukkal ebből az életből. A fényben elhunyt szeretteikkel találkoznak vagy egy fénylénnyel, aki közli, hogy vissza kell térni, mert még nem jött el az idő.

A klinikai halálból visszatérteknek nehezére esik elhagyni a túlvilágot. Ekkor erős húzást éreznek, majd szinte becsapódnak a testükbe.

Jobb emberek lettek

Szintén közös pont a visszatértek beszámolóinál, hogy pozitív irányba változott az életük: békére leltek, nem ragaszkodnak a földi javakhoz és valamilyen segítő tevékenységbe kezdenek. Emellett elmúlik a haláltól való félelmük, sőt, kifejezetten vágynak arra, hogy ismét átéljék a különleges élményt. Ettől függetlenül megtanulták értékelni az élet szépségeit és képesek örülni az apróságoknak is. Jobban odafigyelnek nemcsak saját magukra, de a környezetükre is. Azt mondják, odaát megértették az élet lényegét.

Csak az agy utolsó játéka?

A tudósok, orvosok évtizedek óta keresik a magyarázatot a klinikai halál alatt átélt eseményekre. Néhány éve rágcsálókon kísérletezve megfigyelték, hogy a halál beállta után az agy másodpercekig komolyabb aktivitást mutat, mint éber tudatállapotban. A megnövekedett agyi aktivitás, és a közben termelődő hormonok lehetnek a felelősek a halálközeli élményekért? Csak az agy próbálja megkönnyíteni a testnek a halál traumáját? Meglehet. Azonban a testen kívüli tapasztalásokat ez nem magyarázza, hiszen ahhoz a látóidegek működése is szükséges. Ráadásul egyeseket fél óra után sikerül visszahozni a halálból, és nem fél perc után – amennyi ideig még mérhető a felfokozott agyműködés. A visszatértek számára a szív leállásával indul a történet és a visszazökkenéssel ér véget, amikor többnyire magukhoz is térnek. Így nehéz ahhoz hasonlítani, amikor a valóságban néhány perces álmokat több órásnak élünk meg. Teljes bizonyossággal nem jelenthetjük ki, hogy igenis van élet a halál után, ugyanakkor mennyivel megnyugtatóbb bízni abban, hogy a történetünk a szív megállása után is folytatódik.


halakozeli-elmeny_1180_550_4.jpg
 
van elet a halal utan! Bar sajat tapasztalatom nincs amivel megerossithetnem ezt az allitasomat, Azert hiszek a foldi elet utanni eletben.
Talán tisztázni kéne mit értesz élet alatt.
Ha az atomokat amik egy időre a testedet kiteszik akkor abból van egy csomó, gondoljunk csak az anyagcserére.
Szerintem havonta több anyag megy át rajtunk mint amit a végén a koporsóba tesznek.
 
Szerintem havonta több anyag megy át rajtunk mint amit a végén a koporsóba tesznek.
Ha az átment anyagon érted a töltött-káposztát is
Szerencse hogy amikor átmegy az nincs velünk
Mekkora és milyen drága koporsó kellene
Csak a faanyag 1 köbméter
Hisz 50-100 kiló hús 200 kiló káposzta hová lett volna?
 
Ha az átment anyagon érted a töltött-káposztát is
Szerencse hogy amikor átmegy az nincs velünk
Mekkora és milyen drága koporsó kellene
Csak a faanyag 1 köbméter
Hisz 50-100 kiló hús 200 kiló káposzta hová lett volna?
Az emberi test az életünk során kicserélödik.

A leg feltűnőbb talán a tejfogak, haj, szörzet, köröm és a bör kicserélődése.
Hogy a májunk kétévente kicserélődik az nem jelenti azt, hogy az alkoholizmus nem árt
A 10 évvel ezelőtti csontvázunk is a WC-n ment le

A szívünk a leg "hűségesebb", A sziv sejtjeinek a 60% halálunkig kisér bennünket.
 
A világ tele van csodakkal!
Nem elfogadni oket, onmagunk becsapása :) Még ha ez ellentmondasnak is tunik !
Ööö, akkor bizonyára nem nagy kérés, hogy a sokezer csodából sorolj fel kérlek hetet, nyolcat."Amit nehéz elhinni, hogy a lélek a testtel egyutt pusztul!
Pusztán biologiai, kémiai, fizikai funkcionak fogni fel az öntudatraébredést számomra nem elfogadhato :)"
Egyrészt miért lenne nehéz elhinni? Ez csak a képzelőerő hiányára utal, meg valamiben való erős hitre.
Mellesleg vannak akik számára az se elfogadható, hogy a Föld kerek. Mások számára az elfogadhatatlan, hogy a Föld nem hatezerpárszáz éves, hanem több milliárd éves. Az pláne nem elfogadható, az embert nem hip-hopp teremtette Isten, hanem szép lassan fejlődött generációk millióin át. Akadnak, akik szerint a nők/szinesbőrűek/más vallásúak (vallástól, világnézettől függően) alacsonyabbrendűek hozzájuk képest.
Ennek analógiájára, hinni, vagy épp el nem fogadni bármit semmit nem jelent, a valóságot "nem érdekli" ki miben hisz. Főleg, mert ugyanarról a dolgoról sokan gyökeresen eltérően vélekednek, hisznek a maguk igazában teljes szvvel-lélekkel.
 
Más meg abban biztos, nincs semmiféle testen kivüli lét. Még az is lehet, neki van igaza, nem neked :)
De addig is mig el nem dől, 1:1

A leg megbízhatóbb ismeret amire az emberiség eddig szert tett az a termodinamika, az irreverzibilis folyamatok léte.
Nincs second life! Az élet az egyszeri és megismételhetetlen, akár mennyire is bánt ez bennünket.

Minden más csak csalás, önámítás.

A keresztények azzal bizonyítják a "feltámadást", hogy
- a koporsó pár nap múlva üres volt,
- és a Hitetlen-Tamás találkozott valakivel az utcán akinek egy lyuk volt a tenyerén. :(
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Keresem shadows-tól a nyári emlék midijét ha vaki tudna segítsen.Köszönöm
Kérlek frissiteni
fonixportal wrote on worker's profile.
Szia olvastam az egyik topikban itt https://canadahun.com/temak/képregények-ii.53601/page-44#post-5063789 a hozzászólásodnál hogy neked megvan az összes Botond képregény ha szépen kérem feltudnád valahova tenni hogy letölthessem köszönöm.
KÉREK MINDENKIT, HOGY HAGYJANAK EZZEL BÉKÉN EGYSZER ÉS MINDENKORRA!!!

KRESLEY COLE HALHATATLANOK ALKONYAT UTÁN 16-17. RÉSZ NEKEM SINCS MEG!!!!
MIndenkinek írnám, hogy nem tudom honnan terjed ez a fars információ, nekem is csak azok a részek vannak meg, amiket kiadtak magyarul. Senki nem fordít olyan könyvet, ami kiadói gondozásban van. Nem vagyok semmilyen különleges csoport tagja. KÉREK MINDENKIT, HOGY HAGYJANAK EZZEL BÉKÉN EGYSZER ÉS MINDENKORRA!!!

NINCS MEG MAGYARUL A 16-17. RÉSZ!!!!!

Statisztikák

Témák
36,812
Üzenet
4,479,454
Tagok
594,983
Legújabb tagunk
ZsuII
Oldal tetejére