Kínai asztrológia

farkaskati

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezért ajánlottam a reigomontanust, mert ott felugró ablakban nagyon sok információ jön le! Nézd meg! Megéri! :hurra:Az énállapotokról is! És Tibi erre kérdezett rá....
 

Éleskés

Kormanyos
Fórumvezető
Kormányos
Igen! a kínai is és a nyugati asztrolológia is így működik, ahogy Éleskés leírta. Nyugatiban a jegyek közötti minőség az ami nagyon szembetűnő. A kínai másképp működik. Valóban az óra oszlop nélkül lehet képletet felállítani, viszont az információk kissé hiányosak lesznek....
A nyugatiban továbbá az Ascendens és a Nap jegy, valamint a Desc., MC és a házak tulajdonságai is szembetűnőek.
Ne zavard össze szegény érdeklődők fejét!
 

boldogsag1987

Állandó Tag
Állandó Tag
hiszek benne általában igaz is rám :)
csepcsényi zsanett
budapest 1987,02,21 11:00 kor születtem
A kínai asztrológia alapján milyennek lehet jellemezni?
előre is köszönöm : zsani
 

ezoka

Állandó Tag
Állandó Tag
Mindig erdekli az emebreket a jovo es az egyen utja mit mond az asztrologia.
Sokat nem tudni a kinai horoszkopokrol mert csak par eve hogy egyaltalan megjelent a magyar paletan.
MI a helyzet ha osszehasonlitjuk a hagyomanyos csillagkepekkel?
PL a skorpio jegyuek eseteben?

Melitta, nagyon sok a különbség a kínai és a nyugati asztrológia között. Nagyon hosszú lenne leírni. Nagyjából elég lesz ennyi:
- A kínai konkrétan képes megmondani, hogy egy adott évben melyek azok az energiák amelyek a hasznodra vannak, és a kedvező hatást milyen módon érheted el.
- Feltérképezi az ember saját elemeinek jellemzőit.
- Megállapítja, hogy azok az elemek harmonikusan oszlanak el vagy nem. Ennek ismeretében ad életmódbeli tanácsokat.
- Képes az elemek eloszlása révén meghatározni: melyik foglalkozás az, ahol sikereket érhet el az illető. És mikor várható előrelépés, előléptetés... stb.
- Meg tudja mondani hol találod meg a pénzt és azt is, hogy mikor.
- Milyen betegségekre vagy hajlamos, és hogyan védheted ki a kialakulását, de legalábbis mi az amit tanácsos messzire kerülni.
- Tökéletes a párkeresés és a párkapcsolatok harmonizálása terén

Még írhatnék rengeteg mindent, de mint írtam nagyon hosszú lenne. A lényeg az, hogy ad a kezedbe egy olyan tudást és eszközt, amelyek segítségével a továbbiakban képes leszel saját magadat menedzselni. Tudni fogod, melyik nap, hónap, év alkalmas az elindulásra, a házasságra, a vállalkozás elindítására, költözködésre, hivatalos peres ügyek intézésére ...... és melyek azok a napok, hónapok, évek, amikor vissza kell vonulni, amikor jobb ha valaki nem kezd új dolgokba, ha nem költözködik, vagy nem mond fel a vállalatnál, vagy ne akkor adja be a válópert....

A nyugati asztrológia nem képes ilyen pontos előrejelzésre. A tapasztalatom az, hogy a nyugati asztrológia inkább az események utólagos megmagyarázásában jeleskedik.

Olyan gyakorlati tanácsot nem képes adni. amit bármikor képes vagy - minden külső segítség nélkül - használni, az adott élethelyzetnek megfelelően.
Röviden ennyi! :)
 

ezoka

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm szépen válaszodat!
Tudatosan biztos, hogy nem vagyok magam mutogató, inkább hátrább húzódó és megfigyelő! Különben a jellemzés igen telitalálat
Nagyon korai időszakomból már vannak emlékképeim! Kicsi lányként napocskát varázsoltam az égre, általános iskolás voltam amikor először foglalkoztatott, hogy a halálunkkal a lélek meghal-e és megkaptam a választ, hogy a lélek halhatatlan. Talán harminc éves voltam amikor pánikbetegségben szenvedtem és egy éjszakai erkélyen levegőzés közben hangként hallottam, hogy rendbe fogok jönni és így is lett! Sok tanításon vagyok már túl! Sok mindenre keresem a választ még ma is! Sok mindent elolvasok és rostálok belső megérzéseim által! Sok fájdalom anyagi veszteség tanított meg, hogy mi is az igazi érték! Életem legfájdalmasabb leckéje ez ami mostani helyzetemre is bizony nem kis hatással van és ez nem éppen pozitív számomra! Jelenleg így élem meg! Kiszolgáltatottság! Tehetnék ellene, de!!!
Fénnyel teli áldott szép napot kívánok.:Kati

Simon Katalin,
többek között azt írtad, hogy "kiszolgáltatottság, és sok anyagi veszteség" . Igen, valóban fém elemű személy vagy. Az utóbbi évek gondjai ennek és az elmúlt évek energiáinak köszönhető.
2016 és 2017 erős Tűz elemű év volt, amely támadta az év földi ágában szereplő, fém elemű "állatokat" (majom és kakas) Ezzel egyúttal a legtöbb fém elemű embernek érzelmi, egészségügyi és anyagi gondot okozva - köztük neked is. A probléma attól függ, hogy a képlet melyik részén található a fém elem.

Úgy látom, hogy nálad az öt elem kapcsolatában bizonyos fokú egyensúlyhiány található..
Nagyon sok a fém és a fémet szülő elem, a föld. Nagyon kevés a víz. Mivel szinte teljesen hiányzik a víz elem, a fém nem képes leadni az energiáját és ez elakadást, dugulást, problémákat okoz.
A víz elem hiányát próbálod pótolni a spirituális és ezoterikus érdeklődéseddel, ami nagyon okos választás - de nem igen hoz anyagi előnyöket.

Megnyugtatlak, hogy a következő években 2019-2022-ig bőven lesz alkalmad egyenesbe hozni az életedet. :)

Megjegyzés: addig is próbálj meg írni, tanítani.
 
Utoljára módosítva:

farkaskati

Állandó Tag
Állandó Tag
hiszek benne általában igaz is rám :)
csepcsényi zsanett
budapest 1987,02,21 11:00 kor születtem
A kínai asztrológia alapján milyennek lehet jellemezni?
előre is köszönöm : zsani

Szia Zsani! A megadott dátum szerint jin fém -bivaly napon születtél. A kínai asztrológia szerint a nap oszlop a születési uralkodód, az önelemed, ez mutatja meg hogy milyen is vagy valójában. (persze a többi elem, sőt a struktúrád is befolyásolja az önelemed minőségét, de az alap energiádat a nap oszlop adja meg).
A jin fém okán hozott, különleges képességed a kreativitás, mellyel bármikor elérheted, hogy kitűnsz az átlagból. Ami egyébként azért is fontos, mert hozott képességed, hogy megmutasd magad a világnak. Ezáltal azonban azt is meg kell tanulni, hogy nem kell mindig mindenben tökéletesnek lenni.
Az önelemed képviseli az alaposságot, a tanulási vágyat. A tanulás azért is benne van az életedben, mert a tájékozottságra egy jin fém elemnek nagy szüksége van. Képes vagy addig a dolgok után járni, míg valóban meg nem találod a számodra is elfogadható válaszokat. Ezáltal minden témában otthonosan mozogsz, minden kérdéshez hozzá tudsz szólni.
Látni azt is, hogy különös érzéked van ahhoz, hogy amihez hozzányúlsz abba valami egyedit, kimagaslót vigyél bele. Ez egy jin fém elem esetében igazán pozitív adottság, és a képleted elemei biztosítanak arról is, hogy az időszakonkénti alkotói magányban megtaláld magadban az egységet.

Természetesen nagyon sok mindent mond egy-egy képlet, de nagyon röviden én ilyen lányt látok benned! Üdv. Kati
 

farkaskati

Állandó Tag
Állandó Tag
Április havi előrejelzés:
2018.április 4-én 22:13-kor belépünk a jang tűz-sárkány hónapjába.
Az április hónapba belépő sárkány az év kutya energiájához kapcsolódva igazán izgalmas hónapot igérhet számunkra.

Legerősebb energiáját érdemes meglovagolnunk! Mi is az?
Figyeljünk az intuiciónkra, a sugallatszerű megérzéseinkre. A tisztán látás, érzékelés most most a gondolkodás nélküli információszerzést eredményezhet mindennapjainkban.
Cészerű tudatosítanunk azt, hogyha felvillan egy gondolat annak bizony valahol, valamilyen formában valóságtartalma is jelen lesz az életünkben. Jó ha tudjuk, hogy nem csak a képzeletünk játszik velünk, hanem arról van szó, hogy a hónap energiái más látószögben történő látást próbálnak tanítani. Ezzel a képességgel lehetőséget kapunk arra, hogy a körülöttünk zajló események folyamatát egy más szemszögből világítsuk be.
Végül, de nem utolsó sorban érdemes figyelni álmainkra, hiszen azok jósló tartalommal és információval látnak el bennünket.

A hónap másik üzenete :
Ebben a hónapban a földelem erőteljesebben képviseli magát életünkbe mint az idei évben eddig tette. Ráadásul a hónap oszlop sárkánya ellenállásba ütközik az év oszlopban jelen lévő kutya energiájával. Mivel mindkettő állat a markánsabb föld elemi töltéssel rendelkezik, ezért olyan válozásokat képes létrehozni, amely új irányba fordíthatják életünket. Itt az idő, hogy tisztázzuk sérelmeinket. Ha így cselekszünk akkor a felszabaduló energia segít abban, hogy az év további részében problémáinkat hátrahagyva, tiszta lappal indulhassunk. A hónap indulásának időpontjában jelenlévő energiák segítenek majd abban, hogy optimistán lássuk dolgainkat, őszintén éljük napjainkat.
 
Oldal tetejére