Hírek Kőkemény üzenetet küldtek az orvosok a Kamarát lenullázó Orbán-kormánynak

Az Országgyűlés szinte habozás nélkül fogadta el a törvényjavaslatot.


Mellszélességgel kiáll a a Magyar Orvosi Kamara tagjai és elnöksége mellett és szolidaritást kér az egészségügyi dolgozóktól a Magyar Orvosok Szakszervezete, miután az Országgyűlés röpke 24 órával a benyújtás után elfogadta a Kamarát érintő súlyos törvényjavaslatot.


A javaslat szerint azonnal megszűnik a kötelező orvosi kamarai tagság, a nem kamarai tagok is praktizálhatnak, valamint az etikai eljárások innentől az Egészségügyi Tudományos Tanácshoz fognak tartozni.


Szabad Zoltán, a Magyar Orvosok Szakszervezetének elnöke a kedden kiadott közleményben hangsúlyozta:


„A kormány nem csupán a köztestületet, hanem a teljes magyar orvostársadalmat támadta meg, amikor rendkívül diszkriminatív módon, egy koncepciós eljárás részeként megnyirbálta az orvosi kamara jogköreit.”


Egyelőre rejtély, hogyan fogja segíteni a döntés a magyar egészségügyet, a Szakszervezet szerint a Kamara munkájának nehezítése nem szolgálja a társadalom érdekeit.


Kiemelték:


„Az egészségügy jelenlegi elkeserítő helyzetét tekintve nagyon fontos lenne a párbeszéd a szakma és a szakpolitika között, ennek akadályozása súlyos társadalmi következményekkel járhat.”


Egy ilyen törvénymódosítás társadalmi egyeztetés nélküli elfogadása a Szakszervezet álláspontja szerint nem segíti az Uniós források mielőbbi lehívását, ami az egészségügyben dolgozók béremelését késlelteti.

1677672053052.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Valakinek meg van Gordosné Szabó Anna (szerk.) (2004): Gyógyító pedagógia? Word-be szeretném felolvastatni!
Sziasztok! Friss tag vagyok! Le szerettem volna tölteni egy dokumentumot, de minden villogni kezdett! Mit kellene tennem?
Palotai-Nemes Klaudetta wrote on sofi5's profile.
Kedves Sofi5!Láttam,hogy a pdf változatokat feltöltötted a Színes kérdések és válaszok német nyelvből – B1 szint ből. Megvettem a könyvet, de nincs cd lejátszóm,online pedig nem tatlálom a hanganyagot. Neked online formátumban meg van esetleg? Tudnál segíteni? Előre is köszönöm. Klaudetta
katica69 wrote on Punpido25's profile.
Szia!
Szeretném elkérni tőled a könyvet.
Sokat varrok az unokáimnak a családnak. Magamtól és videókból tanúltam meg. De hiányoznak az egyszerű fortélyok.
Köszönöm előre is.
trueheart wrote on Melitta's profile.
megkérhetlek,hogyha nem tudod tolerálni a tagok véleményét,azt ne egyoldalúan cenzúrázd!? nem diplomatikus,és amúgy mi nem vagyunk elkötelezett radikális szélsőbalosok! (sem) munkából élünk (van olyan) Ti mért nem tudtok főzni,könyveket megvenni,filmeket adni?

Statisztikák

Témák
37,716
Üzenet
4,699,478
Tagok
608,863
Legújabb tagunk
Balogh-Kovács Krisztina
Oldal tetejére