Hírek Jön a banki különadó Kanadában

A liberális miniszterelnök magasabb adókat ígért a bankoknak a tavalyi választásokon, most pedig kezdődik a megvalósítás.

Chrystia Freeland pénzügyminiszter bejelentése szerint különadót vetnek ki 5 éven át a kanadai nagybankokra, és tartósan emelik a jövedelemadó-kulcsukat is. E lépések nyomán a bankok és a biztosítótársaságok adóterhe 5 év alatt 6,1 milliárd kanadia dollárral (4,8 milliárd dollár) nőne.

A 15 százalékos különadó a kanadai bankok és biztosítók tavalyi, 1 milliárd dollár feletti adóköteles jövedelmére vetik ki, ebből a forrásból 2022 és 2027 között összesen 4,1 milliárd kanadai dollárra számít a büdzsé.

Ezzel párhuzamosan a banki jövedelemadó 15 százalékról 16,5 százalékra emelkedik a 100 millió dolláros érték felett, ez az intézkedés a kormány becslései szerint 5 év alatt mintegy 2 milliárd kanadai dollár többletbevétel jelent. Hosszabb távon a bankok valószínűleg a magasabb díjakon és más intézkedéseken keresztül áthárítják az extra költségeket a fogyasztókra - mondta John Aiken, a Barclays elemzője.

Az új adóterhek bevezetése szinte biztosra vehető, mert Justin Trudeau miniszterelnök már megszerezte a baloldali ellenzéki párt támogatását a költségvetési törvény elfogadásához.
A kabinet szerint a koronavírus-járvány idején az államilag finanszírozott támogatási programok segítettek a pénzügyi szektornak abban, hogy gyorsabban talpra álljon, mint a gazdaság más részei, és most itt az ideje, hogy valamennyit visszafizessenek ebből - írta a Bloomberg.
Trudeau adóemelési tervét korábban éles kritikával illették az érintettek, akik szerint ez tőkét von el a hitelezéstől, valamint árt a befektetők Kanadáról alkotott képének. A bankvezetők viszont szerint igazságtalan, hogy az ő iparágukat emelik ki a profit miatt.

Emellett a tervek szerint két évre megtiltanák a külföldiek kanadai ingatlanvásárlását, valamint a befektetési célra vásárolt ingatlanokat is jócskán adóztatnák.

1649900451390.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. 5. osztály nat 2020 természettudomány tantárgyhoz esetleg tudnátok dolgozatot küldeni? köszönöm szépen előre is a segítségeteket!
Valakinek meg van azangol tz? Project 5 unit 3?Sziasztok! Mivel az interneten nem találtam ezt a témazárót gondoltam meg kérdezem hogy valakinek van e ilyen lapja mert pl már meg írta vagy valami.....fontossak lennének a feladatok... Köszönöm ha valaki segít.
Lucan0 wrote on angel1208's profile.
Kedves Angel sehol nem találom a zsebkendőm hová tetted?
Stieb Gabriella wrote on ronix7-7's profile.
Szia! Szeretném megkérdezni, hogy Széplaki Erzsébet Szövegértést fejlesztő gyakarlatok 5 évfolyam részére, fel tudnád tölteni? Szerintem Apáczais. Köszönöm szépen.
kÖSZI A KALAPOT!!! ÜDV ATTILA

Statisztikák

Témák
37,466
Üzenet
4,621,885
Tagok
604,406
Legújabb tagunk
stacylewis
Oldal tetejére