Ji Csing - A változás könyve, Kínai jóskönyv.

nmarie

Silver Tag
Állandó Tag
Ismervén a benne foglaltakat, felmerült bennem, vajon a fordítás során mennyire sérült a mondanivalója....
Hm...lehet, hogy azonnal keresnem kéne egy nyelvtanfolyamot?
Végül is még van pár évem, akár el is sajátíthatom eme dallamos nyelvezetet.

Csak érdekességképpen ... másolj a gugli fordítóba egy kínai szöveget, majd pl. egy angolt és fordíttasd magyarra ... én először hasraestem, mert a kínait tökéletes magyarságra fordította (egy műszaki leírás volt), de ha belegondolsz, akkor nyilvánvaló, miért.
A baj akkor van, ha először a kínait más nyelvre fordítják, majd abból magyarra, akkor torzul(hat).
 

kovacsdick

Állandó Tag
Állandó Tag
A napi szintű gyakorlati alkalmazáshoz a Müller Péter-féle Jóskönyv nagyon jó. Igazat állít a szerző: nem egy könyvet kapsz, hanem egy bölcs barátot, akinek felteheted kérdéseidet és ő válaszol. Néhány szabályt kell csak betartani, hogy a 64, illetve 64x63 féle lehetséges üzenetből értelmes választ tudj alkotni.
 

Hajna13

Állandó Tag
Állandó Tag
Én úgy gondolom, hogy a Ji-Csing válaszokat ad az életünk kérdéseire.
Lehet, hogy a válasza később tudatosodik, vagy ugrik be.
Ha bizonytalan vagyok használom.
 

K_Adri

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is szoktam használni, és nagyon szeretem!
Segít elfogadni, hogy a változás az élet "rendje"
 

Istengyermek

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!!
A Jóskönyv igaz!!! Minden szava!
Tényleg segí a mindennapi életben eligazodni, bár én akkor szoktam használni ha v.mi fontosat akarok tudni és mindig megkapom a választ csak figyelmesen kell olvasni értelmezve, és nyugodtan kell "csinálni"!!
 

cndh1

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Én kb. tíz éve használom. Nagyon érdekes. Volt olyan válasz, amelynek több hónappal utána jöttem rá az értelmére. Az kérdéseim 80-90 %-ban igazat válaszolt. A maradék 10 % az, amit még nem tudtam értelmezni.
Annyi tanácsot adnék a használóknak (a magam példájából), hogy nem jó, ha túl gyakran, pl. naponta használjuk, mert idő kell ahhoz, hogy értelmezzük a válaszokat.
A kérdezésnél meg kell adni a megfelelő helyet és módot. Akkor jó, ha egyedül van az ember otthon. Ki van kapcsolva minden telefon, meg ilyesmi. Előtte néhány percet érdemes meditálni, ahol az adott kérdésre koncentrálunk.
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
Én jobban szeretem az olyan eszközöket, amihez nem kell könyvet fellapozni (pl. tarot, rúna...), de attól még jó.
 

keem75

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok :) Keresem Mireisz László könyveit, melyek a Változások könyvéről, Ji Kingről, egyéni hexagramról és ennek kiszámításáról szólnak.
Előre is köszönöm :)
 

Erőleves

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Most járok itt először. Nem tudom, hogy illik-e itt kérni egy szívességet. Az életem -úgy tűnik- nagy változás előtt áll. Szeretném tudni(gondolom mindenki más is) merre induljak, mit kezdjek magammal.
Ha valaki tud segíteni, kérem. hogy írjon. Előre is köszönöm szépen. Legyen szép napotok!
 

Malex

Állandó Tag
Állandó Tag
Müller Péternek van egy ezzel a témával foglalkozó könyve. A gond az vele, hogy mivel nagyon elvont szinten fogalmaz, sok minden beleérthető, belemagyarázható. Nem mondom, hogy butaság, de az ellenkezőjéről sem vagyok meggyőződve.
 

baknaffek

Állandó Tag
Állandó Tag
ijesztően jól működik ez a rendszer, sokat használom :) bár néha tanácstalan vagyok némelyik választ illetően, és gyakran sok a változó jel, ami ugye a jövőre utal
 
A

Akos890219

Vendég
Müller Péter ő olyan dolgot képvisel mint a mocsár ha belépsz a gondolat világába soha nem tudsz ki jönni belőle és egyre lejjebb húz a mocsár! Nem hiszek a dolgaiban egyirányú utcában tud csak közlekedni és elfogult!

Nagyon egyetértek! Egy hamis próféta!
 
Sziasztok, megkérhetnék valakit, akinek megvan a könyv, hogy fotózza be a 36-os jel magyarázatàt? Csak a Müller-félét ismerem és ezt is nagyon szívesen elolvasnám.
Köszönöm!
 

team72

Tag
Egy link ezzel kapcsolatban:
 

ReikisZsolt

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudnál ajánlani más hasonlót?
Rendkívül érdekes még Mireisz László könyve, A taoizmus és a Ji King (2006. Paradigma). Ez a kiadás hosszasan foglalkozik a taoizmus és a Változások Könyvének kapcsolatával, a taoista filozófiával, alkímiával, energiatannal, az ún. világrenddel. A kötethez CD-melléklet is tartozik, melynek segítségével meghatározhatjuk saját, születési hexagramunkat is. Összességében véve az egyik legkiválóbb értelmezés, amely egyedi meglátásaival új utakra kalauzolhatja még az I-Ching régi ismerőit is.
Készült belőle egy applikáció androidra:
Itt van hozzá egy videó, amin Mireisz László magyarázza az applikáció használatát:
 
Oldal tetejére