Köszöntő anyák napjára - Őket ünnepeljük

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
happy mothers day.jpg

Canadaban Május 2. vasarnapjan ünneplik Anyáknapját.

Minden édesanyát es nagymamát dédnagymamát szeretettel köszöntjük a Canadahunon.Kik élő hittel, Istenszeretettel vállalják és nevelik minden gyermeküket. Legyen áldott éltük, Terhet hordó énjük. Őket ünnepeljük, Kitől kaptuk létünk. - Itt az anyák napja. Virágcsokrot viszünk nagyiknak, anyuknak, anyósoknak. Mosolyunk körbeéri a fejünket és ragyogva köszöntjük őket Anyák napján. Nevetésünk többnyire őszinte, de néha kényszer, szokás, vagy félelem szülte. Virágaink sokszor hatalmas malomkeréknyi csokrok, amik a rá nem érő, ám befutott embert jelképezik, vagy szerény, parkból lopott orgonák, amik a buzgó, kispénzű diákra vallanak.


Mosolyunk körbeéri a fejünket és ragyogva köszöntjük őket Anyák napján. Nevetésünk többnyire őszinte, de néha kényszer, szokás, vagy félelem szülte. Virágaink sokszor hatalmas malomkeréknyi csokrok, amik a rá nem érő, ám befutott embert jelképezik, vagy szerény, parkból lopott orgonák, amik a buzgó, kispénzű diákra vallanak.


Virágbokréták jelképrendszere: Mit mutatnak a virágok, amiket anyák napján vásárolunk? A cserepes virágok a gyökértelen ember földhöz való ragaszkodását, kapaszkodási vágyát szimbolizálják. A vörös virágok szeretetről, a fehérek őszinteségről árulkodnak. A rózsaszínű virág, bizonytalankodást mutat, míg a sárga színű képmutatást, irigységet jelenthet. A gyöngyvirág és az orgona tradicionális anyák napi virág, akárcsak a tulipán. A gyöngyvirág a kincset, az érzést jelenti, az orgona (bokron és nem száron terem!) a csonkított érzelmekre utal. A tulipán az egyszerű őszinteséget jelentheti.


Ajándékok - nem csak virággal: Anyák napja alkalmából nem csak virágot adhatunk. Jó ötletnek bizonyulnak olyan dolgok is, amik mindig ránk, gyerekekre emlékeztetik szüleinket. Ilyenek lehetnek a dísztárgyak, képek, vázák - bár azt azért virággal adjuk - vagy saját készítésű dolgok. Sokan kötényt varrnak, törölközőre hímezik édesanyjuk nevét. Divattá vált a bekeretezett idézet.


Idézet anyák napjára: Gyermekeitek nem a ti gyermekeitek. Ők az élet önmaga iránti vágyakozásának fiai és leányai. Általatok érkeznek, de nem belőletek. És bár véletek vannak, nem birtokaitok. Adhattok nékik szeretetet, de gondolataitokat nem adhatjátok. Mert nekik saját gondolataik vannak. Testüknek adhattok otthont, de lelküknek nem. Mert az ő lelkük a holnap házában lakik, ahová ti nem látogathattok el, még álmaitokban sem. Próbálhattok olyanná lenni, mint ők, de ne próbáljátok őket olyanná tenni, mint ti vagytok. Mert az élet sem visszafelé nem halad, sem meg nem reked a tegnapban. Ti vagytok az íj, melyről gyermekeitek eleven nyílként röppennek el. Az íjász látja a célt a végtelenség útján, és ő feszít meg benneteket minden erejével, hogy nyilai sebesen és messzire szálljanak.
 

Mai Teréz

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Melitta!

Valóban, annyira gyönyörű a cikk végén az idézet, hogy áruld el kitől idéztél?

Köszönjük szépen, szép napot kívánok!
 
Oldal tetejére