Játékok

Gudisz

Állandó Tag
Állandó Tag
mi ma ezt játszottuk: a fogó csak azt a katonát foghatja el, akinél zászló van. ha elég ügyes, még idejében továbbadja a zászlót, így a fogó már másik katonát igyekszik elkapni.
 

aboglar

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon ötletes dolgok vannak ezeken az oldalakon,és fogom is tudni használni, de engem most játékleirások érdekelnének .
Köszönöm szépen a segítséget és ha van más ilyen jó anyag szívesen fogadom.
Én ilyen játékra gondoltam:
A játék neve: Bimm-bamm-bumm
a játék annál élvezetesebb, minél többen játszák, tehát kell az egész család, de még a szomszédok is jöhetnek.
Az eredeti játékot a 7-es számmal szokták játszani, talán mert ez a legnehezebb, így a leghatásosabb is, de az aktuálisan tanulandó szorzótábla, vagy a begyakorlás kedvéért ettől eltérhetünk.
A szabály: a játékosok sorban, egymás után sorolják a számokat. 1,2,3,4,5,6, jönne a hét, de nem azt kell mondani, hanem hogy bimm. Minden olyan esetben bimmet kell mondani, ha a számjegyek között szerepel a 7, pl.: 17, 27, 71, 75.
Ez alól kivétel, ha bammot kell mondani, mégpedig abban az esetben, ha a soron lévő szám a 7-nek szorzata, pl.: 14, 21, 35.
Bummot pedig abban az esetben mondunk, ha a következő szám megfelel mindkét előző feltételnek, tehát a számjegyei között szerepel a 7 és még szorzata is a 7-nek, pl.: 70, 77.
Aki eltéveszti, kiesik vagy zálogot ad.
 

csipkebogyo

Állandó Tag
Állandó Tag


JÁTSSZ VELÜNK!


Tüneményes, zenés magyar nyelvű foglalkoztató 4-7 éves apróknak.
Köszönet a feltöltőnek!


A játékok:
A volán mestere - Klassz kocsikkal furikázhatsz, közben össze kell szedned az úton lévő hangszereket, melyeket a zenekar elhagyott - ezek már csak ilyenek
icon_smile.gif


Hegyezd a füled - Hallgasd a zenét és különböztesd meg mikor, melyik hangszer hangját hallod.

Énekelj velünk - Elénekelnek neked egy dalt, próbáld megismételni.

Mozgasd meg a fejed - Itt össze kell szedni a hangszereket a mozgó platformokon.

Zenészek - Te döntesz, ki játszon a zenekarodban.
 

Csatolások

  • jatsz.jpg
    jatsz.jpg
    27.5 KB · Olvasás: 60
  • jatsz2.jpg
    jatsz2.jpg
    34.6 KB · Olvasás: 71

csipkebogyo

Állandó Tag
Állandó Tag
Adj király katonát!

Két sorban állnak föl egymással szemben a gyerekek, kb. 10 m távolságra. Kórusban beszél a két sor egymáshoz:
-- Adj király, katonát!
-[FONT=&quot] Nem adok![/FONT]
-[FONT=&quot] Ha nem adsz, szakítok.[/FONT]
-[FONT=&quot] Szakíts, ha tudsz![/FONT]
-[FONT=&quot] Kit kívánsz?[/FONT]
-[FONT=&quot] …..t![/FONT]
A választott gyerek nekiszalad a szemben lévők között a leggyengébbnek gondolt láncszemnek, s megpróbálja szétszakítani erősen összefogott kezüket. Ha sikerült, átviszi az ő sorukba a szakított katonákat.
Így megy, míg el nem fogy az egyik sor.
 

mamoncsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Helyfoglaló
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]A helyfoglaló a kör közepén áll, helye üres. Feladata, hogy megpróbáljon leülni az üres székre, miközben a többi játékos sorban egymás után átül a tőle jobbra levő, éppen üres székre. Ha a helyfoglalónak sikerül leülnie, az lesz az új helyfoglaló, aki nem ült át idejében a szomszéd székre.[/FONT]
 

mamoncsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Ennek van egy másik változata is, amikor szól a zene mindenki körbe sétál a székek körül(körbe van elhelyezve)amikor megáll a zene mindenki megpróbál leülni. Eggyel kevesebb szék legyen mint ahányan játsszák.Akinek nem jutott szék az kiesik.Addig tart a játék amíg csak egy gyermek és egy szék marad-ő lesz a győztes.
 

mamoncsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Elvesztettem zsebkendőmet
A gyerekek körben ülnek, egyikük pedig (akinél a zsebkendő van) lassan köröz körülöttük, míg a többiek énekelnek.
Elvesztettem zsebkendőmet,

Szidott anyám érte.

Annak, aki megtalálja,

Csókot adok érte.

Szabad péntek,

Szabad szombat,

Szabad szappanozni,

Szabad az én galambomnak

Egypár csókot adni.

Mikor elhallgatnak, valaki mögött leejti a zsebkendőt, aztán futni kezd. Az, aki mögött leejtette felugrik, és üldözni kezdi. Amelyikül előbb ér a megüresedett helyre, az leül, és a másik indul körbe a zsebkendővel.
 

mamoncsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Begyűjtös futóverseny: szórjunk el a kertben egymástól 3-4 méter távolságban színes ruhacsipeszeket. Úgy kell elfutni a céltól a rajtig, hogy a legtöbb csipeszt gyűjtsük össze közben. Kicsikkel lehet úgy is játszani, hogy szétszórjuk a csipeszeket, és nekik össze kell szedni, amíg elénekelünk egy dalt, vagy kapcsolhatunk zenét is.
 

düdüke

Állandó Tag
Állandó Tag
Tűz, víz!

A gyerekek lassú tempóban futkároznak. Jelre megállnak. "TŰZ" felkiáltásra hasra fekszenek a talajon. "VÍZ" felkiáltásra székre állnak. A játék bővíthető "FÖLD", "ÉG", "LEVEGŐ" stb. szavakkal, különböző testhelyzetek felvételével idősebbek játékában.
Fejlesztés lehetőségei: Térbeli tájékozódás, figyelem, emlékezet alakítása, szabálytudat fejlesztése. Gyors reagálás, kinesztetikus differenciáló képesség formálása.
Játszhatja: 3-25 gyermek 3-4 éves kortól.
 

düdüke

Állandó Tag
Állandó Tag
Kidobó

A játék leírása: Egy labdát feldobunk a tér közepén. Aki elkapja, az lesz a kidobó, vagyis társait kell eltalálnia a labdával. A labdával a kézben nem lehet futni. Akit a kidobó eltalált, kiáll a játékból, az utolsónak maradt gyermek lesz a győztes.
Fejlesztés lehetőségei: Szem-kéz koordináció fejlesztése a dobással. Ügyes, gyors mozgás, térérzékelés. Szabálytudat alakítása, kudarctűrő képesség fejlesztése.
Játszhatja: 10-25 gyermek 5 éves kortól.
 

Dzsyndzsy

Állandó Tag
Állandó Tag
Add tovább a hangot!
Idő: 2-4 perc
Eszköz: -
Létszám: 10-15 fő
Megjegyzés: hangulatteremtő játék, akár vonaton is játszható
A játékvezető kiad egy hangot. Jobb oldali szomszédja veszi a jelzést, és azonnal tovább is adja. Amikor a hang már egy kicsit eltávolodott, a játékvezető új hangot bocsát az útjára. Azt is megteheti, hogy az elsővel egy időben a másik irányba is ad hangjelzést, így négy-öt különböző hang együttes futása esetén izgalmas hangkavalkád alakulhat ki.
Változat: úgy is lehet játszani, hogy a játékosok egymás kezét fogják, és kézszorításokkal jelzik a továbbadást.
 

Dzsyndzsy

Állandó Tag
Állandó Tag
SZÖKIK A NÓTA
Idő: 10-15 perc
Eszköz: -
Létszám: 15-30 fő
Egy jól ismert dalt éneklünk közösen. A játékvezető jelzésére (ez lehet intés, dobbantás, bármi más) elnémulunk, és magunkban folytatjuk tovább a dalt. (Esetleg tátoghatjuk tovább.) A következő jelre újból hangosan énekelünk. Aki elvéti, zálogot ad.
 

Sajla

Állandó Tag
Állandó Tag
Pletyka

Ezt a játékot minél többen játszák, annál érdekesebb.

Sorba (esetleg körbe) felálnnak a játékosok, az első kitalál egy mondatot, amit a mellette lévő ember fülébe súg. Az tovább súgja a másik oldalán levőnek, az megint tovább súgja..., míg az utolsó emberhez is elér a "mondat". Az utolsó ember hangosan elmondja mi jutott el hozzá, majd az első ember mondja el az eredeti mondatot.

A "mondatot" természetesen ne isételje meg senki, azt adja tovább, amit hallott.

Így lesz az "igaz szóból" pletyka.
 
Oldal tetejére