Kabaré

CatAngel

Állandó Tag
Állandó Tag
Moderátori kiegészítés: Canadahun will not allow the display of content protected by copyright law, unless they have the necessary legal rights to display or direct traffic to that content.

A canadahun nem fogja engedni, bemutatni, vagy megtaláláshoz irányítást adni olyan tartalmu anyagot ami a copyright által védett,
csak akkor ha van szükséges legális engedély rá.


Gondoltam lehetne, egy gyűjtőhelye nem csak a Zenéknek, irodalmi műveknek, hanem a rádió kabaré illetve különböző társulatok, emberek akár Stand Up Commedy -jének letölthető verziójában.
Kikre gondolok? Az örök klasszikus Hofi Gézától kezdve Kern András, Hajós András, Koltai Róbert, Galla Miklós vagy éppen a L'art Pour L'art Társulat (Besenyő család élete) és még sorolhatnám a sort, akár a szilveszteri rádió kabarékig is. Bárkinek akinek van régi vagy új kabaré felvétele ossza meg mindenkivel itt.:D
Moderátori kiegészítés:


Vannak remekművek, amelyek többször más előadókkal is eljátszanak, ezért AKI KÉR, az vegye a fáradtságot a pontosabb adatok, infók megadásához (cím + év + főszereplő(k), esetleg rendező). Ezzel megelőzhetőek a felesleges visszakérdezések, reklamációk, mivel a kérő tulajdonképpen más változatra, más alkotásra gondolt! Ja és természetesen NE itt kérj, hanem a Kérések... témában.
Kérlek Benneteket, ne infóra vonatkozó linket fűzzetek be, hanem magát a pár szavas infót. A google-n általában legalább az alapinfókat remekül meg lehet találni!


Továbbá, ha már kér az ember, vegyük figyelembe, hogy akik a linkeket megkeresik, feltöltik, azok szabadidejüket, energiájukat áldozzák arra, hogy a kívánságok minél hamarabb beteljesüljenek, ezért illő a beírásokban a többieket üdvözölni, s a fáradtságot megköszönni (akár előre is), hiszen a nem beteljesült kívánságok mögött is sokszor rejlik a háttérben egy ádáz próbálkozás/keresgélés (a felkutatók részéröl)!
Továbbá megérthető, ha valakinek valahol előfizetése van, akkor a legkényelmesebb és leggyorsabb onnan töltögetni, DE vegyük figyelembe, hogy másnak meg valószínüleg máshova van előfizetése! Tehát mindenki örüljön a hozott/ a feltett linkeknek, hiszen a kitartás és türelem meghozza gyümölcsét(!), vagy aki kényelmesebb megoldásra vágyik, legyen szíves használjon letöltőket.


Felesleges munkát és várakozást sokszor meg lehet azzal is előzni, hogy az oldalon lévő "Keresés"-t használjuk! (ÜZENET TALÁLATOK-at kiválasztva!) Aki még új, vagy gondja van a kereső használatával a következő helyen érthetö infót talál:
A kereső meg egyebek használata[HIDE-THANKS]Ha linket teszel fel alkalmazd a HIDE-THANKS tagokat.
Ebből adódik:[/HIDE-THANKS]
Az új tagok nem minden üzenethez férhetnek hozzá.
Ehhez kellő számú ÉRTELMES hozzászólással kell rendelkezniük ( 20 a csatoláshoz), amit NEM ebben a témában kell összegyűjteni, kivéve, ha feltöltesz.
Hogy miért ez a szabály? Nem mindegy, ha egyszer a regisztrációkor már elfogadtad?
Akik nem így járnak el, azoknak a hozzászólása sajnos törlésre kerül.
Ha valamelyik üzenettel gondod van, két dolgot tehetsz: privát üzenetben jelzed a beírójának vagy a jelentő gombbal a kormányosnak. Ez utóbbi esetben a problémás üzenet törlésre kerül.
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

CatAngel

Állandó Tag
Állandó Tag
Ünnepi beszéd

Ünnepi beszéd
Írta: Verebes István

Kedves Pentések, kedves Pentésnők, tisztelt Szelényeink, Matláfok!

Engedjék meg, hogy a Hanarvekényési Pörge-mörge részéről így elpüfélhessem Önöknek a Hanarveknyésiek szívből jövő sunyáit.

Meggyőződésem, hogy e mostani bélgamáción nyílvánosan is elpotálhatjuk, hogy noha a vronyás idén szilanyásként jött, a gárzaki mégis elegendően telmekós, és már herfel a dumóef. Idén már zselenyákkal pötéltük a poslát, a posla bényét, és a poslabényen belüli rugányt. Nemhiába zodáltuk a dernyét. Rogodásaink, zögördéseink most már végre kumálnak.

A magam részéről kifetyélhetem, hogy nem doláztuk el a herfelést, eleget tettünk a harmadik szusonkó meléinek, így aztán bízvást számíthatunk tilmanóra és egy kevés poslára is. A posla bénye idén talán kevesebb lesz, mint tavaly, de felgyumáltunk helyette elegendő bélges menát. Ezen a téren nincs, és nem is lehet palizsánkos bélganyáz vagy bármi féle selga-velga.

A dölmenés, a következetes dölmenés folyik tovább, és ebben a KISZ szervezet is vetlás. Vetlás, mert a hanarveknyésiek érzik a tocsolákban rejlő folonyát. Innen ígérjük, hogy gereten lesz a durmák,és ha bolonyként vezéljük a csumót, és nem engedjük a podolcs lenyán.

Erről a helyről is felnyihorlunk, és furákkal élünk a legmagasabb szedál felé, vezélje keresztül a Pörge-mörgeiek dödéjét. Mert mi büszkék vagyunk a dödénkre. Ez a döde a mi dödénk. Ahogy azt Töcsek, a nagy Pöde mondta: Inkább ma több döde, mint holnap még kevesebb pumóev.

Végül köszönöm, hogy fölszügyélhettem a dézermannt, és kívánom az egész bélgamációnak, hogy még nagyon sokáig desledonyáljon a ribán.

Éljen a bedő, éljen a törentárpödle, éljen a tonásmenásvekernye, éljen a nyefke.

Köszönöm.


 

jbaj

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez egy jelenet, amit még nem adtunk elő kétszer ugyanúgy. Ez a szabály az összes többi jelenetünkre is érvényes. Hogyan lehetne EU-konform módon előadni “A vén cigányt”:

[HIDE-THANKS]http://szomszedneni.egologo.transindex.ro/wp-content/SZOMSZEDNENI_a_ven_ciganyt_szavalja.mp3[/HIDE-THANKS]
 

jbaj

Állandó Tag
Állandó Tag
Kabarék, jó szórakozást kívánok!: :) :D


Hogyan hangzana egy székely politikus beszéde magyarul:szekely mp3A nagy vonatrablás című rádiójátékunk arról szól, hogy mi történik akkor, ha a szinkronmunkatárs hülye:

A nagy vonatrablas mp3


A falusi oktatás rejtelmeiről:

oktatas mp3


Itt egy mesélő és egy Surround Stereo System egészíti ki nagyon jól egymást:

Sorrund Stereo System mp3


Tuti tippek arra, hogy hogyan lottózzunk hatékonyan:

Lottozas mp3Egy mondat, különböző nyelvjárásokban:


nyelvjarasok mp3


Mi történik mikor egy showműsorban egy állathangokat utánzó tehetség szerepel:

allathangok mp3Ebben a jelenetben Kőműves Kelemenhez érkezik a felesége:

Kőműves Kelemen mp3


Egy újabb lehetőség a költő-parodizálásra:


A kolto mp3Erdélyi találkozik a magyarországival:

erdelyi mp3


két indiánvezér veszekszik és valaki magyarra fordítja:
indian mp3Milyenek a nagytaták:

nagytata mp3Részlet az „István, a sirály” rockoperából:

istvan a kiraly mp3
 

Vésándor

Állandó Tag
Állandó Tag
Agárdy Gábor (eredetileg Arklián Gábor vagy Gabriel Arkalijan) (Szeged, 1922. augusztus 2. – Budapest, 2006. január 19.) Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze. 1937-től 1941-ig a szegedi Városi Színház, 1942 és 1952 között a Miskolci Nemzeti Színház, 1952-től 1955-ig a Fővárosi Operettszínház, majd a Petőfi Színház, végül 1964-től 1985-ig a Nemzeti Színház tagja volt, amely 1989-ben örökös tagjának választotta. Ikonfestőként is ismert volt, négy kiállítással lépett közönség elé. Agárdy 2005 szeptemberében került kórházba egy színpadi baleset következtében kialakult szövődmény miatt, ahonnan már nem térhetett haza. Hosszan tartó betegség után, 2006 januárjában, 84 évesen érte a halál.
 

Pepcsi

Állandó Tag
Állandó Tag
A kereskedelmi média számára nem léteznek értékek. Mindent a buta nézőért, mindent a reklámozó cégekért!
Az alábbi jelenet a Mikroszkópon látható, a Tenor Háza című előadáson.
HELYSZÍN:
TV-stúdió. A kamerákkal szemben áll a színész, vele szemben egy széken a producer-rendező-szerkesztő-mindenes "nagyember".- No… akkor próbáljuk el azt a verses részt… bár… nem szeretem a verseket a műsorban. Elmennek a nézők… mindegy, betesszük a zimbabwei szakállas nő és a beszélő egér közé. No, kedves… őőő… igen… Horváth művész úr, kezdheti…
- Bocsánat… én Szabó vagyok, Szabó Jenõ, Kossuth díjas, érdemes művész…
- Bűvész? Maga a kardnyelő?
- Nem, Érdemes Művész. Én mondom a verset.
- Ja! Értem… ne haragudjon… rossz a névmemóriám… kedves Kossuth úr, hallgatom.
- (Beletörõdõ sóhaj) Petõfi Sándor: Falu végén…
- Ez mi?
- Hogyhogy mi? A vers szerzõőe és címe…
- Nem kell. A Petõfi nem mi vagyunk. Nem kell rádiókat reklámozni! Csak a verset mondja!
- (Sóhaj) Falu végén kurta kocsma…
- Tessék?
- Mit tessék? A verset kezdtem el mondani: Falu végén kurta kocsma…
- Micsinált a kocsma?
- Nem mit csinált, hanem kurta.
- Ja… értem. Ezt húzzuk ki.
- Ezt a szót, hogy kurta?
- Persze! Hát ilyet nem mondunk a médiában! Csak ha valaki nagyon nagy sztár. De hát Ön, Kovács úr…
- Miért? Hát ez egy régi magyar szó. Azt jelenti: kicsi, rövid. Nem tudom, maga mire gondol!
- Nézze, nem akarok elsötétítéseket, meg miegymást. Jobb, ha nem keveredünk összetűzésbe a fentiekkel... mondja azt helyette, hogy rövid…
- De hát Petőfi nem így írta meg…
- Ne vitatkozzon! Aláírta a szerződést, megkapja a pénzét, mondja a szöveget! Gyerünk!
- (Sóhaj) Falu végén rövid kocsma…
- Pub.
- Tessék?
- Mondom pub. A néző jobban azonosul a műsorral, ha manapság elterjedt kifejezéseket hall benne. Kocsma helyett ma már sokan pub-ot mondanak. A kocsma az olyan közönséges.
- De akkor ez nem az a vers lesz!
- Nem baj. Mindent a nézõkért! Na gyerünk!
- Falu végén rövid pub, oda rúg ki a Szamosra…
- Az terméknév.
- Mi? Az, hogy "oda"?
- Nem, a Szamos. Van ilyen marcipán. Beperelhetnek érte.
- Javítson ki, ha tévedek: ki kell húzni!
- A vesémbe lát.
- Merthogy agya az nincs! Mit mondjak a Szamos helyett?
- Simán marcipánt.
- Falu végén rövid pub, oda rúg ki a marcipán… De hát ez így nem is jön ki…
- Igaza van. Kihúzzuk azt is, hogy "oda". Úgyis valaki majd azt hallja, hogy Yoda és elkapcsol, merthogy a Jedi visszatér-t már látta…
- De hát ennek semmi köze a Jedihez…
- Ne húzzuk az időt! Nincs "oda", és kész.
- Hajjaj! Falu végén rövid pub, rúg ki a marcipán. Meg is látná magát benne…
- Nem "magát"! "Önt" - hisz a nézőhöz szólunk. Megszólítjuk.
- (Nagyot nyel, arcán látszik a megalázottság és az idegesség.) Falu végén rövid pub, rúg ki a marcipán, meg is látná önt benne, ha az éj nem közeledne.
- Ez a vége nem kell! A konkurens csatornán megy egy horrorfilm: Közeledik az éj - az a címe. A filmben többször elhangzik az a mondat, hogy "Bárcsak az éj ne közeledne!"
- És ez most miért baj?
- Tudja, milyenek a nézők. Azt mondja, hogy "Ezt már hallottam ott." - és elkapcsol! Nem kell a mondat.
- Falu végén rövid pub
Rúg ki marcipán…
Meg is látná Önt benne, ha… - és itt most mit mondjak?
- Hmm… jó kérdés. Tudja mit? Mi a vers legismertebb sora? A nézők azt várják, amit ismernek.
- Húzd rá cigány, húzd rá jobban… de addig még van három szakasz!
- Nem baj. Azok most kimaradnak. Majd megjelentetjük a műsort DVD-n és azon rajta lesz a maga 3 szaksza az extrák között. Most mondja a legismertebb részeket!
- Húzd rá cigány…
- Ne cigányozzunk!
- De hát Petõfi…
- Idefigyeljen! Nem érdekel, hogy mi megy a rádióban! Ennek a shownak ÉN vagyok a szerkesztõje, producere, és a rendezője. Az én pénzem van benne, én felelek a műsorért! Nincs cigányozás! Mondja azt helyette, hogy "az etnikai kisebbség prominens képviselője".
- Húzd rá, etnikai kisebbség prominens képviselője, huzzad jobban…
- Ne politizáljunk!
- Mikor? Hol?
- Hát most mondta, hogy jobb.
- Azt mondtam, hogy jobban.
- Félrehallják, azt hiszik, a FIDESZ pénzel minket, nem kell.
- Akkor azt mondom, hogy bal. Úgy legalább ugyanolyan értelmes lesz, mint a többi sor!
- Azt se mondja. Semmit ne mondjon… várjon. (Becsörög a mobil.) Várkonyi Miklós producer, tessék…! Szevasz Sanyikám! Megy, igen próbálunk. A verses részt. Ti már fölvettétek? Jó! Akkor a kedves Tóth Kossuth Úr majd playbackről mondja… Csók, szevasz! Kedves Tóth Úr, megoldódott a gond, playbackről mondja a verset!
- Verset playbackrõl?
- Miért? Egy ír-step tánc csoportnál például playbackről megy a kopogás, mert nem tudnak táncolni…
- De hát én tudom a verset!
- Nem baj. Örüljön, hogy sztár lesz! Eltátogja a verset, és meglátja, holnap az újságok címoldalán lesz.
- És ki mondja a verset valójában?
- Há-há! Ettől lesz a dolog szenzációs! Király Linda!​
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

Pisti271

Állandó Tag
Állandó Tag
Markos-Nádas-Boncz - Csődörből vödörbe, 2007

Markos-Nádas-Boncz - Csődörből vödörbe
2007, kabaré

27ca56a675685a82585439cf091fe42e.jpg


Van itt népi ballada- és Ki mit tud?-paródia (Zenés paródia a hagyományok őrzéséről
1.: Kristóf Bálint balladája, Zenés paródia a hagyományok őrzéséről
2.: A kemecsei bőrduda trió), csattanóra épülő góbé-vicc (Három öreg a szekéren),
kis magyar abszurd (A helybéli), néhány igazi klasszikus
(Telepohár: A Gyuri, a Gyuri, a Jani meg a Géza, Önjelölt paródia) és néhány valóban zseniális pillanat
(például amikor Markos György szó szerint a megszólalásig élethűen utánozza a magyar színészet nagyjait
Latabártól Latinovitsig).
A főként néhány perces jelenetek néha olyan viccesek, hogy maguk az előadók is elröhögik magukat,
s ezen aztán a néző persze még nagyobbakat derülhet. Habár a humorista-trió érzékenyen reagált az aktuális,
azaz a nyolcvanas évekbeli történésekre (lásd a Shogun című A sógun-paródiát vagy a műholdas csatornák
betöréséről szóló Távkapcsolót, és néhány politikai utalásnak is örülhetünk), a Csődörből vödörbe viccein
nem csak nosztalgiából nevetünk (bár lehet, hogy a Shogun csak annak lesz vicces, aki még emlékszik a
Richard Chamberlain főszereplésével készült sorozatra – de annak nagyon).
Ahogy azt a válogatás címe is jelzi, a paródiákon és improvizációkon kívül számtalan szóviccen is mulathatunk,
Boncz Gézának pedig megszólalnia sem kell ahhoz, hogy nevessünk.
Érdemes tehát nagyon figyelni, nehogy elmulasszunk akár csak egy poént is. Kár lenne.

A válogatásba természetesen kevésbé jól sikerült darabok is bekerültek (a Teletelep-sorozat például talán
egy kicsit fárasztó), de még a leggyengébb Markos–Nádas–Boncz is fényévekkel jobb annál,
mint amit mostanában humorként próbálnak lenyomni a torkunkon. Az időrendben szereplő felvételeken
pedig bónuszként a szemfülesek az eleinte kifejezetten cingár Nádas György fokozatos gömbölyödését
is figyelemmel kísérhetik.

Nemzet: magyar
Stílus: kabaré
Hossz: 100 perc

Szereplők:
Markos György
Nádas György
Boncz Géza

Fájl: 1.36 Gb, időtartam: 1:32:17, típus: AVI, 1 hangsáv, minőség: 88%
Videó: 1.24 Gb, 1931 Kbps, 25.0 fps, felbontás: 688*512, DivXNetworks Divx v5
Hang: 126 Mb, 192 Kbps, 48000 Hz, 2 sáv, MPEG Layer-3, CBR

A Rar helyreállítási információt is tartalmaz.


Kód:
http://data.hu/get/4138984/Ma_Na_Bo.part1.rar
http://data.hu/get/4138985/Ma_Na_Bo.part2.rar
http://data.hu/get/4138986/Ma_Na_Bo.part3.rar
http://data.hu/get/4138990/Ma_Na_Bo.part4.rar
http://data.hu/get/4138991/Ma_Na_Bo.part5.rar
http://data.hu/get/4138993/Ma_Na_Bo.part6.rar
http://data.hu/get/4138996/Ma_Na_Bo.part7.rar
http://data.hu/get/4138997/Ma_Na_Bo.part8.rar
 

ViccElek

Állandó Tag
Állandó Tag
Kabarématiné 2012.07.29.
Kimagozva:
Trunkó Barnabás - Airport 99
Előadók:
Gálvölgyi János, Kern András, Katona János, Kállai Ferenc, Pogány Judit, Fábry Sándor
Galla Miklós - Duma, Pokémon
Litkai Gergely - Utazások
Kern András - Taxisok


Rádióból
23 perc, 96 kbps 16 MB
Adásban volt: MR1-Kossuth Rádió, 2012.07.29.

Kód:
http://www.mediafire.com/?edptjxjzqfevypw
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
Oldal tetejére