Itt a legújabb világszenzáció! Ez lesz a vásárlás jövője?

goyo

Adminisztrátor
Fórumvezető
Akár a nevünk bemondásával is fizethetünk a jövőben egy amerikai vállalat, a Square fejlesztése révén. Ez a fejlesztés is hozzájárul ahhoz, hogy egyre inkább kiszoruljon a készpénzhasználat a mindennapokból - írja a New York Times.

822432c646a53c952dd17f9a74769c7e.png

Egy amerikai vállalat, a Square kisvállalkozásoknak kínál megoldást a kártyás fizetések kezelésére, ráadásul olyan olcsón teszi ezt, hogy ezzel tényleg kiszoríthatják a készpénzhasználatot a mindennapokból. Ennél még sokkal többet is tud a cég rendszere. Nemcsak kártyás fizetés lehetséges a Square fejlesztésével, de egy olyan mobilfizetéses rendszer is működtethető a segítségével, amellyel akár a nevünk bemondásával is fizethetünk a jövőben.
A vállalat legnagyobb befektetője az itthon is jelenlévő Starbucks kávézólánc, mely a következő időszakban intenzíven készül használni a fejlesztéseket. A kisboltoknak leginkább az okostelefonokhoz csatlakoztatható kártyaolvasó lesz hasznos, mellyel könnyen és főleg olcsón kiépíthetik saját kártyaelfogadó rendszerüket.

A termék nagy újdonsága még maga a szoftver, ami már az üzletbelépéskor felismeri a vásárlót és a pénztárnál már csak egy név bemondásával fizethetünk. Ahogy a kasszánál meggyőződnek személyazonosságunkról, a számlánkról azonnal lekerül a termék ára. Az amerikai Starbucks üzletekben biztos, hogy fizethetünk majd így, a népszerűségétől függően viszont akár könnyen el is terjedhet ez a módszer, hiszen egyre több kiéhezett okostelefon tulajdonos várja egy egyszer és biztonságos mobilfizetési rendszer megjelenését.
 

P.Brown

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha ez elterjed,minden elköltött "euro-amero-t" naplózhatna a google.:)sőt azonnal posztként megjelenhetne a fészbúkon mit kajáltál reggelire fényképekkel.Nem lenne minden sokkal szebb és jobb úgy?Nem lesz eltitkolt jövedelem(nem mintha nekem lenne)de jövedelem is, csak akkor ha jó voltál aznap!
A következő lépésben beültethetnének egy bankkártyát, kamerával a fejekbe amit egy központi szerverről monitoroznak.Ha nem megfelelően viselkedsz,vagy csak nem "lájkoltak" elegen,egyszerűen kikapcsolnak, vagy rátöltik a "rabszolga" firmware 122.0-ás frissítését a reakciós, instabil, agyadra...és rebooting...
 
Oldal tetejére