Jelentős változások mentek végbe az állattartásban Kanadában

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 8.

Melitta - 2017 Október 8, 17:18
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az év elején 11,85 millió szarvasmarhát tartott számon a kanadai statisztikai hivatal. Ez a szám az elmúlt 26 év legalacsonyabb állományát jelezte, ugyanakkor jövőre akár 11,725 millióra is eshet a kérődzők száma.

  Amíg 1945-ben hét tehén esett minden 10 kanadaira, idén már csak három. A szarvasmarhák számának legutóbbi csökkenése részben a kanadai prérit sújtó aszály miatt következett be, ami miatt kevesebb állatot tartottak el a legelők. Mivel nem tudták táplálni az állományt, sok kanadai farmer úgy döntött, hogy a teheneket levágják, vagy eladják az Egyesült Államokba.

  A kimutatások szerint 1980-ban az átlagos kanadai évente 38,8 kilogramm marhahúst fogyasztott, de 2016-ban az egy lakosra jutó fogyasztás 25 kilogrammra csökkent, ami 35 százalékos visszaesést jelent. Ezzel szemben a csirkehús fogyasztása az 1980-as 16,88 kilogrammról 2016-ban 32,51 kilogrammra emelkedett.

  Ugyanakkor a sertéságazat is bővül. Az idei év elején Kanadában 14,13 millió sertés volt, 290 ezerrel több, mint tavaly. Az ottawai mezőgazdasági minisztérium szerint az ázsiai piaci fogyasztási szokások változásának köszönhetően a kanadai sertéshúsexport várhatóan 2018-ban is rekord magas szintet ér el.

  Syngenta

  szarvasmarha.jpg
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 8.

  1. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Napi információim szerint a Canadában élők többsége (mármint a canadaiak) főként a marhahúst fogyasztották. A sertéshúst főleg a más országokból bevándorlók eszik. Csak nem billen a mérleg a röfik irányába? Pedig a marhahús sokkal egészségesebb, a kérődzök sokkal tisztábbak és nem moslékon, meg mindenfajta ételmaradékon élnek, hanem takarmányon. S, a "fáma" is azt mondja, amit megeszel, az vagy. Hát akkor?! Több és erősebb propagandát a kérődzök javára!
   No igen, azért vannak kivételek is, mint az alábbi videóban láthatjuk. Van aki soha nem enné meg a Kedvencét, inkább tutujgatja, símogatja. Hááát, ez a marha elmondhatja, hogy "marha jó" sorsa van. Végelgyengülésben hal majd meg, nem lesz belőle sem pörkölt, sem rostélyos, de még grillen sűlt hússzeletek sora sem :o
  2. setni
   setni
   Hm...a moslék alatt mit értesz?
   Mert a moslék az vizzel hígitott takarmány.
   Ételmaradékot pedig tilos az emberi fogyasztásra szánt haszon állatoknak adni.
   Vagyis a disznó is van olyan tiszta mint a marha.
   Szeretem mindkettőt!!
   tornando, Georgina Bojana és udvarfy kedveli ezt.
  3. udvarfy
   udvarfy
   De ugye milyen aranyos az a boci ? Még jó hogy üszö és nem bika borju mert akkor már régen a szemétben lenne a helye !! Mert miért is tartanak tehenet ? A tej miatt és a bika borju hasonlóan mint a kis kakas csak teher, igy irány nekik a húsdaráló ! Ezt miért nem mondjátok ??
   tornando kedveli ezt.
  4. setni
   setni
   Mert épp ebédelek borjú pörköltet....miről is van szó??:dr_31:
   bubu és Ernoe kedveli ezt.
  5. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Láttam, amit láttam. Először is vidéken 3x mosták el az edényeket, fazekakat. 1.) Forró vízben a mind összes tányért, fazekat, abban mosták le a zsírt, abba tették a maradék ételeket, meg a mindenféle "jókat" főtt krumplit, árpát, meg nem tudom mit, nem értek hozzá, valamilyen magokat. 2.) Másodjára mosószeres vízben történt a mosogatás 3.) Tiszta vízzel öblítették le az edényeket.
   A disznó a sárban hempereg, s mindent megeszik, még azt a tyúkot is tollastól, amelyik berepül hozzá a disznó ól pici elő"kertjébe". Láttam. * Én is a disznóhúst szeretem, sütve, rántva, vadasnak stb. * De pl. ezt hentestől tudom, hogy a vaddisznó bőrében sokszor léteznek különféle mozgó lényecskék: atkák stb. Igaz, a vadat eddig sem ettem meg, ezek után sem áhítozom rá. Csak megjegyzem, hogy ez is van. Nem, nem akartam elvenni a kedved, sőt az étvágyad sem, mert én csak a disznót és a csirkét szeretem. A sűlt kolbászt és a sűlt hurkát párolt káposztával, hagymás krumplival? No az nagyon "döfi"
  6. setni
   setni
   Miből gondolod hogy ha vásárolsz egy boltban akkor ˝házi˝sertést kapsz?
   Természetes hogy aki otthon neveli a vágásra szánt állatokat az megeteti velük a maradékot.
   Az ipari termelésű állattartás során van betiltva a maradék megetetése.
   Igen a disznó az már csak ilyen mindenevő, igen a vadállatok bőrében van atka kullancs és egyéb férgek...
   (épp a hétvégén vágtunk le egy hízót....megpörköltük abban a bőrben nem maradt semmi élőlény...)
   Viszont kívánom neked is a sok-sok finomságot
   Georgina Bojana kedveli ezt.
  7. Beka Holt
   Beka Holt
   Nekem volt egy vietnami csüngőhasú malackám. Vendégségben voltam és épp a leölését beszélték meg, mert szilveszterkor mekkora buli már az egyben sült kismalac.
   Gondolkodás nélkül megvettem és hazahoztam Röfikét. Kapott saját udvart, házikót, még locspocs pocsolyát is csináltam neki. Ő soha nem piszkolt a helyére! Kiválasztott az udvarkában egy sarkot és csak ott végezte el a dolgát. Könnyen tisztítható edényből evett, ivott, nem bántotta az udvarra leszálló madarakat, nyáron az edényéből ittak, és csak nézte őket. Együtt aludt a kandúrmacskámmal, és skót juhász szukámmal. Oltásai voltak, rendszeresen fürdettem, Röfikében biztos hogy egy árva élősködő nem volt. Sajnos csak 14 évig élt.

   Egyébként a szarvasmarha is megeszik sok olyan dolgot amit legelés közben talál, pl. szöget, üvegcserepet, kisebb elhullott állatot (pockot, egeret, madártetemet). Betegséget is elkap illetve terjeszt, lásd kergemarhakór, veszettség, különböző bélparazita fertőzések, száj és körömfájás, ketózis, tuberkulózis, TBC, lépfene, májmételykór.
   Georgina Bojana kedveli ezt.
  8. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Kedves Setni!
   Annál a családnál, ahol az általam leírt szörnyűségeket láttam, tény, hogy külön ételt adtak az eladásra szánt disznónak és a sajátjukat kukoricával, meg főtt krumplival, meg egyéb normál dolgokkal etették. Annak adtak, a saját asztalra szánt disznójuknak nem adtak moslékot.
   A vaddisznő bőrében fordul(hat)nak elő atkák és mindenféle férgek. Elég egy sebesülés, a légy beköpi és máris ott a nyű...
   Áh, nem is akarok erre gondolni.
  9. *Főnix
   *Főnix
   setni okos vagy ,tudod hogy minden szabalybol annyi ervenyesul amennyit betartanak
   csak ugy megkerdezem szerinted miert van - volt a sertestelepeknek szerzodesuk
   anno uzemi etkezdekkel ma pedig azok utodjaival?? --- moslekugyileg
   udvarfy kedveli ezt.
  10. udvarfy
   udvarfy
   Fönix, igen van egy EU-s elöirás mely ezt megtiltaná , de van majd minden országban 1 bizonyos cég amely "jogosult" és csak ök egyedül a vendéglátó egységekböl ingyen az ételmaradékokat elvinni , melyett ök hökezelnek és utána jópénzért eladnak az állattartoknak .;)
   Georgina Bojana és setni kedveli ezt.
  11. victorvacendak
   victorvacendak
   Sajnálom azt a hét kanadait, akire 1945-ben tíz tehén esett. Szar napjuk lehetett... Bár az is fájhat, mikor egy mai kanadaira három tehén esik... Vajon lábbal előre vagy háttal? Esetleg hassal?
   tornando, setni és udvarfy kedveli ezt.
  12. navagraha
   navagraha
   Ha rákeresel a szarvasmarha és a bélgáz szavakra, eldönthetitek, örüljünk-e a csökkenésnek.
  13. tornando
   tornando
   Na most értünk arra a nekem fájó pontra a maradék etetés mint EU szabály.
   Valószínűleg mesterkélten meg és ki tudják magyarázni miért ne etethetne a kisállattartó moslékkal?
   No ez az EU-s szabály az ami mint egyszerű ember kiveri a józan eszű gondolkodásom.
   Nem a hiszti akác érdekel elsősorban.
   Jobban érdekel a tepertősütés házilag.
   Éltünk millió éven át etettünk a konyhai hulladékkal
   Most ne gyere azzal ez lobbi az 1 kijelölt cégnek
   Mert az úgy lehet.
   De nem e miatt született a szabály.Azok csak kihasználták a lehetőséget maguknak.
   Nem úgy mint a dohányárusítás
   Ahol a trafikhálózatra szabták a törvényt
   Az se kéne, mindegy hol árusítják a cigarettát attól nem csökken
   De hogy a tepertősütést így megnehezítették.
   Az maradék felhasználása meg végképp feldühít
   Utoljára módosítva: 2017 Október 15
  14. tornando
   tornando
   Ki mondja, csak te, vagy más is hogy csak ott van megtiltva?
   No és hol jutsz hozzá hagyományos moslékhoz ha üzemiről tilos elvinned?
   Ekkor gyakorlatilag mindenütt lehetetlen
  15. tornando
   tornando
   Mort Georgina Bojanat csak édibédi boci érdekli
   A tejelő tehén talán már nem.
   Most mit akartál az irány a húsdarálóval.Ez természetes nem?
   Természetes dolgokról minek palávert verni?
   Nem is tette senki
   Szerintem te is csúfolódtál az édibédiző Bojánán
   Utoljára módosítva: 2017 Október 15
  16. udvarfy
   udvarfy
   Tornando , neforgassd ki irásom ! Már többször is megkértelek erre ! Amugy ez nempaláver , lehet Neked ez természetesen nekem nem ! Mert számomra , ha már a tehén azt a borjut a világra hozzta akkor annak , ha nem beteg akkor igen is legyen lehetösége arra, hogy éljen , nehogy már mint bikabornyu valahol kinok között vegetáljon illetve a tulaj azonnal letaglozza mert csak teher ! Van nektek fogalmatok a mai állattartásról ? ahol az ugynevezett "felesleget" egyszerüen kiirtják ? Láttatok már szemetes konténert tele kismalacokkal ?? én igen !
   Látom Ti itt csak az üzletben vásáróló személyek vagytok , akiknek a tej zacskóban esetleg tetrapackban van jellen és a csirke is csak elöre csomagoltan csirke mel vagy comb formájában ! Nekem megtanitották , hogy egy "haszon állat" nem játékszer , azt nem szabad "szeretni" mert akkor gyermekem éhen halsz ! Aztán mit gondolsz , az édibédi kisboci honnét a fenéböl jönn ? A Mikulás hozza ?? Felénk ahhoz szükség van még a mai napig is egy tehénre is , igaz lehet otthon már retortában készülnek , lehet számodra a "húsdaráló" természetes , számomra mint már irtam , nem . Ne adj számba dolgokat melyek nemfedik a valóságot , miért csufolodtam volna Bojánán ? Te forgatod ki más irását , Te állsz le szivózni , én csak tényeket irok a mai elferdült állattenyésztésröl !
   setni, pitti és Beka Holt kedveli ezt.
  17. Beka Holt
   Beka Holt
   Felesleges olyan emberrel vitába szállni akinek természetes, hogy egy élő állatot darálóba dobnak pusztán csak amiatt, hogy a neme szerint felesleges! Nem fogok bizonyítékként videót berakni, túl sokkoló. De, akit érdekel - youtube -Undercover Investigation at Hy-Line Hatchery
   udvarfy kedveli ezt.
  18. udvarfy
   udvarfy
   Beka , nemtetszik , de sajnos máskép nemtudom kifejezni a véleményem az irásodhoz !:(ez elszomoritó ! egy élölénnyel nemlenne szabad igy bánni !
   Beka Holt kedveli ezt.
  19. Beka Holt
   Beka Holt
   Sokunknak nem teszik Gyulám!
   De, állítólag ez a természet rendje!
   udvarfy kedveli ezt.

Megosztás