Hírek Kanadába menekült a Magyarországon körözött házaspár, onnan harcolnak az igazukért

Külföldre menekült egy magyar házaspár – Aser Nátán és Aser Nóra –, mert a velük szemben folytatott büntetőeljárások során sérültek a jogaik. Hogy idáig jutottak, annyira felháborítja őket, hogy Kanadából is folytatják a küzdelmet a magyar hatóságok ellen.


„Mi itt szegénynek számítunk, mert az államtól kapott nyugdíj – a kanadai orvosi vizsgálatok által is igazolt mentális állapotom miatt – nem sok, ezért mindent be kell osztanunk és figyelnünk kell arra, mit mennyiért veszünk meg” – mondta a Blikknek Aser Nátán, aki menedékjogot kapott Kanadában párjával, Nórával és kislányukkal együtt. „A Menedékjogi kérelmünket a hatóság megvizsgálta és úgy ítélte meg, hogy az üldöztetés megállapítható, döntésükben pedig szerepet játszott az is, hogy a magyar igazságszolgáltatás függetlensége nem biztosított, a bíróságokra a kormány nyomást gyakorol.”


Egy vétség miatti eljárás a főkapitány hatáskörébe vonva

A pár története 2017 augusztusáig nyúlik vissza. Nátán éppen csak megismerkedett Nórával, aki a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ) őrnagya volt, amikor a Budapesten élő férfi ellen okirattal való visszaélés vétsége miatt büntetőeljárás indult Salgótarjánban élő volt felesége feljelentése alapján. A nő azért fordult a hatósághoz, hogy a saját maga által önként átadott személyes iratait a hatósággal szereztesse vissza.


Az ügy előbb átkerült a VIII. kerületi kapitányságra, majd a Budapesti Rendőr-főkapitányságra (BRFK), amelynek munkatársai 2017. október 13-án vonultak ki Aser Nátán lakásához, ahol a férfi a hatóság felszólítására önként átadta a keresett iratokat. „Ennek ellenére a házkutatást lefolytatták és az arról készült jegyzőkönyvbe indokként azt írták, hogy nem tettem eleget a felszólításnak, majd megbilincselve bevittek a BRFK-ra, ahol gyanúsítottként hallgattak ki” – mondta a férfi.


„Kiderült, azért a BRFK járt el, mert az ügyet a budapesti rendőrfőkapitány a hatáskörébe vonta. Ezt azért sem értem, mivel már a nyomozás elrendelése sem volt jogszerű, ugyanis hiányzott a törvényi tényállás, amit a főkapitányi intézkedés tartalma is rögzített. Emiatt illetékessége legfeljebb arra volt a BRFK vezetőjének, hogy hivatalból megszüntesse az eljárást. Meglepett az is, hogy egy ilyen súlyú ügyhöz már három nap múlva – beleértve a hétvégét is – megvolt a kirendelt igazságügyi informatikai szakértő a lakásomból elvitt eszközök átvizsgálására.”


A gyanúsítás megszűnt, de másik eljárás indult

Aser Nátán természetesen panasszal élt, és az ügyészség megállapította, hogy a házkutatásra, a lefoglalásra, sőt a gyanúsítására is jogellenesen került sor, ezért 2017. október végén elrendelték gyanúsítotti státuszának megszüntetését és a lefoglalt számítástechnikai eszközök kiadását. Ez utóbbi azonban soha nem történt meg. Sőt az egyik jogellenesen lefoglalt és vizsgált eszközön állítólag találtak olyan iratot, ami alapján egy másik büntetőeljárás indult Aser Nátán és párja ellen. A nyomozást a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség egyik katonai ügyésze folytatta.

Aser Nórával szemben titkos minősítésű adatra, a felhasználásra jogosult személy által elkövetett minősített adattal visszaélés bűntette miatt emeltek vádat 2019. november 18-án. „Meg vagyunk győződve arról, hogy Nóra munkahelyének, a KNBSZ-nek az asszisztálása volt az igazi oka annak, hogy ellenem a vétség miatt folyó nyomozás átkerült a BRFK legmagasabb szintjére. A valódi cél pedig az lehetett, hogy az ügyészségés a KNBSZ részére jogellenesen megszerezzék az informatikai eszközeimet” – közölte a férfi.


Bárhogy volt is, első fokon a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa Aser Nórát két év szabadságvesztésre ítélte, aminek végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztette. Lapunknak Nóra elmondta, hogy a bíróság érthetetlen módon a részére kirendelt védőről csak hónapokkal azután értesítette, hogy az ítélet megszületett. „Erről a Tanú című film legendás jelenetei jutnak az eszembe” – jegyezte meg a nő.

EU jog kontra magyar gyakorlat


Elmondta, hogy a bíróság elutasította a jogellenes hatósági lefoglalással megszerzett eszközök kizárására tett indítványt és azokat a titkos információ gyűjtés során beszerzett bizonyítékokat sem volt hajlandó kizárni, amelyeket az Európai Unió bíróságának ítélete szerint jogellenes hazai engedélyezési rutinnal az igazságügy miniszter engedélyez. A Bíróság indoklása szerint a magyar jogszabályok az irányadóak. Ezzel gyakorlatilag szembe mennek az EU bíróságának az ítéletével, holott az alaptörvény is garantálja az EU jog elsőbbségét és azt, hogy az EU bíróságainak az ítéleteit a hazai bíróságok is figyelembe kell vegyék.

Volt ügy, nincs ügy

A nővel szemben lefolytatott eljárást még érdekesebbé teszi, hogy Aser Nátán esetében az eljárás félbe maradt. Hogy miért, a férfi nem tudta megmondani, lapunk megkeresésére a bíróság pedig azt írta, hogy Aser Nátán ellen náluk nincs folyamatban ügy.

„Ezt a fordulatot annak tudom be, hogy bár a hatóság által kirendelt igazságügyi pszichiátriai szakértő az egészségi állapotomat ellentmondásos véleményében rendben találta, azonban országosan elismert magánszakértők arra jutottak, hogy autista vagyok, illetve kóroselme állapotú és pszichotikus szintet elérő paranoid téveszméim vannak. A szakvélemény szerint ez pedig kizárja a büntethetőségemet. Szerintem erre jutottak az ügyészségen is, de az ügyet életben tartották, hogy Nórát könnyebben elítélhessék.”

Kifogások a hatóság eljárásaival szemben

Aser Nátán sérelmezte azt is, hogy a neki kedvező magánszakértői véleményt a katonai ügyész nem küldte meg annak a bírónak, aki egy másik, szabálysértési ügyében járt el. „Ezzel mentő körülményt hallgatott el,ami miatt pót magánvádat nyújtottam be a bíróságra az időközben katonai bíróvá kinevezett alezredes ellen, aki így a mentelmi joga mögé bújva kerülheti el, hogy vádlottként kelljen bíróság elé állnia.”

A férfi megjegyezte, hogy az ügyvédjével együtt problémásnak látjuk azt is, hogy a katonai ügyész törvénysértő módon egy időpontra, de két helyszínre – két városba – küldött neki idézést, ami kizárta, hogy azokon meg tudjon jelenni, majd ezt a helyzetet azzal oldotta fel, hogy elrendelte Aser Nátán körözését. Ez a mai napig érvényben van, mint az is, amit Aser Nóra ellen adtak ki.

A férfi pert indított a rendőrséggel szemben személyiségi jogainak megsértése miatt, mert az eljárás során nyilvánvaló visszaélések, törvénysértések történtek. Ezért sérelemdíjra, valamint a vagyoni jogok sérelme után kártérítésre tart igényt. Az ügyben október 11-én lesz a tárgyalás a Fővárosi Törvényszéken. A BRFK lapunk kérdéseire azt válaszolta, hogy az ügyben a büntetőeljárási törvény alapján és a szabályoknak megfelelően jártak el, illetve, hogy az Aser Nátán bilincsben történt előállítására vonatkozóan „a kényszerítő eszköz alkalmazása jogszerű, szakszerű és arányos volt.”


A hazánkra szóló elfogatóparancs marad

A Fővárosi Ítélőtábla részéről lapunknak azt írták, hogy Aser Nóra körözése egészen addig hatályban marad, amíg a bíróság elé nem állítják, vagy az eljárás jogerősen be nem fejeződik. Hozzátették, hogy arra nem tudnak válaszolni, hogy az elfogatóparancs végrehajtható-e vagy annak valamilyen törvényi, nemzetközi egyezményben foglalt akadálya van, s hogy jogsegély-kérelem keretében szükségessé válik-e a terhelt kiadatása.

Ehhez hasonló ügyről a Blikk nemrég írt: szintén elrendelték a körözését a befuccsolt kémügy egyik érintettjének, a vádak alól jogerősen felmentett B. Bélának is, aki menedékjogot kért az USA-ban a személyiségi jogait megsértő visszásságokért.

Csikász Brigitta

aser.jpg
 
És hol maradnak a gyikemberek?
a gyikembereket bevarták urgebőrbe, és most a Yukon folyó jege alatt várják a tavaszt. Roluk nem mertem a postban beszelni, mert engem is meglátogatnak, elvisznek orban viktor elé aki előtt 5x naponta meg kell hajolnom, és alá kel irja a stop gyurcsany peticiot. Ezeket a kinzasokat már nem birnam ki
 
POlitikai menekult statuszt megkapni csak ugy lehet ha a kerelmezo ugyet teljesen atnezik titkos szolgalttol kezdve minden modon leellenorzik az allitasait. HA megkapta annak van alapja es bizonyitottnak latja Canada.
Egy ugy kivizsgalasa akar tobb evet is igenybe vesz. a beszerzett bizonyitekok alapjan birosagon kell valaszolgatni a kerdesekre egy keresztkerdes amit elront vege is a targyalasnak. A legkemenyebb modja ez a status kerese ha valaki igy akarna itt maradni.

HA nem vonjak be az utlevelet lehet utazni, A covid elotti idokbe, a repulore valo felszallas elott probaljak kiszurni azokat akik csak ugy elindulnak meghivo, penz nelkul.

Altalaban a refuge kerelemrol nem dumalnak ki semmit hisz uldoztetesnek van kiteve es o maga ne szolgaltason informaciot se az ugyrol se a hol leterol. Ilyen infok csak nagy altalanosagokban a media ad szamot valamennyire de se az erintett se a befogado orszag nem, ha migis akkor nagyon szurt infokat kozolnek.
A refuge kerelmezot a befogado orszag vedi es ha kell meg egy 3 .orszagbol is kihoza ha bajba kerul.
 
POlitikai menekult statuszt megkapni csak ugy lehet ha a kerelmezo ugyet teljesen atnezik titkos szolgalttol kezdve minden modon leellenorzik az allitasait. HA megkapta annak van alapja es bizonyitottnak latja Canada.
Egy ugy kivizsgalasa akar tobb evet is igenybe vesz. a beszerzett bizonyitekok alapjan birosagon kell valaszolgatni a kerdesekre egy keresztkerdes amit elront vege is a targyalasnak. A legkemenyebb modja ez a status kerese ha valaki igy akarna itt maradni.
......
Igen... általában ez így van.
Kivéve, ha állambiztonsági szervezetnél dolgozó, magas rangú tisztről van szó...
Ennek erőteljesen hírszerzés - elhárítás - kitoloncolás - örüljön, hogy megúszta ennyivel szaga van.
 
Igen... általában ez így van.
Kivéve, ha állambiztonsági szervezetnél dolgozó, magas rangú tisztről van szó...
Ennek erőteljesen hírszerzés - elhárítás - kitoloncolás - örüljön, hogy megúszta ennyivel szaga van.
Így van a törvények és a szabályok azok rám és rád vonatkoznak.
 
Igen... általában ez így van.
Kivéve, ha állambiztonsági szervezetnél dolgozó, magas rangú tisztről van szó...
Ennek erőteljesen hírszerzés - elhárítás - kitoloncolás - örüljön, hogy megúszta ennyivel szaga van.
Mindegy a foglalkozasa de ha allambiztonsagi szervernel dolgozott, megjobban tisztaban van blofolni nem jo, mert talan meg jobban kifagatjak, nehogy atdobott ugynok legyen. HA nem nyer bizonyitas a vadja akkor elutasitjak es a vege fellebezesek utan hazakuldik.
 
"az egyik jogellenesen lefoglalt és vizsgált eszközön állítólag találtak olyan iratot, ami alapján egy másik büntetőeljárás indult Aser Nátán és párja ellen. A nyomozást a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség egyik katonai ügyésze folytatta.

Aser Nórával szemben titkos minősítésű adatra, a felhasználásra jogosult személy által elkövetett minősített adattal visszaélés bűntette miatt emeltek vádat 2019. november 18-án."
Most már minden világos...vagy nem.
 
POlitikai menekult statuszt megkapni csak ugy lehet ha a kerelmezo ugyet teljesen atnezik titkos szolgalttol kezdve minden modon leellenorzik az allitasait. HA megkapta annak van alapja es bizonyitottnak latja Canada.
Egy ugy kivizsgalasa akar tobb evet is igenybe vesz. a beszerzett bizonyitekok alapjan birosagon kell valaszolgatni a kerdesekre egy keresztkerdes amit elront vege is a targyalasnak. A legkemenyebb modja ez a status kerese ha valaki igy akarna itt maradni.

HA nem vonjak be az utlevelet lehet utazni, A covid elotti idokbe, a repulore valo felszallas elott probaljak kiszurni azokat akik csak ugy elindulnak meghivo, penz nelkul.

Altalaban a refuge kerelemrol nem dumalnak ki semmit hisz uldoztetesnek van kiteve es o maga ne szolgaltason informaciot se az ugyrol se a hol leterol. Ilyen infok csak nagy altalanosagokban a media ad szamot valamennyire de se az erintett se a befogado orszag nem, ha migis akkor nagyon szurt infokat kozolnek.
A refuge kerelmezot a befogado orszag vedi es ha kell meg egy 3 .orszagbol is kihoza ha bajba kerul.
Melitta, Te ott élsz. Véleményed szerint mennyire életszerű a történetük? Hogyan kaphattak valójában menedékjogot? Közben pedig itthon körözi őket a rendőrség.
 
Menekult kerelem anyira szamelyre szabott, hogy nyulfarknyi infobol nem lehet kovetkeztetni az igazi okokra sem az eredmenyre.
Altalaban birosagi ugyek rossz iteletek es a fellebezesek nem ertekelese vagy figyelembe vetele ami a szemelyet a kliensnek nagyon rosszul befolyasolja es nincs mod mert mar minden lehetoseget kimeritet elkepzelheto hogy elindithat egy menekult kerelmet. A vegeredmeny kerdeses.
Azt irja mentalis idegallapotban van ,ami azert feltetelez sok mindent. Nem minden provincba van orvosi elltas se ingyen azaz van olyan hely ahol kell valamenyit fizetni erte,. MEg az ugy le nem zarul vagy segelyt kap vagy el tud menni dolgozni, addig kap egy ideiglenes munkavallalasi engedelyt.
A refuge kerelem nagyon "szigoru" utana neznek az embereknek van hogy titkos szolgalatot is igenybe vesznek, birosag elott kell elmondania a tenyallast es rossz banasmodot amit elszenvedett ill, sok eseten a halalos itelet elol szoknek meg es az eletuket mentik. Mo . demokratikus orszag es hallottunk mar itt olyan esetet is ahol a biro azt mondta , hogy Mo -on kikeszitettek eletveszelyes fenyegetesbe van resze stb miert nem ment egy masik Eus orszagba az uldoztetes elol? Sokan ezen hasaltak el mert nem tudtak erre semmit mondani.27 orszagba tud menni miert Canadara esett a valasztasa?
Sokan nem tudjak de minden allitast bizonyitani kell. NEm bemondasos alapon megy a menekult kerelem.
Ma mar egyre kevesebb kerelem erkezik demokratikus orszagokbol. A legtobb menekult erkezik haborus ovezetekbol , ott ahol etnikai tisztogatast folytatnak es halomra lovik az embereket. ILyen ugyek azert nincsenek se otthon se Europaba. Termeszetes mindenkinek a sajat elete biztonsaga a legfontosabb , van olyan eset ahol nincs mas kiut mint venni a nyulcipot.
VAn sok esetben , hogy mielott repulore ulnenek mar el is tanacsoljak Canadatol , par kereszt kerdes es tudjak a szandekat az utazonak, volt olyan eset is jo par, megerkezett a csalad es addig voltak Canadaba meg a gepet kitakaritottak feltoltottek es felultettek ra irany vissza.
Canada befogado orszag , nem jo az sem a bevandorlok eveket varnak mire beutazahatnak, akkor valaki elkialltja magat o refuge es mindent megkap azonnal. Evekig fellebezgetnek es elhuzodo ugyek komoly penzbe kerulnek Canadanak es igazan nem erte akkor meg ha elutasitjak menekult kerelmet. Se Canadanak hisz rengeteg penz, de a kliensnek se mert foldonfutova valt par ev mulva. A nullarol kezdheti az eletet otthon.
 
Menekult kerelem anyira szamelyre szabott, hogy nyulfarknyi infobol nem lehet kovetkeztetni az igazi okokra sem az eredmenyre.
Altalaban birosagi ugyek rossz iteletek es a fellebezesek nem ertekelese vagy figyelembe vetele ami a szemelyet a kliensnek nagyon rosszul befolyasolja es nincs mod mert mar minden lehetoseget kimeritet elkepzelheto hogy elindithat egy menekult kerelmet. A vegeredmeny kerdeses.
Azt irja mentalis idegallapotban van ,ami azert feltetelez sok mindent. Nem minden provincba van orvosi elltas se ingyen azaz van olyan hely ahol kell valamenyit fizetni erte,. MEg az ugy le nem zarul vagy segelyt kap vagy el tud menni dolgozni, addig kap egy ideiglenes munkavallalasi engedelyt.
A refuge kerelem nagyon "szigoru" utana neznek az embereknek van hogy titkos szolgalatot is igenybe vesznek, birosag elott kell elmondania a tenyallast es rossz banasmodot amit elszenvedett ill, sok eseten a halalos itelet elol szoknek meg es az eletuket mentik. Mo . demokratikus orszag es hallottunk mar itt olyan esetet is ahol a biro azt mondta , hogy Mo -on kikeszitettek eletveszelyes fenyegetesbe van resze stb miert nem ment egy masik Eus orszagba az uldoztetes elol? Sokan ezen hasaltak el mert nem tudtak erre semmit mondani.27 orszagba tud menni miert Canadara esett a valasztasa?
Sokan nem tudjak de minden allitast bizonyitani kell. NEm bemondasos alapon megy a menekult kerelem.
Ma mar egyre kevesebb kerelem erkezik demokratikus orszagokbol. A legtobb menekult erkezik haborus ovezetekbol , ott ahol etnikai tisztogatast folytatnak es halomra lovik az embereket. ILyen ugyek azert nincsenek se otthon se Europaba. Termeszetes mindenkinek a sajat elete biztonsaga a legfontosabb , van olyan eset ahol nincs mas kiut mint venni a nyulcipot.
VAn sok esetben , hogy mielott repulore ulnenek mar el is tanacsoljak Canadatol , par kereszt kerdes es tudjak a szandekat az utazonak, volt olyan eset is jo par, megerkezett a csalad es addig voltak Canadaba meg a gepet kitakaritottak feltoltottek es felultettek ra irany vissza.
Canada befogado orszag , nem jo az sem a bevandorlok eveket varnak mire beutazahatnak, akkor valaki elkialltja magat o refuge es mindent megkap azonnal. Evekig fellebezgetnek es elhuzodo ugyek komoly penzbe kerulnek Canadanak es igazan nem erte akkor meg ha elutasitjak menekult kerelmet. Se Canadanak hisz rengeteg penz, de a kliensnek se mert foldonfutova valt par ev mulva. A nullarol kezdheti az eletet otthon.
Ezt én mind értem, de ha jól olvastam a cikket ezek egyrészt nem lettek a határról visszaküldve. A menedékjogot is megadták nekik, miközben Magyarországon körözi őket a rendőrség és ami az egészben érthetetlen azt magyarázza a cikk, hogy Kanadádban is megvizsgálták a férfit az orvosok és minden betegséget amit elmondott igazoltak ugyanúgy ahogy Magyarországon az orvosszakértő. Ha beteg akkor Magyarországon se bántaná senki gondolom.
 
Menekult kerelem anyira szamelyre szabott, hogy nyulfarknyi infobol nem lehet kovetkeztetni az igazi okokra sem az eredmenyre.
Altalaban birosagi ugyek rossz iteletek es a fellebezesek nem ertekelese vagy figyelembe vetele ami a szemelyet a kliensnek nagyon rosszul befolyasolja es nincs mod mert mar minden lehetoseget kimeritet elkepzelheto hogy elindithat egy menekult kerelmet. A vegeredmeny kerdeses.
Azt irja mentalis idegallapotban van ,ami azert feltetelez sok mindent. Nem minden provincba van orvosi elltas se ingyen azaz van olyan hely ahol kell valamenyit fizetni erte,. MEg az ugy le nem zarul vagy segelyt kap vagy el tud menni dolgozni, addig kap egy ideiglenes munkavallalasi engedelyt.
A refuge kerelem nagyon "szigoru" utana neznek az embereknek van hogy titkos szolgalatot is igenybe vesznek, birosag elott kell elmondania a tenyallast es rossz banasmodot amit elszenvedett ill, sok eseten a halalos itelet elol szoknek meg es az eletuket mentik. Mo . demokratikus orszag es hallottunk mar itt olyan esetet is ahol a biro azt mondta , hogy Mo -on kikeszitettek eletveszelyes fenyegetesbe van resze stb miert nem ment egy masik Eus orszagba az uldoztetes elol? Sokan ezen hasaltak el mert nem tudtak erre semmit mondani.27 orszagba tud menni miert Canadara esett a valasztasa?
Sokan nem tudjak de minden allitast bizonyitani kell. NEm bemondasos alapon megy a menekult kerelem.
Ma mar egyre kevesebb kerelem erkezik demokratikus orszagokbol. A legtobb menekult erkezik haborus ovezetekbol , ott ahol etnikai tisztogatast folytatnak es halomra lovik az embereket. ILyen ugyek azert nincsenek se otthon se Europaba. Termeszetes mindenkinek a sajat elete biztonsaga a legfontosabb , van olyan eset ahol nincs mas kiut mint venni a nyulcipot.
VAn sok esetben , hogy mielott repulore ulnenek mar el is tanacsoljak Canadatol , par kereszt kerdes es tudjak a szandekat az utazonak, volt olyan eset is jo par, megerkezett a csalad es addig voltak Canadaba meg a gepet kitakaritottak feltoltottek es felultettek ra irany vissza.
Canada befogado orszag , nem jo az sem a bevandorlok eveket varnak mire beutazahatnak, akkor valaki elkialltja magat o refuge es mindent megkap azonnal. Evekig fellebezgetnek es elhuzodo ugyek komoly penzbe kerulnek Canadanak es igazan nem erte akkor meg ha elutasitjak menekult kerelmet. Se Canadanak hisz rengeteg penz, de a kliensnek se mert foldonfutova valt par ev mulva. A nullarol kezdheti az eletet otthon.
Az van egyébként a cikkben, hogy egyáltalán nem zárult le ellenük az eljárás. Nem lehet azt mondani, hogy minden lehetőséget végigjártak volna.
 
Az van egyébként a cikkben, hogy egyáltalán nem zárult le ellenük az eljárás. Nem lehet azt mondani, hogy minden lehetőséget végigjártak volna.
es ezzel mit kezdjen Canada --- senkit nem erdekel az a magyarok belugye
a canadai immigration SOHA nem veszi fel a kapcsolatot a menekult orszagaval
kizarolag a nemzetkozi szervek informacioi a mervadoak
nyilvan HA egy menekultrol infot kernenek az orszagatol egyertelmuen az egyent hibaztatnak
a protokol nemzetkozi
attol hogy nem erted az azert meg mukodik
ambar nem is kell hogy ertsd ez nem celja senkinek
majd ha reszese leszel erted de meg akkor sem avatnak minden reszletbe
 
Ezt én mind értem, de ha jól olvastam a cikket ezek egyrészt nem lettek a határról visszaküldve. A menedékjogot is megadták nekik, miközben Magyarországon körözi őket a rendőrség és ami az egészben érthetetlen azt magyarázza a cikk, hogy Kanadádban is megvizsgálták a férfit az orvosok és minden betegséget amit elmondott igazoltak ugyanúgy ahogy Magyarországon az orvosszakértő. Ha beteg akkor Magyarországon se bántaná senki gondolom.
Amenyiben nemzetkozi korozes van ellene akkor az Interpolnal szerepel. Az ugy mindenkepen santit valahol szabalysertes vagy vetseg azert nem valami sulyos bunugyi kategoria. Az hogy katonai ugyeszseg is szerepel ,az mar maga meger egy miset es meselni biztos tobbet tud mint egy atlag ember.
Mental beteg akkor szinte felesleges minden okoskodas nehezen lehet barmit is bizonyitani.
Az biztos nem az a baj hogy nem kap kezelest otthon...nem is ezt reklamalja igazabol hanem a szamitogep lefoglalasat vagy atnezeset a hazkutatast, iratokat amit elvittek toluk stb. Ha Mo. azt mondja nincs eljaras alatt , akkor vagy nem akarnak beszelni rola es ezzel haritanak, vagy a hazaspart akarjak lehetetlene tenni es meg vagy par szaz "vagy" lehet, ezert azert mast mond a BRFK.

Az hogy kint elunk meg nem vagyunk immigration szakertok sem a jogban kepzett, ill jartas emberek, csak azokat tudjuk elmeselni amiket itt lattunk hallottunk megtortent eseteket a magyarokkal, de azt is csak altalanosagban leirva mert a politikai menekult ugy es ugyek nem publikusak , hisz a menekult elete fughet a illetektelenek kezebe kerulo barminemu infok miatt.
Hidd el sok ember kert es kapott menekult statuszt Canadaba. A legnagyobb politikai kijovetel otthonrol 1956 -os esemenyek utan tortent. Azota is folyamatosan erkeznek a menekultek csak sokkal kisebb letszamba. A bevandorlas meg folyamatosan emelkedik.
Tobb magyar szervezet segit a menekulteknek, akik mostanaban erkeznek ki.
Valamikor en is dolgoztam par evet az "uj canadasok" beilleszkedese , lakas munkahely, iskola orvos stb szerzesebe sokad magammal. Amiert kisse bovebben irtam /bar tobbszor mar leirtuk itt/ hogy aki olvassa mielott dont a kijovetel ill a menkeultkent elindul erdemes informalodni , mert sajnos akit veglegesen elutasitanak azt hazakuldik, sokan felszivodnak , mert nem akarnak hazamenni de ha elkapjak oket deportalas a vege. Eveket huznak le itt sokszor minden fele papirok nelkul, csaladdal, bizony mikor haza kuldik oket otthon se egy piskota egy gyereknek beilleszkedni behozni tobb eves anyagot magyarul.
Ez az ut nics rozsakkal kirakva. Az elet legnagyobb dontese orszagot continenst cserelni.
 
Amenyiben nemzetkozi korozes van ellene akkor az Interpolnal szerepel. Az ugy mindenkepen santit valahol szabalysertes vagy vetseg azert nem valami sulyos bunugyi kategoria. Az hogy katonai ugyeszseg is szerepel ,az mar maga meger egy miset es meselni biztos tobbet tud mint egy atlag ember.
Mental beteg akkor szinte felesleges minden okoskodas nehezen lehet barmit is bizonyitani.
Az biztos nem az a baj hogy nem kap kezelest otthon...nem is ezt reklamalja igazabol hanem a szamitogep lefoglalasat vagy atnezeset a hazkutatast, iratokat amit elvittek toluk stb. Ha Mo. azt mondja nincs eljaras alatt , akkor vagy nem akarnak beszelni rola es ezzel haritanak, vagy a hazaspart akarjak lehetetlene tenni es meg vagy par szaz "vagy" lehet, ezert azert mast mond a BRFK.

Az hogy kint elunk meg nem vagyunk immigration szakertok sem a jogban kepzett, ill jartas emberek, csak azokat tudjuk elmeselni amiket itt lattunk hallottunk megtortent eseteket a magyarokkal, de azt is csak altalanosagban leirva mert a politikai menekult ugy es ugyek nem publikusak , hisz a menekult elete fughet a illetektelenek kezebe kerulo barminemu infok miatt.
Hidd el sok ember kert es kapott menekult statuszt Canadaba. A legnagyobb politikai kijovetel otthonrol 1956 -os esemenyek utan tortent. Azota is folyamatosan erkeznek a menekultek csak sokkal kisebb letszamba. A bevandorlas meg folyamatosan emelkedik.
Tobb magyar szervezet segit a menekulteknek, akik mostanaban erkeznek ki.
Valamikor en is dolgoztam par evet az "uj canadasok" beilleszkedese , lakas munkahely, iskola orvos stb szerzesebe sokad magammal. Amiert kisse bovebben irtam /bar tobbszor mar leirtuk itt/ hogy aki olvassa mielott dont a kijovetel ill a menkeultkent elindul erdemes informalodni , mert sajnos akit veglegesen elutasitanak azt hazakuldik, sokan felszivodnak , mert nem akarnak hazamenni de ha elkapjak oket deportalas a vege. Eveket huznak le itt sokszor minden fele papirok nelkul, csaladdal, bizony mikor haza kuldik oket otthon se egy piskota egy gyereknek beilleszkedni behozni tobb eves anyagot magyarul.
Ez az ut nics rozsakkal kirakva. Az elet legnagyobb dontese orszagot continenst cserelni.
Igen ebben a cikkben van szabálysértés, vétség ez már eleve két külön eset a vétség már bűncselekmény. Erre jön rá a minősített adattal a visszaélés ezt régen úgy hívták államtitok sértés. Ez a legkomolyabb része és gondolom ezért volt benne a titkosszolgálat
 
Igen ebben a cikkben van szabálysértés, vétség ez már eleve két külön eset a vétség már bűncselekmény. Erre jön rá a minősített adattal a visszaélés ezt régen úgy hívták államtitok sértés. Ez a legkomolyabb része és gondolom ezért volt benne a titkosszolgálat
Huh...ez már hazaáruló!!
Kanada meg befogadta....
 
Huh...ez már hazaáruló!!
Kanada meg befogadta....
nem O az elso senem az utolso kit a sajat hazaja hazaarulonak nevez es
Canada befogadta --- jott mar magasrangu katonatol az Europa parlamenti kepviselotol kezdve a rendoron at sok mindenki
aki kert es kapott menekult statust
ismertem egy NATO (magyar) katona tisztet harom borond irattal erkezett ( meg nem letezett a pendrive) es a szinten katona feleseggel
 
nem O az elso senem az utolso kit a sajat hazaja hazaarulonak nevez es
Canada befogadta --- jott mar magasrangu katonatol az Europa parlamenti kepviselotol kezdve a rendoron at sok mindenki
aki kert es kapott menekult statust
ismertem egy NATO (magyar) katona tisztet harom borond irattal erkezett ( meg nem letezett a pendrive) es a szinten katona feleseggel
Ezzel arra célzol, hogy azért kaphatott ez a pár menedékjogot Kanadától, annak ellenére hogy eljárás van velük szemben, mert a magyar állam velük szemben , hogyis fogalmazzak valamiben sáros?
 
Huh...ez már hazaáruló!!
Kanada meg befogadta....
Ilyent itt ne irjal le mert verig serted akik kint elnek es ahol most te itt potyogtetsz. Otthon divat lehazaarulozni valakit itt nem. A haza arult el minket es taszitott el keblerol mert nem tetszett az abrazatunk felfogasunk.
Hazaarulo??????azt mit tudsz te errol ki miert ment el, de nyugodjal bele, akit elfogadtak mint menekult, az, az is, ergo a haza arulta el es nem forditva.
Eleg sok ugye van a nemzetkozi porondon az emberjogi vonalon is az ORban kormanynak.
Jo par embernek el kellett volna jonnie, hatha ma is elne. pl Juhasz. Fenyo gyilkossag , ezeket politikai szalak szottek at stb.

Huzzal innen a francba, otthon hazaarulozzal akit akarsz es akik hagyjak.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.
koaty wrote on Julcsi960's profile.
Szia, bocs de először véletlen epub-ban raktam fel a Katicalányok 4-et. Időközben javította, esetleg cseréld át pdf-re.

Statisztikák

Témák
38,089
Üzenet
4,790,330
Tagok
615,185
Legújabb tagunk
Bernardswery
Oldal tetejére