Kódfejtés

November rain témája a 'Játék' fórumban , 2008 November 26.

 1. November rain

  November rain Állandó Tag

  sziasztok Fórumtársak! :)

  A játékos kedvű fórumozókat szeretném meghívni egy játékra, amit jobb híján a szójátékokhoz teszek be, lévén, hogy ez is játék a szavakkal, még ha egy kicsit gondolkodtatóbb is. A játék nem is kifejezetten online játék, mert a megoldásra 24 óra áll rendelkezésre. A játék lényege, hogy megadjuk egy csoport néhány elemét, de kódolva. Azaz, minden betű helyett egy másik betűt használunk, de egy játékon belül persze mindig ugyanazt. Nem feltétlenül magánhangzó helyett magánhangzót, hanem bármit. A feladat, meg kell fejteni a csoport elemeit. A feladatot ki lehet nyomtatni, vagy kimásolni papírra, és amikor van idő lehet rajta töprengeni. A játék nem különösebben nehéz, de szórakoztató. Most az első feladatra 48 órás határidőt adok, mivel nem tudom, mennyire lehet majd rátalálni a topiktengerben. A feladat előtt mindig megadjuk a témát, a kategóriát. A csoport lehet bármi, országok, városok írók költők, műcímek...stb.
  A megfejtéseket ne írjátok ide a fórumba, hanem a privát üzenőmbe kérem !!
  Tervem szerint a megoldások pontozva lesznek, és a későbbi játékok - ha lesznek - eredményeit mindig hozzáadjuk az aktuális pontszámhoz. Nem a beküldés gyorsasága számít, aki megfejti mindenki kap annyi pontot, ahány betűből áll a feladvány. Remélem lesz majd olyan játékostárs is aki készít majd önállóan feladványt.

  Néhány perc múlva kiteszem az első feladatot.

  JÓ JÁTÉKOT!!:)
   
 2. November rain

  November rain Állandó Tag

  az első játék:

  Magyar városok

  ZLKMELZPVCL
  OACVFNIU
  UPCERTS
  ELTRSCL
  AKAN
  CVRUDLHBATM
  CVAKAG
  EASCEAUIH
  HLHL
  DYGLFACH
  DIEICSCLDL
  GADNASAZ

  Ez 12 város, a megoldásokat a privát levelezőmbe kérem, 48 óra elteltéig ahhoz képest, amit a h.sz. ideje mutat.

  Jó játékot! ;)
   
  p76, jankac és aladicsi kedveli ezt.
 3. Eniko05

  Eniko05 Állandó Tag

  Nos, én elküldtem a megfejtést priviben, remélem, helyes... Várom reakciódat...A többieknek pedig jó játékot! Meg lehet fejteni! SZUPER!![​IMG]
   
  jankac és FG11 kedveli ezt.
 4. November rain

  November rain Állandó Tag


  szia! Természetesen jó a válaszod, remélem lesznek még játékosok, eddig ezt az egy megfejtést kaptam.
  :D

  várom a többieket is. !!!
   
  jankac és FG11 kedveli ezt.
 5. Krampusz8

  Krampusz8 Állandó Tag

  Szevasztok!

  Tetszik a játék, úgy érzem, gyakran be fogok ide nézni. Persze főleg akkor, ha kialakul egy jó kis társaság. Mert KELL EGY CSAPAT!
   
  Arima3, jankac és FG11 kedveli ezt.
 6. November rain

  November rain Állandó Tag

  szia Krampusz8! Bízom benne, hogy lesz egy csapat. Veled együtt már 2 megfejtő van. :)
   
  jankac kedveli ezt.
 7. mamono

  mamono Állandó Tag

  Sziasztok.

  Én is beszálltam. Remélem a jó megoldással.
  És nagyon tetszik. Szeretem az ilyen fejtörőket.
   
  jankac és FG11 kedveli ezt.
 8. aanne_36

  aanne_36 Állandó Tag

  Sziasztok,

  Privi ment a megfejtéssel.
  Nagyon érdekes ez a játék.
   
  jankac kedveli ezt.
 9. ebalint

  ebalint Állandó Tag

  Üdv mindenkinek, köszönet "November Rain"-nek a nívós feladványért. Gondolom mindenki nevében mondhatom, hogy várjuk a következőt! :)
   
  Arima3 és jankac kedveli ezt.
 10. Eniko05

  Eniko05 Állandó Tag

  Sziasztok! Úgy látom, fog ez menni, csak kitartás!!;) Nagyon érdekes, szórakoztató, és frappáns e feladvány, igazán ínyenc a maga nemében! Remélem, hamarosan sokaknak kedvenc topikjávvá válik! Sok sikert, további jó ötleteket a szerekesztőjének! Várjuk a folytatást!:) MINDENKINEK JÓ JÁTÉKOT!!
   
  jankac és FG11 kedveli ezt.
 11. November rain

  November rain Állandó Tag

  Kedves Játékosok!
  Tényleg nagyon-nagyon örülök a játék kedvező fogadtatásának.kiss Megkaptam az újabb 3 megfejtést is, amelyek közül az egyiknek a beküldője valamit félreértett, de ezt megírom Neki a levelezőjébe. a többi, amit eddig kaptam mind jó. Remélem, hogy lesz majd vállalkozó feladványkészítésre is, mert én is szeretek kódot fejteni ;)

  jó játékot!!
   
 12. November rain

  November rain Állandó Tag

  Eddig tehát van 4 db jó megfejtés,, és van még hátra több mint 24 óra az első játék beküldésére. Ahhoz képest, hogy eddig 127-en olvasták ez nem túl sok. De remélem lesz még megfejtő.

  Hajrá!!
   
 13. November rain

  November rain Állandó Tag

  Tehát holnap, valamikor ilyentájban lezárom ezt a fordulót. a téves megfejtés helyesbítődött, tehát eddig 5 jó megfejtés született.
   
 14. ebalint

  ebalint Állandó Tag

  Némi vajúdás után én is szültem egy rejtvényt, ami állatneveket tartalmaz. Jó szórakozást! Remélem nem túl nehéz!

  YSBZLLX
  EJLFZA
  IPUX
  VTXLXUXAEBX
  WJAYPBP
  WSCBX
  VXV
  UJEHJ
  OJHJ
  DVZADVZLLX
  WSLZCBZ
  TJCBX
   
 15. Eniko05

  Eniko05 Állandó Tag


  Nos, kicsit jobban megdolgoztam vele, mint a városokkal, de ezt is megfejtettem:D. Ügyes volt a szerkesztés! GRATULA!! Csak így tovább! Remélem, mások is kedvet kaptak e játékhoz, nemcsak én ;)
   
 16. botanika

  botanika Állandó Tag

  Szia!
  Az új feladványt csak most vettem észre. Meddig lehet megfejtést küldeni? Most nem igazán van időm, de később szívesen elpiszmognék vele.
   
 17. ebalint

  ebalint Állandó Tag

  Öszintén szólva nem tudom, hogy érdemes-e határidőt kikötni, hisz ez nem verseny, és nincs jutalmazás. Ráadásul mint az ábra mutatja, sokan nem érnek rá azonnal foglalkozni a "problémával". Persze ha a többség erősködik, akkor rá tudok bökni egy dátumra, de ezzel még várnék egy kicsit.
  Sok sikert!
   
 18. Krampusz8

  Krampusz8 Állandó Tag

  Köszönöm az újabb feladványt. Várom az első eredményhirdetést, hogy megtudjam, kikből áll a csapat - s azután a második után majd azt, hogy milyen ütemben gyarapszunk.

  Jó játékot és szép napot mindenkinek!

  Krampi
   
 19. November rain

  November rain Állandó Tag

  Azért jó a 24 órás határidő, mert ennyi idő alatt valószínű meg lehet fejteni, és rátalálni a játékra. ahhoz nem is kell gép mellett lenni, hogy meg lehessen fejteni. sokan dolgoznak, vagy más dolguk is akad. Ha javasolhatom a Te feladványodra is legyen a 24 óra. ...már ha elfogadod a javaslatomat. Természetesen nem verseny, hanem játék. Pontozás is csak azért van, hogy lássuk, kik játszunk itt együtt. ja, és közben 6 a megfejtések száma....nálam. :D
   
 20. ebalint

  ebalint Állandó Tag

  Én a magam részéről kevésnek találom a 24 órát, mert nem biztos hogy mindenki naponta rá tud nézni a topic-ra. Pontozás? Mégis milyen elvek alapján? Esetleg az első 6 megfejtő nevét nevét sorrendben ideirom. De szivesen olvasnám más véleményét is. Az iwiw-es fickó/lány nevét nem irtad, igy őt nehéz felrakni a listára, hacsak nem iwiwlény néven. (Bár szövege: "... csak ránéztem és már irtam is ..." kissé vigyázzba vágja a szőrt a hátamon.)


   

Megosztás