Késelés a Fradi-meccsen: Miért nem léptek közbe a biztonságiak?

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 November 7.

Melitta - 2017 November 7, 12:40
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A FTC csaknem 48 órával a késeléssel, lincseléssel véget ért DVSC elleni bajnoki után közleményben jelezte: mindenben együttműködik a rendőrséggel, átadta a stadionban készült felvételeket, és a botrányban részt vett mintegy ötven ember mindegyikének beazonosításában együttműködik.

  A gyanús alakokat a vizsgálatok befejezéséig kitiltják. Arról, hogyan kerülhetett a kés a stadionba, azt írták: a biztonságiak kizárólag ruházat átvizsgálására jogosultak, testüregmotozást nem hajthatnak végre. „Márpedig egy kést akár a farpofa közé elrejtve is behozhat bárki, a fémdetektoros kapuk pedig rendkívül lassítanák a beléptetést” – írta a Ferencváros. A rendőrség amúgy két elkövetőt súlyos testi sértés bűntettének gyanújával őrizetbe vett, és az előzetes letartóztatásukat kezdeményezte.

  Egybehangzó vélemények szerint a botrányt a Bonyha becenevű egyén robbantotta ki azzal, hogy megjelent a stadionban, mert ezt a visszatérô fradisták egy csoportja provokációnak vélte. A meccsre két késsel érkezô, végül csaknem agyonvert férfi azért szúrta sokak szemét, mert a vénaszkenner bevezetése után a kemény magból kiválva úgymond átállt Kubatov Gábor elnök oldalára. A börtönt is megjárt férfi lett a bennmaradók, a magukat Halhatatlanoknak nevező drukkerek vezetője. Ennél is nagyobb gond, hogy korábban többször is mutogatott, provokálta az idegenbeli meccsekre néha bejutott bojkottálókat. Akárcsak szombaton.

  Úgy tudjuk, a visszatérők kérték a klubot, ne engedjék a tábor közelébe Bonyhát, ehhez képest a férfinak két késsel a birtokában sikerült bejutnia a stadionba, ráadásul bevonult a B-szektorba, ahol megint mutogatott, kezére bandázst tekert. Kivagyiságát előszeretettel hangoztatta, mindez most is annak volt a jele: nem fél senkitől. Talán védett egyénnek érezte magát.

  Úgy hírlik, hogy a férfi jó kapcsolatot ápolt a Fradi Securityvel is, ám a felvételeken jól látható, hogy amikor a szünetben körülvették a csuklyás huligánok, a biztonsági emberek mit sem törődve elsétáltak mellette. Egyelőre nagy kérdés, hogy miért nem léptek közbe?

  Vérrög van Bonyha fejében
  A Bors úgy értesült, a Honvédkórházban ápolt Bonyha többszörös arc- és orrcsonttörést, valamint zúzódásokat szenvedett. Vérrög van a fejében, ezért megfigyelik, de maradandó sérülések nélkül megússza.

  borsonline

  ftc.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 November 7.

  1. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Tökéletes megoldásnak tartanám, ha egyszerűen egyetlen meccset se lehetne megnézni senkinek se a helyszínen. Vegyék fel filmre (videóra, mittudomén), aztán adják le tévében. (mondjuk én úgy se nézném, erről az egész botrányról is innen a CH-ról értesültem, ennyit arról, engem mennyire érdekel a foci). Vagy mint a kalandfilmeket, lehessen megvenni a meccseket CD-ken, DVD-ken. Amelyik csapatnak meg ebből nem jön össze annyi bevétel hogy fenntartsa magát, arra egyszerűen nincs szükség, fene se bánja!

   Így aztán, nem lévén közönség a helyszínen, nem volna botrány sem. Otthon meg aki botrányoskodik, végtéreis a saját házát teszi tönkre, ami elsősorban mégis az ő baja, ő pénze.
   Szamica és Ernoe kedveli ezt.
  2. gumelig
   gumelig
   Remek ötlet... van még néhány hasonló? :D
   Ernoe kedveli ezt.
  3. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Tömegével.

   Különben meg mit csodálkozol ezen ötletemen, az egész úgy pattant ki a fejemből, hogy ezek a vandál foci„rajongók” a tetteik és viselkedésük alapján gyanúsan hasonlítanak a szememben egy vallási szektához már! Ugyanúgy istenítik a saját csapatukat, és gyűlölik a másik tábort, holott tulajdonképpen mindegy lenne az is ha annak drukkolnának, mert semmi se függ nemhogy a drukkolásuktól, de még attól se, melyik csapat győz, hiszen nem hoznak ezzel létre anyagi értéket, de még mnűvészi értéket se, a tudományos fejlődést se szolgálják... Sőt, még a rajongóknak és a meccs nézőinek egészségi állapota se javul, ez ugyanis NEM SPORT, mert miféle sport az ahol huszonvalahány ember rúgja a labdát, milliók meg ŐRJÖNGENEK közben?! Ha a nézők maguk fociznának, az más volna, de a meccs BÁMULÁSA RÉVÉN nem lesznek egészségesebbek!

   Az egész tehát egy teljesen felesleges baromság, épp olyan mint az ima, mise meg hasonlók, s a stadionoknak is épp annyi értelmük van mint a templomoknak: SEMMI.

   Szóval ezek az elvakult szurkolók a szememben vallási megszállottak. Eképp, természetesen idiótának is tartom mindegyiket.
  4. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   És ahogy az az elvem, hogy az egyházakat tartsák el a híveik, ehhez hasonlóan az az elvem, hogy a sport-egyházakat (pszeudo-egyházakat) is tartsa el a szurkolótábora! Azaz egy fillért se soha semmiféle élsportra, semmi stadionra, se újak építésére se régiek fenntartására, semmiféle állami npénzt ne költsenek a sportolók fizetésére, jutalmazására, stb!

   Tartsák el őket a híveik és kész.

   Azaz, nekem NINCS KIFOGÁSOM a sport ellen, még az élsport ellen sem, de az menjen tisztán 100%-ig ÜZLETI ALAPON! Tehát, a sportoló legyen egy ugyanolyan munkás vagy ha úgy tetszik vállalkozó, mint bármi más munkát végző derék jóember! Éljen abból, hogy ő sportoló, oké, semmi baj, de legyen teljes százszázalékos korreláció a fizetése és a teljesítménye közt! Az meg csak úgy érhető el, ha nem állami pénzeket kap, az ugyanis a korrupció melegágya, hanem tisztán piaci alapon megy az egész. Tehát az fizet neki (vagy az őt foglalkoztató szervezetnek, ami azonban megint tilos lenne hogy állami pénzt kapjon, önkormányzatit se!) akit érdekel a sportoló játéka, aki szereti őt, aki tehetségesnek tartja őt... Az belefér, hogy a meccsek megnézéséért drága pénzeket kell fizetni. Akit nem érdekel, nem fizet és nem is látja, oké. De ez akkor is egyfajta pszeudo-vallási csoport a szememben, rétegigényt elégít ki, és nem is születik semmi hasznos a ténykedésükből, úgyhogy semmi njogát nem látom annak hogy ebbe a baromságba állami/közösségi erőforrásokat áldozzunk, amiknek milliónyi jobb helye is volna!

   Amikor ezek ott rohangásznak a pályán, nekem mindig az a kép ugrik be amit egyszer gyerekkoromban láttam: egy elszabadult bika a falusi szeméttelepet dúlta, támadta nagy buzgalommal. Ott őrjöngött, tombolt... Sokáig, mert nem mertek a közelébe menni. Épp ez van e meccsekkel is: sok mozgás, hatalmas erőfeszítés, óriási energiák elpazarlása, s amikor végetér, kiderül hogy a világon semmi eredménye az egésznek, mindegy lett volna az is ha a másik csapat győz, vagy akár meg se tartják a meccset, mert semmi se haladt vele előrébb!
  5. Melitta
   Melitta
   Tobb nemzetkozi stadiumunk van mint nemzetkozi jatekosunk.
   A foci az ahova omlik a penz.
   tipasa és Ernoe kedveli ezt.
  6. Beka Holt
   Beka Holt
   Régen az apu tesója kivitt egy egy meccsre, megnézném most ki az aki kisgyerekkel ki mer menni ezek közé.
  7. CasaLoma
   CasaLoma
   Ha gyógyíthatatlan és magatehetetlen beteg leszek, megkérem a gyerekemet, hogy egy ilyen meccsre vigyen ki. Biztos olcsóbb, mint a Dignitas.
   ladybug7spots kedveli ezt.
  8. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   Építik a stadionokat, de az emberek egyre vadabbak, idiótábbak... Azért mennek meccsekre, hogy a "gőzt" kiengedjék magukból. Többen vannak, akik valóban szeretik a focit, de az ilyen "műsor" után, érthető, hogy inkább otthon és fotelból nézik a mérkőzéseket. Elképesztő.
   setni kedveli ezt.
  9. Beka Holt
   Beka Holt
   Ha a B középen leültet és nem tudsz időben elfutni garantáltan olcsóbb lesz! :(
   Szégyen, hogy ilyen embernek nevezett nem is tudom mik, szabadon bemehetnek a stadionba! Ezek nem a foci miatt mennek, csak a balhé az ami érdekli őket!
  10. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Elárulom neked, a Forma-1 -et is amiatt nézik csak, mert remélik, látnak valami véres szerencsétlenséget. Érthető is, anélkül unalmas. Egyszer leültem a TV elé, megnézni, de 10 perc után otthagytam, mert semmi érdekes nem volt benne. Mit láttam? Hogy megy egy autó, közben bömbölő és fülsértő a zaj, és semmi se történik, csak köröz a pályán. Oké, pár másikkal együtt, na és?! Néha mutattak egy kerékcserét. Na és? Semmivel se érdekesebb a kerékcsere, mintha egy akármilyen műhelyben látnék valami rövid ideig tartó ipari munkafolyamatot.

   Megy az autó, üvölt a motor, fogyasztja az üzemanyagot feleslegesen, és nüveli az üvegházhatást... Semmi értelme, s még csak nem is érdekes!

   Ha történik egy véres karambol, az azonban más. Az izgalmas a maga módján, mint egy katasztrófafilm! Biztosra veheted, mások is csak ennek reményében nézik. Én egyáltalán nem nézem, mert túl sok időbe telne, akkor már ha ilyesmire vágyom, tényleg egyszerűbb betennem egy katasztrófafilmet.
   Ernoe kedveli ezt.
  11. eddy56
   eddy56
   Advocatus Diaboli kivancsi vagyok most komolyan beszelsz-e, vagy csak "nomen est omen" :)
   A sport tobb embernek tett jot, mint amennyinek artott.
   Ezek akik a focipalyakon csinaljak a fesztivalt, megtalalnak mashol is hogy hol tegyek ezt, ha nem lenne ez.
   Ha spaort ellenes megzolalasokrol van szo, mindig az a jelenet jut eszembe, ami par eve mindennapos volt. Ment az ember futnii, es a haz elott uldogelo, pletykalo szelte-hossza egy emberek cikiztek. Aztan mikor rakerdeztem arra, hogy ok mert nem jonnek, mindig ez volt a valasz: nekik nincs idejuk az ilyern hulyesegekre( hozzatestzem nyaranta mindig ott lehetett latni oket a haz elott pletyizni)
   fych és B.Péter kedveli ezt.
  12. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Figyu, mindenekelőtt: úgy van beállítva a profilom, hogy csak arról kapok értesítést ha valaki lájkolja a postomat vagy beidézi. Ez amiatt van így mert különben a sok más értesítés mellett ezek elkerülnék a figyelmemet. Tehát most is csak véletlenül vettem észre hogy nekem írtál.

   Kérdésedre válaszolva: KOMOLYAN ÍRTAM amit írtam. Amit viszont te írtál a futásról meg mindenről, annak köze nincs ahhoz amin én elmélkedtem feentebb! Olvasd vissza a postjaimat e témában kérlek: kifejezetten azt írtam, az NEM SPORT, hogy a sok akárki NÉZI a meccset, akár a stadionban akár a TV előtt! Ha ŐK rúgnák a labdát, az mozgás volna, az használna az egészségüknek, de nem a NÉZÉS, és persze nem is a botránycsinálás!

   És különben is azt írtam, tőlem lehet foci, stadion, sport meg minden, mit bánom én! Csak NE ÁLLAMI PÉNZBŐL, okés?! Ezeket tartsák el azok akiket érdekel az a sport aztán jóccakát.

   Futni lehet úgy is hogy nincs hozzá stadion... A súlyemeléshez is elég ha az egész társasházban csak 3 kölyök van akit érdekel, közösen vesznek egy fekvenyomópadot meg egy kétkezes súlyzókészletet, beteszik az alagsorba és használják. Még 50 év múlva is kiszolgálja majd az akkori generációt! (a pad talán nem mert lekopik rla a huzat, de a súlyzókészlet tutira jó lesz még!)

   Szóval meg lehet oldani a dolgokat tényleg OLCSÓN. Ha akarják. Még a focit is, emlékezz csak vissza a falun focizó gyerekekre! Kimentek a mezőre, két tégla vagy két földbe szúrt gally volt a kapu, aztán gyerünk! Más se kellett hozzá csak egy labda.

   EZ SPORT, ez amit írtam fentebb. Az hogy valaki ezt NÉZI, és ÜVÖLT, és ÜVEGEKET DOBÁL, és VEREKSZIK, az NEM SPORT!

   Amit én írtam, az tényleg TESTEDZÉS, és EGÉSZSÉGES. Az hogy valaki ezt NÉZI, és ÜVÖLT, és... (lásd a többit fentebb), az NEM TESTEDZÉS és NEM EGÉSZSÉGES!

   Ahhoz amit én írtam, pénz alig-alig kell. Előteremtheti bárki egymaga is, nemhogy az 1 szál labdát de ha nagyon akarja lehet saját személyes súlyzókészlete is. Pingpongasztala is. Urambocsá' egy kosárlabdakaput vagy mit is felállíthat a kertjében, nem megy bele tönkre anyagilag.

   Nagy pénz csak ahhoz kell hogy sokat lehessen ellopni belőle.
   Szamica kedveli ezt.
  13. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Egyet értünk...én annyival árnyalnám a dolgot, hogy amikor más sem hiányzik már (mert megálltunk, eljövén a Kánaán), építsenek állami pénzből plusz stadionokat, egye fene....de így, kilopván a szánkból a falatot (az országot + a fejlesztésére kapott ezer milliárdokat), nos ez a cinizmus csimborasszója...
   Persze lehet, hogy nekem nincs igazam, hisz annyian beszopják a dajkamesét ....mintha Ali Babát keresztezték volna Seherezádéval.
  14. CasaLoma
   CasaLoma
   Seherezádé? Az melyik is volt? Amelyik 1001 éjszakán át mesélt? Na, a fidesz már ezt a rekordot is megdöntötte. De miért is ne? Még van, aki beveszi.
   advocatus_diaboli és ladybug7spots kedveli ezt.
  15. szundi53
   szundi53
   Az MLSZ szigorított irgom-burgummmal, 1,5 mó ft-tal és a balhézó szektorok 3 meccsre lezárásával bűntette a fradit. (verekedés, késelés, petárdázás, pályabiztosítók nem látták el a feladatukat)
   Más csapatoknál ennél kevesebb ér a pályát tiltotta be. (jogosan)
   Annak, h a fradi ilyen olcsón megúszta, természetesen semmi köze, h a klub elnöke Kubatov Gábor, a fidesz pártigazgatója. Azt írta az újság. :D
  16. Riomare
   Riomare
   A foci az ókori arénabeli cirkusz, a viadalok mai megfelelője szerintem, azok is igen népszerűek voltak a maguk idejében. Az ilyen focihuligánoknak meg valójában semmi közük a focihoz, csak egy kézenfekvő alkalom a balhézásra. Foci nélkül is léteznének, akkor máshol tombolnának.
  17. Vegetable
   Vegetable
   Elárulom neked, hogy nem. Az mondjuk lehet az Indicar, amiről beszélsz, és ami voltaképpen két biztonsági autós szakasz közben megtett pár méter, viszont ott se vérözön van, de az F-1-et nem a balesetekért érdemes nézni, ahol folyik a vér. Ritkán nézem a tvben, de mindig megnézem a gépen. Vannak olyan szuper rajtok, cserékkel, elbénázott élen állókkal, ahol már az első kanyarban tök más a sorrend, mint ahogy indultak. A karambolok általában nem véresek, sok a biztonsági elem, inkább a kocsik törnek. Néha poén egy lerobbant kocsiból kiszállót megnézni, amint mérgében belerug a kocsiba, és tényleg izgalmasak az ütközések, de nem és nem a vér miatt. Pl. mikor az 1.re ráhuzza a kocsit a 2. letöri a fél szárnyát, és a lendületvesztéssel a pofátlankodó negyediknek kivágja a gumiját, és gumicsere, orrkupcsere után a mezőny végére érve ujra át kell magukat mindenkin küzdeni, az nagyon szuper. Vagy mikor a bokszutcából rajtoló ott van a dobogón. Vagy egy esős, városi futam, ami mindent átrendez. És közben semmi vér se folyik, hacsak a studióban nem törik le a körme a müsorvezető nőnek. De ettől még halálosan izgalmas a futam. A motorsportok nem arról szólnak, hogy mindenki elindul valamelyik helyen, x körön át nézed hogy brrrr, és befutnak abban a sorrendben, ahogy indultak. Az előzések, motorhibák, hibás gumicsere miatt elvesztett dobogó. Ha van az embernek kedvence, akkor bizony a kerékcsere rész- és teljes ideje néha a gyomorgörcs szintjén mozog. Ne engedjenek ki elé valakit hibából, mennyi idő alatt végeznek vele, sikerül-e megfelelő helyre visszajönni.
   De nem a vérről szólnak a 24 órás versenyek, a kamionversenyek, és még egy csomó minden.

   Nem tudom, létezik-e sport, amit szeretsz, de tuti mondhatok neked róla pár szavas lehuzást, ha óhajtod. Mittomén kézilabda: csak azért nézik, hogy ha ütköznek a levegőben, jól hallják ahogy a csontjaik ropognak a játékosoknak, utána meg tátott szájjal nézzék, ahogy ellátják a partvonalon. (természetesen nem ez a kézilabda, de pont annyi értelme van, mint amit az F-1ről mondtál.)

   A focit utálom. De a foci se az ultrákról szól. Mellesleg örülhet az FTC, legalább megtudták, érdemes volt-e a vénaszkenner kötelezettséget megszüntetni, első meccs, első botrány... A magyar foci egy vicc, és ha a stadionok árának felét elköltötték volna egészségügyre, oktatásra, és olyan sportokra, amik dicsőséget hoznak a magyaroknak - még ha nem is szereti hobbiszinten Orbán -, nem itt tartanánk.
   advocatus_diaboli kedveli ezt.
  18. Ernoe
   Ernoe
   Ha babonás lennék... :) 7:58 ebben a pillanatban játszott be a német TV egy jelenetet ahol Grosics nem érte el a labdát, a film fekete-fehér volt a golt ha jol halottam az 1. FC Köln volt játékosa lötte.
   -
   Engem is az apám vitt elöször focimecsre, a legjobb helyen ülltünk, amit csak a vendégcsapat szurkoloi voltak hajlandok megfizetni, tehát egy tök ellenséges környezetben. Az éles gyerekhangom sok embert zavart, én még kilátástalan helyzetben is buzditottam a csapatunkat.
   -
   A tartalékcsapatok közötti játszmát a salakos pályán játszották, hogy az elsö csapatnak is maradjon fü.
   A birot nem a helyszinen verték meg a szurkolok hanem a vonaton, de rendszeresen.
   Akkor nem autoval jöttek a birok hanem vonattal, az utaselláto kocsiban aztán megbeszélték vele a mecset.
   Ennek az volt az elönye, hogy a városon kivül történt, nem lehetett miatta az otthoni csapatot megbüntetni.
   -
   Az utcán nem verekedtek az emberek, mert tilos volt zászlokat becipelni, az ellenfélnek meg volt anyi esze, hogy nem hivta fel magára a figyelmet sálakkal.
   -
   A régi szép idök. :rolleyes: Erdekes, hogy Mo.-on is vasárnap 13 ora után kezdödtek a mecsek, amikor a nagymisének vége volt a templomban. Hogy a kommunisták is tekintettel voltak az egyházra nem tudom, de ez a traditio nyugatrol jött, az emlitett okbol kifolyolag. :)
   -
   A napokba egy magyar turistával beszélgettem aki kifogásolta, hogy a Schweizi válogatottban sok bevándorlo/szülö gyereke játszik. Nem tudtam vele megértetni, hogy itt nem a játékosok származása, hanem a sportoloi teljesitményük számit.
   -
   Ha népeket akar nézni akkor menjen a Völkerkundemuseumba:
   -
   [​IMG]
   -
   „From Samoa with love“ egy kiállitás, ami arra emlékeztet bennünket, hogy mit jelentett az öseinknek 100 évvel ezelött a távolság.
   -
   [​IMG]
   -
   Nállunk csak a szélsöjobboldali pártokban tömörülteket zavarja a játékosok börének a szine.
  19. victorvacendak
   victorvacendak
   A farpofák közé dugott kést (amit nem testüregbe dugnak, csak a félreértés elkerülése végett) egy alapos motozással ki lehet szűrni, ezért húzzák végig a motozók a két kezüket a láb teljes hosszán, a seggtől a bokáig. Amit nem lehet kiszűrni, az a cipőbe rejtett kisbicska, mert a cipőt levetetni időigényes. Más kérdés, hogy a kézi detektor sokkal hatékonyabb, mint a kapudetektor, mert hamarabb kiderül, hogy van-e valami elrejtve és nem kell milliószor kipakolni majd megint átmenni. De nem akarásnak görögtűz, késelés és gumibotozás a vége (na meg politikai botrány)...
   Ernoe kedveli ezt.

Megosztás