Küldetéses Gyermekek: Autisták és Indigók

szintmérő

Állandó Tag
Állandó Tag
Én azt hallottam, hogy különböző agyi betegségekkel kapcsolatban álló gyerekek sokkal intenzívebb életet élnek a szellemszintekkel.
Lehet, hogy van benne valami?
 

Ati_Valentin

Állandó Tag
Állandó Tag
Én szeretnék segiteni egy autista gyereknek és szüleinek, de nem tudom ,hogy hogyan!Segitsetek!
Segítsd hozzá fejlesztő terápiához. Pl. lovas terápia, vizi torna, HRG torna, Ayres torna, TSMT torna. Vagy vállald át a felügyeletét (miután megtanultad, hogyan kell kezelni), és főleg az édesanyja azidőre egy kis levegőhöz jut. De akadna még számtalan ötletem.
 

pitrikgabi

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem az autizmus előző életek karmáinak negativ összegyűjtése ebben a mostani életben. Ha valóban úgy van hogy egy EON 26.000 év kb., akkor addig képzeljétek hány életet élünk le. Mi ugyanúgy voltunk már ilyen életben, most Ők a sorosak erre a földi feladatra. A családokban pedig akik ilyen testben életfeladattal születnek mindenképpen a családtagoknak tanitás, csak sok ember nem igy értékeli. Igenis ez is többek között arra tanit, hogy az EGÉSZséget értékelni kell minden helyzetbenl
 

pitrikgabi

Állandó Tag
Állandó Tag
Az én tapasztalatom, hogy ugyanúgy lehet velük kommunikálni mint az egészséges emberekkel ha szivből, szeretettel közelitünk feléjük, ami nem minden esetben könnyű dolog.
 
S

sisne*

Vendég
Szerintem az autizmus előző életek karmáinak negativ összegyűjtése ebben a mostani életben. Ha valóban úgy van hogy egy EON 26.000 év kb., akkor addig képzeljétek hány életet élünk le. Mi ugyanúgy voltunk már ilyen életben, most Ők a sorosak erre a földi feladatra. A családokban pedig akik ilyen testben életfeladattal születnek mindenképpen a családtagoknak tanitás, csak sok ember nem igy értékeli. Igenis ez is többek között arra tanit, hogy az EGÉSZséget értékelni kell minden helyzetbenl
Szia kiss

Szerintem a karma törvénye nem vízimalom, ami az Általad jelzett módon mechnikusan őröl ;)
Minden autizmussal és benne élő ember egyedi; mindegyikük más.
Különböző okok válthatják ki ugyanazt az alakzatot;
lehet ez az állapot választás, vállalás és küldetés is.

Szeretettel sisne
 

csicus

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Önéletrajzi könyveket szeretnék olvasni autizmussal, Asperger szindrómával élőktől.

Minden irodalmat megköszönök, amit ebben a témában fel tudtok tölteni.
Hálás köszönettel:
csicus
 

Zadrienn

Állandó Tag
Állandó Tag
szia

„Az ölelés ösztön, természetes válasz olyan érzésekre, mint a vonzódás, együttérzés, igény és öröm. Az ölelés egyben tudomány is, egyszerű módszer: a támogatásé, a gyógyításé, a gyarapításé, eredményei mérhetőek és jelentősek. Legmagasabb rendű formájában az ölelés művészet is.”
(Részletek Kathleen Keating: Ölelések kiskönyve című művéből)

Csatolás megtekintése 163986

Kedves Dreamaya!

Megvan még neked ez a könyv elektronikusan? El tudnád nekem küldeni? :)
 

gyozok

Állandó Tag
Állandó Tag
Szeretném még elmondani a véleményem erről az indigógyerek témáról.

Jómagam és a a feleségem is gyógypedagógusok vagyunk. Én tanulásban akadályozott gyerekek terápiájával foglalkozom, - sokféle tanulási korlát van az autizmustól a különböző részképességzavarokig. Dolgoztam már minden félével.
A feleségem általános iskolai autista csoport tanító-gyógypedagógusa.
Ezeket nem azért tartom fontosnak elmondani hogy magamat fényezzem, hanem hogy közöljem: a szakember oldaláról benne vagyok a témában, ez a mindennapi kenyérkeresetem, hogy ilyen gyerekek rehabilitációjával foglalkozom.

Az indigó meg erre a kristálygyerek dologra visszatérve: nem tudok elképzelni annál bődületesebb nevelési hibát -mi több a gyerek ellen elkövetett bűnt- hogy egy autizmust, egy hiperkativitást, vagy ehhez hasonló pszichés zavart nem a realitásnak megfelelően kezelünk, hanem a fájdalmas és olykor sokkoló valóságot elfogadni nem akaró/nem tudó szülőnek egy talmi vigaszt nyújtunk és ilyen olyan ezoterikus maszlagba belekapaszkodva azt mondjuk, hogy a te gyereked nem fogyatékos, nem beteg, nem küzd iskolai tanulási zavarokkal, hanem "más."
Ún. "Fénymunkás" akinek az a küldetése hogy jobbá tegye a világot.
Én elhiszem hogy vigasztaló gondolat ebbe kapaszkodni.
Kérdés a gyerek érdekét szolgálja-e hogy az állapota miatt amúgy is frusztrációval teli gyerekkorát tovább terheljük azzal, hogy elkezdünk messiásként tekinteni rá, aki majd megváltja a világot?
Nem elég a maga nyomora, még a világ megváltását is a nyakába rakja a szülő, pusztán azért mert ő képtelen elfogadni azt hogy a gyerek olyan amilyen?
Miért kell hitelt adni az ezoterikus könyvkiadásból élőknek akik úgy terjesztik a hülyeséget, hogy fingjuk nincs róla mivel jár egy autista gyerek felnevelése? Akiknek arról sincs a leghalványabb fogalma hogy nem hogy a világmegváltása okoz gondot, hanem mondjuk egy buszon való utazás!?
Szakemberként nagyon haragszom azokra akik elterjesztették ezt a mézesmadzagot, mert ezzel óriási kárt okoznak a gyereknek is és a szülőnek is.
Miért kell ezekbe az emberekbe olyan dolgokat beleképzelni ami nincs ott?
Szeretném ezeket az embereket egy csapat -ép értelmű autista gyermekkel összezárni egy iskolai napra, ahol azt a feladatot adnám nekik hogy próbáljanak meg nekik órát tartani, de olyat ami tényleg formálja az értelmüket és gazdagítja az ismereteiket.
Könyörgöm! Ezekben a gyermekekben semmi természetfeletti nincs! Ne csak a szép szemeket lássák már meg, hanem azokat a bizarrériákat is mikor tickelnek, valami csak általuk érzett súlyos frusztráltság érzés miatt (amit mondjuk egy vécé lehúzás hangja, vagy a csütörtök szó kimondása okoz) fejhangon és artikulátlanul vísítanak egy órán át (ez nem vicc! és nem túlzás!) vagy mikor maguk alá pisilnek mert éppen ahhoz van kedvük. Vagy mikor a szerencsétlen szülő a gyerekkel nem tud buszon utazni, mert nem az emberek elítélően és rosszallóan néznek rá, mert a gyerek fejhangon üvölt, amire ők természetesen azt hiszik, hogy a szülő a hibás mert nem neveli a gyerekét és az anya nem tudja mindenkinek megmagyarázni, hogy nem neveletlen a gyerek, csak autista! Ezek is ők. Ezzel együtt kell elfogadani őket.
A másik közkeletű tévedés nem minden autista Dustin Hoffman az Esőemberből. Sokkal gyakoribb -legalábbis amivel én találkoztam- hogy az autizmus értelmi fogyatékosággal is együtt jár. természetesen vannak ép értelmű autisták is. De a fénygyerekek nimbuszába már nem fér bele a kicsit nehezebb felfogású, rengeteg bizarr viselkedési elemmel terhelt, a saját fejét a falba verő, maga alá vizelő és artikulálatlanul üvöltő autista, ugye? Az már nem olyan misztikus. Annak a keserűsége megmarad.
Pedig van ilyen is. És sajnos nem kevés. Lehet hogy nem szép vagy nagy a szeme, de az is ember akivel foglalkozni kell, nem pedig messiást csinálni belőlük a szülő megnyugtatására.
Akik ezt a fény meg kristálygyerek mítoszt terjesztik fogalmuk sincs arról mi a valóság.
A hiperaktív gyereknél ugyanez a helyzet.
Mondja már meg nekem valaki miért bűn az az iskolától ha a gyermekbe normákat, szabályokat együttélési követelményeket és ismereteket, készségeket akar nevelni? Nem ez a dolga? Nem ezért hozták létre?
Az iskola nem "fénymunkásokat" meg "világmegváltókat" akar nevelni hanem önálló életvezetésre képes embereket.
Olyanokat, akik lehet hogy nem gyógyítanak kézrátétellel, lehet hogy nem médiumok, lehet hogy nem különlegesek;
de mind olyan emberek lesznek, akik majd mit tudom én: vezetik a buszt, felépítik a házakat, ruhát varnak, kenyeret sütnek, kórházban gyógyítanak, egyszóval: dolgozó és magukat ellátó emberek lesznek.
Tudom ez nem olyan csodálatos és misztikus perspektíva mint a "fénymunkás" meg a "kristálygyerek", de ha választanom kellene aközött hogy a gyerekem a világot váltsa-e meg vagy inkább egy jó és becsületes kőműves mester legyen, hát én ez utóbbit választom; amire egy autistának, vagy értelmi fogyatékosnak sajnos nagyon gyakran esélye sincs.
Egy sérült gyermeket nevelő szülőnek nem az lenne a csoda és a megyugtató hogy a gyerek "fénymunkás legyen", ők azzal is boldogok lennének, ha a gyerek egyszerű, hétköznapi, normális ember lenne, aki dolgozhatna és családot alapíthatna és úgy élhetne mint bárki más és nem attól kellene rettegni, hogy mi lesz a gyerek sorsa ha ők megöregszenek és meghalnak.

Elnézést kérek ha itt-ott indulatos hangvételű volt az írásom, de tényleg rettenetesen irritál ez a téma, mikor az emberek terjesztik és készpénznek veszik a hülyeséget. Ha csak magukra lennének ezzel hatással mit bánnám én, de épp az a baj hogy ezzel a gyereküket is terheli.
:656:
http://canadahun.com/forum/showthread.php?t=28993[/quote]
 

barna1801

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Önéletrajzi könyveket szeretnék olvasni autizmussal, Asperger szindrómával élőktől.

Minden irodalmat megköszönök, amit ebben a témában fel tudtok tölteni.
Hálás köszönettel:
csicus
Most vittem vissza parat a helyi konyvtarba. Angol nyelvuek. Holnap szetnezek es jegyzetelek nemi adatot neked. Sajna a scannerunk nem hasznalhato, igy azt a reszet nem vallalom.
 

barna1801

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha mar belecsoppentem a temaba: igen aranyos, ahogy ezoterikusan probaljatok megkozeliteni az autizmust:)
Muszaly, tudom kapaszkodni es en is olvastam pl. Kryon szovegeket, ahol az uj ember prototipusaval is magyarazza...stb. az autizmust. De vajon hanyan neveltek autista vagy autista tuneteket mutato gyereket?
Amikor minden mozdulat, minden gyanus jel szivet szorit, amikor magyarazkodsz magadnak es az orvosnak es gyakran mindenki hulyenek nez. Te pedig erzed, hogy baj lehet, hogy valahogy nem fejlodik jol es nem tudod kiverni a fejedbol, hogy baj lehet.
Ilyenkor, ahogy Perseus is irta nem azon gondolksz, hogy micsoda remek dolog, hogy ez a gyerek milyen karmikus feladatokkal jon, hanem nyogsz az eleted terhei alatt es csak remenykedsz, hogy valami csoda utjan kiderul, hogy te tevedsz!
Szep napot es bocsanat, ha kiabrandito voltam!
 
S

sisne*

Vendég
AUTIZMUS
AZ ÚJ MEDICINA FÉNYÉBEN

autism.jpg


[HIDE]www.ujmedicina.hu/publikaciok/autizmusagnmfenyeben.html[/HIDE]​
 

barna1801

Állandó Tag
Állandó Tag
Haho!

Engem az asperger szindroma erint kozelebbrol es mivel tudom, hogy sokan elkepeszto erovel keresnek mindenfele infot errol a tunetcsoportrol, ezert megosztanam az en legutobbi talalataimat:
http://livewithit.blog.hu/
Ez egy riport a blogot iro csajszival; http://divany.hu/spirit/2011/03/16/asperger-szindroma/
Ebben is van egy aszpergeres lany vallomasa az allapotarol: http://www.picursziget.hu/forumvalasz.php?kerdesid=290&tema=asperger szindroma
ha konyveket kerestek, akkor pedig Tony Attwood neve megkerulhetetlen. Pl The Complete Guide to Asperger`s Sindrome
es
Asperger`s Syndrome A Guide for Parents and Professionals

aztan: Luke Jackson - Freaks, Geeks and Asperger Syndroma

G. Edmonds - Luke Beardon - Asperger Syndrome and Employment
Adults Speak Out about Asperger Syndrome

Megprobalok majd csodat tenni, ha mast nem, idezek majd a konyvekbol, ha esetleg valakit erdekel...
 

barna1801

Állandó Tag
Állandó Tag
Meg par web site:
[HIDE]www.tonyattwood.com.au
www.udel.edu/bkirkby/asperger
www.nas.org.uk
www.asperger.asn.au
www.lukejackson.info
www.oddsandfriends.typepad.com/askanaspie
www.aspergeradults.ca
www.thegraycentre.org[/HIDE]

Talan nem a temaba vag, tudom, hiszen nem a higanykivezetesrol es egyeb temakrol szolnak ezek az oldalak, de ha neked van aszpergeres vagy autista gyereked eloszor informaciora es megfelelo szakemberre van szukseged, hogy kepes legyel megbirkozni a feladat nagysagaval es kepes legyel ujbol felepiteni az eleted, az eleteteket!
Sok erot mindenkienek ehhez!!!
 

barna1801

Állandó Tag
Állandó Tag
[HIDE]http://divany.hu/eletmod-rovidhir/2011/05/02/otperces_teszttel_kiszurheto_csecsemoknel_az_autizmus/[/HIDE]

Minél korábban derül ki egy gyerekről, hogy autista, annál többet segíthet a megfelelő bánásmód.
Az autizmus általában a gyerekek kétéves kora körül mutatkozik meg először, ám a szülők rendszerint késve veszik észre, és sokan még azután is várnak az orvoshoz fordulással, noha a gyerek szempontjából mindennél fontosabb lenne az idejekorán felismert és megfelelően kezelt autisztikus spektrumzavar. A Journal of Pediatrics nemrégiben közzétett tanulmányában egy egyszerű, öt pontos vizsgálatot publikál, aminek segítségével a szülő is kiderítheti, hogy a gyermeke érintett-e.
A teszt persze önmagában nem elégséges, és az eredményei nem száz százalékig megbízhatóak, tehát az esetleges pozitív eredménynél mindenképpen orvosi konzultációra van szükség. Megalapozott gyanú esetén az orvos aztán fokozottan tud figyelni a betegség kialakulására. A vizsgálat olyan pontokat tartalmaz, mint a gyerek szemkontaktusra való hajlandósága, a különböző hangokra, szagokra adott reakciója. A kísérlet során 10.479 gyereken alkalmazták a tesztet, és a teszt alapján 184 gyerek esett a veszélyeztetett kategóriába. Ebből a halmazból később 32 esetében alakult ki az autizmus, 56 gyereknél nyelvi fejlődési nehézségek, másik kilencnél pedig fejlődési nehézségek voltak tapasztalhatók


[HIDE]http://divany.hu/poronty/2011/06/13/egyre_tobb_az_autista_gyerek/[/HIDE]


A gyermekgyógyászati folyóiratban publikált tanulmány 1997-99-es és 2006-2008-as adatokat hasonlított össze. Az első mintavétel idején az amerikai gyerekek 12,8%-a, míg a kétezres években végzett vizsgálatkor a gyerekek 15%-a szenvedett valamilyen problémával. A betegségek skálája igen széles volt, a beszédhibától (dadogás) egészen az autizmusig terjedt.
Az orvosok szerint aggodalomra ad okot, hogy a különböző rendellenességek közül az autizmus és a hiperkinetikus zavarnak vagy szindrómának (ADHD, azaz figyelemzavarral együtt járó hiperkinetikus szindróma) nevezett tünetegyüttes növekedett a leginkább: előbbi négyszeresére, utóbbi harminchárom százalékkal.
A megnövekedett számok okát eddig nem sikerült tisztázni, ám a tudósok egyrészt az utóbbi évtizedben megnőtt idősebb kori gyerekvállalást, illetve az egyre több koraszülést vetették fel lehetséges okként, bár az autizmus esetében nem zárható ki, hogy csak a nagyobb figyelem miatt kerül napvilágra több olyan eset, ami eddig elkerülte a tudósok radarját.
 
Oldal tetejére