Hírek Két napot késett a csomagja, kifizettette a kanadai légitársasággal az új ruháit és négy pár cipőt

1200 dollár, azaz közel 465 ezer forint megfizetésére köteleztek egy kanadai légitársaságot, amiért egyik utasuk csomagját csak két nappal később tudták kiadni – írja az Insider.


Jessica Kalynn még tavaly decemberben utazott az Air Canada egyik járatával Dubajba, ahol nem várt kellemetlenséggel szembesült: csomagja Kanadában maradt, mivel a reptéren nem került be a gépbe. A nő emiatt ruhák és tisztálkodószerek vásárlásra kényszerült, amelyre a légitársaság kompenzációként 500 dollárt (közel 200 ezer forint) adott.


A nő nem volt elégedett az összeggel, mivel ennek több mint négyszeresét költötte, és a teljes számla megfizetésére kérte a céget, amely 2100, azaz közel 815 ezer forintra rúgott. Az Air Canada azonban azzal érvelt, hogy a költés „túlzó és ésszerűtlen”, így nem kívánnak többet fizetni. Kalynn válaszul a kisebb összegeket érintő vagyonjogi vitákat eldöntő polgári döntőbíróságához, a Civil Resolution Tribunalhoz fordult.


A légitársaság szerint a kétnapos késés nem indokolta, hogy a nő ennyi mindent vegyen: a számlák szerint négy pár cipőt, öt felsőt, hat alsórészt, egy fürdőruhát, két melltartót, két darab bugyit, három zoknit és piperecikkeket vásárolt. Kalynn viszont azzal érvelt, hogy különféle időtöltései voltak Dubajban, kirándulást, egy munkaügyi konferenciát, elegáns vacsorát és edzést is betervezett, amelyekhez más-más ruhák kellettek.


A polgári bíróság végül a nőnek adott igazat, és további 700 dollár kifizetésére kötelezte a légitársaságot.

1658732696774.png
 
négy pár cipőt, öt felsőt, hat alsórészt ... és 2 db bugyit - igényes a néni
*
Biztosan nem a turkálókból öltözködik. Át tudom érezni azt, milyen elveszettnek érezhette magát. Ráadásul, egy szál ruhában... Még szerencse, hogy nem tett a bőröndbe olyan tárgyat, ami személyes ajándék, v. emlék. Több ismerősöm is megjárta ezt a "poklot", hogy elkeverték/kutyulták/máshová el is küldték, v. éppen lemaradt a járatról a csomagja.
Egyáltalán nem lehetett abban biztos, hogy megkerül a csomagja/bőröndje? Két nap, vagy soha. Eszénél volt a hölgy. Ilyennek kell lenni, ha én teljesítek, más is jól tegye a dolgát, legalábbis próbáljon ne hibázni. Ezek nem egyszerű és apró tévedések, részemről megbocsáthatatlan volna, ha bármilyen személyes tárgyam körbe-karikába utazna a fél világon. S, a végén meg sem kapnám.
 
Utoljára módosítva:
Jogos volt az igény. Ruha, pipere, kiegészítők nélkül mit tudott volna tenni. Feltételezem, nem a szobában óhalytott ücsörögni, várva arra, hogy mikor érkezik meg a csomag. Munka feladata is volt. Remélem, ezek után jobban oda fog a repülőtársaság figyelni.
 
Ahha.
A bőrönd nem veszett el, csak Kanadában parkolt, és 2 napot késett. Hogy a rengeteg programja és a fellebbezés is belefért ebbe a 48 órába, alig hihető. Ellenkező esetben viszont csak ki kellett volna nyittatni a bőröndjét, s ha időarányosan és minőségben a vásárolt holmik kimatekozott megfelelője megvolt, akkor esetleg mérlegelhető, különben csak a mohó spiné esete.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Zoltan1977Apa wrote on Pozitiva's profile.
Kedves Pozitíva, a feleségem gyógypedagógiai asszisztens képzésen tanul. Sokat segíthetne egy jó könyv, ha még megoldható, el tudnád küldeni a már sokak által emlegetett Gordosné: Bevezető általános gyógypedagógiai ismeretek c. könyvet? Köszönöm előre is!
Sziasztok! SOS LENNE valaki tud segíteni ezeknek a feladatoknak a megoldó kulcsában? Az is elég ha csatoltok képet a netről,de én ott mondjuk nem találtam fenn... Kérlek szépen segítsetek....
Sziasztok!Keresem get to the top 1 angol könyvhöz tartozó Teszteket!Esetleg valakinek megvan?
IMOPB wrote on ildi200429's profile.
A Hold sötét oldalán, Bűnös éj, Halálos csók van meg. Kell?
Sziasztok!
Keresem a régi apáczais betűhívóképeket (2002-2003 környéke). Esetleg valakinek megvan scannelve, vagy be tudná nekem scannelni?
Nagyon köszönöm előre is :)

(Tudom, hogy a mostani fent van, de nekem jobban tetszik a régi)

Statisztikák

Témák
37,561
Üzenet
4,649,546
Tagok
606,109
Legújabb tagunk
Áschin judit
Oldal tetejére