Ji Csing - A változás könyve, Kínai jóskönyv.

ionon témája a 'Jóslás' fórumban , 2009 Augusztus 29.

 1. Mileva

  Mileva Állandó Tag

  Sokáig én is használtam a ji chinget. Annyira érdekelt, hogy haladó szintre kitanultam a bagua jóslást. A tapasztalatom az, hogy a könyv segít a változás előidézésében. Aki keresi az útját, annak nagy segítség lehet. Viszont van benne egy nagy csapda: ha helytelenül értelmezzük, félre vezethetjük saját magunkat, ezzel több gondot is okozva. Amikor rendszeresen használtam, mindig kitárgyaltuk a jelentéseket a barátnőmmel, ki hogyan értelmezi, így egy kicsit könnyebb volt. Napi egyszer, max kétszer szabad csak kérdezni, mert a sok információ közt könnyen ellehet veszni, és attól, hogy úgy érezzük nem értjük a választ, a tudatalattink még értelmezheti, tehát lehet, hogy másnapra "érik" be a kapott válaszunk.
  A ji ching vezetett el a tarot kártyához, amit már 10 éve dobálok. Próbáltam a talent is, az nekem nehezebben értelmezhető volt. Jelenleg a rúnákat tanulmányozom.
   
 2. olgika21

  olgika21 Új tag

  Ez is olyan "eszköz", mint a gyónás. Ahogy végig gondoljuk a helyzetünket, megfogalmazzuk a problémánkat, saját magunknak tisztázzuk a kérdés-kört, s magunk meg is adjuk/meg is találjuk rá a választ. Sajnos nem hagyunk elég időt a szavak jelentésének értelmezésére, átgondolására, hanem - ebben a helyzetben is - a jelek jelentésének elolvasása után felületesen bólintunk egyetértve, vagy hitetlenkedve, s lépünk tovább. Mindennek meg kell adni a módját, időt kell szánni az eredmény eléréséhez, a "jelentés" megértéséhez.
   
 3. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  Szia!
  A tarot mellett most kezdtem én is rúnázni. Futhark vagy wicca rúnák? Köveket használsz vagy rúna kártyát? Lehet kapni fából rúnakészletet könyvvel együtt, (átnéztem hármat, mert mind hiányos volt), de én lapos ametiszt kövekre véstem. Milyen kirakásokat használsz?
  üdv
  Yeti
   
  Mileva kedveli ezt.
 4. Mileva

  Mileva Állandó Tag

  Szia!
  Én saját készítésű rúnát használok (kézműves agyagból) Mindenhol azt olvastam, hogy az a legjobb, ha magad készíted. Azért választottam a köveket, mert ez így egy kicsit más. A tarot-ból meg tudhatok mindent amit akarok, de a rúnákkal energetikailag is kapok segítséget. Eddig jól megy, már az olyan barátom is dobott vele, aki abszolúte nem hisz az ilyesmiben:)
  Csináltam egy selyem kis zsákot a köveknek. Azt megfoghatja a kérdező, meg rázza és kiönti egy tálcára.A kövekhez nem nyúlhat. Az elemzést a hozzá legközelebb eső kövekkel kezdem, azok időben közelebb vannak, vagy kérdés minőségétől függően fontosak. Azokkal a kövekkel nem foglalkozom, amik lefelé vannak. Ez az alap. Erre akarok majd építeni többféle dobási módot, esetleg "zsákbamacskás módot", bár ezen még gondolkodom, mert akkor a kérdező hozzá ér a kövekhez.
  A Futhark jeleit használom, de bele néztem a Wicca rúnájába is, valószínűleg a kettő ötvözetéből alakul ki majd egy rendszer nálam.
  Csatolok egy fájlt, ez amolyan egyveleg, nem én csináltam, a neten találtam, egy Wiccás blogon, de mégis a futharkról írnak benne.
   
  eska2 kedveli ezt.
 5. yeti108

  yeti108 Állandó Tag


  Én se hagyom, hogy más érjen a köveimhez.
  Amit fordítva húzok ki, azt úgy is értelmezem. Ha lehet....
  Aettir kendőt is csináltam, három mezővel, de azt nem nagyon használom.
   
 6. baano

  baano Állandó Tag

  Javaslom figyelmetekbe: Müller Péter Jóskönyv-ét
   
  Kaszás István kedveli ezt.
 7. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  Szerintem aki ide tévedt, az már mind ismeri.
  Tudnál ajánlani más hasonlót?
   
  Kaszás István kedveli ezt.
 8. nmarie

  nmarie Silver Tag

  Csak érdekességképpen ... másolj a gugli fordítóba egy kínai szöveget, majd pl. egy angolt és fordíttasd magyarra ... én először hasraestem, mert a kínait tökéletes magyarságra fordította (egy műszaki leírás volt), de ha belegondolsz, akkor nyilvánvaló, miért.
  A baj akkor van, ha először a kínait más nyelvre fordítják, majd abból magyarra, akkor torzul(hat).
   
  ani02 és Mayra kedveli ezt.
 9. Alishka

  Alishka Állandó Tag

  a Muller Peter fele Ji Csing konyvet eleg negativank talaltam, ezaltal nem is kedvelem..
   
 10. kovacsdick

  kovacsdick Állandó Tag

  A napi szintű gyakorlati alkalmazáshoz a Müller Péter-féle Jóskönyv nagyon jó. Igazat állít a szerző: nem egy könyvet kapsz, hanem egy bölcs barátot, akinek felteheted kérdéseidet és ő válaszol. Néhány szabályt kell csak betartani, hogy a 64, illetve 64x63 féle lehetséges üzenetből értelmes választ tudj alkotni.
   
 11. Hajna13

  Hajna13 Állandó Tag

  Én úgy gondolom, hogy a Ji-Csing válaszokat ad az életünk kérdéseire.
  Lehet, hogy a válasza később tudatosodik, vagy ugrik be.
  Ha bizonytalan vagyok használom.
   
 12. K_Adri

  K_Adri Állandó Tag

  Én is szoktam használni, és nagyon szeretem!
  Segít elfogadni, hogy a változás az élet "rendje"
   
 13. Istengyermek

  Istengyermek Állandó Tag

  Sziasztok!!
  A Jóskönyv igaz!!! Minden szava!
  Tényleg segí a mindennapi életben eligazodni, bár én akkor szoktam használni ha v.mi fontosat akarok tudni és mindig megkapom a választ csak figyelmesen kell olvasni értelmezve, és nyugodtan kell "csinálni"!!
   
 14. Ginger75

  Ginger75 Állandó Tag

 15. cndh1

  cndh1 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Én kb. tíz éve használom. Nagyon érdekes. Volt olyan válasz, amelynek több hónappal utána jöttem rá az értelmére. Az kérdéseim 80-90 %-ban igazat válaszolt. A maradék 10 % az, amit még nem tudtam értelmezni.
  Annyi tanácsot adnék a használóknak (a magam példájából), hogy nem jó, ha túl gyakran, pl. naponta használjuk, mert idő kell ahhoz, hogy értelmezzük a válaszokat.
  A kérdezésnél meg kell adni a megfelelő helyet és módot. Akkor jó, ha egyedül van az ember otthon. Ki van kapcsolva minden telefon, meg ilyesmi. Előtte néhány percet érdemes meditálni, ahol az adott kérdésre koncentrálunk.
   
 16. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  Én jobban szeretem az olyan eszközöket, amihez nem kell könyvet fellapozni (pl. tarot, rúna...), de attól még jó.
   
 17. keem75

  keem75 Állandó Tag

  Sziasztok :) Keresem Mireisz László könyveit, melyek a Változások könyvéről, Ji Kingről, egyéni hexagramról és ennek kiszámításáról szólnak.
  Előre is köszönöm :)
   
 18. Erőleves

  Erőleves Állandó Tag

  Sziasztok!
  Most járok itt először. Nem tudom, hogy illik-e itt kérni egy szívességet. Az életem -úgy tűnik- nagy változás előtt áll. Szeretném tudni(gondolom mindenki más is) merre induljak, mit kezdjek magammal.
  Ha valaki tud segíteni, kérem. hogy írjon. Előre is köszönöm szépen. Legyen szép napotok!
   
 19. Malex

  Malex Állandó Tag

  Müller Péternek van egy ezzel a témával foglalkozó könyve. A gond az vele, hogy mivel nagyon elvont szinten fogalmaz, sok minden beleérthető, belemagyarázható. Nem mondom, hogy butaság, de az ellenkezőjéről sem vagyok meggyőződve.
   
 20. baknaffek

  baknaffek Állandó Tag

  ijesztően jól működik ez a rendszer, sokat használom :) bár néha tanácstalan vagyok némelyik választ illetően, és gyakran sok a változó jel, ami ugye a jövőre utal
   

Megosztás