Külföld Fodrászok segítenek a bántalmazott nőkön Illinoisban

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 November 28.

Melitta - 2016 November 28, 22:18
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A bizalmas légkör segíthet megnyílni az áldozatoknak.
  Az amerikai Illinois államban olyan törvényt hoztak, amelynek értelmében a fodrászoknak a családon belüli erőszakról szóló képzésen kell részt venniük, hogy szükség esetén segítséget nyújthassanak ügyfeleiknek.


  A szépségipari dolgozók kamarája már működtet ilyen programot, amelynek hátterében az a vélekedés áll, hogy a fodrászatokban bizalmas légkör veszi körül a nőket. Egy fodrász erről úgy nyilatkozott, hogy már azelőtt megérinti a vendége haját, hogy beszélgetni kezdenének, és ezek az érintések kötődést alakítanak ki. Itt sokkal jellemzőbb, hogy barátságos viszonyba kerülnek az ügyfelekkel, mint más típusú üzletek esetén.

  Sok bántalmazott nő esetében szinte a fodrászüzlet az egyetlen hely, ahová a bántalmazójuk nélkül mehetnek. Mivel biztonságos környezetben vannak és nők veszik őket körül, könnyebben megnyílhatnak, és beszélhetnek a velük történtekről.

  A fodrászokat nem kötelezik arra, hogy jelentsék a tudomásukra jutott eseteket, de megtanulják, hogy milyen segítséget ajánlhatnak, és milyen segítő szervezetekhez irányíthatják a bántalmazottakat.
  (Independent)

  fodrasz.jpeg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2016 November 28.

Megosztás