Kósa Lajos „köszönettel elfogadta volna” az egyik legnagyobb francia bank 24 százalékát a csengeri örökösnőtől

A politikus ezzel az első ránézésre képtelen ötlettel Európa leggazdagabbjai közé kerülhetett volna.

Újabb részletet derített ki a Blikk Kósa Lajos és a csengeri állítólagos örökösnő, Sz. Gáborné szerződésről.

Kósa menő nyugati bankár lehetett volna, miután övé lett volna az egyik legnagyobb francia pénzintézet, a Credit Industrial et Commercial Bank (CIC AG) 24,09 százaléka.
Erről a háztartásbeli asszony elhitette, hogy 99 százalékban az ő tulajdonában van. A Blikk birtokába került szerződés szerint Kósa az ajándékot „köszönettel elfogadta” a szélhámosnőtől.

A Blikk emlékeztet arra, hogy a CIC jóval nagyobb bármelyik magyar banknál, több mint 5,1 millió ügyféllel rendelkezik, 35 országban van jelen, és csupán Franciaországban 2000 bankfiókja van.

Ha valós lett volna az üzlet, csak az osztalékból 2018-ban például 187 522 048 euró üthette volna Kósa markát az ajándékozási szerződésben szereplő részesedéséért, ami 67,5 milliárd forint.
2019-ben is közel ennyi osztalékot fizettek a bank pénzügyi jelentése szerint.


Ezzel nem csak Magyarország leggazdagabb embere lehetett volna egy csapásra, de európai szinten is az élvonalba került volna. Ráadásul Sz. Gáborné egy svájci repülőcég osztalékjövedelmének öt százalékával is megajándékozta volna a fideszes politikust.

Kósa korábban rendőrségi vallomásában azt állította, „a két ajándékozási szerződés megkötésének körülményeire nem emlékszem. Sz. Gábornéval kapcsolatban mindvégig az volt a magatartásom, hogy tőle semmit nem fogadok el, sem pénzt, sem ajándékot, sem egyebet”.

Néhány napja Kósa Lajos felesége azt állította, a képviselő a német pénzügyminiszterig is elment volna az örökösnővel.

penz1.jpg
 

 

Pert nyert Kósa Lajossal szemben a csengeri örökösnő​


A Debreceni Törvényszék elsőfokú ítélete szerint Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő megsértette a csengeri örökösnő néven elhíresült P. Mária jó hírnévhez való jogát, amikor azt állította: csalásért korábban elítélték.

A nagy összegű csalással vádolt nő a tavaly benyújtott keresetében azt kérte, a kormánypárti politikus kérjen tőle bocsánatot és fizessen neki 2,5 millió forint sérelemdíjat. A Debreceni Törvényszék kedden, első fokon P. Máriának adott igazat.

P. Mária ügyvédje, Helmeczy László a Blikknek azt mondta, okirattal igazolták, hogy védencét soha sem ítélték el csalásért. „Fellebbezni fogunk, mert álláspontunk szerint ha egy közjogi méltóság ország-világ és a sajtó előtt tesz ilyen kijelentéseket, az okot ad arra, hogy sérelemdíjat fizessen, továbbá bocsánatot is kérjen” – mondta Helmeczy.

A 2018-as választások előtt nem sokkal került nyilvánosságra a „csengeri örökösnő” és Kósa Lajos története. P. Mária azt állította a Fidesz képviselőjének, hogy 1300 milliárd forintot örökölt a Németországban élt apjától.


Kósa közreműködött volna a hatalmas vagyon rendezésében, amiért cserébe a nő mintegy 800 millió forintnyi eurót ajándékozott volna a politikus édesanyjának.

Ugyan a Fidesz politikusa később azt állította, hogy szélhámosság volt az egész, kiderült, hogy többször is találkozott a nővel, és még egy svájci bankba is elutaztak együtt.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,066
Tagok
615,630
Legújabb tagunk
LarryAspem
Oldal tetejére