Kártyajóslás

Siciliana témája a 'Jóslás' fórumban , 2008 Július 2.

 1. Mayra

  Mayra Állandó Tag

  Igen, ebből a "kedvenc tanmesédből" jól látszik, mennyi komoly elhatározással vagy képtelen állásfoglalásra. Valóban nincsenek jó, vagy rossz dolgok, csak tapasztalat van, annak minden buktatójával. Valóban nem elitélni kell, de megitélni szabad az eseményeket, ezt azért nem felejteném el a helyedben...
   
  cseppben és ani02 kedveli ezt.
 2. Niobeta

  Niobeta Állandó Tag

  Sziasztok!

  Valaki fel tudná tenni a Lenormand kártyajóslás a gyakorlatban című könyvet? előre is köszi
   
 3. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  A saját gyártású tarot kártyámat kiegészítettem 14 új lappal és így cigánykártyaként is tudom használni. Persze ilyenkor a tarot kártyák mást jelentenek pl. torony-szerencsétlenség, ördög-veszteség, remete-özvegyember, stb. Így csak egy paklit kell használnom.
   
  Mayra kedveli ezt.
 4. Mayra

  Mayra Állandó Tag


  Tudnál mutatni lapokat??? Egyet? :D
   
 5. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  Oké, majd holnap beszkennelek egyet.
  Amúgy a cigánykártyát is kissé átalakítottam egy kicsit. A kettős jelentésű lapoknak külön kártyákat csináltam, pl gyermek-pletyka, katonatiszt-hivatal, stb. Így most 42 lapos a paklim.
  Ha jól emlékszem, a tarot paklimból tettem fel korábban párat.
  Ha ráérek, csinálok majd egy hiperdivatos hellókitty-pokémon-jóbanrosszban-megasztár-vámpírosat is, és milliókat fogok vele keresni! :)
   
  Mayra kedveli ezt.
 6. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  Itt van néhány, a többi sajnos nem jpg-ben van, azokat nem tudtam feltenni

  örvendezés, pletyka, szerelem, tolvaj, veszteség
  . örvendezés.jpg pletyka.jpg szerelem.jpg tolvaj.jpg
  veszteség.jpg
   
  Mayra, Kis Sarkcsillag és 1958 kedveli ezt.
 7. Gilice70

  Gilice70 Állandó Tag

  Nagyon kedvelem A.J.Christiant. Több könyvét is olvastam és a Talen is nagyon jó. MÁr régen nem vettem a kezembe, azt hiszem ideje! :) Az előadásai is lenyűgözőek.
   
 8. nmarie

  nmarie Silver Tag

  Kérném, hogy a kártyákkal kapcsolatos feltöltéseket a Jóslókártyák feltöltése II topikba tegyétek!
  Ez természetesen pár kártyalap bemutatására nem vonatkozik :)
  Az eddigieket áthelyeztem, ott találjátok!
   
  Mayra kedveli ezt.
 9. Mayra

  Mayra Állandó Tag

  Köszönöm, hogy feltetted, tényleg kreativ vagy kiss
   
 10. Mayra

  Mayra Állandó Tag


  Igen, szoktam...
   
 11. elke

  elke Vendég

  Éppen erre jártam kicsit erős a beosztásom 3 nap reggeltől estig aztán egy pihi majd megint 3 nap 7-19 ig úgyhogy a napi szaladás akadodzik ittenfelé....elnézést kérek;)

  Jóslásról? Találkoztam valakivel aki emlékezett még a nénire aki engem "csontrakni" tanított így 30 év után.... és mondta, hogy minden jóslata "bevált" a Bözsi néninek ismeretségemben etalonnak tartottam a Őt és azóta is ....most gondolkoztam el azon, hogy valóban előre olyan "valószínűtlen" eseményeket, találkozásokat jósolt amikről nem is tudhatott tecnikailag sem járt ott( és senki sem szerintem Magyarországon) amikről beszélt (kapcsolattartó képíró, levelező= számítógép internet)....volt két osztálya...., persze ez semmit nem jelent, szóval eléggé hosszú távú "jóslatai" is beteljesedtek....eddig nem gondolkoztam el rajta milyen távra szoktak jósolni manapság és ez így hülyeségnek is tünik mert (sosem jártam jósnál azóta) de azt gondolom hogy egy egy kérdéskört "néznek meg a Jósok" nekem csak kétszer jósolt előszörre szinte alig mondott valamit (de arra is emlékszem ennyi év után is hallom néha a hangját odabent magamban) aztán pedig észrevétlen tanítgatott (gyógynövényekre, csontkovácsolás alapjaira ki tudja ma milyen néven emlegetett dolgokra) mármint én nem vettem észre :oops: a tanítást csak jó volt ott lenni vele....hiányzik....
   
 12. ani02

  ani02 Állandó Tag

  Én is évek óta:)-nagyon jóó...de csak akkor ad integrálható, hasznos tanácsokat, ha a keleti természetfilozófiák "vezérvonlára" át tud állni az agyunk:ami szögesen ellentétes a mi nyugati, kereszténységen edződött lelkünknek:)-De a Bibliával egyenértékű könyv:sőt több:mert bölcsessége mellett "kétirányú" a kommunikáció:előtte érdemes Müller Péter:Kígyó és kereszt c könyvét elolvasni, és magunkba integrálni:ha az ember nem tud nagyobb léptékben gondolkodni-életeket átívelően-akkor semmit sem mond az i ching.A Jóskönyv cim pedig elég melléfogás volt, - ahogy Müller Péter is beismerte-mert a keleti gondolkodásmód alapjait mutatja meg, jóval túl mutat az "ezogygyi" jóslás kategórián.
   
 13. Mayra

  Mayra Állandó Tag

  Igen, ahogyan én látom ötvözte a I Chinget a saját gondolataival. Nem baj, de én speciel semennyire sem szeretem az elegyített dolgokat. A I Ching úgy jó ahogy van, nem kell magyarázni, mert érthető. Komoly, de érthető.
   
 14. Mayra

  Mayra Állandó Tag


  Jobban szeretek eredeti műveket integrálni ( NI HUA-CHING: I CHING-jét például) tehát a hasonmás, magyarázott irományokat kevésbé tartom sokra.
  Nem tudom melyik bibliát forgatod, de ez az összehasonlítási alap meg pláne eszembe sem jutott soha.
   
 15. ani02

  ani02 Állandó Tag

  Te így vagy ezzel-más meg máshogy:személyes szintől függően:ismerem, használom azt is amit említettél:szerinted itt a mi kultúrkörünkben:európai/keresztény hány ember érti ezt?Mindenki saját műveltségnek, tapasztalásinak összességében értelmezi:az értékéből a Te értékelésed nem igen von le semmit.
   
  V.T. és tpmonika kedveli ezt.
 16. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  Mindenki használja azt, ami neki bejön. Tarot, rúnák, cigánykártya, ji ching, kávézacc, kristálygömb, csirkebél......
   
  Csillagözön kedveli ezt.
 17. Mayra

  Mayra Állandó Tag

  Valóban, igazad van! Az évente megjelenő 900-1000 új ezoterikus könyv azt sugallja számomra, hogy nagyon sokat jelent a saját értelmezés. Természetesen annak fényében, hogy azt is mondhatnám ezek az újabbnál újabb értelmezések mintegy szemétréteg vonja be az egyébként alapvetően hasznos információt. Nos, azt gondolom, a mai rohanó világban sem értékelem, ha valaki helyettem akarja megérteni, sőt megértetni velem a fontos információkat!! ]
   
 18. Ada1972

  Ada1972 Tag

  A www.lasdajovot.hu oldalon szoktam angyalkártyákat kihúzni, de fontolgatom, hogy megvásárolok egy készletet.
   
 19. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  Inkább az utóbbit javasolnám....
   
  tpmonika kedveli ezt.
 20. Mayra

  Mayra Állandó Tag

  Megnéztem ezt az oldalt és mint mindig, ha netes felületen látok online jósdát, felhördültem. Bennem van a hiba, ezért én kerek elnézést!!!
   
  tpmonika kedveli ezt.

Megosztás