Kézilabda

Mapecho2 témája a 'Sport' fórumban , 2006 Február 12.

 1. Arima3

  Arima3 Állandó Tag

  A 8-as után üssél egy szóközt, és csak utána a zárójelet. Vagy zárójel nélkül.
   
  cicamica1988 kedveli ezt.
 2. cicamica1988

  cicamica1988 Állandó Tag

  köszike ez tényleg ment!:D
   
 3. cicamica1988

  cicamica1988 Állandó Tag

  NB I kézilabda, rájátszás döntő: nehezen de nyert a Veszprém

  Tegnap lejátszották a kízilabda rájátszásásánban a döntő 3.mérközését is. Az eredmény a papír forma szerint alakult, gyözött a Veszprém, igaz megizzadtak a gyözlemért.
  Tegnap a veszprémi csarnokban volt szerencsém élöben végig nézni a döntö 3 összecsapásást. S mivel rendelekezem némi kézilabdás múltal, tudtam néhány szavat váltani pár kézilabda szakkomentátorral, néhány volt játékossal. Meglepöen tapasztaltam hogy mindenki egyöntetüen veszprémi sikert várt: aztán a meccs hozott.
  A veszprém kicsit beaudva kezdte a mérközést, a helyzeteik kimaradtak, kapus teljesítményük sem volt a megszokott, Perics alig találkozott néhány labdával, ilyen sem volt még sosem hogy az arénában a szeged vezessen! aztán az elsö félidö 15. prece körül a veszprém kicsit össze kapta magát, és 1gólra csökkentette hátrányát. Majd a hatoson belül Törő buktatta asszem Iváncsikot, a veszprém 7est kapott, a tömeg Zsenya nevét skandálta,majd Lusnyikov értékesítette a hetest, igy ezzel a veszprém ixre hozta az állást. A veszprém továbbra sem játszott jól , igy aztán a szeged 12-11 es vezetéssel vonulhatott a szünetre!
  A második félidötöl talán mindenki többet várt. A veszprém hibát hibára halmozott, a szeged pedig kihasználva a veszprém gyengeségét sorra lötte a gólokat, igy tudta növelni elönyét 4 gólra. Szinte hiheteltlen de a veszprém az elsö 13percben csak két gólig jutott. A szeged folyamatosan jó, agresszív játékot mutatott, míg a veszprém teljesítménye hullámzó volt. Skaliczki idöt kért Szegedi részröl. Ez az idökérés azomban a Veszprémet billentette helyre! Perics elkapta a fonalat szinte alig lehetett gólt löni neki! A másik kapuban Mikler is brillírozott. Azomban a meccs fontos pontjaiban a veszprém fejben jobban odatette magát. Veszprémi részröl Eklemovics Nikola jó cserének bizonyult, egymás után két gól dobott, ezzel hozta föl a Veszprémet. Döntetlennél Perics indítani szeretett volna, ám Lékai kezébe dobta a labdát, ám Lékai nem tudta értékesíteni a ziccert, Perics jóvátette hibáját. Perics egy jó védés után indította Iváncsikot, aki aztán a földön feküdve passzolt Gulyás Petinek aki megszerezte a veszprém számára a vezetö gólt. Egy precel a vége elött a nem brillírozó Iváncsik Tomi is betalál, ekkor tombol a csarnok, mindenki azt hitte itt a vége, ám a Szeged nem adta fel Mikler remekül vette észre az elöl lévö Sztranyovszkit, akit Eklemovic a földre terített. Niolat ezért ki is állította Tájog doktor. A szeged Stranyovszki buktatásával 7hez jut. Butenko be is vágja azt . Majd az utolsó precben a szegedi csapat megpróbál labdát szerezni, de ez nem sikerül nekik, igy egyedül marad Vujin, aki még a dudaszó elött betalál, beállítva igy a végeredményt.
  MKB VESZPRÉM - PICK SZEGED 22-20.
  Ezzel a gyözelemmel a Veszprém zsinórban a 4 gyözelmét szerezte meg!
  Graulálok a veszprémnek, bár nem mondom hogy most az utolsó meccsen az arénában a jobbik csapat gyözött. Szerintem a Veszprém azért klasszis, mert megmutatta hogy bár nem ugy játszott ahogy azt tölük megszoktuk, feltudott állni és megtudta nyerni a viadalt.
  A Szeged játéka meglepett, szervezett volt, kezd beérni Skaliczki mester munkája. Még egy két év és a Szeged fel tudja majd venni a verszenyt a veszprémmel.
   
  Arima3 kedveli ezt.
 4. cicamica1988

  cicamica1988 Állandó Tag

  Távozók az MKB Veszprém csapatából!

  Már jó pár héttel ezelött hallani lehetett híreket mi szerint Perics és Eklemovics ehagyja a magyar bajnokot! A hír beigazolódott, illetve a távozókhoz csatlakozott még 2 játékos az orosz Evgenij Lushnikov és a csapathoz nem rég érkezett Nagy Kornél is.
  Talán a legmegrázóbb hír, hogy a 40 éves Perics a Celjéhez igazolt. a szíve mélyén mindneki azt remélte Perics marad , és elfogadja a neki felajánlott kapusedzöi állást. Nem igy történt... Vladan Matic ( dolgozott Magyaroszágon) felajánlott Pericsnek egy állást a Celjénél, amelyet Perics elfogadott, mondván hogy még nincs itt az ideje pályafutása befejezésének!
  a Veszprém fiatalítani akarja a csapatot, ennek tükrében leigazolták a horvát válogatott elsö számú kapusát Mirko Alilovičot.
  Eklemovics: Nikolaval ugyan a magyar válogatottban még találkozhatunk, de saját bevallása szerint már megérett a váltásra, 7 esztendöt töltött el Veszprémben. Nikola Eklemovics a lengyel Wisla Plock csapatát erösíti majd.
  Nagy Kornél: mindössze egy idényt töltött el a magyar bajnoknál. A távozását úgy magyarázta, hogy vissza utasíthatatlan ajánlatot kapott a francia Dunkerque csapatától. Kornél távozásában az is közre játszhatott hogy az MKB- ban nem kapott annyi játéklehetőséget. ( Iváncsik Gerit helyettesítette)!
  A legnagyobb meglepetés azt hiszem Evgenij Lusnikovot érte, mikor közölték vele hogy fiatalítás céljából kénytelenek megvállni töle. Helyére a Konstancából SCHUCH TIMUZSIN a magyar vállogatott beállója érkezik.
  Lusnyikov elmondása szerint ö még szívesen maradt volna Veszprémben, és elképzelönek tartotta hogy itt fejezze be pályafutásást.
  Ami azt hiszem jó hír a veszprém szurkólóknak hogy Illyés Ferenc vissza tér a csapathoz. És ugye egy MKB drukkrenek nem kell bemutani öt, hiszen már játszott a Veszprémben és nem is akár hogyan!
  A végére azért hogy telejes legyen a kép, meg kell említeni hogy lehet hogy a szerb klasszis Marko Vujin is elhagyja a csapatot!
   
  Arima3 kedveli ezt.
 5. Sevike14

  Sevike14 Állandó Tag

  Nagyon szeretem a Veszprémet, ritka, hogy tudok örülni annak, hogy valaki ennyiszer tud bajnokságot nyerni. Bár sajnálom, hogy "igazi" ellenfele nincs itthon.

  Vujint sajnálom a legjobban, ő volt a legnagyobb klasszis a Veszprémben.
   
 6. AndiC

  AndiC Kormányos Fórumvezető Kormányos

  off topic

  Figyelem! Újdonságok! Érdekességek!


  A CanadaHun portálja – igazodva a tagság igényeihez - megújult, kiegészült.


  Figyelmetekbe ajánljuk az Áruházat, és a jótékony játéknak is megfelelő Árverési topicot, ahol sok érdekesség vár Benneteket.

  Két pályázat
  is elindult az irodalomkedvelőknek, egyperces novellákkal és nyári humoros történetekkel.

  Hogy a megnövekedett taglétszám élvezetes szórakozását munkánkkal továbbra is támogathassuk, önzetlen segítőink körét is bővíteni szeretnénk, ezért Kormányosokat keresünk a CanadaHun „hajónkra”.
  Akár Te is az lehetsz, vagy ajánlhatsz másokat.
  Élj a lehetőséggel!

  Kattints a piros szavakra, és találj rá az adott témára!
  [FONT=&quot]
  [/FONT]
  [​IMG]
  <!-- / message --><!-- sig -->
   
 7. AndiC

  AndiC Kormányos Fórumvezető Kormányos

  a 8-as után ne tegyél mindjárt zárójelet, előbb a TAB-ot, azaz szóközt, aztán a ")".
  :p
   
  cicamica1988 kedveli ezt.
 8. Arima3

  Arima3 Állandó Tag

  Egyesül a két fővárosi férfi kézilabda csapat a Celebi-FTC és a PLER Kc. A két csapat egyesíti erőit bevallottan a Veszprém és a Szeged megszorítására. Tény, hogy a két élcsapat uralja a bajnokságot. (Ha megnézzük az idei alapszakasz tabelláját az első két helyezett között csak 8 pont a különbség, ami még rendben van, de a harmadik és az első között már 17.) A bajnokságban az FTC a harmadik lett, a PLER a 8.
  Az új csapat vezetőedzője Zsiga Gyula lesz, a nevét még nem tudni. A PLER maga is 3 csapat fúziója, köztük a valamikor jó csengésű Elektromossal amely kispályán 4 szer volt bajnok és 4-szer kupagyőztes.
  Az érdekesség, hogy az FTC az EHF kupában indulhatna, míg a PLER KC a KEK-ben. Az új csapat a KEK-et választotta, így a Fradi egy másik csapatnak szabadított fel indulási jogot az EHF kupában.
  A bajnoki rájátszásban az 5-8 helyért a Balatonfüred végzett az ötödik helyen, így ez a csapat indulhat az EHF kupában.

  Nézzük akkor a magyar férfi kézilabda csapatok kupa-részvételeit.

  Bajnokok ligája: MKB Veszprém, Pick-Szeged
  KEK: FTC-PLER
  EHF kupa: Tatabánya-Carbonex, Balatonfüred.

  sok sikert!!!
   
  cicamica1988 kedveli ezt.
 9. Arima3

  Arima3 Állandó Tag

  Női csapataink kuparészvétele a következő idényben:
  Bajnokok ligája: Győri Audi ETO, DVSC-Korvex
  KEK: FTC-Rail Cargo, Alcoa-FKC RightPhone
  EHF-kupa: Syma-Vác, Budapest Bank-Békéscsaba
   
  cicamica1988 kedveli ezt.
 10. TH6777

  TH6777 Vendég

  Férfi kézilabda Eb-selejtező - Magyar keret a zárómeccsekre
  2011. 05. 31. 15.20

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Mocsai Lajos, a már biztos Európa-bajnoki résztvevő magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte azt a 28 játékost, akire számít a selejtezősorozat utolsó két mérkőzésén.


  A magyar szövetség keddi tájékoztatása szerint a június 8-i, boszniai, és a 12-i, észtek elleni gyöngyösi - immár tét nélküli - összecsapáson 16-an léphetnek pályára a most kijelöltek közül.
  A csapat eddigi négy meccsét megnyerte, így már márciusban kijutott a jövő évi szerbiai kontinensviadalra.

  A 28 fős keret:

  kapusok:
  Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Mikler Roland (Pick Szeged), Szabó Tamás (Balatonfüred), Tatai Péter (Pick Szeged)

  jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém), Harsányi Gergely (Tatabánya Carbonex), Iváncsik Tamás (MKB Veszprém)

  jobbátlövők: Ancsin Gábor (Friesenheim), Laluska Balázs (MKB Veszprém), Mocsai Tamás (Flensburg-Handewitt)

  irányítók: Császár Gábor (MKB Veszprém), Lékai Máté (Pick Szeged), Nagy Kornél (MKB Veszprém)

  beállósok: Herbert Gábor (Pick Szeged), Pordán Bálint (Tatabánya Carbonex), Schuch Timuzsin (Constanta), Szőllősi Szabolcs (Csurgó), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)

  balátlövők: Grebenár Gábor (Aragon), Ilyés Ferenc (Lemgo), Perez Carlos (MKB Veszprém), Putics Barna (Gummersbach)

  balszélsők: Bakos György (Celebi FTC), Halász Máté (Tatabánya Carbonex), Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Pálos Gábor (PLER), Törő Szabolcs (Pick Szeged), Vadkerti Attila (Pick Szeged)

  A csoport állása a 4. forduló után:

  1. (és már továbbjutott) Magyarország 8 pont,
  2. Észtország 4,
  3. Macedónia 3,
  4. Bosznia-Hercegovina 1

  Az eddigi mérkőzések:

  1. forduló (október 27-28.):
  Magyarország - Bosznia-Hercegovina 26-17
  Macedónia-Észtország 30-25

  2. forduló (október 31.):
  Észtország-Magyarország 19-31
  Bosznia-Hercegovina - Macedónia 28-28

  3. forduló (március 9.)
  Macedónia-Magyarország 22-29
  Észtország - Bosznia-Hercegovina 35-30

  4. forduló (március 12-13.)
  Magyarország-Macedónia 29-26
  Bosznia-Hercegovina - Észtország 21-23


  A további program:

  5. forduló (június 8.):
  Bosznia-Hercegovina - Magyarország, Viszoko 20:15 ó
  Észtország-Macedónia, Pölva 19 ó

  6. forduló (június 12.):
  Magyarország-Észtország, Gyöngyös 12:15 ó
  Macedónia - Bosznia-Hercegovina, Szkopje 20:15 ó


  <SCRIPT type=text/javascript><!--//<![CDATA[ var aff_ad_slot = 2519; var aff_ad_width = 468; var aff_ad_height = 120; var rnd_val = Math.floor(Math.random()*99999999999); var aff_url = 'http://tr.affiliate.hu/show_js.php'; document.write("<scri" + "pt type='text/javascript' src='" + aff_url); document.write("?sid=" + aff_ad_slot); document.write ("&loc=" + escape(window.location)); document.write("&rnd_val=" + rnd_val); document.write("'><\/scr" + "ipt>");//]]>--></SCRIPT><SCRIPT type=text/javascript src="http://tr.affiliate.hu/show_js.php?sid=2519&loc=http%3A//www.xlsport.hu/showcikk.php%3Fscid%3D1038468&rnd_val=59216077290"></SCRIPT><CENTER>[​IMG]
  </CENTER>

  <CENTER></CENTER>  XLsport
   
 11. TH6777

  TH6777 Vendég

  Női kézilabda vb-selejtező - Mayer és Pastrovics a két kimaradó

  <RIGHT>
  [​IMG]


  A beállós Mayer Szabina, valamint a harmadik számú kapus, Pastrovics Melinda maradt ki a németek elleni vasárnapi világbajnoki selejtezőre utazó magyar női kézilabda-válogatott keretéből.


  Mátéfi Eszter szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta, a két játékos a hétfői hazaérkezés után ismét csatlakozik majd a többiekhez.
  "Olyan játékosokat szerettem volna kivinni, akik teljesen egészségesek. Szerencsére, akik az elmúlt napokban kisebb sérüléssel bajlódtak, meggyógyultak, teljes értékű munkát végeztek, így aztán egy beállóst és egy kapust hagyok itthon. Egy csapat vagyunk, ezért jövő héten ismét 18-an kezdjük meg a felkészülést a győri visszavágóra" - fogalmazott Mátéfi.
  A tét óriási: a párharc győztese részt vehet a decemberi brazíliai világbajnokságon, és marad esélye, hogy kijusson a 2012-es londoni olimpiára, míg a vesztes biztosan lemarad a jövő évi ötkarikás játékokról. Az elvárás egyértelmű: a magyar válogatottnak tovább kell jutnia a németek ellen.
  A magyar női válogatott vb-ről 1990-ben, olimpiáról pedig 1992-ben hiányzott utoljára.

  A vb-selejtező első találkozója vasárnap 18:30 órakor lesz Balingenben, a visszavágónak jövő szombaton Győr ad otthont 17:30-as kezdéssel.

  A két csapat eddig 23-szor találkozott, a magyarok 16-szor, a németek ötször győztek, két alkalommal döntetlen született. Legutóbb 2010. szeptember 21-én, az aarhusi Világkupán mérkőztek meg a felek, a magyarok akkor 22-19-re diadalmaskodtak.

  A keret:
  --------
  kapusok: Herr Orsolya (Syma-Vác), Pálinger Katalin (Győri Audi ETO KC)

  jobbszélsők: Bódi Bernadett (Budapest Bank-Békéscsaba), Kovacsicz Mónika (FTC-Rail Cargo Hungaria)

  jobbátlövők: Bulath Anita (DVSC-Korvex), Hornyák Ágnes (Győri Audi ETO KC), Tomori Zsuzsanna (FTC-Rail Cargo Hungaria)


  irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO KC), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO KC), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria)
  beállósok: Szabó Valéria (DVSC-Korvex), Szamoránsky Piroska (FTC-Rail Cargo Hungaria)

  balátlövők: Ferling Bernadett (Dunaújvárosi Regale Klíma), Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria)


  balszélsők: Juhász Gabriella (DVSC-Korvex), Vérten Orsolya (Győri Audi ETO KC)  <SCRIPT type=text/javascript><!--//<![CDATA[ var aff_ad_slot = 2519; var aff_ad_width = 468; var aff_ad_height = 120; var rnd_val = Math.floor(Math.random()*99999999999); var aff_url = 'http://tr.affiliate.hu/show_js.php'; document.write("<scri" + "pt type='text/javascript' src='" + aff_url); document.write("?sid=" + aff_ad_slot); document.write ("&loc=" + escape(window.location)); document.write("&rnd_val=" + rnd_val); document.write("'><\/scr" + "ipt>");//]]>--></SCRIPT><SCRIPT type=text/javascript src="http://tr.affiliate.hu/show_js.php?sid=2519&loc=http%3A//www.xlsport.hu/showcikk.php%3Fscid%3D1038576&rnd_val=41325390474"></SCRIPT><CENTER>[​IMG]
  </CENTER><CENTER>XLsport</CENTER>
   
 12. cicamica1988

  cicamica1988 Állandó Tag

  VB selejtezö: vereséggel kezdtek a magyar lányok

  A magyar nöi kézilabda vállogatott a németországi Balingenben vereséggel kezdte meg a vb selejtezöt. A házigazda németek 2 gólos gyözelelemmel diadalmaskodtak a mieink felett. S bár a meccset látva azt kell mondanom hogy belefér még a két gólos német elöny, úgy hogy a milyeink legjobbjai közül, Görbicz és Kovacsics alig volt pályán. és hát magunk közt szólva Pálinger Kati teljesítménye sem volt a legjobb. Parádézott viszont Tomori Zsuzsi, akinek hatalmas bomba góljaival sikerült lépést tartani a németekkel. A meccs nézése közben kicsit olyan érzésem mintha a fradit láttam volna. Szerintem nem kéne a fradista lányokra építeni egy magyar vállogatottat, nem akarom megbántani öket, igaz Tomori és Szucsánszki parádésan játszott, de ugy gondolm sok olyan játékos van még akire lehetne építeni! Nem akarom kritizálni Mátéfi Esztert, ö tudja mit csinál, csak ne hogy a taktikája odáig vezessen hogy még az olimpiai kvótát sem szerezzük meg.
  A végére csak annyit hogy ha a magyar csapat részt szeretne venni a decemberi vb-n, akkor ideje lenne összeszedni a védekezést, mert igy szombaton nagyon nehéz dolga lesz a csapatnak györben!
  Hajrá lányok!
   
  Arima3 kedveli ezt.
 13. TH6777

  TH6777 Vendég

  Női kézilabda vb-selejtező - Újra 18-an a keretben
  2011. 06. 07. 15.27

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Kijavítani a hibákat és javulni - ez a jelmondata a női kézilabda-válogatottnak a németek elleni világbajnoki selejtező szombati visszavágója előtt.

  A csapat vasárnap Balingenben 26-24-re kikapott, pedig az a csata is nyerhető lett volna. A hétfő a hazautazással telt el, a keret pedig kedd délután találkozik Győrben, a párharc második felvonásának helyszínén.
  Mátéfi Eszter szövetségi kapitány ismét számít az utazó keretből kikerült kapus Pastrovics Melindára és a beállós Mayer Szabinára.
  "Egyrészt odakinn nem játszottunk végig jól, volt olyan periódus, amikor a magunk javára dönthettük volna el a meccset. Ebből következik, hogy tudunk jobban játszani, és a hibáinkat ki kell javítani. Arra lehetett számítani, hogy a továbbjutás a visszavágón dől el, és nincs is ez másként" - mondta az MTI-nek Mátéfi.​

  "Fontos, hogy megtaláljuk a németek gyenge pontjait, s ott törjük meg őket, és mi legyünk kezdeményezőek, mi irányítsunk. Ahogy a kollégám, Heine Jensen is mondta: két gól a kézilabdában semmi."

  A párharc győztese vehet részt a decemberi, brazíliai vb-n, a vesztes pedig túl azon, hogy a tornáról lemarad, a 2012-es londoni olimpiai álmaitól is elbúcsúzhat.​

  A Győrben készülő keret:
  ------------------------
  kapusok: Herr Orsolya (Syma-Vác), Pastrovics Melinda (FTC-Rail Cargo Hungaria), Pálinger Katalin (Győri Audi ETO KC)
  jobbszélsők: Bódi Bernadett (Budapest Bank-Békéscsaba), Kovacsicz Mónika (FTC-Rail Cargo Hungaria)
  jobbátlövők: Bulath Anita (DVSC-Korvex), Hornyák Ágnes (Győri Audi ETO KC), Tomori Zsuzsanna (FTC-Rail Cargo Hungaria)
  irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO KC), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO KC), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria)
  beállósok: Mayer Szabina (Győri Audi ETO KC), Szabó Valéria (DVSC-Korvex), Szamoránsky Piroska (FTC-Rail Cargo Hungaria)
  balátlövők: Ferling Bernadett (Dunaújvárosi Regale Klíma), Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
  balszélsők: Juhász Gabriella (DVSC-Korvex), Vérten Orsolya (Győri Audi ETO KC)​


  Férfi kézilabda Eb-selejtező - Tartalékos keret utazik
  2011. 06. 07. 13.42

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Sérülések és betegségek miatt tartalékos kerettel kel útra kedd kora délután a már biztos Európa-bajnoki résztvevő magyar férfi kézilabda-válogatott a Bosznia-Hercegovina együttese elleni szerdai, viszokói selejtezőre.


  A csapat ezen kívül még egyszer lép pályára: vasárnap Gyöngyösön fogadja az észt gárdát.
  Mocsai Lajos szövetségi kapitány legénysége eddigi négy meccsét megnyerte, így már márciusban kijutott a jövő évi, szerbiai kontinensviadalra.

  Az utazó keret:

  kapusok:
  Mikler Roland (Pick Szeged), Tatai Péter (Pick Szeged)
  jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém), Harsányi Gergely (Tatabánya Carbonex), Iváncsik Tamás (MKB Veszprém)
  jobbátlövő: Ancsin Gábor (Friesenheim)
  irányítók: Császár Gábor (MKB Veszprém), Lékai Máté (Pick Szeged)
  beállósok: Herbert Gábor (Pick Szeged), Schuch Timuzsin (Constanta), Szőllősi Szabolcs (Csurgó), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
  balátlövő: Ilyés Ferenc (Lemgo), Halász Máté (Tatabánya Carbonex),
  balszélsők: Törő Szabolcs (Pick Szeged), Vadkerti Attila (Pick Szeged)

  A csoport állása a 4. forduló után:
  1. (és már továbbjutott) Magyarország 8 pont,
  2. Észtország 4,
  3. Macedónia 3,
  4. Bosznia-Hercegovina 1

  Az eddigi mérkőzések:
  1. forduló (október 27-28.):
  Magyarország - Bosznia-Hercegovina 26-17
  Macedónia-Észtország 30-25

  2. forduló (október 31.):
  Észtország-Magyarország 19-31
  Bosznia-Hercegovina - Macedónia 28-28

  3. forduló (március 9.)
  Macedónia-Magyarország 22-29
  Észtország - Bosznia-Hercegovina 35-30

  4. forduló (március 12-13.)
  Magyarország-Macedónia 29-26
  Bosznia-Hercegovina - Észtország 21-23

  A további program:
  5. forduló (szerda):
  Bosznia-Hercegovina - Magyarország, Viszoko 20:15 ó
  Észtország-Macedónia, Pölva 19 ó

  6. forduló (vasárnap):
  Magyarország-Észtország, Gyöngyös 12:15 ó
  Macedónia - Bosznia-Hercegovina, Szkopje 20:15 ó


  <SCRIPT type=text/javascript><!--//<![CDATA[ var aff_ad_slot = 2519; var aff_ad_width = 468; var aff_ad_height = 120; var rnd_val = Math.floor(Math.random()*99999999999); var aff_url = 'http://tr.affiliate.hu/show_js.php'; document.write("<scri" + "pt type='text/javascript' src='" + aff_url); document.write("?sid=" + aff_ad_slot); document.write ("&loc=" + escape(window.location)); document.write("&rnd_val=" + rnd_val); document.write("'><\/scr" + "ipt>");//]]>--></SCRIPT><SCRIPT type=text/javascript src="http://tr.affiliate.hu/show_js.php?sid=2519&loc=http%3A//www.xlsport.hu/showcikk.php%3Fscid%3D1038699&rnd_val=56499500275"></SCRIPT><CENTER>[​IMG]
  </CENTER>  XLsport
   
 14. cicamica1988

  cicamica1988 Állandó Tag

  Háromgólos magyar siker a fiúknál.

  Tegnap este a magyar férfi kézilabda vállogatott 22-19 re gyözött Bosznia Hercegovina ellen. Ezzel a gyözelemmel már biztossá vált, hogy a magyarok a csoport élén végeznek.
  Bár aki látta tegnap este a meccset nem vonhat le sok következtetést, még annak ellenére sem hogy elég szorosnak mondható az eredmény. Személy szerint elég unalmas volt a meccs. mindkét csapatnak voltak jó momentumai, amikor képes volt koncentráltan jól játsznai, de volt olyna idöszak is amikor képtelenek voltak a felek a gólszerzésre.
  A magyar csapat szerintem tartalékosan játszott, ami viszont elönyt jelenthet még hogy Mocsai bátran játszatta fiatalokat, Lékait, Halászt, egyértelnüem fiatalítás a jövö sikereihez járul majd hozzá! A magyar csapat legjobbja talán a kapus Mikler Roli volt, igaz Csaszi volt a legerdményesebb jóllövönk, egészen 9gólig jutott. A bonyákok elleni meccs jó volt arra hogy Mocsai kipróbálja a rendelkezésére lévö játékosokat, és hogy összeszokjanak a csapat tagok. Vasárnap a fiúk Észtország ellen lépnek pályára, remélhetöleg ott is magyar siker születik majd!
   
  Arima3 kedveli ezt.
 15. TH6777

  TH6777 Vendég

  Kézilabda: Lőttek a vb-nek, az olimpiának
  2011. 06. 11. 18.52

  <RIGHT>
  [​IMG]


  A magyar válogatott főleg a mutatott játék alapján súlyos, ötgólos vereséget szenvedett Németországtól Győrött, így a 22-27-es eredménnyel biztossá vált, hogy nem jut ki a decemberi brazíliai világbajnokságra. Ezzel pedig olimpiáról szőtt álmai is szertefoszlottak a Pekingben még negyedik csapatnak.


  Két órával a kapunyitás előtt tömegnek még nem mondható sokaság gyülekezett a Magvassy Mihály Sportcsarnoknál. A buszról érkező németeket néhány diszkrét „Auf Wiedersehen” fogadta, ellenben a magyar lányok annál több biztató szót kaptak.
  Ahogy már bent a csarnokban az év közben Győrben különösebben nem népszerű Pastrovics Melinda (FTC) is, aki bő egy órával a mérkőzés előtt autogrammokat osztogatott. Tehette, hiszen Mayer Szabinával együtt az odavágóhoz hasonlóan ismét kimaradt a 16 fős keretből. Gyanítható, hogy nevéhez hasonlóan egy háromgólos győzelmet is előre aláfirkantott volna.
  Azonban ehhez a bemelegítést mosolygósan végző németeknek is volt pár, döntő szavuk. Heine Jensen lányai egy órával az kezdés előtt birtokba vették a pályát a minimális német szurkolótábor éljenzése mellett. Bezzeg a magyarok zengő-zúgó tapsvihar fogadta a még erősen félházas csarnokban is. Ők jóval koncentráltabban végezték Ferling Bernadett után a gyakorlatokat. Idegesség? Görcsösség? Félelem? Erre csak a meccs adhatott választ.
  Az a meccs, amelynek első félideje először mosolyra fakasztott, majd alaposan lelombozott minden helyszínen és televízió előtt szurkolót. Anja Althaus révén a németek szerezték meg a vezetést, és bár a németek beállósa több gólt nem lőtt az első félidőben, aggodalomra adott okot, hogy ebben általában csak a kapufa vagy Pálinger Kati akadályozta meg, nem pedig a védőfal. Zácsik Szandrának ezúttal nem ment a játék, belemenései és rossz passzai után hamar lekapta őt a kapitány.
  Védekezésbe bejött védekezni Szabó Valéria, valamint a fradista sorba Vérten mellett Görbicz is beállt, Tomori Zsuzsa pedig hozta Balingenben látott jó formáját, így 5-5 után végre vezetett a magyar válogatott. Elhúzott 7-5-re, ám ekkor történt valami, ami a szünetből visszanézve megtörte a magyarok lendületét. Szabó Valéria a falból kilépve lehalászott egy labdát. Már kezében látta mindenki, és indítást vártunk, ázonban Anne Müller elhalászta a labdát az egymásra váró védők közül, és bevágta a hálóba.
  Innentől, ha az eredményben látványosan nem is látszódott, rohamos lejtmenet volt a félidő. Az állás 7-5-ről 7-8 lett, Mátéfi pedig hiába kért időt, csak Pálinger bravúrján múlt, hogy nem lett szinte azonnal 7-9. A németek Müller, Krause, Nadgornaja majd Grit Jurack révén sorban lőtték a gólokat, míg nálunk csak az egy-két egységnyi hátrány megtartására volt elég a lányok teljesítménye. Mindenki Görbéje az utolsó percben hetesből alakított 12-14-re az állást – már az után, hogy felharsant az „ÉBRESZTŐ, ÉBRESZTŐ!” a nézőtérről.
  A második félidőre egy félig kicserélődött magyar válogatott lépett pályára, a sorban helyet kapott Kovacsics Anikó, Bulath Anita és Bódi Bernadett is. Sajnos csak az összetétel változott, a játék képe nem. Althaus és Nadgornaja góljaival már közte hat volt. Magyar részről maradtak az erőtlen, kevéssé helyezett átlövés-kezdeményecskék. Hét perc kellett, mire Görbicz megszerezte a második félidei első találatot, ám Melbeck gólja a hirtelen jött félmosolyt is lehervasztotta. a hazaiak arcáról. E hosszú gólcsend utóbb döntőnek bizonyult.
  Akartak, akartak a lányok, de a németek nagyon felpörögtek a biztos vezetés tudatában, minden rontott magyar passzt felállva ünnepelt a kispad, Görbiczék pedig egyre görcsösebben, a sietség kényszerében pontatlanabbul játszottak. Grit Jurack góljára Bódi nem tudott felelni ziccerből a szélen, így már héttel ment az ellen.
  Hiába forgatta már ezt a csapatot Mátéfi, Herr Orsolya beállása sem segített. A német válogatott állandósította hat-hét-nyolc (!) gólos előnyét. Görbicz próbálta hátára venni a csapatot, négy gólt szerzett büntetőkből és átlövésekből, de a németek sem álltak le, így nem csökkent a hátrány. Néha már a tízgólos különbségnél következő rászámolástól kellett tartani, ám végül „csak” ötgólos lett. Ez így is kiütés.
  A visszavágó mutatta meg, mekkora hiba volt elbukni az első találkozót, ugyanis ma ennek a magyar válogatottnak szinte szemernyi esélye sem volt a továbbjutásra. Mi pedig "Auf Wiedersehen"-t- mondhatunk vb-ről és olimpiáról szőtt álmainknak. És Pálinger Katinak is, aki a mérkőzés utáéni sajtótájékoztatón bejelentette a válogatottból való visszavonulást.

  Mátéfi Eszter, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:

  "Ez egy nagyon fájdalmas kudarc, amelynek sok összetevője van. A németek ma egyszerűen jobbak voltak, és még szerencséjük is volt. Sikerült ránk erőltetni az akaratukat, és ahogy telt az idő, úgy lettek egyre magabiztosabbak. Becsülettel elvégeztük a munkát, ám a felkészülés során több zavaró tényező is akadt, amiről most nem szeretnék beszélni. Az én személyes sorsom itt másodlagos. Az biztos, a megbízatásom 2012-ig szól, de a szerződésben van egy olyan kitétel, hogy a szövetség és én is minden év július 1. és 15. között jogkövetkezmény nélkül felbonthatja azt."

  Női vb-selejtező, visszavágó:

  Magyarország-Németország 22-27 (12-14):(

  Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok, 2700 néző, V: Abrahamsen, Kristiansen (norvégok)

  gól: Görbicz 10/6, Vérten 3, Tomori 3, Szamoránsky 3, Szucsánszki 2/1, Hornyák 1, illetve Nadgornaja 8/3, Melbeck 4, Jurack 3, Wohlbold 3, Augsburg 2, Müller 2, Loerper 2, Althaus 2, Klein 1

  A párharcot kettős győzelemmel, 53-46-os összesítéssel a német válogatott nyerte.
   
 16. Erona

  Erona Állandó Tag

  Magyarország-Észtország 34:27 (17-19)
  Nehezen indult a mérkőzés, a vége azonban sima lett. Szép volt, fiúk! :)
   
 17. cicamica1988

  cicamica1988 Állandó Tag

  Magabisztosan nyertek a fiúk!

  Vasárnap ebédidö táján Gyöngyös adott otthont a magyar férfi kézilabda vállogatott következö csatájának, amelyet Észtország ellen vívtak a fiúk.
  Papír forma szerinti eredmény született.
  Bár a meccs elsö preceit nézve, kicsit megidehettünk volna, hisz az elején az észtek már 3-0ra is elhúztak. Spk volt a hiba, eladott labda, sok ziccert hagytunk ki, de ez betudható annka is hogy Mocsai Lajos csapatából hiányoztak a legjobbak. Viszot szerintem ez jó volt arra hogy a fiatalok is játszanak, megmutathassák mit tudnak, illetve Mocsai taktikája még jól jöhet a számnkra, mert tisztában van azzal hogy kit milyen poszton lehet még bevetni a saját posztján kívül.
  A megfiatalított csapat nem játszott tökéletesen, hibák nélkül, de annál nagyobb szívvel, akarással küzdöttek a srácok! Meg is lettaztán az erdménye a második félidöben átvettük a vezetést és 7góllal megnyertük a meccset! Irány Szerbia!
   
 18. cicamica1988

  cicamica1988 Állandó Tag

  Mátéfi Eszter lemondott!

  Mind arról már többször hallani lehetett, Mátéfi Eszter lemondott a szövetségi kapitányi posztról. Most inkább nem mennék részletesen bele az kokoba, de szerintem a kudarc után ez volt a legészerűbb megoldás amit tehetett! Sokan bírálták öt az elmúlt idöben. Egyrészböl igazuk volt. Úgy gondolom, a probléma nem az hogy a magyar nöi vállogatott vereséget szemvedett a ménetektöl és kiesett a vb-röl, és ezzel szertefoszlottak a Londoni olimpiai álmok, hanem akkor kellett volna meneszetni öt mikor a lányok csúnyán leszerepeltek az EB! A probléma ugyanis ott kezdödött. Nem tudom hogy a szövetségi kapitány miért pont olyan csapatot állított össze amilyet összerakott, de nem is ez a lényeg! A lényeg: bármelyik egyzö, legyen az Zsiga Gyula, vagy Konkoly Csaba, vagy épp Mocsai Lajos, sem engedheti meg magának azt amit Mátéfi Eszter megengedett! Még pedig azt hogy ha a magyar vállogatottban vannak olyan képességü játékosok akik már tapasztaltak, és a vannak olyan csapataink akik a nemzetközi porondon már bizonyítottak (Györ, Loki, Fradi) hogy kihagyjon egyes játékosokat, vagy ha nevezte is öket, szinte alig játszottak. Néja mát ugy éreztem hogy ez nem is magyar válogatott hanem Fradi. Csak egyet nem értek ha valakinek nem megy miért kell erőltetni? Sokkla többet játszatott volna Kovacsics Anikó, Ferilng, és nem akkor kellene behozni ezeket a játékosokat, amikor már elúszott a hajó. Mindenki Görbictöl várta a megoldást, de sajnos már Anita sem képes 5-6 gólos hátányból elönyt csinálni ha nincs kinek passzolnia a labdát.
  öszintén szólva ebböl az egészböl én csak a lányokat sajnálom, mert nem csak a vb uszott el, hanem az olimpia is!
   
 19. TH6777

  TH6777 Vendég

  Mátéfi Eszter lemondott
  2011. 06. 12. 20.46

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Lemondott tisztéről Mátéfi Eszter, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.


  A szakvezető döntését közleményben jelentette be vasárnap azt követően, hogy az általa irányított nemzeti együttes a vb-selejtezős párharcban az idegenbeli kétgólos vereség után a szombat esti győri visszavágón is kikapott a németektől, méghozzá 27-22-re, minek következtében a magyar válogatott nélkül rendezik a következő két világversenyt, a decemberi brazíliai vb-t és a jövő évi londoni olimpiát egyaránt.
  „A Németországgal szemben sikertelenül megvívott világbajnoki selejtező miatt, a mai nappal, 2011. június 12-ével a szövetségi kapitányi tisztségről lemondok - írta Mátéfi a Magyar Kézilabda Szövetséget hivatalosan tájékoztató és az MKSZ honlapján megjelent levelében. - A kudarcból rám eső felelősséget természetesen vállalom, nagyon sajnálom, hogy így alakult. Mindenkinek köszönöm, aki segítette a munkánkat, egyúttal sikereket kívánok utódomnak, a női válogatottnak és a magyar kézilabdázásnak.”
  Mátéfi Esztert a szövetségi kapitányi posztra 2009. július 22-én nevezték ki. Megbízatása 2012. augusztus 31-ig szólt ugyan, de minden évben – így most is – július 1. és 15. között jogkövetkezmények nélkül akár a szövetség, akár Mátéfi felbonthatta azt. A játékosként olimpiai bronzérmes (1996, Atlanta) trénert az elmúlt időszakban megerősítették posztján, jóllehet a tavalyi Eb nem sikerült jól (10. lett a csapat), ráadásul a felkészülés sem volt zavartalan. Áprilisi hír szerint Mocsai Lajost, a férfiak szövetség kapitányát néhány - meg nem nevezett - női játékos felkérte, vegye át a női válogatott irányítását, majd a vb-selejtező előtti Batta Kupán utolsó lett az együttes, ami szintén nem tett jót sem az önbizalomnak, sem a csapategységnek, miközben a németek - akiknél kapitányt váltottak - egyre jobb eredményeket produkáltak.​

  Az biztos, hogy a magyar nők a 2014-es Eb-n ott lesznek, lévén a horvátokkal közösen rendezik meg ezt a tornát.

  A válogatott legközelebb októberben vív tétmérkőzést, amikor is megkezdi a 2012-es hollandiai Európa-bajnokság selejtezősorozatát. A riválisok között van a most vele szemben vb-továbbjutó német együttes, valamint a fehérorosz és az azeri alakulat is. A kvartettből az első két helyezett jut ki a kontinensviadalra.​


  Férfi kézilabda Eb-selejtező - Hétgólos siker az észtek ellen
  2011. 06. 12. 20.28

  <RIGHT>
  [​IMG]


  A már biztos Európa-bajnoki résztvevő, s csoportelső magyar férfi kézilabda-válogatott hét góllal győzött az észt csapat ellen a vasárnapi gyöngyösi selejtezőn.


  Mocsai Lajos csapatából több alapember sérülés, illetve betegség miatt hiányzott a tét nélküli összecsapáson, amelynek félidejében még a baltikumi vendégek vezettek két találattal. Fordulás után azonban fergeteges iramot diktált a hazai együttes, gyorsan fordított és magabiztosan diadalmaskodott.
  A magyar válogatott - amely korábbi öt fellépését megnyerte, és így ott lehet a januári, szerbiai kontinensviadalon - szerdán kap majd csoportellenfeleket a belgrádi sorsoláson.​

  Eredmény:
  6. forduló:

  Magyarország-Észtország 34-27 (17-19)


  később:
  Macedónia - Bosznia-Hercegovina, Szkopje 20:15 ó
  <SCRIPT type=text/javascript><!--//<![CDATA[ var aff_ad_slot = 2519; var aff_ad_width = 468; var aff_ad_height = 120; var rnd_val = Math.floor(Math.random()*99999999999); var aff_url = 'http://tr.affiliate.hu/show_js.php'; document.write("<scri" + "pt type='text/javascript' src='" + aff_url); document.write("?sid=" + aff_ad_slot); document.write ("&loc=" + escape(window.location)); document.write("&rnd_val=" + rnd_val); document.write("'><\/scr" + "ipt>");//]]>--></SCRIPT><SCRIPT type=text/javascript src="http://tr.affiliate.hu/show_js.php?sid=2519&loc=http%3A//www.xlsport.hu/showcikk.php%3Fscid%3D1038913&rnd_val=95497561815"></SCRIPT><CENTER>[​IMG]
  </CENTER>
  XLsport
   
 20. TH6777

  TH6777 Vendég

  Női kézilabda: maradt még esély a londoni részvételre?
  2011. 06. 14. 05.59

  <RIGHT>
  [​IMG]


  A Magyar Olimpiai Bizottság a kézi.hu internetes szakportálra hivatkozva hétfőn azt írta: parányi esélye még maradt a magyar női kézilabda-válogatottnak arra, hogy ott legyen a jövő évi, londoni játékokon.


  Az együttes szombaton kikapott a németektől a vb-selejtező visszavágóján, s így nem kvalifikálta magát a decemberi, brazíliai világbajnokságra, ahonnan kvótát lehet szerezni az olimpiára.

  "Az ötkarikás selejtező már-már érthetetlenül bonyolult rendszere miatt azonban előfordulhat, hogy rendkívül szerencsés esetben a mieink szerepelhetnek a 2012 tavaszán sorra kerülő olimpiai selejtezőn. Mindez a világbajnokság végeredményétől függ."

  A portál elemzése szerint az olimpiára egyenes ágon jut ki a világbajnok, valamint a kontinensbajnokok. Az európai csapatok közül így biztosan ott lesz Londonban a 2010-es Eb-aranyérmes Norvégia. Az ötkarikás selejtezőn a világbajnokság 2-7. helyezettjei indulhatnak (amennyiben Norvégia a vb 2-7. helyén végez, akkor a 8. is).

  "Mivel szinte biztos, hogy az európai kontinens csapatai lesznek majd a legeredményesebbek Brazíliában, ezért két további európai csapat szerepelhet az olimpiai selejtezőn, mégpedig az a kettő, amelyik a tavalyi Európa-bajnokságon a legjobban szerepelt – és nem szerez olimpiai selejtezős helyet a brazíliai vb-n. Példaképpen, amennyiben Norvégia megnyerné az idei brazíliai vb-t is, úgy nem Európa-bajnokként, hanem világbajnokként szerepelhetne Londonban, az európai kontinens bajnokának jogán pedig a tavalyi Eb-döntős Svédország kvalifikálná magát. Abban a roppant szerencsés, de nem lehetetlen esetben, ha ugyanaz a nyolc válogatott végezne a világbajnokság első nyolc helyén (bármilyen sorrendben), amely az Eb-n is a nyolc közé került, azaz Norvégia, Svédország, Románia, Dánia, Franciaország, Montenegró, Oroszország és Hollandia, a felsorolt nyolc ország csapatai közül kettő olimpiai kvalifikációt szerezne (illetve Norvégia már szerzett), további hat pedig ott lehetne az olimpiai selejtezőn. Mivel Európának további két hely jár az ötkarikás kvalifikációs tornán, a fenti esetben e két helyet a 2010-es Európa-bajnokság 9. és 10. helyezettje szerezné meg: Horvátország és Magyarország."


  Amennyiben a vb-n egyaránt a legjobb nyolc közé jut a norvég, a svéd, a román, a dán, a francia, a montenegrói, az orosz és a holland válogatott, a magyar csapat szerepelhet az olimpiai selejtezőn 2012 tavaszán.


   

Megosztás