Kanál-amnesztia: ingyen kaja jár a visszavitt evőeszközért

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
A világ minden tájékán ismerik a vendéglátósok a "feledékeny" vendégeket, akik nyilván puszta véletlenségből viszik haza magukkal a kanalat. Most egy mexikói étterem furcsa akciót hirdetett nekik.

Évente 4000 színes műanyag kanálnak kél lába a mexikói stílusú Wahaca étteremlánc üzleteiben, ám ezek nem a pár forintos kanalak, hanem masszívabb és épp ezért nem elvitelre tervezett darabok. Ebből lett most elege a lánc egyik díjnyertes társalapítójának, Thomasina Miersnek, aki azzal a meghökkentő akcióval állt elő, hogy ingyenes tacót kap bárki, aki egy régebben ellopott evőeszközt visszavisz. Az étteremhálózatnak csak Londonban 16 üzlete működik, és a közelmúltban nyitottak egy új éttermet Cardiffban is, így bőven van hol "visszaváltani" a kanalakat.

A cardiffi üzlet igazgatója, Rebecca Jones elmondta, hogy az étterem egész januárban várja a "feledékeny" kanálgyűjtőket, most is számos internetes hirdetésben olvasható, hogy bár tudják, hogy ezek a kanalak ellenállhatatlanok és egyesek szerint ergonómiailag is tökéletesek, de mégis inkább annak örülnének, ha visszavinnék őket. Ki tudja, milyen eredménnyel...

wahacakanalamnesztia_.jpg
 

blober

Őstag
Gyémánt támogató
Állandó Tag
Csak nehogy kiderüljön, hogy a kanál olcsóbb mint a taco. A kanál mégiscsak egy kis plastdarab.
 

Gilgames2011

Állandó Tag
Állandó Tag
Így garantált a taco egy életre! Véletlenül elviszed a kanalat, mert az beleakadt a zsebedbe vagy táskádba, és ezt te természetesen nem vetted észre, de otthon amikor véletlenül megtalálod, elővánszorog a lelkiismereted és súgja, hogy vidd vissza, nem fognak bántani, amiért olyan becsületes voltál ajándékba kapsz egy tacót. Pontosan hány helyre is lehet visszavinni? És ha már mindegyiket megjártad, kezdheted előlről, addigra már úgyis elfelejtették a sok ember közül a fizimiskádat!
;)
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Nem ritka ,hogy valaki egyedul vacsorazni,de atlagban azert parban vagy tarsasagban,es mar meg is van a nagy uzlet, ha egy kanalat visszavisz, adnak ugyan egy ingyen kajat de masikert mar fizetni kell.Ha el is csen valaki egy kanalat azert nem egy evoeszkozkeszletet halmoz fel ilyen kanalakbol. Az etterem biztos nem a leveseirol hires amit kanallal kell enni.
 

Ajuda67

Állandó Tag
Állandó Tag
Érdekes kép ugrott be elém.
Bűnbánó tolvaj megy a kanálkájával.
- Hát hogy mi mennyire örülünk magának! Persze, mindjárt kapja az ingyen tacot, csak egy pillanatra álljon már ide ezzel a táblával a fényképező elé, és utána már csak egy ujjlenyomatvétel, és kapja is a tacot a drága vendég. :D

Egyébként, ha én nyúltam volna le azt a kanalat, és ha olyan tökély vele enni, nem adom egy tacoért, ha adom, akkor viszont max. olyan helyen, ahol soha többé nem akarok enni :)
 

blober

Őstag
Gyémánt támogató
Állandó Tag
Most úgy néz ki, hogy évente 4000 tünik el és 5000 hoznak vissza.
Azt hiszem én is igy gondolkozom. Egy filléres müanyagdarab nem ér annyit, hogy ország-világ elött elismerjem, hogy egy szerencsétlen kleptomániás vagyok!
 
Oldal tetejére