Küzdősportok

atlosz témája a 'Sport' fórumban , 2006 November 28.

 1. TH6777

  TH6777 Vendég

  IFMA VB 2010 - az első magyar győzelem!
  2010. 11. 29. 12.55

  <RIGHT>
  [​IMG]


  A Rehák György vezette magyar muaythai válogatott szerencsésen megérkezett Bangkokba. A világbajnokságon ezúttal közel 90 országból több mint 600 sportoló vesz részt, óriási kihívást állítva a szervezők elé.

  Az ünnepélyes megnyitót - amelyen a királyi család is képviseltette magát - követően lezajlott a sorsolás. A magyar versenyzők a következő ellenfelekkel mérkőznek:

  67 kg, B kategória - Simon László - Alesso Arduini(ITA) - a súlycsoportban 23 versenyző indul
  71 kg, B kategória - Muskotály Bálint - Kieran Walsh (AUS) - a súlycsoportban 19 versenyző indul
  81 kg, A kategória - Busai Gergely - Mario Valentic (CRO)- a súlycsoportban 13 versenyző indul
  +91 kg, B kategória - Zentai Máté - Jacob Farmer (NZ) - a
  súlycsoportban 9 versenyző indul

  Az első mérkőzéseket november 28-án, vasárnap vívták, a mieink közül Simon László és Busai Gergely került sorra. Laci nagy tempót diktálva a második menetben térd KO-val győzte le olasz ellenfelét, így a tizenhatos táblára került, következő ellenfele az új-zélandi Ricky Campbell, akivel már a nyolc közé jutásért küzdenek. Gratulálunk, és szurkolunk, hogy a továbbiakban se hagyjon alább a lendület!
  Busai Gergely harcos meccsen egyértelmű fölényben volt a horvát bunyóssal szemben, de sajnos a balszerencse megakadályozta a továbbjutást. A negyedik menetben támadás közben egy fordulóütés után, egy rossz lépés következtében sérült Gergely térde, és feladni kényszerült a mérkőzést. Így, bár Gergelytől mindenképp érmet várt a szakágvezető Rehák György, sajnos búcsúznia kellett.

  Holnap, november 30-án a másik két magyar fiú is szorítóba lép, sok szerencsét kívánunk nekik is!
  <CENTER></CENTER>  XLsport
   
 2. TH6777

  TH6777 Vendég


  Ökölvívó ob: a legjobbak is indulnak
  2010. 11. 30. 14.04

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Az idén Moszkvában Európa-bajnok Bacskai Balázs (69 kg), a második Káté Gyula (64 kg) és harmadik Darmos József (91 kg) is részt vesznek az amatőr férfi ökölvívók Nagykanizsán december 8-án rajtoló országos bajnokságán.

  A magyar szövetség (MÖSZ) keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Csötönyi Sándor elnök arról beszélt, hogy a bajnokságokon rendre megmutatja magát egy-két feltörekvő fiatal, s az idei eseménytől is azt várja, hogy több tehetséges bokszoló kemény küzdelemre készteti a legjobbakat.
  Kovács László szövetségi kapitány jelezte, hogy az idei lesz az első ob, amelyen már nem 11, hanem csupán tíz súlycsoportban rendeznek mérkőzéseket. Az alsóbb súlycsoportokban történt összevonások - elmondása szerint - kifejezetten kedvezően hathatnak majd a pekingi játékokon is szerepelt Kalucza Norbertre, aki rendszeresen küzd a fogyasztással, s mostantól 51 helyett 52 kg-ba kell "beférnie", aminek az ob-n ő az első számú esélyese.
  Kategóriájában a bajnokság két legnagyobb favoritja egyértelműen Bacskai, illetve a tavalyi világbajnokságon bronzérmes Káté Gyula. A kispesti 64 kilósról a szakvezető elmondta, hogy sérülései folyamatos kezelést, rehabilitációt igényelnek, ennek ellenére ott lesz a viadalon.
  Nagykanizsán minden nap 15 órakor kezdődnek a mérkőzések, így szombaton (december 11.), a döntők napján is, amikor a szervezők több szórakoztatóprogrammal is várják a közönséget.
  A keddi eseményen Csötönyi Sándor és Papp László, Debrecen alpolgármestere aláírta a jövő februári, 55. Bocskai István emlékverseny megrendezéséről szóló szerződést. A kontinens egyik legrangosabb viadalára ezúttal várhatóan a sportág olyan uralkodó nemzetei mint Kuba, Oroszország és az Egyesült Államok is elküldik legjobbjaikat, de várhatóan többek között Németország és Anglia válogatottja is ringbe lép a megyeszékhelyen.
  A nemzetközi szövetség végrehajtó bizottságába néhány hete beválasztott MÖSZ-elnök szerint a jövő évi verseny jelentőségét emeli, hogy néhány hónappal később olimpiai kvalifikációs világbajnokságot rendeznek Bakuban, így ez lesz azon kevés viadalok egyike, melyen a nemzetközi élmezőny felmérheti, hol tartanak a riválisok.
  Csötönyi Sándor elégedetten beszélt a magyar bokszolók 2010-es teljesítményéről. Mind a férfiaknál, mind a nőknél érmekkel tértek haza a nemzeti együttesek az év fő eseményeiről, s a korosztályos világversenyeken is rendre volt magyar dobogós. Az elnök bízik benne, hogy 2011-ben hasonlóan eredményes lesz a sportág, s a férfi kvalifikációs vb-n egy-két bokszoló kiharcolja helyét a londoni olimpiára.​
  <CENTER></CENTER>  XLsport


  A víz, a lazaság és a sanchin dachi

  Az egyensúly, a mozgás, a gyorsaság, az erő, a test középpontjának helyes érzékelése. A karate alapfogalmai. Hogyan lehet ezt együtt fejleszteni? Hát egy tálcával és egy pohár vízzel. Először óvatosan, hogy ki ne boruljon, aztán pedig sorversenyben.
   
 3. TH6777

  TH6777 Vendég

  IFMA VB 2010 - Muskotály Bálint és Zentai Máté a négy között
  2010. 12. 01. 18.30 <RIGHT>
  [​IMG]


  Muskotály Bálint a harmadik napon, november 30-án az ausztrál Walsh Kierannal mérkőzött. Jól használta ki gyorsaságát, test és fejrúgásokkal, és kéz kombinációkkal dolgozott elsősorban, főként külharcból küzdve. Négy menetben pontozásos győzelmet szezett, ami azt jelentette, hogy nyolc közé jutott.

  A mai napon pedig folytatódott a küzdelem, a kanadai Peter Arbeau ellen, aki a belorusz Pavel Budnikot búcsúztatta a nyolc közé jutásért. A kanadai versenyző erős fizikumú, sokat clinchelő harcos volt, aki ellen Bálint a pontos kéz és lábtechnikákat és a megfelelő távolság megtartását kellett, hogy alkalmazza, sikerrel!
  Az első menetben támadó stílusban kezdett Bálint, sok testrúgással, kéz- és térdkombinációkkal. A második menetben kissé visszavett a tempóból, de ebben a menetben egy hátsókezes ütéssel pontosan betalált, és a kanadai versenyzőre számolni is kellett. A harmadik és negyedik menetre már belharcban is jól dolgozott, térddel és könyökkel is talált, egy ollózó ugrótérdrúgás következtében a kanadai szemöldöke is felrepedt.
  Újabb pontozásos győzelmét követően már az elődöntőben bunyózik december 2-án, a kínai Zhang Xiaolong ellen lép majd szorítóba.
  A nehézsúlyú B-kategóriában Zentai Mátéra az előző évhez hasonlóan új-zélandi ellenfél várt, november 30-án mérkőztek a négy közé kerülésért. Jacob Farmer erős fizikumú, de technikailag nem túl képzett versenyző, aki ellen a gyors kontratámadásokból indított akcióktól vártuk a sikert. Máté remekül használta ki adottságait, a fordított állású, hosszúkezű magyar srác pontos keresztütésekkel, fogadó könyök és térdtechnikákkal dolgozott, hátsó balegyenessel már az elejétől többször betalált. A második menettől már vérzett az ellenfél orra, ami a harmadik menetben egy jólsikerült térdrúgást követően el is törött, és a bíró a sérülés miatt beszüntette a küzdelmet.
  Máté az elődöntőben az üzbég Jobirbek Tashpulatov ellen küzd majd, szintén holnap, december 2-án.
  [​IMG]
  Pokorádi Balázs, Bangkok, 2010.12.01.
  <CENTER></CENTER>  XLsport
   
 4. TH6777

  TH6777 Vendég

  Kickbox: Ismét Szegeden lesz a Mikulás Kupa
  2010. 12. 02. 09.56

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Immár hagyományosan a TIGERS KBSZ SE rendezi meg szegeden a Kickbox Mikulás Kupát, mely idén december 5-én a Juhász Gyula Főiskola sportcsarnokában kerül lebonyolításra. Kovács Sándor, a verseny szervezője elmondta, hogy több országból vár versenyzőket, és ismét egy szinvonalas, pörgős rendezvényt láthatnak a versenyre kilátogató érdeklődők.

  Verseny információk:
  Verseny rendezője: TIGERS KBSZ SE, Combat “D” SC
  Helyszín: Juhász Gyula Főiskola sportcsarnok
  Cím: Szeged,Topolya sor
  Időpont: 2010. december 5.
  Mérlegelés időpont: 2010. december 5. 08.00-10.00 óráig
  Mérlegelés helyszín: Juhász Gyula Főiskola sportcsarnok​

  Program :

  December 5. 10.30 órától:
  Geoview Mikulás kupa semi-contact, light-contact, kick light mérkőzések.
  A helyszínen a rendezőség büfét üzemeltet!
  Védőfelszerelés vásárlási lehetőség
  SAP és 4 fighting ruházat és védőfelszerelés​

  Senior Grand Champion:
  30 évnél idősebb edzők és nem aktív versenyzők, övfokozat megkötés nélkül.​

  Semi-contact
  Cadett II. és Junior Grand Champion:
  Övfokozat megkötés nélkül, fiúk és lányok.

  Semi-contact
  Senior és utánpótlás Grand Champion menetidő: 1x2 perc, a döntő 2x2 perc

  XI. GEOVIEW MIKULÁS KUPA  <CENTER></CENTER>
  XLsport
   
 5. TH6777

  TH6777 Vendég

  A Strikeforce-nak nem érdeke Gerald Harris leigazolása
  2010. 12. 02. 22.32

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Maiquel Falcao-tól elszenvedett veresége miatt az UFC kidobta Gerald Harrist a múlt héten, de a legtöbb szurkolója reménykedett benne, hogy újra felemelkedhet a Strikeforce-al.

  Azonban a Strikeforce vezérigazgatója, Scott Coker azt nyilatkozta a hétfői The MMA Hour-nak, hogy a szövetségnek nem érdeke a „Hurrikán” leigazolása.
  „Beszéltem az embereimmel róla, vagy inkább ők beszéltek róla nekem” Mondta Coker Harris leigazolásáról. „Megnéztem a mérkőzést (Falcao ellen) nem tudtam hogy ítéljem meg. Azután meséltek nekem a hátteréről, múltjáról, és a dolgokat amiket most mondasz, hogy ez az ember egy kiváló atléta, akinek rengeteg lehetősége van, és csak rossz volt a fellépése vagy túl megfontolt volt, és így próbálta megnyerni a mérkőzést. ”
  „Jelenleg azon harcosok felé vagyunk elkötelezettek, akikkel most szerződés alatt állunk, és biztosra akarunk menni, hogy benne lesznek a legjobbak között a következő két-három évben. Nem úgy értem, hogy nem ülünk le tárgyalni vele később, de jelenleg azt mondanám, hogy azokkal törődök most, akik most vannak.”
  A Strikeforce szervezet legerősebb mezőnye vitathatatlanul a középsúly, olyanok képviselik mint Ronaldo „Jacare” Souza, „Mayhem” Miller, Tim Kennedy, Robbie Lawler, Cung Le és Matt Lindland.
  A Falcao-tól elszenvedett veresége Harris-nek az előző tizenegy meccséből az első volt. A 31 éves sportoló 17-3-as mérleggel büszkélkedhet, és olyanokat győzött le mint John Salter, Mario Miranda és David Branch az első három UFC küzdelmében.​
  <CENTER></CENTER>  XLsport -
   
 6. TH6777

  TH6777 Vendég

  Cselgáncs: nemzetenként két versenyző indulhat az Eb-ken is
  2010. 12. 06. 12.24

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Az Európai Cselgáncs Szövetség (EJU) követi a világszövetség idén bevezetett gyakorlatát, miszerint a világbajnokságon egy súlycsoportban országonként két versenyző indulhat.

  A judoinfo szaklap hétfői híradása szerint az EJU kijevi kongresszusa kimondta, hogy jövőre már ez a szabály vonatkozik valamennyi korcsoport Európa-bajnokságára is.
  Eldőlt az is, hogy Európa jövőre öt csapatot indíthat a férfiaknál a párizsi egyéni világbajnokságot követő csapat vb-n, a rendező Franciaország mellett az isztambuli kontinenstorna utáni csapat Eb dobogós együttesei szereznek részvételi jogot. A nőknél hat válogatott képviselheti Európát a csapat vb-n, ezek a címvédő Hollandia és a házigazda Franciaország mellett a csapat Eb dobogósai közül kerülnek ki.​


  <CENTER></CENTER>  Pacquiao áprilisban bokszol legközelebb
  2010. 12. 06. 20.25

  <RIGHT>
  [​IMG]


  A jelenkor legjobb profi ökölvívójának tartott Manny Pacquiao április 16-án lép ismét kötelek közé.

  A profiboksz értesülései szerint a Boksz Világtanács (WBC) jelenlegi nagyváltósúlyú világbajnokának következő összecsapására - amelyet Las Vegasban rendeznek majd meg - három ellenféljelölt van: Shane Mosley, Andre Berto és Juan Manuel Marquez.
  A Fülöp-szigeteki klasszis legutóbb a mexikói Antonio Margaritóval bokszolt, akit egyhangú pontozással győzött le.​


  <CENTER></CENTER>
  XLsport
   
 7. TH6777

  TH6777 Vendég

  Ökölvívó ob: Bacskai villámgyorsan végzett
  2010. 12. 10. 19.08

  <RIGHT>
  [​IMG]


  A legjobbak igazi erődemonstrációt tartottak a férfi ökölvívók Nagykanizsán zajló országos bajnokságának elődöntőiben, melyből valamennyi esélyes bejutott a szombati döntőkbe.

  A mezőny ismeretében a válogatott húzóembereinek elvben nem jelenthetett gondot a fináléba jutás, s mint ahogy a selejtezőket és a negyeddöntőket is magabiztos boksszal hozták, pénteken sem okoztak csalódást.
  A 69 kg idei Európa-bajnokának, Bacskai Balázsnak, illetve a pekingi olimpikon Kalucza Norbertnek (52 kg) szinte bemelegedni sem volt idejük a ringben, miután mindketten már az első menetben befejezték meccsüket. Előbbi Nagy Bencét verte döntő fölénnyel alig két perc alatt, utóbbi riválisának, Ungvári Sándornak pedig edzője dobta be a törülközőt, megvédve tanítványát egy komoly sérüléstől.
  "Az volt a cél, hogy mind a négy meccset magabiztosan lehozzam, három már megvolt, remélem a holnapi is meglesz - nyilatkozta az MTI-nek Bacskai, aki hamarosan a német bajnokságban is bemutatkozik majd.
  A pekingi játékok ötödikjének, Szellő Imrének (81 kg) a szerdai és a csütörtöki meccséhez hasonlóan szintén nem kellett végigbokszolnia meccsét, mert Hosszú Ferenc két menetet becsülettel végigküzdött ellene, a harmadik három percre azonban már nem engedték vissza a sarokból.
  A 60 kg-ban összecsapott egymással az idei moszkvai Eb-n egyaránt szerepelt Varga Miklós és Ráth Miklós, a nagy küzdelem azonban elmaradt. A mérkőzés az első perc után nagyon egyoldalúvá vált, a kategória 2008-as kontinensbajnoki bronzérmese, Varga óriási fölényben volt végig, az orosz fővárosban az 57 kg-ban szerepelt Ráth nem tudta követni, megfelelően lereagálni kombinációit, egyre másra kapta a tiszta ütéseket, s ugyan végigállta a háromszor három percet, ám az óriási különbség a pontozásban is meglátszott (17-3).
  A többiekhez képest kifejezetten nehéz dolga volt a világbajnoki bronzérmes, legutóbbi két Eb-n második Káté Gyulának (64 kg) és a kétszeres Eb harmadik Darmos Józsefnek (91 kg) is. Szántó Imre tanítványa, Káté riválisa, Görbics Gábor nagyon keményen bokszolt, s ugyan a tudáskülönbség végig látható volt, nagy erőbedobásra késztette a magyar válogatott csapatkapitányát (6-1). Darmos még nehezebb helyzetben találta magát Amin Kadri ellen, azonban ennek nem csupán riválisa, hanem saját pontatlansága is az oka volt. A Vasas nehézsúlyúja sokszor meggondolatlanul indított, s így rengetegszer a levegőt ütötte. Az utolsó menet elején csupán 2-1-re vezetett, ám a hajrában kihasználta, hogy Amin ereje teljesen elfogyott, s így ő is bejutott a döntőbe (7-3).

  A finálékat szombaton 15 órától rendezik a nagykanizsai NTE csarnokban.

  Holyfield januárban is bokszol
  2010. 12. 10. 08.08

  <RIGHT>
  [​IMG]


  A dán Brian Nielsen elleni, márciusra tervezett találkozója előtt januárban is kötelek közé lép Evander Holyfield, volt profi világbajnok nehézsúlyú ökölvívó.

  A 48 éves, legendás amerikai öklöző a nála tíz esztendővel fiatalabb bahamai Sherman Williamsszel méri össze erejét a West Virginia államban található Greenbrier Resortban. Az összecsapást január 22-én rendezik.
  A 45 éves Nielsennel március 5-én, Koppenhágában néz majd farkasszemet Holyfield, aki eddigi 55 profi meccséből 43-at nyert meg.

  <CENTER></CENTER>

  ASE-sikerek Triesztben

  <TABLE class=contentpaneopen><TBODY><TR><TD class=createdate vAlign=top colSpan=2>
  </TD></TR><TR><TD vAlign=top colSpan=2>
  [​IMG]

  Mindent vittek az Atomerőmű SE


  sportolói a múlt hétvégi meg-
  hívásos versenyen az olasz-
  országi Triesztben.

  A diák korcsoporttól kezdve a felnőtt korosztályig összesen harmincegy paksi judós vett részt a kétnapos viadalon, a számos egyéni érem mellett a gyermek és a felnőtt csapat, valamint az összetett elsőséget is megszerezték.


  [​IMG]

  A fiatalok számára kiváló lehetőség volt ez a tapasztalatgyűjtésre, hiszen csak ritkán van alkalmuk az idősebbeket versenyzés közben látni. E mellett pedig ki is próbálhatták magukat a fölsőbb korosztályokban.​

  A diák korúak az ifjúságiak között, az ifik a junioroknál, a juniorok pedig a felnőtt mezőnyben is tatamira léptek. A junior Kiss Norbert így saját korosztályán kívül a felnőttek versenyét is megnyerte a súlycsoportjában.​

  Illetve néhányan magasabb súlycsoportokban is versenybe szálltak. Csoknyai László például a 81 és a 90 kilogrammosok versenyében egyaránt diadalmaskodott. Igaz, hogy olimpiai kvalifikációs pontjai nem gyarapodtak ez által, de szinten tarthatta így versenyformáját.​

  [​IMG]


  A népes paksi társaságnak talán a hazavezető út jelentette a legnagyobb kihívást, ugyanis rendkívüli hóviharral találták szembe magukat.​

  A vendéglátó olaszokon és az ASE sportolóin kívül szlovén, horvát és osztrák judósok kaptak a meghívást a versenyre.​

  A kapcsolattartásért paksi részről Braun Ákos felelt, aki elismerést is átvehetett ezért a szervezőktől. Rajta kívül Hangyási László csapatvezető, Dobai László, Keszthelyi László és Kun Szilárd kísérte el a versenyzőket.​

  Nemzetközi torna, Trieszt

  Felnőtt. Férfiak. 66 kg: …3. Haáz Levente.
  73 kg: 1. Kiss Norbert, …3. Kárpáti Gábor.
  81 kg: 1. Csoknyai László, 2. Köller Milán.
  90 kg: 1. Csoknyai László.
  </B>
  +100 kg:2.
  Ömböli Renátó.

  Csapat: 1. Atomerőmű SE

  U20. Férfiak. 66 kg: …3. Haáz Levente.
  73 kg: 1. Kiss Norbert, 2. Kovács Botond, …5. Kárpáti Gábor.
  81 kg: 1. Köller Milán.
  90 kg: 1. Horváth Adrián, …3. Hosszú András.

  +90 kg: 1. Ömböli Renátó
  U17. Fiúk. 46 kg: 1. Gard Balázs, …3. Lukácsi Vajk. 50 kg: 1. Szőke Attila.
  55 kg: 1. Gard Richárd.
  60 kg: 1. Zimmermann László, …3. Haklik Levente.

  73 kg: …2. Farkas Krisztián, 3. Ádám Attila.
  +81 kg: 1. Hosszú András.

  Lányok. 40 kg: 1. Pupp Réka.
  63 kg: 1. Kiss Vivien

  U15. Fiúk. 55 kg: 1. Windischmann Bence, 2. Hosnyánszki Dániel, 3. Akkermann Gergő. 60 kg: 1. Zimmermann László, …3. Fritz János. Lányok.

  40 kg: 1. Pupp Réka.

  Csapat: 1. Atomerőmű SE
  U13. Fiúk. 55 kg: …2. Lacza Erik, …5. Kövér Bence. 60 kg: 1. Fritz János. +66 kg: …3. Schveigert József.

  Lányok. 57 kg: 1. Sárosi Sára


  </TD></TR></TBODY></TABLE>
  XLsport
   
 8. TH6777

  TH6777 Vendég

  A rendőrök vitték el Petrányi ellenfelét
  2010. 12. 15. 08.35

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Szokatlan időpontban, és mint utólag kiderült, túl kevés nézőt befogadni képes helyszínen került lebonyolításra az esemény, melynek egyik főmérkőzése, a Petrányi Zoltán – Tóth László nehézsúlyú Magyar-bajnoki és UBO Európa-bajnoki címmeccs elmaradt.  Már tegnap számítani lehetett a kellemetlenségre, hiszen hétfőn csak az egyik bokszoló, Petrányi Zoltán állt mérlegre. Történt, hogy Tóth László lakásának ajtaján néhány napja egyenruhások kopogtattak, és nem egy csapat postás volt, de nem is a Mikulás kért audenciát. A többit hagyjuk, de az tuti biztos, hogy Tóthnak a „hűvös” szóról per pillanat nem a télies időjárás jut az eszébe…
  Ennek ellenére a közönség nem maradt izgalmak nélkül, mi több, kifejezetten izgalmas összecsapásokat is láthatott a publikum. A Borovics Zoltán – Techeres Ion Alexandru mérkőzés nagyon egyoldalú küzdelmet hozott, a román bokszoló már a nyitó menetben kétszer padlóztatta ellenfelét, aki a következő körben az első komoly pofontól eldobta magát, így Baranyi János ringbíró beszüntette a meccset (TKO2). Hafner Ferenc (3 győzelem – 0 vereség) szintén gyorsan végzett, ő Balogh Gábort állította meg a második menetben, egy olyan meccsen, ami az első pillanattól kezdve egyoldalú küzdelmet hozott.
  <CENTER class=fullnewsbigtext>[​IMG]</CENTER>

  Jó volt viszont a Marosi György (5 győzelem -0 vereség) kontra Patakfalvi Róbert küzdelem. A thai bokszos alapokkal rendelkező romániai bokszoló az első menetben még tartotta a lépést Marosival, talán még egál is volt az első három perc, ám a következő szakaszban elvesztette a fonalat, köszönhetően ellenfele bombáinak. Marosi annyira megverte Patakfalvit, hogy azzal több mérkőzést is nyerni lehet. A meccset Patakfalvi ringsarka adta fel, mert bár a bokszoló nem került padlóra, szinte öntudatlanul nyelte a pofonokat (TKO2).

  Nehézsúlyban az egyiptomi származású kanadai „Ramy” El Fetouh megszerezte első profi győzelmét, miután sima, egyhangú pontozással legyőzte Somogyi Jánost. Cirkálósúlyban Orsós István szintén pontozással nyert a debütáló Nagy István Barna ellen, méghozzá egy kifejezetten őszinte, nyíltsisakos mérkőzésen.
  <CENTER class=fullnewsbigtext>[​IMG]</CENTER>

  A BoxingONE amatőr ligát figyelemmel követők bizonyára tudják, hogy a csapatbajnokságban Team Rybnik néven egy lengyel csapat is szerepel. Nos, úgy tűnik, hogy az amatőr alakulat némileg gyengült, ugyanis egyik legjobbjuk, a kétszeres lengyel országos bajnok Kamil Mlodzinski profinak állt, és Budapesten kezdte el új karrierjét. A Gregorz Proksa által edzett kisváltósúlyú fiatalember négy menet alapján sima, egyhangú pontozásos győzelemmel jutott túl a tűzkeresztségen. Ellenfele Lakatos Károly (9-26-1) volt.
  <CENTER class=fullnewsbigtext>[​IMG]</CENTER>

  Beszámolónkkal időrendi sorrendben haladtunk, és eljutottunk az első címmeccshez. Kispehelysúlyban került megrendezésre egy UBO vb-címmeccs, ahol a fiatal Szebelédi Renáta (7 győzelem – 8 vereség) és a rutinos, szülés után visszatért Insperger Gabriella (4 győzelem – 9 vereség) csapott össze. Szebelédi, aki thai bokszban több vb-övvel rendelkezik, igen keményen odaállt, s már a második körben kétszer padlóztatta ellenfelét, egyszer testen, egyszer fejen. A harmadik menetet, ilyen előzmények mellett, mondhatjuk eseménytelennek is, ám a negyedik kör elején Insperger ismét padlózott, ami után Baranyi János mérkőzésvezető beszüntette a küzdelmet (TKO4). Az UBO övét Petrányi Zoltán, és Győryné Tóth Zsuzsanna csatolta az ifjú bajnoknő derekára.
  <CENTER class=fullnewsbigtext>[​IMG]</CENTER>

  Nagyváltósúlyban Molnár Attila (19-18-6) és Varga János (9-7) csapott össze a Magyar-bajnoki címért, amely párharc nagyszerű küzdelmet hozott. Molnár egy bevállalós verekedő, aki folyamatosan előrefelé, míg Varga ezen az estén távolról, jobb lábmunkáját kihasználva próbált bokszolni. Az első menet alapján még Vargának állt a zászló, de Molnár a következő körben már utolérte, és többször komolyan megsorozta. Úgy tűnt, hogy Varga a folytatásban teljesen szétesik, hiszen a harmadik, majd a negyedik menetben is számolni kellett rá, de Molnár az ötödik körtől fáradni látszott. A hatodik menet már szoros küzdelmet hozott, majd a 7-ben Varga jobbnak látszott, sőt, egyszer testen meg is csípte ellenfelét. A nyolcadik menetben Molnár elgyötörtnek tűnt, Varga viszont ficánkolt, mintha csak most kezdődött volna a mérkőzés. Ám a menet legvégén csattant az ostor: Molnár egy óriási testütéssel kínálta meg ellenfelét, aki ettől azonnal elterült, és eltorzult arcából látszott, nem lesz képes felállni. Így is lett, Flórián Béla mérkőzésvezető kiszámolta a fiatal bokszolót (KO8).
  <CENTER class=fullnewsbigtext>[​IMG]</CENTER>

  A rendezvény kilencedik mérkőzésén Nagy József (23-7) és Halász Gábor (27-15) küzdött cirkálósúlyban, méghozzá egy Magyar-bajnoki kvalifikációs mérkőzésen. „Hóhér” szinte az egész mérkőzésen dominált, kemény ütésekkel rázta meg ellenfelét, de a szép akciók a mérkőzés felétől el-elmaradtak, sok volt a dulakodás, és a kisebb nagyobb szabálytalanság. A vége egyhangú (98-92, 100-90, 97-94) pontozásos Nagy József győzelem 10 menetben.
  Szerettünk volna bővebben foglalkozni a Hubert László – Varga István cirkálósúlyú Magyar-bajnoki és UBO vb-meccsel, ám „Dupla” másként „rendelkezett”. Egészen pontosan az történt, hogy 57 másodperc alatt kiütötte ellenfelét, aki ilyen rövid idő alatt kétszer is padlóra került, mindkétszer testütéstől. Komoly erődemonstráció volt Hubert részéről, amely UBO vb-övet ért cirkálósúlyban.
  <CENTER class=fullnewsbigtext>[​IMG]</CENTER>

  Mindent összevetve, a bevezetésben említett apró kellemetlenségeket elfelejtve, remek eseményt hozott tető alá Petrányi Zoltán és a Profibox Promotion. Reméljük, hogy jövőre a „Hét eleji csetepaté” továbbgondolása is megtörténik…

  XLsport
   
 9. zozo90X

  zozo90X Állandó Tag

  Valaki tudna ajánlani olyat, ami mások megvédésére a legalkalmasabb?
   
 10. TH6777

  TH6777 Vendég

  Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!

   
 11. TH6777

  TH6777 Vendég

  December 31: Fields Dynamite párosítás
  2010. 12. 28. 10.47

  <RIGHT>
  Szokás szerint december 31-én kerül megrendezésre a Fields Dynamite küzdősport gála, ahol MMA és K-1 szabályrendszerben mérkőznek meg egymással a versenyzők.[​IMG]


  Idén sem hiányoznak a nagy nevek a gáláról, A K-1 2010-es világbajnoka Alistai Overeem is ringbe lép MMA szabályrendszerben.
  A párosítás:
  Marius Zaromskis vs. Kazushi Sakuraba
  Shinya Aoki vs. Yuichiro Nagashima
  Tatsuya Kawajiri vs. Josh Thomson
  Bibiano Fernandes vs. Hiroyuki Takaya
  Alistair Overeem vs. Todd Duffee
  Gegard Mousasi vs. Keijiro Maeda - K-1
  Kazuyuki Miyata vs. Caol Uno
  Tetsuya Yamato vs. Akiyo Nishiura - K-1
  Jerome Le Banner vs. Satoshi Ishii
  Hayato Sakurai vs. Jason High
  Hideo Tokoro vs. Kazuhisa Watanabe
  Ikuhisa Minowa vs. Hiroshi Izumi
  Sergei Kharitonov vs. Tatsuya Mizuno
  Shinichi Suzukawa vs. Bob Sapp
  Andy Ologun vs. Furuki Katsuaki

  <CENTER></CENTER>  XLsport
   
 12. csibirkas

  csibirkas Állandó Tag

  Karacs Attilával mi van? Hónapok óta nem hallani felőle.
   
 13. csibirkas

  csibirkas Állandó Tag

  Kyoztam 10 évet, ezen keresztül próbálkoztunk Muay-thai, illetve Shidokan stílussal is. Érdekel minden, full-contact jellegű szabályrendszer, és számos nem-sport jellegű hm. is. Bár rendszeres eddzésekre már nincs időm, némi itthoni mozgással azért igyekszem formában tartani magam.
   
 14. TH6777

  TH6777 Vendég

  Vlagyimir Klicsko április 30-án bokszol Chisorával


  <RIGHT>
  [​IMG]


  Vlagyimir Klicsko, a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) nehézsúlyú világbajnoka április 30-án védheti meg címét a brit Dereck Chisora ellen.


  A két bokszoló eredetileg tavaly december 11-én csapott volna össze egymással Mannheimben, ám az ukrán bajnok sérülése miatt a találkozó elmaradt. Ezt követően sokáig kérdéses volt a címmérkőzés sorsa, ám a felek szerdán meg tudtak egyezni az új időpontról.
  "Ez egy késői karácsonyi ajándék, nagyon boldog vagyok" - kommentálta a hírt a 27 éves, eddig csupán 14 profi mérkőzéssel rendelkező, ám veretlen Chisora.
  A megállapodással szinte biztossá vált, hogy a fiatalabbik Klicsko-testvér (55 győzelem, 3 vereség) a közeljövőben nem küzd meg a Boksz Világszövetség (WBA) bajnokával, a szintén brit David Haye-jel.
  A negyedik nagy szervezet, a Boksz Világtanács (WBC) koronáját Vlagyimir bátyja, Vitalij birtokolja.
  <CENTER></CENTER>

  A Nippon Seibukan Akadémia szemináriuma Budapesten


  <RIGHT>
  [​IMG]


  Budapesten, a Honvéd Küzdősport Centrumban rendezte meg első harcművész szemináriumát a Nippon Seibukan Akadémia magyarországi képviseletének ju-jutsu csoportja.


  Pospischil Tamás VI.DAN vezetésével 49 résztvevő gyakorolta nihon tai-jitsu és nihon ju-jutsu technikákat jó hangulatban. A vizsgaanyagot is megismerhették a résztvevők. A Nippon Seibukan Aakadémia első ízben rendezett szemináriumot Budapesten, s ez jól sikerült. A rendezvényt meglátogatta renshi Gregor László shidoin, a szervezet magyarországi országképviselője, Borbíró Zoltán fuku- Gasparik Róbert. titkár is. A tartalmas hétvégét emléklapok átadása zárta. A képviselet az év folyamán tavasszal Békéscsabán nemzetközi harcművész szemináriumot, ősszel nemzetközi Kensa Kikant rendezett.
  A magyarországi képviselet munkáját egyesület foglalja keretbe és segíti majd. A Nippon Seibukan Akadémia Magyarországi Egyesülete Békéscsabán alakult meg december végén.. Elnöke a képviselet vezetője, Gregor László lett, elnökségében a Nippon Seibukan Akadémia tagjai kaptak helyet: Pospischill Tamás, Haba József, Verebics Hajnalka és Gasparik Róbert.

  <CENTER>[​IMG] [​IMG] [​IMG]</CENTER>
  XLsport
   
 15. TH6777

  TH6777 Vendég

  Thai-box: IFMA válogató verseny a 2011-es nemzetközi versenyekre
  2011. 01. 14. 07.05

  <RIGHT>
  [​IMG]


  A válogatóverseny győzetesei jogot szereznek a 2011-es évben magyar válogatottként a nemzetközi IFMA versenyeken való részvételre (Európa Kupa: Drezda, Németország; Európa-bajnokság: Antalya, Törökország; Világbajnokság: Taskent, Üzbegisztán).

  Időpont és helyszín: 2011.02.05, Szentendre, II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium
  2000 Szentendre, Rákóczi u. 6.
  Mérlegelés és orvosi vizsgálat: a verseny napján, reggel 8-10 óráig
  Sorsolás: 10:00 – 11:00
  Mérkőzések kezdete: kb. 12 óra  Bunyó Kecelen
  2011. 01. 14. 07.16

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Jó kis csetepatéra van kilátás február 26-án Kecelen: a Bács Team Kecel által megrendezésre kerülő viadalon olyan remek harcosok lépnek ringbe, mint a Magyar K-1 GP-győztes Rácz Dénes, az MMA-bajnok, a keceliek földharcedzője, Halmi Viktor, de nem hiányoznak majd a helyi menők sem, Vikker Dániel, Imre Zsolt, Árvai Zsolt és Benkő László is kesztyűt húz. Megmutatja tudását a dunaújvárosiak muay-thai vb-bronzérmese, Muskotály Bálint is, csak úgy, mint a kecskemétiek harcosa, Szuhányi Gyula.

  Vancsik Nándor nem szorul bemutatásra a küzdősportrajongók előtt, az egykori kitűnő, eredményes fighter versenyzőként többször megtöltötte a keceli városi sportcsarnokot. Ma már azonban tanítványait helyezi előtérbe, edzőként a versenyzők felkészítésére, és a gálák szervezésére koncentrál. Tehetséges sportolókban nincs hiány Kecelen, Vikker Dániel, Imre Zsolt, Árvai Zsolt és Benkő László jó erőt képvisel, a harcosok bárki ellen győzelmi eséllyel léphetnek szorítóba. A Magyar K-1 GP-győztes Rácz Dénes és az igen tehetséges dunaújvárosi Muskotály Bálint mellett Vancsik Nándor rájuk építi a február 26-ra tervezett rendezvényt. A programban a tervek szerint 25 mérkőzés szerepel, a kapunyitásra 17 órától kerül sor, a nézők ültetőmérkőzésekkel hangolódhatnak a 18 órától kezdődő főmérkőzésekre. A szervezők adnak a körítésre is, a csaták között táncosok, rapperek szórakoztatják majd a nagyérdeműt. Később a gála szervezője, Vancsik Nándor részletes fightcarddal és esélylatolgatóval szolgál az érdeklődőknek.
  <CENTER></CENTER>  XLsport
   
 16. TH6777

  TH6777 Vendég

  A nagy visszatérés: 100 kilóval nehezebb ellenfelet készül kiütni a magyar thai bokszoló
  2011. 01. 18. 05.52

  <RIGHT>
  2011 márciusában ismét megmutatja a magyar thai-boksz legenda, hogy nem csak a húszéveseké a világ! 390 megnyert és csupán egyetlen elveszített meccsel a háta mögött, a Hell Energy 46 éves bokszolója, Kunkli Tivadar még egyszer utoljára ringbe száll. A tavalyi, második visszavonulása után egy meghökkentő kihívás vette rá az újbóli visszatérésre. Az utcai harcosok között és a thai-boksz sportágban is hírnevet szerző fighter a 100 kilóval (!) nehezebb Bob Sapp ellen – veszi fel ismét a kesztyűt.


  [​IMG]
  A tavalyi, „It’s Showtime” gála szervezői egy szinte nevetségesnek tűnő ötlettel keresték fel a 2010-ben, már másodjára visszavonult Kunkli Tivadar thai-bokszolót. Vakmerő ötletük lényege, hogy Tivadar vállalja a szinte Dávid és Góliát harcát megidéző küzdelmet Bob Sapp ellen! Kunkli lelki szemei előtt rögtön megjelent a félelmetes külsejéről és botrányos mérkőzéseiről híres bokszoló, akit a közönség több amerikai filmes produkcióban is láthatott már (Electra, Csontdaráló, Vér és csont), hiszen színészi ambíciókkal is rendelkezik. A „Szörny” becenévre hallgató Sapp nem mindennapi adottságokkal rendelkezik, 194 centiméteres magasságához 170 kilogramm párosul, szinte zsír nélkül. Azok számára azonban, akik ismerik Kunkli kíméletlen erejét és kitartását, talán nem meglepő, hogy a világviszonylatban is egyedülállónak számító mérkőzésre – a hol a küzdő felek közötti súlykülönbség 100 kilogramm lesz – Tivadar válasza egyértelmű igen volt!
  Óriási kihívás előtt áll most a thai bokszban Európa- és világbajnoki címmel egyaránt rendelkező sportoló, aki mozgalmas pályafutása során az utcai harcosok között is hatalmas tekintélyt vívott ki magának. Tivadar a mérkőzésre való felkészülését egy hónappal ezelőtt kezdte el, januártól pedig már naponta kétszer edz, amit saját bevallása szerint csak úgy lehet bírni, hogy ha az ember napközben alszik egy kicsit. „Az ember szervezetét nem lehet átverni! Amióta elkezdtem a napi két edzést, nincs olyan tagom, ami ne fájna, amiben ne lenne izomláz!” – vallotta be őszintén az ezrek által példaképként tisztelt sportoló. Állóképességének maximalizálásához Tivadar fut, úszik és Sapp-hez hasonló adottságú – 130-140 kilós, 2 méter magas – ellenfelekkel [​IMG]küzd. Egy normál meccsre való felkészüléssel szemben az a legfőbb különbség, hogy minden eszköz – a bokszzsáktól a rúgópárnáig –, amin Tivadar edz, két méter magasságra van felemelve, hiszen a szikár, inas borsodi veteránnak ebben a magasságban kell majd bevinnie találatait. A szigorú edzéstervben egyedül hétvégén engedélyez pihenőt magának, amikor kedvenc hobbijának, a quadozásnak szenteli idejét.
  Az év mérkőzésének számító megmérettetés menet nélküli lesz, ami azt jelenti, hogy csak kiütéssel, vagy feladással fejeződhet be. A normál muay thai meccsekhez hasonlósan a „könyök/térd fejre” szabály él (azaz könyökkel és térddel fejre is lehet támadni), de földharc nincs.
  Arra a kérdésre, hogy a thai-boksz világában mennyire számít az életkor, a küzdősportolók körében komoly elismerést kivívó veterán azt válaszolta: „az életkor előre haladtával az ember egyre több tapasztalatra tesz szert, ami a fizikai felkészültséghez hasonlóan fontos tényező, hiszen a meccs kimenetele nagyrészt fejben dől el. A fiatalabbak hajlamosak hamarabb feladni.”
  A saját bevallása szerint is utolsó meccsére készülő Tivadart családja és barátai is nagyon féltik, és noha támogatják „őrült” vállalkozását, rajta kívül kevesen hisznek abban, hogy győztesen hagyja majd el a ringet.

  Névjegy:
  Kunkli Tivadar
  Született: 1964. 06. 19., Miskolc
  Magasság/súly: 178 cm/70 kg
  Eredményei: thaibox világbajnok 1993, Európa-bajnok 1990, 6x magyar bajnok
  Mérlege: 390 mérkőzés / 389 győzelem / 1 vereség

  Bob Sapp
  Született: 1974. 07. 22., Colorado Springs
  Magasság/súly: 194 cm/170 kg
  Eredményei: K1 Grand Prix-győztes 2005
  Mérlege: 38 mérkőzés / 21 győzelem / 16 vereség / 1 döntetlen


  B1 elődöntők Aradon és Székesfehérváron
  2011. 01. 18. 20.41

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Folytatódik, méghozzá az elődöntőkkel folytatódik a BoxingONE Championship – közép-európai ökölvívó csapatbajnoki liga 2010-es kiírása. A B1 illetékesei az ünnepek alatt is folyamatosan tárgyaltak, és végül megegyezésre jutottak a mérkőzések helyszíneiről, és időpontjairól.


  Tavaly tavasszal rajtolt a 2010-es kiírás, és a nyolc csapat két csoportban küzdött a rájátszást jelentő helyekért. Így alakultak ki az elődöntők párosításai. Ezek alapján a címvédő DVSC csapata a román újonccal, az aradi székhelyű Silva Lazar Motoril BC-vel csap össze. A másik párosítás sokkal pikánsabb, hiszen tavaly a KO Gladiator szerezte meg az ezüstérmet, mely alakulat magyar színekben, győri székhellyel indult, és ért el szép sikereket. Ám tudni kell, hogy (fél)hivatalosan ez egy vegyescsapat volt, amelyet a győri Gladiator, valamint a felvidéki KO Galánta bokszolói alkottak. Ezzel szemben a mostani kiírásban külön csapattal indult a két egyesület, Győri Gladiator és KO Box Club Galanta néven, és a sors úgy akarta, hogy elődöntőben egymással küzdjenek a fináléért.
  A B1 vezetősége kijelölte az elődöntők helyszíneit, amely döntés nem kedvezett a csoportgyőztes magyar csapatoknak, hiszen a DVSC idegenben, míg a Gladiator semleges pályán küzd.
  A Silva Lazar-DVSC küzdelemre január 29-én, Aradon kerül sor. Előzetesen arra lehetett számítani, hogy[​IMG] Temesváron lesz a mérkőzés, ahol legutóbb 4000 néző tekintett meg egy csoportküzdelmet. Ebből a szempontból az aradi helyszín bizonyára kedvezőbb a debreceniek számára, ám ezzel Szabó Sándor klubvezető (DVSC) nem teljesen ért egyet, mivel véleménye szerint az elődöntőn hasonlóan nagy közönség jöhet össze, mint pár hónapja Temesváron.
  „Sokkal nehezebb helyzetben vagyunk, mint tavaly, de nem csak azért, mert idegenben kell kivívnunk a döntőbe kerülést. Az ellenfelünk ugyanis nagyon erős, a fél román válogatott náluk bokszol, és köztük több olyan ökölvívó van, akik világversenyekről éremmel tértek haza. Az idegenbeli mérkőzés, és az erős ellenfél együtt teheti nehézzé a továbbjutást” – mondta Szabó Sándor, aki hozzátette, nagyon bízik a bokszolóiban, mert mindenki azért dolgozik, hogy a tavalyi sikert megismételjék.
  Mint az ismert, a magyar amatőr válogatott jelenleg Kubában edzőtáborozik, s a nemzeti csapat keretében számos debreceni kiválóság kapott helyet. Ez vajon előny, vagy hátrány a DVSC-nek a B1 elődöntője szempontjából? Valamint február elején (9-13-ig) Debrecen városa ad otthont a Bocskai István Emlékversenynek, melyen a DVSC-s bunyósoknak szinte kötelező a jó szereplés. Erről is kérdeztük a klubvezetőt.
  „Od[​IMG]a, vissza… inkább előny, mint hátrány a kubai edzőtábor, hiszen a bunyósok felkészülése szempontjából jónak mondható a válogatott programja, viszont az átállással lehet egy kis gond” – fogalmazott Szabó Sándor. „A Bocskai Emlékverseny tényleg határeset, mert 10-11 nappal a torna előtt még belefér egy kemény sparring, ellenben a Boxingone elődöntője számunkra többet jelent, mint egy sparring.”
  A másik feldöntőre, melyet a "Mester vs. Tanítványa" címmel is emlegethetnénk, február 18-án, Székesfehérváron kerül sor. Az ARÉV Sportcsarnokban megrendezésre kerülő eseményt a helyiek szervezik, nem titkoltan azért, hogy a megyeszékhely ökölvívó élete felpezsdüljön. A szervezők részéről Turós Arnoldot, a remek profi bokszolót szólaltattuk meg.
  „Eleve nagyon jó a kapcsolatunk Nagy Zoltánnal, és folyamatosan, a helyszínen követtük figyelemmel a Boxingone bajnokság fejlődését” – mondta a szervező. „Nagyszerű kezdeményezésnek tartjuk a csapatbajnoki sorozatot, és szerettük volna, ha a B1 Székesfehérváron is bemutatkozzon. Természetesen a végső célunk az, hogy saját csapattal induljunk a bajnokságban, ám ahhoz kell még néhány év, amíg az általunk nevelt ökölvívók elérik azt a szintet, amit a liga megkövetel.”
  „Tavaly két bokszgálát szerveztünk Székesfehérváron, melyeket mi sikeresnek ítéltünk meg” – folytatta Turós. „A fejlődéshez viszont olyan színvonalas mérkőzések, és olyan körítés kell, melyet itthon csak a Boxingone bajnokságban láttunk. Fontosnak tartom azt is, hogy a figyelmet rátereljük az ökölvívásra, úgy is, hogy helyi bokszolók az előmérkőzés során megmutatják magukat a közönségnek.”
  A székesfehérvári elődöntő felvezető programjában tehát a helyi bokszolók mutatják meg tudásukat, majd a csapatbajnoki küzdelem után profi mérkőzések is lesznek. Ezek szervezése még folyamatban van, ám Turós Arnold reményei szerint a fehérvári Molnár Attila nagyváltósúlyú Magyar-bajnoki címvédő mérkőzésen léphet ringbe.

  Xlsport
   
 17. TH6777

  TH6777 Vendég

  Mészáros Anett ismét megsérült, de az Eb előtt visszatérne


  <RIGHT>
  [​IMG]


  Ismét megsérült Mészáros Anett, a Honvéd cselgáncsozója, aki a szeptemberben Tokióban elveszített világbajnoki döntő óta nem versenyez.


  "Múlt héten, az ausztriai edzőtáborban a mellettem küzdők ráestek a javulófélben lévő lábamra, ezúttal a térdem bánta" - nyilatkozta szerdán az MTI-nek. "Ősz óta a combommal bajlódtam, most a térd jött, legközelebb talán a bokám megy ki... Szóval bicegek, combközéptől bokáig rögzítő van a lábamon, de így is naponta kétszer edzek. A tatamira persze nem megyek fel, elég furcsa is lenne így bádogemberként, csak erősítek."
  Ami a kilátásokat illeti, az Európa-bajnok dzsúdósnak várhatóan hat hetet kell kihagynia.
  "Én már február elején a párizsi Grand Slamen is indultam volna, de edzőm, Toncs Péter közölte, hogy már lemondta az utazást. Talán a düsseldorfi Grand Prix-n vagy utána Prágában térek vissza, az áprilisi, isztambuli Eb-ig mindenképpen szeretnék versenyezni."
  Mészáros a második helyen áll a 70 kg-osok világranglistáján, így jelenleg nem forog veszélyben az olimpiai kvótája. A londoni játékokra a 2012. május elsejei rangsor első 14 helyezettje kvalifikálja magát.


  Xlsport
   
 18. TH6777

  TH6777 Vendég

  Tomasz Adamek szeptemberben megmérkőzhet az egyik Klicskóval


  <RIGHT>
  [​IMG]


  Vlagyimir és Vitalij Klicsko megállapodott Tomasz Adamek képviselőivel, így valamelyikükkel szeptemberben profi nehézsúlyú világbajnoki címért lép szorítóba a lengyel bokszoló.


  A kategóriát évek óta uraló ukrán testvérpár szerdán közölte: a pontos részleteket ugyan csak a közeljövőben tisztázzák, ám az biztos, hogy Lengyelországban, a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság egyik stadionjában lesz majd a mérkőzés.
  "Adamek nagyon tapasztalt, gyors, kellemetlen ellenfél - nyilatkozta Vitalij, a Boksz Világtanács (WBC) bajnoka. - Nem számít, végül melyikünk küzd majd meg vele, a lényeg, hogy nem szabad lebecsülni."
  A 34 éves Adamek korábban félnehézsúlyban és cirkálósúlyban is világbajnok volt, s öt eddigi nehézsúlyú meccsén győzött. A lengyelek kedvence 44 profi mérkőzéséből 43-at megnyert, egyetlen vereségét 2007-ben az amerikai Chad Dawsontól szenvedte el, aki megfosztotta őt a WBC félnehézsúlyú koronájától. Adamek ezt követően lépett fel a cirkálósúlyúak közé.
  Vitalij Klicsko legközelebb március 19-én, a kubai Odlanier Solisszal csap össze, míg a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) bajnoki címét birtokló öccse, Vlagyimir április 30-án száll ringbe a brit Dereck Chisora ellen.
  Adameknek tavasszal még szintén lesz egy meccse, s amint azt a fivérek jelezték, ha ők mindketten, vagy a lengyel elveszíti soron következő találkozóját, a Klicsko-Adamek mérkőzésre nem kerül sor.

  Xlsport
   
 19. TH6777

  TH6777 Vendég

  Csötönyi Sándor az EUBC irányítói között, Szófiáé a boksz Eb


  <RIGHT>
  [​IMG]


  Csötönyi Sándort, a magyar szövetség elnökét a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) európai konföderációjának (EUBC) ötfős irányító testülete, a Büro tagjai közé választották a szervezet végrehajtó bizottságának Isztambulban zajló ülésén.


  A pénteken kezdődött tanácskozáson megválasztották az EUBC bizottságainak tagjait, s a szavazáson minden magyar jelöltre "áldását adta" a vb, így a marketing és PR-bizottságot Gáll András vezeti majd a jövőben, míg Jákó Péter az orvosi, Faragó Beatrix a női, Simon Péter pedig az ifjúsági bizottság munkájában vesz majd részt.
  "Ennyit jelent, hogy az AIBA végrehajtó bizottságában is bent vagyok, így minden jelöltünket megválasztották" - kommentálta a döntéseket az MTI-nek Csötönyi Sándor Isztambulból.
  A pénteki ülésnapon az is eldőlt, hogy mely város rendezi majd idén a férfi Európa-bajnokságot. A prezentációk után a két jelentkező, Szófia és Ankara képviselői kisebb számháborúba bonyolódtak, Szófia 30 euró/fős, teljes ellátást tartalmazó szállásdíjat ajánlott, a törökök pedig 25 euróig mentek le. A közjáték utáni voksoláson végül meglepetésre mégis a bolgár főváros nyert 6:4 arányban.

  A szófiai kontinensviadalra június 11. és 18. között kerül sor.  Xlsport
   
 20. TH6777

  TH6777 Vendég

  A legjobb magyar tekvondós aranyérmet szerzett Svédországban
  2011. 02. 07. 15.38

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Tóth Balázs aranyérmet nyert a nehézsúlyúak között a WTF-tekvondósok hétvégi, svédországi világranglista-versenyén.


  A trelleborgi viadalon az olimpiai programban is szereplő koreai küzdősport jelenlegi legjobb magyarja sorrendben német, szerb, finn és olasz ellenfelet legyőzve szerezte meg az első helyet.
  A Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálatának hétfői híre szerint Tóth február közepétől Iránban kéthetes edzőtáborozáson vesz részt, és elindul az iráni világranglista-versenyen is.
  A világbajnoki bronzérmes sportoló az ötkarikás kvalifikációs versenyeken eddig 80 kg-ban indult, a 2012-es londoni olimpiára feljogosító kvótáért azonban abszolút kategóriában száll harcba.


  Cselgáncs Vk - Joó és Csoknyai bronzérmes Párizsban

  <RIGHT>
  [​IMG]


  A 78 kg-os Joó Abigél és a 81 kg-ban szereplő Csoknyai László bronzérmet nyert vasárnap a cselgáncs Világkupa-sorozat párizsi, 154 ezer dollár összdíjazású Grand Slam-viadalán.


  A KSI tavalyi Európa-bajnoka, Joó egy holland és egy kubai riválist ipponnal búcsúztatott, majd a négy között hosszabbításban kikapott a hazai közönség előtt szereplő Lucie Louette-től.
  A paksi Csoknyai egy kanadai, egy japán és egy francia ellenfélen át jutott be az elődöntőbe, ahol viszont már nem bírt Guillaume Elmonttal, a holland világbajnok vazaarival verte őt.
  A harmadik helyért mindkét magyar versenyző 1500 dollárt kapott.
  Ami a nap többi magyarját illeti, Krizsán Szabolcs (81) és Farkas Bálint (100) helyezetlenül zárt.
  A szombati nyitónapon Csernoviczki Éva (48) és Ungvári Attila (73) ezüstérmet nyert, Karakas Hedvig (57 kg), Baczkó Bernadett (63) és Taraba Sándor (73) viszont helyezetlenül végzett a francia fővárosban, ahol 80 ország 516 dzsúdósa versengett.   

Megosztás