Kanadát tartják a legvonzóbbnak

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2012 Szeptember 26.

Melitta - 2012 Szeptember 26, 05:16
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  20120604-kanada-toronto-nagyvaros.jpg

  Kanada nagyon belopta magát a külföldiek szívébe, legalábbis erről árulkodik az a felmérés, amelyet a Reputation Institute készített. Több ezer ember értékelése alapján állították össze az ötven országot tartalmazó rangsort, és Kanada fölényesen győzött Ausztrália, Svédország és Svájc előtt.  Közeleg a Turizmus Világnapja, és ilyenkor különösen nagy figyelem irányul az ágazatra, amely a mostani válságban is jól teljesít. A turisták kegyeiért azonban sokan küzdenek, és ebben a versenyben a legfrissebb felmérések szerint Kanadának van a legjobb híre. A Föld második legnagyobb területű országa ezt lenyűgöző nemzeti parkjai, kulturális sokszínűsége és történelmi látnivalói mellett erős és stabil gazdaságának köszönheti. Nagyvárosai (Ottawa, Toronto, Vancouver) ráadásul nemcsak sok turistát vonzanak, de évek óta a világ legélhetőbb városai közé tartoznak.


  Toronto a kanadai gazdaság egyik motorja


  És hogy miből tevődik össze egy ország hírneve? A Reputation Institute felmérésében az alapján kellett döntenie a 36 ezer válaszadónak (akik mind a világ nyolc vezető országának az állampolgárai), hogy mennyire bízik az adott országban, mennyire tartja értékesnek, mi az, amit csodál rajta, és mi kelt jó érzést benne. De meg kellett osztaniuk benyomásaikat a részt vevő 50 országról az életszínvonal, a biztonság és a környezettudatosság témakörében is.


  Kanada egyébként már tavaly is az élen végzett ebben a felmérésben, de még a szakembereket is meglepte, milyen jelentősen erősödött a pozíciója az élen. Nemcsak a turisták szeretik, hanem a megélhetés, a tanulás és munka szempontjából is világelső. Azért Európa is igen jól szerepelt a felmérésben, hiszen a top 10-es listán három kivétellel csak európai országokat találunk (például Svédország és Svájc mellett Norvégiát, Finnországot, Ausztriát vagy Hollandiát), közös jellemzőik leginkább a stabilitás, a szolid demokrácia, a magas GDP és az erős szociális háló.


  A válsággal küzdő európai országok viszont felemás eredményt értek el. Míg Spanyolországot a tavalyihoz hasonló pontszámokkal értékelték, addig Görögországgal és Olaszországgal szemben megtört a bizalom, és mindkét ország nagyot zuhant a rangsorban. Az USA is csak a 23. helyen végzett, bár a tanulmány szerint az elmúlt években azért nőtt az ország népszerűsége, ami több milliárd dolláros plusz bevételt jelenthet az idegenforgalomban.


  Elemzők szerint a tanulmány arra bizonyíték, hogy egy ország hírneve összefügg a gazdasági helyzetével, a turizmus pedig fontos mozgatórugó az üzleti, az oktatáshoz kapcsolódó vagy egyéb befektetések terén. Hogy mennyire jelentős a turizmus a gazdaság szempontjából, azt mutatja a Nemzeti Utazás és Turizmus Bizottságnak jelentése is: eszerint az ágazat idén közvetlenül 2 ezer milliárd dollár értékben járul hozzá a GDP-hez, és világszerte mintegy százmillió munkahelyet teremt. Nem véletlen, hogy az előrejelzések szerint 2020-ra már a turizmus lesz a világ vezető iparága.
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2012 Szeptember 26.

  1. bubu
   bubu
   Es arrol nem beszelve, hogy egyetlen orszag, ahogy jol megtudol elni munka nelkul is.
  2. kaiser g
   kaiser g
   Mi,akik pedig keményen dolgozunk,mindjárt tudjuk,hogy te hova tartozol!!!!!!És még ti tüntettek Vancouverban?:sad:
  3. Draculaura
   Draculaura
   Vajon Magyarország mikor lesz ennyire vonzó?
  4. Hédi78
   Hédi78
   remélem egyszer valóban mi is a közelébe leszünk
  5. Hédi78
   Hédi78
   remélem mi is egyszer valóban a közelében leszünk
  6. bubu
   bubu
   kaiser Ocsem! Csak 29-ev 9 honap es 10 nap amit itt Canadaban dpolgoztam becsuletessen,
   igen en is azt mondom amit a fentiekben irtak, akkor nem vetted a lepot miert is irtam be! csak ennyi.
  7. Aeren
   Aeren
   Hasonlítsd össze az ottani vezetés mentalitását az ittenivel és meg is fogod kapni a választ: soha a büdös életben.
   Hozzá kellene szokni a gondolathoz hogy a demokrácia összenőtt a kapitalizmussal és ezért komplett megbukott. A képviselőink nem minket képviselnek hanem a bankokat és a profitot amit belőlünk kell kinyerni. Elértünk odáig hogy hiába van jogunk választani, mindössze annyit tudunk megválasztani hogy ki fogja 4 évéig szívni a vérünket, ki szedi ki a pénzt a zsebünkből, ki fog minket még keményebb kézzel belenyomni a ****ba, mert aztán ha ez nem tetszik akkor antidemokratikus csőcselék és hazaáruló vagy, a fekete sereg tagja meg állam ellenes intézkedő.

   Mikor lesz Magyarország ennyire vonzó Laura... majd a következő rendszerben, miután megúsztattuk picit az anyaföldet megint a vérünkkel... talán. Egy ideig. Aztán bő 3 generáció leforgása alatt az a rendszer is a korrupció martaléka lesz és kezdődik elölről az egész. Erről szól a történelmünk.
  8. soma-sk8
   soma-sk8
   "demokrácia összenőtt a kapitalizmussal és ezért komplett megbukott."
   ezt most nagyon nem értem (persze ez nem meglepő)

   ezt úgy kell érteni, hogy nálunk, itthon Mo-n ez van és ezért bukott dolog, vagy mivel ez a tény, mármint az összefonódás, ezért bukik meg nálunk, mert szeretet nagyvezírünk küzd a kapitalizmus elnyomó tőkéje ellen.
  9. Melitta
   Melitta
   Vonzo Canadaban a kapitalizmus es a demokracia osszefonodasa osszenovese.
   A vilagon nincs jobb tarsadalmi forma,jo ha megkedveled Aaren mert a tobbi tarsadalomi berendezkedes hatrafele menest vizional.
   A legtobb ember elore szeret menni, es nem hatrafele,bar sokszor ugy nez ki egyet elore kettot hatra lepkednek.
  10. Laci071
   Laci071
   "A vilagon nincs jobb tarsadalmi forma,jo ha megkedveled Aaren mert a tobbi tarsadalomi berendezkedes hatrafele menest vizional.

   Sajnos a demokráciának több fajtája létezik. Lásd egy nagyszerű példát Mo-Canada. Mi itt a demokráciában is le vagyunk maradva.
   Nem is kicsit.
  11. Aeren
   Aeren
   Amennyiben a vezetés egésze normális és a polgárok érdekeit tartja szemelőt úgy igen. Most képzeld el hogy a politikusok a saját és pártjuk érdekét, vagyis a pénzt előbbre teszik mint a polgárokat akiket képviselnek.
   Nem kell Magyarországig elmenni ezzel a problémával. Picit délre tőletek Americában ez egy kapitális probléma már.
   Aztán ha tovább mész akkor kijelentheted hogy a világon annyi ország van ahol a demokrácia és a kapitalizmus még normálisan működik hogy egy kezeden meg tudod számolni.

   Javaslom a The young turks csatornáját tájékozódásra. Sajnos a világ nem mindenhol egy "vonzó" hely.
  12. Melitta
   Melitta
   A vilag vonzo helyei hatalmas segitseget adnak felzarkozasra es az elet jobba tetelere. Elelmiszer iskolak gyogyszerek stb.
  13. nkeda7510
   nkeda7510
   Tény, gyönyörű ország!
  14. Rikka88
   Rikka88
   Én is elmennék bármikor....csak vki küldhetne egy repjegyet:D
  15. Julcsi56
   Julcsi56
   Kár, hogy mindezen pozitívumoktól oly' messze vagyunk...
  16. Spanky
   Spanky
   Nem tudsz te semmit kaiser. Csak feltetelezel masok neveben. Gondolkozal egy picit mielot zagyvasagot firkalsz. :fuck:
  17. nagyvendi
   nagyvendi
   Én is elmennék bármikor
  18. krisztina.t
   krisztina.t
   tényleg szép ország lehet és a gazdaság valamint a nyelv még több turistát vonz. Bár én a cikkből úgy veszem ki, hogy igazándiból ez felmérés szerintem nem csak a "szimpla turistát" hanem az üzleti és egyéb ügyben utazókat is alaposan számba vette. Érdekes lehet egy olyan felmérés, ahol csak a valódi turistákat veszik figyelembe.
  19. Viki98
   Viki98
   nem gondoltam volna:o

Megosztás