Kézilabda

cicamica1988

Állandó Tag
Állandó Tag
A Györ is kiesett a Bajnokok Ligájából

Tegnap délutám még ugyan bízni lehetett a györi sikerben, de szerintem aki kicsit is ért a kézilabdához és tisztában van a mai modern kézilabda szabályival az nem sok reményt füzött a továbbjutáshoz a splanyol Itxako ellen. Egy felividéki lapnak tudósítva a helyszínröl még nehezebb volt azt látni hogy a györi lányoknak valahogy a játék nem ment. hiába próbálkoztak mindnehonnét, szélröl, beállóból, átlövésböl a gólok csak nem jöttek! sajnos mindig a magyar csapat futott az eredmény után. at Itxako játékosai jól olvasták a játékunkat így aztán aztán még a helyzeteink is kimaradtak, nem csoda hogy uralták a meccset és az elsö félidöben ök vezettek mindvégig. A györ 10:12 es hátránnyal vonult az öltözöbe.
Majd következett a másokd félidö. Mondhatni a csapat kicsit összekapta magát, kiegyenlített és kezedett összeállni a védekezés is. Nem is csoda a lányok megszerezték a vezetést jelntö gólt. Viszont a támadó játék még mindig akadozott. Aztán a második félidö 10. 12. ik perce körül valami ismét változott, a lányok nyitott védekezésre váltottak és a spanyolok csak szórták a gólokat. azt hiszem ekkor vált véglegessé a magyar fejekben, hogy ebböl az elödöntöböl már nem juthatunk tovább.
Igy aztán azt kell mondanom hogy örülhetünk a 24-24 es döntetlennek is. Sajnálom a györi lányokat hogy nem jött össze nekik, de szerény vélményem szerint ez a györi csapat nem volt azon a szinten amit egy BL döntö megkövetel.
Tavaly talán közlebb állt a györ a gyözelemhez, mert mint a játékban mint fejben a játékosok jobb teljesítményt nyújtottak.
 
T

TH6777

Vendég
Lázadás a női kéziseknél?


A női válogatott felől érkező hírek szerint a játékosok meg akarják buktatni Mátéfi Eszter szövetségi kapitányt. Pálingerék cáfolnak.

A Magyar Kézilabda Szövetség hivatalos közleményben reagált a különböző lapokban megjelent írásokra, amelyek arról szóltak, hogy a válogatott játékosai közül többen nyíltan szembefordultak Mátéfi Eszter szövetségi kapitánnyal. Többen állítólag megkeresték Mocsai Lajost, a férfi csapat kapitányát is, mert nem bíztak Mátéfiban.

A szövetség azok után is bizalmat szavazott Mátéfi Eszternek, hogy a gárda a Batta Kupán csak a harmadik lett, miután súlyos vereséget szenvedett a braziloktól. A szövetség ma az alábbi közleményt tette közzé:

"A Magyar Kézilabda Szövetség értesült a mai napon megjelent írásokról, amelyek azt a felvetést sugallják, hogy a magyar női kézilabda-válogatott egyes játékosainak bizalma elveszett a válogatott munkáját irányító szövetségi kapitány, Mátéfi Eszter iránt.

Az MKSZ a megjelent nyilatkozatokat ellenőrizve és az ügyben több érintettel - köztük a férfiak szövetségi kapitányával, Mocsai Lajossal, illetve a női válogatott játékosaival, csapatkapitányával - konzultálva arra a megállapításra jutott, hogy a különböző írások negatív következtetései nem fedik a valóságot" - áll a közleményben.

A válogatott csapatkapitánya, Pálinger Katalin az ügyben a következő nyilatkozatott tette:

- A ma megjelent állításoktól a magam és valamennyi válogatott társam nevében teljes mértékben elhatárolódom. Nehezemre esik megérteni, kinek lehet érdeke a létfontosságú világbajnoki selejtezők előtt zavart kelteni az alakulaton belül, de egyértelműen kijelenthetem,hogy a válogatott játékosok mindannyian Mátéfi Eszter szövetségi kapitány mögött állnak, akinek személyét és szakmai hozzáértését maximálisan elfogadjuk. Hiszünk benne, hogy Mátéfi Eszter vezetésével egységes csapat lép majd pályára a németek elleni kulcsfontosságú meccseken és hiszünk a győzelemben!




Női kézilabda NB I - Döntőben a címvédő Győr
2011. 04. 28. 19.31

<RIGHT>
noi_kezi.jpg


Elsőként a címvédő Győr jutott be a női kézilabda NB I fináléjába, miután az elődöntő második, csütörtöki mérkőzésén 34-31-re győzött a Vác otthonában, így megnyerte a két sikerig tartó párharcot.


Az elmúlt öt év bajnoka a döntőben a Debrecen és a Ferencváros párharcának győztesével találkozik, ott a mindent eldöntő harmadik összecsapásra vasárnap kerül sor.​

Elődöntő, 2. mérkőzés:

Syma-Vác - Győri Audi ETO KC 31-34 (15-22)

A párharcot 2-0-ra nyerte a Győr.


Mocsai: szó sincs arról, hogy átvegyem a női válogatottat
2011. 04. 28. 15.43

<RIGHT>
mocsai_lajos.jpg


Mocsai Lajos szerint szó sincs arról, hogy átvenné a sorsdöntő világbajnoki selejtező előtt álló női kézilabda-válogatott irányítását.


A férfi nemzeti csapat és az MKB Veszprém szakvezetője az MTI-nek elmondta: valóban megkereste a női együttes néhány játékosa őt, hogy lenne-e a kapitány, de ez a megkeresés még decemberben, a csalódást keltő Eb után történt. Akkor, amikor kiderült, hogy a németekkel fontos vb-selejtezőt játszik a csapat, és már akkor is közölte: a kérés teljesítése több okból is lehetetlen.
A kézi.hu internetes szaklap csütörtökön írt arról, hogy Mocsait a női válogatott néhány játékosa megkereste: Mátéfi Eszter helyett irányítsa ő az együttest.
"Amikor egy éve átvettem a férfi válogatottat, hasonló volt a helyzet. Rosszul szerepeltünk az Eb-n, és várt ránk egy fontos vb-selejtező, amit aztán sikerrel vívtunk meg szlovénok ellen. Decemberben néhány játékos felhívott, lennék-e én a kapitány. Már akkor közöltem, hogy ez lehetetlen. Egyrészt a férfi válogatottal júniusban két Eb-selejtező vár ránk, másrészt az MKB Veszprémnél is vannak fontos feladatok" - mondta az MTI-nek Mocsai.
Hozzátette: az ominózus cikk megjelenése után már beszélt Mátéfi Eszterrel, és megerősítette neki: szó sincs arról, amit néhány sejtetni engednek.
"A szövetség elnöksége megerősítette posztján Mátéfi Esztert, és elfogadta a programját. Ezt mindenkinek tiszteletben kell tartania. Amit én javasoltam a kapitánynak, hogy az edzői stábját egészítse ki a nemzetközi tapasztalattal rendelkező Kovács Péterrel." - nyilatkozott Mocsai.
A női válogatott a vb-selejtező hazai főpróbáján nem szerepelt jól. A múlt héten rendezett Batta Kupán a braziloktól 32-25-re kikapott, és előtte hiába verte 28-24-re a hollandokat, rosszabb gólkülönbsége miatt az utolsó, harmadik helyen végzett.
A Mátéfi Eszter vezette együttes június 5-én Balingenben, 11-én pedig Győrben vb-selejtezőt játszik a német együttessel. A párharc győztese kijut a decemberi, brazíliai olimpiai kvalifikációs vb-re, a vesztes pedig elbúcsúzhat a 2012-es londoni ötkarikás álmaitól.
A németek a felkészülési szakaszban viszont remek eredményekkel rukkoltak elő: a hazai rendezésű tornán előbb legyőzték a spanyolokat, majd döntetlen játszottak a franciákkal, végül jobbnak bizonyultak a norvégoknál, és így - rosszabb gólkülönbséggel - másodikok lettek.​


XLsport
 

cicamica1988

Állandó Tag
Állandó Tag
MB I. rájátszás- ismét veszprémi siker.

A hétvégen Szegeden került sor az MB I jájátszás első helyéért való küzdelmek 2 mérközésésre. Nem kis meglepetéssel ismét MKB Veszprém - Pick Szeged döntöt rendeznek a fiúknál.
Az elsö párharcot a veszprémi csarnokban játszották és ott a veszprém gyözött 33-26.
Majd hétvégén következett egy újabb összecsapás, de ezúttal a Szegediek adtak otthont a mérközésnek. Hatalmas tömeg a lelátóról hogy hajrá pick szeged. Talán sokan azt remélték hogy majd otthon a szeged ellátja a veszprém baját. nem így történt. Szegedi részen akadtak némi gondok a hiányzókkal, nem játszott sem Sulic, sem pedig Katzirz Dávid, az utóbbi ugyan a helyszínen szurkolt csapatrársainak.
A meccsről: A Veszprém a meccsen ugy iskolázta le a Szegedet ahogy akarta. Egyszerüen minden össze jött nekik. Perics a félidö végére majdnem 50%os mutatóval rendelkezett, kiváló kapus teljesítmény. A veszprémi fiúk sorra alakították ki helyzeteiket, és góllá is váltották azokat. A szegednek az elsö félidöben sikerült elérnie, hogy második kiállítást szerö Sulic ne jöhessen vissza! Ugyan Törö és Lékai párszor helyzetbe hozták magukat, de kapura taró lövéseik nagy részét Perics hárítani tudta.Igy aztán az elsö félidö végerdnémye: Szeged - Veszprém 9-15.
A második játék rész sem hozott túl nagy változást. Veszprémi részröl Vujin és Iváncsik Gergö, jól meg szedték magukat, a szeged védöi nem tudták tartani velük a lépést. Skaliczki mester mikor már nem tudott semmi ujat mutani bedobta Mikler Rolit a kapuba. Sajnos ö sem találkozott túl sokszor a labdábal. Igaz volt egy Vujin bomba amit nem nagyon lehett hárítani. Majd a meccs vége felé a harmadik kapusát (Tóth Mihály) is behozó Slakiczki, mikor már látta,hogy ez a gyözelem már elúszott behozta a fiatakolat, Nagyot aki 2 gólt dobott, Kupcsik Bálintot és Grünfelder Pétert.
A végére ugyan egy kicsit már a veszprém is kiengedett de még igy is nagyszerüen játszott. Én ugy gondolom hogy ennek a Veszprémnek a magyar bajnoksában mincs ellen fele. Szerintem a Szeged még nem nött fel a feladathoz, hogy a Veszprémet a Magyar Kupában megfosztja az aranyéremtöl.
PICK SZEGED - MKB VESZPRÉM: 20 - 33!
A köverkezö összecsapás május 22 én Veszprémben lesz!!!
 

Arima3

Állandó Tag
Állandó Tag
Magyar Kupa - ismét veszprémi siker.

A hétvégen Szegeden került sor a Magyar kupa 2 mérközésésre. Nem kis meglepetéssel ismét MKB Veszprém - Pick Szeged döntöt rendeznek a fiúknál.
Az elsö párharcot a veszprémi csarnokban játszották és ott a veszprém gyözött 33-26.
Majd hétvégén következett egy újabb összecsapás, de ezúttal a Szegediek adtak otthont a mérközésnek. Hatalmas tömeg a lelátóról hogy hajrá pick szeged. Talán sokan azt remélték hogy majd otthon a szeged ellátja a veszprém baját. nem így történt. Szegedi részen akadtak némi gondok a hiányzókkal, nem játszott sem Sulic, sem pedig Katzirz Dávid, az utóbbi ugyan a helyszínen szurkolt csapatrársainak.
A meccsről: A Veszprém a meccsen ugy iskolázta le a Szegedet ahogy akarta. Egyszerüen mindme össze jött nekik. Perics a félidö végére majdnem 50%os mutatóval rendelkezett, kiváló kapus teljesítmény. A veszprémi fiúk sorra alakították ki helyzeteiket, és góllá is váltották azokat. A szegednek az elsö félidöben sikerült elérnie, hogy második kiállítást szerö Sulic ne jöhessen vissza! Ugyan Törö és Lékai párszor helyzetbe hozták magukat, de kapura taró lövéseik nagy részét Perics hárítani tudta.Igy aztán az elsö félidö végerdnémye: Szeged - Veszprém 9-15.
A második játék rész sem hozott túl nagy változást. Veszprémi részröl Vujin és Iváncsik Gergö, jól meg szedték magukat, a szeged védöi nem tudták tartani velük a lépést. Skaliczki mester mikor már nem tudott semmi ujat mutani bedobta Mikler Rolit a kapuba. Sajnos ö sem találkozott túl sokszor a labdábal. Igaz volt egy Vujin bomba amit nem nagyon lehett hárítani. Majd a meccs vége felé a harmadik kapusát (Tóth Mihály) is behozó Slakiczki, mikor már látta,hogy ez a gyözelem már elúszott behozta a fiatakolat, Nagyot aki 2 gólt dobott, Kupcsik Bálintot és Grünfelder Pétert.
A végére ugyan egy kicsit már a veszprém is kiengedett de még igy is nagyszerüen játszott. Én ugy gondolom hogy ennek a Veszprémnek a magyar bajnoksában mincs ellen fele. Szerintem a Szeged még nem nött fel a feladathoz, hogy a Veszprémet a Magyar Kupában megfosztja az aranyéremtöl.
PICK SZEGED - MKB VESZPRÉM: 20 - 33!
A köverkezö összecsapás május 22 én Veszprémben lesz!!!

Kedves cicamica1988!
Megmondom őszintén, én nagyra értékelem a saját szavaiddal írt beszámolóidat a kézilabda meccsekről. Számomra sokkal többet érnek, mint akármilyen kicsicsázott bemásolt cikk.
Itt azonban helyesbítenék: a meccs nem a Magyar Kupa döntője volt, hanem a magyar bajnokság (NBI, vagy Budapest Bank liga) rájátszásának az első helyért (mert ugye külön játszanak a 3. helyért is) játszott meccse.
Egyébként a Magyar Kupát is az MKB Veszprém nyerte, de annak a döntője (1 győzelemig) április közepén volt, és a PLER Kc ellen nyert akkor a Veszprém.
 

cicamica1988

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves cicamica1988!
Megmondom őszintén, én nagyra értékelem a saját szavaiddal írt beszámolóidat a kézilabda meccsekről. Számomra sokkal többet érnek, mint akármilyen kicsicsázott bemásolt cikk.
Itt azonban helyesbítenék: a meccs nem a Magyar Kupa döntője volt, hanem a magyar bajnokság (NBI, vagy Budapest Bank liga) rájátszásának az első helyért (mert ugye külön játszanak a 3. helyért is) játszott meccse.
Egyébként a Magyar Kupát is az MKB Veszprém nyerte, de annak a döntője (1 győzelemig) április közepén volt, és a PLER Kc ellen nyert akkor a Veszprém.

Kedves Arima3. Köszönöm hogy figyelmeztettél erre a kis bakimra. Mivel nem Magyarországon élek, sajnos nem tudom ugy soron követni a magyar kézilabdát mint ahogy szeretném. Csak azokról a meccsekröl nyilatkozhatom amelyeket vagy tvben vagy pedig élöben láthatok! Sajnos most sikerült erröl lemaradnom, de május 22 én talán ott leszek a veszprémi csarnokban, majd írok kommentet arról a meccsröl is.
Remélem a kommentejeimben nem vagyok elfogult a veszprémmel szemben.igyekszem reálisan leírni a mecccsen történteket. nem akarom hogy ugy tünjön, hogy a szegedet "leírom". én mem akarom öket bánatni, biztos jó csapat csak még nincs össze szokva, de szerintem már azzal mindenkinek bizonyítottak hogy a nemzetközi mezönyben elég szépen megállták a helyüket.
 

Arima3

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Arima3. Köszönöm hogy figyelmeztettél erre a kis bakimra. Mivel nem Magyarországon élek, sajnos nem tudom ugy soron követni a magyar kézilabdát mint ahogy szeretném. Csak azokról a meccsekröl nyilatkozhatom amelyeket vagy tvben vagy pedig élöben láthatok! Sajnos most sikerült erröl lemaradnom, de május 22 én talán ott leszek a veszprémi csarnokban, majd írok kommentet arról a meccsröl is.
Remélem a kommentejeimben nem vagyok elfogult a veszprémmel szemben.igyekszem reálisan leírni a mecccsen történteket. nem akarom hogy ugy tünjön, hogy a szegedet "leírom". én mem akarom öket bánatni, biztos jó csapat csak még nincs össze szokva, de szerintem már azzal mindenkinek bizonyítottak hogy a nemzetközi mezönyben elég szépen megállták a helyüket.
Hát leírni nem is lehet a Szegedet, hiszen amióta 32-es ill. 24-es a BL mezőnye, azóta a Veszprém mellett csak a Szeged jutott ki a BL-be. És idén továbbjutott a csoportból is. Az összeszokással szerintem nincs baj, hiszen nem egy új csapat összetételét tekintve, de Katzirz és Vadkerti hiányát azért megérezte a csapat, és Bajorhegyi is sérülten játszott.
Jó Neked, hogy a helyszínen is nézheted majd a meccset. Nekem évekkel ezelőtt a Veszprém - San Antonio BL elődöntőt volt szerencsém a helyszínen nézni.
További jó szurkolást.:)
 

cicamica1988

Állandó Tag
Állandó Tag
A Barátság Kupa is befejeződött, talán nem meglepő, de azt is az MKB Veszprém nyerte. A Tatran Presov a második lett.

köszi az infot! erröl is lemaradtam, nem baj majd legözelebb!!!Látod én Szlovákiában lakom de az ottani csapatokat egyáltalán nem követem figyelemmel. ezért lehet az hogy a tatran presovra is csak akkor kezdtem el felfigyelni mikor a blben a veszprém csoportjába került. nálunk a kéziladba nincs olyan magas szinten mint nálatok vagyis nagyon el van nyomva!
 

cicamica1988

Állandó Tag
Állandó Tag
Megvan a Fradinak a KEK gyözelem.

A kézilabda szeretöknek ez a hétvége sem múlhatott el izgalnak nélkül. Ugyan is a hétvégén a KEK ben döntöt rendeztek, ahol a fadis lányok révén mi magyarok is érdekeltek voltunk. Ezenkívül a nöknél a Györi Audi Eto KC ujabb bajnoki aranynak örültetett.

C.B.MAR ALICANTE - FTC RAIL CARGO 23:23

Azt gondolom, miután a Fradista lányok itthon gyözelemmmel kezdetek, nem is lehetett kérdés hogy a visszavágón odateszik magukat. Az itthon elért siker, talán szárnyakat és nagyobb önbizalmat adott a lányoknak. Mint az ismeretes a fradi most is rengeteg hibával játszott a meccsen. A sok kihagyott helyzet -ziccer, a néha meggondolatlanul eladott labdák olykor aggódással töltöttek el minket magarokat, de hál ´istennek a sanyol csapat nem tudott élni a lehetöséggel. Igy aztán a fradi mindíg egy - két gól elönyt szerzett. Egyik csapat részéröl sem láthattunk parádés játékot. a fradi hozt a a meg szokott játékot, mondhatom Elek Gábor jól taktikázva, és jól összerakva csapatát megérdelemten nyerte meg a kek kupát.

A hétvége második jelentös eseménye a nöi NB I es rájátszás második mérközése a debrecen és györ csapata között zajlott.

DVSC KORVEX - GYÖRI AUDI ETO KC (25-28 )
A Györ Audi Eto Kc ismét bajnoki címet szerzett , történelmük során nyolcadszor, míg zsinórban egymás után negyedszer bizonyultak Magyerország legjobb csapatának! Miután a györiek otthon nyertek Debrecenben a visszavágóra nem is lehtett kérdés hogy nagy csata lesz. A hazai csapat bizonyítani akart!
A mérközés az Eto kezdte. az elsö percben megsérülő Görbicz helyére Kovacsics állt be. A Loki számára ekkor úgy tűnt van esély a meccs megynyerésére. A meccsen a györ kicsit szórazotottan játszott, rengeteg hiba volt a játékban amit tölük azért nem nagyon szokhatunk meg. A györiek a szünetre 5 gólos elönnyel mehettek (13-18 ). A második játékrész sem hozott újat, a györ támadott, a loki Bognár és Juhász góljavial megpróbált felzárkózni. Ez egészen 49.percig tartott, mig az eredmény pár percre lefagyott 23:23 nál. ugyan mindkét fél részéröl voltak helyzetek, de azokat mind Pálinger, mind pedig Kiss védeni tudta. Az utolsó 10 percre talán az Eto jobban mozgósítani tudta az erejét, a kulcsjátékosok pihenhettek, igy aztán Vérten a hajrában 2gólt dobott, ezen kívül Bradeanu, Orbán és Amorim is eredményes volt a hajrában. A DVSC böl ugyan még Bulath és Hornyák Dóra vállaszolni tudott az Eto góljaira, de ez mit sem változtatott a tényen hogy az Eto ismét bajnoki címnek örülhetett.

Úgy gondolom hogy mind a Fradi mind pedig a Györ megérdemelten nyert a hétvégén. Gratulákok a lányoknak és remélem hogy a következö idényben is hasonló sikerekben lesz részük. Remélen a Györnek sikerül a BL trófea elhódítása is.
 
Oldal tetejére