Kaliforniában 2035-re megszüntetik a benzines, a dízel-, valamint hibrid autók forgalmazását

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Szeptember 24.

Melitta - 2020 Szeptember 24, 08:59
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Kaliforniában 2035-ig megszüntetik a benzinnel működő, a dízel, valamint a hibrid gépjárművek forgalmazását – jelentette be Gavin Newsom, az Egyesült Államok nyugati parti államának kormányzója, aki szerdán rendeletet is aláírt erről. Sajtótájékoztatóján a politikus bátor döntésről beszélt, hangsúlyozva, hogy ez a leghatásosabb lépés, amelyet államuk megtehet a klímaváltozás elleni küzdelemben.

  A demokrata párti kormányzó kiemelte, évtizedeken keresztül lehetővé tették, hogy a gépjárművek szennyezzék a levegőt. – Megérdemeljük azokat az autókat, amelyek nem okoznak asztmát a gyermekeknek. A mi autóinknak nem szabad tovább rontaniuk a tűzvészeken, és ezzel elősegíteniük, hogy még több, füsttel telített napunk legyen – fogalmazott. Tizenöt év múlva minden autó, amelyet Kaliforniában forgalmaznak, nem fog kibocsátani káros anyagot.

  A kormányzói rendelet nem tiltja be a jelenleg forgalomban lévő hagyományos autókat, ám megtiltja az eladásukat, illetve vásárlásukat a használtautó-piacon.


  A döntést a washingtoni szövetségi adminisztráció még bíróság elé viheti.

  Index

  [​IMG]
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Szeptember 24.

  1. szavapart
   szavapart
   Nagyon jó!
   Csak a bibi ott van, hogy átugrik az egyszeri "paraszt" a szomszéd államba. Oszt' jó napot!
   Piti Sándor kedveli ezt.
  2. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   HűHa?!
   Mesticia kedveli ezt.
  3. redredington
   redredington
   Erről nemrég volt egy hír, hogy halódik az állam energiarendszere, mert sok légkondi túlterhelte a hálózatot. Ott is az a gond, hogy nincs kiegyensúlyozó közeg, vagyis aksi, a megújúló és a hagyományos erőművek között, ami megfelelő rugalmasságot biztosítana, plusz egyre csak leépítik a hagyományos erőműveket. Az éves ösztermellésben ez nem látszik, csak ha olyan az időjárás akkor megszívják.
   setni kedveli ezt.
  4. setni
   setni
   Igen mert tegyük fel hogy az energiát 50%-ban nap , szél illetve megújuló források biztosítják.
   De ez nem kiszámítható tervezhető .
   Ilyenkor a maradék energia források pl: atom kellene biztosítani a kimaradó forrásokat ami NEM fog és most sem működik.
  5. Szabó Úr
   Szabó Úr
   Szerintem elég nagy bátorság kell ahhoz, hogy belefogjanak a tervbe. Már - már a vakmerőség határát feszegeti...
  6. victorvacendak
   victorvacendak
   Biztos vagyok benne, hogy máshol is volt efféle kísérlet, amiből tanulmány született, de most a mexikóvárosi jut eszembe, ahol heti 1 napra megtiltották a járműhasználatot. És azt várták, hogy 15%-os csökkenés lesz a légszennyezésben. Ehelyett semmiféle csökkenést nem tapasztaltak. A járművek valahol 5-10% között járulnak hozzá a szennyezéshez, az elektromosra váltás nem sokat fog segíteni, máshol meg éppenséggel károsabb lesz, most. Megnézem ahogy majd 2050 táján a 10 millió mexikói gang banger Los Angelesben elektromos autókkal menekül az elektromos rendőrök elöl, és az nyer, aki később merül majd le... Illetve a töltőnél majd folytatódhat a tűzharc.
  7. Majer Levente
   Majer Levente
   Nem sokára itt is ez lesz szerinttem.:):):)

Megosztás