Itt a rezsicsökkentő bicikli, ki lehet próbálni!

Néhány balatoni villanyszerelő áramtermelő bringát épített. Azt mondják, az XBOX-ot is elbírja.

Rezsicsökkentő kerékpárt építettek az alsóörsi villanyszerelők. A bicikli a wellness és a rezsicsökkentés sajátos kombinációja, ugyanis áramot lehet vele termelni.

A kerékpárt népszerűsítő Balatoni Riviéra Turisztikai Egyesület közleménye szerint pont annyit, amennyi elegendő ahhoz, hogy bekapcsoljunk egy rádiót, esetleg a sötétben világítsunk egy lámpával. A "villanybringa" kitalálói olyan rászorulóknak szeretnének segíteni ezzel az ötlettel, akiknél gyakori eset, hogy a szolgáltatók kikapcsolják az áramot. Az ő számukra készül majd el az a video, amely bárki számára megmutatja, hogyan készíthet otthon ilyen rezsicsökkentésre is alkalmas járgányt.

A bringa egyenlőre "tesztvezetői" stádiumban van. Több egészségmegőrző eseményen is kikérik róla a lakosság véleményét. Most szombaton Balatonalmádiban próbálható ki. A nyugdíjasok ingyenes vérnyomásmérést, koleszterinszűrést is kapnak közben.

Az egyesület közleménye szerint a gyerekekre is jó hatással lehet a szobakerékpár, például akkor, ha úgy játszanak az XBOX-on, hogy az egyik gyerek teker, a másik játszik.

Az ötlet nem új, a választások idején egy falu polgármesetere már hasonló megoldással kampányolt. De állítólag a gépet csak a választási szezon idején kaphatták meg a rászorulók.

Az akció szervezői a gép "használati utasítását" közkinccsé szeretnék tenni, hogy otthon bárki építhessen magának rezsi és súlycsökkentésre is alkalmas bringát.
HVG

bringa.jpg
 
Kedves Dong YI
-
Jo topikban vagyunk. Most számoltuk ki, hogy egy ember szakadatlan munka közben sem tud több energiát leadni mind amit 30 cent-ért megkapunk a konnektorbol.
-
A rabszolgatartás akkor volt egy üzlet amikor az ember egy erögépnek számitott. Ma olyan embereket szeretnénk magunk körül akik fantáziával rendelkeznek, akik tanultak, elégedettek, akik segitségével komplkált dolgokat tudunk létrehozni, partnerekre van szükség.
-
Alig 100 éve a világ 1/4 része Anglia fenhatosága alatt állt, én egy egészen más tendentiát látok mind te, hol vannak a gyarmatok? Ha jol tudom az összes Afrikai ország önállo lett, nem idegen hanem a saját diktátoruk az egymásközött folytatott harcok miatt szenvednek az emberek.
-
Afrika egy kontinens, nem egy ország. Itt egészen más növények otthonosak mind amik a hüvös Kanadában, vagy az USA-ban megteremnek.
-
Nem gyözöm hangsulyozni, hogy kávé valamikor csak Äthiopiában volt, ezért tudták a Törökök elhozni Europában.
-
Afrikát nehéz lendületbe hozni, de gondolj csak arra, hogy tejet inni igazábol csak az Europaiak tudnak a laktoze miatt, a malárai miatt a teheneket nemcsak itatni hanem fürdetni is kell, egy kg. diszno vagy marhahushoz 5-10.000 liter vizre van szükség. Honnan a csodábol?
-
Afrika lakosága olyan gyorsan megnövekedett, hogy a lakoság legnagyobb része fiatalkoru.... 15-17 év.
-
Megfogod látni mi lesz ha ez a kontinens átugrik egy évszázadot, az internet, drotnélküli technologia, kommunikatio által tanult emberek lesznek a gyerekekböl. Az infrastruktura, az energiaellátás egy egészen más uton kiépül.
-
A világot nem irányitja senki, se egy isten se egy bank. Nem azért mert jok vagyunk, hanem azért mert tul komplikált. Ha igaz lenne amit mondasz akkor nem is mennének az emberek választani, akkor egy diktatura lenne, akkor ilyen levelekre minda tied és az enyém nem lenne alkalom. :)

Állandóan hallom meg olvasom innen-onnan, hogy az USA a zsidók titkos irányítása alatt áll. Meg Magyarország is. Meg az egész világ is. Nemrég már nem bírtam tovább, s megmondtam a magamét erről az egyyik effélével jövő okostóninak, hogy BÁR ÚGY LENNE! Nem hiszek benne hogy így van, de bárcsak tévednék... Tudniillik amiatt nem hiszem ezt, mert ha valóban a zsidók uralkodnának titokban vagy nyíltan, akkor a világ NEM ÍGY NÉZNE KI. Hanem sokkal jobban mennének a dolgok... Mert azt én se kétlem hogy akkor a zsidók rengeteg mindent elszednének maguknak, de azt okosan tennék: ügyelnének arra, hogy maradjon azért mindenkinek annyi, hogy ne essen nagyon kétségbe, maradjon reménye rá hogy becsületes munkával ha lassan is de előbbre jut...

S ezt nem amiatt tennék mintha ők a zsidók annyira jók lennének, hanem mert okosak. Tudják, hogy az elégedetlen és kétségbeesett szolga/melós/cseléd/alkalmazott... az ROSSZ szolga, szarul dolgozik, lóg, felmond, megszökik, meglopja a gazdáját/munkaadóját, sőt akár meg is ölheti. De legjobb esetben is ha van valami jó ötlete, nem mondja el a gazdájának, mert nem érdeke, s nem bízik a gazdájában. Na és ez végsősoron neki a zsidó gazdának/tulajdonosnak/stb se jó. Sokkal jobban megéri hosszútávon, ha nem mindent szednek el, hanem csak annyit, hogy maradjon azért a melósnak is, azon felül is ami elmegy minden hónapban a legszükségesebbekre. Akkor ugyanis elégedett lesz, legalábbis nem kétségbeesett, és sokkal jobban, megbízhatóbban dolgozik, mert látja hogy érdemes igyekezni...

Nem, a világon nem uralkodnak jelenleg a zsidók. SAJNOS.
 
Naszoval vissza a bringahoz: Miert nem belefekvosre (recumbent) csinaljak az ilyet? Azt sokkal kenyelmesebben, hatekonyabban lehetne tekerni.
Az xbox lehet, hogy elmegy rola, de a TV mar nem biztos :)
Mire kerul melle elegendo akkumulator meg ide-oda inverter, hogy ne tokegyeletesen kelljen tekerni, tenyleg draga lesz.
Akkor lenne valamivel egyszerubb, ha minden haztartasi gep szivargyujtorol menne :) (12V egyenaramrol. Ami valojaban egyenfeszultseg :) )

Futeni vegulis jo lehet. Aki tekeri, az biztosan nem fazik :)

Mondjuk azon en is csodalkozom, hogy ezen most mi a hir.
 
A téma nagyon érdekes mert elemi modon igazolja, hogy a profitban valo gondolkodás nem az ördög müve. Az ilyen házi erömü többet ártana a természetnek mind használna.
-
A bicikli dynamo csak arra jo, hogy lássanak bennünket a többi jármüvek ha este hazakarikázunk a falusi kocsmábol. Söt, sok esetben még a dynamo sem éri meg mert olyan ritkán biciklizünk sötétedés után. Nem véletlen, hogy LED-s, ellemes lámpákat szerelnek manapság a biciklire. A dynamogyártás néha jobban szenyezi a környezetet mind az a pár zseblámpaellem amit összesen felhasználunk.
-
Nem akarok ujjal mutogatni senkire, mindenki beleesett már tévedésbe. Mind ideálokkal tele kispénzü egyetemista én is felülltem már. A zöld-mozgalom kezdetén kitalálta valaki, hogy egészségesen kell élni, a kenyérben minden féle vegyszer van, a legértékesebb részt a mag hélyát az állatoknak adjuk, a lisztben nincs semmi... na és hogy a kenyér tul drága.
-
Invesztáltunk a feleségemmel, vettünk a husdarálora két malomkövet. Nem tréfa, tenyérnyi nagyságut de borsos áron 80-90 DM-be került az update.
-
Liszt helyett buzamagot vásároltunk, ami olcsobb volt mind a liszt, csak elkellett menni érte autoval vidékre és hazacipelni.
-
Jo a benzin nem került sokba, a malomkövek áráért négyszer tele lehetett volna tankolni, idönk az volt.
-
A buzamagot nem lehet akármibe tárolni, ahoz is vettünk egy légmentesen záro vizhatlan korsot, kb. egy tankolásba került.
-
Attol kezdve levoltam kötve, majd minden nap örölnöm kelett, a malomkövek vagy leragadtak vagy finom köpor formájában megjelentek a fogaink között evés közben, kariesz-veszély.
-
Nem akarom az összes hátrányt felsorolni, de magáért a malomkövekért legalább 160-180 kg lisztet vásárolhattunk volna (köpor nélkül).
-
Megjegyzem még a 60-as években is a kenyér volt a fötáplálék europában, az emberek minimum egy 1/2 kg kenyeret fogyasztottak naponta. Erdemes elgondolkodni rajta. Innen van a Miatyánk... a mindennapi kenyerünkkel.
-
A pénztárcánkon láttuk, hogy elszámoltuk magunkat. Ekkor kitalálta a feleségem, hogy vegyünk a parasztnál minden honapban nagy menyiségü zöldséget olcson és tegyük a mélyhütöbe, azzal lehet sporolni. :)
-
Itt is elszámoltuk magunkat, a blanchieren (a meghámozott zöldséget 2 percig forro vizbe tenni utána gyorsan lehüteni) sok energiába került (villanyszámla) na meg ügy kelett venni egy embermagasságu mélyhütöt (ez maga többe került mind amit a házasságunk alatt megsporolhattunk volna) az áramrol, tisztogatásrol nem is beszélve. A padláslakás meg egyébbként sem alkalmas mélyhütöhöz, ott nyáron melegebb volt minda szaunában.
 
Szaraz, sotet helyen elall az a buza ugy ahogy van, zsakban.
A hazi (jobb esetben: kozossegi) orolgetesben pont ez lenne a lenyeg: a buza egeszben elall magatol. Ha egyszerre csak annyi lisztet orolsz, ami elfogy, mielott megromlana, akkor nem kell tartositoszer, sem nem kell kulonvalogatni a romlandobb reszeket (korpa, csira)
Nekunk acelkeses, villanymotoros malmunk van, kicsit finomabbra orol, mint szeretnenk, es egyelore nem igazan hasznaljuk ki, de majdcsak. Mondjuk nem is rezsicsokkentesre vettuk, hanem minosegjavitasra.
 
Tonna szam herkulesekkel szallitja az elelmiszert . Hiaba adna vetomagot technologiat, afrikaba nem lehet rizst termeszteni. Sajat szuksegleteiket sem tudjak megtermelni nem hogy barmit is amerikaba vinnenek.
Ugyan te miert nem vasarolsz ott foldet es termelsz barmit amit ott helybe el is tudnal adni az embereknek? Se veto mag problemad nincs se technologia se tudas ,akkor mi is tart vissza?Az adja el a termofoldet aki nem akarja muvelni,ezert penzt fizetnek es valoszinu a penzzel mas uzleti vallalkozasba kivan kezdeni.
Mo miert van ehes ember?Miskolcon majdnem hajba kaptak a kajaert, lehet amerika tehet errol is.
Szia Melitta!
Én olyan technológiára gondoltam, hogy szakemberek segítségével megtanítani az ott élőket a saját földterületük tulajdonságait figyelembe véve, a mezőgazdasági termelésre. Ezt a gyakorlati tudást és tapasztalatot hosszútávon bárki tudná kamatoztatni, hiszen ha a globális felmelegedés ilyen ütemben fog folytatódni a világ bármely pontján szárazság lesz és a termőföldek használhatatlanná fognak válni és az éhezés globális lesz. Magyarországon is megfigyelhető jelei vannak ennek a tendenciának, hiszen közép Magyarországon a talajvíz vészes apadásának következtében, az elsivatagosodás kezd teret hódítani. Próbálják menteni a menthetőt de ha kevés eső esik és télen sincs csapadék a kilátások elég elkeserítőek. Az új mezőgazdasági technológiák kidolgozása minden nemzet stratégiai pontjává fog válni a jövőben és a bárhol szerzett tapasztalat gyors reagálást tenne lehetővé az élelmiszer előállításában......
 
Szaraz, sotet helyen elall az a buza ugy ahogy van, zsakban.
-
Igazán sajnálom egy szérü bérlése megnagyobb kiadás lett volna. :)
-
En is ugy tudom, hogy a buza csak száraz hüvös helyen áll el, ha ez nincs biztositva nagyon hamar penészgombák jelennek meg és halálos lehet. Oroszországban korábban tömegek haltak meg ebben.
-
Egyébbként ez az oka, hogy a buzát örlik, a lisztet könnyebb tárolni. En a boltbol hozom, ott tárolják (nekem). Ez olcsobb és biztonságosabb. Ha egy zsák buzát minden nap felnyitok, hogy frissen örölt lisztem legyen akkor az nem tárolás.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,906
Tagok
615,340
Legújabb tagunk
Torda Bernadett
Oldal tetejére