Küzdősportok

T

TH6777

Vendég
Bocskai István-emlékverseny - Magyar sikerek Debrecenben
2011. 02. 11. 07.48

<RIGHT>
bocskai1_xlsport.jpg



Komoly magyar sikerek születtek a Debrecenben zajló 55. Bocskai István ökölvívó emlékverseny csütörtöki napján, miután összesen hét hazai versenyző jutott be az elődöntőbe.


A szövetség tájékoztatása szerint a 60 kg-osok között szereplő Török János a nap mérkőzésén a román Marin Dragos legyőzésével jutott tovább. Az Európa-bajnok Bacskai Balázs (69 kg) magabiztosan mutatkozott be, de Lakatos István (49 kg), Nagy Krisztián (56 kg) és Varga Miklós (60 kg) is szép versenyzéssel került a legjobb négy közé.
Az esti programban előbb a 18 éves Harcsa Zoltán (75 kg), az ifjúsági olimpia bronzérmese élete első felnőtt nemzetközi versenyén második győzelmét szerezte meg, majd zárásként Bouquet Bence (+91 kg) szoros csatában verte a cseh Dominik Musilt, s ezzel már ő is biztos érmes.
A tavalyi viadalon döntős, 52 kg-os Kalucza Norbertnek ugyanakkor nem sikerült továbbjutnia, ugyanis kiszámolták a moldáviai Alexander Riscan elleni összecsapáson.
Az Oláh Gábor utcai csarnokban 20 ország 118 versenyzője lép szorítóba, köztük 13 magyar egyesület legjobbjai. Még nagyobb is lehetett volna a mezőny, de négy ország sportolóit helyhiány miatt már nem tudták fogadni a rendezők.




Cselgáncs Hungária Kupa - Rekordlétszám, nem lesz "testvérháború"

<RIGHT>
cselgancs_xlsport.jpg



Minden eddiginél több résztvevővel rendezik meg hétvégén a cselgáncsozók olimpiai kvalifikációs sorozatába tartozó Hungária Kupát a budapesti Körcsarnokban.


Az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján Tóth László, a szövetség (MJSZ) elnöke kifejtette, hogy eddig 47 ország 328 dzsúdósa jelezte részvételét, amire még nem volt példa a verseny 45 éves történetében.
"Súlycsoportonként négy magyar indulhat, és mivel mind a hét kategóriában van elég emberünk, 28 hazai versenyzőt neveztünk" - tette hozzá az MJSZ-vezető. "A legnehezebbeknél az Eb-ezüstérmes Bor Barna lába még nem jött rendbe, így ő kihagyja az erőpróbát."
A kétszeres Európa-bajnok Ungvári Miklós jelezte, hogy ezúttal nem fogyaszt le 66 kg-ra, hanem öccse, Attila súlycsoportjában (73 kg) indul, és ha a sorsolás összehozza őket, visszalép a mérkőzéstől testvére javára.
"Nekem nem számít a 73 kilóban szerzett pont, arra jó leszek, hogy tisztítsam az utat Karvaly előtt" - mondta az MTK-Erzsébetváros büszkesége. "Mivel neki számít ez a verseny is, természetesen továbbengedném őt, de persze később behajtom rajta."
A 100 kg-ban Eb-aranyérmes Hadfi Dániel szívesen elevenítette fel körcsarnokbeli emlékeit:
"Itt kezdődött minden, fiatalon még a lelátóról néztem a döntőket, aztán 2004-ben jött az áttörés, amikor harmadik lettem. Most, az elmúlt másfél év eredménytelensége után ismét plusz lökést adhat a pályafutásomnak a Hungária Kupa."
Nagy György MJSZ-főtitkár elárulta, hogy tavaly az európai szövetség kijevi konferenciáján az utóbbi négy év legjobban és legszínvonalasabban szervezett versenyének választották meg a budapesti viadalt.
A program mindkét napon 10 órakor kezdődik, az éremcsatákra 15 órától kerül sor a Sporttelevízió élő közvetítésében. Szombaton a 60, a 66 és a 73 kg küzdelmeit rendezik, míg vasárnap a 81, 90, 100 és +100 kilósokat szólítják tatamira. Az érdeklődők ingyen juthatnak be a Körcsarnokba.


Lajos Roland Shinkendo mester Békéscsabán!

<RIGHT>



A Viharsarok BUDO SE évek óta visszatérő vendége a magyarországi Shinkendo,japán kardvívás vezető főinstruktora,Lajos Roland. A mostani hétvégén a hagyományos szemináriumi oktatáson kívül övvizsgákra is sor került. A péntek esti edzés igen csak éjszakába nyúlt,mert Lajos Roland Sensei nagy kedvvel és türelemmel oktatott, magyarázott.

Nem csak a technikai elemeket és a kardvívás támadó - védő kombinációit ismerhették meg az éreklődők, hanem betekintést nyertek a japán lovagi kultúra, a BUSHIDO világába is. E sorok írója a pénteki edzésen vett részt, és nagy élményt élt át, a szeminárium hangulatának és az oktatás színvonalának köszönhetően. Szombaton folytatódtak
az edzések, az un. Toyama ryu katákat gyakorolták a résztvevők délután a Shinkendo páros küzdelmi gyakorlatokból (tachiuchi) tanultunk még néhány újdonságot. Az övvizsga követelményeit a vizsgázók sikeresen teljesítették. Remélhetőleg a házigazda Viharsarok BUDO SE és a főszervező Nehéz -Zsíros Csaba jövőben is meghívja Lajos Roland Mestert Békéscsabára.



Xlsport
 
T

TH6777

Vendég
Kecel, február 26.: Győztesen vagy hordágyon


<RIGHT>
K3_xlsport.jpg



Nagy bunyóra készülnek február 26-án Kecelen, a városi sportcsarnokban 17 órától kezdődő Bács Team-rendezvényen több küzdősportstílus – kyokushin karate, MMA, thai-box, K-1, K-3 – hazai legjobbjai lépnek ringbe. Meccsel a Magyar K-1 GP-győztes Rácz Dénes, az MMA-bajnok Halmi Viktor, a kecskeméti Szuhányi Gyula, de nem hiányoznak majd a helyi menők, Vikker Dániel, Imre Zsolt, Árvai Zsolt és Benkő László sem.


Figyelemfelhívó a szlogen, remélhetőleg a résztvevőknek kórházi kezelésre nem lesz szükségük, de abban biztosak lehetnek a keceli sportcsarnokba kilátogatók, hogy éles küzdelmeken, jó bunyókon szurkolhatnak majd. A szervezők monstre programmal várják a küzdősportok rajongóit, az egykori kitűnő bajnok, a ma már edzőként tevékenykedő Vancsik Nándor ütős kis gálát igyekszik tető alá hozni. Harcos versenyző-palánták bemutatóival indul a keceli sportcsarnokban február 26-án, szombaton 17 órától kezdődő viadal, majd húsz mérkőzés következik, a szünet után pedig a hét kiemelt csata küzdelmein drukkolhatnak a szurkolók.
Csemegézzünk kicsit a főmérkőzések listáján: zúzós fighterekben nem lesz hiány, szinte mindegyik találkozón nagyjából egyenlő tudású felek csapnak össze.
A nehézfiúk K-1-es bunyóján Szuhányi Gyula Czene László ütés- és rúgásállóságát tesztelné, ám ehhez valószínűleg a gazdagon tetovált, kidolgozott izomzatú riválisának is lesz egy-két keresetlen szava.
A kőkemény keceli Benkő László Bognár Szabolccsal méri össze erejét MMA-szabályrendszerben, míg ugyancsak a helyi Bács Team-et erősítő Árvai Zsolt Vidákovics Patrikkal találkozik K-1 stílusban. Árvait „Betonfejű” néven ismerik a szakmában, kemény legény kell ahhoz, hogy padlóra küldje. A több stílusban is magyar bajnoki címmel rendelkező fiatal Vidákovics márpedig ezért utazik Kecelre. Két nagyágyú is szerephez jut a rendezvényen, a rövid pihenő után visszatérő, s újra nagy terveket szövögető K-1Magyar GP-győztes Rácz Dénes megszokott stílusában, egy moldáv harcossal ütközik, de az MMA-bajnok, Halmi Viktor ellenfele is Moldovából érkezik. Viktor nagy respektnek örvend arrafelé, egy chisinaui gálán az egyik helyi menőt, Ivan Zavtonét rendezte le.
Vikker Dánielre is forró percek várnak szombat este, Vancsik Nándor tanítványa a debreceni Zahari fivérek legifjabbikával, az igen tehetséges Kristóffal veszi fel a harcot az MMA szabályai szerint. A két fiatalembernek van elszámolni valója egymással, a Hajdúságban úgy tartják, Zahari jobb volt Vikkernél a „Pokol kapuja” rendezvényen, ám sérülés miatt fel kellett adnia a küzdelmet, így a győzelem a keceli srácé lett. Kettőjük küzdelme presztízscsata lesz a javából. Ha a Vikker-Zahari meccset presztízscsatának minősítettük, akkor az est főmérkőzésének számító Imre Zsolt-Ács László ütközetre valami ütősebb elnevezést kellene kitalálnunk. Hangzatos jelzők helyett inkább a tények: a tavalyi keceli rendezvény főmérkőzésén a helyi kedvenc, Imre Zsolt vereséget szenvedett Ácstól, hatalmas volt a versenyző csalódása, az érte szurkoló publikumé nem különben.
A február 26-i MMA-csata igazi vérre menő küzdelem lesz, Imre Zsolt nagyon készül, egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy vesztesen hagyja el a csarnokot. Biztosak lehetünk benne, hogy utolsó energiatartalékait is mozgósítani fogja Ács legyőzése érdekében. Az is tuti, hogy Ács László sem adja majd olcsón a bőrét, sőt eltökélt szándéka, hogy megismétli korábbi sikerét.
A programban a tervek szerint 27 mérkőzés szerepel, a kapunyitásra 17 órától kerül sor, a nézők a gyerekek küzdősport bemutatóival hangolódhatnak a 18 órától kezdődő mérkőzésekre. A húsz csatát rövid szünet követi, majd a hét főmérkőzés kerül megrendezésre. A szervezők adnak a körítésre is, az ütközetek között táncosok, rapperek szórakoztatják majd a nagyérdeműt. Az ünnepélyes megnyitón az ismert rapper, Fankadeli és a keceli Incidens tagja, Gabesz közösen adja elő a Bács Team új indulóját.

A bemutató mérkőzések résztvevői: Tagai Zoltán, Pálinkás Milán, Farkas Ferenc, Scharer Réka, Szabó Fanni, Vancsik Lúcia

Megnyitó
Fankadeli, Gabesz – Bács Team-induló

1. K-1 95 kg Petes Gábor VS Schneider Roland
2. Karate 80 kg Juhász Imre VS Iván István
3. MMA 65 kg Tóth Andor VS Breszkó Miklós
4. MMA 65 kg Kurcz Róbert VS Aczél Miklós
5. MMA 63 kg Váczi Vivien VS Petneházi Kitti
6. MMA 80 kg Németh Pál VS Füri Róbert
7. K-1 69 kg Sörfőző Tamás VS Sinkovicz Attila
8. MMA 58 kg Vicze Lilla VS Lévai Anikó
9. K-3 67 kg Csizovszki Tamás VS Lucza Gábor
10. K-1 80 kg Koncz Bence VS Krasznai Roland
11. MMA 75 kg Vimpek István VS Balla Ferenc
12. MMA 78 kg Somogyi Ákos VS Sütő Zoltán
13. K-1 71 kg Schnobl Krisztián VS Blum Richárd
14. K-1 71 kg Horváth Ádám VS Varga Ákos
15. K-1 95 kg Papp Gábor VS Bodor Attila
16. MMA 75 kg Sasvári Viktor VS Szilágyi Attila
17. K-1 81 kg Gubik Márton VS Szabó Alex
18. K-1 57 kg Tohai Péter VS Szőke László
19. MMA 81 kg Király Csaba VS Bagdi Antal
20. MMA 76 kg Németh Richárd VS Soós Ádám

Szünet

1. K-1 100 kg Szuhányi Gyula VS Czene László
2. MMA 75 kg Benkő László VS Bognár Szabolcs
3. K-1 76 kg Árvai Zsolt VS Vidákovics Patrik
4. MMA 81 kg Halmi Viktor VS Moldáv TBA
5. K-1 81 kg Rácz Dénes VS Moldáv TBA
6. MMA 75 kg Vikker Dániel VS Zahari Kristóf
7. MMA 81 kg Imre Zsolt VS Ács László

Xlsport
 
T

TH6777

Vendég
Cselgáncs Vk - Karakas ötödik Prágában
2011. 02. 26. 22.30

<RIGHT>
1_cselgancs.jpg



Az 57 kg-os súlycsoportban versenyző Karakas Hedvig ötödik helyen végzett az olimpiai kvalifikációs cselgáncs Világkupa-sorozat prágai állomásának szombati versenynapján.


A kategória másik magyarja, Szabó Katinka, valamint Baczkó Bernadett (63 kg) - a nemzetközi szövetség honlapja alapján - helyezetlenül zárt a cseh fővárosban.

A férfiak varsói viadalán ugyancsak nem termett babér Burján Lászlónak (60) és Gorjanácz Zsoltnak (66).


Vasárnap Varsóban Csoknyai László (81), Nagysolymosi Sándor (81), Krizsán Szabolcs (81), Bürgés Milán (81), Madarász Tamás (90), Vér Gábor (90), Hadfi Dániel (100), Farkas Bálint (100) és Bor Barna (+100), Prágában pedig Szabó Franciska (70) lép tatamira magyar részről.



Xlsport
 
T

TH6777

Vendég
Szombaton minden eldől a B1-ben
2011. 03. 16. 18.39

<RIGHT>
boxingone_xlsport.jpg



Szombaton, Galántán rendezik a BoxingONE Championship – közép-európai ökölvívó csapatbajnoki liga döntőjét. A helyi K.O Galánta a DVSC csapatát látja vendégül.


A B1 történetének leghosszabb sorozata fejeződik be a hétvégén, hiszen a nyolc csapatot felvonultató európai bajnokságban két csoportra osztották az indulókat, akik oda-vissza megküzdöttek egymással. Ez minden alakulatnak 6-6 alapszakaszbeli mérkőzés jelentett, ahonnan 2-2 csapat jutott be a rájátszásba.
A Galánta-DVSC döntőnek két nagyon fontos érdekessége van. Egyrészt, hogy a címvédő magyar csapat a ligaújonc mátyusföldiekkel csatázik az újabb aranyért. Másrészt, és ennek ellenére, a két gárda már nagyon jól ismeri egymást, ugyanis az alapszakaszban már kétszer is megküzdöttek, hiszen ugyanabból a kvartettből jutottak be a rájátszásba.
A csoportküzdelmes során mindkét mérkőzést, otthon és idegenben, a debreceniek nyerték. Galántán 8:6 arányban diadalmaskodtak, majd az ideges hangulatú debreceni visszavágón 9:5-ra végeztek.
A papírforma tehát még idegenben is DVSC aranyérmet jelez, ám sutba dobhatjuk az elemzéseket, hiszen a rájátszás és a döntő egy külön kategória, ahol mindenki kettőzött erőbedobással küzd.
A K.O Galánta teljesítménye már az alapszakasz során is jelentős javuláson ment át, úgymond felvették a B1 liga ritmusát, s igazi csapatként küzdöttek minden egyes pontért. Az elődöntőre viszont jelentősen megerősítették a keretüket, méghozzá Litvániából, ahonnan két ifi-olimpiai aranyérmest igazoltak, Petrauskas Evaldas (60 kg) és Kuncaitis Ricardas (64 kg) személyében. Ők – a korábbi hírek szerint – Galántán is a felvidéki csapat rendelkezésére fognak állni.
Andrej_Kotska__Szabo_Sandor.jpg

De ilyen galántai erősítések mellett se feledjük, hogy a hajdúságiakat soha, semmilyen körülmények között nem szabad leírni, hiszen példás csapategységgel rendelkeznek, fiatalok, elszántak, és mindig képesek meglepetést okozni. Jól látszott ez az elődöntőben is, ahol idegenben, szinte a komplett román válogatott ellen vívták ki a döntőbe jutást.
A két csapatvezető még a szokásosnál is titkolózóbb, s nem szeretnének a csapatuk összetételéről olyan titkokat elárulni, melyekre az ellenfél fel tud készülni. A két főtréner, Kovács Tamás (Galánta) és Deél István (DVSC) természetesen egyaránt tiszteli a szombati ellenfelet, sportszerű küzdelmet, és győzelmet várnak, ám az erősítésekkel, csapatösszeállítással kapcsolatban nem sikerült érdemi információt szerezni tőlük.

Viharzóna Békéscsabán
2011. 03. 16. 12.24

<RIGHT>
asz1_lead.jpg



Nagy csatákat vívott a békéscsabai Szent István Egyetem tornacsarnokában ringbe lépő húsz pár, a K-1-, K-3-, am. MMA- és MMA-szabályrendszerben ütköző bunyósok „kiszolgálták” a teltházas, szakértő közönséget. Az est két kiemelt mérkőzésén villámgyőzelem született: Dolog György MMA-ban Dana Rómeót, míg Rácz Dénes K-1-ben a szerb Luca Stajicot intézte el rövid úton.

Az előzetes fightcardot ismerve borítékolható volt, hogy Juhász Attila és az Ász Promotion ütős estét kínál a békéscsabaiaknak. Annál is inkább, mert a megye több harcosa is lehetőséget kapott a küzdelemre. A Szent István Egyetem tornacsarnokát megtöltő nézők nagy része szakértő szemmel nézte az eseményeket, persze, a kemény fiúk mellett a megszokott csinos hölgyek sem hiányoztak, szóval volt látvány bőven.
asz2.jpg

- Jól sikerült a gála, a promotion egyik legjobb rendezvénye volt, amit eddig szerveztünk – kezdte Juhász Attila. – Azért úgy érzem, még ennél is tudunk ütősebb rendezvényt összehozni. Azon leszünk, hogy ezt valóra is váltsuk. Kiemelném a békéscsabai gála kitűnő hangulatát és a közönség hozzáértését. Az utolsó meccseken már állva szurkoltak a nézők, persze, volt is miért, a fiúk szórták az ütéseket, rúgásokat.
A K-1 Magyar Nagydíj-győztes Rácz Dénes gyorsan lerendezte szerb riválisát, az előzetes információk alapján kemény Stajic enervált volt, a csabai harcos pedig nem kegyelmezett neki. Az egyik legjobb magyar MMA-fighterként emlegetett Dolog György is felpörgette a tempót Dana Rómeó ellen. A másik nagy békéscsabai kedvenc, a tetoválások szerelmese, Petrovszki Attila igazolta agresszív stílusát, földön(!) verte az egykori dzsúdós romániai magyar Fecsert. Beszterce Móric is győzött, Gál sérülés miatt feladta a mérkőzést. A kick-bokszos Szabó László is hozta magát, akárcsak Sőrés Sándor.
asz3.jpg

Az eredmények:
K3 KISS SÁNDOR VS. PETŐ LÁSZLÓ
K3 JUHÁSZ JÓZSEF VS. SINKA ZSOLT
AM.MMA ZAHARI VINCE VS SÜTŐ ZOLTÁN
M.MMA STIJACIC SZTEVAN VS. SZILÁGYI ATTILA
AM.MMA RADNÓTI DÁNIEL VS. BAGI ANTAL
AM.MMA LENGYEL GÁBOR VS. VÁMOS CSABA
AM.MMA TASKÓ RODRIGÓ VS. FÜLÖP DÁNIEL
AM.MMA SZABÓ RÓBERT VS. KISS KÁROLY
AM.MMA NEDRAU DÁNIELVS. MUHARI ERIK
AM.MMA TÓGYER FERENC VS. ÖKRÖS SÁNDOR
AM.MMA MISLAI KÁROLY VS. JUHÁSZ DÁVID
AM.MMA JUHÁSZ NAGY PÉTER VS. BALLA ZSOLT
K1GÉCEI RÓBERT VS. FÉNYES ZSOLT
AM.MMA BENKŐ LÁSZLÓ VS. KÁLUCZ MARTIN
AM.MMA RADNÓTI LÁSZLÓ VS. SŐRÉS SÁNDOR
K-1 SZABÓ LÁSZLÓ VS. VIDÁKOVICS PATRIK
AM.MMA BESZTERCE MÓRIC VS. GÁL IMRE
AM.MMA PETROVSZKI ATTILA VS. FECSE SZILÁRD
MMA DOLOG GYÖRGY VS. DANA RÓMEÓ
K1 RÁCZ DÉNES VS. LUCA STAJIC

XLsport




 
T

TH6777

Vendég
Összecsap Dávid és Góliát, a Papp László Sportarénában
2011. 03. 17. 09.42

<RIGHT>
hell_bob_vs_kunkli_small_lead.jpg



Hivatalossá vált az évszázad összecsapásaként is emlegetett Kunkli Tivadar-Bob Sapp mérkőzés időpontja. A Hell Energy thai-boxoló büszkesége, Kunkli Tivadar 2011. május 1-jén, a Papp László Sportarénában csap össze a „Szörnyként” is becézett, több mint 170 kg-os óriással.


Eddig még soha nem látott sporteseménynek lehet tanúja a magyar közönség májusban. 390 megnyert és csupán egyetlen elveszített meccsel a háta mögött, a Hell Energy 46 éves fightere, Kunkli Tivadar még egyszer utoljára ringbe száll. A tavalyi, második visszavonulása után egy meghökkentő kihívás vette rá az újbóli visszatérésre. A kihívó nem más, mint a rettegett, Kunklinál 100 kg-mal nehezebb MMA harcos, Bob Sapp. A színészi ambíciókkal is megáldott sportolót itthon többek közt az Electra, Csontdaráló, és a Vér és csont című filmekből is ismerhetjük.

bob_sapp_1.jpg
Hatalmas várakozás előzi meg a meccset, hiszen nem mindennapi ellenfelekről van szó. Kunkli Tivadar Európa- és világbajnok magyar thai-bokszoló mozgalmas pályafutása során az utcai harcosok között is hatalmas tekintélyt vívott ki magának. A közel négyszáz meccs alatt óriási rutint és tapasztalatot szerzett, ami reményeink szerint ellensúlyozni tudja a szokatlanul nagy fizikai különbséget. A félelmetes külsejéről és botrányos mérkőzéseiről híres Sapp közel 2 méter magas, több, mint 170 kg és 10 évvel fiatalabb, mint Tivadar.

Nem tűnik túlzásnak tehát, ha Dávid és Góliát sorsdöntő csatájához hasonlítjuk a mérkőzést!

Kunkli Tivadar
hónapok óta elszántan készül az összecsapásra, naponta kétszer keményen edz; fut, úszik, Sapp-hez hasonló termetű, 130-140 kg-os edzőtársakkal küzd. De nem csak a testét erősíti a mérkőzésre, lélekben is felkészül: „A meccs kimenetele nagyrészt fejben dől el”- mondja.

A saját bevallása szerint is utolsó meccsére készülő Tivadart családja és barátai is nagyon féltik, és noha támogatják „őrült” vállalkozását, rajta kívül kevesen hisznek abban, hogy győztesen hagyja majd el a ringet.

A Kunkli Tivadar - Bob Sapp mérkőzés a K-1 Rules Budapest Tournament fő meccse lesz a Papp László Sportarénában.

kunkli_tivadar_press_small.jpg
A versenyeket évről évre óriási média- és szurkolói érdeklődés övezi. A ringbe lépő versenyzők eredményei, tudása, felkészültsége garancia arra, hogy a nézők kiemelkedő sportélményekkel gazdagodjanak. Az eseményt idén a Kunkli-Sapp mérkőzés kornázza majd meg. A meccs időpontjára vonatkozóan több különböző dátum látott már napvilágot, és a szurkolók egyre türelmetlenebbül várták a hivatalos bejelentést, mikor és hol láthatják a miskolci veteránt Sapp ellen megmérkőzni.

Nos, úgy tűnik, az érdeklődőknek nem kell tovább találgatniuk, immár hivatalos: a mérkőzés 2011. május 1-jén kerül megrendezésre, a Papp László Sportarénában.

A közel egy év kihagyás után újra ringbe szálló MMA harcos a március 14-i meccsén csúnyán kikapott, Sapp alig másfél percig bírta ciprusi ellenfele rohamait, majd földre kerülve már csak védekezni tudott, de azt sem sokáig.

Kunkli Tivadar
Született: 1964. 06. 19., Miskolc
Magasság/súly: 178 cm/70 kg
Eredményei: thaibox világbajnok 1993, Európa-bajnok 1990, 6x magyar bajnok
Mérlege: 390 mérkőzés / 389 győzelem / 1 vereség

Bob Sapp
Született: 1974. 07. 22., Colorado Springs
Magasság/súly: 194 cm/170 kg
Eredményei: K1 Grand Prix-győztes 2005
Mérlege: 38 mérkőzés / 21 győzelem / 16 vereség / 1 döntetlen
hell_bob_vs_kunkli_small.jpg



 

ejepetya

Állandó Tag
Állandó Tag
:)
Én részemről a Wing Tsun kung fu-t űzöm már egy jó ideje.
Mondjuk az nem küzdősport, mert sportszerűnek nem nevezhető.
 
T

TH6777

Vendég
Súlyemelő Eb - Négy magyar indul Kazanyban


sulyemeles2.jpg



Négy magyar - két férfi és két női - versenyző áll rajthoz a súlyemelők áprilisi, oroszországi Európa-bajnokságán a hazai sportági szövetség (MSSZ) vezetésének döntése szerint.


Az április 11. és 17. között esedékes kazanyi kontinensviadalon a gyengébb nem képviseletében a 2004-es, athéni olimpia ezüstérmese, Krutzler Eszter, továbbá Nagy Nikoletta, a férfiaknál pedig Baranyai János és Gyurkovics Ferenc próbál szerencsét.
"Úgy volt, hogy a szegedi ólomsúlyú, Nagy Péter is csapattag lesz, csak sajnos megsérült, így az Eb helyett neki is a novemberi, párizsi olimpiai kvalifikációs világbajnokság lesz az idei esztendő fő versenye - mondta Pátrovics Géza szövetségi kapitány az MTI-nek csütörtökön. - A vb-re koncentrálunk elsősorban, ám az Európa-bajnokság is igen fontos számunkra, s reményeink szerint lesz részünk sikerélményben is. Ez azt jelenti, hogy csapatunkból éremközeli eredményt produkálhatnak akár mind a négyen Kazanyban."
A szakvezető hozzátette, hogy Nagyhoz hasonlatosan helye lett volna az Eb-válogatottban még Magát Krisztinának is. Ám tartják magukat ahhoz az elnöki ajánláshoz, hogy egy versenyző egy évben lehetőleg ne induljon kettőnél több világversenyen, s mivel Magát - lévén dobogóesélyes - rajthoz áll az Universiadén, az egyetemisták-főiskolások nyári csúcsvetélkedőjén, a vb-csapatnak pedig eleve biztos pontja, az áprilisi Eb-t kihagyja.



 
T

TH6777

Vendég
Birkózó Eb - Arany nélkül is kiemelkedő magyar szereplés
2011. 04. 04. 15.47

<RIGHT>
birkozas5.jpg



A nagy világversenyes 100. győzelem ugyan nem jött össze, ennek ellenére két ezüst- és három bronzérmével kiemelkedően szerepelt a magyar birkózó válogatott a vasárnap zárult dortmundi Európa-bajnokságon.

"Nagyon jó volt magyarnak lenni Dortmundban - mondta az MTI-nek Gáspár Tamás, a magyar szövetség főtitkára. - Öt érem, négy ötödik hely azt hiszem, önmagáért beszél."
Az 1986-ban világbajnok sportvezető szerint a jelenlegi válogatott mindhárom szakágban nagyon jó erőkből áll, s a dortmundi szereplés kis szerencsével akár jobb is lehetett volna.
"Lőrincz Tamás és Bácsi Péter csak egy hajszállal maradt le az aranyról, emiatt kicsit csalódottak voltak. Én mindkettőjüknek azt mondtam, hogy a látottak alapján ők birkóztak a legjobban, csak éppen nem nyertek, de majd legközelebb sikerül - nyilatkozta a főtitkár. - Azért is mondtam, hogy akár még jobban is alakulhatott volna ez az Eb, mert az öt érmesen kívül Kiss Balázst csak súlyos sérülése állította meg, és Sastin Marianna is nagyon közel volt a dobogóhoz. Elégedettek vagyunk a sportolóinkkal, akiknek ezek az eredmények erőt kell, hogy adjanak, egyben pedig jelzik, hogy jó úton járunk."
A kötöttfogás 96 kg-os kategóriájának 2009-es világbajnokával, a most, egyéves eltiltása lejárta után visszatért Kiss Balázzsal kapcsolatban hétfőre kiderült, hogy eltört a bordája.
"Sajnos most hosszú ideig pihennie kell - mondta az MTI-nek Struhács György szakágvezető. - Sajnálom őt, látom, hogy megviselte a dolog, ami nem csoda, kicsit sok ez már neki a +jóból+. Azért én úgy gondolom, össze fogja szedni magát, és a szeptemberi világbajnokságon ereje teljében lesz majd ott."
Gáspár Tamáshoz hasonlóan a három érmet szerzett kötöttfogásúak irányítója, illetve két kollégája, Gulyás István, a szabadfogásúak és Vatai László, a nők kapitánya is elégedett volt tanítványaival. Utóbbi annak ellenére is, hogy elmaradt az éremszerzés.
"Tényleg jól birkóztak a lányok. Marianna az elődöntőben tulajdonképpen maga vesztette el a meccset, nem az ellenfele nyerte meg. Ő győzni ment Dortmundba, s én biztos vagyok benne, hogy legközelebb ezt a bolgár lányt lemossa majd a szőnyegről. Nagyon el van keseredve, alig lehet vele beszélni, de azzal biztatom, hogy nem ezen a versenyen kellett csúcsformában lennie, hanem majd a szeptemberi vb-n" - nyilatkozta az MTI-nek Vatai László.
Az Eb-n a kötöttfogásúaknál Lőrincz (66 kg) és Bácsi (74 kg) ezüstje mellett a veterán Deák Bárdos Mihály bronzérmes lett, ezzel pályafutása 11. világversenyes medálját gyűjtötte be. A szabadfogásúaknál a tavalyi vb-n is harmadik Hatos Gábor (74 kg) és a 21 éves Ligeti Dániel (120 kg) lett harmadik.

A magyar birkózók rövid pihenés után kezdik majd meg a felkészülést az olimpiai kvalifikációs világbajnokságra, melyet szeptember 12. és 18. között rendeznek meg Isztambulban.




Sotakan karate Eb - Juhász Zoltán a legjobb magyar

<RIGHT>
karate.jpg



Juhász Zoltán lett a legeredményesebb magyar versenyző az egri sotokan karate Európa-bajnokságon.


Juhász Ferenc 6 danos mester, a magyar szövetség elnöke vasárnap elégedetten értékelte a hazai szereplést. Juhász a junioroknál egyéni ezüst- és bronzérem mellett katában csapatban arany, kumite mixben bronzérmet nyert.
A SKDUN szervezet (Shotokan Karate Do of United Nations) első kontinensviadalán 23 ország 600 versenyzője képviseltette magát a Kemény Ferenc Sportcsarnokban.

Szombaton formagyakorlatokban (kata) 14 érmet, köztük két aranyat szereztek a magyar versenyzők.
A világszövetség 18 éves történetében három esztendeje szerepelnek a magyar sotokanosok.

A vasárnapi győztesek:

Kumite egyéni, férfiak: Chelesi Julian (román)
Nők: Chinca Gieordiana (román)

Férfi csapat: Románia, 3. Magyarország

Női csapat: Románia, 3. Magyarország (Dihen Réka, Jakab Gabrialla, Jakab Zsuzsanna)

Mix csapat:
Románia, 3. Magyarország (Eged László, Dihen Károly, Jakab Zsuzsa, Jakab Gabriella, Juhász Ákos, Bátka Krisztián, Juhász Zoltán)


XLsport

 
T

TH6777

Vendég
Leyrer Richárd a sportágak NOB-elismeréséért tevékenykedhet
2011. 04. 08. 15.33


<RIGHT>
dr_leyrer_richard_lead_xlsport.jpg



Leyrer Richárd, a magyar kick-box karatésok szövetségének elnöke figyelemre méltó feladatot kapott a SportAccordnál: a nemzetközi sportági világszövetségeket tömörítő szervezet londoni közgyűlésén az egyik igen fontos munkabizottság vezetését bízták rá.


A Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) Sajtószolgálatának pénteki híre szerint Leyrer, aki az NSSZ alelnöke is, annak a bizottságnak az élére került, amely azon dolgozik, hogy bővítse a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által elismert sportágak körét.

"Örömmel kezdem meg ezt a munkát. Az olimpián kívüli sportágaknak nagyon fontos, hogy a NOB elismerje őket, ezért fog ez a bizottság az irányításommal dolgozni - mondta Leyrer Richárd, aki beszámolt arról is, hogy a Nemzetközi Kick-Box Szövetség (WAKO) megerősítette pozícióját a SportAccordon belül. - A WAKO norvég főtitkárát, Espen Lundot delegáltuk a Nemzetközi Sportszövetségek Szervezetének elnökségébe, akit be is választottak a vezető testületbe."


Kick-box Diákolimpia Csepelen!
2011. 04. 08. 08.36

<RIGHT>



Csepelen, közel 300 versenyző részvételével rendezték meg a 2011 évi Általános és Középiskolás Kick-box Diákolimpia döntőjét, a Halker-Király Team rendezésében. A versenyt a kerület alpolgármestere nyitotta meg, s öt páston kezdődött el a nagy viadal, amely egyben az egyik válogatóversenynek számított a szeptemberi, az olaszországi Lignano-ban megrendezendő utánpótlás Európa-bajnokságra.

A már megszokott izgalmas küzdelmeket láthatták a nézők, számos klub versenyzője szerzett aranyérmet. Többen dupláztak is, hiszen két szabályrendszerben is elsők lettek, és ez az eredmény sokat számít a ranglistán elfoglalt helyezésekben. Az is örömteli,hogy több új név is felbukkant, s nyert, például kellemes meglepetést jelentettek a csepeli Dragon Team versenyzői,akiket eddig nem nagyon láthattunk versenyeken. Az is előfordult, hogy a korábbi évek utánpótlás válogatottjai közül is zsenvedtek vereséget, jeléül annak, hogy idén is kiélezett küzdelmek várhatók az utánpótlás válogatottba kerülésért.

A legtöbb aranyérmet a rendező Halker-Király Team nyerte, kiváló semi-contact eredményeinek köszönhetően .

A Diákolimpia nagy hagyományokkal bír, s remélhetőleg, jövőre is megrendezésre kerül, rangjához méltóan.


XLsport


 
T

TH6777

Vendég
Barátból ellenfél - szombaton román párviadal a B1-ben
2011. 04. 28. 17.58

<RIGHT>
boxingone.jpg



Szombaton a „B-jelű” csoport második mérkőzésével folytatódik a BoxingONE Championship – közép-európai amatőr ökölvívó csapatbajnokság, éspedig egy igen pikáns mérkőzéssel.

A tavalyi évadban még csak egy román együttes, az Arad szerepelt a ligában. akik a temesváriakkal közösen alkottak erős, az elődöntőig menetelő csapatot. A 2011-es szezonban viszont már mindkét erdélyi város önállóan nevezett, Arad Motorul és Timisoara Lions néven.
Az elválás egy természetes folyamat része volt, hiszen mindkét városban nagy az érdeklődés a minőségi amatőr ökölvívásra, amelyet régiónkban az B1 liga képvisel. A barátság megmaradt a két vezetőség között, de ma már riválisok is, amely a csapatépítés idején nyilvánvaló lett.
A temesváriak ugyanis kihasználták azt a helyzeti előnyüket, hogy vezetőedzőjük egyben a nemzeti csapat szakmai munkájáért is felelős, így lényegében az elsőkörös választás joga az „Oroszlánokat” illette. Ugyanakkor az aradi klub saját keretét igen erős, válogatott bokszolók alkotják, ezért nem lehet azt mondani, hogy gyengültek volna a tavalyi bajnoksághoz képest – már csak azért sem, mert mindössze három olyan bunyós lépett ringbe a temesváriak színeiben két hete a Galánta ellen, akik tavaly is bokszoltak a B1-ben. Közülük is csak a 69 kg-os Biea volt az alapember.

A Timisoara Lions felállása a Galánta ellen (2011)
56 kg: Andreaiana Razvan
60 kg: Marin Dragos
64 kg: Daniel Badulescu
69 kg: Flavius Biea
75 kg: Bogdan Juratoni
81 kg: Cezar Juratoni
91 kg: Bogdan Niculae

Az aradiak tavalyi kerete (2010)
57 kg: Holiartoc Daniel /Morar Julian / Andreaiana Razvan
60 kg: Marin Dragos / Holiantruc Daniel
64 kg: Popescu Georgian / Ripanu Ciprian
69 kg: Biea Flavius / Popescu Georgian
75 kg: Rosu Catalin
81 kg: Cristofor Alexandru / Stoia Ruben
91 kg: Gananau Petrisor


Mint az látható, csak Flavius Biea, Andreaiana Razvan és Marin Dragos neve szerepel mindkét listán, akik közül csak a korosztályos világbajnok Bieát nevezhetjük „pótolhatatlan” veszteségnek. A hírek szerint Silva Lázár csapatfőnök nem is akarta pótolni Flavius Bieát, hanem a legtöbbször 64 kg-ban versenyző Popescúval „akarja megveretni”. Ha tényleg létrejön a Biea-Popescu összecsapás, az a B1 történetének egyik legnagyobb presztízsharca lesz.

Az „A”-csoportban vasárnap kezdődnek a küzdelmek, amikor a Ry-Ki Grizzly a Prostejov Bulls otthonába látogat.


Három bronzzal zárták a magyar lányok a korosztályos boksz vb-t
2011. 04. 28. 16.25

<RIGHT>
noi_boksz.jpg



Mindhárom magyar elődöntős bronzérmet szerzett csütörtökön a junior és ifjúsági leányok első ökölvívó-világbajnokságán, Antalyában.


A magyar csapat tájékoztatása szerint a 15-16 évesek között, azaz a junior korosztályban szereplő Nagy Kornélia Kitti (54 kg) az orosz Szvetlana Hilcsenkótól kapott ki szoros meccsen, míg Csősz Nikolettet (64 kg) a svéd Ida Lundblad győzte le a fináléba kerülésért rendezett találkozón.


Az ifjúságiaknál (17-18 évesek kategóriája) Váry Lili a 48 kg elődöntőjében a tavaly junior Eb-t nyert orosz Szvetlana Dmitrijevával csapott össze, s veszített.


A magyar csapat így három bronzéremmel zárta a világbajnokságot.

XLsport
 
T

TH6777

Vendég
A válogatott tagságért is küzdenek majd a ZBK Kempo Felnőtt Országos Bajnokságon.
2011. 05. 30. 08.33

<RIGHT>
eger_kupa.jpg



A Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportszervezet égisze alá tartozó felnőtt országos bajnokságnak ad otthont 2011. június 4-én a kecskeméti Messzi István Sportcsarnok. Az ob egyúttal kvalifikációs verseny is lesz a ZBK Kempo válogatott kerettagságért.

Stojan Ivkovic, az NB I-es kecskeméti férfi kosárlabda csapat szakmai igazgatója, és Növényi Norbert olimpiai bajnok birkózó, MMA világbajnok is kilátogat a Messzi István Sportcsarnokba annak érdekében, hogy személyes jelenlétével is népszerűsítse a Zen Bu Kan Kempo stílusirányzatot, illetve az idén megalakított kecskeméti kempo klubot.
A ZBK Kempo Felnőtt Országos Bajnokságot 1995 óta minden évben megrendezik, a hírős város viszont először lesz házigazdája e nívós eseménynek. Márhoffer Márton (2. dan) főszervező optimista és bízik abban, hogy az elkövetkező években újabb és újabb nagyszabású ZBK Kempo versenyt tudnak majd elvinni Magyarország – sport tekintetében is – egyik dinamikusan fejlődő városába.
A főszervező azt szeretné, ha Budapesthez, Székesfehérvárhoz, Debrecenhez, Pécshez és Egerhez hasonlóan az alföldi településen is egyre többen ismerkednének meg hazánk egyik legkomplexebb küzdősportjával, mely a manapság rendkívül népszerű profi ketrecharc amatőr megfelelője.

A tavaly, Vácon tartott felnőtt országos bajnokságon rekordot döntött az „A” Viadalban (full-contact), vagyis a versenykiírás legkeményebb szabályrendszerében indulók száma.
Idén várhatóan a helyi klub sportolóin és a fentebb említett városok egyesületein kívül még Győrből, Veszprémből, Nagykátáról, Gyöngyösről, Tatabányáról, Vácról, Sárosdról és Csákvárról is érkeznek kempósok.

Az ob egyben kvalifikációs „állomásként” is funkciónál, vagyis az ott elért eredmények alapján nagyobb eséllyel lehet bekerülni a Magyar ZBK Kempo válogatott keretébe.

A 2011. évi nemzeti csapat képviseli majd hazánkat a következő, 2012 márciusában, a portugáliai Lisszabonban rendezendő kempo világbajnokságon.
 
T

TH6777

Vendég
Utánpótlás Eb-érmek szumóban
2011. 06. 03. 17.40

<RIGHT>
nssz.jpg



Jó kezekben van az utánpótlás (is) a szumósoknál! A magyarok ugyanis 4 aranyat, 5 ezüstöt és 10 bronzot nyertek az ukrajnai Lutskban megrendezett utánpótlás Európa-bajnokságon.

Az U12-es korosztályban Pataki Sámuel, az U14-ben Lajsz Patrik, míg az U 18-asoknál Sárosi János szerzett aranyérmet, emellett az U18-as fiúcsapat is Európa-bajnok lett.
A sportágban az utóbbi időben több sikert is elkönyvelhettek a versenyzőké és a sportvezetők.
Felnőtt szumósaink rendre jól szerepelnek a világversenyeken, Kollárik Mihályt közben megválasztották az Európai Szövetség elnökének, és Magyarország elnyerte a 2012-es Európa-bajnokság rendezési jogát.




Európai Uniós Női Ökölvívó Bajnokság- elődöntő
2011. 06. 04. 08.45

<RIGHT>
noi_boksz_xlsport_lead.JPG



Amilyen sikeres napot zárt a negyeddöntőben a magyar csapat a katowicei Európai Uniós Bajnokságon, annyira rosszul alakult az elődöntő. Az öt elődöntős versenyzőnk közül egyedül a 81kg-os Nagy Tímeának sikerült bejutnia a fináléba.

A sort Némedi Csilla kezdte, aki a hazai Sandra Drabik-kal került szembe. Nem volt egyszerű dolga Csillának, hiszen a verseny folyamán már kiderült a hazaiak legyőzhetetlenek tűnnek. A tíz bokszolójukból tíznek sikerült az elődöntőbe jutnia. A pontozók itt sem tétlenkedtek egy kiegyenlített első menetet követően már három ponttal vezetett a lengyel, s a különbség a következő menetben is növekedett. A soproni versenyző egyértelműen hozta a harmadik menetet, de Drabik előnye tovább nőt. A lengyelnek ekkora már akkora vérömleny volt a bal szeme alatt, hogy a szemét sem tudta kinyitni. A hazai versenyorvos azonban tovább engedte a mérkőzést. Csilla az utolsó menetben elkeseredetten próbált véget vetni a mérkőzésnek, de nem tudta elég pontosan eltalálni a lengyelt, így a mérkőzés hazai győzelemmel végződött. S bár ez kevés vigasz Drabik a sérülése miatt biztosan nem bokszolhat a döntőben.
A délelőtti programban húzott még kesztyűt a 81kg-os Nagy Tímea, akinek az ír Lauragh O’neill-t kellett legyőznie. A kisebb, de masszív felépítésű ír harcosnak mutatkozott azonban Timi ügyesen kimozogta vagy megfogadta egyenesekkel, így nem tudta érvényesíteni akaratát. Határozott ütéseivel egyre jobban elvette az ír kedvét a támadástól, miközben jelentős előnyre tett szert. Nagy arányú pontozással jutott be a döntőbe, ahol természetesen lengyel ellenféllel találkozik Sylwia Kusiak személyében.
Délután lépett szorítóba Ancsin Katalin. Az 51kg-osok között neki is lengyel ellenfél jutott. A hazaiak legeredményesebb női ökölvívója Karolina Mihalczuk. A lengyel világ és Európa bajnok rögtön nagy iramot kezdett diktálni, amelyhez Kata nem tudott alkalmazkodni és csak sodródott a küzdelemmel. A következő menettől ugyan már fel tudta venni a tempót és néhányszor meg is lepte a lengyelt, a lényegesen tapasztaltabb Mihalczuk azonban most jobbnak bizonyult. Kata büszke lehet a bronzérmére, hiszen két nyert mérkőzéssel jutott el idáig és minden tőle telhetőt megtett.
Következett a 75kg-osok között Kovács Mária a holland Nouchka Fontjin ellen. A magas vívós hollanddal már kétszer is találkozott a szorítóban és mindkét alkalommal Marcsi hagyta el győztesként azt. Most azonban egy nagyon fegyelmezett és rendezett Fontjin-nal találta szemben magát, aki minden hibát kihasznált. Kovácsnak pedig nem ment a bunyó, nem érezte a távolságot, erőlködött. Így gyakran eldobálta az ütéseket, míg közben ellenfele hosszú egyenesekkel gyűjtögette a pontokat. S bár néhányszor sikerült eltalálnia egy-egy nagy ütéssel megrendítő erejű egyik sem volt, így a tavalyi címvédőnk a dobogó harmadik fokára állhat fel.
Utolsóként a +81kg-os súlycsoportban versenyző Sándor Lilla küzdött meg a szintén lengyel Anna Slowik-kal. Tavaly a keszthelyi Uniós Bajnokság döntőjében találkoztak és akkor Slowik kezét emelték a magasba. Sajnos most sem történt ez másként és bár Lilla jobban bokszolt ellene, mint korábban védekezésbeli hiányosságai miatt ebben a kategóriában is a lengyel jutott tovább.
Ugyan a hét folyamán jelentősen lejtett a pálya a hazai versenyzőknek( különös tekintettel a sorsolásra) egyetlen külföldi résztvevő sem gondolta volna, hogy előfordulhat az, ami most megtörtént. Lengyelországnak mind a tíz versenyzője bejutott a bajnokság döntőjébe, ami nem feltétlen a lengyel csapat erejét tükrözi.


Bajnokok Éjszakája négy címmérkőzés szombaton, Győrben
2011. 06. 03. 17.28

<RIGHT>
boxingone.jpg



A szombati győri BoxingONE Championship forduló nem csak az amatőr ökölvívásról fog szólni, mivel a Profibox Promotion remek programot hozott össze, négy profi Magyar-bajnoki címmérkőzéssel.

<SCRIPT type=text/javascript><!--//<![CDATA[ var aff_ad_slot = 2519; var aff_ad_width = 468; var aff_ad_height = 120; var rnd_val = Math.floor(Math.random()*99999999999); var aff_url = 'http://tr.affiliate.hu/show_js.php'; document.write("<scri" + "pt type='text/javascript' src='" + aff_url); document.write("?sid=" + aff_ad_slot); document.write ("&loc=" + escape(window.location)); document.write("&rnd_val=" + rnd_val); document.write("'><\/scr" + "ipt>");//]]>--></SCRIPT><SCRIPT type=text/javascript src="http://tr.affiliate.hu/show_js.php?sid=2519&loc=http%3A//www.xlsport.hu/showcikk.php%3Fscid%3D1038572&rnd_val=95252663671"></SCRIPT><CENTER>
lgn.php

</CENTER>

<CENTER></CENTER>



XLsport
 
T

TH6777

Vendég
Rossz időpontban, fontos Eb előtt a férfi bokszolók


<RIGHT>
mosz_lead_xlsport.jpg



Jövő péntektől - időzítését tekintve nem a legszerencsésebb időpontban, három hónappal az olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt - Ankarában kerül sor az idei felnőtt férfi ökölvívó Európa-bajnokságra, mely elsősorban éppen a vb miatt "kötelező" a legjobb versenyzők számára.


"Tavaly még szó sem volt idei Eb-ről, melynek az időzítésével szakmailag és emberileg sem értek egyet, de fontos ott lenni, mert a vb-kiemelésénél a kontinensviadalon elért eredményeket is számításba veszik - mondta Csötönyi Sánor elnök a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) szerdai sajtótájékoztatóján. - Érthető módon nem mindenki lesz csúcsformában, hiszen az idei csúcseseményt ősszel rendezik, így nem is fogom a szívembe szúrni a tőrt, ha nem érünk el olyan eredményeket, mint tavaly Moszkvában."
Az Eb-csapat a következő:

49 kg: Lakatos István (KSC)
52: Kalucza Norbert (DVSC)
56: Nagy Krisztián (Szolnoki MÁV)
60: Varga Miklós (Harangi SE)
64: Káté Gyula (Unió Kispest)
69: Bacskai Balázs (Vasas-Süllős)
75: Harcsa Zoltán (Unió Kispest)
81: Szellő Imre (KSC)
91: Darmos József (Vasas-Süllős)
+ 91 kg: Bernáth István (DVSC)


A sajtóesemény másik témája a hónap másik kontinensviadala, a június 27-től Keszthelyen sorra kerülő junior fiú Eb volt.

Simon Péter, a szervezőbizottság vezetője elmondta, hogy vélhetőleg minden idők legnagyobb Eb-je lesz, melyen 33 ország több mint 400, 15-16 éves bokszolója méri majd össze tudását.




Dzsúdós doppingügy - Ungvári Attila kétéves eltiltása


<RIGHT>
dopping_xlsport.jpg



A Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) doppingvétség miatt kétéves eltiltással sújtotta a 73 kg-os súlycsoportban érdekelt Ungvári Attilát, aki így nem indulhat a londoni olimpián.


A versenyző ártatlannak vallja magát és fellebbez az ítélet ellen - tájékoztatta szerdán a szövetség (MJSZ) az MTI-t. Nagy György főtitkár hozzátette: a magyar szövetség - szemben Ungvárival - nem fellebbez, mert akár súlyosbíthatják a büntetést.
A nemzetközi szövetség - az Inforádió értesülése szerint - májusban döntött a kétéves eltiltásról, de a magyar szövetség ezt az információt eddig nem hozta nyilvánosságra.
Ungvári Attilának januárban a bakui Világkupán, majd februárban a budapesti - neki aranyérmet hozó - Hungária Kupán adott mintájában találtak doppinglistás anyagokat, a szteroidok közé tartozó sztanozololt és a vízhajtók csoportjába sorolt furoszemidet, de elmondása szerint más valaki szándékosan rakott tiltott szereket italába. Ezért a szövetség feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.
A mostani döntés értelmében a magyar cselgáncsozó büntetése 2013. március 7-én jár le. Az IJF akkor törli az eltiltást, ha a magyar rendőrség perdöntő bizonyítékokat szolgáltat Ungvári ártatlanságáról.
Az IJF mellékbüntetésként Ungvári három eredményét - a Hungária Kupa első, a párizsi Grand Slam-viadal második és a bakui Vk harmadik helyezését - törölte.
Amikor kiderült, hogy az Eb-bronzérmes Ungvári mintáiban doppingszereket találtak, bátyjával, Miklóssal és edzőjükkel, Bíró Tamással együtt önkéntesen hazugságvizsgálatnak vetette alá magát, amely az ártatlanságát támasztotta alá.

Taraba Sándor, az UTE ugyancsak 73 kg-os versenyzője - akit nem neveztek meg, de több alkalommal körülírtak, hogy köze lehet az ügyhöz - ugyancsak poligráfos vizsgálatok eredményeivel kívánta cáfolni az ellene felmerült vádakat. A május 3-án tartott sajtótájékoztatón jogi képviselője felsorolta a március 18-án és április 9-én elvégzett hazugságvizsgálati eljárások során elhangzott, az érintettséget vizsgáló kérdéseket, leszögezve, hogy a 27 éves sportoló valamennyire nemmel válaszolt.




<SCRIPT type=text/javascript><!--//<![CDATA[ var aff_ad_slot = 2519; var aff_ad_width = 468; var aff_ad_height = 120; var rnd_val = Math.floor(Math.random()*99999999999); var aff_url = 'http://tr.affiliate.hu/show_js.php'; document.write("<scri" + "pt type='text/javascript' src='" + aff_url); document.write("?sid=" + aff_ad_slot); document.write ("&loc=" + escape(window.location)); document.write("&rnd_val=" + rnd_val); document.write("'><\/scr" + "ipt>");//]]>--></SCRIPT><SCRIPT type=text/javascript src="http://tr.affiliate.hu/show_js.php?sid=2519&loc=http%3A//www.xlsport.hu/showcikk.php%3Fscid%3D1038748&rnd_val=42243860109"></SCRIPT><CENTER>
lgn.php

</CENTER>
XLsport
 
T

TH6777

Vendég
Cselgáncs Vk - Helyezetlenül zártak a magyarok
2011. 06. 12. 04.44

<RIGHT>
cselgancs_xlsport.jpg



Helyezetlenül zártak a magyar versenyzők a cselgáncsozók olimpiai kvalifikációs Világkupa-sorozatának tallinni, illetve lisszaboni versenyeinek szombati napján.


A nemzetközi szövetség honlapja szerint a férfiak Tallinnban léptek tatamira, itt a 73 kg-os súlycsoportban Taraba Sándor egy győzelem után a második meccsén kapott ki, és búcsúzott, vasárnap a 100 kg-osok között Farkas Bálint lesz érdekelt.

A nők Lisszabonban küzdenek, itt Karakas Hedvig (57 kg), Baczkó Bernadett (63 kg), Gáspár Eszter (63) esett ki ideje korán. Vasárnap Szabó Franciska (70 kg) és Joó Abigél (78 kg) lesz érdekelt a portugál fővárosban.



<CENTER><SCRIPT type=text/javascript><!--//<![CDATA[ var aff_ad_slot = 2519; var aff_ad_width = 468; var aff_ad_height = 120; var rnd_val = Math.floor(Math.random()*99999999999); var aff_url = 'http://tr.affiliate.hu/show_js.php'; document.write("<scri" + "pt type='text/javascript' src='" + aff_url); document.write("?sid=" + aff_ad_slot); document.write ("&loc=" + escape(window.location)); document.write("&rnd_val=" + rnd_val); document.write("'><\/scr" + "ipt>");//]]>--></SCRIPT><SCRIPT type=text/javascript src="http://tr.affiliate.hu/show_js.php?sid=2519&loc=http%3A//www.xlsport.hu/showcikk.php%3Fscid%3D1038889&rnd_val=91938862890"></SCRIPT>XLsport </CENTER>
 
T

TH6777

Vendég
Cselgáncs Vk - Joó Abigél ezüstérmes Lisszabonban
2011. 06. 13. 05.01

<RIGHT>
joo_abigel_feherben_xlsport.jpg



A 78 kg-os Joó Abigél ezüstérmet nyert vasárnap a cselgáncsozók olimpiai kvalifikációs Világkupa-sorozatának lisszaboni állomásán.


A nemzetközi szövetség honlapja szerint a KSI Európa-bajnoka ippongyőzelemmel lépett túl az orosz Anasztaszja Dmitrijeván és a német Annika Heisén, majd az elődöntőben ugyancsak idő előtt "végzett" a lengyel Daria Pogorzeleccel. A fináléban a nemzetközi eredmény nélkül álló német Heide Wollerttel találkozott, a rendes mérkőzésidő értékelhető akció nélkül zárult, így jöhetett az aranypontig tartó hosszabbítás, melynek utolsó percében a német feldöntötte Joót, és jukóval nyert.


A portugáliai verseny másik magy
arja, Szabó Franciska (70 kg) helyezetlenül zárt, csakúgy, mint a férfiak tallinni erőpróbáján Farkas Bálint (100 kg).



Hat éremmel zárták a tavaszi szezont a kick-boxosok



kickbox_lead.jpg

Az olaszországi Riminiben zárták le a tavaszi szezont a magyar kick-boxosok. A BestFighter elnevezésű Világkupán Király István, a Halker-KiralyTeam vezetője a magyar versenyzőknek megengedte, hogy csak a Grand Champion kategóriában induljanak, azaz a mieink a saját súlycsoportjukban nem léptek küzdőtérre.

A férfiaknál meggyőző magyar fölény alakult ki a hajrára, a legjobb négyben ugyanis csak csepeliek jutottak be. Végül Jároszkievicz Krisztián győzött megelőzve Imre Tamást, és a két bronzérmest, Veres Richárdot és Gömbös Lászlót.

A nőknél egy érmet szereztek a magyarok: Kádas Adrienn a harmadik helyet szerezte meg a Grand Champion kategóriában.

A hatodik érmet a magyar férfi csapat szerezte meg, miután a második helyen zárt

a_ferfiak_eredmenyhirdetese.jpg


 
T

TH6777

Vendég
Ökölvívó Eb - Szellő Imre bronzérmes
2011. 06. 24. 02.00

<RIGHT>
szello_imre.jpg



A 81 kg-osok között szereplő Szellő Imre 18-8-as pontozásos vereséget szenvedett az ír Joe Wardtól a csütörtöki elődöntőben, így bronzérmes lett az ankarai ökölvívó Európa-bajnokságon.


A magyar félnehézsúlyú bokszoló egy angol és török rivális legyőzésével jutott el a legjobb négy közé, ahol azonban Ward megállította.
A első menet kiegyenlített küzdelmet hozott, egyik öklöző sem mutatott extrát, azonban Ward volt kicsit pontosabb. A pihenőre ő mehetett el 4-2-es előnnyel. A második szakaszban már egyértelműbb volt az ír fölénye, aki rendszeresen jobban jött ki az ütésváltásokból, a közelharc után szinte mindig pontos ütésekkel tudott bontani, így nem volt meglepő, hogy az utolsó menetet már kifejezetten nagy, hétpontos előnnyel kezdhette. A szinte kilátástalan helyzetben lévő kecskeméti öklöző hátránya tudatában nagy erőket mozgósított, de riválisa jól kontrollálta a meccset, így a magyar nemhogy fordítani nem tudott, de közelebb sem került hozzá, s összességében Ward megérdemelt győzelmet aratott.

"Dühös vagyok magamra, mert tudom, nagy lehetőséget szalasztottam el, ezért fáj ez a vereség. Igazából nem tudtam mit kezdeni Ward bujkálós stílusával. Hiába próbáltam laza, de egyben kemény is lenni, ez most nem működött" - nyilatkozta Szellő.
A 27 éves Szellő veresége ellenére is pályafutása egyik legnagyobb sikerét érte el Ankarában, ugyanis első világversenyes érmét szerezte meg a felnőttek között.

A magyar csapat számára ezzel befejeződött a kontinenstorna. Szellő bronzérme mellett korábban hárman küzdhettek éremért, ám Lakatos István (49 kg), Káté Gyula (64 kg) és Bernáth István (+91 kg) is kikapott a keddi negyeddöntőben.


A magyar öklözőknek az Eb után nem lesz sok pihenőjük, mivel az év főeseményét, a bakui olimpiai kvalifikációs világbajnokságot szeptemberben, három hónap múlva rendezik.



 
T

TH6777

Vendég
Cselgáncs, vk: Krizsán Szabolcs harmadik Salvadorban


<RIGHT>
1_cselgancs.jpg



Amerikában folytatódott az olimpiai kvalifikációs sorozat, a salvadori Világkupán Krizsán Szabolcs a dobogó harmadik fokára állhatott, Farkas Bálint ötödik, Csoknyai László, Karakas Hedvig és Baczkó Bernadett pedig hetedik lett.

Nem kezdődött jól a mieink számára a közép-amerikai Világkupa-viadal, hiszen két világbajnoki bronzérmesünk, Karakas Hedvig (57, Miskolci VSC) és Baczkó Bernadett (63, KSI SE) is a hetedik helyen végzett, előbbi egy győzelem után a szlovén Dzukictól és a kanadai Melancontól kapott ki, míg Baczkó Bernadett ugyancsak egy győzelemmel és két vereséggel lett hetedik, ő a horvát Miskovic és a brazil Minakawa előtt volt kénytelen fejet hajtani.
A 73 kilogrammban Taraba Sándor (UTE) egy győzelemmel és egy vereséggel esett ki, hasonlóan járt a 81 kilogrammosok között ifj. Nagysolymosi Sándor (Kecskeméti JC).

Két másik 81 kilósunk azonban helyezett lett, Csoknyai László (Paksi Atomerőmű SE) egy győzelem után a későbbi aranyérmes olasz Cianótól kapott ki, így került a vigaszágra, ahol az ellenfele Krizsán Szabolcs lett. A Honvéd-Kipex fiatalja két győzelem és egy vereség után jutott el idáig, s ő jutott tovább a magyarok párharcából, hogy aztán a bronzmérkőzésen ippont érő két vazarival győzze le a vb-ezüstérmes olasz Francesco Bruyere-t. Krizsán Szabolcs negyven ranglistapontot kap a bronzérem mellé, ez még sokat érhet majd a végelszámolásnál.

A 100 kilogrammosok között induló Farkas Bálint (Honvéd-Kipex) ezúttal is eljutott a bronzmérkőzésig: a nyitómeccsen felülmúlta Puerto Ricói ellenfelét, majd kikapott a német Behrlától. A vigaszágon Farkas Bálint jobb volt a marokkói Fikrinél, a bronzmérkőzésen pedig az amerikai Vashkulat volt az ellenfél, sajnos őt már nem sikerült legyőzni, így Farkas Bálint az ötödik helyen fejezte be a tornát.

Az olimpiai kvalifikációs sorozatban most rövidebb szünet következik, legközelebb augusztus végén Párizsban, az idei világbajnokságon lehet majd pontokat gyűjteni.

 
T

TH6777

Vendég
III. Női Ökölvívó Ifjúsági és Junior Európa Bajnokság Orenburg 2011

<RIGHT>
womanbox_xlsport.jpg



Sűrű az idei év az ökölvívóknál, hiszen a 2012-es Londoni Olimpiai Játékok miatt előrehozták az EB-ket. A férfiak így az EB-ről esnek be a VB-re, és nincs ez másként a junioroknál sem.

A lányoknál a világbajnokság megelőzte az EB-t, és kicsit hosszabb szünetet is kaptak, de a program így is zsúfolt. Augusztus 29-én kezdődik az utánpótlás EB az oroszországi Orenburg városában, ahol már harmadszor lépnek ringbe a 15-16 és 17-18 éves amazonok.
Az oroszországi kontinensviadalra nemhivatalos források szerint eddig 15 ország jelezte részvételi szándékát: Magyarország mellett Anglia, Finnország, Hollandia, Írország, Lengyelország, Moldova, Oroszország, Örményország, Románia, Svájc, Svédország, Szerbia, Törökország és Ukrajna. A házigazda oroszok biztos hogy teljes csapattal indulnak, várhatóan Törökország, Lengyelország és Ukrajna sem szakít ezzel a hagyománnyal. Az előző EB-n nem vett részt Moldova, Örményország, Románia és Svájc, míg egyenlőre úgy tűnik hiányozni fog Németország, Portugália, Bulgária, Dánia és a tavalyi házigazda Franciaország is.
Az első EB-t 2088-ban rendezték Bulgáriában, ahol a juniorok között az 52 kg-os kategóriában Mizsei Vivien ezüstérmet szerzett. Erről a versenyről még Pikács Mercédesz és Dobrádi Csilla is bronzéremmel tért haza, Pikács a junior 63 kg, míg Dobrádi az ifjúsági 46 kg-ban állhatott fel a dobogóra.
A következő EB 2010-ben került megrendezésre a franciaországi Calais-ban, ahol Pikács az ifik között is begyűjtött egy bronzérmet. Mellette még az ifi 81 kg-os súlycsoportban Monostori Klaudia állhatott fel a dobogó harmadik fokára.
Az idei évet jól kezdték lányaink, hiszen Antalya-ban 54 kg-ban Nagy Kitti és 63 kg-ban Csősz Nikolett a juniorok, a 48 kg-os Váry Lili pedig az ifik között szerzett bronzérmet, ami biztató előjel lehet az EB-re. Rajtuk kívül még éremesélyesek lehetnek az ifik között a 60 kg-os Vetró Gabriella és a 64 kg-os Bengernó Viktória, valamint a junior VB-t sérülés miatt kihagyó soproni Wurst Nikolett is, aki 48 kg-ban érhet oda a dobogóra.
A magyar csapat pontos öszzetételéről, létszámáról egyenlőre nincsenek információ.​
 
Oldal tetejére