Kanadában betiltják a bálnák és delfinek fogságban tartását

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Június 13, 05:50.

Melitta - 2019 Június 13, 05:50
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Kanada alsóháza hétfőn megszavazta az S-203-as számú törvényt, aminek a célja a cetfélék, mint a bálnák és delfinek védelme a szórakoztató célú show-któl és az azokhoz kapcsolódó traumáktól.

  [​IMG]
  A törvényjavaslat a tenyésztést, az importot és az exportot is tiltja, és korlátozza az örökítőanyagok birtoklását is, de nem akadályozza a mentést, a kutatást vagy a rehabilitációt.

  Viszont a már most is tartott állatoktól nem kell megszabadulniuk az akváriumoknak és az állatkerteknek, csak újabbakat nem szabad beszerezniük. (Vice)
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Június 13, 05:50.

  1. victorvacendak
   victorvacendak
   Akkor az a pár biztonságban élő cetféle is halászhálóban végzi majd...
  2. galeriy
   galeriy
   valamivel vilagitani is koll:rolleyes: arrafele
   a villanyszamla tobb mint 1000 azaz ezer dollar /ho
   balnaolaj ingyeee van :p:D
  3. Ernoe
   Ernoe
   A "Killer whale" is amnesztiát kap? Öt is elengedik. :)
  4. setni
   setni
   Sajnos itthon még azok az állatok sincsenek biztonságban amik az állatkertben vannak....
   Természetkárosítás miatt tett feljelentést a Fővárosi Állat- és Növénykert, miután az egyik látogató szerdán délután egy kockakővel agyonütött egy görög teknőst. A támadást felvette az állatkert egyik térfigyelő kamerája, a felvételeket átadták a rendőrségnek.
  5. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Ennek a hírnek szívből örültem!
  6. sidavoq
   sidavoq
   Én meg egy olyat olvastam, hogy a gyurgyalakok partoldalba vágott üregeit mindenféle szeméttel betömködték. Valaki észrevette és eltávolította a torlaszokat, amelyek halálra ítélték volna a bent költő, vagy már a fiókáit nevelő állatokat, majd jelezte az állatvédőknek - akik másnap megint betömködve találta az üregeket.
   Akármilyen vadul is hangzik, de néha úgy érzem az embert kellene írtani, mert az a legkártékonyabb a természetre - már ha embernek lehet nevezni, azt aki ilyen cselekedetekre képes a védtelen állatokkal szemben.
   Mondjuk azért írtja is az ember a maga fajtáját is rendesen, de sajnos ott is a védtelenek a legnagyobb szenvedői ennek a sajátos passziónak.
   Talán majd a természet visszavág és megoldja - nem is bánnám, még akkor sem, ha magam is áldozatul esnék a nagy csatába.
   Utoljára módosítva: 2019 Június 13, 21:18
   Georgina Bojana kedveli ezt.
  7. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   A fecske fészkeket is gonoszul leverik, csak azért, mert a fészek alatt időnként homokot kellene tenni, hogy arra menjen az ürülék és össze kellene seperni.
   Itt ahol élek, nagyon sokan csak azért vágatták ki a csodálatos diófákat, mert, hogy a levél ősszel - valóban! - bokáig ér. Na és? Egész nyáron hűset ad, oxigént és olyan, de olyan hangulatot, melyet egy csupasz udvar, egy kopasz kert soha. Az emberek egy része mérhetetlenül gonosz, még akkor is, ha saját magával tol ki. Nemcsak gonosz, sötét és buta. Egy jó ismerősöm, akit sokáig valóban szerettem, 2 diófa miatt --töröltem-- a telefonomból. Ha időnként a Facen rám ír, válaszolok, de betartom a 3 lépés távolságot. Az ok, amikor megvásárolták a pesti kertvárosi ingatlant, 2 csodálatos diófa, 3 körte, 2 cseresznyefa volt a telken. +egres bokrok és futó rózsa. Mindent, értsd ez alatt, de mindent kivágtak, kiírtottak. Mondván, ők nem költenek permetezésre, ők nem szedik össze a leveleket, ők utálják az árnyékot. Most? Kisül az agyuk, éppen ma telefonált, hogy írigykedik, rám. Mivel nekem valóban csodálatos árnyékom és fáim vannak. A mogyoró bokrom hatalmas, valóban hűs van a kertben és olyan levegő, hogy harapni lehet.
   Nem sajnálom ezeket az embereket, de ezeknek a gyerekeit nagyon. Ezt tanulják, ezt látják, most írjam azt, de le is írom, ez a kormány is mindent, de mindent megtesz azért, hogy a szép fákat kivágatja, a szép ligeteket megsemmisíti. Miért? Ezt látták, a vezér ezt rendelte el, a többiek pedig farkukat behúzva rábólintanak.
   Engem pedig megesz a méreg, sőt a düh!
   Szerencse, hogy az én kertemben ez a "vezető", de más sem kuvikolhat, nem parancsolhat. Nézd meg, az utcáról is kibomlik-omlik az öreg diófámnak a koronája... A legszebb telek, a legszebb kert a környéken. Sőt hátul, a szilvafáknál is milyen szép ligetes...

   Csatolt fájlok:

   Aegnor10, Ernoe és setni kedveli ezt.
  8. victorvacendak
   victorvacendak
   A kardszárnyú delfin még intelligensebb, mint a palackorrú (egyes példányok képesek voltak megtanulni egy másik delfinfaj nyelvét is). Tehát érző lény, legalább annyira, mint a többi cetféle. Miért ne kapna amnesztiát?
   Ernoe kedveli ezt.
  9. Ernoe
   Ernoe
   A Smartphones egy áldás, én azzal járok a természetbe.
   -
   Ha egy ismeretlen növény, bogár kerül az utamba, rákattintok és egy App megmondja hogy hívják.
   Nemrég egy madárhangot felismerő App-et is letöltöttem, remekül működik. :)
  10. sidavoq
   sidavoq
   Lassan nem lesz mire rákattintani:
   A civilizációt fenyegető vészhelyzetre hívja fel a figyelmet a WWF új Élő bolygó jelentése, amelyben 59 kutató közreműködött a világ minden tájáról. Az új becslés szerint az emlős, madár-, hal- és hüllőfajok populációinak 60 százaléka pusztult ki 1970 óta az ember miatt.

Megosztás