Iványi Gábor a Tízparancsolatba ütköző bűnről

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 8.

Melitta - 2017 Október 8, 17:11
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) elnöke két állásfoglalást tett közzé pénteken. A lelkész leginkább bibliai alapra helyezkedve érvelve fejti ki erősen lesújtó véleményét az Őcsényben, illetve azt követően történtekről, valamint a közeljövőben induló úgynevezett "nemzeti konzultációról"

  "Egyházunk megrendüléssel éli meg, hogy gyűlöletre épülő kampány indult menedéket kereső embertársainkkal szemben a legmagasabb kormányzati körök irányából.

  Ennek egyik keserű gyümölcse az, hogy törvényes itt tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek nem tölthettek néhány pihenőnapot Őcsény településünkön" - írja Iványi Gábor, akinek szavaiból kiderül: egyháza fölkínálja a megfenyegetett és rongálás áldozatává lett Fenyvesi Zoltán panziótulajdonosnak, "hogy gépkocsija megjavításához és gumiabroncs cseréjéhez az anyagiakat biztosítja", emellett a MET "jó szívvel támogatja egyes római katolikus valamint evangélikus püspököknek és a Mazsihisznek a szolidáris megnyilatkozásaikat".

  "Természetesen, tisztában vagyunk vele, hogy a kár anyagi értékénél lényegesen nagyobb az erkölcsi veszteség, és az a körülmény, hogy a miniszterelnök és a miniszterelnökséget vezető miniszter megértően és támogatóan állt a falusi tettleges ellenszenv oldalára" - teszi hozzá a lelkész.

  A másik állásfoglalásban az egyházi vezető a sorosozó úgynevezett "nemzeti konzultáción" megy át úthengerrel.

  "Egyházunk megrendülten tapasztalja, hogy ismételten megtévesztő és lejárató kampány indult - a 2018-as parlamenti választás előkészítéseként - a magyar származású holokauszt-túlélő, nemzetközileg ismert, nagyvonalú emberbarát, Soros György méltóságának és becsületének a megsértésével" - írja Iványi, aki utóbb arra hívja föl a figyelmet, hogy Soros az elmúlt negyven évben sokat tett anyagilag azért, hogy Magyarországon végbemenjen a demokratikus átalakulás. Ennek érdekében számos "civil kezdeményezést, képzést és szociális akciót is" támogatott.

  Iványi szerint nem igaz, hogy Soros az Európai Uniót évi legalább egymillió, Afrikából és a Közel-Keletről érkező bevándorló Európába történő betelepítésére akarja rávenni, "s ezt ki akarja kényszeríteni Magyarország vonatkozásában is".

  Az sem igaz - így a MET elnökének állásfoglalása -, hogy Soros a határon fölállított kerítések lebontását kezdeményezi. Ugyancsak nem igaz, hogy Soros szeretné elérni "a már Európába érkezett menedékkérők kötelező szétosztását".

  Szintén hazugság, hogy Soros azt szeretné elérni, miszerint minden, az Európai Unióba érkező "bevándorlónak fizessenek kilencmillió forint állami segélyt". Az sem igaz - folytatódik az állásfoglalás - hogy migráns elkövetők esetén Soros enyhébb büntetést szeretne.

  Nem felel meg a valóságnak az sem, hogy a migránsok által elkövetett ugyanazon bűncselekményekért enyhébb büntetést szeretne elérni.

  "Semmi nem támasztja alá, hogy lenne Soros-terv, s ennek a célja az európai országok nyelve és kultúrája, értékeinek a háttérbeszorítása volna" - véli Iványi, aki arra is fölhívja a figyelmet, hogy Soros nem kezdeményezett politikai támadást a bevándorlást ellenző országokkal szemben.

  "A felebarát elleni hamis tanúságtétel a Tízparancsolatba ütköző bűn" - figyelmeztet a lelkész, hozzátéve, hogy mind Mózes, mind Jézus kiemelt fontosságot tulajdonított a menekültek iránti szeretetnek.

  "A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség kiáll az erőszak elől menekülők alapvető emberi jogaiért, és kész mindent megtenni azért, hogy segítségükre legyen. Egyházunk ugyanígy támogat minden hívő és nem hívő személyt és szervezetet, akik az irgalmasság alapvető értékei mellett kötelezték el magukat" - zárul az egyház elnökének pénteki második állásfoglalása.

  Bp.beacon
  337217.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 8.

  1. johannsebastian
   johannsebastian
   "Here are the six components of a comprehensive plan.
   First, the EU has to accept at least a million asylum-seekers annually for the foreseeable future. And, to do that, it must share the burden fairly – a principle that a qualified majority finally established at last Wednesday’s summit.
   Adequate financing is critical. The EU should provide €15,000 ($16,800) per asylum-seeker for each of the first two years to help cover housing, health care, and education costs – and to make accepting refugees more appealing to member states."

   Részlet George Soros: Rebuilding the Asylum System
   (Project Syndicate, September 26, 2015) c. írásából.

   Tehát lehetséges, hogy az EU és Soros között semmi kapcsolat nincsen - mondjuk ez kevésbé valószínű -, de hogy létezik Soros-terv, az egészen biztos, mivel maga Soros György írta le, és fogalmazta meg. Egyébiránt ez a tipikus esete annak, amikor mindkét oldal túlzásokkal akar manipulálni! Az egyik tagadja a tényeket, a másik pedig feleslegesen kelt ott is félelmet, ahol az indokolatlan lenne.

   (Mellesleg az is érdekes, hogy a keresztény hitelvektől a metodisták többnyire az SZDSZ-ig, a katolikusok pedig a FIDESZ-KDNP-ig jutottak el. Persze nekem semmi kifogásom az ellen, ha a hívő emberek politizálnak, pusztán azzal kapcsolatban vannak kételyeim, hogy a kereszténységből egyértelműen és közvetlenül le lehetne vezetni egy bizonyos (világi) politikai platformot.)
   Utoljára módosítva: 2017 Október 8
  2. Ernoe
   Ernoe
   -

   Soros Györgyöt ábrázoló plakát az ARC kiállításon / Fotó: Székelyhidi Balázs / Magyar Nemzet
   [​IMG]

   Soros-terv? Olyan van, csak nem úgy, ahogy Orbán Viktor elképzeli
   -
   A kormányzati kommunikációt eluralta a Soros-terv emlegetése.
   Állítólag ez az a terv, amivel bevándorlóországgá akarnak minket tenni.
   -
   Brüsszelben a bürokraták – Orbán Viktor szerint – Soros tenyeréből esznek,
   vagyis az EU menekültügyi rendszerének reformja nem más, mint a Soros-terv végrehajtása.
   -
   Soros György két hosszú cikkben fejtette ki javaslatait a menekültkérdésről
   2015-ben és 2016-ban, vagyis a Soros-terv létezik.
   -
   A magyar származású milliárdosnak határozott nézetei vannak a menekültek befogadásáról,
   de az az ő véleménye, az EU döntéshozatali rendszere ennél sokkal bonyolultabb.
   -
   Ha jobban megnézzük, helyenként konkrétan hazudnak a magyar kormánypárti prominensek,
   Soros például egyértelműen elutasítja a kötelező kvótarendszert.
   setni és vazonosito kedveli ezt.
  3. vazonosito
   vazonosito
   Hadd kérdezzem már meg, az szándékos-e vagy véletlen tévedés, hogy a 2015-ös írásából idézel és nem a tavaly nyáriból (ami sokkal "fideszesebb") ?? Azt olvasva az ember már szinte bánja, hogy nem fogadták meg a tanácsait. És Navrasics nertárs cáfolatáról mi a véleményed? Ő csak tudja, hogy Brüsszelben mi történik, nem?
  4. johannsebastian
   johannsebastian
   Szerintem sok minden rakódott rá erre a történetre teljesen feleslegesen. (1) Tény, hogy Európába bevándorlók érkeztek és érkeznek nagy számban. (2) A helyzettel kell kezdeni valamit! (3) Jelenleg kétféle markáns álláspont látszik körvonalazódni. (4) Kérdés, hogyan és kik fogják e vitatott kérdést eldönteni.

   (5) Kiegészítő feltételezés: amennyiben a bevándorlás nem áll meg, és Európa befogadóképessége nem végtelen (korlátos), nehéz döntéseket kell meghozni, vagy a társadalmi konfliktusok eszkalálódására kell számítani. Márpedig jelenleg úgy tűnik, hogy a globális igazságtalanságok kárvallottainak egy része Európa felé tart, és úgy tűnik, hogy az elvándorlást kiváltó okokat még kevésbé tudjuk vagy akarjuk megszüntetni, azaz állandósulhat a folyamat. [Hogy a nyugat által "kínált" életnívó - mert Kelet-Közép Európa effélét bizonyosan nem képes biztosítani lévén félperifériás régió - összességében valóban jobb-e annál az életnél, amelyet maguk mögött hagynak, ez nagy kérdés!]

   Némileg talán hasonlít a helyzet ahhoz, ami Spanyolországban történik, és hát nagyon úgy tűnik, hogy ott erőből készülnek megoldani a problémát. Nem az érvek, az összemérhető érdekek vagy a jogok alapján fognak dönteni, hanem egyszerűen a hatalmi erő túlsúlya lesz a kényszer, amelyet legfeljebb sztaniolba csomagolnak majd, hogy "eladható" legyen. Az emberi történelemben az igazság mindig is tiszavirág életű volt, dőreség lenne azt feltételezni, hogy épp a mi korunk hozza el a Kánaánt, és oldja meg a problémákat! Happy Endre többnyire csak Hollywoodban és a szerelmes regényekben lehet számítani. És mintha a történet sok szereplője kezdené elveszíteni a realitásérzékét!
   Utoljára módosítva: 2017 Október 9
   udvarfy, setni és cdurmol kedveli ezt.
  5. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Engem ez a Soros-terv, mármint az ami a KORMÁNY SZERINT lenne a „Soros-terv”, ennek az emlegetése, gyakorlatilag tehát a mocskos hazudozásuk, arra emlékeztet amikor évtizedekkel korábban a „Sion bölcseinek jegyzőkönyvét” (Más átírásban nem Sion hanem Cion) terjesztették, azzal próbálták „leleplezni” az állítólagos világméretű összeesküvést. Arról is kiderült persze hogy hazugság. Nyilvánvaló is hogy az mert ha lett volna olyan összeesküvés, ma nem így nézne ki a világ hanem sokkal logikusabban... Na mindegy, szóval a lényeg hogy megint zsidózás folyik ezerrel, s ezt is valamiféle homályos „tervvel” akarják alátámasztani, ami igaz hogy nem teljes kitaláció, mert van benne igazság is: kb 1 százalék... gyakorlatilag az, hogy Soros György nevű ember tényleg létezik.

   A történelem ismétli magát...
   Na kiléptem.
   Ernoe kedveli ezt.
  6. Melitta
   Melitta
   Sorosozas nem marad abba Mo-on, Ezerrel nyomjak megint plakatokon konzultaciokon.
   Hogy ertelmes tanult emberek nem latjak at, hogy Soros egy filantrop ,okos, eletbolcsesseggel biro ember aki rengeteget segit es segitett.
   NEm politikus, nem kepvisel politikai partot, nem indul valasztasokon ergo nem is tudja azt befolyasolni.
   Csodalkozok rajta hogy akik kaptak vagy elveztek a Soros tamogatast azok nem hangosabbak a kormanynal, akik szinten Soros penzen tanultak.
   A legtobb ember nem is ismeri Soros elkepzeleset amit meg lehet hallgatni de senkire nem kotelezo.
   Pl Egy filozofus aki velemenyt mond akar kritikat ,nem rohannak a kormanyok megvalositani.
   1millio migransokrol beszelt par eve, ami valos adat ha megnezzuk Europaba a volt keleti tombbol tobben is erkeztek Ny-Europaba dolgozni majd letelepedni. Mo -rol 600ezer ember tavozott .lengyelektol 1 millio korul van,stb ennyit tudott felvenni az Eu piac.
   Ma mar kevesebben mennek ki, talan, de erkeztek a menekultek akik ugyan nem biztos hogy maradni is akarnak, de ok is a hianyzo munkaerot tudjak potolni.
   Soros ilyenrol beszel es nem arrol hogy a ciprusi lagerbol 1 millio embert kell europaba szallitani.
   A megoldas a migraciora egy Marshall segely lenne Afrika szamara amibe o maga is reszt vallalna anyagilag ha az otlete teszik.
   Mo-on forditva ulnek a lovon. Nem a Soros az ellenseg hanem az a politikai tevut ami sehova nem vezet, csak kifele az Eu-bol.
   Eu soha nem fog Soros ellen menni, zsidozasra nem kaphato egy orszag vezetoi se az Eu-ba, es mindenhol tisztelettel koszonettel fogadjak, mert minden civil szervezet letfontossagu es lenyeges dolog a demokraciaba ,komoly penzt aldoz a szabad demokratikus vilagra.

   MAr a Fidesz Eus kepviseloje is allitja nincs Soros terv az Euba, de csak nyomjak az otthoniaknak.
   Kaszazsu és vazonosito kedveli ezt.
  7. team72
   team72
   [QUOTE="johannsebastian, post: 5204718, member: 252494" Persze nekem semmi kifogásom az ellen, ha a hívő emberek politizálnak, pusztán azzal kapcsolatban vannak kételyeim, hogy a kereszténységből egyértelműen és közvetlenül le lehetne vezetni egy bizonyos (világi) politikai platformot.)[/QUOTE]

   Ezzel kapcsolatban lasd:
   A keresztény értékrend helytelen alkalmazása
   link: http://www.tarot.72.sk/?m=CX
   cdurmol és johannsebastian kedveli ezt.
  8. navagraha
   navagraha
   Érdekes életútja volt a Tiszteledő Atyának! Ösztönösen idegenkedem a dinasztikus hatalomtól legyen az világi-, vagy egyházi.

Megosztás