Jart-e ember a holdon?

Baleys

Új tag
Holdfelszín VS. műterem !

"Érv: A Holdon készült fényképeken nem látszanak a csillagok, pedig az ég fekete és még légkör sem nehezíti a csillagok megfigyelését.
Magyarázat: A csillagok fényképezéséhez jó néhány másodperces záridőt (megvilágítási időt) kell alkalmazni, mert a csillagok azért bizony elég haloványak. A holdfelszíni tárgyak, az asztronauták a Nap fénye miatt nagyon világosak. Ezek fotózásához századmásodperces rekeszidőt kell alkalmazni (csakúgy, mint napfényes időben földi fotózáskor). Ez a rekeszidő alkalmatlan a csillagok fotózására.

Érv: A kitűzött amerikai zászló láthatóan lebeg, márpedig ez nem magyarázható az atmoszférával nem rendelkező Holdon.
Magyarázat: A zászló fémszálakkal valamelyest merevítve van, hogy ne fityegjen épp a szél hiánya miatt. Valójában mozogni a filmfelvételeken csak két esetben lehet látni. Egyrészt akkor, amikor éppen kitűzik, másrészt akkor, amikor a holdkomp felszáll. Első esetben maga az űrhajós „lengeti” azzal, ahogy a zászló nyelét csavaró mozdulatokkal befúrja a Hold talajba. A második esetben a holdkomp fúvókáiból szétáramló gáz lebegteti a zászlót. Sok más felvételen látszik a zászló, de azokon sosem mozog.

Érv: A fényképfelvételekre még a fényképezéskor automatikusan a későbbi adatfeldolgozást segítő hajszálkeresztek kerülnek. Ezek néhány esetben bizonyos tárgyak mögé kerültek, ami azt bizonyítja, hogy ezeket a fotókat utólagosan manipulálták, bizonyos elemeket később másoltak rájuk.
Magyarázat: A fényképezőgépbe épített hajszálkeresztek megakadályozzák, hogy ott fény kerüljön a fotólemezre, ezért ezek a területek feketék maradnak. Azonban ahol a kereszt nagyon világos térrészre esik, ott a környező részek túlexponálása miatt a a vékony leárnyékolt csík is exponálódik. Ez egy ismert effektus: a túlexponált régiók környezete is exponálódik a filmen. A példaképpen felhozott képeken mindig ez a helyzet: egy túlexponált fehér tárgy „elfedi” a hajszálkereszt átfedő részét.

Érv: Bár csak egy fényforrás van, a Nap, mégis, az árnyékok nem párhuzamosak. Ez is azt igazolja, hogy műtermi felvételekről van szó, több fényforrással.
Magyarázat: A különböző irányú árnyékokat egyrészt a parallaxishatás magyarázza, másrészt az, hogy a felszín nem egyenletes, és a lejtőkön, emelkedőkön az árnyékok látszólagosan más-más irányt mutathatnak egy adott nézőpontból.

Érv: A képeken az árnyékban lévő tárgyaknak, embereknek teljesen feketének – gyakorlatilag láthatatlannak – kellene tűnniük, mivel légkör hiányában nincs fényszóródás, és őket nem érheti fény egyáltalán. Mégis például a holdkomp árnyékában lévő űrhajós jól felismerhető.
Magyarázat: A tárgyak nem csak a nap direkt fényét kapják. A Hold <STRIKE>felszíne nagyon jó fényvisszaverő képességű és ez</STRIKE> felszínéről visszaverődő fény ad derítést a tárgyak napárnyékban levő részeinek. Egyébként a Föld is másodlagos fényforrásnak számít – csakúgy mint „itthon” a Hold, bár ez a hatás jóval kisebb, mint az előbb említett derítés.

Érv: Bizonyos képeken pontosan azonos tájképi elemek szerepelnek, mégis az előtérben az egyiken más van, mint a másikon. Például az egyiken ott van a holdkomp, a másikon pedig nincs. Úgy tűnik, hogy ugyanazt a díszletet kétszer, két külön forgatáson használták fel.
Magyarázat: A tájképi elemek (dombok, hegyek) igen távoliak. Ezért egymástól viszonylag távolabbi pontokból is ugyanolyanoknak tűnnek.

Érv: Ha felgyorsítjuk a Holdon készült filmfelvételeket, akkor teljesen normális földi mozgást kapunk. A fizikai elméletek szerint ennek nem szabadna így lennie. Tehát a felvételeket egyszerű lassítással készítették.
Magyarázat: Ez egy érdekes érv. Valójában ha felgyorsítjuk az űrhajósok ugrándozásait, ugrálva haladását, akkor elég fura mozgást kapunk. Olyan gyors, mint a Földön, de valahogy fura. Éppen azt mutatja, hogy ez nem földi gravitáción lett felvéve. A későbbi Apollo-utazások során használt holdjárgányok mozgását figyelve még érdekesebb megfigyelést tehetünk. A kerekei által hátrafele felvert por teljesen szabályos parabolapályát írva hull vissza a talajra. A Földön ez a légkör miatt egyáltalán nem így történik. Ez is azt igazolja, hogy légüres térben készültek a felvételek.

Érv: A AS16-107-17446 sorszámú NASA fotón látható egy kődarab, amelyen egy C betű van. Ez nyilvánvalóan egy kellék, amelyet megjelöltek, hogy a megfelelő helyre tudják tenni.
Magyarázat: A NASA hihetelen mennyiségű fotót tett közzé. Ezeket újra és újra továbbmásolták. Az eredetihez visszanyúlva állítólag látható, hogy azon még nincs C betű. Valószínűleg egy szőrszál került a filmre az egyik másolásnál. Nem szokás egyébként ilyenformán jelölni kellékeket. Egy betű nem is lett volna erre elég. Egyébként pontosan ez a kő látható az ezt közvetlen megelőző, AS16-107-17445 számú fotón is. Azon nincs C jel. Ezt hogy magyarázzák az összeesküvéselmélet-hívők?

[hozzáadva 2009.07.20. 13:45]

Érv: A Holdkomp felszállásának felvételét nyilvánvalóan a Földről kellett irányítani. De a mozgó holdkompot lehetetlen követni a kamerával, amikor majdnem 3 másodperces késleltetés van a távolság miatt.
Magyarázat: Ez tényleg problémát okozott, és tudtommal az Apollo 15 és 16 esetében nem is sikerült. Az első sikeres felvétel az Apollo 17 holdkompjának felszállásáról készült (tehát harmadszorra). Ezen a felvételen is látszik, hogy a kamera minduntalan elmarad, nem a középpontban van a holdkomp, aztán majdnekm el is vesztik. A kezdet elég jól sikerül, de csak azért, mert a visszaszámlálásnál már 3 mp-nél elkezdék a kizoomolást.

Érv: Hogyan maradhat meg az űrhajósok lábnyoma olyan szépen a Holdon, amikor ott csontszáraz a por. Száraz földi homokban nem maradna meg a nyom.
Magyarázat: Ez érdekes megfigyelés volt ténylegesen. A hazahozott porminákat elemezve kiderült, hogy a víz és szél hiánya miatt a porszemcsék nem legömbölyítettek (mint a földi homok), hanem éles szegélyekkel rendelkeznek. Ezek a szegélyek horgonyként kapcsolódnak egymáshoz, ezért tart jól alakot a holdi por. Hasonló finom szemcséjű földi porokban hasonlóan marad meg egy ilyen lenyomat.Tulajdonképpen ez a megfigyelés is éppen azt támasztja alá, hogy nem Nevadában készültek a felvételek!

[Hozzáadva 2009.07.20. 16:45]

Érv: Az űrben az űrhajósok halálos sugárzást kaptak volna. A sugárzás a filmeket is tönkretette volna.
Magyarázat: Ténylegesen voltak aggodalmak, hogy az úgynevezett Van Allen övezeten való áthaladás 30 percében mekkora sugárzás éri az űrhajósokat. A földkörüli pályát elhagyó űrhajósok jó része (tehát nem csak azok, akik leszálltak a Holdon) esetén ténylegesen kialakult szürkehályog korai stádiuma. Ez éppen annak a bizonyítéka, hogy megjárták a Van Allen övet. A filmeket fém tok védte a sugárzástól.

Érv: Előkerültek fényképek egy amerikai területről, ahol láthatóan felépítették a holdfelszín egy részét és hatalmas darurendszerrel képesek voltak tárgyakat mozgatni, akár eljátszani a holdraszállást.
Magyarázat: Valóban! A Langley Research Centerben folyó szimulációkról és tesztekről például 1969. július 21-én beszámolt a The Times újság is. A tréning központról a NASA weboldalain sok fényképet találhatunk. Nem éppen titkos összeesküvésre utaló jelek! Ezek a tréningek elengedhetetlenek voltak a holdkompok kikísérletezésében, valamint az űrhajósok felkészítésében.

A holdra szállás NASA-tól független bizonyítékai

A holdra szállást tagadók valószínűleg semmilyen érvvel nem győzhetők meg. Végül is, ha elvinné őket valaki a Holdra és ott megmutatná neki a különféle missziók otthagyott készleteit, Armstrong lábnyomát, akkor is mondhatnák, hogy mindez utólagos hamisítás, illetve ember nélküli expedíciók maradványai.
Néhányan azt gondolják, hogy a mostanában felbocsájtott, hamarosan nagyon részletes fényképeket készítő űrszondák majd végleges bizonyítékot szolgáltatnak, de hát ez a fentebbi okok miatt nem várható. A június 23-án pályára állt Lunar Reconnaisance Orbiter máris lefotózta a hat „emberes” Apollo-misszió leszállóhelyét, és a fotókon látszanak az otthagyott eszközök. No de hát a NASA ugyebár mindenre képes (csak holdra szállásra nem)!
Érdekesebbnek tűnhet egy más alapokon álló bizonyíték! A japánok Kaguya (SELENE) műholdja szintén lefotózta az Apollo 15 holdkompjának hajtóműve által létrehozott minikrátert. Ennél érdekesebb viszont az, hogy az úgynevezett Terrain Camera segítségével a holdszonda erről a területről részletes háromdimenziós felszínmodellt készített. Az adatokat feldolgozva a japánok képesek voltak egy olyan nézőpontot, nézetet előállítani, amely pontosan megfelelt az Apollo 15 űrhajósa által készített egyik fénykép nézőpontjával. A TC által most készített felszínmodell és az űrhajós által 40 évvel ezelőtt készített tájképfelvétel kísértetiesen hasonlít egymáshoz. A japánok mindezt annak igazolására használják, hogy lám, TC felszínmodellező eszközük milyen pontosan működik. Nincs máshoz hasonlítani modelljüket, mint a 40 évvel ezelőtti felvételekhez, mivel – bármilyen fura is – a Hold felszínéről mind a mai napig nincsenek részletes, magassági adatokat is tartalmazó térképek. Ebből a szempontból a Mars ma sokkal inkább fel van térképezve.
Azonban a mi szempontunkból ennek a japán mérésnek egészen más jelentősége van! Ugyan hogyan voltak képesek az amerikaiak 40 évvel ezelőtt egy stúdióban felépíteni egy pontos holdi tájképet, amikor erre vonatkozó adatokat csak most kezdünk gyűjteni? A mai modern mérés és holdfelszín-térkép és a negyven évvel ezelőtti NASA-fotó egyezése annak bizonyítéka, hogy a fotó ténylegesen a Holdon készült. Persze ez is kimagyarázható, hiszen ember nélküli misszió elkészíthette a felvételt, az alapján megépíthették a stúdiót Nevadában, stb. stb. De itt az összeesküvés-elmélet aztán tényleg kezd bonyolultabbá válni, mint maga a holdutazás..."

És végül egy saját vélemény: Miért nem mentek vissza?
1. A holdon nincs semmi érdekes. ( Legalábbis olyan ami megérné azt az irdatlan pénzkidobást amivel az oda-vissza út jár.)
2.A szovjetúnió szétesésével megszűnt a hatalmas bizonyítási vágy, valamint az előző expedíciók hoztak egy rakat kőzet mintát így tudományos szempontból sem volt indokolt a visszatérés.
3. Hold bázis? Egyelőre még a nemzetközi űrállomás sincs kész! Hogy állnának neki Hold bázis építeni. XD ( Bár tevek már vannak, mindnek előfeltétele, hogy a föld körül keringjen egy megbízható állomás, mely alkalmas az irdatlan mennyiségű teher átrakodására, és a hold felé tartó hajók indítására.)
Kis zöld emberkék a holdon na ne máár. Akkor inkább legyenek a Marson, ott legalább van rendes légkör, és ott még úgysem járt ember. Aztán majd ha ott is megfordultunk már, akkor áttesszük őket valamelyik gázóriás holdjára. ... Biztos vannak földön kívüliek, de nem a mi naprendszerünkben.
 

Cathcart

Új tag
Azért az érdekes, hogy miért nem mentek azóta...
Talán láttak valamit...

Szerintem egyáltalán nem különös, hogy azóta "jegelték" a holdkutatást. (Persze ez sem igaz teljesen, mert nem rég találtak vízre utaló nyomokat a holdon, így megint egyre intenzívebben kezdték vizsgálni égi kísérőnket. Pont a napokban ütköztettek neki egy műholdat, hogy a becsapódás nyomán az űrbe kilökődő anyagokat tudják vizsgálni és már megy is a következő kamikaze műhold...)<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
<o:p></o:p>
A hidegháború fegyverkezési versenyében kulcsfontosságú volt az űrkutatás, a majdani csillagháborús potenciál érdekében. Amerika közvéleménye gyakorlatilag rettegett, hogy a szovjetek hamarabb küldtek műholdat, majd később embert az űrbe. Kennedy kijelentése (azt hiszem '61-ben) "még ebben az évtizedben embert küldünk a holdra" kényszer szülte ígéret volt, ennyi esélyük volt, hogy visszaszerezzék katonai presztízsüket.<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
Az egész (katonai) űrprogram azért került "lapátra" a nyolcvanas évek környékén, mert a szovjet gazdaság megroppanni látszott, nem tudta finanszírozni a további fejlesztéseket, így az amerikaiakról is lekerült a nyomás.

Nem véletlen, hogy mostanában nemzetközi űrprogramok folynak, hisz egy ország egyedül már nem bírja fedezni a költségeket.<o:p></o:p>

<o:p></o:p>
Ps.: Ha a holdon találkoztunk volna "idegenekkel", akkor nem hinném, hogy egymást érnék a mars-expedíciók –és reményeim szerint az eljövendő európa-expedíciók.-
 

kissmusi

Kitiltott (BANned)
Hát igen a nagy átverés! Ha jártak volna ott, akkor vajon mostanában már miért nem mennek? De azért Ürszondákat küldenek, ugye? Vajon nem egyszerűbb lenne odamenni - persze ha tudnának - és kutatóállomást felépíteni ott? A technika azóta sokat fejlődött, s mégis sorozatosan elvetik a holdraszállás tervét! De tervezik! Ha voltak már ott akkor mirevaló ez az időhúzás? Az egyszrű paraszti ész azt diktálja, hogy nem járhatott ember a holdon!
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem tudom ezt a riportot, amit Aranyi Lászlóval készítettek, hallottátok-e, de feltesz benne néhány kérdést, amit elég nehezen lehetne megmagyarázni...

http://www.szentesinfo.hu/lidercfeny/radio/lfradio06_1resz.mp3

http://www.szentesinfo.hu/lidercfeny/radio/lfradio06_2resz.mp3



<table width="100" align="center" bgcolor="#ffffff" border="1" cellpadding="2" cellspacing="2"> <tbody><tr valign="top"> <td>
hold%2015.jpg

</td></tr></tbody></table>



Ezt is érdemes elolvasni és megnézni a fotókat:

A Hold építményei
 

White_Falcon

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem meg jartak ott - csak nem akkor es nem ugy ahogy azt a vilaggal megetettek...
Aztan hanyat - homlok menekultek onnan.... valamiert..
Gondoljatok bele - az amerikai es az angol politika arra van berendezkedve, hogy kiraboljanak mindent ami kirabolhato...
Hatalmas penzeket beleolnek pl. a Mars kuksizasaba - de a sokkal kozelebbi holdra -ahonnan egy kis terkepezes utan minimum asvanyokat - femeket - talan aranyat is lehetne banyaszni -oda nem mennek.
Vajon miert? Hmm...?
 

White_Falcon

Állandó Tag
Állandó Tag
Pitti.... ne ertetlenkedjel mar na!

Amit kiraboltak a gyarmatositott orszagokbol - tobbek kozott azt a penzt is olik a repdesesbe meg Mars - kuksizasba,,
( ne mond hogy nem erted, palinkan vagy?! -)
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Pitti.... ne ertetlenkedjel mar na!

Amit kiraboltak a gyarmatositott orszagokbol - tobbek kozott azt a penzt is olik a repdesesbe meg Mars - kuksizasba,,
( ne mond hogy nem erted, palinkan vagy?! -)
Szoval aztat akarod mondani, hogy peldaul elrabolnak Szomaliabol milliard dollarokat, hogy a Marsra repulhessenek.
Tenyleg palinkan kell lennem, hogy ezt befogaggyam...
 

White_Falcon

Állandó Tag
Állandó Tag
Pitti.... ertesz te engem, csak kotoszkodolodzol mert nem adok palinkat....
Nyilvan nem azert raboltak Szomaliabol - vagy a vilag tobbi orszagabol az angolszaszok - hogy azt aztan elpostazzak a Marsra -a ket dolog kulombozo
Azert rabolnak - mert ilyen uralkodo neptipus. Ahol van olaj, vagy valami jopofa asvany nagytomegben - oda odamennek - aztan jol meg - demokraciazzak oket - ha kell azoknak - ha nem....
Afganisztan! Je, ott meg nincs mekdonacc! Rohadt Talibok - lerohanni oket!
Irak? Nem amerikai vallalatok termelik - ertekesitik az ottani olajat? Szaddam egy rohadt terrorista - lerohanni oket! Majd mi adunk nekik amerikai tipusu demokraciat!! De olyat hogy belegebednek! Meg egyebkent is - ha lebombazzuk az orszagot - akkor tudunk adni nekik kolcsont az ujjaepitesre!
Iran fele is kacsingatnak rendesen - de az egy hegemon perzsa orszag - es a tortenelem azert bebizonyitotta - akivel ok harcoltak - azokat rendesen el is vertek....
Ezert probal amerika olyan szuzlanyosan kozeliteni arrafele.......
( majd acc valamikor palinkat a politikai tovabbkepzesert.... -))

Elképzelhető, hogy valamikor lakott volt és belül üreges, már ahol a Hold alatt laktak, amikor már a felszínen nem lehetett. Valószínű, akkor víz is van valahol a felszín alatt tartalékolva.

Olvastam valahol hogy megkongattak - es ugy szol mint egy dinnye....
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Szoval aztat akarod mondani, hogy peldaul elrabolnak Szomaliabol milliard dollarokat, hogy a Marsra repulhessenek.
Tenyleg palinkan kell lennem, hogy ezt befogaggyam...

Kedves Pitti! Szép dolog a lojalitás, amíg vakká nem tesz. Biztos vagyok abban, ha a mélyebb összefüggéseket hajlandó lennél átgondolni, értenéd mit mond White Falcon.

Olvastam valahol hogy megkongattak - es ugy szol mint egy dinnye....

Arról, hogy a Hold lehet akár üreges is vagy arról, hogy lehet mesterséges képződmény is, valamint arról, hogy felhasználható úgy mint "Noé bárkája" én nem a Ludasban olvastam. ;)
 

White_Falcon

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Pitti! Szép dolog a lojalitás, amíg vakká nem tesz. Biztos vagyok abban, ha a mélyebb összefüggéseket hajlandó lennél átgondolni, értenéd mit mond White Falcon.

Dehogy ertene - hisz allandoan palinkan van... -))
( es meg csak nem is ad! -))

Arról, hogy a Hold lehet akár üreges is vagy arról, hogy lehet mesterséges képződmény is, valamint arról, hogy felhasználható úgy mint "Noé bárkája" én nem a Ludasban olvastam. ;)

En is valami ilyesmire gondolok, de konkretan nem tudom hol szedtem fel ezt az infot - mindenesetre fura hogy nem nagyon igyekeznek oda....
 

White_Falcon

Állandó Tag
Állandó Tag
Pitti, hosszu tavon mar hogy a fenebe ne erne meg - nem csak a "rongyos 11 ezer hordo havonta" a nyereseg, hanem: -
- Bankrentszer bevitele, hitelek folyositasa ( hosszu tavon dollar milliardos uzlet)
- epitkezesek finanszirozasa majd annak infrastrukturalis mukodtetese ( ez is szep uzlet - elo pelda a francia ceg altal felepitett, majd evekig mukodtetett Sportarena Pesten..)
- Az amerikai erdekeltsegu uzletlancok bevitele ( mekdonacc, KFC, cola, pepsi, popsi -)
- Babkormany mukodtetesen keresztul alapveto profit alapvetoen az adozasbol ( de ha ebbol nem -a felvett hitelek uzsorakamatai is olyan, mintha ado lenne....)
- kereskedelmi kapu nyitasa ( meg ha meg is alakul egy helyi ( babkormany ), mivel a " legjobb baratunk " amerika - ertelemszeruen a kereskedelmi import onnan jon
( van meg egy par -de felesleges lenne leirnom, mert mar ezzel kb. 2 eves idotartam alatt ubereltem a " befektetett " 948 milliard dollart....)

Szoval toccsel.... -)

P.s: - Meg mielott jonne a lavros es homlokon teremtene a celszerszamaval mert nem a topik temajaba vag amirol beszelunk, csak szolok.

- a hozzaszolasokban surun benne van a palinka, es ha en abbol sokat iszom, akkor igen is szoktam latni embereket setalni a holdon!!!
Tehat a temahoz kapcsolodo dologrol beszelunk! -)))

Egyebkent meg Kanadat, az Oroszokat meg Mexikot minek megszallni -amikor azt a megszallast elinteztek gazdasagi uton? Ott mar mindenutt ott van a bankrendszer is - meg az amerikai uzleti erdekeltseg is. Meg az orosz ujszolotteknek is az elso szava mekdonacc meg coca - cola..
Ha gazdasagilag megy a megszallas - minek fegyverrel erolkodni?
A mohamedanok viszont makacs nepseg - meg nem is hulyek - nem hagyjak magukat gazdasagilag megszallni - igy azokat jol meg kell demokraciazni! Mi az hogy nem szeretik a meki hamburgert ( amit a banktol felvett hitelbol fizetnek ki?? ) demokraciat nekik!
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Pitti, hosszu tavon mar hogy a fenebe ne erne meg - nem csak a "rongyos 11 ezer hordo havonta" a nyereseg, hanem: -
- Bankrentszer bevitele, hitelek folyositasa ( hosszu tavon dollar milliardos uzlet)
- epitkezesek finanszirozasa majd annak infrastrukturalis mukodtetese ( ez is szep uzlet - elo pelda a francia ceg altal felepitett, majd evekig mukodtetett Sportarena Pesten..)
- Az amerikai erdekeltsegu uzletlancok bevitele ( mekdonacc, KFC, cola, pepsi, popsi -)
- Babkormany mukodtetesen keresztul alapveto profit alapvetoen az adozasbol ( de ha ebbol nem -a felvett hitelek uzsorakamatai is olyan, mintha ado lenne....)
- kereskedelmi kapu nyitasa ( meg ha meg is alakul egy helyi ( babkormany ), mivel a " legjobb baratunk " amerika - ertelemszeruen a kereskedelmi import onnan jon
( van meg egy par -de felesleges lenne leirnom, mert mar ezzel kb. 2 eves idotartam alatt ubereltem a " befektetett " 948 milliard dollart....)

Szoval toccsel.... -)
Szoval ha jol ertem ket korty palinka (szerb slivovica) kozott akkor megse kirablani mentek be, hanem belefektetni.
A helyzet viszont az, hogy az Ami allam aki financirozza a haborut, edeskeves bevetelt fog latni a privat cegek befektetesei utan levett adokbol.....
 

White_Falcon

Állandó Tag
Állandó Tag
Na jo, ezt akkor hagyjuk..
Mert valoszinuleg nem a donteshozo politikusok erdekeltek a privat cegekben...mint ahogy sehol sem a vilagon, ugye?
( ebreszto.... ez a " befektetes " dolog ugy nez ki, hogy a mohhamedan orszagok nem nagyon akarjak. De amerika viszont nagyon szeretne - ezert megoldja mindenfelekepp - meg ha a mohhamedanok bele is doglenek....)
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Na latod. Meg lenyomsz egy kis maltot es kezdunk kozeledni a tema magjahoz.
Persze, hogy a donteshozo politikusok erdekeltek az ugyben. Viszont ok nem hataroznak meg semmit, nekik megmondjak valakik hogy milyen dontest kell hozniuk. USA pedig nem hataroz, ok csak a "muscle" akik elvegzik a melot.
De en nem is ezeken a dolgokon vitatkozok veled, hanem azon hogy kiemelted az Amikat mint a rossz fiukat.
Mintha Nemet, Angol, Francia sot Magyar es meg sok allam nem csatlakozott volna a "demokracia" exporthoz.
Azok akik az egesz dolog mogott allnak nincsenek orszaghatarhoz kotve.....:cool:
 

White_Falcon

Állandó Tag
Állandó Tag
Na latod, egyrol beszelunk, csak nem voltam biztos benne ha itt elkezdek...oo..o eszkimozni, akkor a lavros nem - e csap homlokon -))
Az Ami a kez - jattsza a vilag csendoret...persze, iranyitjak oket, de az o hibajuk is, 300 millio ember hogy lehet annyira vak, hogy engedi magat egyik vagohidrol a masikra terelni....

( Hogy en mindig veled beszelgetek....hiaba no, mint piasok a kocsmaban -)))
 
Oldal tetejére