Képtelenség? Önmagát jelentette fel az ittas vezető

Az ittas kanadai sofőr alkoholos befolyásoltsága tudatára ébredve lehúzódott járművével az út szélére, és telefonon feljelentette magát a rendőrségnél. A sztoriban ezúttal semmilyen csavar nincs, tanulság viszont annál inkább.

Azt mindenki tudja, hogy vezetés közben el kell kerülni az ittas állapotot. Vannak olyan országok, ahol 1-2 sör belefér, viszont szerintünk a szabályozás hazánkban a legjobb: ennyi se férjen bele. A volán mögött ugyanis rengeteg impulzus ér minket. Már az egyszerű közlekedés során többfelé kell figyelni, és a biztonság érdekében érdemes előre is gondolkodni, vészhelyzet során pedig minden egyes éber agysejtünkre szükség lehet. Éppen ezért nem csak az alkoholról, de minden más tevékenységről le kellene szokni a vezetés során. Gondoljunk csak bele: az autós közlekedés a mindennapjaink részét képezi, belé nőttünk fel, de valójában semmivel sem kevésbé veszélyes, mint egy nehézgép kezelése.

Az 55 éves kanadai Donald Dummer történetét meglovagolva érdemes felhívni arra a figyelmet, hogy a járművezetés milyen felelősségteljes feladat. Bizonyára persze ezt mindenki az unalomig tudja, de amíg egyszerű mulasztások és hétköznapi butaságok miatt ezrek halnak meg az utakon, addig nem árt, ha ilyen gondolat is motoszkál agyunkban, amikor bepattanunk a volán mögé. A munkanélküli Dummer egyébként a 911-et felhívva a saját alkoholproblémájáról panaszkodott, és segítséget kért, hogy megszabaduljon tőle. Természetesen az út szélén várakozó Dummert meglátogatta a rendőrség, és most bírságot kell fizetnie tettéért – szerencsére talán a legkisebb árat.

Számos kutatás kimutatta már, hogy autóban ülve az alkoholos befolyásoltsághoz hasonló mértékben foglalja le agyunkat a telefonálás is, így – még ha kihangosítóval is tesszük – fogjuk rövidre a járműben való távolsági kommunikációt, vagy időzítsük úgy, hogy az ne a forgalmas helyeken, hanem az autópályákon történjen. Vigyázzunk egymásra, a volán mögötti mellékes tevékenységekkel pedig bírjuk ki az önvezető autók megjelenéséig – sok idő már nincs hátra addig sem.

MNO

035339641-concept-drink-driving_uj_fekvo_lead.jpeg
 
Vigyázzunk egymásra, a volán mögötti mellékes tevékenységekkel pedig bírjuk ki az önvezető autók megjelenéséig – sok idő már nincs hátra addig sem.
-
Bizony nem tart már sokáig és utban lesz az ember a volán mögött. Technikailag már megoldott, mostmár csak a jogi kérdéseket kell tisztázni. Ki a felelös egy karambolnál, ha összekarcolodik az auto beparkoláskor.
-
Nemrég egy autobahn utszakaszon mentem ahol minden 200 méterben egy kamera nézett rám. Ilyen körülmények között a legjobb ha nem tagad az ember semmit, maga felhivja a rendörséget.
-
Az is elképzelhetö, hogy gyorshajtásnál a számitogépes hálozat automatikusan lehuzza a kontonkrol a pénzbirságot.
-
Nemcsak a handy ami elvonja az autosok figyelmét, nemcsak SMS irás miatt engedjük el a volánt, vagy járunk a hetedik menyországban vezetés közben.
-
Blitz-marathon-Geschwindigkeitsmessung-Radar-radarfalle-656x240.jpg

-
A rendörök és a balesetstatisztika sokat tudna mesélni kigombolkozott autos-párokrol akik az árokban végeték.
-
Az autovezetésnél más biztonsági szabályok érvényesek mind a barlangászoknál, itt nem elég a két-kéz-egy-láb, vagy két-láb-egy-kéz technika. Várjuk ki a nyarat, anyi szép parkolohely va. :)
 
A cikk minden egyes sorával egyetértek. Azzal is, hogy az önfeljelentő ittas sofőr a tettéért járó büntetési intervallum alsó határa környékén kapjon bírságot - a szigorú ejnye-bejnye kiegészítéseként.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,515
Tagok
615,660
Legújabb tagunk
kisliget
Oldal tetejére