Könyvek

erwin27 témája a 'Irodalom' fórumban , 2006 December 25.

 1. Sheba12

  Sheba12 Állandó Tag

  Akik szeretik a politikát, biztosan érdeklődve olvassák majd Benazir Bhutto: A kelet lánya című könyvét.
  Ma még nem tudjuk, hova vezet Benazir Bhutto útja. Nem sejthetjük, hogy a napi híradót nézve jó vagy tragikus hír fogad bennünket vele kapcsolatban. Egy biztos: A Kelet lánya egy milliók életére döntő hatással levő nő titokzatos életébe, gondolataiba, mindennapjaiba enged nem mindennapi bepillantást.
  „Az én életem nem egy hétköznapi élet. …A minket ért nehézségek és csapások mellett azonban nagy áldásnak tartom , hogy a hagyomány bástyáit bevéve én lehettem az iszlám első szabadon választott női miniszterelnöke.”
  Imádtam, megdöbbentett, megbotránkoztatott, ámulatba ejtett, lebilincselt, megsiratott, megörvendeztetett, és mikor vége lett, nagyon sajnáltam, hogy már vége van.
   
 2. attimenyfreemail.com

  attimenyfreemail.com Állandó Tag

  Én Poul Anderson Időjárőr 1 és 2-es kötetét olvastam újra szombaton .
  Mindazoknak tudom ajánlani akik egyformán szeretik a sci-fit és a történelmet egyaránt.
   
  Sheba12 kedveli ezt.
 3. ethelmoerman

  ethelmoerman Állandó Tag

  Sziasztok!

  Az idei év nagy felfedezése számomra Romain Gary (alias Emile Ajar) francia író. Olvastam az Előttem az élet, A virradat ígérete és Salamon király szorong című regényeit. Nagyon jó humorral megírt, szellemes, de igen mély tartalmú művek, ajánlom mindenkinek!
   
  bumbayo és napsugár7127 kedveli ezt.
 4. keverti

  keverti Állandó Tag

  Szia!
  Én már igazán 50 feletti vagyok és nem pasi, de csak a saját olvasási szokásaimat tudom leírni. Ez persze nem kell, hogy egyezzen minden hasonló korúnál - szerencsére nem vagyunk egyformák!
  Szóval, eddigi életemben az olvasás mindig fontos volt, bár gyerekkoromban nem szerettem, de aztán tizenévesen alig lehetett kivenni kezemből a könyveket. Sok-sok éven át minden este, elalvás előtt olvastam, akkor is mikor a fiam kicsi volt és dolgoztam. Aztán tanultam munka és gyerek mellett, kevés idő maradt az olvasásra, ezekben az években a nyári szabadságra gyűjtöttem a könyveket és olvastam párat. Gyermek felnőtt, a tanulásnak is vége lett, több idő jutott/jut az olvasásra. Aztán megvettem az első Kindle-t, élveztem gyűjteni, szerkeszteni az e-könyveket és olvastam és olvasok.
  Az új könyvek keresése és főleg szerkesztése (Calibre) nagyon szórakoztató, kellemes időtöltés, ez talán apukádnak is tetszene és nem kell feltétlen olvasó (bár szerintem az a legjobb), ma már a tablet, telefon is jó. Én regisztráltam az Amazonon, oda küldöm, ott tárolom a könyveket és bármikor hozzáférek - bár internet/wi-fi kell hozzá.
  Pár éve lecseréltem az olvasót is olyanra, amihez nem kell lámpa és nagyon jó, hogyha megyek valahová nem kell vastag, nehéz könyvet cipelnem, az olvasó elfér a táskában is és ott van több száz elérhető könyv, mindig nálam lehet és bármikor olvashatok. Az új könyv illata hiányzik, ezért néha bemegyek a könyvesboltba, kezembe veszem a könyveket, lapozgatom, szagolgatom... Nekem csupán emiatt hiányzik az igazi "könyv".
  Üdv.
  Éva
   
  barikata, Khan Royz és napsugár7127 kedveli ezt.
 5. Denisam

  Denisam Állandó Tag

  Szerintem meg a kiadók a legnagyobb ellenségei a könyveknek, főleg a sorozatoknak. Van jópár olyan könyvsorozatom, amit elkezdtek a kiadók kiadni, és aztán szépen megállt egyszer és mindenkorra. Van olyan is, amit több kiadó kiadott, de csak azt a négy részt, ami már eleve kint volt. Volt olyan sorim, amit amatőr fordító fordított, jó minőségben, élvezhetően, és kitalálta a kiadó, hogy jön és kiadja hivatásos fordítóval. Kritikán aluli munka került ki, visszasírtam az amatőrt, utána meg megátkoztam aki elkezdte az egész folyamatot a kiadással, mert így az amatőr nem fordította tovább, a hivatásos pocsék volt, a kiadó meg eltűnt a balfenéken, pár kötet kiadása után :(
  Sokkal erősebben támogatnám, ha ingyenesen elérhetőek lennének a Magyarországon nem kiadott könyvek, és lehetnének amatőr fordítók, akiket érdekelnek, és fordíthatnák őket, és nyíltan fel is rakhatnák a munkájukat.
  Ugyanez vonatkozik a filmekre és sorozatokra is, olyan sorozat ami soha nem jött be az országba, miért nem lehet szabadon elérhető, főleg ami 2000-ig készült? Már rég meghalt az összes szereplő, de a sori elérhetetlen, így csak elveszik, míg ha elérhető lenne, fennmaradna.

   
  ametiszt99 kedveli ezt.
 6. ametiszt99

  ametiszt99 Őstag Gyémánt támogató

  Teljesen igazad van,rettenetesen idegesítő az,amikor egy könyv sorozatnál leáll a fordítás,aztán csak várhatunk hogy hátha akad olyan jószívű amatőr fordító,aki lefordítja....
  Tudom hogy ez törvénytelen,de hihetetlenül rossz nálunk a könyvkiadás....
   
  Denisam kedveli ezt.
 7. Denisam

  Denisam Állandó Tag

  A törvénytelenségen még csak-csak túltenném magam, de az, hogy az általam kedvelt kisvárosi gyilkosságos történeteket képtelenség magyarul megtalálni, pl Turnham Malpas sorozat, Grantchester, Brown atya, elkeserít, ennél jobban csak a Stephanie Plum sorozat leragadása idegesített jobban.
  Nagyon sok nem tömeg inkább réteg könyvsorozat lenne, ami érdekelne, de egyszerűen megtalálhatatlan a neten, és letölthetetlen, pl. Kim Harrison Rachel Morgan sorozat.
  Az a baj, hogy nagyon sokrétű az irodalom, és nehéz mindenkinek a kedvére tenni. Épp erre szolgálna a net, hogy ami magyarországon nem jelenik meg a kiadók által, az itt letölthető és fordítható lenne. Mindjárt szélesebb réteg olvasna :D

   
  potterwoman kedveli ezt.
 8. napsugár7127

  napsugár7127 Állandó Tag

  Látom, feltették a Hótündér c. könyvet.Ez az a könyv, amit legkésőbb 7. osztályban kötelezővé tennék olvasásra. Ajánlom figyelmetekbe, nagyon rég olvastam,nem lesz sétagalopp, de mindenesetre tanulsága az van.
   
 9. Kisházi Szabolcsné

  Kisházi Szabolcsné Állandó Tag

  Jelenleg Margaret George VIII: Henrik önéletrajzát olvasom.
   
 10. Márai szerintem zseniális, aki szereti annak ajánlom Furkó Zoltán róla írt könyvét.
   
 11. chilisauce

  chilisauce Állandó Tag

  Elég széles az érdeklődési köröm, szépirodalomtól sci-fi-ig mindent olvasok. Legújabb műfaj, amit felfedeztem: clockpunk. Nemrég jelent meg itthon Ian Tregillis Géplélek című könyve, szerintem zseniális. Nagyon várom a folytatást. Aki valami igazán újszerűre vágyik, nagyon ajánlom. Mestermű.
   
  napsugár7127 kedveli ezt.
 12. Urseph

  Urseph Állandó Tag

  Sokmindent olvasok de leginkább a történelem, szépirodalom és a regények fognak meg
   
 13. Nani1

  Nani1 Állandó Tag

  Zoltán Gábor: Orgia c. könyvét olvasom. A második világháború végén járunk. A könyvben a nyilasok szemszögéből láthatjuk, milyen is "önként, nem parancsra" válogatott kínzásokkal gyötörni és ölni embereket.
  Az író történelmi kutatásokat végzett írása előtt, a hitelesség hátborzongató. Az egykori nyilasok saját nevükön szerepelnek a könyvben, az áldozatok fiktív névvel.
  Én nem tudom folyamatosan olvasni, 1-1 napra le kell tenni. Erős idegzet szükséges hozzá.
   
  Beka Holt kedveli ezt.
 14. Beka Holt

  Beka Holt Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Kéréseknek van külön témájuk! Ajánlom az első hozzászólás tanulmányozását! :) #1
   
 15. olaheszter

  olaheszter Állandó Tag

  Bekes Pal, A ketbalkezes varazslo, gyermekirodalom. Izgalmasak a Ken Follet muvek , Coelho regenyek
   

Megosztás