Külön ajtót kapnak a szegényebb lakók a társasházban

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2014 Augusztus 1.

Melitta - 2014 Augusztus 1, 07:48
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  New York városa elfogadta az egyik legnagyobb ingatlanfejlesztő cég, az Extell kérelmét, mely szerint az egyik sokemeletes társasházukban külön ajtót alakítanának ki azoknak a bérlőknek, akikolcsóbb kategóriájú lakást bérelnek.

  Eszerint a gazdagabb bérlők továbbra is a Riverside sugárúti bejáraton mehetnek majd be az épületbe, míg a „szegények ajtaja” az épület mögötti sikátorból nyílik. A házban 55 olcsóbb és 219 drága lakás található.

  Gale Borough, Manhattan kerület vezetője egy sajtónyilatkozatában leszögezte ugyanakkor, hogy az Extell kérelmének elfogadása egyedi eset, más cégeknek nem fogják engedélyezni, hogy külön ajtókat építsenek az eltérő anyagi helyzetben lévő lakók számára.

  Egy másik ingatlanfejlesztő vállalat, a Toll Brothers alelnöke szerint a „szegények ajtaja” megfelelő megoldás. „Azt gondolom, nem fair a magas jövedelmű lakókkal szemben, akik egy vagyont fizetnek a lakásukért, hogy ugyanúgy kezeljék őket, mint az alacsony jövedelmű bérlőket, akik szerencsésnek érezhetik magukat, amiért ugyanabban az épületben lakhatnak” – fogalmazott.

  Daily Mail
  new Uork3.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2014 Augusztus 1.

  1. kágyula
   kágyula
   Szervusztok ,
   na nem istudm , hogy mi ebben az újdonság . Nálunk ez ar a múlt században is ismerös volt nem ? Igaz a kapú bejárata az egyvolt , de ott hátul található az ugynevezett "cseléd" bejáró .
   Különben meg mi a fenének épitettek akkor "olcsobb" lakásokat ? Igaz ezt ök tudják .
   Kicsi Fecske kedveli ezt.
  2. poorferencne67
   poorferencne67
   Szia Melitta, kora reggel először azt hittem hogy nem jól olvasok. Felháborítónak tartom ezt a típusú megkülönböztetést, ráadásul a mai világban. Egy vagy nem kellett volna ott bérbe adni a szegényebb embereknek ,vagy a gazdagabb költözzön máshova hiszen ő úgyis megteheti. Borzasztó hogy csupán az anyagi körülményeik miatt így kirekesztenek és megaláznak családokat és még mások is egyetértenek ezzel a megoldással. Azt hiszem nagyot lehet magasról esni,ami igen kellemetlen, és bármikor előfordulhat.Kívánom a Toll Brothers alelnökének, hogy ő is járjon inkább oldalajtón ha ennyibe nézi az embereket és ne nyilatkozzon lealacsonyítóan azokról akik tisztességes munkával csak kevesebbet tudnak fizetni.tisztelettel poorferencne67
   Lacika69, Kicsi Fecske és Bettibarna kedveli ezt.
  3. magdusis
   magdusis
   Lehet,hogy semmi másról nincs szó,mint hogy az alsó 1-2-3 szinten vannak a kisebb -olcsóbb- lakások,ahova gyorsabb,könnyebb lépcsőn fölmenni,és a lépcső oldalt van.
   A felvonó meg elöl van a följebb levő nagyobb -drágább- lakásokba.
   De lehet más oka is,érdekes lenne tudni,hogy ez csak javaslat,vagy nem is adnak kulcsot vagy kártyát az oldalembereknek a főbejárathoz?
  4. Melitta
   Melitta
   Csak talalgatni lehet az okokrol. Lehet hogy a draga lakasokban dolgozo szemelyzet akik ott lakhatnak es nem szeretnek latni hogy a vasarlasok szallitasok a fobejaraton tortenjenek. Eltudom kepzelni ha draga lakasokrol irnak lehet akar $2-3000 havonta a berlemeny ami kinezetben servizben megfelel, /feher kesztyus inas nyitogathatja az ajtot a berloknek./.... egy ***** csillagos szallodanak. Az olcsobb beru lakasok altalaban azok ahol nagyon rossz az elosztas a kilatas tuzfalra nez vagy esetleg egy garazssora. A berlonek nem felel meg ,az uj rendszabaly akkor elkoltozik. Gondban az lehet aki kiakarja adni az olyan lakast ahol csak hatul lehet bemenni a hazba.Nyilvan sokkal olcsobban tud berlot szerezni ra.
  5. Lacika69
   Lacika69
   Túrót! Tipikus Manager duma,olyan jót tudok az ilyenen röhögni. ... Ez a lakás ugy van kialalkitva ,hogy innen lehet bemenni ez a másik viszont így. Kész! De nem,ők nevet adnak a hátsó ajtónak és mégegy kicsit rátesznek a drágább lakás árára. Mert az emberek ilyenek ,ha már költ akkor még egy picit rádob csak azért hogy amikor fizet valaki rázza a csengőt.
  6. Ridita
   Ridita
   Az első reakcióm nekem is a felháborodás volt. De reálisan átgondolva a dolgot, ha egy jó környéken van az ingatlan, ahol alacsony a bűnözés, a közelben lenne a munkahelyem és nekem megfelelő az infrastuktúra, én kivenném a földszinti lakást mondjuk fél vagy negyedáron. Szerintem a lakás minőségében olyan óriási minőségi különbség nem lehet, ugyanakkor biztos elég jelentős megtakarítás ez néhány plusz lépésért. A normál és kedvezményes lakás bérleti díjának különbözetét meg simán félre lehetne tenni a korai nyugdíba vonulásra.
  7. aghirua
   aghirua
   A kétféle bejáratról nyíló lakásokhoz valószínűleg más szolgáltatási szint, és ebből következően jelentősen eltérő összegű közös költség is tartozik. (Szerintem.)
  8. Ridita
   Ridita
   Valószínű, hogy a kisebb alapterület miatt a közös költség is alacsonyabb. A szolgáltatási szint annyival lehet kevesebb, hogy nincs portaszolgálat, esetleg nem tartozik bejárónő az ingatlanhoz. Azt hiszem, ezt azért túl lehet élni.

Megosztás