Kína megépíti a Titanic mását

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
5031titanic468.jpg

Megtette az előkészületeket egy kínai hajógyár a Titanic óceánjáró luxushajó másolatának elkészítésére, a megrendelő egy ausztrál milliárdos.A nankingi székhelyű állami vállalat, a Csinling szerint a hajó megépítéséhez három évre lesz szükségük. A megállapodást Clive Palmerrel, az ausztrál bányamágnással még tavaly kötötték a China Daily című angol nyelvű kínai napilap szerint.


A hatvanéves tapasztalattal és háromezer alkalmazottal rendelkező cég szóvivője elmondta, hogy a Titanic II. megalkotásához több, a világban élenjáró hajógyárat és tervező céget is meghívtak, így például a finn Deltamarint is.


Az óceánjárót korszerű technológiával szerelik fel, a legújabb életmentő felszerelésekkel, távközlési berendezésekkel, modern navigációs rendszerrel látják el - tájékoztatott Li Ven-pao.


A 270 méter hosszú és 53 méter magas hajó fedélzetének kilenc szintjén - csakúgy, mint az eredetin - 840 utasfülkét alakítanak ki, amelyek között természetesen lesznek első osztályú lakosztályok. Az óceánjárón sportlétesítmények, úszómedencék és könyvtárak is helyet kapnak.


A Titanic II. a tervek szerint 2016-ban fut majd ki első útjára, a mintaadó szerencsétlenül járt hajó eredeti útvonalán, Angliából Észak-Amerikába, a fedélzetén 900 fős személyzettel és 2400 utassal.


A Titanicot a White Star Line építtette, amelynek tulajdonosa az amerikai J. P. Morgan volt. Az eredetit is három évig építették, teljes költsége 7,5 millió dollár körül volt, ami mai értéken nagyjából 167 millió dollárt (37 milliárd forintot) jelent. Korának legnagyobb hajója volt.


A Titanic első útján Southamptonból New Yorkba tartott, amikor 1912. április 15-én jéghegynek ütközött és elsüllyedt. Több mint másfél ezer ember vesztette életét.


A Titanic története - James Cameron filmrendező jóvoltából - jól ismert Kínában. 3D-s változatának 2012. évi bemutatója minden idők legnagyobb bevételt hozó mozisikerének bizonyult a kelet-ázsiai országban.
 

TmintTibi

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Hát...a másolatok és egyéb hamisítványok terén abszolút piac képesek és nagy szakértők...Kiderül majd a tartóssága is gondolom az idők folyamán...reméljük itt mellőzni fogják a "gagyi" szintű dolgaikat!!!
www.tvn.hu_2b2e4a8d9a3f90e5771101183ff16bd0_k.gif
 

be01dö

Állandó Tag
Állandó Tag
Nevéhez és a történelemhez is hű lesz az alkotás, ha a közismert kínai minőséget hozzák a fiúk lányok :D
 

Qeem an

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem is tudom őrüljek vagy sírjak,ha valami rég elhibázott eseményt akarnak újra feleleveníteni.Annak szörnyű tévedéseit kijavítani vele(elsősorban a sorozatos emberi tévedések következtében,az óriás hajókban való bizalom elvesztését akarják korrigálni vele)akkor úgy gondolom örülnöm kell neki.Ha ugyan olyan szörnyen fejeződik be pályafutása,mint elődjének.Akkor csak azt tudom kérdezni( vajon miért kellet ezt újra megcsinálni?)
 
Oldal tetejére