Kényszerszülte megoldások világjárvány idején

Annak ellenére, hogy Kanada és az Egyesült Államok a szárazföldi határát lezárták a nem alapvető forgalom elől, Bernard Loiselle és Sylvie Charbonneau, kanadai snowbirds-ök elindultak Floridába lakóautójukkal.

Az idei télből nyárba költözés sok kanadai snowbirds-nek okozott fejtörést és komolyabb szervezést. A kemény tél elől menekülő, főleg nyugdíjas kanadaiak között, akad, aki már 30-40 éve nem látott közelről havat, mert az évnek ezon szakaszát Amerika melegebb partjain tölti. Azonban, ahogy sok mindent mást így a világjárvány ezt is megnehezíti.

"Végül megyünk" - mondta az 57 éves Loiselle, aki évekkel ezelőtt ezt a kétlaki életmódot választotta.
A Montrealtól délkeletre fekvő, Marieville-ből származó házaspár egész évben lakóautójában él, a telet pedig Floridában tölti. Idén azonban problémába ütköztek, mert a világjárvány miatt nem vezethették át mobilházukat az Egyesült Államok határán.
A szárazföldi határzár miatt, a főleg lakóautókkal közlekedő snowbirds utázóknak nem volt könnyű dolguk az elmúlt időszakban a szervezést illetően. Ráadásul a kormányok is arra kérték az utazókat, hogy idén a szokásos „költözésükről” mondjanak le.

A helyzet, végül a Transport KMC által kínált, új szolgáltatásnak köszönhetően oldódott meg.

A quebeci társaság bérelt repülőgépen repíti a snowbirds-öket, a Montreal mellett található repülőtérről a közeli Plattsburgh-be. A New York-i KMC munkatársai az utazókat és járműveiket is a plattsburghi repülőtérre viszi, ahonnan folytathatják útjukat dél felé.
Bár a szárazföldi határzár miatt, a kanadaiak vezetni nem vezethetnek az Egyesült Államokba, de ugyanakkor átrepülhetnek az országba. De ez még mindig nem oldja meg a problémát azok számára, akik délre szeretnék szállítani járműveiket.

Válaszul számos közlekedési vállalat új módszereket talált ki a snowbirds-ök és autóik határátlépésének elősegítésére.
A KMC ugyan szállít járműveket az Egyesült Államokba a snowbirds-ök számára, de elképesztően borsos áron, körülbelül 4300 dollárért.
Michael Couturier tulajdonos és elnök egy olcsóbb megoldást dolgozott ki: október végétől charter járatokat indított az utazóknak Plattsburgh-be, vállalva járműveik szállítását, mindezt 1500 amerikai dollárért. Mindez úgy lehetséges, hogy a szárazföldi határzár ideje alatt, nincsenek korlátozások a kanadai járművek importálására az Egyesült Államokba.

A KMC minden héten kétszer repül Plattsburgh-be. Couturier szerint a kilencüléses gép mindig tele van. A hozzáadott üzlet nagy lendületet jelentett a vállalat számára, amely általában a lakóautók szállítására összpontosít.Természetesen a szövetségi kormány továbbra is figyelmezteti a kanadaiakat, hogy kerüljék a járvány idején a nélkülözhető külföldi utazásokat. Az üzenet azonban nem riasztotta el a lelkes snowbirs-öket.

Több szolgáltatót megikhletett a snowbirds utazási probléma, mely számukra és a szolgáltatók számára is előnyös. Sokan meglévő szolgáltatásaikat átalakítva reagáltak az új igényre, így például autó importtal foglalkozó cég, vagy helikopter pilóta is van az utaztatók között.

canada usa.jpg
 
Akkor ne csodálkozzanak hogy úgy terjed a járvány ottan...
Igaz az önzés egy ˝szép˝emberi tulajdonság....
ÉN.
ÉN.
 
Ez gyakorlatilag a rendelet kijátszása....nincs új a nap alatt.
Írországban tömegessé vált a fogturizmussal való visszaélés. A szigetországból december óta tilos nyaralni menni külföldre, nehogy behurcolják az emberek a koronavírust. Halaszthatatlan üzleti, családi vagy egészségügyi okokból azonban lehet utazni.

Az utóbbi hetekben a legtöbbször azzal szállnak repülőre az írek, hogy nekik sürgős fogászati kezelésre kell utazniuk, valamilyen meleg éghajlatú vidékre, általában egy kísérővel. Az ír szabályozás engedi egy támogató kísérő utazását is.
 
Írországban tömegessé vált a fogturizmussal való visszaélés. A szigetországból december óta tilos nyaralni menni külföldre, nehogy behurcolják az emberek a koronavírust. Halaszthatatlan üzleti, családi vagy egészségügyi okokból azonban lehet utazni.

Az utóbbi hetekben a legtöbbször azzal szállnak repülőre az írek, hogy nekik sürgős fogászati kezelésre kell utazniuk, valamilyen meleg éghajlatú vidékre, általában egy kísérővel. Az ír szabályozás engedi egy támogató kísérő utazását is.
Farsangi partit szerveztek német síelők a németországi Szászország tartományban; a rendőrség megérkezésével a vendégek sílécre pattantak, úgy próbáltak meg elmenekülni a hatóság elől, írja a Spiegel.


A farsangi bulit a németországi Érchegységben rendezték, közel a vasárnap hajnalban a koronavírus miatt lezárt cseh határhoz. A résztvevők több előírást is megszegtek, nem hordtak maszkot, nem tartottak távolságot, illetve közel százan gyűltek össze mulatozni.

Mivel a rendőrség érkeztével a vendégek többsége sílécre pattant és elhagyta a helyszínt, nem lehet tudni a pontos létszámot. A hatóságok egyelőre vizsgálódnak a járvány elleni védekezésre hozott rendeletek megszegése miatt.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

P.Sandor wrote on Melitta's profile.
Sziasztok info kellene hogy most hogy tudnek Kanadaba menni, mert lehet azt mondani hogy a Magyar megelhetes az egyellö a nullaval probaltam mas Orszagokban de sajnos semmire nem jutottam mert felcigany vagyok es Magyar is. orszagombol is:(:mad2:. Teljesen nullara kerültem semmi mas nincs csak a meneküles. Ha valaki tud jo infot adni azt megköszönnem.
Elöre is köszi
Kathreen wrote on sziporka78's profile.
Szia! Most olvastam Amanda Bouchet A Promise of Fire könyvének fordítását és oda és vissza vagyok tőle. Köszönöm, hogy általad olvashattam. Nagyon jó a fordítás és tűkön ülve várom a következő köteteket. :dr_24::)
Sziasztok!
Valakinek megvan 6.o-os angol project unit 2.,3.,4-es felmérője?
Előre is köszi
Borsi Ági wrote on Kerecsenyné Szilvia's profile.
Sziasztok,
Jól láttam, hogy a Full blast 3-ból kétféle teszt van fent? Melyik a legújabb? Tudtok segiteni kérlek? A full blast legelső részéhez tartozó tesztet keresem.
Nagyon köszönöm előre is:)
Sziasztok!
8. osztályos történelem Ofi-s témazáró keresem nagyon, köszönöm

Statisztikák

Témák
36,310
Üzenet
4,369,059
Tagok
588,630
Legújabb tagunk
cirmoscirmi2
Oldal tetejére