Hírek Kárász Róbert beperelt egy újságírót, aki igazat írt

Kárász Róbert, a Fidesz influenszereivel előszeretettel mutatkozó tévés, aki az álellenzéki ATV műsorvezetője egy olyan alapítványt vezet, amit Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank bőkezűen támogatott.

Az alapítvány a szívszorítóan hangzó Eltűnt Gyermekek Felkutatásáért Alapítvány nevet kapta, és pár év alatt közel 40 millió forintot kapott az MNB-től. Figyelem, ez nem a szintén Kárászhoz köthető Fogadj Örökbe Egy Macit alapítvány, amit hasonlóképpen bőkezűen támogattak fideszes politikusok.
A 24.hu megírta, hogy ebből a pénzből az ATV-s műsorvezető cégéhez, a GAP Médiához is jutott.

Ezután Kárász nem kért helyreigazítást a cikk miatt, hanem rágalmazás miatt feljelentette a cikket író Nagy Gergely Miklóst, a 24.hu kiadója ellen pedig "jó hírnevének megsértése miatt személyiségi pert indított".

Most áprilisban a rágalmazási per ért véget jogerősen. Az ATV-s műsorvezető a 24.hu tudósítása szerint a per során azt panaszolta fel, hogy a cikk "sok kárt okozott neki", "még a munkatársai előtt is magyarázkodnia kellett, sőt „vezetői elbeszélgetést” is hoztak neki az alapítványáról és cégéről megjelent információk".

Mind az első fokú, Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság, mind másodfokon a Fővárosi Törvényszék úgy találta, hogy a Kárász által sérelmezett cikk állításai valósak és tényszerűek, sőt azokat Kárász a bíróság előtt elismerte. "A törvényszék ítélete azt is leszögezte, hogy „a büntetőjog (…) nem lehet eszköze az újságírói stílus büntetéssel történő megregulázásának és határok közé szorításának” (...) a cikk szerzője „teljesítette a korrekt újságírói tájékoztatás legalapvetőbb kritériumait, ugyanis a magánvádló által sem vitatottan felvette vele a kapcsolatot a cikk megjelenése előtt azért, hogy lehetőséget adjon neki a saját álláspontjának kifejtésére.” Kárász fellebbezését alaptalannak minősítette.

A cikk idején még nem derült ki, csak a per megkezdése után, hogy az alapítvány Kárász cégétől, "a GAP Média Kft.-től az összes feladatot" teljes egészében átvette, a feladathoz pedig "a szükséges technikai, számítástechnikai eszközöket is megvásárolta" 1,6 millió forintért.
1651152867675.png
 
Ez egy remek bírói ítélet. Noha Kárász Róbertnek valóban voltak jó projektjei ( pl. iskolai egészségnapos programba való becsatlakozás) interaktív, jól szervezett előadások virtuális világgal és mű tehénnel stb. (a gyerekek így kipróbálhatták a fejést is), de azért álljon már meg a világ. Ezekért ő bőven megkapta a pénzét, s úgy méltatlankodnia, hogy tudja, sőt elismeri a tényeket, elég röhejes. Jobban járt volna ha csendben marad.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vorosmart wrote on sziporka78's profile.
Köszönöm szépen az új fordítást, jó hétvégém lesz.
V.Márti wrote on sziporka78's profile.
Szia! Hálásan köszönöm a munkáidat és ezt a mostanit is!
Pityesz46 wrote on Sz László's profile.
Köszönöm a gyors segítséged hálás vagyok érte.
Timocka wrote on bencemate's profile.
Szia!
Sikerült megszerezned a Kőmajmok háza című könyvet? Ha igen kérlek küld át nekem!
Előre is köszönöm
Timo
femaga wrote on farkasodu's profile.
Kedves Róbert! A 2. osztályos informatika anyaghoz fel tudná tölteni a 2. prezentációt? Véletlenül a 2. óra anyagát nem töltötte fel. Helyette az 1. került fel kétszer. És a feladatlapot is fel tudná tölteni hozzá? Köszönöm szépen!

Statisztikák

Témák
37,246
Üzenet
4,572,250
Tagok
601,071
Legújabb tagunk
CsillusX
Oldal tetejére