Késelés a Fradi-meccsen: Miért nem léptek közbe a biztonságiak?

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 November 7.

Melitta - 2017 November 7, 12:40
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A FTC csaknem 48 órával a késeléssel, lincseléssel véget ért DVSC elleni bajnoki után közleményben jelezte: mindenben együttműködik a rendőrséggel, átadta a stadionban készült felvételeket, és a botrányban részt vett mintegy ötven ember mindegyikének beazonosításában együttműködik.

  A gyanús alakokat a vizsgálatok befejezéséig kitiltják. Arról, hogyan kerülhetett a kés a stadionba, azt írták: a biztonságiak kizárólag ruházat átvizsgálására jogosultak, testüregmotozást nem hajthatnak végre. „Márpedig egy kést akár a farpofa közé elrejtve is behozhat bárki, a fémdetektoros kapuk pedig rendkívül lassítanák a beléptetést” – írta a Ferencváros. A rendőrség amúgy két elkövetőt súlyos testi sértés bűntettének gyanújával őrizetbe vett, és az előzetes letartóztatásukat kezdeményezte.

  Egybehangzó vélemények szerint a botrányt a Bonyha becenevű egyén robbantotta ki azzal, hogy megjelent a stadionban, mert ezt a visszatérô fradisták egy csoportja provokációnak vélte. A meccsre két késsel érkezô, végül csaknem agyonvert férfi azért szúrta sokak szemét, mert a vénaszkenner bevezetése után a kemény magból kiválva úgymond átállt Kubatov Gábor elnök oldalára. A börtönt is megjárt férfi lett a bennmaradók, a magukat Halhatatlanoknak nevező drukkerek vezetője. Ennél is nagyobb gond, hogy korábban többször is mutogatott, provokálta az idegenbeli meccsekre néha bejutott bojkottálókat. Akárcsak szombaton.

  Úgy tudjuk, a visszatérők kérték a klubot, ne engedjék a tábor közelébe Bonyhát, ehhez képest a férfinak két késsel a birtokában sikerült bejutnia a stadionba, ráadásul bevonult a B-szektorba, ahol megint mutogatott, kezére bandázst tekert. Kivagyiságát előszeretettel hangoztatta, mindez most is annak volt a jele: nem fél senkitől. Talán védett egyénnek érezte magát.

  Úgy hírlik, hogy a férfi jó kapcsolatot ápolt a Fradi Securityvel is, ám a felvételeken jól látható, hogy amikor a szünetben körülvették a csuklyás huligánok, a biztonsági emberek mit sem törődve elsétáltak mellette. Egyelőre nagy kérdés, hogy miért nem léptek közbe?

  Vérrög van Bonyha fejében
  A Bors úgy értesült, a Honvédkórházban ápolt Bonyha többszörös arc- és orrcsonttörést, valamint zúzódásokat szenvedett. Vérrög van a fejében, ezért megfigyelik, de maradandó sérülések nélkül megússza.

  borsonline

  ftc.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 November 7.

  1. Bündi2
   Bündi2
   engem meg az idegesit amikor emberiesseg elleni bunrol beszelnek emberiseg elleni bun helyett

   az emberiesseg az egy jelzo az ellen nem lehet bunt elkovetni foleg nem olyat amit buntetni kell

   az emberiseg pedig fonev es az ellen meg lehet

   legalabbis szerintem
  2. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Beidéztem amit írtál de NEM OLVASTAM EL. Annyit ugyanis látok belőle hogy DIREKT MEGINT NEM HASZNÁLTAD A MONDATKEZDŐ NAGYBETŰKET!

   Holott megkértelek rá, ráadásul SZÉPEN, udvarias stílusban.

   Nem hiszem el hogy ne lenne shift a gépeden. Direkt akarsz engem ezzel is bosszantani, provokálni. Mutatni hogy te juszt is semmibe veszel engem.

   Nézd, tény hogy ezzel valóban sikerült engem valamennyire felbosszantanod, de utoljára. LETILTALAK, ahogy ezt elküldtem. Író vagyok, bizonyos értelemben a nyelv a szakmám. Amit @Beka Holt írt hogy nem kritizáljuk mások helyesírását, az szerintem marhára nem erre az esetre vonatkozik. Az vonatkozhat arra ha valaki nem tudja miként kell írni egy szót: muszáj vagy muszály? Ha nem használ egy szóban hosszú „í” hangot. Ha nem a „magyar” hanem az "angol" idézőjelet használja! Ha nem olvassa vissza a hozzászólását elküldés előtt és így az hibásan van elküldve mert kimarad belőle néhány betű, vagy véletlenül benne marad egy felesleges plusz karakter, vagy ha mellényom és „i” helyett a mellette levő „u” gombot nyomta le... ilyesmiknél persze hogy én se szólok, velem is számtalanszor megesik.

   De nekem már az is zavaró ha valaki teljesen ékezetmentesen ír, mert igenis be lehet a gépet állítani magyar billentyűzetkiosztásra, megoldható ez akkor is ha angol a billentyűzete és nincsenek ráfestve a magyar karakterek, az enyém is olyan. De ezt még tudom valamennyire tolerálni, oké, hát az azért tény hogy ezesetben sokáig kell tanulni mi hol van... Jó! De azt nekem senki se mondja hogy akármilyen billentyűzeten is nincs Shift gomb!

   Ha egyszer-kétszer elfeledkezik róla, oké, nem szólok. De hogy SOSE használja?!

   Szóval POFÁTLANNAK tartalak és PROVOKÁTORNAK. Egyszerűen nem vagyok hajlandó felidegesíteni magamat egy ennyire nyegle ficsúrral, szóval velem te többé nem fogsz kommunikálni.
   Szamica kedveli ezt.
  3. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Nos, ebben amit írtál úgy nagy általánosságban egyetértek veled, de itt azért már nálam is van egy határ. A magyar helyesírást iszonyatosan agyonvariálták, mikroszkopikus részleteken agyalnak a „tudorai” az akadémiában, és még változtatgatják is a szabályait amit nem vagyok hajlandó utánuk tanulni. Amennyire tudom például, jelenleg egy bizonyos ősállat neve „helyesírásiul”: „mamut”. Az én időmben, gyerekkoromban még „mammut” volt. Az volt a HELYES. Én így tanultam meg, így van a régi könyvekben amiket olvastam, amiken az olvasást megtanultam és megszerettem, tehát igenis én ezt így írom még ma is, mintegy dacból, mert nem értem mi a rákért kellett átvariálniuk, s engem már az új forma idegesít, azt érzem helytelennek!

   Számos olyasmi is van amit soha nem is tanultam meg, például hogy egyes nagyonsokszavas összetételek toldalékolásánál melyik szót írjuk nagybetűvel, mikor kötőjelezünk, mittudomén, például akad ilyesmi utcanevek esetében...

   De ezekért nem is szólok. Jelentéktelen dolgok. Lehetne vitatkozni azon, hol a határ amikor illene szólni, hajlandó lennék egy efféle vitában részt venni, ha az kulturáltan történik. Az biztos, én se szeretném ha a fórum helyesírási tanácsadóvá züllene. Valóban nem emiatt vagyunk itt. Oké.

   Nem hiszem azonban hogy amikor nyilvánvalóan DIREKT rúgja fel valaki az egyik legfontosabb szabályt, ráadásul azt ami a mondanivaló megértését is nyilvánvalóan megnehezíti, amikor egészen egyértelműen azért csinálja hogy bosszantson vele másokat, csak a kivagyiságát fitogtatandó, akkor annyira hűdemegértőnek kéne lenni hogy szóba se hozzuk. Ez ugyanis nem a helyesírás nem ismerete a részéről, hanem annak kimutatása hogy semmibe veszi fórumozó társait!

   Ez tehát szerintem bőven nem a HELYESÍRÁS, hanem az ILLEMTAN témakörébe tartozik.

   Oké, én megértettem hogy itt nem kritizálunk helyesírást. De a MODORTALANSÁGOT se?! A pofátlanságot se?!
  4. Bündi2
   Bündi2
   azt szeretem benned hogy es se olvasod amit irok de aztan megis valaszolsz ra mert nem hiszed
   es az enyemen nincs olyan gomb mert ki van torve a bal oldali a jobb oldali meg nem is mukodik es ez egy oreg laptop ha erdekel

   lehet hogy at lehet allitani de en nem tudom hogyan kell es tobben is irnak ekezet nelkul azokat miert nem piszkalod nem tudom
   ha meg valaki atallitana akkor meg nem talalnam meg a betuket mert en nem tudok ugy gepelni hogy nem nezek a gombokat

   jo akkor most kritizalom a te modortalansagodat ha ez igy jo neked
  5. Riomare
   Riomare
   Én szinte észre se vettem hogy nagy kezdőbetűk nélkül ír, már máshol is találkoztam ilyennel. Elhiszem hogy van akit zavar én nem hordanám el ezért mindennek. Van akit nehezebb olvasni nála, azon se akadok fenn.
   Libusch és B.Péter kedveli ezt.
  6. fych
   fych
   Lehetne sorolni még ezer és egy példát az "ostobaságokra". Nekem az utóbbi időben a kedvencem az ilyesmi: "nyilvánvalóan hogy ezmegazmegamaz".
   Na most ez így valami iszonyat. Mert vagy "nyivánvaló, hogy ezmegazmegamaz" vagy "nyilvánvalóan ezmegazmegamaz" (hogy nélkül).

   Lehet, hogy érdemes lenne egy nyelvészeti topikot létrehozni okulásként.
  7. fych
   fych
   Hogy a témához is szóljak: elég nagy barom volt ez a "félig agyonvert" marha, hogy odament helybe emberkedni a pofonokért. Mondhatni Darwin-díjas! :D Jó, hogy nem kezdett még kiabálni, hogy "Hajrá Dózsa!" :D :D :D
  8. eddy56
   eddy56
   Van aki a tartalomra figyel, és van aki a formara.
   Libusch kedveli ezt.
  9. Melitta
   Melitta
   Valoszinu nem Mo-on jart iskolaba igy a helyesirast se lehet szamonkerni ha a magyart csak par oraban tanulta.
   Ertheto ha valaki csak 4-5-6-8 osztalyt vegzett hogy keveri vagy elfelejti a kis es nagy betut az evek tavlataba.
   A kint elok, van aki csak itt hasznalja a magyarnyelvet.
   Vegetable kedveli ezt.
  10. Vegetable
   Vegetable
   No erre céloztam. Ujságoknál aláirom a dolgot. Legalább a böngészője helyesírás ellenőrzőjét használja, ha mást nem! Hszben vagy tud hejje sírni, vagy nem. Ha ez olyan szintig zavar, ne olvasd el, amit irt. Néha nekem is hullik a hajam. Szólni miatta nem dzsal, nem vagy se nyelvtan tanárja, se a kedves szülő...
   Az egyételmü modoroskodás (melléknév nagybetüsitése, pl. magyar, pesti, vagy mondatkezdő kisbetü), vagy az olvashatatlan írás (pl. központositás teljes hiánya) miatt, ha szólsz, azt megértem, hiszen ezek nem a helyesírásról szólnak. De hogy rossz a helyesírása? És ha mondjuk egy olaszról van szó, aki a magyar barátnőjétől tanult magyarul, és hallás utáján irja? (ez csak példa, az egyetlen szinolasz, akit ismerek, és magyarul beszél és ír, elmehetne magyartanárnak, pedig ott nőtt fel) Vagy ami a nagyiról ráragadt, mert a nagyi még magyarul beszél? Magánügye...
   Én ezzel le is zárom itt, legfeljebb annyiban érinti a témát, hogy a késelőknek valószinüleg nem volt 5-ös helyesírása :D
  11. N. Laci
   N. Laci
   Így aztán megszűnne a stadion igény, de akkor kevesebb helyen tudnának lopni?
   advocatus_diaboli kedveli ezt.
  12. JuhJóz
   JuhJóz
   Melitta, nem kell magyarázkodni. Először is leírt szabály az offtopic. Ebben a topikban nem ez a téma, tehát simán törölhető(lenne). Rosszul felfogott "szólás szabadság" miatt nem teszik a moderátorok. Jelentésre sem!
   Másodszor. Szokásjog, jelen esetben netikett. Írásmóddal nem illik foglalkozni, ha az nem kifejezetten téma.
   Harmadszor tévedés. Ha valaki "programozó guru" (frászt, sima kivagyiság), akkor tudhatná, hogy a shift billentyűt hüvelykujjal nyomkodni tornamutatvány. Az a taknyosok műfaja a butatelefonon. És nem sas szemmel nehéz műfaj a telefonon firkálni.
   Negyedszer. A fiataloktól "megörökölt" gépek először legyilkolt billentyűi a shift billentyűk, köszönhetően az "intelektuális" játékok használatának.
   Ötödször. Valódi nyelvészek jelenlegi főcsapása, hogy minden helyes, amit a másik fél megért, a lényeg a sikeres komunikáció.
   Hatodszor. Okostojásunk írásainak TARTALMA összefüggéstelen, inkoherens, töményen zagyvaság.
  13. setni
   setni
   Nos a történet mai szemmel.
   A Ferencváros először tartott sajtótájékoztatót a szombati FTC–Debrecen-meccsen történt verekedés és késelés után.
   azt látszott, hogy a büfé előtt társával várakozó Bonyhának egyik (vagy mindkét kezében) kés van, de csak fenyegette a vele szemben felsorakozó, támadásra készülő, 35-40 főt számláló maszkos, csuklyás csoportot. Nem sokkal később a csoport ráment Bonyhára és társára. Utóbbit ketten-hárman ütlegelték, és amikor a földre került, otthagyták. Eközben Bonyha a lépcső felé tartott, nyomában a csoport nagyobbik részével, és elindult felfelé. Itt dobták meg egy kukával, ahogy az már látható volt több korábbi felvételen, majd megrugdosták a földre kerülő férfit.
   A sajtótájékoztatón elhangzott: a visszatérő szurkolókkal a klub megállapodott arról az előzetes tárgyalásokon, hogy a vénaszkennert eddig is vállaló szurkolók haja szála sem görbülhet. Így Bonyháé sem.
   Kiderült az is, hogy a szombati meccsen a biztonsági szolgálat nem a legerősebb „kríziskezelő” egységével volt jelen a támadás helyszínén, mert a klubvezetés ebben egyezett meg a szurkolói csoportokkal.
   A biztonsági szolgálat vezetője, Baranyai Imre azt mondta, nem gondolták, hogy ilyesmi történik a szünetben. Azért nem tartózkodott a közelben a „kríziskezelő” egység, mert akkor felrúgták volna a visszatérő szurkolók és a vezetőség közötti megállapodást.

   Ez nem a biztonsági szolgálat döntése volt, hanem a vezetőség utasítása, amit a biztonsági szolgálatnak teljesítenie kellett.
   (index)
  14. Jégvirág_85
   Jégvirág_85
   Unokaöcsém kijár az apjával. Szerencsére most nem voltak ott. Elmebeteg, barbár népség. Ennyit nem ér a magyar foci. Bocsi...

Megosztás