Hírek Itt vannak a különadók részletei: akár 9750 forintot is fizethetnek a légitársaságok utasonként

Szombat este jelentek meg a részletek a Magyar Közlönyben, így kiderült, mennyit von el a kormány a kiskereskedőktől, bankoktól, biztosítóktól, telekommunikációs cégektől, és gyógyszerforgalmazóktól.

Orbán Viktor május 25-én jelentette be, hogy rezsivédelmi és honvédelmi alapot hoznak létre, és kötelezik a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedőcégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be.

Június 4-én a kormány el is fogadta a különadók kivetéséről szóló rendelkezéseket, azóta meg is jelent a rendelet, amelyből a bank360.hu készített egy összefoglalót.

Többek között azt írják, hogy a július 1-től élő repülőjegyadóra, amit a kormány légitársaságok hozzájárulásának hív, két tarifa van.

Ha az utas végső úti célja az Európai Unió, Nagy-Britannia, Észak-Írország, valamint Albánia, Andorra, Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia, Izland, Koszovó, Liechtenstein, Moldova, Monaco, Montenegró, Norvégia, San Marino, Svájc, Szerbia és Ukrajna, akkor utasonként 3900 forintot kell fizetni. Ha más ország a végső úti cél, akkor pedig 9750 forintot kell fizetni a repülőtéri földi kiszolgálást végző cégeknek.

A kiskereskedőknek a jelenleg fizetett kiskereskedelmi adójuk 80 százalékát kell befizetniük pótadóként 2022-ben.


2023-ban megemelkedik a kiskereskedelmi adó, amelynek mértéke 500 millió forintot meghaladó, de 30 milliárd forintot meg nem haladó bevétel után 0,15 százalék, a 30 milliárd forintot meghaladó, de 100 milliárd forintot meg nem haladó része után 1 százalék, a 100 milliárd forintot meghaladó része után 4,1 százalék lesz.

A banki különadót a helyi adó adólapját az adóévet megelőző adóévi éves beszámoló alapján meghatározó nettó árbevétel alapján kell fizetni. Ennek mértéke 2022-ben 10 százalék, 2023-ban pedig 8 százalék.

A biztosítási pótadót a biztosítási díj alapján kell fizetni a biztosítóknak, mértéke 2022-ben magasabb, a díjbevétel nagyságától és a szolgáltatástól függően 2-14 százalékig terjed. 2023-ban ugyanez 1-7 százalék.

A gyógyszerforgalmazókat a társadalombiztosítási támogatásnak a termelői árral vagy importbeszerzési árral arányos részére a 10 ezer forintot meg nem haladó termelői áras gyógyszerek esetén 20 százalékos, a 10 ezer forintot meghaladó termelői áras gyógyszerek esetén 28 százalékos mértékű befizetési kötelezettség terheli.

A távközlési pótadót is a helyi adóknál számított nettó árbevétel alapján kell fizetni a cégeknek. Az adó mértéke az 1 milliárd forintot meghaladó, de 50 milliárd forintot meg nem haladó része után 1 százalék, az 50 milliárd forintot meghaladó, de 100 milliárd forintot meg nem haladó része után 3 százalék, a 100 milliárd forint feletti része után pedig 7 százalék.

Az energiapiacon a különadó alapja az Oroszországból származó és a világpiaci nyersolaj árkülönbözetének hordóban mért mennyiségének a szorzata. Az adó mértéke 25 százalék, amit havonta kell megfizetni. Ezen felül nő a hazai kitermelésű olaj- és gáz bányajáradéka is.

Mindezek mellett

emelkedik a dohánytermékek, a szeszes italok jövedéki adója, valamint az energiaitalokat, üdítő italokat, sós snackeket, ízesített söröket érintő népegészségügyi adó mértéke is.

Lényegében megduplázódik a cégautóadó: 50 kW-s teljesítményig a jelenlegi havi 7700-16500 forint helyet júliustól 14000-30500 forintot kell fizetni, 120 kW felett pedig 22000-44000 forint helyet 41000-81000 forintot - környezetvédelmi besorolástól függően.

1654490330197.png
 
A kormányunk megvédi a magyar emberek érdekeit - a rezsicsökkentés marad – ezért, és a választási osztogatás költségvetési hiánya miatt - extraprofit adót vetett ki a piac "kiválasztott" szereplőire – akik ezt természetesen visszaterhelik a magyar emberekre!

Akkor valójában ki és mit fizet?

Persze csak vicceltem….
 
Orbán Viktor szerint a nehéz gazdasági helyzetet Magyarországon is főként a "háborús infláció" okozza, a háború elhúzódásában érdekelt üzleti köröket ezért "meg kell állítani". Ebbe a körbe sorolta a kormányfő Soros Györgyöt, mint háborús uszítót, aki csak "keresni akar a háborún"
(persze Soros mindig kéznél van.....az ilyen és hasonló megnyilvánulásokkal tudott és tud hatalmon maradni megcáfolni nem lehet a milliók meg csak bólogatnak nekik ennyi elég ...kivéve a vidékieket azok .......nos nem véletlen hogy a kormány támogatói az ukrán politika ellen vannak. Nem értik miért nem adják fel a háborút . )
 
Ismét megmondta a tutit a miniszterelnök.
˝A háborús infláció egyetlen ellenszere a béke!˝
De, hol az ellenzék?
Most látszik igazán hogy a média TELJESEN a kormánypárt oldalán van.
Semmilyen ellenzéki hír nem szivárog át rajta maximum ha lejáratódnak.
De, az is lehet hogy nincs igény más hírekre csak a sikerre.
 
Ismét megmondta a tutit a miniszterelnök.
˝A háborús infláció egyetlen ellenszere a béke!˝
De, hol az ellenzék?
Most látszik igazán hogy a média TELJESEN a kormánypárt oldalán van.
Semmilyen ellenzéki hír nem szivárog át rajta maximum ha lejáratódnak.
De, az is lehet hogy nincs igény más hírekre csak a sikerre.
Meg az is lehet, hogy üllnek és semmi hasznos nem jut eszukbe azon kivul, hogy mikor lesz a fizetés átutalása
Jakab-P%C3%A9ter-%C3%A9s-Potocsk%C3%A1n%C3%A9-K%C5%91r%C3%B6si-Anita-1-HPGy-1000x600-1-e1633359594502.jpg
 
Meg az is lehet, hogy üllnek és semmi hasznos nem jut eszukbe azon kivul, hogy mikor lesz a fizetés átutalása
Jakab-P%C3%A9ter-%C3%A9s-Potocsk%C3%A1n%C3%A9-K%C5%91r%C3%B6si-Anita-1-HPGy-1000x600-1-e1633359594502.jpg
Dehogynem....Az MSZP brandje megkopott és avíttá vált Ujhelyi István szerint, és ő nem is toldozná-foltozná tovább, helyette a párt teljes átalakítását és újjászületését ígéri –
A polgári körök mintájára meghirdette az Esély-köröket: olyan helyi mozgalmakat indítana országszerte, amelyben nem várják el a párttagságot.

„Ez nem arról szól, hogy mindennap tüntessünk az Orbán-rendszer ellen. Azt mindenki tudja, hogy milyen a rendszer. Ez arról szól, hogy megtaláljuk egymást, akik hasonlóan gondolkodunk, az ország minden pontján jelen legyünk, és segítsünk” – fejtette ki a Telex kérdésére a politikus.
( Kísérleteznek.....vagy ez már pánik? )
 
Igaz nem különadó. De, ez a hír is bemutatja hogy meddig jutott a magyar média.
....és a magyar gondolkodás.
Parlamenti képviselő és Lázár János államtitkára lett Nagy Bálint keszthelyi fideszes polgármester, ezért időközi választást tartanak a Balaton-parti városban. Amin az ellenzék annak ellenére sem indít jelöltet, hogy 2019-ben itt szoros versenyben, 45 százalékot elérve, 3021-3676-ra kapott ki Nagytól a Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület (KÉVE) színeiben induló Czuth Zoltán László -
És hogy most miért nem indítanak polgármesterjelöltet?
“Nincs is most olyan helyi, aki ki merne állni a fideszes jelölttel szemben. Senki sem akarja kockáztatni a jó hírnevét, az egzisztenciáját.”
...........
(valaki kétségbe vonta ezt az állítást erre egy kommentelő válaszolta ezt:
talán emlékszel még Juhász Péterre, aki a budapesti belvárosban indult: több száz cikkben hazudta róla a revolvermédia, hogy veri a feleségét, minden fórumon lejáratták, a családját zaklatták. Most egymás után nyeri meg a pereket, bebizonyosodott, hogy egy szó sem volt igaz az egészből, színtiszta rágalmazás volt.
Ahogy Bajnaival szemben is, hogy bármi köze lett volna a debreceni libatenyésztők anyagi kárához, pláne az öngyilkosságokhoz. Minden fórumon minden pert megnyert ezzel kapcsolatban, a hazug sajtó kénytelen is volt közölni, hogy valótlanul állította, amit, mégis egy fél országnyi agyhalott még mindig "libás Bajnai"-zik. Ezért nem indul senki, mert nyerni úgy sem lehet, feleslegesen meg minek tegye ki magát aljas rágalmaknak.
A történelemkönyvekben egyszer majd ezek Magyarország legsötétebb évei között fognak szerepelni. )
 
Úgy néz ki, ez nem a 2harmad akarata szerint fog működni.

"A fogyasztóvédelem után már a jegybank is vizsgálatot helyezett kilátásba, ha a bankok szabálytalanul emelnék a díjaikat az extraprofit-adó miatt. Az elrettentésnél sokkal komolyabb eszköz ugyanakkor nincs az állam kezében."

Törvény nem, csak a piac korlátozhatja, hogy „az emberekkel fizettessék meg” a különadókat.


1y1y.jpg
 
A történelemkönyvekben egyszer majd ezek Magyarország legsötétebb évei között fognak szerepelni. )
Nem egy dicsőségesen sikerült rendszerváltás inkább emlékezetből kitörendő pártokkal.
Főleg mióta megírtak egy gránitot(sötét évek sötétülnek) a rendeleti kormányzás sem fényesíti.
Egy jó és átütő siker történt: Pintér művek szaktudós és gyakorlati szakember
megkapta az orvosi és pedagógusi tálcát.:cool:

Ja és Varga Judit az igazság bajnoka karöltve minden ügyésszel tovább védelmezi az igazságot.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,117
Üzenet
4,799,230
Tagok
615,595
Legújabb tagunk
OwenDay
Oldal tetejére