Közlekedési morál...

matel

Állandó Tag
Állandó Tag
A rendőrséget hagyjuk,először is rendőr kellene és akkor több ilyen is lenne. A közlekedést meg szervezni és tervezni is kellene. Ma is délután már nem lehetett a városban megmozdulni, és karácsony előtt ez még csak rosszabb lessz.
 

balintlac

Kitiltott (BANned)
A minap a rádióban egy közlekedési szakértő azt nyilatkozta a rádióban, hogy Magyarországon egyre jobb a közlekedési morál, egyre inkább kezd Európai lenni. Kérdem: hol közlekdik az ilyen?
 

dvs

Állandó Tag
Állandó Tag
A MAGYAR KÖZLEKEDÉSI MORÁL EGY NAGY NULLA!!
Idegbeteg sofőrök, tumultus az utakon BORZASZTÓ!!
 

paranics11

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez érdekes ha mindannyian igy látjuk ezt a kérdést akkor honnan jön a sok ámokfutó? Vagy csak az életünk gyorsult fel és vele együtt mi is?
 

matel

Állandó Tag
Állandó Tag
Az biztos. Ma Magyarországon mindenki siet, rohan valahová, és soha nem ér rá semmire. Egy kicsit túlpörgött az élet, mindenki hajszol valamit.
 

talpacska

Állandó Tag
Állandó Tag
Talán nem mindenki...:) De csak rohanjanak, mindenki egy helyen fogja végezni és én még batyus halottat nem láttam.;)
 

Neduddghii

Kitiltott (BANned)
Ma Magyarországon mindenki siet, rohan valahová, és soha nem ér rá semmire. Egy kicsit túlpörgött az élet, mindenki hajszol valamit...

... mint ahogy a vilagon mindenhol. A baj nem ez, hanem hogy a kedves kormanyzati elvtarsak inkabb sajat zsebukbe iranyitjak az altalatok kiizzadott forrasokat, ahelyett, hogy megfelelo kapacitasu uthalozatot epitenenek (finanszirozhato, baksis-mentes egeszsegugyet; eselyegyenlo, a nyugatit legalabb megkozelito szinvonalu oktatast, normalis foglalkoztatast, szocialis vedohalot, stb,stb hoznanak letre).
De ne panaszkodjatok, ti valasztottatok oket...
Ja, hogy nem ezt igertek...?! Mar ismerhettetek volna oket korabbrol...
 

kizzo

Állandó Tag
Állandó Tag
türelmetlen

Nem a sofőrökre kell haragudni, nem is a gyalogosokra, vagy biciklisekre. Csodálkozol, hogy sok a türelmetlen sofőr? Fél napot tölt autójában egy átlag kamionos csak azért, hogy átjusson Budapesten. Ez nem az autósok, kamionosok, stb... hibája. Ez a szemét, semmirekellő polgármestereink és politikusaink hibája, akik nem találnak megoldást erre, sőt megkockáztatom, nem is keresnek. Az persze a másik oldala, hogy az ember, ha magába néz, rájön, hogy azzal nem oldja meg a helyzetet, hogy üvölt meg dudál, bevág, villog, stb. Ebben a helyzetben viszont néha elveszti a türelmét mindenki.

Az pl nonszensz, amit a kóbor kutyák csinálnak, épp ma gondoltam rá, hogy panaszt teszek az önkormányzatnál. Történt ugyanis, hogy a Nagykőrösi úton kifelé haladtam egy tárgyalásra, amikor az előttem haladó kocsi vészfékezve megállt. Bennem meg az ütő állt meg, mert kb fél méterrel mögötte tudtam megállni, és ekkor jött a csattanás, meg az ütés a fejemre, amit a fejtámla mért rá. A mögöttem jövő BMW terepjáró már nem tudott megállni.

Mondhatnám, hogy nem tartja be a féktávot, stb, de én akkor csak azt a kutyát láttam vérgőzös szemeimmel, amelyik nyugodtan átballagott az előttem álló autó előtt. Nyilván itt sem a kutya a hibás, hanem az önkormányzat, amiért egy ilyen forgalmú utat nem választ el megfelelően kerítéssel, vagy nem fogja be a kóbor kutyákat. Emiatt persze jól el is késtem és a BMW vezetője is.
 

ztaki

Állandó Tag
Állandó Tag
Az autosok gyorsan akarnak menni és az elötte menöt hátulrol lökik.A fiatal autosok azok meg külön kategoria.Szörnyü.

Régebben írtam egy levelet az illetékseknek, melyben arról érdeklődtem, hogy milyen alapon nézik az autóvezető oktató cégek tanpályának a közutakat... mert régebben nem nagyon zavart, de manapság a hócipőm tele van azokkal az oktatókkal, akik kihozzák forgalomban a tanítványaikat és aztán egy lámpaciklusban TALÁN sikerül is átjutniuk a kereszteződésen... Nélkülük is nagy a dugó... Szigorítani kellene az okatást. Nem kell mindenkinek jogosítványt adni...
Érdekes, hogy a fegyvertartásra milyen bonyulult szabályok vonatkoznak, de egy max. 3,5t-nás "fegyvert" bárki tarhat otthon...
 

paranics11

Állandó Tag
Állandó Tag
Bocsika te nem vezettél forgalomban mielött megkaptad a jogsit, te a tanpályán tanultál forgalomban vezetni? Nem lehet hogy kicsit türelmetlen vagy? Sajnos manapság bele kell kalkulálni a menetidőbe hogy valami forgalmi akadály lesz,tuti.
 

ztaki

Állandó Tag
Állandó Tag
10-20 évvel ezelőtt feleennyi autó sem volt az utakon.
Legalább annyit sikerülne elérni, hogy reggeli és a délutáni csúcsok idején ne "próbálkozzanak"... már az is sokat jelentene. :)
Amúgy meg ettől függetlenül állítom, hogy a közút nem tanpálya. És ha egy tanulókocsinak nem sikerül egy zöldciklus alatt elindulnia-átjutnia a kereszteződésen, akkor az az oktató mondjon le! :)) Mert olyan helyzetbe készeríti a tanulót, amire elfelejtette felkészíteni...
És nagyon sajnálom, hogy ha a tanulókocsikat mint forgalmi akadályokat kell kezelnem...
Na, jó lehet, hogy nem nekem van igazam... meg igaz, hogy régebben nem is nagyon izgatott, de mostanában rendszeresen ilyen hülyeségek miatt kések el a gyerekért rohanva a suliba... és a legszebb, hogy az oktatónak áll fentebb, amikor a terepjárómmal áttolom a kereszteződésen... Ki érti ezt? :))
 

gideon67

Kitiltott (BANned)
KB. egy hónapja történt Budapesten az egyik barátommal:
Autós sorbanállás, majd egy furgon hátulról előre nyomul és megpróbál befurakodni a barátom elé. Ő meg olyan fajta, hogy az ilyennek kapásból ellenáll. A "csávó" nyomakodott, nyomakodott de sikertelenül. Végül valaki a barátom mögött beengedte. Pár tíz méterrel később egyszer csak kivágódik a furgon ajtaja, a "csávó" odavágtat a barátomhoz és egy jól irányzott rúgással megszabadította a bal visszapillantó tükrétől. Na erre szintén kivágódik egy ajtó de ez a barátom előttié és kiszáll belőle egy pacák és megmutatja rendőrigazolványát. Csávókámat félre, járőrt hív, be is vitték rögtön garázdaságért. Menni kellet a haveromnak és párjának is tanúskodni vagy mi mint sértett. Tanulság, hogy jó lenne néhány civilruhás rendőr a közlekedésben akik a naponta több tucat hasonló esetben intézkednének.

Itt Magyarországon tényleg sok a bunkó, Kanadában mi a helyzet?


Ezért a tréfáért Svájcban jo eséllyel sittre vágják az illetöt, utána pedig fénysebességgel kap egy 10 centi pecsétet a passzusba.

A dolog tényleg brutális, 2 km/h sebességtullépésért 179 € meg még valami birságot kaptam helyszinen!
 

gideon67

Kitiltott (BANned)
Magyarországon vezetek Németországba mentem jöttem.Ausztriába menegettem picit többet.Németországba én voltam a leglassub,Magyarországon én voltam a leggyorsabb.Ausztriába Bécsbe csütörtökön pénteken Stop Sleep böl át a bevásrló centrumba,KIs POlskival persze.Igen azzal voltam többször.És simán nagyon hamar mentünk jöttünk.Érdröl Szabadság hidig jöttem akkor egyedül nyugodtan indultam,a hidnál a kormányt püföltem kicsit.Ez volt 15 éve.Most Unoval Egerbe 3 kilométert délután megyek és leizzadok a figyeléstöl, és kifáradok a stresztöl.Nem lehet haladni semmit.A gyalogosok rájátszanak, kicsit mindenre.Az autosok gyorsan akarnak menni és az elötte menöt hátulrol lökik.A fiatal autosok azok meg külön kategoria.Szörnyü.


Nem egyszerü otthon vezetni.Nekem is kell mindig vagy 12 óra.Akklimatizálódni.
 

antalandi

Állandó Tag
Állandó Tag
Teljesen rossz a közelekedési morál.
a biciglisen nem tudnak közlekedni, mondja már meg valaki, egy biciglis mit keres a
Hungári körút középső sávjában?
Csak akadályozza a forgalmat, arrol nem is beszélve, hogy minden létező
szabályt megszegnek, pl piros lámpán átmennek...rájuk miért nem vonatkozik a kressz?
 

tisztahiszti

Állandó Tag
Állandó Tag
A legnagyobb probléma, hogy a hatalom csúcsára felmászottak manipulálják a tömeget legjobban.Sajnos az ember már nem embernek érzi magát ebben az új közegben,hanem egy olyan eszköznek amelyet saját érdeke céljából felhasználnak. sok esetben bosszantó ,hogy azok a politikusok csinálnak sorozatban közlekedési szabálytalanságot aki dörgedelmesen előterjesztette azt.A közlekedő szívesen végrehajtja szerintem a szabályokat ,ha nem a kivételeket látja lépt:555::33:en nyomon
 

Judith

Állandó Tag
Állandó Tag
A legnagyobb probléma, hogy a hatalom csúcsára felmászottak manipulálják a tömeget legjobban.Sajnos az ember már nem embernek érzi magát ebben az új közegben,hanem egy olyan eszköznek amelyet saját érdeke céljából felhasználnak. sok esetben bosszantó ,hogy azok a politikusok csinálnak sorozatban közlekedési szabálytalanságot aki dörgedelmesen előterjesztette azt.A közlekedő szívesen végrehajtja szerintem a szabályokat ,ha nem a kivételeket látja lépt:555::33:en nyomon

Nahát, ha nem lennének ezek a büdös politikusok, ki kéne találni öket! Milyen remek ok, hogy az "átlag ember" tahó módján viselkedjen az utakon!:555:
 
Oldal tetejére