Kötelező telefonfüggetlenítés jöhet Kanadában

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
telefon.jpg

A kanadai mobilszolgáltatóknak kötelező lehet a telefonok szolgáltatófüggetlenítése, ha életbe lép az országban az új, távközlési jogokat szabályozó törvénytervezet. Szabályoznák a felmondási díjakat is.


A Canadian Radio-television and Telecommunications Commission arra a kéri a nyilvánosságot, hogy február 15-ig véleményezzék friss tervezetüket. Eddig 3500 hozzászólás és 600 fórumbejegyzés érkezett a témával kapcsolatban.


A legtöbben azt kérik, hogy az ügyfelek kapjanak egy összefoglalót, amely tartalmazza szerződéseik legfontosabb pontjait, valamint hogy a díjak és egyéb feltétlek hogyan változnak a hűségidő alatt. Magyarországon is bevett gyakorlat, hogy a szolgáltatók adott időre szóló kedvezményeket adnak, például a percdíjból, így az ügyfél egyszer csak azt veszi észre, hogy drágábban telefonál – minderről pedig a jogszabály szerint nem kell külön értesítést kapnia, hiszen nem a percdíjak emelkedtek, hanem az eddigi kedvezmény szűnt meg. A szolgáltatók hajlamosak nem felhívni a figyelmet, hogy a szerződéskötéskor kedvezményes percdíjakról van szó.


Egy másik óhaj, hogy a szolgáltatók észszerű féltelek mellett legyenek kötelesek függetleníteni a telefonokat. Ez a megoldás teljesen ellentétes irányt mutat azzal, ami az Amerikai Egyesült Államokban történik: ott éppen tegnap vették ki az eddigi törvényből azt a kivételt, ami megengedte a függetlenítést, így az mostantól bűncselekménynek számít.


A fogyasztók azt is szeretnék, ha az pluszköltséggel járó szolgáltatásokat sokkal követhetőbben lehessen igénybe venni, a keret túllépése után pedig a szolgáltatók tiltsák le ezeket. A tervezet szerint a mobilszolgáltatók továbbra is hirdethetnék korlátlanként csomagjaikat, de el kell majd magyarázniuk, valójában hol vannak az ilyen csomagok korlátjai.
 

Zoli_USA

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyáltalán, teljesen BE KÉNE TILTANI minden olyan telefon árusítását, ami NEM független! Mert ez a legocsmányabb dolgok egyike, amit valaha is bevezettek.
 

bodiszsu

Állandó Tag
Állandó Tag
Azért kapjuk olcson a telefont a szolgáltatótól, mert nem független. Tizszeres áron most is vehetünk függetlent.
 
Oldal tetejére