Kézilabda

Mapecho2 témája a 'Sport' fórumban , 2006 Február 12.

 1. Jetvana

  Jetvana Állandó Tag

  Pontosan mi is a baj a külföldiekkel? Mi az, hogy nincs szívük?
  A vesztes meccseknek miért a külföldi származás és a szívtelenség, és miért nem a bénaság vagy az összjáték hiánya vagy akármi más az oka?
   
 2. cicamica1988

  cicamica1988 Állandó Tag

  Azért szeretem ezt a fóruomot mert itt nincs az hogy mindneki csak győr meg mkb. Amugy nekem az a véleményem, hogy sajnos a megyer bajnokság nincs azon a szinten amilyenen a veszprém és a győr van, szerény véleményem szerint tök mindegy hogy magyarokkal van tele a csapat vagy sem nem az számít. ha vlaki játékos mindegy milyen nemzetiségű, vagy hogy honnét származik és milyen csaptban játszik hamen az hogy mennyire tehettéges.
  amugy nem kell messzire menni, hisz nekünk is van (volt) egy Nagy Lacink aki nem hajlandó magyarszínekben játszani,akkor inkább már a sok külföldi, de pléldául Perezt hoznám csak fel ö se magyar oszt még is ott van a vállogatottba, bár megtehetné hogy a kubaiban játszik!
   
 3. TH6777

  TH6777 Vendég

  És azért a tehetség mellé szükségeltetik az akarás is...mert vagy csinálom amit..vagy csak lödörgök a pályán...
  Nagy Lacival kapcsolatban...azért nem véletlen,hogy a Barcelona klasszisa és az sem,hogy gyakorlatilag minden csapattársa itthon kiáll mellette...hiszen azok a problémák amiket nyiltan kimondott...biza a valóság és nem csak a sztárcsapatokat érinti...hanem a magyar kézilabdát összeségében. Katzirz Dávid,
  Iváncsik Tamás és a többiek is csapatuktól független egyetértettek Nagy Lacival...és azzal én is egyet értek,hogy van és lenne a szövetségnek mit rendeznie....ahogy most vannak a "dolgok" csak egyre nagyobb problémák alakuknak ki továbbra is...
  Sztem sem a magyar kézilabdásoknak...sem egy sportágnak és csapatnak nem ezekkel a gondokkal kellene foglalkozniuk...pláne ha belegondolunk előttünk áll 2012 London!
  Ideje lenne ébresztőt fujni az MKSZ-en bellül és minimum legalább normális körülményeket és feltételeket biztositani...hogy tudásukhoz képest ami azért világszinvonalu...méltó körülmények között edzhessenek...., versenyekre.... kupákra utazhassanak... és persze biztonságban versenyezhessenek...
  Sztem is mindegy,hogy ki milyen nemzetiségü egy csapatban...,mert ugye a lényeg....egy mindenkiért...mindenki egyért és ez az egy a csapat!
  Az MKSZ is csak papol meg ködösit...,meg baromi magasra teszik az elvárásaik mércéjét...ami rendjén is lenne...,ha a minimumok meglennének teremtve a kitüzőtt célok és "elvárások" érdekében...,mert bizton állitom nem egy Nagy Lacin....Fazekas Nándoron...és a sok sok rendkivüli játékosainkon és akaratukon mulnak az eredmények...,mert aki kicsit is figyelemmel kiséri a kézilabdát...az csak azt mondhatja....ezek a fiúk-lányok minden tudásukat beleadva tesznek is le az "asztalra" képviselve a magyarokat....mindezt az MKSZ "impotenciája" ellenére!
   
 4. cicamica1988

  cicamica1988 Állandó Tag

  igen részeben egyet is értek veled hogy nincs pénz meg nem vagyunk azon a szinten amin kellene hogy legyünk!
  de én ugy gondolom hogy egy játékos ne azzal foglalkozzon hogy hogyan lehetne jobb, hanem a játékal. Egyrészböl a multkor épp elkaptam egy beszélgetést Sinka László beszélt a kialakult helyzetről, és kicsit fájó volt hallani hogy azért nincs pénz mert nincsenek nagy átütö eredmények a sportban. Ami valljuk be igaz, mert sem az eb -n, sem a vbn nem remekelt a csapat.
  és hidd el nekem én is versenyszerűen kéziztem vagy 5évig és tudom milyen az ha valami nagy versenyre készülsz eredményt várnak tőled el, és azok az eredmények nem jönnek!
   
 5. TH6777

  TH6777 Vendég

  Szia!
  No azért foglalkoznak sajnos a játékosok a problémákkal IS...,mert kénytelenek...hiszen őket, a játékukat érinti...és ha valami "nem gömbölyü" egészében...akkor ugye nem teljes mértékig lehet azt a "feladatot" maradéktalanul ellátni...ráadásul megfelelni aminek és ahogy kellene...sajnos és szégyen amikor idáig elfajulnak a dolgok és ez nem csak a kézilabdára "jellemző"...
  Sinka László és összeségébe az MKSZ csak kibuvokat keres és folyton a pénzhiányra hivatkoznak...
  Nézőpont kérdése,hogy a csapat hogy teljesitett az ebn-vbn...becsületesen helytálltak és már dicséretes az addigi eljutásuk is azokat a "disznóságokat" ismervén ami sajnos a szövetségen bellüli nyüves belső harcokat illeti és jellemzi!
  Az életben sem mindig fent van ugye a "mókuskerék"?....no azért el kellene rugaszkodni a földtől és bekellene ismerni,hogy biza évek hosszu sora óta ugy a lányok,mint a fiuk csak ott vannak mindig a világ éllóvasai között...még akkor is ha szövegelni,birálni,kritizálni és Elvárni mindenki csak a PÁLYASZÉLÉRŐL tud!
  Ja kérem nem elvárni kell folyamatosan,hanem tenni is ahoz hogy "elvárások" lehessenek azoktól az EMBEREKTŐL...akik tudásuk javát adva évek óta nélkülöznek-lemondanak és keményen izzadva dolgoznak ugy az edzéseken...,mint a versenyeken,bajnokságokban stb...és még embernyi megbecsülést sem kapnak...,ha netán éppen nem VB-EB elsők....
  No ezeken kell gondolkodni...

  Kérdés: és amikor nem hoztad az eredményt,mert lehettél éppen "rosszabb" formában...ugyan akkor kit érdekelt öszintén a Te problémád??? sztem senkit csak a számonkérés maradt....

  Több sportot űztem,volt amit sok éven át válogatott szinten,de Tudod akkor még nem a pénz hajhászása és a poziciók betőltéséért folytak a harcok a szövetségekben és a csapatoknál!
  és akkor is voltak elvárások....csak anyit amennyit lehetet...Na ez ami mamár sajnos csak emlékezet....
  Talán még annyit....ma már sajnos a csapatok VEZETŐINEK-TULAJDONOSAINAK nem az a fontos,hogy a versenyzői hogy jétszanak..csak mennyi haszon és bevétel lesz az eredményéből...na ez ami gusztustalan és egyre jellemzőbb...igaz burkoltan...Különben meg sztem baromiul nem számit és nem számithat...,hogy éppen nyerünk...avagy éppen veszitünk...,és megkockáztatom.... az sem fontos...., hogy jók vagyunk-e éppen....csak az kell egyedül..., hogy számítson..., hogy jól játszunk -e...és véleményem szerint azért ritka amikor a kézis lányok-fiuk xarul játszanak....

  "A sport arra tanít, hogy becsületesen győzzünk, vagy emelt fővel veszítsünk. A sport tehát mindenre megtanít."

  Azért ez annyira a szövetségekben "tevékenykedők" egyre nagyobb hányadára már nem igen mondható el....Sajnos!
  Szia!
   
 6. TH6777

  TH6777 Vendég

  Kézilabda BL. mindent megtett a Debrecen, de kiesett
  2010. 11. 13. 22.22


  <RIGHT>
  [​IMG]


  A Debrecen óriási csatában, 28-26-ra kikapott az osztrák Hypo NÖ otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája 5. fordulójában, így biztosan csoportja utolsó helyén végez, és nem folytathatja szereplését a nemzetközi kupákban.

  Eredmény, 5. forduló:
  B csoport:
  Hypo NÖ (osztrák)-DVSC-Korvex 28-26 (15-14)


  Mindkét csapat nehéz helyzetből várta a találkozót, mivel négy forduló után csupán két-két pontot gyűjtöttek csoportjukban, s az újabb vereség az utolsó helyet, és a búcsút jelentette volna számukra.
  A mérkőzést nagy iramban kezdték a felek, s ugyan az elején az osztrákok voltak pontosabbak, a Debrecen hamar magához tért, és egyenlített. Mindkét együttesnél jobb és rosszabb perdiódusok váltották egymást, néhány percig a hazaiak, majd a magyarok domináltak, egyik gárda sem tudta leszakítani a másikat. A szakasz vége előtt hét perccel még Köstner Vilmos tanítványai vezettek két góllal, a szünetre mégis Hypo vonulhatott egygólos előnnyel (15-14).
  A második félidőt álmosan kezdte a magyar együttes, az osztrákok pedig eredményes játékkal gyorsan négy gólra növelték az előnyüket. Még mielőtt nagy lett volna az ijedtség, a DVSC magához tért, s a játékrész közepére egyenlíteni tudott, sőt a 47. perc végén a kiválóan játszó Bognár találatával 22-21-re ismét a hajdúsági együttes vezetett.
  Ezt követően aztán újra pontatlanná vált a magyar csapat, a Hypo pedig pontos támadásokkal néhány perc alatt nem csupán fordított, de háromgólos előnyhöz jutott. A hajrában mindent megpróbált a DVSC, egy perccel a lefújás előtt egy gólra felzárkózott, ám a legfontosabb pillanatokban az osztrákok kapusa hárítani tudott, s kétgólos Hypo-sikerrel zárult a mérkőzés.
  A csoport utolsó helyén álló Debrecen a nyitófordulóban hazai pályán 22-21-re győzött a Hypo ellen, így az egymás elleni összevetésben az osztrákok a jobbak, ami azt jelenti, hogy akkor sem előzheti meg riválisát, ha az utolsó fordulóban győz, a Hypo pedig veszít, s a KEK-ben sem folytathatja szereplését.
  vasárnap:
  HC Leipzig (német) - Itxako Navarra (spanyol), vasárnap 15 ó
  A csoportokból az első két helyezett jut a középdöntőbe, míg a harmadikok átkerülnek a KEK nyolcaddöntőjébe.
  <CENTER></CENTER>  BL: a győri henger maga alá temette a Zvezdát
  2010. 11. 13. 18.58


  <RIGHT>
  [​IMG]


  Legszebb arcát mutatta a Győri Audi ETO KC, és hazai pályán 33-22-re nyert az orosz Zvezda Zvenyigorod ellen a kézilabda Bajnokok Ligája D csoportjának ötödik fordulójában. A vendégek sem támadásban sem védekezésben nem tudta felvenni a versenyt a házigazdákkal, akik olyan fölényben játszottak, hogy a végén még a fiatalokat is pályára küldhette az első egymás elleni meccsen még győzedelmeskedő oroszok ellen. Győzelmével továbbjutott csoportjából a Győr.

  Győzelmével a Győr továbbjutott a legjobb nyolc közé, az utolsó kvartettből meccsen a Krim Ljublijana ellen már a csoportelsőség a tét.

  Győri AUDI ETO KC – Zvezda Zvenyigorod 33-22 (19-12)

   
 7. TH6777

  TH6777 Vendég

  Kézilabda BL: idegenbeli bravúrgyőzelem a Szegedtől
  2010. 11. 18. 19.37


  <RIGHT>
  [​IMG]


  A Pick Szeged bravúros, 26-25-ös győzelmet aratott csütörtökön az előző idényben elődöntős orosz Csehovszki Medvegyi otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája C csoportjának 5. fordulójában, és ezzel nagy lépést tett a továbbjutás felé.

  Férfi BL, 5. forduló:
  C csoport:
  Csehovszki Medvegyi (orosz) - Pick Szeged 25-26 (12-10)


  Bátran kezdett az esélytelenebb Szeged, és tartotta a lépést a helyi "Medvékkel", sőt, 4-3-ra vezetett is. Ezután sorozatban négyszer volt eredményes a hazai csapat, így Skaliczki László vezetőedző időt kért. Csakhogy az oroszok lendülete nem tört meg, fokozatosan növelték a különbséget, közben két vendég büntető is kimaradt. A Tisza-partiak aztán a szünet előtti öt percben nem kaptak gólt, dobtak viszont hármat.
  A pihenő után is sziporkázott a Szeged, és a 37. percben utolérte riválisát (15-15). Megzavarodott a Csehov, kettős emberhátrányba került, és ezt remekül használta ki a Pick (43. perc: 17-18). Időt kértek a vendéglátók, ám ahogy visszatértek a csapatok a pályára, Katzirz és Lékai is betalált. 17-21 után nagyobb sebességre kapcsolt a több poszton cserélő Medvegyi, és felzárkózott.
  Tatai fontos pillanatban, emberhátrányban büntetőt védett, majd az ellentámadásból Butenko nem hibázott. Két és fél perccel a vége előtt 26-23-ra vezetett a Pick, ám két góllal feljött a Csehov. Csakhogy az utolsó támadásnál az oroszok a kapufát találták el, így bravúrgyőzelmet aratott Skaliczi együttese.
  A Szeged legközelebb november 28-án lép pályára, akkor otthon szintén a Csehov lesz az ellenfele.

  Az állás:
  1. Csehovszki Medvegyi 7 pont/5 mérkőzés (162-143), 2. Valladolid (spanyol) 7/4 (117-107), 3. Pick Szeged 6/5, 4. Aalborg (dán) 3/4, 5. Dinamo Minszk (fehérorosz) 2/4, 6. Schaffhausen (svájci) 1/4

  B csoport:
  Sa:vehof (svéd) - MKB Veszprém, vasárnap 15:15 ó

  <CENTER></CENTER>  XLsport
   
 8. zoli1986

  zoli1986 Új tag

  A Győri Audi Eto nagyon jól játszott a múlt héten, és remélem hogy a hétvégén is győznek. Sajnáltam a Debrecent.
   
 9. TH6777

  TH6777 Vendég

  Kézilabda: Avar György autóbalesetet szenvedett
  2010. 11. 19. 20.27

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Autóbalesetet szenvedett a Kecskemét férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője, Avar György és felesége pénteken kora este a 47-es főúton, Székkutas és Orosháza között.

  A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Szenti Szabolcs az MTI-nek elmondta: a főút közelében egy földes úton haladt a lovas kocsi, amikor irányítója, egy ittas férfi leesett a bakról. Az állatok megvadultak, felszaladtak a 47-es főútra, és a lovas kocsi összeütközött egy személyautóval. A felismerhetetlenségig összetört autóban ketten utaztak, mindketten megsérültek. A lovas kocsit irányító férfi könnyebben sérült meg. Az egyik ló a balesetben elpusztult.
  Feyér Zoltán, a Pajor Pálinka Kecskeméti SE ügyvezetője a távirati irodának megerősítette, hogy Avar György és felesége szenvedett közlekedési balesetet.
  "Már beszéltem Gyurival, ő nincs rosszul, a felesége viszont komolyabban megsérült. Reméljük, minél előbb felépülnek, és az edzőt várjuk vissza a csapathoz" - nyilatkozta Feyér Zoltán.
  A csapat a hétvégén nem játszik bajnoki mérkőzést, legközelebb kedden, a szlovákiai Eperjesen találkozik a magyar bajnokság alapszakaszában, a Barátság Kupában szereplő Tatran Presovval, majd november 26-án fogadja az Orosházát.

  <CENTER></CENTER>
  Kézilabda NB I: Bohus Beával is könnyen nyert a Békéscsaba
  2010. 11. 19. 19.54

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Az újonc Érd és a vezetőedzőjét pihentető Békéscsaba is nyert a női kézilabda NB I pénteki játéknapján.

  A férfiaknál az FTC simán győzött Orosházán.

  Női NB I:
  Alcoa-FKC-RightPhone - ÉTV-Érd 26-30 (10-15)
  Szekszárd - Budapest Bank-Békéscsaba 24-35 (10-17)
  A vendégek kispadján Bohus Bea másodedző ült, a klub korábbi hivatalos tájékoztatása szerint Mátéfi Eszter vezetőedző pihen.

  Budapest Bank férfi liga:
  Orosháza - FTC-Sporek 20-28 (11-13)
  <CENTER></CENTER>
  XLsport
   
 10. TH6777

  TH6777 Vendég

  Férfi kézilabda EHF Kupa idegenben nyert a Tatabánya
  2010. 11. 20. 22.09

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Kétgólos győzelmet aratott a Tatabánya a bosnyák Banja Luka vendégeként a férfi kézilabda EHF Kupa 16 közé jutáért zajló párharcának szombati, első mérkőzésén.

  Eredmény:
  férfi EHF Kupa, a 16 közé jutásért, 1. mérkőzés:
  Banja Luka (bosnyák) - Tatabánya Carbonex 23-25 (11-12)
  A visszavágót jövő szombaton rendezik.
  <CENTER></CENTER>
  Kézilabda BL: debreceni vereség Spanyolországban
  2010. 11. 20. 20.38

  <RIGHT>
  [​IMG]


  A Debrecen 15 gólos vereséget szenvedett szombaton, Spanyolországban a női kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának hatodik, egyben utolsó fordulójában.

  Az már korábban eldőlt, hogy a magyar csapat negyedikként zár, azaz nem folytathatja nemzetközi szereplését.

  Női BL, 6. (utolsó) forduló:
  B csoport:
  Itxako Navarra (spanyol) - DVSC-Korvex 39-24 (20-14)
  Hypo NÖ (osztrák)-HC Leipzig (német) 20-23 (12-11)

  Az állás:
  1. Navarra 10 pont, 2. Leipzig 8, 3. Hypo NÖ 4, 4. DVSC 2

  D csoport:
  korábban:

  Győri Audi ETO KC - Krim Ljubljana (szlovén) 26-21 (11-9)

  vasárnap:
  Podravka Koprivnica (horvát)-Zvezda Zvenyigorod (orosz) 17:15 ó
  Az állás:
  1. Győr 10 pont, 2. Ljubljana 8, 3. Zvenyigorod 4/5 mérkőzés, 4. Koprivnica 0/5

  A csoportokból az első két-két helyezett jutott a középdöntőbe, amelynek sorsolását kedden tartják Bécsben. A harmadik helyezettek a KEK nyolcaddöntőjében folytatják szereplésüket.


  Kézilabda BL: a Hamburg és a Montpellier is nyert a Veszprém csoportjában
  2010. 11. 20. 19.11

  <RIGHT>
  [​IMG]


  A Hamburg saját közönsége előtt, a Montpellier pedig idegenben győzött szombaton az MKB Veszprém csoportjában, a férfi kézilabda Bajnokok Ligája ötödik fordulójában.

  Eredmények, 5. forduló:
  B csoport:
  Hamburg (német)-Tatran Presov (szlovák) 35-23 (17-11)
  Kolding (dán)-Montpellier (francia) 28-36 (13-19)

  vasárnap:
  Sa:vehof (svéd)-MKB Veszprém 15:15 ó

  Az állás:
  1. Veszprém 8 pont/4 mérkőzés, 2. Hamburg 6 (158-138), 3. Montpellier 6 (154-137), 4. Kolding 6 (157-156), 5. Sa:vehof 2/4, 6. Tatran Presov 0

  C csoport:
  csütörtökön játszották:
  Csehovszki Medvegyi (orosz)-Pick Szeged 25-26

  vasárnap:
  Aalborg (dán)-Valladolid (spanyol) 15:50 ó

  Az állás:
  1. Csehovszki Medvegyi 7 pont (162-143), 2. Valladolid (spanyol) 7/4 (117-107), 3. Pick Szeged 6, 4. Aalborg (dán) 3/4, 5. Dinamo Minszk (fehérorosz) 2/4, 6. Schaffhausen (svájci) 1/4
  <CENTER></CENTER>

  Kézilabda BL: kiharcolta otthon a csoportelsőséget a Győr
  2010. 11. 20. 18.52

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Csoportgyőztes lett a női kézilabda Bajnokok Ligájában a Győri Audi ETO KC, miután remek védekezéssel 26-21-re legyőzte vasárnap a vendég Krim Ljubljanát.

  Női BL, 6. (utolsó) forduló:
  D csoport:

  Győri Audi ETO KC - Krim Ljubljana (szlovén) 26-21 (11-9)


  A fontos találkozót "törzshelyén" tekintette meg Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság frissen megválasztott elnöke, Győr polgármestere, olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász. Mint a város vezetője a ViaSat3 csatornának elmondta, tervezik egy multifunkcionális csarnok építését, amely új otthona lehet a helyi csapatnak. Borkai amúgy rendszeres nézője a klub meccseinek.
  Az már korábban eldőlt, hogy a vasárnap egymással játszó két gárda jutott a középdöntőbe, már csak a csoport első helye és a vele járó kedvezőbb sorsolás volt a tét. Ehhez az ETO-nak pontot kellett szereznie.
  Parádés védekezéssel kezdett a Győr, Lunde még büntetőt is fogott, így csak a 8. percben dobta első gólját a Ljubljana. Ugyanakkor a vendégek sem zártak rosszul, emiatt negyedóra elteltével csupán 5-4 állt az eredményjelzőn. Mivel "lefagyott" a hazaiak góltermése, Konkoly Csaba vezetőedző időt kért, ettől gyorsabbá vált a játék. 9-5-nél Görbicz büntetőből arcon dobta a rivális kapust, akit le kellett cserélni. Aztán a Krim szintén időkéréssel próbált javítani játékán, és a félidő végére felzárkózott.
  A szünet nem tett jót a színvonalnak, a folytatásban sok volt a hiba. Majdnem egyenlített a Krim, de az ETO előbb kapta el a fonalat, ennek köszönhetően a 39. percre 16-10-re meglépett. Megtört az egyre fáradtabb alakulat benyomását keltő szlovén bajnok, amely aztán időkéréssel se tudta megfékezni a hazaiak lendületét.
  Negyedórával a vége előtt 19-13 volt az állás, a hazaiak pedig a továbbiakban arra törekedtek, hogy a különbség ne apadjon. Ez a tervük majdnem sikerült.
  A középdöntőben a Győr – mint csoportelső – egy másik csoportelsőt, valamint két csoportmásodikat (de nem a Ljubljanát) – kapja a keddi sorsoláson.

  Vasárnap:
  Podravka Koprivnica (horvát)-Zvezda Zvenyigorod (orosz) 17:15 ó

  Az állás:
  1. Győr 10 pont/6 mérkőzés
  2. Ljubljana 8/6
  --------------------
  3. Zvenyigorod 4/5
  -----------------
  4. Koprivnica 0/5

  Az első két helyezett jutott a középdöntőbe, amelynek sorsolását kedden tartják Bécsben. A harmadik helyezett Zvenyigorod a KEK nyolcaddöntőjében folytatja szereplését.

  Később:
  B csoport:
  Itxako Navarra (spanyol) - DVSC-Korvex 19 ó
  Hypo NÖ (osztrák)-HC Leipzig (német) 20:25 ó
  <CENTER></CENTER>  XLsport
   
 11. TH6777

  TH6777 Vendég

  Női kézilabda KEK: kiütéses győzelemmel 16 között az FTC
  2010. 11. 21. 18.30

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Az FTC 53 (!) gólt dobva kiütéses sikert aratott a vasárnapi, népligeti visszavágón szlovák riválisa felett, s így kettős győzelemmel került a legjobb 16 közé a női kézilabda KEK-ben.

  Eredmény:
  a 16 közé jutásért, visszavágó:
  FTC-Jógazdabank - Banovsky HK Gabor (szlovák) 53-26 (29-13)

  továbbjutott: az FTC kettős győzelemmel (az első meccsen 32-26-ra nyertek a zöld-fehérek)
  A nyolcaddöntő sorsolását kedden tartják.

  Férfi kézilabda BL: tovább menetel a Veszprém
  2010. 11. 21. 17.13

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Továbbra is százszázalékos az MKB Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában: Mocsai Lajos csapata vasárnap 41-31-re győzött a svéd Sa:vehof göteborgi otthonában.

  Férfi BL, B csoport, 5. forduló:
  Sa:vehof (svéd)-MKB Veszprém 31-41 (15-22)


  A Veszprém esélyeshez méltóan kezdett, szinte minden támadása célt ért, és nem volt meglepő, hogy a 11. percben, 5-10-nél a hazaiak időt kértek.
  A tetemes előny birtokában kicsit megnyugodott a magyar bajnok, így Mocsai Lajos megpróbálta ismét feltüzelni tanítványait. Ez sikerült, mert megint visszaállt a megnyugtató különbség. A veszprémiek átlagban hetven százalékos pontossággal lőttek kapura.
  A második félidő elejét alaposan meghajtotta a Sa:vehof, és amikor kettős emberelőnyhöz jutott, felzárkózott 24-22-re. Azonos létszámban a Veszprém visszavette az irányítást, ám elhúzni már nem tudott az erőre kapott svéd alakulattól.
  Ahogy telt az idő, úgy lett ismét magabiztos a vendéggárda, és a végén Vujin tizedik góljával tízgólosra nőtt a vezetés (29-39).
  A két csapat a következő körben is találkozik, jövő szombaton a Veszprém Arénában lehet begyűjteni a két pontot.
  A Mocsai-csapat a csoportkör felénél négy pont előnnyel vezet riválisaival szemben, és ez jó alap a B jelű hatos megnyeréséhez.

  Az állás:
  1. MKB Veszprém 10 pont, 2. Hamburg (német) 6 (158-138), 3. Montpellier (francia) 6 (154-137), 4. Kolding (dán) 6 (157-156), 5. Sa:vehof 2, 6. Tatran Presov (szlovák) 0​
  <CENTER></CENTER>  XLsport
   
 12. TH6777

  TH6777 Vendég

  Kézilabda: három női csapatunk várja a kupasorsolást
  2010. 11. 23. 02.26

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Három magyar női kézilabdacsapat, a Bajnokok Ligája középdöntőjében érdekelt Győr, a KEK nyolcadöntőjébe jutott Ferencváros és az EHF Kupában szintén 16 között járó Vác várja az európai kupák keddi, bécsi sorsolását.

  A Győri Audi ETO KC csoportelsőként jutott tovább, így biztos, hogy egy másik csoportelsőt - a montenegrói Buducnost Podgoricát, a búcsúzó Debrecen kvartettjéből továbblépő spanyol Itxako Navarrát vagy a norvég Larvikot -, valamint két csoportmásodikot - az orosz Dinamo Volgogradot, a német HC Leipziget vagy a román Oltchim Valceát - kapja ellenfélnek. A szintén csoportmásodik szlovén Krim Ljubljana nem lehet rivális, mivel a csoportkörben már találkozott a két alakulat.
  A BL középdöntőjének hat fordulóját 2011. február 5. és március 20. között rendezik meg. A játéknapok: 2011. február 5/6., 12/13., 19/20., március 5/6., 12/13. és 19/20. A két négyes első és második helyezettje jut az áprilisi elődöntőbe. A kétmeccses finálét májusban tartják.
  A KEK nyolcaddöntőjébe került FTC-Jógazdabank kettős győzelemmel jutott túl a szlovákiai Banovsky HK Gaboron, akárcsak az EHF Kupában a Syma-Vác a spanyol Elda Prestigión. Utóbbi két kupában az első mérkőzéseket 2011. február 5-én vagy 6-án, a visszavágókat pedig egy héttel később rendezik majd a 16 között.
  A kontinentális szövetség hétfőn közölte, hogy a Ferencvárost és a Vácot nem az első, hanem a második kalapba sorolta. Így előbbi a debreceni BL-es csoportból átkerült osztrák Hypo NÖ, valamint a dán FIF Copenhagen, az utóbbi két BL-kiírásban győztes Viborg, a francia Toulon, a német Blomberg-Lippe, a román Constanta, a győri BL-kvartettből kiesett orosz Zvezda Zvenyigorod és a svéd Lugi közül kaphat ellenfelet. A váciaknak a dán Midtjylland, az Esbjerg, a Holstebrö, a spanyol Sagunto, a holland VOC Amsterdam, a norvég Byasen, az orosz Lada Toljatti vagy a szerb Zajecar juthat.
  <CENTER></CENTER>  XLsport
   
 13. TH6777

  TH6777 Vendég

  Kézilabda: a BL címvédője lesz az FTC ellenfele a KEK-ben
  2010. 11. 23. 12.01

  <RIGHT>
  [​IMG]


  A Győri Audi ETO KC a norvég Larvikkal, az orosz Dinamo Volgograddal és a német HC Leipziggel került azonos középdöntős csoportba a női kézilabda Bajnokok Ligája keddi sorsolásán.

  A csoportból az első két helyezett jut tovább. A győrieknek komoly riválisuk lesz az otthon remek Volgográd és Lipcse, míg a Larvikban több világ és olimpiai bajnok játszik. A németek többek között a DVSC-Korvex kiejtésével kerültek a nyolc közé.
  "Ezek az ellenfelek, ezek ellen kell felkészülni. A Larvik a világelső norvég női kézilabdázás képviselője, a lipcseiek mentálisan nagyon erősek, az utolsó másodpercig keményen küzdenek, a Volgograd pedig szintén a topnemzet Oroszország bajnoka immár sorozatban két éve. A túloldalon a Valceát és a Podgoricát előre kikiáltották döntősnek, az Itxako is remek erőt képvisel. A Ljubljanánál kérdés, hogy tavaszra felépülnek-e a sérültjei. Úgy gondolom, hogy a pillanatnyi forma dönt majd el meccseket, és a továbbjutást. Most az a legfontosabb, hogy minél jobban feltérképezzük a riválisainkat" - mondta az MTI-nek Konkoly Csaba, a Győr vezetőedzője.
  Az európai szövetség már kedd délután közzétette a BL menetrendjét. Eszerint a Győr február 5-én vagy 6-án Volgogradban kezd, majd fogadja a Leipzig gárdáját, a 3. fordulóban pedig a Larvikhoz látogat. Március 5-én vagy 6-án Lipcsében lépnek pályára Pálingerék, aztán vendégül látják a Dinamót, végül - március 19-én vagy 20-án - a Larvikot.
  A KEK negyeddöntőjében az FTC-Jógazdabank az egyik legnehezebb ellenfelet, a Bajnokok Ligája utolsó két kiírásában diadalmaskodó, ám az idén valamelyest meggyengült, így a legerősebb sorozatban már elvérző dán Viborgot kapta. Az első meccs Dániában lesz.
  Kökény Bea ügyvezető szerint a lehetséges ellenfelek közül a legnehezebbet kapták.
  "Még a többi, BL-ből csoportharmadikként átkerült csapat is jobb lett volna. Így alakult, sajnálom" - fogalmazott a korábbi világválogatott irányító.
  Az EHF Kupában a 16 között a Syma-Vác a norvég Byasennel akadt össze, itt is idegenben kezd a magyar csapat.
  "Nem jó a sorsolásunk. Nem rossz a Byasen, ráadásul messze is van. Megpróbáljuk elérni, hogy egy helyszínen, náluk vagy nálunk legyen mindkét találkozó. Az esélyekről nem tudok mit mondani, február messze van még" - jegyezte meg Németh András, a váciak mestere.

  A BL középdöntőjében:

  1. csoport:
  Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Itxako Navarra (spanyol), Krim Ljubljana (szlovén), Oltchim Valcea (román)

  2. csoport:
  GYŐRI AUDI ETO KC, Larvik (norvég), Dinamo Volgograd (orosz), HC Leipzig (német)

  játéknapok: 2011. február 5/6., 12/13., 19/20., március 5/6., 12/13. és 19/20. A csoportokból az első két helyezett jut az áprilisi elődöntőbe.


  Az EHF Kupa nyolcaddöntőjében:

  BYASEN (NORVÉG)- SYMA-VÁC
  Olimpija Ljubljana (szlovén)-Tvis Holstebro (dán)
  FC Midtjylland (dán)- H.A.C. (francia)
  VfL Oldenburg (német)-Zajecar (szerb)
  Dunarea Braila (román)-Esbjerg (dán)
  Mar Sagunto (spanyol)-Kuban Krasznodar (orosz)
  KIF Vejen (dán)-VOC Amsterdam (holland)
  Lada Toljatti (orosz)-Metalurg Szkopje (macedón)

  játéknapok:
  1. mérkőzés 2011. február 5. vagy 6., visszavágó 2011. február 12. vagy 13.

  A KEK nyolcaddöntőjében:

  VIBORG (DÁN)- FTC-JÓGAZDABANK
  Lugi (svéd)-Tertnes Bergen (norvég)
  Blomberg-Lippe(német)-Fram (izlandi)
  Metz (francia)-Hypo Niederösterreich (osztrák)
  Lokomotiva Zagreb (horvát)-Zvezda Zvenyigorod (orosz)
  Tomis Constanta (román) - Rosztov-Don (orosz)
  Knjaz Milos (szerb)-Toulon (francia)
  FIF Copenhagen (dán)-Mar Alicante (spanyol)

  játéknapok:
  1. mérkőzés 2011. február 5. vagy 6., visszavágó 2011. február 12. vagy 13.

  <CENTER></CENTER>  XLsport
   
 14. zoli1986

  zoli1986 Új tag

  Gratulálok a győri kézis lányoknak! remélem a második csoportkörből is simán továbbjutnak.
   
 15. TH6777

  TH6777 Vendég

  Kézilabda: a Telenor Kupa az Eb főpróbája
  2010. 11. 26. 11.37

  <RIGHT>
  [​IMG]


  A december 7-én kezdődő női kézilabda Európa-bajnokság főpróbája lesz a szombattól hétfőig tartó Telenor Kupa.

  A keret még az utolsó szűkítés előtt áll, és a tunéziai, valamint az ukránok elleni mérkőzés után dönt Mátéfi Eszter szövetség kapitány, ki legyen a 16 utazó – hangzott el a Miskolcon és Tiszaújvárosban tartandó tornát felvezető pénteki sajtótájékoztatón.
  "Sajnos, a keretet nem csak én állítottam össze, gondolok itt a sérültekre. Tóth Tímea vagy Zácsik Szandra utazó lett volna, de mindketten itthon maradnak. Akik a rendelkezésre állnak, ők utoljára a Telenor Kupán bizonyíthatnak. Bízom benne, hogy mindenki átérzi, milyen fontos ez a torna, és szép eredményt érünk el" – mondta Mátéfi Eszter. Hozzátette: a csapaton belül egészséges a rivalizálás, és szeretne versenyhelyzetet teremteni a Telenor Kupán is.
  A világklasszis kapus, Pálinger Katalin jelezte: a tavalyi vb-t pihenés miatt kihagyta, és most újult erővel várja a fontos Eb-t, amelyről az első helyezett már indulási jogot szerez a londoni olimpiára.
  "A szezon elején rendezett dániai Világkupán jó volt ismét válogatott színekben szerepelni, és most még fokozottabban váron az Eb-t. Szeretnénk bebizonyítani, hogy jó csapatunk van!" – jegyezte meg a győri hálóőr.
  Jövő keddtől már csak 16-an folytatják a felkészülést Tatán, és lesz két edzőmeccs is. Az egyik a dunaújvárosi csapattal, a másik a serdülő fiú válogatottal.
  A magyarok december 6-án utaznak Lillehammerbe, majd 7-én a szlovén, 8-án a francia, 10-én pedig a társrendező norvég csapat lesz az ellenfél. A kvartettből az első három jut tovább, és magukkal viszik az egymás elleni eredményeket.

  A Telenor Kupa programja:

  szombat:
  Magyarország-Tunézia, Miskolc 12:55 ó

  vasárnap:
  Magyarország-Ukrajna, Tiszaújváros 12:55 ó

  hétfő:
  Ukrajna-Tunézia, Tiszaújváros 17 ó

  A magyar női kézilabda-válogatott 18 fős kerete:
  kapusok
  : Herr Orsolya (SYMA-Vác), Pálinger Katalin (Győri Audi ETO KC), Triffa Ágnes (DVSC-Korvex)
  jobbszélsők: Bódi Bernadett (Budapest Bank-Békéscsabai ENK SE), Kovacsicz Mónika (FTC Jógazdabank)
  jobbátlövők: Bulath Anita (DVSC-Korvex), Sopronyi Anett (DVSC-Korvex)
  irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO KC), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO KC), Szucsánszki Zita (FTC Jógazdabank), Temes Bernadett (SYMA-Váci NKSE)
  beállók: Ábrahám Szilvia (Veszprém Barabás KC), Szabó Valéria (DVSC-Korvex), Szamoránsky Piroska (FTC Jógazdabank)
  balátlövők: Tomori Zsuzsanna (FTC Jógazdabank), Szekeres Klára (Budapest Bank-Békéscsaba)
  balszélsők: Vérten Orsolya (Győri Audi ETO KC), Vincze Melinda (Alcoa FKC RightPhone)
  tartalék: Juhász Gabriella (DVSC-Korvex)
  <CENTER></CENTER>  XLsport
   
 16. Petike1986

  Petike1986 Állandó Tag

  A férfi csapatok közül az MKB tovább fog jutni, a Szegednek nincs sok esélye.
  A nőknél pedig természetesen a Győr.
  Görbicz a legnagyobb!
   
 17. TH6777

  TH6777 Vendég

  Petike! Sztem azért csak az lenne az igazi,ha minden csapatunk tovább jutna...keményen megdolgoztak eddig is...és van annyi bennük,hogy haladjanak felfelé....
  Hajrá Magyarok!
   
 18. TH6777

  TH6777 Vendég


  No azért Anita is csak a többiek jó játéka mellet tudja hozni amit....Vérten Orsiék és a többiek is jók...vagy is a válogatott egy az egyben...
   
 19. lenand76

  lenand76 Állandó Tag

  Gratula a Győrnek a BL-s teljesítményéhez. Csak így tovább!!
   
 20. TH6777

  TH6777 Vendég

  EHF Kupa: az első meccs után tízgólos hátrányban a Dunaferr
  2010. 11. 26. 23.50

  <RIGHT>
  [​IMG]


  A pályaválasztói jogáról lemondó Dunaferr tízgólos vereséget szenvedett a Porto otthonában a férfi kézilabda EHF Kupában a 16 közé jutásért rendezett első mérkőzésen.


  Férfi EHF Kupa, a 16 közé jutásért, 1. mérkőzés:
  Dunaferr-Porto (portugál) 27-37 (11-20)
  A találkozón hivatalosan a dunaújvárosi klub volt a házigazda. A visszavágót vasárnap rendezik ugyancsak Portóban.
  <CENTER></CENTER>
  Férfi kézilabda NB I: győzött a vendég Csurgó
  2010. 11. 26. 23.37

  <RIGHT>
  [​IMG]


  A Budapest Bank férfi kézilabda NB I pénteki mérkőzésein:

  Pajor Pálinka-Kecskemét - Orosháza 36-28 (20-14)
  Uniqa-Pécs - Csurgó 25-28 (9-15)

  <CENTER></CENTER>


  Nyárig Bohus Bea irányítja a Békéscsabát
  2010. 11. 26. 16.49

  <RIGHT>
  [​IMG]


  A szezon végéig Bohus Beát nevezték ki a jelenleg hatodik helyen álló Budapest Bank-Békéscsaba női kézilabdacsapatának vezetőedzőjének.

  Az egyesület pénteki közleménye szerint Mátéfi Eszter - aki egyben az Eb-re készülő női válogatott szövetségi kapitánya - szerződésének további szüneteltetése mellett az elnökség a bajnokság végéig Bohust nevezte ki a csapat vezetőedzőjének.
  Bohus munkáját a szezon végéig mindenben segíti Szabó Károly, az egyesület elnöke és szakmai vezetője. A klubvezetés más szakemberrel nem is tárgyalt.
  Bohus Bea a klub saját nevelésű játékosaként a Békéscsaba csapatában kezdte pályafutását, majd 1997-től 2005 nyaráig a Dunaferr együttesében szerepelt. Játékos karrierjének befejezése után 2005-ben tért vissza Békéscsabára, és vezetőként kezdte segíteni nevelő klubját. 2007 nyarán vette át a helyi ifjúsági csapat szakmai munkájának irányítását, és Mátéfi Eszter másodedzőjeként párhuzamosan a felnőtt együttes mellett is szerepet vállalt.
  A korábbi kitűnő beállós játékosként 69 alkalommal szerepelt a magyar felnőtt válogatottban, többszörös magyar bajnok, Magyar Kupa-győztes, emellett Bajnokok Ligáját és EHF Kupát is nyert a Dunaújvárossal. Bohus Bea a válogatott tagjaként világbajnoki ezüstérmet és Európa-bajnoki bronzérmet szerzett, valamint tagja volt az athéni olimpián ötödik helyezett együttesnek is. Mátéfi Eszter segítőjeként részese volt az Előre NKSE két bajnoki negyedik helyének és Magyar Kupa-bronzérmének, a nyáron főiskolai világbajnoki címet szerzett női válogatott munkáját pedig másodedzőként segítette.
  <CENTER></CENTER>
  XLsport
   

Megosztás